Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 11:20   #3031
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No już poprawiłam s z d mi się pomieszało Malutka literówka, a ile emocji
no bo ja myślałam, że to jakiś nowy sposób na schab

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
swoja drogą październik powinien się zmobilizować do większej aktywności.
nie piję do Ciebie, bo sprawujesz się wzorowo, ale resztę możesz pogonić, bo faktycznie niedługo zacznie tu się echo odbijać od "ścian"
będę do siebie pisała.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:20   #3032
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
one się po prostu przyzwyczaiły, że pomaga najstarsza siostra TŻ, no bo mieszka tam i TŻ, bo jest sam.

ale kiedys TŻ zaproponował, żeby robić zrzutę jego mamie raz na miesiąc po 150 zł to się wszystkie na niego obraziły.
Misiu a Mama sama jest, że potrzebna jej pomoc jezeli moge spytac? to tak z dobrego serca? bo u mnei sie takiego czegos nie praktykuje i sie zastanawiam ocb

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:22   #3033
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a wczoraj przyszła paczka od kuzynki i miałam się pochwalić ale już nie miałam sił wieczoremD

a więc przyszedł wózek taki o:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...lbbufa3ahf50g1
w kolorze brazowo (czarno, zalezy jak sie spojrzy)- czerwonym

jest mega, tylko po kółkach widać że używany

dostałam jeszcze
karuzelke do łóżęczka
lampke biedronke co dae iluminacje na sufit z gwiazdek zajarałam sie
mate edukacyjna (dobrze ze sie wstrzymalam z kupnem)
reklamowke grzechotek
i ten stojak co wam juz pokazywalam z wanienka i przewijakiem

tż jak sie dorwał jezdzil po calym domu

siostra chlopaka mojej sis mowila, ze ona miala tak ze koniecznie chciala kupic wozek i jak juz kupila za kilka dni urodzila haha ciekawe....
ale super prezenty!

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Paulinka
ten NAV to jest takie goofno jakich mało...
Co do dochodów to mi powiedzieli to co pisze na stronie czyli, że składam wniosek i zaświadczenie o dochodach takie wystawione przez pracodawcę, nie mogą być odcinki z wypłat, wyciągi z konta, rozliczenie roczne... NIC innego tylko to od pracodawcy, nic by mnie nie wkurzało gdyby nie to że wprowadzili mnie w błąd bo to NAV mi wypłaca pieniądze od marca i wiedzą jakie mam dochody, więc mi powiedzieli, że od pracodawcy nie muszę mieć. Dzwoniłam do nich chyba z 5 razy bo się wkurzałam czemu nie ma jeszcze decyzji a oni mi powiedzieli, że rozpatrują, że wszystko ok, nic nie brakuje. A wczoraj jak zadzwoniłam to powiedzieli, że brakuje tego zaświadczenia
i na koniec jeszcze ta franca mówi, że ona nie ma czasu...
jak nie załatwię tego teraz to nie dostanę kasy w tym miesiącu, a ona nie ma czasu... będę dzwonić do niej po południu bo jutro chciałabym to złożyć i już czuję, że kłótnia wisi w powietrzu...

Idź i składaj ten wniosek jak najszybciej, ja złożyłam w połowie lipca i jak widać nie wiadomo czy za wrzesień dostane pieniądze
ja wogóle mam teraz masakre, bo.. dopiero po roku od slubu zmieniam tutaj nazwisko no i adres i czekam aż mi to zatwierdzą, mam nadzieje, że jutro najpozniej, żebym mogła wniosek wypisac na nowe nazwisko i adres... tylko kurde wlasnie nie wiem czy jak karte ciąży mam na stare nazwisko, wszystkie wyplaty, umowy o prace to mam wypisać wnisoek do NAVu na nowe? i tak tam pomieszają wszystko, że mi się odechce wszystkiego.. wiecznie coś tu nie gra z moim adresem starym.. nienawidze jak te baby się uśmiechają do mnie, gadają, że wszystko już jest gotowe, zmienione, a tak naprawde nie umieją tego zrobić!!! i wszystko się ciąąągnie..

