|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
uffff.. zdałam..także jeszcze jutro od 9 do nie wiem kiedy kciukasy proszę bo ustny
![]() pejlin tak to był ten co się z czasem nie wyrobiłam i nie zdążyłam przepisać.. ale dzisiaj zaopatrzyłam się w zegarek też i wszystko kontrolowałam (poinformowanie o godzinie na 3h egzaminie jedynie 30 min przed końcem to zdecydowanie za mało a UJ nie zawsze stać na zegar w sali ^^)
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle się dowiedziałam, że egzamin mam dopiero 18.09
|
|
|
#483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
miałam upatrzoną suknie marzeń... no i napisałam do salonu jaka cena...
i niestety trochę mnie niemiło zaskoczyła odpowiedz ehhh...wiem że jeszcze sporo czasu jest, ale ja już dawno wiedziałam jaką chcę, ale nie orientowałam się nigdy w cenach, a teraz jak się dowiedziałam to chyba będę musiała znaleźć inną wymarzoną
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
później pewnie też mi się nie będzie chciało
ale jeszcze prawie 2 tyg czasu joasia gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
że taka załamka ;> będzie dobrze.. mogą przecenić kiedyś :P
|
||
|
|
|
#487 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jaka ta cena?
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cena 5600 nie wiem czy kojarzycie suknie Very Wang... (1 załącznik)- mój ideał no ale jej napewno mieć nie będę ![]() w katalogu int trafiłam na ten model i nie zwróciłam w sumie uwagi na nią bo w katalogu dziwnie wygląda, ale na wizażu zobaczyłam u jednej dziewczyny i mnie zachwyciła...(2 i 3 załącznik) znalazłam nawet salony u mnie w mieście które ją mają i napisałam właśnie do nich... ostatnie zdjęcie katalogowe
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2013-09-05 o 17:28 |
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Jest jej pełno na allegro i tablicach co jakiś czas,mi też się podobała,ale uznałam,że ten przedłużony tułów bardzo skraca sylwetkę jednak. Ale dół ma boski. No i nie podoba mi się za bardzo gorset-jest prosty,a nie w serducho i spłaszcza.A na allegro jesteś w stanie ją za 2500 spokojnie upolować
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-09-05 o 17:34 |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, suknie Very Wang kosztują dość sporo
ale wg mnie wcale nie są jakieś super i jest wiele podobnych trochę tańszych a mi się tylko ta z załącznika od niej podoba.
|
|
#492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam nikogo sprawdzonego... a nie mam pewności jaki będzie ten już końcowy efekt tak do końca... Cytat:
ja koniecznie chcę odcinaną w biodrach gorset też tak w 100% mi nie odpowiada, też wole serduszko znalazłam na tablicy za 2 tys dziś już nawet...
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2013-09-05 o 17:36 |
||
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam koleżanki, które robiły w ten sposób i suknie na prawdę były super, a wychodziło dużo taniej(bo np kiecka w salonie ok 5tys, od krawcowej ok 1,5tys także duża różnica), więc ja będę poważnie myśleć nad taką opcją. Bo w końcu kieckę raz założysz a wywalić na nią np 5tys to trochę za dużo wg mnie
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
melduję się w nowym wątku dzisiaj miałam rozbójnika właśnie czekam na wyniki ale żyję!
