|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II
regularkate Pewnie lepiej bzdur nie pisać w CV i asekurować się. Czasami ludzie piszą takie kwiatki w CV, że głowa mała. Ja osobiście nie lubię jak ktoś pisał znajomość języka polskiego dla mnie to było dziwne. Co jeszcze do tego akcentu to czasami wymiękam jak mi coś zapodają tą swoją gwarą
![]() Pewnie to zbyt wymagające studia by nie pracować w zawodzie. Praca umysłowa jest bardzo wyczerpująca i zazwyczaj przynosimy stres do domu. Z pracą fizyczną to wiadomo zrobisz co musisz i koniec czas na relaks. Oczywiście też człowiek jest zmęczony, ale tylko ciałem (chyba, że musi dużo przy tej pracy fizycznej myśleć) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za wsparcie ![]() ![]() Posprzątała, poćwiczyłam trochę, zaraz idę sobie zrobić jakieś kolczyki czy coś na poprawę humoru, potem pakowanie książek, szykowanie ciuchów, zmywanie po kolacji i spać. No, ewentualnie książka. Miłego wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
ale się rozpisałyście u fiu fiu ;D
![]() a ja powinnam siedziec i się uczyć a nie na wizażu ;p. zazdroszcze Wam takiego luzu językowego. Ja mam straszną blokadę, mimo ze ucze sie ang wiele lat ,to mam wrażenie ze mój język mówiony jest na marnym poziomie, gdy robie testy w necie określające poziom wychodzi mi elementary ;( i strasznie mnie to dołuje bo w sumie, ostatni podrecznik który robiłam to na poziomie C1 ;/. Wciąż uczę się nowych słówek, nowych form gramatycznych a gdy rozmawiam z jakimś obcokrajowcem to totalnie o nich zapominam, i używam podstaw-podstaw. I mam wtedy problem bo zapominam o wszystkim i gadam półsłówkami;/. O wiele lepiej idzie mi tworzenie tekstów, bądz zrozumienie artykułów, tekstów itd. Jak się przełamać i zwalczyć blokade? Ostatnio zastanawialam sie nad tym,dlaczego tak właśnie mam . Mimo ze dużo się uczyłam i zasuwałam,zwykle mialam troche problem z językiem, na tle innych osób które się ze mną w szkole uczyły ( reszta przemiotów szła mi bardzo dobrze). I tak ostatnio leżąc w łóżku, chyba w końcu doszłam co może być przyczyną : wiele lat temu, gdy mogłam mieć jakieś 9, 10 lat, moja mama wygrała dla mnie jakiś wstęp na lekcje pokazową z angielskiego czy coś takiego. Ja się broniłam rękami i nogami bo bardzo się bałam ze nic nie zrozumiem ze sobie nie poradzę( wtedy jeszcze nie miałam ang w szkole, dopiero od 4 klasy podstawówki, jedynie coś tam podsłyszane od siostry I'm... kolory i takie tam;p).Pamiętam jaka to była dla mnie trauma i bardzo nie chciałam tam isc, a w koncu wyszlo na to ze stałam i sie temu przyglądałam jak inne dzieci odpowiadają i rozmawiają z nauczycielem . I w sumie od tego czasu czułam się jakas gorsza i ze nigdy sie tego nie naucze. Myślicie ze to może mieć jakiś wpływ?? Wciąz czuje pewien niedosyt i poczucie bycia gorszym z tego względu ze nie znam dobrze żadnego języka ( a za to moja siostra posługuje się bardzo sprawnie trzema językami + zna dodatkowe 3 ...)
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i ja osobiście nie poświęciłam za wiele czasu na nauke gramatyki bo bardzo jej nie lubię. Przerobiłam sobie wszystkie czasy jeszcze raz i tyle. Może jedynie odmiana czasowników bo to wiadomo wiedzieć trzeba. Nie ucz się tych wszystkich czasów na pamięć bo nie ma to żadnego sensu. Nikt przecież nie używa języka książkowego więc to na pocieszenie. Ja na tych wszystkich testach sprawdzających też kiepsko wychodzę. Pierdoły jak dla mnie. Baw się i ciesz nauką języka a zobaczysz jak szybko zrobisz postępy! Trauma z dzieciństwa może mieć wpływ, ale nie porównuj się do nikogo. Tak jeszcze dopowiem, że miałam koleżankę, która była najlepsza w swojej grupie w szkole językowej. Nikt jej nie przebił w tej danej klasie. Jej babcia chodziła i gadała jaka ta X nie jest zdolna, że najlepsza bla bla bla...Wiesz dlaczego była taka dobra? Bo przez kilka lat chodziła do tej samej klasy. Powiedzmy zatrzymała się na 3 klasie i do tej klasy chodziła jeszcze kilka lat. Dlaczego? Nie mam pojęcia być może dlatego by być najlepszą ![]() ![]() Jeżeli chcesz wiedzieć jakich ja używam metod do zapamiętywania, ewentualnie programów, materiałów, od czego zaczęłam to mogę Ci napisać w PW kto wie może Ci sie przyda. Lubię się dzielić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() Co do jezykow to ja mam duzo checi a malo robie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#937 |
Wtajemniczenie
|
LoveMessages chętnie poznam Twoje metody
![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem "pomoc instruktora" to segregowanie dokumentacji, drukowanie, kserowanie i takie tam pierdoły ![]() Co do języka nigdy nie jest za późno. Osobiście nie polecam szkoły prywatnej o ile masz już jakieś podstawy, wiesz jak czytać i wymawiać. By zapamiętać musisz ciągle używać w praktyce inaczej zapomnisz nie ma bata ![]() ![]() ![]() Jutte, pączek w maśle wyśle wam maks do jutra na PW |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Bądź kreatywna! Napisz, że:
