Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 11:21   #421
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
proszę bardzo przepraszam za jakość ale z tel cyknięte

Na pierwszym foto Olo się już zadomowił w Julkowej gondoli
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:22   #422
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Załącznik 5394336Załącznik 5394337Załącznik 5394338

A to moje lowy dzisiejsze...ten pierwszy to szlafroczek,po co? Nie wiem jeszcze,ale byl nowiusienki,ladny i w ogole jest na 3-6msc.,takie male dziecko w szlafroku?...chyba,ze jak h.heffner z palyboya bedzie po domu w szlafroku chodzil
Ostatnia bluza taka grubasna,na roczniaka,ale cieplutka
szlafroczek mnie urzekł

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:24   #423
iskra75
Raczkowanie

Cytat:

A to moje lowy dzisiejsze...ten pierwszy to szlafroczek,po co? Nie wiem jeszcze,ale byl nowiusienki,ladny i w ogole jest na 3-6msc.,takie male dziecko w szlafroku?...chyba,ze jak h.heffner z palyboya bedzie po domu w szlafroku chodzil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
haha ja tam tez mam szlafroczka a co tam niech ma
ja uwielbiam oglądać takie ciuszki...
muszę się wypuścić z moją Mamą na jakieś łowy... ta to ma szperacza
Stary 2013-09-05, 11:31   #424
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Synuś przeuroczy! Oczka aniołka, ale uśmieszek diabełka. Wózek pierwsza klasa! Proszę przypomnij mi co to za marka.
Cytat:

Łowy świetne! Jakbym ja znalazła taki szlafroczek też bym go wzięła bez zastanowienia! Zazdraszczam bardzo!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:31   #425
motylek85
Zakorzenienie

Issia88 ja prałam w Loveli bardzo długo, najpierw w płynie a potem w proszku ale po płynie to płukałam jeszcze w Cocolino bo mi zapach Loveli nie podchodził:/ teraz zaczynam od Dzidziusia bo dużo tańszy a podobno po nim już nie trzeba płukać w niczym choć jeszcze osobiście mam to nie sprawdzone, dopiero po weekendzie biorę się za pranie ciuszków choć to najbardziej i tak będzie widać moim zdaniem na ręczniczkach i tych polarkowych/misiowych ubrankach

Ryba tak jak dziewczyny pisały, wizyta bez rewelacji ale przynajmniej nie tak jak poprzednio. Co do jego uwag, może on takie ma po prostu nastawienie i to wcale nie znaczy, że jest cięty na ciebie i twoją wagę ale może po prostu tak ma i już... Ja bym się nie przejmowała tak jak pisały już dziewczyny bo on i tak za ciebie rodził nie będzie głowa do góry najważniejsze, że ci się te ciśnienie obniżyło i mogłaś do domku wrócić

kyte z wóziem na spokojnie my dla małego to kupiliśmy dopiero jak skończył ze 2-3 tygodnie teraz tak szybko bo to używany więc nie było na co czekać bo na całym allegro i tablicy były tylko dwie sztuki i takim sposobem zaoszczędziłam 600zł;D

89beatka no kółka rewelacja są skrętne z możliwością blokady ale wydaje mi się, że to przydatna funkcja bo lekko wchodzi w zakręty no i tak jak pisałam, nawet Olo sobie z nim lekko radzi i te kółeczka są mniejsze od tylnych ale i tak spore więc na pewno dadzą radę na śniegu czy piachu zresztą może jeszcze się wybiorę z małym na spacer w tym wóziu po moich ekstremalnych wiejskich terenach to sprawdzę

pepper toż to normalne hehe na fb widziałam zdjęcia koleżanki jak w wózku kota wozi a też jeszcze lokator w brzuszku siedzi ja mam wymówkę bo mogę Olka w spacerówkę wsadzić i jazda;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:37   #426
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Issia88

89beatka no kółka rewelacja są skrętne z możliwością blokady ale wydaje mi się, że to przydatna funkcja bo lekko wchodzi w zakręty no i tak jak pisałam, nawet Olo sobie z nim lekko radzi i te kółeczka są mniejsze od tylnych ale i tak spore więc na pewno dadzą radę na śniegu czy piachu zresztą może jeszcze się wybiorę z małym na spacer w tym wóziu po moich ekstremalnych wiejskich terenach to sprawdzę
;D
to wybierz się w teren bo i u mnie wiejskie ekstremalne tereny przynajmniej bede miałą relacje
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:40   #427
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
lekarz wierdzi ze jak sie jest szczuplym to sie nie ma nadcisnienia, on twierdzi ze moze jak schudne to cisnienie spadnie a oprocz tego bedzie mi lzej rodzic,