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale poprawki nieuniknione by były bo jestem niziutka
|
|
#497 |
|
Japońska rzepa
|
Ale myślę,że tak szczupłe osoby często są niskie,wiec może nie trzeba bedzie aż tak wielu poprawek
W każdym razie trzymam kciuki,a nuż się uda ![]() Ja podobnej do mojej wymarzonej raczej nie znajdę niestety Bedzie trzeba szyc,albo przekonają mnie księżniczki
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sukienka śliczna, z ceną już gorzej ![]() mnie osobiście jeszcze żadna suknia nie powiedziała "jestem twoja" więc czekam
|
|
#499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jaka jest ta twoja wymarzona ? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
ehhh dylematy
|
|
#500 |
|
Japońska rzepa
|
W takim stylu jak w załączniku. Mało tego typu sukni u nas niestety,a i ciężko uszyć,bo mają dużo zdobień
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zupełnie na odwrót- siebie w takiej wogóle nie widzę. najlepiej bym wolała bez żadnych świecidełek, pasków, bez niczego. tiulowy dół- to napewno. no i bez koła- to też napewno mi ogólnie mało sukni się podoba... siedziałam wczoraj pół nocy i wybrałam dosłownie 10 takich względnych, ale bez ochów i achów
|
|
#502 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Mam nadzieje,że sama rozwiąże problem,zależnie która bedzie wolna,w takim stylu zrobię ślub i suknię.Księżniczki z tiulowym dołem też mi sie podobają,ale wtedy gorset musi być prosty własnie,albo delikatny np. z piórkami
|
|
#503 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiec narazie czekam i szukam
|
||||||
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my już sale mamy i sala jest taka no... nowoczesna ![]() a do sukienki podchodzę też minimalistycznie wg kryteriów o jakich pisałam i zdania pewnie już nie zmienię
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2013-09-05 o 18:16 |
|
|
|
|
#505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlaczego pisząc nazwy członków rodziny typu, brat, mama, czy tam słowo rodzina robisz to zawsze z wielkiej litery? Cytat:
![]() Cytat:
teraz takie czasy że już 12 latki w ciąży chodzą ![]() ![]() Cytat:
moja wymarzona suknia składa się z kilku różnych więc też nie ma takiej jedynej, która do mnie woła ale na szczęście znalazłam salon, który nie sprowadza z USA tylko szyje na miejscu i godzą się na wszelkie przeróbki np. dół z jednej, góra z innej, gorset w serduszko zamiast prostego a plecy jeszcze inne ![]() joasia gratulacje i powodzenia!
Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-05 o 18:48 |
|||||
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Mama jest nauczycielka, nie jest jeszcze co prawda w wieku emerytalnym, ale czesto mowi o sytuacjach z pracy. Jednej nauczycielkę obliczyli, ze kwalifikuje sie do wcześniejszej emerytury. Poszła na nia, bo wlasnie były opinie, ze nowe osoby chca prace itd, a po jakimś czasie dostała list, ze zaszła pomyłka i brakuje jej przepracowanych kilku miesięcy wiecej . I dupa zbita, bo zwolniła młodej osobie miejsce, a teraz sama jest w czarnej dupie. A przy tym moja Mama mowi, ze ostatnio sie dowiedziala, ze jesli pojdzie w przyszlosci na wczesniejsza emeryture, to czeka na nia 1000zl miesiecznie . Smieje sie, ze pojdzie, ale tylko jak cala nasza 4 bedzie jej dodatkowo kieszonkowe co miesiac wyplacac . Inna sytuacja, w mojej pracy, starsza kobieta odeszła na emeryturę, bo czuła ze czas na nia. Wnucząt nie ma, jedynie typowe zajecia domowe i tyle... Po kilku miesiącach wróciła, bo tak jej nuda w domu doskwierala. Mowi, ze czuła sie całkowicie nie potrzebna, bo dzieci juz dawno dorosłe, wnuków nie ma, nacieszyła sie chwile tym odpoczynkiem i doszło do momentu, ze nie ma sie czym zając na codzień. Wróciła do pracy i od razu odżyła... Wiec szczerze powiedziawszy, ja sie totalnie nie dziwie, ze starsze osoby nie chca isc na emeryturę. Po co? Zeby po tylu latach ciężkiej pracy, nagle miec problem czy zwiazesz koniec z końcem, albo zeby siedzieć i sie nudzić? Taka osoba jak odpuści prace, to w razie czego juz nie wiele ma opcji. Młoda osoba, jeszcze jak ma pomysł na siebie, zawsze jakos sobie poradzi .
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
U... cena naprawdę powalająca :O
A suknia.. pewnie ciężko taką uszyć jednak.. ale hm.. na modelce jakoś tak dużo inaczej wygląda.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie się uda
|
||
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja przykłady podałam
w sumie w tej co znalazłam u nich chcę tylko zmienić plecy i gorset zorbić w serduszko, reszta mi odpowiada myślę, że dołożenie halki żeby była jeszcze szersza ale bez koła już nie będzie problemem
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I o ile koleżankę napisze tak, o tyle Siostra i Mama bedą tak napisane .A jaki ma sens nieskończone poruszanie tutaj tego tematu? :P
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę inaczej wygląda bo modelka kościasta i długa jest no i ta dziewczyna miała bez tego paska w talii- i tak lepiej wygląda moim zdaniem
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

ehhh...
że taka załamka ;> będzie dobrze.. mogą przecenić kiedyś :P

Bedzie trzeba szyc,albo przekonają mnie księżniczki