|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
heja
melduje sie jestesmy w 29 tygodniu i w sumie czujemy sie dobrze kto tam sie lista zajmuje mozecie zapisac ze mam kolejna wizyte 19 wrzesnia a imie ŁUCJA!
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak na łazienkowe okno to chyba faktycznie ciut za duże
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka ja ze spinaczami mam to samo
aprzy takich malutkich bodziakach jak zaczniemy prac to juz bedzie masakra iskra super ma mala te wloski kolezanka musiala byc dumna moja tez byla fajna jak sie urodzila ale mimo wszystko po jakims czasie wloski zanikly pozniej dopiero wyszlysmy na ladne w miare geste...ale podcinane miala z 4/5 razy teraz dopiero moge czesace kuce i te inne---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- nasturcja wez nie zartuj bo ja mam lene ,jak nazwalam lena tak bylo 1000 teraz chcialam miec oryginalne i wgl i wybralam łucja ale boje nadal ze bedzie wysyp niedlugo...a Ty jak ostatecznie wybralas ?
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczny kolor! Czemu wybrany przeze mnie wózek nie ma takiego koloru do wybrania??? adoosienka, niestety nie pomogę. Zielona jestem w tych sprawach.
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa jest Natalia
ja kiedys daaawno dawno planowalam ze w przyszlosci core nazwe tak ale z czasem sie mi odmienilo
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz więcej tych Len się zrobiło w ostatnim czasie :P mnie jak rodzice zapisywali w USC to się babeczki dziwiły ze takie imię jest a to było 24 lata temu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-05 o 13:24 |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się
wpadne mam nadzieje później
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
my chcemy kolyske bo tylko na 3 miesiace..pozniej lena idzie do lozka juz nowego swojego a mala do ;ozeczka
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- lineczka wiem wlasnie ze len duzo dlatego mowie ze chcialam teraz łucja
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy na razie trzy typy: Mikołaj, Miłosz i Antoś. Decyzję podejmiemy jak się urodzi. Nie wykluczam, ze jak zobaczę jego mordkę i pomyślę "Tadeusz" to będzie Tadzio Na dziewczynkę mieliśmy trzy typy: Hania, Łucja i Aniela My to mamy ogólnie podejście, że dziecku damy imię na jakie będzie wyglądać Ale jednocześnie: na pewne imiona nawet jak będzie wyglądać, to zgłosimy weto wobec losu [Np. Krzysztof u nas odpada, oboje z mężem mamy jakiś uraz ]
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też, już krzywo patrzy że tyle ciuszków jest różowych, ale co zrobić jak wszytskie dostałam :P
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
i mam nadzieje ze dziewczyny dadza sobie spokoj z lenami..chociaz i tak julie sa dalej w pierwszej trojce
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- nasturcja z tych trzech najbardziej PODOBA MI SIE MILOSZ
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tak i kiedyś mi się nie podobało, a teraz dałabym się za nie pokroić ![]() Mój mąż, jak jeszcze się nie znaliśmy, chciał mieć córę Natalię. A tu zonk. Ma żonę ![]() Btw: nie wiem, czy Wam pisałam, ale jak byłam mała, dostałam na chrzciny od chrzestnej lalę. Przywiezioną bodajże z Austrii, co w latach 80tych było wyzwaniem. Lala ok. 90cm, głowa, łapki i stópki gumowe, wygląd starszego niemowlaka, tułów i wypełnienia materiałowe. I ktoś tę lalę nazwał Wojtek. I tenże Wojtek towarzyszył mi dłuuuugo. Spałam z nim, jeździłam wszędzie. Brałam z nim ślub ze sto razy Nazywałam go "mój mężczyzna". I co? Minęło 25lat od kiedy dostałam Wojtka, stanęłam na ślubnym kobiercu a wybrankiem moim okazał się.. Wojtek. Jeno trochę bardziej żywy i starszy ![]() Moja mama teraz Wojtka-Lalę znalazła, wyprała, wyczyściła i mają mi przywieźć dla Bejbziola
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do imion to Łucja ładne i nie takie mocno popularne choć już jedną małą Łucję znam mi się Antosia podobało i Lilianka ale teraz jakoś tak się ich mnogo robi... i dobrze, że będzie chłopak u nas bo o Julku to ja jeszcze małym nie słyszałam
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Acelinki ![]() noo Julek, Majek i Zoś jest dużo, gdzieś patrzyłam to od 2003 czy 2004 najwięcej takich imion było nadawane :P i od tego czasu Neli tylko 7 zarejestrowano w Warszawie, czyli też mało popularne imię ![]() dostałam potwierdzenie z Bezpiecznego Malucha że jestem na liście i 16 września jedziemy wybiera się któraś na te warsztaty do Warszawy?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-05 o 13:33 |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się moje imię do tej pory nie podoba bo nigdy nikt go ładnie nie zdrabniał... zawsze byłam Natalia albo Natala, tylko babcia do mnie mówiła Natusia... nawet teraz miło mi jak ktoś powie chociaż Natalka bo brakowało mi tego w dzieciństwie
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też miała być najpierw Julka, później Lena, ale zbyt popularne się te imiona zrobiły i będzie Alicja, Iga, Kinga albo Agata. Jak na razie to nasze 4 typy.
Dziewczyny, czy myślicie, że jeżeli mam ciepły śpiworek do wózka, to taki kombinezon by starczył, czy jednak będzie za zimny: http://tablica.pl/oferta/sliczny-kom...tml#ae9b89e4e3 Strasznie mi się spodobał, ale nie wiem czy małej będzie w nim wystarczająco ciepło.
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
motylku ale wam zazdroszczę,że macie już budowę na tym etapie
![]() malinka ładne imie wybraliście dla córeczki nasturcja fajna historia z lala i żywym Wojtkiem
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm nie umiem Ci pomóc, ale kombinezon superancki
|
|
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
i jedno wam powiem jakbym rodziła na wiosne to gondoli bym nie brała bo ten fotelik jest spory i rozkładany na płasko
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jakby była córeczka to miała być Lilianka ale że pewnie synek to Daniel
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natala, Natalka, Tala, Talusia, Natalusia, Natka, Natulka, i moje ulubione Nasturcja Byłam dziś w lumpku Upolowałam sobie dwa swetry malinowe [jeden z metką z orsaya, a drugi z Jessica, czyli c&a], małemu ciepłego pajaca na 60cm [taki gruby, że spokojnie na spacery późną jesienią, do lekkich mrozów może służyć], śpioszki jedne też lekko ocieplane, spodenki bojówki z nexta [rozmiar newborn, co u nich jest 56-62cm chyba], i jedne dżinsowe ogrodniczki na 62cm. Są obłędne. Teraz to wszystko piorę tak odświeżająco, jak wyschnie strzelę foty. A- żadna z rzeczy nie miała ani jednej plamki. Eleganckie , cena każdej sztuki: 2zł
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
znów nie nadążam ![]() a to już nowy wątek! jakaś rozbita dziś jestem...spałam do 11:30 ![]() ![]() :mu r:dobrze,ze jutro już wizyta... Niunia widze,ze jeszcze tylko my nie wiemy co na 100% siedzi w brzuszkach |
|
|
|
#507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
nasturcja pokaż łupy
Chyba wszystkie lubimy oglądac małe ubranka![]() Ja od jutra wolne,więc przeglądnę co mam dla Małego i przywiozę kartony od siostry To będe miała uciechę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fiu fiu , tuż , tuż
A TY to się pakujesz do szpitala ? Chyba już powoli czas Cytat:
![]() No wybieram Ale musze czekac aż szanowna Pani się ruszy Cytat:
Cytat:
U mnie na 3d była taka gadka ; TŻ - mógłby Pan potwierdzić płeć ? L - A co powiedziano Wam ostatnim razem ? TŻ - że narządów męskich nie widać , więc chyba dziewczynka . L- Ja tez nie widzę Pana narządów i jakos nie twierdzę że jest Pan dziewczynką Naszczęście potwierdził Majkę ) Cytat:
Dzień dobry dwupaki Mój tż obudził mnie dziś , dźwigając kołdre i mówiąc do brzucha - Nadal tu jesteś ? Moja mine możecie sobie wyobrazić ![]()
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

melduje sie

?