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Taaa, bo teraz bedziesz sie odchudzac. Glupie gadanie. Szczupla osoba tak samo moze przechodzic porod jak ta troszke grubsza. Czasami to mam wrazenie ze ci lekarze to nie wiedza co gadaja. Odchudzac sie to bedziemy po ciazy.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja miałam kupować, ale gdzieś wyczytałam, że podobno wcale nie zmiękcza ubrań tak jakbyśmy chcieli. I ja się chyba zdecyduję na Jelpa albo Dzidziusia.
Aham, no to kurcze chyba sprobuje wyprac nasze ubrania w tym plynie i zobacze :/ bo nie widzi mi sie pranie 100x w listopadzie przed porodem i jeszcze ze stresu urodze wczesniej

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mało tego żaden kociak nie ma prawa przejść koło mnie zaraz mnie odsuwa i zasłania swoim ciałemIde na ogródek podrażnić go troche

W niektórych momentach z filmu stwierdziłam że on ma naprawdę zrytą tą psyche
Oceniam dziś Twoją wizytę nawet nawet lekarz się przejął Twoim samopoczuciem, chociaż tyle. Ale co do wagi, naprawde znam dziewczyny które przytyły o wiele więcej niż Ty..tego nie rozumiem, zresztą sama pewnie do tej wagi dobiję ale wyrzutów nikt mi nie robi.

AAAle fajnie zazdroszczę że masz już wózek ja pewnie z porodówki będę wysyłać zamówienie
lepiej pozno niz wcale moze wtedy w tym calym stresie podejmiesz najlepszy wybor wozka w swoim zyciu hehe...

Cytat:

a patrzyłaś na aukcji ile trwa czas oczekiwania na przesyłkę? bo jak ja zamawiałam łóżeczko dla Olka to czekałam z miesiąc ale tak było na aukcji napisane
a z wózkiem to już macie w końcu coś wybrane czy nie? ja to się na ten już nastawiłam i na inne już nie patrzyłam bo wiedziałam, że w ten sposób się na nic nie zdecyduję i będę ciągle zmieniać zdanie... a tak już jest i jestem happy

Super wozek, ale kolka to on ma kosmiczne

Cytat:

Sliczne ubranka Moja gwiazda tez ma szlafroczek i to nawet dwa a po co? to tez nie wiem

Cytat:
Issia88 ja prałam w Loveli bardzo długo, najpierw w płynie a potem w proszku ale po płynie to płukałam jeszcze w Cocolino bo mi zapach Loveli nie podchodził:/ teraz zaczynam od Dzidziusia bo dużo tańszy a podobno po nim już nie trzeba płukać w niczym choć jeszcze osobiście mam to nie sprawdzone, dopiero po weekendzie biorę się za pranie ciuszków choć to najbardziej i tak będzie widać moim zdaniem na ręczniczkach i tych polarkowych/misiowych ubrankach
Aha, kurcze to teraz nie wiem czy to byl dobry zakup tak jak pisalam wyzej, sprobuje wyprac nasze ubrania w tym płynie i zobacze, moze cos mi to pomoze w odpowiedzi na moje pytanie
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:47   #428
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

super łowy piękny ten szlafroczek i może nie tyle do chodzenia co do zdjęć np fajnie taki maluch wygląda ale czy wygodnie to raczej nie ja się muszę powstrzymywać bo w pierwszej ciąży z worami przychodziłam z łowów więc teraz na spokojnie
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna furka kolorystycznie mi się widzi... tylko trochę nie czaję tych kół one takie mega skrętne we wszystkie strony?
aa i uważaj..bo widzę że o gondolkę mogą być kłótnie
tak, skrętne we wszystkie mańki ale można to zablokować jak się nie lubi taka na tym ostatnim foto to tak ustawiłam żeby pokazać, że on taki obrotowy o 360 stopni, że bez odpinania siedziska można zmienić kierunek ustawienia gondoli, fotelika czy spacerówki
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Synuś przeuroczy! Oczka aniołka, ale uśmieszek diabełka. Wózek pierwsza klasa! Proszę przypomnij mi co to za marka.

