Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 13:08   #3121
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wiesz ja akurat się do tego nie wtrącam, nigdy TŻtowi nie zabroniłam mamie wysyłać pieniędzy, sam tak postanowił.
Tylko i tak ja wychodzę na najgorsza.

mnie łeb boli masakrycznie.
też jestem czarna owcą ale mam to gdzieś, ja wiem że czas pokazuje dużo prawdy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:08   #3122
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej
ja dzisiaj bylam na zdejmowaniu szwow juz mi o wiele lepiej, nie ciagnie i moge normalnie siadac..
Wlasnie mam pytanie bo dzwnilam do USC zeby dziecko zapisac tz ma pojsc, nie jestem z Lublina, a dziecko sie urodzilo w Lublinie i mam niby zarejstrowac dziecko w lublinie bo jak zrobie u siebie to musze miesiac czekac? nie wiem dziwne to niby czemu nie moge u siebie?
miejsce urodzenia czlowieka sie liczy
takie bedzie mial pozniej w dowodzie i w ogole

to tak jakbys urodzila we francji i dziwila sie czemu nie mozesz w warszawie zalatwic aktu urodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:09   #3123
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zobaczyła mój lateksowy materac Hevea i wyraziła opinię,że stanowczo za miękki, dzieci mają miec twarde.
Pierwsze słyszę?
Ja mam materac kokos-pianka-gryka i na początku maluch ma być na twardszej stronie leżeć czyli na kokosie a dopiero jak już będzie starszy to mam materac obrócić na gryke- miększą.
Stary 2013-09-05, 13:11   #3124
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

skurcze mam nieregularne
mialam dwa co 3minuty i juz sie balam
na kolejny czekalam 10minut a teraz pol godziny
skurcze sa bolesne jak okres (okres mialam mega bolesny)
i trwaja od 17 do 33 sekund

cycki mnie bola

nie mam nospy wiecnie sprawdze czy to to
ale w sumie ladan pisala ze.nie da sie tego pomylic
moze to jakas kumulacja b-h

[/RIGHT]
Stary 2013-09-05, 13:11   #3125
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
PM mi się z Project Managerem kojarzy - jedna z nazw stanowisk u mnie w pracy, w firmie której dorabiam - no ale tutaj mi to ewidentnie nie pasowało

Hahaha, o matko

No cooooś Ty

Ja już się nie mogę doczekać kiedy będzie opcja żeby solidnie przytulić się całym "frontem" do "frontu" tż, mój ulubiony układ, o którym to już najstarsi górale nie pamiętają

Z tego zniecierpliwienia przepuściłam trochę kasiury. Mam tylko jeden kocyk (poza tym 2 rożki, ale kocyk to kocyk, nie ? ) więc trzeba to szybko naprawić i kupić Minky. A do kompletu chusteczka

Misia, ładne czachy kupiłam czy nie ?

Dziewczyny, ma któraś namiar na jakieś naprawdę fajne, sprawdzone tetry na All? Takie żeby wyszły taniej niż z Pepco.
Te białe od rp są spoko? Mam od niego kolorowe i całkiem ok.
No PM to też Project Manager, ale nie na wizażu

Ja mam od rodzyneczek, prałam w 90 stopniach z dużym wirowaniem i są ok, ale wiem, że dziewczyny na nie narzekały

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:11   #3126
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:

Czy Was też w nocy tak napieprzają pachwiny i krocze?
Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło.

A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?
Mnie w nocy bardzo, do tego w dzień ale da się przeżyć.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Zaproście mnie z TŻ i mamą ktoś na obiad. Bo ja nie mam ani mocy, żeby zrobić, ani pomysłu.
U mnie dziś domowa pizza, zapraszam

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A co do urlopu mojego Tża, to on jest nauczycielem wiec wakacje będzie miał wolne zależałoby mi, żeby był z nami na początku, żebyśmy razem się nauczyli naszej Zuzinki...
Ja Zuzię urodziłam 30 czerwca, miałam małża całe wakacje, bardzo sobie chwaliłam.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziś czeka nas mycie okien, pranie i prasowanie firanek, zakupy w Lidlu i kotlety mielone na obiad
Nie przesadzaj bo jeszcze urodzisz

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zabije tz
zabije
zabije
udusze
utne siusiaka
obetne glowe
albo zrobie lewatywe i zaszyje jelita

Aaaaaaaaaaaaaa

Przepraszam ale nie mogę

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja mam jakby co 100 sztuk takich gazików nasączonych alkoholem, może tym będę dezynfekowała.
Te gaziki to o kant du.. wytrzeć. Beznadziejne są, musieliśmy czymś innym ratować pępuszek.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my juz po pobraniu. moje dziecko spalo! nawet nie pisnela po wyniki smigam po 14, mam nadzieje ze beda ok

Poucinało mi część cytatów i teraz już nie wiem co chciałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:13   #3127
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
skurcze mam nieregularne

cycki mnie bola

Może lepiej niech ktoś Ci kupi, bo jak zaczną być regularne, to dobrze łyknąć no-spa zanim się pojedzie na IP, bo może się okazać jak u mnie, że mogłam jeszcze spokojnie sobie w domu poczekać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 13:13   #3128
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
skurcze mam nieregularne

cycki mnie bola

A ja się skurczy boję, wole już żeby wody odeszły i po sprawie. A tak z zegarkiem w ręku liczyć skurcze, pojedzie się na IP tam mi jeszcze zanikną bądź zrobią się rzadsze-ech za dużo nerwówki.
Stary 2013-09-05, 13:14   #3129
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może lepiej niech ktoś Ci kupi, bo jak zaczną być regularne, to dobrze łyknąć no-spa zanim się pojedzie na IP, bo może się okazać jak u mnie, że mogłam jeszcze spokojnie sobie w domu poczekać
matal jak ja poczuje ze to jest ten moment
to musze zapier.alac na IP bo mam skierowanie na cc

[/RIGHT]
Stary 2013-09-05, 13:15   #3130
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Te gaziki to o kant du.. wytrzeć. Beznadziejne są, musieliśmy czymś innym ratować pępuszek.

Ale, że trudno było dojść z nimi w zakamarki pępuszka czy jak?
Stary 2013-09-05, 13:16   #3131
jo_asiek
Zadomowienie

Ale mam dziwny dzień.... Jakaś taka rozbita jestem i nie mam na nic sił. Jakieś dziwne myśli mnie nachodzą, martwię się o wszystko i o wszystkich. Do tego od kilku dni mam jakieś schizy związane z pracą, tzn. że po zwolnieniu i po macierzyńskim jak wrócę to nie będę nic ogarniała, wszystkiego od nowa będę musiała się uczyć itd. Boję się, że sobie nie poradzę. Wiem, wiem... wiele z nas jest w takiej sytuacji, albo i gorszej, ale jakoś tak na mózg mi siadło A najgorsze, że to silniejsze ode mnie i choć chce odpędzić te myśli, to i tak wracają Mam nadzieję, że tak szybko jak mnie naszły takie myśli, to tak szybko odejdą.

Dobra, koniec użalania się nad sobą. Zmobilizowałam się i wstawiłam pranie dzidziusiowe. Moja siostra kupiła Szymusiowi bodziaki na długi rękawek, więc je wypiorę, wyprasuję i dołożę do szafki. Może mi humor wróci...

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
laski wy czesto sie w ciazy przytulalyscie z mezami? ja jak przed mialam ciagle ohote tak w ciazy praktycznie wogole, normalnie jestem taka leniwa ze ja o tym wogole nie mysle a co dopiero robic
mam podobnie - na początku ciąży jeszcze miałam ochotę i to nawet sporą (a wtedy mieliśmy zakaz), a od II trymestru to naprawdę rzadko kiedy mnie nachodzą takie myśli, a co dopiero ochota i same przytulanki. TŻ żyje nadzieją, że po porodzie i połogu wrócę do siebie Ja w sumie też
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:16   #3132
gorgulek
Zakorzenienie

Jeszcze odnośnie teściowych i mam i kompletowania wyprawki. Ja uważam, że to nie jest niczyj obowiązek. Zechcą to dadzą, nie to nie. To tak jakbym brała ślub i wymagała, że rodzice złożą się na mieszkanie i samochód. Ja wiem, że to duży wydatek, bo wózek, fotelik, łóżeczko i wiele innych rzeczy ale decydując się na dziecko każda z nas zdawała sobie sprawę z takich wydatków.
Ja wiem, że my dostaniemy kasę od jednych i drugich rodziców jak Mały się urodzi ale nie nalegam tylko czekam. Przydadzą się na później pieniądze. jeszcze chrzest nas czeka, poza tym będą ciągle jakieś wydatki na dziecko.
Stary 2013-09-05, 13:18   #3133
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ale mam dziwny dzień.... Jakaś taka rozbita jestem i nie mam na nic sił. Jakieś dziwne myśli mnie nachodzą, martwię się o wszystko i o wszystkich.
Ja mam to samo, siedzę od rana w samych majtkach, nie umyta, rozczochrana, na szczęście już jadłam. Mąż będzie przed 15.00 a ja nie umiem się zebrać w sobie i pójść do łazienki. Dzisiaj odbieramy wózek
Stary 2013-09-05, 13:19   #3134
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale, że trudno było dojść z nimi w zakamarki pępuszka czy jak?
Właśnie trudno. Wyjmij jeden i zobacz jaki jest sztywny. Pępuszek się paskudził. Dopiero położna pokazała jak pielęgnować. Kupiliśmy spirytus do pępuszka i patyczkami do uszu przemywaliśmy bo łatwo było przemyć dookoła tego kikuta.
Stary 2013-09-05, 13:22   #3135
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie trudno. Wyjmij jeden i zobacz jaki jest sztywny. Pępuszek się paskudził. Dopiero położna pokazała jak pielęgnować. Kupiliśmy spirytus do pępuszka i patyczkami do uszu przemywaliśmy bo łatwo było przemyć dookoła tego kikuta.
Cholera jasna a ja mam tego 100 sztuk . Na szczęście kosztowało mnie ok 8 pln. Słyszałam o tym płynie Octenisepcie-ale było mi szkoda pieniędzy . Teraz czytałam, że nawet rany poporodowe można tym odkażać i pomaga.
Stary 2013-09-05, 13:22   #3136
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dlaczego podczas kp nie można jeść słodyczy? Przecież to ani wzdymające, ani alergizujące...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:23   #3137
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam to samo, siedzę od rana w samych majtkach, nie umyta, rozczochrana, na szczęście już jadłam. Mąż będzie przed 15.00 a ja nie umiem się zebrać w sobie i pójść do łazienki. Dzisiaj odbieramy wózek
Mój mąż właśnie dzwonił i obiecał, że dziś wróci wcześniej i zabierze mnie na spacer Chyba widzi co się ze mną dzieje. Od razu mi się lepiej zrobiło. Ehh te ciążowe hormony.

Co do wózka, to zazdroszczę.... My nasz zamawialiśmy 17.08 i pani powiedziała, że czas oczekiwania do około 2 tygodni, max. do 4. Minęły dwa, więc czekamy nadal...
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:24   #3138
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Mam budyń co to KP?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Mój mąż właśnie dzwonił i obiecał, że dziś wróci wcześniej i zabierze mnie na spacer Chyba widzi co się ze mną dzieje. Od razu mi się lepiej zrobiło. Ehh te ciążowe hormony.

Co do wózka, to zazdroszczę.... My nasz zamawialiśmy 17.08 i pani powiedziała, że czas oczekiwania do około 2 tygodni, max. do 4. Minęły dwa, więc czekamy nadal...
My czekaliśmy 2 dni . Odbieramy w sklepie stacjonarnym.
Stary 2013-09-05, 13:25   #3139
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Mam budyń co to KP?
Karmienie piersią?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:26   #3140
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się skurczy boję, wole już żeby wody odeszły i po sprawie. A tak z zegarkiem w ręku liczyć skurcze, pojedzie się na IP tam mi jeszcze zanikną bądź zrobią się rzadsze-ech za dużo nerwówki.
A ja myślę, że opcja z odejściem wód jest o wiele gorsza, bo ci odejdą, jedziesz na IP i jak nie masz skurczy to się możesz jeszcze naczekać nie wiadomo ile albo trzeba będzie podawać oksy. A jak masz już skurcze porządne to większa szansa, że jest rozwarcie i będzie szybciej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:26   #3141
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Karmienie piersią?
O boże ale wstyd .
Stary 2013-09-05, 13:27   #3142
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal jak ja poczuje ze to jest ten moment
to musze zapier.alac na IP bo mam skierowanie na cc

Aha
To lepiej jedź, jak się zaczną regularne co 5 minut

Cytat:
Jeszcze odnośnie teściowych i mam i kompletowania wyprawki. Ja uważam, że to nie jest niczyj obowiązek. Zechcą to dadzą, nie to nie. To tak jakbym brała ślub i wymagała, że rodzice złożą się na mieszkanie i samochód. Ja wiem, że to duży wydatek, bo wózek, fotelik, łóżeczko i wiele innych rzeczy ale decydując się na dziecko każda z nas zdawała sobie sprawę z takich wydatków.
Ja wiem, że my dostaniemy kasę od jednych i drugich rodziców jak Mały się urodzi ale nie nalegam tylko czekam. Przydadzą się na później pieniądze. jeszcze chrzest nas czeka, poza tym będą ciągle jakieś wydatki na dziecko.
Też tak uważam
My w sumie wszystko sami kupiliśmy.
Dla Edzika jedni dziadkowie kupili karulezkę, drudzy leżaczek, ale to dopiero jak się urodził. A poza tym wszystko sami.
Tym razem dosłownie wszystko kupiliśmy sami, moja mama tylko obiecała się dołożyć do leżaczka tyle, co zabraknie ze składek od dziewczyn z Baby Shower

