|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co tam niech ma ![]() ja uwielbiam oglądać takie ciuszki... muszę się wypuścić z moją Mamą na jakieś łowy... ta to ma szperacza
|
|
#424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Issia88 ja prałam w Loveli bardzo długo, najpierw w płynie a potem w proszku ale po płynie to płukałam jeszcze w Cocolino bo mi zapach Loveli nie podchodził:/ teraz zaczynam od Dzidziusia bo dużo tańszy a podobno po nim już nie trzeba płukać w niczym choć jeszcze osobiście mam to nie sprawdzone, dopiero po weekendzie biorę się za pranie ciuszków choć to najbardziej i tak będzie widać moim zdaniem na ręczniczkach i tych polarkowych/misiowych ubrankach
Ryba tak jak dziewczyny pisały, wizyta bez rewelacji ale przynajmniej nie tak jak poprzednio. Co do jego uwag, może on takie ma po prostu nastawienie i to wcale nie znaczy, że jest cięty na ciebie i twoją wagę ale może po prostu tak ma i już... Ja bym się nie przejmowała tak jak pisały już dziewczyny bo on i tak za ciebie rodził nie będzie głowa do góry najważniejsze, że ci się te ciśnienie obniżyło i mogłaś do domku wrócić![]() kyte z wóziem na spokojnie my dla małego to kupiliśmy dopiero jak skończył ze 2-3 tygodnie teraz tak szybko bo to używany więc nie było na co czekać bo na całym allegro i tablicy były tylko dwie sztuki i takim sposobem zaoszczędziłam 600zł;D89beatka no kółka rewelacja są skrętne z możliwością blokady ale wydaje mi się, że to przydatna funkcja bo lekko wchodzi w zakręty no i tak jak pisałam, nawet Olo sobie z nim lekko radzi i te kółeczka są mniejsze od tylnych ale i tak spore więc na pewno dadzą radę na śniegu czy piachu zresztą może jeszcze się wybiorę z małym na spacer w tym wóziu po moich ekstremalnych wiejskich terenach to sprawdzę![]() pepper toż to normalne hehe na fb widziałam zdjęcia koleżanki jak w wózku kota wozi a też jeszcze lokator w brzuszku siedzi
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej bede miałą relacje
|
|
|
|
|
#427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moze wtedy w tym calym stresie podejmiesz najlepszy wybor wozka w swoim zyciu hehe...Cytat:
![]() Cytat:
Moja gwiazda tez ma szlafroczek i to nawet dwa a po co? to tez nie wiem ![]() Cytat:
tak jak pisalam wyzej, sprobuje wyprac nasze ubrania w tym płynie i zobacze, moze cos mi to pomoze w odpowiedzi na moje pytanie
|
||||||
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny ten szlafroczek i może nie tyle do chodzenia co do zdjęć np fajnie taki maluch wygląda ale czy wygodnie to raczej nie ja się muszę powstrzymywać bo w pierwszej ciąży z worami przychodziłam z łowów więc teraz na spokojnie![]() Cytat:
ale można to zablokować jak się nie lubi tak a na tym ostatnim foto to tak ustawiłam żeby pokazać, że on taki obrotowy o 360 stopni, że bez odpinania siedziska można zmienić kierunek ustawienia gondoli, fotelika czy spacerówki![]() Cytat:
ten mój diabełek nie raz uniknie kary jak mnie tym swoim wzrokiem ujmie a wózek to Coletto marco polo---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
ale mówię, za tą cenę żadna rewelacja a Dzidziusia kupiłam i do białego i do koloru i za oba dałam 24zł więc różnica jest najwyżej zużyjesz ten bo nie ma co, jak kupiłaś to używaj a potem zobaczysz czy wymienić na coś innego czy nie![]() wózek cały stelaż ma kosmiczny dziecko w środku może być kręcone jak na karuzeli haha
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź. Podoba mi się ten wózek, a właśnie jestem w trakcie szukania odpowiedniego dla mnie.
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz miała jakieś pytania odnośnie niego to pisz Beatka zdam relację na pewno dziś ładna pogoda to może do sklepu się z nim przejdziemy ale to później bo na razie mnie leń ogarnął;D
|
|
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja ją wydam na świat chyba na poważnie się wzięła za gonienie terminu z OMCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i nowych tygodni ![]() Ryba Nemosek gratuluję kąpielowego Motylek ale masz ładny wkład do gondolki
|
|
|
|
|