Łowy świetne! Jakbym ja znalazła taki szlafroczek też bym go wzięła bez zastanowienia! Zazdraszczam bardzo!
ooooooooooj trafiłaś w dychę ten mój diabełek nie raz uniknie kary jak mnie tym swoim wzrokiem ujmie a wózek to Coletto marco polo

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Taaa, bo teraz bedziesz sie odchudzac. Glupie gadanie. Szczupla osoba tak samo moze przechodzic porod jak ta troszke grubsza. Czasami to mam wrazenie ze ci lekarze to nie wiedza co gadaja. Odchudzac sie to bedziemy po ciazy.

Aham, no to kurcze chyba sprobuje wyprac nasze ubrania w tym plynie i zobacze :/ bo nie widzi mi sie pranie 100x w listopadzie przed porodem i jeszcze ze stresu urodze wczesniej

lepiej pozno niz wcale moze wtedy w tym calym stresie podejmiesz najlepszy wybor wozka w swoim zyciu hehe...

Super wozek, ale kolka to on ma kosmiczne

Sliczne ubranka Moja gwiazda tez ma szlafroczek i to nawet dwa a po co? to tez nie wiem

Aha, kurcze to teraz nie wiem czy to byl dobry zakup tak jak pisalam wyzej, sprobuje wyprac nasze ubrania w tym płynie i zobacze, moze cos mi to pomoze w odpowiedzi na moje pytanie
na twoim miejscu uprałabym coś właśnie takiego polarkowego no i bawełna i zobaczysz jak ci podejdzie ale mówię, za tą cenę żadna rewelacja a Dzidziusia kupiłam i do białego i do koloru i za oba dałam 24zł więc różnica jest najwyżej zużyjesz ten bo nie ma co, jak kupiłaś to używaj a potem zobaczysz czy wymienić na coś innego czy nie
wózek cały stelaż ma kosmiczny dziecko w środku może być kręcone jak na karuzeli haha

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 11:48   #429
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ooooooooooj trafiłaś w dychę ten mój diabełek nie raz uniknie kary jak mnie tym swoim wzrokiem ujmie a wózek to Coletto marco polo
To masz małego łobuziaka z oczkami kota ze Shreka.
Dziękuję za odpowiedź. Podoba mi się ten wózek, a właśnie jestem w trakcie szukania odpowiedniego dla mnie.
Stary 2013-09-05, 11:52   #430
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
To masz małego łobuziaka z oczkami kota ze Shreka.
Dziękuję za odpowiedź. Podoba mi się ten wózek, a właśnie jestem w trakcie szukania odpowiedniego dla mnie.
to mogę ci go polecić z czystym sumieniem jak będziesz miała jakieś pytania odnośnie niego to pisz

Beatka zdam relację na pewno dziś ładna pogoda to może do sklepu się z nim przejdziemy ale to później bo na razie mnie leń ogarnął;D

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 11:55   #431
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Anoula właśnie się przeraziłam z leksza moja okruszka miałam w 26+1 512g. Twoja jest prawie raz większa.
Jejku to moja córka to jakiś wielkolud jest jak ja ją wydam na świat chyba na poważnie się wzięła za gonienie terminu z OM

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Brawo dla dużej córki!
Infekcję szybko wyleczysz i będzie git
Ja też ostatnio na wizycie mówię "A teraz powinien pan powiedzieć, że to chłopak" Gin jeździ głowicą, jeździ, wskazuje na monitor i mówi "To są wargi sromowe. Chłopcy tego nie mają"

hehe nie chciała Ci zrobić psikusa

Cytat:
Wróciłam z wizyty.
Weszłam i najpierw pomiar ciśnienie i waga. Waga +2,1kg ciśnienie 160/80 ...
10minut później ciśnienie takie same.

Przyszedł lekarz, mówi- do szpitala. Ciśnienie 170/90 .

Mówi- prosze zadzwonić do męża albo kogoś niech przywiezie rzeczy do szpitala a Pani niech usiadzie i sie uspokoi zaraz znów zmierzymi iśnienie.
poczekałam 15 minut i mówie mu że ja do szpitala teraz nie pójdę bo
1) mąż wraca koło 15tej
2) nie mam ani leków ani nawet 1zł przy sobie
3) w tym szpitalu faszerują relanium, a potem mam jakieś psychiczne odpaly
4) Leżeć to mogę w domu i brać relanium też.
5) nie chce leżeć z dziewczynami które są po #
Lekarz spojrzał na mnie jak na jakąś wariatkę. Mówi ze to cisnienie jest zdeydowanie za wysokie mimo brania dopegytu i że albo stresuje sie wizytą albo cos jest na rzeczy ale ze w szpitalu to sprawdzą... Mówie mu ze stresowałam sie wizytą, a teraz zestresowałam sie szpitalem bo NIE CHCE TAM ISC a poza tym nie mam spakowanej odpowiednio torby i mąż by nie wiedział co mi wziąć