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 13:30   #3143
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dlaczego podczas kp nie można jeść słodyczy? Przecież to ani wzdymające, ani alergizujące...
Można jeśc słodycze, ale tylko wybrane, nietłuste i bez czekolady. Położna na SR mówiłą, że można kruche ciasto, jabłęcznik i w ogóle wszystko z jabłkami, biszkopta z galaretką, dżemy z dozwolonych owoców, itp

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Polecała też takie ciasto przy kp, podobno lepiej smakuje niż by się mogło wydawać i dobrze wpływa na laktację
http://pinkcake.blox.pl/2012/12/Cias...-i-jablek.html

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-05, 13:30   #3144
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram

Cytat:
Cholera jasna a ja mam tego 100 sztuk . Na szczęście kosztowało mnie ok 8 pln. Słyszałam o tym płynie Octenisepcie-ale było mi szkoda pieniędzy . Teraz czytałam, że nawet rany poporodowe można tym odkażać i pomaga.
One są do
Ale możesz je zużyć przy zacięciach czy do dezynfekowania np. cążków.

Octenisept jest niezły, ale najlepszy moim zdaniem spirytus

Cytat:
Nie są?
Czekolada, orzechy i mleko to jedne z najczęstszych alergenów.
Poza tym są ciężkostrawne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 13:31   #3145
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Ja też

Super. Gratuluje

Eh a my dzisiaj w nocy musieliśmy założyć ten woreczek do pobrania moczu Małemu. Myślałam, że założyłam dobrze a tu lipa, wszystko sie wylało. Ale że była godzina po 4 to chciałam spróbować jeszcze raz. Oczywiście nie umiałam tego dziadostwa założyć. Pobiegłam pietro niżej po mame, i ona też się namęczyła, i jakoś zalożyła.
No i rano okazało się, że troszeczkę tego moczu jest, mąż pojechał do szpitala i powiedzieli że tyle wystarczy super, bo już myślałam że nic z tego nie będzie.

A teraz proszę o kciuki, żeby wynik na tą cytomegalię był ujemny
Wynik będzie tak za 3 dni, czyli pewnie we wtorek.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:

Czy Was też w nocy tak napieprzają pachwiny i krocze?
Jak wstaję w nocy na siku to ledwo się przez ten ból zwlekam z wyrka. I człapię potem do kibelka okrakiem jak kaczka. Rano jak trochę się poruszam to ten ból znika. Ale co noc jest to samo. Dziś spróbowałam na to wziąć nospę, ale to dopiero ok. 5 rano i w sumie nie wiem czy pomogło.

A druga sprawa: To kto teraz męczy bułę?
ja jak wstaję to najpierw sprawdzam czy dam radę utrzymać się na szeroko rozstawionych nogach bo inaczej do kibelka nie dojdę
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kaska super wielkie gratki juz masz Mikiego przy sobie, super !)
Bylam tylko 4 rzeczy wyprasowac a tu takie newsy

Figulina jestem w szoku, tzn slyszalam ze za planowane cesarki sie placi ale az tyle ??!!??!! Paranooja :/

Ja z rana ubralam lozeczko Jasia w zalaczniku efekty bez podusi i kolderki troche smutno, no ale na poczatek sam rozek tak jak mowilyscie czekam jeszcze tylko na karuzelke, prawdopodobnie bexzie ta z fisher pricea z misiami

ślicznie
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A w ogóle nie mogę z mojego dziadka Jest dość przygłuchy, trzy razy odpowiadałam mu na pytanie kiedy mam termin porodu (odpowiedź: "na dzisiaj"). Za chwilę zagaduje moją mamę, że chyba się pomyliłam, bo jak to dzisiaj I lekko spanikowany pyta czy nie trzeba wzywać karetki
haha.. uśmiałam się w głos
Cytat:
chodzi o czekoladę i kakao w niej zawarte, kakao uczula
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:34   #3146
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Można jeśc słodycze, ale tylko wybrane, nietłuste i bez czekolady. Położna na SR mówiłą, że można kruche ciasto, jabłęcznik i w ogóle wszystko z jabłkami, biszkopta z galaretką, dżemy z dozwolonych owoców, itp

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Polecała też takie ciasto przy kp, podobno lepiej smakuje niż by się mogło wydawać i dobrze wpływa na laktację
http://pinkcake.blox.pl/2012/12/Cias...-i-jablek.html
Z biszkoptem bym uważała, w ogóle z jajkiem, bo to też częsty alergen
Ale poza tym się zgadza

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

W ogóle tż dał mi pozwolenie na rodzenie w tygodniu, ale najlepiej nie w tym i nie przyszłym, a tym 16-20 września
Mówi, że rozmawiał w pracy i wiedzą, że żona będzie rodzić i na 1 dzień im jeszcze zniknie, ale lepiej żeby to nie było w pierwszym tygodniu pracy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-05, 13:35   #3147
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Ale mam dziwny dzień.... Jakaś taka rozbita jestem i nie mam na nic sił. Jakieś dziwne myśli mnie nachodzą, martwię się o wszystko i o wszystkich. Do tego od kilku dni mam jakieś schizy związane z pracą, tzn. że po zwolnieniu i po macierzyńskim jak wrócę to nie będę nic ogarniała, wszystkiego od nowa będę musiała się uczyć itd. Boję się, że sobie nie poradzę. Wiem, wiem... wiele z nas jest w takiej sytuacji, albo i gorszej, ale jakoś tak na mózg mi siadło A najgorsze, że to silniejsze ode mnie i choć chce odpędzić te myśli, to i tak wracają Mam nadzieję, że tak szybko jak mnie naszły takie myśli, to tak szybko odejdą.

Dobra, koniec użalania się nad sobą. Zmobilizowałam się i wstawiłam pranie dzidziusiowe. Moja siostra kupiła Szymusiowi bodziaki na długi rękawek, więc je wypiorę, wyprasuję i dołożę do szafki. Może mi humor wróci...

mam podobnie - na początku ciąży jeszcze miałam ochotę i to nawet sporą (a wtedy mieliśmy zakaz), a od II trymestru to naprawdę rzadko kiedy mnie nachodzą takie myśli, a co dopiero ochota i same przytulanki. TŻ żyje nadzieją, że po porodzie i połogu wrócę do siebie Ja w sumie też
kochana na pocieszenie
po roku z dzieckiem bedziesz duzo bardziej zorganizowana i multifunkcjonalna
moze na poczatek bedziesz musiala ogarnac nowosci w pracy ale jest masa badan potwierdzajacych zdolnosci kobiet do wielozadaniowosci w stosunku do mezczyzn
i jeszcze wiecej apropos zwiekszenia tych umiejetnosci po porodzie
wiec prawdopodobnie bedzie.ci sie latwiej pracowac

no stress
ja tez bede miala duzo zmian bo ustawy sie bez przerwy zmieniaja i musze byc caly czas.na.bierzaco

[/RIGHT]
Stary 2013-09-05, 13:35   #3148
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Z biszkoptem bym uważała, w ogóle z jajkiem, bo to też częsty alergen
Ale poza tym się zgadza
No pewnie co człowiek to teoria, bo położna mówiła, żeby jajek nie wykluczać na początku, a dopiero jak coś się dzieje. W każdym razie jest dużo opcji słodyczy, tylko trzeba trochę poszukać i pokombinować i wiadomo, że nie zjemy ciasta z kremem, czekoladą i orzechami

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-05, 13:36   #3149
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
To lepiej jedź, jak się zaczną regularne co 5 minut

Też tak uważam
Dla Edzika jedni dziadkowie kupili karulezkę, drudzy leżaczek, ale to dopiero jak się urodził. A poza tym wszystko sami.
Tym razem dosłownie wszystko kupiliśmy sami, moja mama tylko obiecała się dołożyć do leżaczka tyle, co zabraknie ze składek od dziewczyn z Baby Shower
My tak samo, dlatego nawet mąż poszedł na dodatkową fuchę, bo bardzo mu zależało, aby np łóżeczko czy wózek 3w1 było nowe itp. Ja też jak robiłam zakupy zawsze patrzyłam na ceny, z niektórych rzeczy musiałam ze łzą w oku zrezygnować, niektóre przedmioty prawdopodobnie kupimy po narodzinach.
Stary 2013-09-05, 13:40   #3150
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak zadziała octenisept bo nie używałam przy Zuzi.

Cytat:
Też tak uważam
Cytat:
Popieram
Jaka zgodna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości