![]() |
#631 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tez sie tego boje, jak to bedzie z dzwiganiem ![]() ![]() Podwedze i ja troszke dla siebie ![]()
![]() |
#632 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
OMG!! ile naskrobałyście ![]() ![]() na szczęście już nadrobiłam ![]() Jak myślicie od ktorego tygodnia zaczynają się średnio mdłości bo ja się łudzę,że mnie to ominie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#633 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Nikii ty też masz małego brzdąca i miałam pytać jak z noszeniem, ale widze, że już napisałaś, mój troche starszy bo 22mies, ale też by chciał często na rączki, a to 13 kilo żywej wagi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
grrrrr zżarło mi już drugą wiadomość!!
Więc tak po pierwsze byłam u ginka- lekarz super i to tyle dobrych wiadomości... Po drugie miałam usg i lekarz nic nie znalazł... powiedział że coś mu tam "mruga" ale ciężko stwierdzić czy to jest ciąża. Z kalendarza wynika że to 6t6d więc powinno być już większe i widoczne na usg. W poniedziałek kazał mi powtórzyć usg, do tego czasu fasolinka powinna podrosnąć i być lepiej widoczna... I póki co kazał się nie martwić, bo płód może być młodszy niż wynika z kalkulatora... Ale jak tu sie nie martwić?? Tż próbował mnie pocieszyć że może się dupką odwrócił i dlatego nie widać ![]() ![]() ![]() ![]() coś mu o usg świtało w głowie, ale chyba nie wszystko. Z ciekawości sprawdziłam jak było przy poprzedniej ciąży i na pierwszym usg byłam mniej więcej w tym samym czasie i po tylu samo dniach od ostatniej @ i widziałam serduszko, zalążki rączek... boje się... :-(
![]() |
#636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#638 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mdłości to nie wiem ![]() ![]() I powiem wam że już widzę różnicę bo w pierwszej już 3 dni po zagnieżdżeniu chodziłam często sikać, w aucie mnie mdliło (ale nie na wymioty) ale tylko przez ok 2-3 tygodnie. Cytat:
Mój na razie na noc zasypia bez , ale np dziś ok 3 w nocy musiałam dać na dospanie. Jak było u Was?? Smok został od razu pożegnany na noc czy też musiałam dawać na dosypianie? Mój raz potrzebuje na dospanie a raz nie. Ale powiem Wam że męczące jest to że mój ma 17m i jeszcze nie przespał całej nocy i jeszcze domaga się butli mm ;/ Cytat:
Mój ma 17m i 12,5 kg więc też jest co dźwigać. U Nas butelka jest tylko w nocy, w dzień pije z kubka lovi 360 lub butelki Kubuś Water. Z pieluchami u Nas na razie kiepsko spróbuję znów za jakiś czas. Powiem Ci tak ja miałam smoczek pod poduszką i kładliśmy się na łóżko (Oskara usypiam na Naszym łóżku potem przenoszę) nie domagał się smoka to nie dawałam i tak się nauczył zasypiać bez. Czasem tak jak pisałam wyżej musi dostać na dospanie. Cytat:
![]() Witam ![]() Spałam dziś jak kamień ![]() ![]() Dziś dzwonię zapisać się do gina, muszę podpytać na kiedy sąsiadka jest zapisana to pójdziemy razem , bo jak ja będę w gabinecie ona przypilnuje dzieciaki a jak ona będzie to ja je przypilnuję. Myślę że wizytę będę miała za tydzień ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ja mam synka 23mies. i u nas smoka już nie ma od kwietnia, był chory, miał katar i ciężko mu się oddychało ze smokiem, więc sam odrzucił. co do noszenia, to staram się jak najmniej, tłumacze że jest dzidzia w brzuszku i mama nie może nosić, albo mówię, że nie mam siły i pokazuje, że go nie dam rady podnieść ja za tydzień w czwartek wizytę mam i też się nie mogę doczekać
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
Ja planuję iśc tak ok 25 września do ginekologa. Chcę żeby już serduszko było. W ostatniej ciąży się pośpieszyłam i poleciałam w 6 tygodniu i tylko pęcherzyk był. A 2 tygodnie później już było serducho. Więc teraz chcę doczekać do 7-8 tygodnia. Jeśli wytrzymam. I do tej też pory nikomu nic nie mówię. Wie mąż i jedna koleżanka. Syn się chyba coś domyśla- ma przeczucie jak widać.
![]() |
#641 | ||
Zadomowienie
|
Witam się z rana!
![]() Cytat:
![]() Ja staram się nie nosić teraz Misi, jak chce się przytulić to kucam i tak ją przytulam, ale nie uniknie się i tak np. przy wkładaniu do wanny czy huśtawki ![]() Cytat:
![]() Z Misią zostajemy na dwa dni same ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej
![]() Tez sie melduje z rana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
Keshha
Ja też mam wizytę w poniedziałek ![]() Lolitka Tak z ciekawości co trzeba pozałatwiać do ślubu cywilnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do gina i wizyta jednak dopiero 3 października bo nie mają już wolnych miejsc..... Jak ja wytrzymam do tego czasu ??
![]() No ale będę już wtedy w 8tc i będzie więcej widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
Nikii
To nawet dobrze bo nie ma co wcześniej iść jak 7-8 tydzień. Możesz zawsze iść na Bete. |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam staram sie wszystko nadrobic ale jakos nie idzie mi to za dobrze musze nauczyc sie rozpoznawac was po nickach. ![]() U mnie nic nowego ![]() ![]() ![]() ciesze sie razem z wami z waszych fasolek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Przy synku i codziennych obowiązkach czas mi pewnie szybko zleci do tego 3.10
![]() Olenka z czasem dojdzie się do perfekcji w rozpoznawaniu nicków ![]() Wiem to po pierwszym wątku mamuśkowym w jakim byłam. I powiem Wam że z większością dziewczyn nadal utrzymujemy kontakt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Hej, próbowałam się umówić na jakieś usg tu u rodziców, bo do mojego gina dopiero na 25 jestem umówiona, a tu prywatnie i terminów nie ma prędzej niż 26.09, załamka, nie ma tu nikogo więcej, gdzie byłoby usg dostepne od reki, ech, musze szukać w innych miastach w okolicy, urok zadupia...
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- ja też mam kontakt z dziewczynami z poprzedniej ciąży, ale już nie na forum, tylko bardziej prywatnie, bo znamy sie już kawał czasu i nie chcemy pisać publicznie o częst intymych sprawach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
widzę że tu nawet sporo będzie podwójnych mamusiek
![]() Macie obawy jak to będzie przy dwójce maluchów?? Mój syn jak w maju urodzę będzie miał 25m więc pocieszam się tym że już starszy i rozumniejszy bardziej niż teraz ![]() W sumie jestem pozytywnie nastawiona do dwójki maluchów ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
niby ten 25.09 to nie jest zły termin, ale mam nieregularne cykle i zżera mnie ciekawość i ile to dziecie ma bo za nic nie moge sobie wyliczyć, jak na złość w tym cyklu nie miałam kłucia w jajniku przy owulacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Forum jednak jest ogólnodostępne i nie można o niektórych sprawach pisać otwarcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Nikii że nie mam żadnych obaw? Mały będzie miał już dwa i pół roku, bunt dwulatka, który właśnie ma mam nadzieje że minie i jakoś damy rade, mądry chłopczyk z tego mojego synka, więc licze na to, że przepracujemy jakoś zazdrość i inne problemy, bo nie wątpie, że się pojawią.
Moja mama się tylko denerwuje, bo mieszkamy z tżtem na drugim końcu Polski i nie mam nikogo do pomocy w promieniu 500km Tak w ogóle to odczuwam w tej ciąży błogi spokój, bo już wiem czym się nie denerwować i czego oczekiwać, no i że tak naprawde na niewiele mam wpływ, więc stres i tak niczego nie zmieni, a tylko może zaszkodzić ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- my też na fejsie ![]() A pamiętasz może, że przez jakiś czas się spotykałysmy na wątku młodych mam, jak byłyśmy w pierwszej ciąży? ![]() Jeśli mogę spytać: planowaliście drugie? |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
muffinka wybacz ale nie pamiętam
![]() Tak planowaliśmy ![]() ![]() A Wy?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Nie, na młode mamy do 23 lat bodajże, ale krótko byłaś więc masz prawo nie pamiętać, tam maly ruch był, więc Cie skojarzyłam
![]() my też od kwietnia się staraliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A kiedy rodziłas synka, bo pewnie w tym samym czasie mnie więcej. Mój jest z 14.10.2011
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2013-09-05 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, nie wyrabiam się dzisiaj, tyle pracy mam... Eh! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
My też planowaliśmy. Ja mam synka (10 lat) z popredniego związku. Chociaż związek między moim synem i moim mężem jest niesamowity i jak ktoś nie wie to w życiu by nie powiedział że to tylko moje dziecko. Mąż zaraz po ślubie bardzo nalegał na dziecko. Ale ja nie chciałam, nowa praca, jeszcze studiowałam. Kiedy w końcu- po kilku latach- dostała umowę na czas nieokreslony w sierpniu ubiegłego roku odstawiłam tabletki. Mąż był sceptycznie nastawiony bo teraz on walczył o pracę. W końcu się zdecydowaliśmy. W grudniu zaszłam w ciążę. Jednak w lutym poroniłam. Mąż znów mocno nalegał na ponowną ciążę, ale lekarz kazał odczekać. Potem miałam wesele brata i na chwilę odstawiłam starania. W lipcu zaczęliśmy starania od nowa. Nic nie wyszło. A teraz z nienacka i proszę...
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki!
Podczytywałam Was i miałam nadzieję że będe należeć do Waszego grona ale niestety nie tym razem dzisiaj zrobiłam kolejny już test i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.