#433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez myślę że masz takie wysokie ciśnienei przez wizytę w lekarzu i stresujesz się tym ze do szpitala Cię położy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Olek to się bez problemu zmieścił ![]() hejo! :P nie mogę się jakoś wbić w rozmowę, za dużo piszecie a mnie teraz ie będzie aż tak dużo przez najbliższe 4 dni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu chcę wybrać jak najlepszy wózek, który przetrwa obecnego Dzidziusia i jeszcze przyszłego.
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
zatłuke tego kotaaaaaa, otworzył mi szafe i położył się na świeżo pranych ręcznikach
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi to nie przeszkadza bo i tak długo w niej mały jeździł nie będzie co do wbijania się w rozmowę to mnie czasem nie ma dłużej niż 4 dni bo wiadomo, że zawsze coś do zrobienia, załatwienia jest a i tak się wbijam "siłą" więc się nie przejmuj jak wrócisz to po prostu pisz co u ciebie i już![]() Cytat:
i na prawdę miałabym problem z wyborem takim wirtualnym bo jednak nie ma to jak się pójdzie i obejrzy coś na żywo tak też tobie radzę bo wiem, że inaczej to decyzja nie do podjęcia
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
zadwolę się i 1/3
doszedł mail do Ciebie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() boże znowu kurzenie mam dosyć normalnie dziewczyny, zbieram ekipę do pomocy toczących się, któraś chętna do pomocy poremontowej która mam nadzieję zakończy się niedługo?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chętnie pomogę, mogę polatać na odkurzaczu albo na mopie. |
||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nowy wątek, a ja jak zwykle utknęłam jeszcze w starym Miałam tragiczną nockę. Okrutnie męczyła mnie zgaga Myślałam, że wypali mi gardło, a każda zmiana pozycji powodowała odruch wymiotny ehhhh Już się cieszyłam, że mnie to ominie a jednak nie
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzątania współczuję ale pocieszę cię, że ty już daaaaaawno będziesz po remoncie a ja z dwójką dzieci małych na głowie będę zasypana tonami kurzu i pyłu jak już skończymy z budową i zacznie się wykańczanie
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Lay'sy prosto z pieca zielona cebulka z serem
walczyłam długo żeby otworzyć dopiero wieczorem.. ale nie wyszło ![]() dla Męża zrobię racuszki i nie zauważy nawet braku paczuszki chipsów
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiała któraś z Was to łóżeczko? Chyba najbardziej nam się spodobało + ten komplet pościeli. Za łóżeczko + 16 elementowy komplet wyjdzie 769 zł + przesyłka, więc trochę drogi interes.
|
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz pomyśleć, policzyć...
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale im więcej kurzy tym jestem przerażona :P i ile jeszcze rzeczy będę musiała prać, najlepiejby było gdybym wyciągnęła wszystko z szafy i zewsząd i wrzuciła do prania![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
się zdenerwowałam.. od początku mówiłam że chcę przesunąć wejście w ścianie gipsowej a teraz TŻ na mnie krzyczy że trzeba nową ścianę stawiać bla bla bla chociaż na początku już wymyślił jak to rozwiązać
||
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się go uczyć, że trzeba się dzielić i nie wszystko jest jego ale zobaczymy jak to będzie w praktyce![]() Cytat:
no to oby szybko jakaś decyzja przyszła i żebyś już miała głowę spokojniejszą o choć tą jedną rzecz![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Póki co czekamy z zakupem na zakończenie remontu, bo teraz nawet nie mamy gdzie wstawić wózka, a poza tym nie bardzo jeszcze wiemy ile będziemy mogli przeznaczyć pieniążków na zakup wózka, wszystko zależy od tego ile zostanie nam po remoncie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

przepraszam za jakość ale z tel cyknięte

a co tam niech ma 
tak jak pisalam wyzej, sprobuje wyprac nasze ubrania w tym płynie i zobacze, moze cos mi to pomoze w odpowiedzi na moje pytanie 

Myślałam, że wypali mi gardło, a każda zmiana pozycji powodowała odruch wymiotny ehhhh
walczyłam długo żeby otworzyć dopiero wieczorem.. ale nie wyszło