Cytat:
babcia do mnie dzwoniła i zastrzeliła mnie tekstem "kiedy rodzisz?"

i mówi mi, że ona wujka to 2 tyg przed tp. i moja matka mnie też. no mówię jej, że mi tydzień niby został. a ona mi na to, że moja matka lekki poród miała i w 5 min urodziła
więc jej mówię, "babcia, ale to pewnie ta końcówka tylko tyle, ale sam poród dłużej trwał, skurcze porodowe w sensie... przecież nawet ojciec mi mówił, że w nocy 13.05 na porodówkę pojechali, a rano się urodziłam". a babcia "lekki poród miała, w 5 min urodziła"

no ale dobra, babcia ma 87 lat,można jej wybaczyć
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:22   #3034
matallewar
Zakorzenienie

Dobra, idę robić te naleśniki, jak już mnie misia skusiła

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:24   #3035
ja :)
Zakorzenienie

Madzia - śłodkie łóżeczko dla małego!
Lola, wózek extra. No i inne gadżety - super

A co do paździenrikówek to ja sobie wypraszam - robie co mogę i kiedy mogę Niestety strefa czasowa i praca blokuje moją produktywność, ale od 1wszego paździenika ide na wolne to dam z siebie wszystko i będę płodzić miliard postów
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:24   #3036
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
będę do siebie pisała.
lepiej nie, z tego biorą się podejrzane choroby

poza tym nie sądzę żebyś wytrzymała z porodem do tp.

-
dobra, koniec wróżenia na dziś, bo się wypalę
Stary 2013-09-05, 11:26   #3037
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
No już poprawiłam s z d mi się pomieszało Malutka literówka, a ile emocji
Ej no, bo tu jest tyle nowych przepisów ciągle, że kto wie, może i suszony schab

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:26   #3038
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Naprawdę mam straszny problem z piciem, sikaniem i ogólnie płynami w organizmie. Nogi mi napuchły, pokrzywa, mniszek wogóle nie pomaga, to po pierwsze. Po drugie pić mi sie okropnie chce, czuję sie jak smok wawelski, napić sie nie moge, usta mam wyschnięte.Po trzecie i chyba najgorsze.Czasami nie mogę sie wysikać.Szczególnie w nocy jak mam ekstramalnie pełny pecherz siadam na kibel a tu nic.Muszę się trochę wysilić, leci cos takim małym ciurkiem, dzisiaj w nocu chyba ponad 5 minut tak sikałam.Nawet na 2 razy, bo wstałam ubrałam majtki, potem siadłam jeszcze raz.Nie wiecie o co może w tym chodzić.Jak mi sie chce mniej to jest jakos lepiej.Nie wiem czy aż tak coś uciska?
co do spucniętych nog toja się już nie wypowiadam bo mam sloniowe stopy i całe nogi...gn mnie pocieszył mówiąc 6 tygodni po porodzie opuchlizna zejdzie
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:

Czy Was też w nocy tak napieprzają pachwiny i krocze? Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło.

A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?
I to jak tragicznie!!!! Nie obraziłabym się jakby przy łóżku stały jakieś kule do chodzenia bo pierwsze kroki po przetoczeniu się z boku na bok to mniejsze niż tip topy I prawie laduje na ziemi z bólu a tż się tylko dziwnie patrzy i mi współczuje
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nikt nawet nie zwrócił na mnie uwagi
Cytat:
Spoko, mojego czopa też nikt nie zauważył
Ja zauważyłam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:30   #3039
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

matal dla mnie schab jest syrasnzie suchym miesem ktorego nie lubie zbytnio wiec wogole ususzenie schabu mnie nie zdziwilo

mam skurcze co 10minut mniej wiecej
nic sie nie dzieje wielkiego
jestem u mamy
tz od 4dni nie ma telefonu i jeszcze na fb zapodal mi fochem ze oczekuje ze pojedzie do salonu i to zalatwi
odparl ze mecze go i ze zalatwi to jak bedzie mial czas
po czym zebral.sie i pojechal w teren do pracy
wiec znow do 17nie mam z nim.kontaktu

jak sie cos zacznie to musze jechac do domu po zestaw pobraniowy, skierowanie na cc i torbe ktora nie ejst spakowana do konca

w nosie to mam
i tak nic sie pewnie nie zacznie
ale tego goscia to zabije, zabiore mu obraczke i powiem ze.oddam.jak zasluzy

a tesciowa tez zabije
w poniedzialek zadzwonila zeby tz jej w umywalce wymienil.uszczelke
w trakcie wymiany wymyslila ze podjado do casto i kupia caly ten syfon
pojechali ale wzieli jakas zla srubke
wiec tz pojechal tam wczoraj z nowa srubka
a ona ze znow do casto
i kupila cala umywalke i szafke pod umywalke
tz wymienil umywalke ale juz nie zdarzyl szafki zamontowac i jedzie tam.jutro, a ona ze to jeszcze spluczke w.kiblu
zadzwonie do.niej dzis i powiem zeby jej maz jej to zrobil bo tz przez to kolyski nie skonczy a wtedy bedzie miala ze mna przerabane

generalnie pogryze wszystkich

farba z auta nie zeszla pomimo mojego szorowania karoserii
mama dzis dla.odmiany wymiotuje bez przerwy bo za duzo lekow bierze na pusty zoladek ale jest jak.dziecko

musze na.jutro przygotowac szkolenie i nie mam.sil tego.ogarnac z tymi skurczami i nerwem na ta patologie wokolo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:32   #3040
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misiu a Mama sama jest, że potrzebna jej pomoc jezeli moge spytac? to tak z dobrego serca? bo u mnei sie takiego czegos nie praktykuje i sie zastanawiam ocb
TŻ mama całe życie pracowała i była sama z 5 dzieci, Tz wyjechał, żeby jej trochę pomóc. Wyremontował dom co się sypał ( włożył w to 150 tyś zł, a teraz go nie dostanie ) Ona ma 900 zł emerytury, a do utrzymania wielki dom razem z siostra TŻ, która też za dużo nie zarabia.
No i ona pare razy mówiła, że na to nie ma, czy na na tamto. I zadna się nigdy nie kwapi, żeby jej pomóc. Tylko TŻ ma takie dobre serce.
No ale teraz się zawziął i powiedział, że skoro każda ma rodzinę i nie daje, to on też przestanie.
Cytat:
Dobra, idę robić te naleśniki, jak już mnie misia skusiła
a ja jednak placki ziemniaczane robię

Stary 2013-09-05, 11:32   #3041
tancerka212
Zakorzenienie

heh ja październikowa mamuśka jestem ale o ile podczytuję was na bieżąco tak nie mam mocy pisać... naprawdę jakoś tak nic do powiedzenia nie mam że to masakra... czekam na swój TP w ciszy i milczeniu... chociaż teoretycznie gadając czas by szybciej leciał z tym bólem przy wstawaniu w nocy to mam tak samo- zanim się wygrzebię z łóżka w nocy na siku to mam tysiąc myśli żeby zakupić sobie jakieś pampersy i w nich spać to bym się nie musiała tak męczyć... a poza tym to sprzątam całe mieszkanko od lewej do prawej z tych nudów i w zasadzie to za chwilę nie bardzo już co będę miała robić bo szafy posprzątane, okna pomyte, nawet wczoraj skakałam po szafkach żeby z samej góry kurz powycierać bo już nie miałam co ze sobą zrobić a tu jeszcze 4 tygodnie oczekiwania
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:33   #3042
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal dla mnie schab jest syrasnzie suchym miesem ktorego nie lubie zbytnio wiec wogole ususzenie schabu mnie nie zdziwilo

jestem u mamy
tz od 4dni nie ma telefonu i jeszcze na fb zapodal mi fochem ze oczekuje ze pojedzie do salonu i to zalatwi

jak sie cos zacznie to musze jechac do domu po zestaw pobraniowy, skierowanie na cc i torbe ktora nie ejst spakowana do konca

w nosie to mam

a tesciowa tez zabije
a ona ze znow do casto
tz wymienil umywalke ale juz nie zdarzyl szafki zamontowac i jedzie tam.jutro, a ona ze to jeszcze spluczke w.kiblu
zadzwonie do.niej dzis i powiem zeby jej maz jej to zrobil bo tz przez to kolyski nie skonczy a wtedy bedzie miala ze mna przerabane

mama dzis dla.odmiany wymiotuje bez przerwy bo za duzo lekow bierze na pusty zoladek ale jest jak.dziecko

musze na.jutro przygotowac szkolenie i nie mam.sil tego.ogarnac z tymi skurczami i nerwem na ta patologie wokolo

wdech, wydech, wdech, wydech

Stary 2013-09-05, 11:33   #3043
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
zabije tz
zabije
zabije
udusze
utne siusiaka
obetne glowe
albo zrobie lewatywe i zaszyje jelita

Aaaaaaaaaaaaaa

Ojjjj bardzo drastyczna jesteś szczególnie z tą lewatywą i siusiakiem
Nie no żartuję
Co nawywijał???

Cytat:
Mi się wydaje, że jak to to, to nie ma wątpliwości

Ja się ustawiam, ale mówię za 1-2 tygodnie, nie wcześniej
Do terminu jeszcze mam czas, także nie mam parcia. Będę męczyć bułę, jak dotrwam do terminu
No właśnie ja nie wiem za bardzo, bo ciągle sobie tego lutka wpycham
A niestety przy Mai czop mi nie odszedł i nie miałam okzaji poznać jego wyglądu...
Ide sprzątać

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:35   #3044
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a mówiłaś, że odpadł Ci?

to taka galarela jest jeśli bez krwi. tż gdzieś w sieci znalazł super opis, że to jest gęstrze od kurzego białka i to jest na prawdę trafny opis
wcześniej panikowałam, bo nie wiedziałam czego się spodziewać, ale na prawdę nie da się tego z niczym innym pomylić...

no chyba, że jest krew, wtedy to już raczej nie ma co się zastanawiać
no tak myślałam, że to to... tez znalazłam ten opis, i pasuje, tlyko był bez krwi

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:35   #3045
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

ja dzieki za posta o kp
bomba, skopiowalam sobie
moze matal by wrzucila na pierwsza strone

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:35   #3046
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To Twój cyc?

Mój to przy nim nic
Ta mój, ale na zdjęciu wyszłam jak taka dojna krowa, w realu nie są takie wielkieee.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mam problem.... Ile cm od krawędzi łóżeczka kończy się u Was materac??? Czyli ile barierki dzieli dziecko od wypadnięcia? mowa oczywiście o najwyższym poziomie. Może któraś z Was zmierzyć?

coś niskie to nasze łóżeczko się okazało

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

M.a.r.t.a -co to za stanik i jaki rozmiar?
Stanik wyprodukowany przez Hurtownię Bielizny Yorik Częstochowa, rozmiar 90C, jest bardzo rozciągliwy i spokojnie wejdą tam wkładki laktacyjne.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje pierwsze pytanie tzn. mamy łóżeczko na najwyższym poziomie, materac zabiera 9 cm wysokości, maluch ma barierki na wys. 23/24 cm

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Marta, pokaźny brzuszek już masz I biust też niczego sobie, TZ musi być szczęśliwy
A no lubi sobie pomiętosić.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pytanie techniczne mam: czym zdezynfekujecie cążki i nożyczki dzidziusia przed pierwszym użyciem/kolejnym? Czy Octenisept będzie dobry?
Ja mam jakby co 100 sztuk takich gazików nasączonych alkoholem, może tym będę dezynfekowała.
Stary 2013-09-05, 11:39   #3047
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
No właśnie bez krwi, więc bez wielkiego WOW
Ale za to ilość konkretna

D
Jesteś tydzień za mną i już ci czop poszedł...A u mnie susza.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
u mnie czasem jak coś mocniej to się domyślam, że pewnie to, bo jeszcze w międzyczasie mały się wierci, napina i często nie wiem czy to ta franca macica, czy synek...
No ja czasami też mam problem czy to skurcz czy to dziecko.Ale od kilku dni mam juz takie, że niemożliwe by się tak mały napiął na całej powierzchni.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
[B]

nospa na ból pachwin nie pomoże, bo to nie jest ból skurczowy tylko od rozciągania. Ja już tak mam co najmniej od miesiąca z przerwami

Bardzo dziwne. Zapytaj może lekarza o to
Byłam u lekarza, mówiłam, zrobiła badania i są ok, po prostu tak czasami bywa.
Co do nospy to nie przypadkiem za późno na jej branie?Nie zaburzy normalnego porodu?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:40   #3048
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
a wczoraj przyszła paczka od kuzynki i miałam się pochwalić ale już nie miałam sił wieczoremD
Ale się obłowiliście, rewelka!

Cytat:
Nie wiem czy aż tak coś uciska?
No pewnie, uciskanie to może być pierwszy winowajca. Ale też możliwe jest zapalenie pęcherza. Kiedy miałaś ostatnie badanie moczu? Nie ma tam jakichś bakterii?

Cytat:
no to ja od rodziny tża tez nic,
slyszalam ze teraz jak bedzie potrzeba to nas wspomoga ale szczerze mowiac miloby bylo uslyszec chcoiaz czy czegos nam dla dziecka nie brakuje...
ja mam inny charakter poprostu, ze dalabym bliskim wszystko i sie martwie

przepraszam T. kupila jeden dresik,,,
Kurczę, może to nie do końca wynika ze złej woli. Może to tacy niefrasobliwi ludzie albo wychodzą z założenia, że prezenty kupuje się po porodzie (sama byłam zdziwiona jaka to liczna grupa )?
A, niewykluczone też, że faktycznie są zdania, że jak czegoś będziecie potrzebowali to poprosicie wprost.

U nas też rodzina tż dała malutko, ale to wynika z faktu, że nie mają kasy. Na pewno chcieliby dać gwiazdkę z nieba, ale co z tego, jak im brakuje. T. już parę miesięcy temu deklarowała, że kupi nam wózek, ale nie zdawała sobie sprawy, że to czterocyfrowa kwota Do dzisiaj się nie dorzucili, coś mnie doszły słuchy, że za jakiś czas (chyba po porodzie) chcą dać jakiś pieniążek.

Moja mama z kolei sporo pomogła finansowo, kupiła bajeranckie wyrko, przewijak, parę razy opłaciła prywatne wizyty. Po prostu inna sytuacja materialna, nie ma co się boczyć. Tylko tż głupio, no ale staram się dawać do zrozumienia, że przecież to nie problem

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My się z Kaśką znamy z PM, napisała do mnie aby powiadomić nasze dziewczyny i przy okazji dostałam pozwolenie aby i Wam napisać
Coś Ty, nie ma sprawy, chcemy być na bieżąco
A tak z ciekawości, co to PM ?

Cytat:
też obstawiam Snow, i myślę, że Angel po wizycie może pojechać na IP.
Ja bym nie miała nic przeciwko, ale szczerze mówiąc nie widzę aktualnie żadnych ku temu wskazań Czasem skurcze mnie mocniej zakłują, ale raczej nie rodzę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, co tam takiego wieczorem/w nocy się stało, że Kaśkowy Miki już na świecie, zwłaszcza, że nie zapowiadało się na poród...
Kaśka to pewnie dziewczyna szczęścia i podobnie jak jej mama, po prostu miała szybką akcję

Cytat:
to kciuki za ten weekend

Cytat:
zabije tz
zabije
zabije
udusze
utne siusiaka
obetne glowe
albo zrobie lewatywe i zaszyje jelita

Aaaaaaaaaaaaaa

Czym zawinił ?

Tż z rańca kupił sobie Snickersa i Marsa do torby do szpitala - jesteśmy gotowi do porodu

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-09-05 o 11:41
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:42   #3049
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Czekolada 6 uncji (niech ich szlag za te jednostki miary), 1 kawa, 1 herbata - ale karmimy po tym po 4h. Jeśli zwiększymy ilość tegoż wspaniaego pokarmu/napoju n razy to n razy zwiekszamy czas do nastepnego karmienia.
To samo z alko - 1 lampka wina, 1 małe piwo i nie karmimy przez 4h.
No z tym alko to chyba 4 h za mało....

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
co do spucniętych nog toja się już nie wypowiadam bo mam sloniowe stopy i całe nogi...gn mnie pocieszył mówiąc 6 tygodni po porodzie opuchlizna zejdzie
Aż tak długo !!!To ja nie wiem w jakie buty wejdę, nie będę chodzić chyba w klapakach w pażdzierniku
Stary 2013-09-05, 11:42   #3050
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz, Edzika urodziłam 11 dni przed tp, więc może to ma wpływ?
Z Edą też mi czop zaczął odchodzić pod koniec 36 tc.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 11:42   #3051
Cierpliwosc
Zadomowienie

witam się w czwartym dniu tygodnia lenia, dalej nic mi się nie chce, ale muszę się ogarnąć, bo dziś sesję brzuszkową mamy. Wiem, że późno, ale tak jakoś wyszło, no i widziałam wczoraj sesję robioną w 40t, 3dni później dzidziuś był na świecie. Hm.. może i u nas tak będzie

Suszę właśnie paznokcie, więc trochę Was podczytam, ale może są jakieś newsy, które wypadałoby znać? Mamy jakiegoś nowego maluszka? któraś rodzi?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:43   #3052
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:

m.
Co 10 minut to juz regularne, możliwe, że cos sie zaczyna dziać
Stary 2013-09-05, 11:43   #3053
your Angel
czyli Endżi

A w ogóle nie mogę z mojego dziadka Jest dość przygłuchy, trzy razy odpowiadałam mu na pytanie kiedy mam termin porodu (odpowiedź: "na dzisiaj"). Za chwilę zagaduje moją mamę, że chyba się pomyliłam, bo jak to dzisiaj I lekko spanikowany pyta czy nie trzeba wzywać karetki
Stary 2013-09-05, 11:43   #3054
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no tak myślałam, że to to... tez znalazłam ten opis, i pasuje, tlyko był bez krwi
a może być bez. tylko wtedy nie wypada w całości tylko część. ale generalnie śluz jest taki b. gęsty - czopowaty bym powiedziała.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

No ja czasami też mam problem czy to skurcz czy to dziecko.Ale od kilku dni mam juz takie, że niemożliwe by się tak mały napiął na całej powierzchni.
no mnie teraz od czasu do czasu też krzyż pobolewa trochę, więc wiem, że macica pracuje. ale cholera wie jak długo to może potrwać.

tak coś pod skórą czuję (i to takie moje pierwotne przeczucie), że najdłużej do tp może to potrwać. niby panikuje, że przenoszę, ale ciężko mi w to uwierzyć skoro mam rozwarcie już i to pierwsza ciąża. a z tego co połozna mówiła, to zazwyczaj przy drugiej długi się łazi z rozwarciem.
Stary 2013-09-05, 11:44   #3055
matallewar
Zakorzenienie

tassia co za tż A jak zaczniesz rodzić, to też nie chce wiedzieć?

angel PM to Panny Młode

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 11:46   #3056
Larysa88
Zakorzenienie

ooo Kaśka urodziła

GRATULACJE tak czułam że będzie następna

moja malutka zwymiotowała w nocy i oczywiście już się martwię, ale na szczęście dzisiaj położna o 18 przychodzi no i śpi wsumie ciągle moja kruszynka

Aha Matal, Ola miała 56cm bo nie napisałam w smsie możesz dopisać dziękuję
Stary 2013-09-05, 11:47   #3057
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

No pewnie, uciskanie to może być pierwszy winowajca. Ale też możliwe jest zapalenie pęcherza. Kiedy miałaś ostatnie badanie moczu? Nie ma tam jakichś bakterii?
:
Wczoraj, nie było bakterii.Poza tym jestem weteranką zapaleń pęcherza i zawsze piecze i boli, a teraz nic takiego nie mam, tylko nie che lecieć
Stary 2013-09-05, 11:47   #3058
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, może to nie do końca wynika ze złej woli. Może to tacy niefrasobliwi ludzie albo wychodzą z założenia, że prezenty kupuje się po porodzie (sama byłam zdziwiona jaka to liczna grupa )?
A, niewykluczone też, że faktycznie są zdania, że jak czegoś będziecie potrzebowali to poprosicie wprost.

U nas też rodzina tż dała malutko, ale to wynika z faktu, że nie mają kasy. Na pewno chcieliby dać gwiazdkę z nieba, ale co z tego, jak im brakuje. T. już parę miesięcy temu deklarowała, że kupi nam wózek, ale nie zdawała sobie sprawy, że to czterocyfrowa kwota Do dzisiaj się nie dorzucili, coś mnie doszły słuchy, że za jakiś czas (chyba po porodzie) chcą dać jakiś pieniążek.

Moja mama z kolei sporo pomogła finansowo, kupiła bajeranckie wyrko, przewijak, parę razy opłaciła prywatne wizyty. Po prostu inna sytuacja materialna, nie ma co się boczyć. Tylko tż głupio, no ale staram się dawać do zrozumienia, że przecież to nie problem
My nie dostaliśmy nic od nikogo zupełnie. Ale nawet nigdy o tym nie myślałam. Ani moi rodzice, ani rodzice TZ do bogaczy nie należą i wiem jak muszą sobie wszystkiego odmawiać, więc było by mi nawet głupio cokolwiek brać bo jest w znacznie lepszej sytuacji finansowej. Także nawet lżej mi na sercu, że nic nie dają Ale oczywiście, każdy przypadek jest inny, więc ciężko to z boku ocenić.
Co najbardziej mnie natomiast wkurza, to jak kupuje sobie jakieś rzeczy dla małej i słysze od mamy, a po co ci to, a po co ci tamto, to bys miala używane po szwagierce bla bla bla po co kase wydawać. Nosz kurna, moja kasa, moje utyrane rece ją zarobiły, rajcuje mnie kupowanie takich rzeczy wiec co im do tego

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja mam jakby co 100 sztuk takich gazików nasączonych alkoholem, może tym będę dezynfekowała.
Ja mam taki sam plan

Cytat:

jestem u mamy

w nosie to mam

a tesciowa tez zabije
a ona ze znow do casto

Ty się wyluzuj, bo z tego wk..rwa rodzić zaczniesz, a to chyba jeszcze nie wskazane
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:47   #3059
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
A w ogóle nie mogę z mojego dziadka Jest dość przygłuchy, trzy razy odpowiadałam mu na pytanie kiedy mam termin porodu (odpowiedź: "na dzisiaj"). Za chwilę zagaduje moją mamę, że chyba się pomyliłam, bo jak to dzisiaj I lekko spanikowany pyta czy nie trzeba wzywać karetki

dobra idę się ogarnąć bo dziś wizyta

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:48   #3060
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
a więc przyszedł wózek taki o:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...lbbufa3ahf50g1
w kolorze brazowo (czarno, zalezy jak sie spojrzy)- czerwonym

jest mega, tylko po kółkach widać że używany

dostałam jeszcze
karuzelke do łóżęczka
lampke biedronke co dae iluminacje na sufit z gwiazdek zajarałam sie
mate edukacyjna (dobrze ze sie wstrzymalam z kupnem)
reklamowke grzechotek
i ten stojak co wam juz pokazywalam z wanienka i przewijakiem

tż jak sie dorwał jezdzil po calym domu
ale super prezenty

Do mnie wczoraj zadzwonili ze sklepu - mój wózek jest do odbioru
Tyle że mąż chory i póki co nie mam jak odebrać

Cytat:
O, mamy 3 tys. postów Jakoś tym razem wolniej nam idzie, a teraz to w ogóle co to będzie, ladan urodziła, kaska urodziła
Jeszcze ty urodzisz i będzie szło powolutku

ja bardzo ciekawe rady, dziękujemy Matall podepnij na pierwszą stronę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości