|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
moja znajoma pracowala w zarze. na poczatku jest 1/2 etatu 950 zlbrutto, ale dawalo sie wyciagac na okolo 1200. szanse na awans 3/4 etatu sa po okolo roku, pozniej caly etat. nic o "obozie pracy" nie slyszalam. tyle ze no, jak na ceny ubran, ktore sa w zarze (a jakośc ciuszkow naprawde marna), to dziwie sie, ze tam sie tak mało zarabia. ale coz polska... jest jak wszedzie. |
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3933 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3934 |
|
Konto usunięte
|
No rok temu jak szukałam pracy to wysyłałam po całej Warszawie, ale nie spodziewałam się, że tyle czasu będą mnie trzymać
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dybry!
Ja w sumie to chyba mam zły humor... Kolejna koleżanka w ciąży, że też mój zegar musi tak tykać, jak będę mogla sobie pozwolić na dziecko to pewnie dobiję do 30tki.
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Konto usunięte
|
no i? na każdego przyjdzie pora
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Kochana! jak powiedziałam koleżance, że z kwietnia do mnie zadzwonili to powiedziała mi, że ona szukała pracy 2 lata temu i zadzwonili do niej właśnie z tamtego czasu! |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam kto pytał o te pieniądze z UP. Istnieje coś takiego, nazywa się dodatek aktywizacyjny. Przysługuje osobom mającym prawo do zasiłku. Jeżeli się samemu znajdzie pracę to dodatek jest wypłacany przez połowę czasu ile jeszcze by się zasiłek dostawało i wynosi połowę zasiłku. Na moim przykładzie, zasiłek miałam dostać jeszcze przez 2 miesiące, znalazłam pracę i jeden dodatek mi wypłacili.
Nadal pracuję póki co w tym samym miejscu. Za wszystkich trzymam kciuki. Pozdrawiam
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42644756]no i? na każdego przyjdzie pora
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Kochana! jak powiedziałam koleżance, że z kwietnia do mnie zadzwonili to powiedziała mi, że ona szukała pracy 2 lata temu i zadzwonili do niej właśnie z tamtego czasu![/QUOTE] No wiem wiem, ale ja już bym chciała, no ale muszę poczekać buuu
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już naprawiłam trochę CV, mam nadzieję że może teraz się coś ruszy
|
|
#3940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam podobne pytanie. Bo badania mialam robione, tylko sa nieaktualne, wiadomo wymaga to tylko podbicia przez lek. med. pracy. Czy w takiej sytuacji moge pisać pracodawcom, że książeczkę mam? Z drugiej strony załatwienie tego to jeden dzien, ale przeważnie wymagają "ważnej" książeczki. Moja ważna nie jest, poszlabym sobie sama przedluzyc, ale z drugiej strony nie szukam pracy przy jedzeniu, no ale gdybym sie cos trafilo z checia bym poszla chociaz na jakiś okres zanim nic innego nie znajde. Wydam 50 zl za ważność pewnie pol roku do roku, a nie wiem czym w ogole podejme sie takiej pracy. Dlatego wolałabym zalatwic to jak już będę wiedziała, że dostane prace. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-09-05 o 12:25 |
||||
|
|
|
|
#3941 |
|
Konto usunięte
|
ja dziś właśnie poczytałam o branży... pracownicy co raz zmieniają pracę,robią kursy a ja jakoś tam sama nie wiem gdzie co i jak począć...
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam się- jeśli sama znajdę pracę to otrzymuję dodatek aktywizacyjny: http://pup.bialystok.pl/strona/dodatek-aktywizacyjny/63
ale WARUNEK: muszę mieć prawo do zasiłku, czyli udokumentować, że przez rok pracowałam za najniższą krajową (obojętnie jaka umowa). Wtedy przysługuje mi zasiłek i po tym mogę isć z umową o pracę z aktualnego miejsca pracy i ubiegać się o dodatek. Jutro chyba poproszę przełożoną aby wcześniej wyjść z pracy i osobiście pogadać w UP. Kurczę miałabym umowę o pracę! i kilka groszy choćby na paliwo.... Cytat:
Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-09-05 o 12:58 |
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
Zostać w pizzerii, czy przejść do nowo powstałego marketu? Eh, czemu zawsze mam takie głupie dylematy
|
|
#3944 |
|
Konto usunięte
|
zadzwonili z tej firmy co byłam we wtorek...powiedzialam ze nie jestem zainteresowana...
chcieli jutro na 10:00... powiedzialam ze nie ma szans (nie bede sie zwalaniac po raz kolejny) to pani ze albo jutro albo w ogole, to powiedzialam ze w ogole... ![]() jakby to była umowa o pracę to ok, ale o dzieło to niech spadają! |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zmieniam troche swoje CV, zawsze na jednym jechalam moze dlatego taki brak odpowiedzi na moje zgłoszenie.
Dziewczyny prosze doradzcie mi. Co wy byscie wpisały w cv w takiej sytuacji. Pół roku pracowałam na pracach interwencyjnych. Urząd Gminy z polecenia Urzędu Pracy zatrudniał bezrobotnych na prace interwencyjne. Umowe mam wystawioną przez Urząd Gminy na stanowisku pracownik gospodarczy, mimo, że zostałam wyslana do firmy gdzie pracowałam w biurze. Taki wałek poszedł male maisto i po znajomościach poszłam do biura. Generalnie miałam sie tym nie chwalić. Wpisali mi takie stanowisko bo nie mieli juz wolnych etatow na prace biurowe. Zaledwie pare osób takie dostało. Zgodziłam się bo wolałam to niż zamiatanie ulicy albo siedzieć dalej na bezrobotnym. No i teraz nie wiem co wpisac w cv, co mowic jak zapytają na rozmowie ot o. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- a w tej pizzeri ci zle? Market to market nigdy nie wiesz co cie tam czeka.
|
|
#3946 |
|
Konto usunięte
|
jabym pisała o tym, co masz w umowie... tylko opis obowiązki i tyle
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
Madaaa nie że źle w pizzerii, ale na razie mam umowę zlecenie i nie wiem kiedy będzie umowa o pracę, aczkolwiek zapewniali, że będzie.. A w markecie od razu mi dają umowę o pracę..
Jestem zła, że zadzwonili, bo teraz mam problem.. Rozmowę miałam miesiąc temu zanim zaczęłam w pizzerii.. To nowo powstały market w moim mieście ..
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42646126]jabym pisała o tym, co masz w umowie... tylko opis obowiązki i tyle[/QUOTE]
No wlasnie do tej pory mialam UG, pracownik gospodarczy, tylko nie opisywalam moich obowiazkow. Prace biurowe a prace gospodarcze to zupelnie inna bajka. Tkze mylace dla pracodawców. Jesli wymagają samego CV od was opisujecie po krotce zakres swoich obowiązków? Kiedys tak raz, czy dwa wyslalam, ale nie wiem czy to ma sens.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-09-05 o 13:17 |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, na prośbę mojej koleżanki.
Skończyła dwa kierunki studiów, kompletnie ze sobą nie powiązane. Czy do przyszłej pracy będę wymagali w kadrach dostarczenia obu dyplomów? Czy tylko tego "podstawowego" związanego z pracą? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Dyplom dla kadr jest po to, żeby wiedzieli jak urlop rozliczać i takie tam - nie interesuje ich z czego ten dyplom jest. Podejrzewam, że ważniejszy będzie ten, który zrobiła pierwsza, ale to kadry będą musiały potwierdzić.
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-09-05 o 13:21 |
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42646046]zadzwonili z tej firmy co byłam we wtorek...powiedzialam ze nie jestem zainteresowana...
chcieli jutro na 10:00... powiedzialam ze nie ma szans (nie bede sie zwalaniac po raz kolejny) to pani ze albo jutro albo w ogole, to powiedzialam ze w ogole... ![]() jakby to była umowa o pracę to ok, ale o dzieło to niech spadają! [/QUOTE]niech się walą skoro mają takie podejście pewnie potem tez by robili problemy gdybys potrzebowala czasu wolnego.
|
|
#3955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie wiem, jaką musiałabyś mieć nowa umowę. |
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zjeść obiad, potem poprawię CV i wysle bo widze jedną ciekawą ofertę.
I chyba w koncu wypelnie kwestionariusz do biura pracy w niemczech, moze znajdą coś na jesien dla mnie i tz. Ale powiem wam, ze nie mam ochoty wyjezdzac, jesli to nie na stale
|
|
#3957 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42646046]zadzwonili z tej firmy co byłam we wtorek...powiedzialam ze nie jestem zainteresowana...[/QUOTE]
Ja muszę wyjechać na kilka dni w rodzinne strony, mam nadzieje, że mnie nie ominie jakaś rozmowa do interesującej firmy właśnie nie zawsze da się przełożyć...
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
tusiamar - mam do Ciebie jedno pytanie. Z tego co się zorientowałam to obecnie pracujesz w biurze. Ty w ogóle masz tam jakiekolwiek obowiązki? Zauważyłam, że piszesz tutaj bez przerwy w swoich godzinach pracy, Twoje posty ukazują się średnio co 15 minut?
Rozumiem, że można ująć to tak: Masz pracę, szukasz pracy i w swoich godzinach pracy szukasz nowej pracy? |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.![]() A jaką to Ci robi różnicę?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

czyli odradzacie sklepy typu sieciówki a ja miałam nadzieję że nie ma tam obozów pracy ... Z drugej strony potencjalny student z góry jest postawiony na obozy pracy... eh.. Co polecacie dla studentki która dziennie studiuje jaką pracę żeby się ogarnać wyrobić i nie zajechać 

znaczy się odmówiłam, ale jestem zaskoczona, przed chwilą miałam ten telefon

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)