masz konkretną wiedze na temat wyposasażenia byłaś odpowiedzialna za bezpieczenstwo osob cwiczacych znasz BHP instruktowałaś jak ludzie maja cwiczyc utrzymywanie obiektow w czystosci rowniez jest istotne Ubierz to w ładne słowa i nadaj swojej pracy znaczenie, niech to wygląda tak, że byłaś tam nie zbędna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Rozbij swoją pracę na czynniki pierwsze i ubierz w ładne słowa. Nie wiem co dokładnie robiłaś więc ciężko mi pomóc, ale ważne jak to wszystko powiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Hej,
trafiłam dziś na ciekawe podejscie do tzw. home management. Własciwie to trochę wyzwanie: w ciągu półtorej godziny przygotować 5 posiłków, które można zamrozić jako gotowe (lub składniki gotowe do ugotowania). Może to np. rosół, spaghetti, gotowe pokrojone warzywa etc. Bardzo ciekawy pomysł - dodatkowa rada: przygotować to z TŻ. Albo mozna takie dania wykorzystać w ciągu 5 dni tygodnia - albo traktowac jako rezerwowe kiedy nie mamy siły na gotowanie.
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ten Tż plątający się między nogami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym zauważyłam, ze robienie dużych zakupów raz w tygodniu daje dużą oszczędnośc czasu i $ - niz robienie małych zakupów co drugi dzień, ale spożywcze rzeczy nie zawsze da się trzymac w lodówce dłużej.
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może rozplanuj sobie na każdy dzień coś innego. Szybkie do gotowania, ale świeże. Tak szukam teraz w głowie przykładów. W każdym bądź razie zrób tak raz i zobacz jak się sprawdzi. Z zakupami prawda raz na tydzień lepiej. Może rób takie większe a owoce i warzywa w tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o lenistwo w gotowaniu to najlepiej ograniczyć się do rzeczy prostych w przygotowaniu - risotto, kasze i ryż brązowy, makaron na milion sposobów (jak ktoś je), omlet itd. Wiadomo, że jak wrócisz zmęczona do domu i zabierzesz się za tłuczenie kotletów, gołąbki, lepienie pierogów itp. to ci się nie będzie chciało. Spisz sobie na kartce rzeczy, które ci smakują, a potem wybierz kilka takich pozycji, które przygotowuje się nie dłużej niż 20 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj rano sobie o nim myslalam i zastanawialam sie co by byo gdyby i czy by mi dal to czego TŻ mi nie daje... nie w sensie materialnym. Napisalam o tym TŻtowi i pozniej naisalam "specjalnie ci o nim powiedzialam zebys byl zazdrosny i zebys na mnie inaczej spojrzal niz jak tylko zagrozenie ciążowe" ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I myślisz, że skoro "nakazałaś" mu być zazdrosnym to będzie? Musisz być strasznie nieszczęśliwa w tym związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;42642735]
I myślisz, że skoro "nakazałaś" mu być zazdrosnym to będzie? Musisz być strasznie nieszczęśliwa w tym związku. [/QUOTE] ogolnie jestem szcześliwa tylko ostatno mamy kryzys ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ( haha następnym razem , to Ty poproś o jego numer, w razie czego będziesz mogła oddzwonić i będziesz bezpieczna a tak, to jakiś palant mógłby Ci wydzwaniać dniami i nocami ![]() Rozśmieszyło mnie to zagrożenie ciążowe;p.A jak Twój Tż zachował się wtedy w tej sytuacji z ciążą? Dobrze jak czasem facet jest troche zazdrosny, o ile nie jest to chorobliwa zazdrość. Ja niestety jestem bardzo zazdrosna o swojego faceta, a on to w sumie bardzo mało;p.Po prostu ja nadrabiam ;p..
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakas godzine temu na fb podrywał mnie jego przyjaciel... nie wiem czy mam mu powiedziec o tym... nastepny chcial numer telefonu... ale chyba mu nie powiem bo nie chce miedzy nimi jakies spiny. No chyba ze bedzie nachalny to powiem o tym TŻtowi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mam dylemat czy TŻtowi powiedziec o tym co mi pisal jego przyjaciel ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mielismy jedna sytuacje niedawno ze nam prezerwatywa pekła... panikowal jak diabli... udało mi sie zdobyc tabletke 72hpo ale i tak panikuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wysłałam kilka CV wczoraj i czekammmmmmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedzial mi ostatnio ze do pracy by jeszcze nie poszedł bo ma 2 lata do licencjatu i chce to skonczyc bo juz by pewnie na studia nie wrocił... ciekawe kto by zarabial na dziecko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zdałam egzamin pisemny na motor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.