Odczekałam kolejne 15 minut i ciśnienie 150/80 . Spadało na szczęscie. Weszłam na fotel, badanie tak bolało.. no ale wytrzymałam. Potem USG. chyba z 20 minut robił. i mały już nie jest ułożony główką w dół... ( może dlatego przestało mi sie chciec tak często siku? ani wczoraj sie nie budziłam w nocy ani dzisiaj.. ) co aż sie zdziwiłam bo lekarz powiedział ze nie zdarza sie ze z dobrego ułożenia sie odwraca na miednicowe.. Chciałam wage, ale mi nie podał, powiedział ze mam zrobić dodatkowe badania, USG DOPPLER KTG... ciśnienie spadło do 145/80 . Szyjka krótka ale pozamykana.
Ogólnie powiedział że mam schuść 15 kg ( w ciąży całkowity bilans jak policzyłam (w karcie mam wpisane od12tc) to na plusie jestem 12,200kg) . Poprawiłam go że tak sie nie mówi i ze to schudne jak urodze alep owiedział mi ze lepiej teraz bo łatwiejszy poród bedzie.. ale olałam co mówi, przeciez moge sie zdrowiej odzywiac, ale nie koniecznie dietować.
Te badania mam zrobić za tydzień, Anoula- 12.09 - g.15:10 wpisz mi ogólnie USG ,chyba e wolisz osobno to tak jak wyżej.
aaa no i to USG to zalicza sie do tego III trymestru.
Ogólnie nie poszłam do tego szpitala. jako że ciśnienie zaczeło spadać... ale mam brać 6 tabletek tego dopegytu - normalnie zbankrutuje na nim, on taki drogi w porównaniu do fenoterolu np :P
aaa i jak tylko ciśnienie skoczy to od razu szptial - MODLE SIE aby nie było konieczności!!!
Aaa i mam 2 tygodnie leżec i nic nie robić, nie przemęczać sie itd zeby nie urodzić. w 37 tyg skończonym odstawić fenka, a w 38 iść do szpitala rodzić... TZN. mam iść do szpitala i sie położyć i być pod stałą opieką lekarską do czasu porodu.. z tym że moge urodzić od razu a mogę tak jak nowa mamusia przenosić :/ jak słysze szpital to czuje ze ciśnienie rośnie. PRZECIEŻ ja tam umrę. bede czekać na poród a w sali będą też osoby po poronieniach i inne.. w ogóle nie przemawia to do mnie.
i nie wiem co robić... bo kurcze jak sie zacznie to z domu zdążę pojechać to po co mam tam leżeć tydzień czy dwa?;/

Ogólnie wizyta 6/10 ale i tak dobrze niz ostatnio..
ten lekarz Ci podnosi tak ciśnienie, ewidentnie denerwowałaś się tą wizytą. Szaleństwo z tym Twoim lekarzem. Od początku nie sprawia dobrego wrażenia. Mam nadzieję, że Ci się ciśnienie unormuje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:59   #432
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej! Można dołączyć? Starszy syn poszedł do przedszkola, także wreszcie mam czas zająć się przygotowaniami na kolejnego malucha. Wg usg z końcem listopada szykuje nam się kolejny syn.
witaj

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i nowych tygodni

Ryba masz się kontroluj ciśnienie jak się niczym nie denerwujesz i zobaczysz, do szpitala zawsze możesz się zgłosić jak i bez nerwów będzie Cio tak szaleć

Nemosek gratuluję kąpielowego

Motylek ale masz ładny wkład do gondolki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:01   #433
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej! Można dołączyć? Starszy syn poszedł do przedszkola, także wreszcie mam czas zająć się przygotowaniami na kolejnego malucha. Wg usg z końcem listopada szykuje nam się kolejny syn.
witaj
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...ja zaraz lecę do Biedronki po proszek do prania dla maluszków, powiedzcie mi proszę czy kupujecie też płyn do płukania dla maluszków, czy płuczecie bez płynu?
ja kupowałam płyn do płukania w ogóle mam zapas proszku- 3k, 2 płyny do płukania i 1l płynu do prania bo kupiłam go przez przypadek bo myślałam ze to do płukania :P
Cytat:
Co do staników do karmienia ja chyba będę miała największy problem, teraz noszę 75J, a jeśli podczas karmienia mają urosnąć rozmiar lub dwa to zostanę totalnie na lodzie.
oddaj mi połowę bo mi nic nie rosną cycki
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mój mąż nie pozwolił mi zebrać ogórków z działki bo stwierdził że to przecież TOKSOPLAZMOZA!

Cytat:
Wróciłam z wizyty.
Weszłam i najpierw pomiar ciśnienie i waga. Waga +2,1kg ciśnienie 160/80 ...
10minut później ciśnienie takie same.

Przyszedł lekarz, mówi- do szpitala. Ciśnienie 170/90 .

Mówi- prosze zadzwonić do męża albo kogoś niech przywiezie rzeczy do szpitala a Pani niech usiadzie i sie uspokoi zaraz znów zmierzymi iśnienie.
poczekałam 15 minut i mówie mu że ja do szpitala teraz nie pójdę bo
1) mąż wraca koło 15tej
2) nie mam ani leków ani nawet 1zł przy sobie
3) w tym szpitalu faszerują relanium, a potem mam jakieś psychiczne odpaly
4) Leżeć to mogę w domu i brać relanium też.
5) nie chce leżeć z dziewczynami które są po #
Lekarz spojrzał na mnie jak na jakąś wariatkę. Mówi ze to cisnienie jest zdeydowanie za wysokie mimo brania dopegytu i że albo stresuje sie wizytą albo cos jest na rzeczy ale ze w szpitalu to sprawdzą... Mówie mu ze stresowałam sie wizytą, a teraz zestresowałam sie szpitalem bo NIE CHCE TAM ISC a poza tym nie mam spakowanej odpowiednio torby i mąż by nie wiedział co mi wziąć

Odczekałam kolejne 15 minut i ciśnienie 150/80 . Spadało na szczęscie. Weszłam na fotel, badanie tak bolało.. no ale wytrzymałam. Potem USG. chyba z 20 minut robił. i mały już nie jest ułożony główką w dół... ( może dlatego przestało mi sie chciec tak często siku? ani wczoraj sie nie budziłam w nocy ani dzisiaj.. ) co aż sie zdziwiłam bo lekarz powiedział ze nie zdarza sie ze z dobrego ułożenia sie odwraca na miednicowe.. Chciałam wage, ale mi nie podał, powiedział ze mam zrobić dodatkowe badania, USG DOPPLER KTG... ciśnienie spadło do 145/80 . Szyjka krótka ale pozamykana.
Ogólnie powiedział że mam schuść 15 kg ( w ciąży całkowity bilans jak policzyłam (w karcie mam wpisane od12tc) to na plusie jestem 12,200kg) . Poprawiłam go że tak sie nie mówi i ze to schudne jak urodze alep owiedział mi ze lepiej teraz bo łatwiejszy poród bedzie.. ale olałam co mówi, przeciez moge sie zdrowiej odzywiac, ale nie koniecznie dietować.
Te badania mam zrobić za tydzień, Anoula- 12.09 - g.15:10 wpisz mi ogólnie USG ,chyba e wolisz osobno to tak jak wyżej.
aaa no i to USG to zalicza sie do tego III trymestru.
Ogólnie nie poszłam do tego szpitala. jako że ciśnienie zaczeło spadać... ale mam brać 6 tabletek tego dopegytu - normalnie zbankrutuje na nim, on taki drogi w porównaniu do fenoterolu np :P
aaa i jak tylko ciśnienie skoczy to od razu szptial - MODLE SIE aby nie było konieczności!!!
Aaa i mam 2 tygodnie leżec i nic nie robić, nie przemęczać sie itd zeby nie urodzić. w 37 tyg skończonym odstawić fenka, a w 38 iść do szpitala rodzić... TZN. mam iść do szpitala i sie położyć i być pod stałą opieką lekarską do czasu porodu.. z tym że moge urodzić od razu a mogę tak jak nowa mamusia przenosić :/ jak słysze szpital to czuje ze ciśnienie rośnie. PRZECIEŻ ja tam umrę. bede czekać na poród a w sali będą też osoby po poronieniach i inne.. w ogóle nie przemawia to do mnie.
i nie wiem co robić... bo kurcze jak sie zacznie to z domu zdążę pojechać to po co mam tam leżeć tydzień czy dwa?;/

Ogólnie wizyta 6/10 ale i tak dobrze niz ostatnio..
ale że jak Ty masz się odchudzać? w ciąży?! chyba trochę nie czas na odchudzanie

ja tez myślę że masz takie wysokie ciśnienei przez wizytę w lekarzu i stresujesz się tym ze do szpitala Cię położy
Cytat:
lekarz wierdzi ze jak sie jest szczuplym to sie nie ma nadcisnienia, on twierdzi ze moze jak schudne to cisnienie spadnie a oprocz tego bedzie mi lzej rodzic
pierwsze słyszę o tym..
Cytat:
witam!!!! przepraszam, że tak od progu bez odpowiedzi itd ale jestem taka podjarana!!!! wózio przyszedł!!! w końcu mam brykę dla Julka w domciu!!! jaram się jak dziecko nową zabawką;D jednak jak samemu można wszystko zobaczyć, dotknąć i zmienić to dopiero jest frajda w sklepie mogłam co najwyżej pojeździć nim po sklepie a teraz zmieniam co chwilę a to gondolę a to fotelik bo mały jeździ nim po całym domu i lalę wozi ale jest tak lekki i zwrotny, że nawet mój Olo go z łatwością prowadza Jestem happy dzień mi się super zaczął
śmieszny te wózek trochę a Olek to się bez problemu zmieścił

hejo! :P
nie mogę się jakoś wbić w rozmowę, za dużo piszecie a mnie teraz ie będzie aż tak dużo przez najbliższe 4 dni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:01   #434
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
to mogę ci go polecić z czystym sumieniem jak będziesz miała jakieś pytania odnośnie niego to pisz
Póki co zapisuję sobie nazwy wózków, które podobają się innym mamusiom, oglądam je, odrzucam te co mi się nie podobają, a te co mi się podobają porównuję między sobą. Pokręcone wiem.

Po prostu chcę wybrać jak najlepszy wózek, który przetrwa obecnego Dzidziusia i jeszcze przyszłego.
Stary 2013-09-05, 12:02   #435
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
witaj

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i nowych tygodni

Ryba masz się kontroluj ciśnienie jak się niczym nie denerwujesz i zobaczysz, do szpitala zawsze możesz się zgłosić jak i bez nerwów będzie Cio tak szaleć

Nemosek gratuluję kąpielowego

Motylek ale masz ładny wkład do gondolki
hahaha bo on twierdzi, że "góziek jest Olo" już mi się do fotelika nawet pchał

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 12:03   #436
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Połowy Ci nie dam, bo je bardzo lubię, ale tak 1/3 to mogę.
Stary 2013-09-05, 12:05   #437
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

a patrzyłaś na aukcji ile trwa czas oczekiwania na przesyłkę? bo jak ja zamawiałam łóżeczko dla Olka to czekałam z miesiąc ale tak było na aukcji napisane
a z wózkiem to już macie w końcu coś wybrane czy nie? ja to się na ten już nastawiłam i na inne już nie patrzyłam bo wiedziałam, że w ten sposób się na nic nie zdecyduję i będę ciągle zmieniać zdanie... a tak już jest i jestem happy

hehhe ale się braciszkowi spodobało
Cytat:

Szlafroczek
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:05   #438
Lilith890502
Zakorzenienie

zatłuke tego kotaaaaaa, otworzył mi szafe i położył się na świeżo pranych ręcznikach

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:07   #439
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

ja kupowałam płyn do płukania w ogóle mam zapas proszku- 3k, 2 płyny do płukania i 1l płynu do prania bo kupiłam go przez przypadek bo myślałam ze to do płukania :P

ale że jak Ty masz się odchudzać? w ciąży?! chyba trochę nie czas na odchudzanie

ja tez myślę że masz takie wysokie ciśnienei przez wizytę w lekarzu i stresujesz się tym ze do szpitala Cię położy

pierwsze słyszę o tym..

śmieszny te wózek trochę a Olek to się bez problemu zmieścił

hejo! :P
nie mogę się jakoś wbić w rozmowę, za dużo piszecie a mnie teraz ie będzie aż tak dużo przez najbliższe 4 dni
No zmieścił się bez problemu choć gondola nie jest z tych największych ale mi to nie przeszkadza bo i tak długo w niej mały jeździł nie będzie co do wbijania się w rozmowę to mnie czasem nie ma dłużej niż 4 dni bo wiadomo, że zawsze coś do zrobienia, załatwienia jest a i tak się wbijam "siłą" więc się nie przejmuj jak wrócisz to po prostu pisz co u ciebie i już
Cytat:
Póki co zapisuję sobie nazwy wózków, które podobają się innym mamusiom, oglądam je, odrzucam te co mi się nie podobają, a te co mi się podobają porównuję między sobą. Pokręcone wiem.

Po prostu chcę wybrać jak najlepszy wózek, który przetrwa obecnego Dzidziusia i jeszcze przyszłego.
ja też zaraz w googla wpisywałam nazwę wózka jak któraś napisała i oglądałam, oceniałam pod swoim kontem itp i na prawdę miałabym problem z wyborem takim wirtualnym bo jednak nie ma to jak się pójdzie i obejrzy coś na żywo tak też tobie radzę bo wiem, że inaczej to decyzja nie do podjęcia

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 12:10   #440
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Połowy Ci nie dam, bo je bardzo lubię, ale tak 1/3 to mogę.
zadwolę się i 1/3 doszedł mail do Ciebie
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
zatłuke tego kotaaaaaa, otworzył mi szafe i położył się na świeżo pranych ręcznikach
koty coś mają do pchania się w nieodpowiednie miejsca

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
No zmieścił się bez problemu choć gondola nie jest z tych największych ale mi to nie przeszkadza bo i tak długo w niej mały jeździł nie będzie co do wbijania się w rozmowę to mnie czasem nie ma dłużej niż 4 dni bo wiadomo, że zawsze coś do zrobienia, załatwienia jest a i tak się wbijam "siłą" więc się nie przejmuj jak wrócisz to po prostu pisz co u ciebie i już
i tak się wepchnę ale jakoś tak ciężko jak się nie jest na bieżąco

boże znowu kurzenie mam dosyć normalnie
dziewczyny, zbieram ekipę do pomocy toczących się, któraś chętna do pomocy poremontowej która mam nadzieję zakończy się niedługo?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-05, 12:13   #441
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha bo on twierdzi, że "góziek jest Olo" już mi się do fotelika nawet pchał
heh już widzę, jak Olo robi się mistrzem w wykrzykiwaniu "to moje", jak tylko Julkowi zaczną się łapki wyciągać do zabawek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:14   #442
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ja też zaraz w googla wpisywałam nazwę wózka jak któraś napisała i oglądałam, oceniałam pod swoim kontem itp i na prawdę miałabym problem z wyborem takim wirtualnym bo jednak nie ma to jak się pójdzie i obejrzy coś na żywo tak też tobie radzę bo wiem, że inaczej to decyzja nie do podjęcia
Ja najpierw porównuje wirtualnie, czytam opinie i jak mnie coś bardziej zaciekawi to poszukam danego modelu w sklepie stacjonarnym aby móc nim pojeździć i zobaczyć jak prezentuje się na żywo.
Cytat:
dziewczyny, zbieram ekipę do pomocy toczących się, któraś chętna do pomocy poremontowej która mam nadzieję zakończy się niedługo?
Tak, doszedł! Dziękuję Ci ogromnie!
Ja chętnie pomogę, mogę polatać na odkurzaczu albo na mopie.
Stary 2013-09-05, 12:14   #443
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Nowy wątek, a ja jak zwykle utknęłam jeszcze w starym Miałam tragiczną nockę. Okrutnie męczyła mnie zgaga Myślałam, że wypali mi gardło, a każda zmiana pozycji powodowała odruch wymiotny ehhhh Już się cieszyłam, że mnie to ominie a jednak nie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:16   #444
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

koty coś mają do pchania się w nieodpowiednie miejsca

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

i tak się wepchnę ale jakoś tak ciężko jak się nie jest na bieżąco

no ciężko i mi to tak aż głupio, że nie mogę każdej odpisać no ale wiadomo, że się człowiek martwi za każdą tutaj i ja przynajmniej myślami z wami jestem kiedy mnie nie ma na forum sprzątania współczuję ale pocieszę cię, że ty już daaaaaawno będziesz po remoncie a ja z dwójką dzieci małych na głowie będę zasypana tonami kurzu i pyłu jak już skończymy z budową i zacznie się wykańczanie

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 12:17   #445
iskra75
Raczkowanie

Lay'sy prosto z pieca zielona cebulka z serem walczyłam długo żeby otworzyć dopiero wieczorem.. ale nie wyszło
dla Męża zrobię racuszki i nie zauważy nawet braku paczuszki chipsów
Stary 2013-09-05, 12:18   #446
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Zamawiała któraś z Was to łóżeczko? Chyba najbardziej nam się spodobało + ten komplet pościeli. Za łóżeczko + 16 elementowy komplet wyjdzie 769 zł + przesyłka, więc trochę drogi interes.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (75,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (77,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (92,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (84,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (59,2 KB, 4 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:21   #447
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zamawiała któraś z Was to łóżeczko? Chyba najbardziej nam się spodobało + ten komplet pościeli. Za łóżeczko + 16 elementowy komplet wyjdzie 769 zł + przesyłka, więc trochę drogi interes.
hmm mi się wydaje że taniej by wyszło osobno elementy kupować.. z resztą jeśli o mnie chodzi to nie wszystko z tego zestawu byłoby mi potrzebne bo niektóre drobiazgi już mam musisz pomyśleć, policzyć...
Stary 2013-09-05, 12:24   #448
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no ciężko i mi to tak aż głupio, że nie mogę każdej odpisać no ale wiadomo, że się człowiek martwi za każdą tutaj i ja przynajmniej myślami z wami jestem kiedy mnie nie ma na forum sprzątania współczuję ale pocieszę cię, że ty już daaaaaawno będziesz po remoncie a ja z dwójką dzieci małych na głowie będę zasypana tonami kurzu i pyłu jak już skończymy z budową i zacznie się wykańczanie
nie no akurat z tego się cieszę właśnie ale im więcej kurzy tym jestem przerażona :P i ile jeszcze rzeczy będę musiała prać, najlepiejby było gdybym wyciągnęła wszystko z szafy i zewsząd i wrzuciła do prania

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
wydaje mi się że drogo a poza tym wykoszytsasz ten 16 elementowy komplet pościeli?

się zdenerwowałam.. od początku mówiłam że chcę przesunąć wejście w ścianie gipsowej a teraz TŻ na mnie krzyczy że trzeba nową ścianę stawiać bla bla bla chociaż na początku już wymyślił jak to rozwiązać

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-05, 12:24   #449
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
heh już widzę, jak Olo robi się mistrzem w wykrzykiwaniu "to moje", jak tylko Julkowi zaczną się łapki wyciągać do zabawek
oj tak, to chyba ten wiek, że "wszystko jest Olusia" staram się go uczyć, że trzeba się dzielić i nie wszystko jest jego ale zobaczymy jak to będzie w praktyce
Cytat:
Ja najpierw porównuje wirtualnie, czytam opinie i jak mnie coś bardziej zaciekawi to poszukam danego modelu w sklepie stacjonarnym aby móc nim pojeździć i zobaczyć jak prezentuje się na żywo.

Tak, doszedł! Dziękuję Ci ogromnie!
Ja chętnie pomogę, mogę polatać na odkurzaczu albo na mopie.
no też jakaś metoda no to oby szybko jakaś decyzja przyszła i żebyś już miała głowę spokojniejszą o choć tą jedną rzecz
Cytat:
Cześć

Nowy wątek, a ja jak zwykle utknęłam jeszcze w starym Miałam tragiczną nockę. Okrutnie męczyła mnie zgaga Myślałam, że wypali mi gardło, a każda zmiana pozycji powodowała odruch wymiotny ehhhh Już się cieszyłam, że mnie to ominie a jednak nie
witaj współczuję zgagi.. może Gaviscon (czy jak to się tam pisze) by ci pomógł? ja stosowałam jak miałam mega zgagę i było ok. To jest takie mleczko (zawiesina) i na dłuższy czas łagodzi palenie

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 12:30   #450
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Zarówno łóżeczko jak i pościel bardzo ładne, ale zastanów się czy te 16elementów pościeli na pewno Ci się przyda i czy nie wyjdzie Ci taniej jeśli zamówisz łóżeczko osobno i pościel osobno.
Cytat:
nie no akurat z tego się cieszę właśnie ale im więcej kurzy tym jestem przerażona :P i ile jeszcze rzeczy będę musiała prać, najlepiejby było gdybym wyciągnęła wszystko z szafy i zewsząd i wrzuciła do prania
się zdenerwowałam.. od początku mówiłam że chcę przesunąć wejście w ścianie gipsowej a teraz TŻ na mnie krzyczy że trzeba nową ścianę stawiać bla bla bla chociaż na początku już wymyślił jak to rozwiązać
Nie denerwuj się, nerwami nic nie zmienisz. Skoro wymyślił juz rozwiązanie to niech działa.
Cytat:
no też jakaś metoda no to oby szybko jakaś decyzja przyszła i żebyś już miała głowę spokojniejszą o choć tą jedną rzecz
Póki co czekamy z zakupem na zakończenie remontu, bo teraz nawet nie mamy gdzie wstawić wózka, a poza tym nie bardzo jeszcze wiemy ile będziemy mogli przeznaczyć pieniążków na zakup wózka, wszystko zależy od tego ile zostanie nam po remoncie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości