O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 09:04   #2101
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Hej.

Kluska, ja nie wiem, nie twierdze, ze to wynik stresu... cholernie jestem nerwowa ostatnio, w sumie zawsze taka była... czasami miewam takie okresy, ze sama sobie nie umiem poradzić ze sobą. Miałam wczoraj rozmowę telefoniczna z mama, ona dobrze wie kiedy jestem zestresowana, bardzo mnie wspiera, nie wiem co ja bym bez niej zrobiła Mimo, tego, ze nie wie nic o staraniach to mam wrażenie, ze się domysla
Arletka, mnie trochę jeszcze boli żołądek, ale jest ciut lepiej. Mężowi nie mogłam zbić temperatury w nocy, za cholerę! Jestem niewyspana, zła i zmęczona okropnie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:46   #2102
arletka1313
Zakorzenienie

12mu, tak u nas jest najfajniej

mysia jej współczuje takiej nocy,biedactwo.

a ja cholera chyba bede przeziebiona, coś mnie zaczyna katar meczyć.i czym sie podleczyć?
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:03   #2103
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
mysia jej współczuje takiej nocy,biedactwo.

a ja cholera chyba bede przeziebiona, coś mnie zaczyna katar meczyć.i czym sie podleczyć?
dzwonie do niego co jakiś czas, temperatury nie ma, tylko 37.2 ale gardło go boli.

Kochana, cytrynka, miód, jakieś pomarańcze, mleko z czosnkiem i będzie dobrze
Marcel <3

Stary 2013-09-05, 10:09   #2104
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
dzwonie do niego co jakiś czas, temperatury nie ma, tylko 37.2 ale gardło go boli.

Kochana, cytrynka, miód, jakieś pomarańcze, mleko z czosnkiem i będzie dobrze
Czyli seson grypowy uważamy za otwarty? już psiki, kichy się zaczęły
a Mysia współczuję chorego męża... bo nie ma chyba niczego gorszego niż chłop który "umiera" bo ma grypę

no ale oni są jak duże dzzieci w tym względzie, więc posłusznie trzeba to przetrwać hihi powodzenia w kurowniu

ps. a popatrzcie jakie tutaj na ebayu można kupić zestawy ubranek dla maluszków http://www.ebay.de/itm/80-Tlg-Erstau...item1c363e24b1

http://www.ebay.de/itm/80-Teile-Jung...item1c363ec5ea

Edytowane przez 12mu05
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:13
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:15   #2105
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
a Mysia współczuję chorego męża... bo nie ma chyba niczego gorszego niż chłop który "umiera" bo ma grypę

no ale oni są jak duże dzzieci w tym względzie, więc posłusznie trzeba to przetrwać hihi powodzenia w kurowniu
Mój akurat na anginę dogorywa Wczoraj to już miałam go momentami dosyć.. 'Kochanie podaj mi herbatkę', 'Mogłabyś mi moja poduszkę z góry przynieść, bo od tej boli mnie kark', 'Zimno mi, podasz mi bluzę i skarpetki?' i wieleee innych
Marcel <3

Stary 2013-09-05, 10:21   #2106
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Mój akurat na anginę dogorywa Wczoraj to już miałam go momentami dosyć.. 'Kochanie podaj mi herbatkę', 'Mogłabyś mi moja poduszkę z góry przynieść, bo od tej boli mnie kark', 'Zimno mi, podasz mi bluzę i skarpetki?' i wieleee innych

hihi
Wynieś, przynieś, pozamiataj
prawie jak niepełnosprawny, bo raz się rozchorował i go coś boli a jak my co miesiac zdychamy z bólu podczas okresu to nas wysmiewaja jakie to my słabe jesteśmy i jak to nie przesadzamy
MAtka natura wiedziała co robi zostawiając rodzenie dzieci kobietom te mięczaki ledwie zniosą widok rodzącej, a co by było, gdyby mieli to oni rodzić...
hihhihih nie wyobrażam sobie to by było ich osiągnięcie życia i pewnie do końca swoich dni by sie z kanapy nie podnieśli :hahaha :
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:31   #2107
Gianna M
Zakorzenienie

Hej łobuzy

Ale dzis sie obudzilam z bolem glowy Jutro musze byc rześka bo na badania rano ide.
Rany jak dobrze ze jednak siedze na zwolnieniu teraz to sie zacznie w pracy kazdy kicha,smarka,kaszle a potem podaje np kase i przy okazji zarazki zgrozo juz wspolczuje dziewczyna moim.

Mysia nie dosc ze ty sie zle czujesz to jeszcze chory chlop w domu to jest po prostu .A moze wlasnie stres znow uaktywnil u ciebie bakterie,bo jej niestety sie nie zabije tylko sie zalecza,nie martw sie ja wierze ze jak uda sie lekarzowi w koncu unormowac twoje hormony to i wam sie uda

Iza jaka ty wielka jestes a na zdjeciach wydawalo mi sie ze taka szczuplutka malutka dziewczyneczka

Ewcia witaj w klubie stopa 35-36 tyle fajowych butkow na dzieciecym swego czasu kupilam A maly to ci rosnie bedzie gawedziarz-erotoman .Jak dziecko czuje ze nie jest u siebie...A i czekam na fotke w pizamce

Arletko co do slodkiego sie z toba zgodze nie mam w ogole ochoty a jak czasem cos w gosciach zlape jakies ciastko to sie dziwie jak oni moga takie slodkie jesc.Napoje to teraz moj ulubiony jest sok porzeczkowy i od czasu do czasu musze sciagnac lyka coli a wczesniej nienawidzilam tego napoju
Co do mamusiowych to wlasnie takie same mialam odczucia,wspolczuje wszytskich ktorzy stracili ciaze ale jak to czytalam to tylko sie dolowalam i szukalam u siebie zaraz problemow,a jak raz napisalam ze one tam za bardzo wszytsko wyolbrzymiaja i dramatyzuja zamiast cieszyc sie swoim stanem to chcialy mnie zjesc

Kluska trzymam cie za slowo jeszcze tylko 3-4 tyg i zobaczymy czy dostane kopa

Aga i Iza no wlasnie prosze brzuszki pokazac

Dziewczyny udalo mi sie zdobyc termometr ktory chcialam na podczerwien kolezanki mi z pracy go sprowadzi mialam z niego szkolenie i w porownaniu do innych uwazam ze sie super sprawdza a cena dla mnie tez zadowalajaca

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

ps. a popatrzcie jakie tutaj na ebayu można kupić zestawy ubranek dla maluszków http://www.ebay.de/itm/80-Tlg-Erstau...item1c363e24b1

http://www.ebay.de/itm/80-Teile-Jung...item1c363ec5ea

W ogole nigdy nic nie kupilam na ebayu i nie umiem nie raz mi sie cos spodobalo i dupa
A co facetow to racja,w domu kazdej kobitki jest tak samo
Ja sie co zima modle zeby tylko katar go nie dopadl bo to juz dla mnie znaczy kapilce a dla niego conajmniej drewniana skrzynie Od wrzesnia faszeruje go tranem+witaminy

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 10:36   #2108
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej łobuzy

Ale dzis sie obudzilam z bolem glowy Jutro musze byc rześka bo na badania rano ide.
Rany jak dobrze ze jednak siedze na zwolnieniu teraz to sie zacznie w pracy kazdy kicha,smarka,kaszle a potem podaje np kase i przy okazji zarazki zgrozo juz wspolczuje dziewczyna moim.

Mysia nie dosc ze ty sie zle czujesz to jeszcze chory chlop w domu to jest po prostu .A moze wlasnie stres znow uaktywnil u ciebie bakterie,bo jej niestety sie nie zabije tylko sie zalecza,nie martw sie ja wierze ze jak uda sie lekarzowi w koncu unormowac twoje hormony to i wam sie uda
Jakie my łobuzy
No sezon choróbsk chyba można uznać za rozpoczęty.. na około tylko kichy, prychy
Może tak być, ze stres je uaktywnił Tez o tym myślałam No i niestety, moje ostatnie odżywianie też do zdrowych nie należy, no i ostatnio wypiłam sporo wina a po alkoholu często dokucza mi żołądek.
Zrobię tak jak wtedy, kupie ten prazol dzisiaj i będę brała rano i wieczorem przez kilka dni, mam nadzieje, ze będzie poprawa

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Arletko co do slodkiego sie z toba zgodze nie mam w ogole ochoty a jak czasem cos w gosciach zlape jakies ciastko to sie dziwie jak oni moga takie slodkie jesc.Napoje to teraz moj ulubiony jest sok porzeczkowy i od czasu do czasu musze sciagnac lyka coli a wczesniej nienawidzilam tego napoju
Co do mamusiowych to wlasnie takie same mialam odczucia,wspolczuje wszytskich ktorzy stracili ciaze ale jak to czytalam to tylko sie dolowalam i szukalam u siebie zaraz problemow,a jak raz napisalam ze one tam za bardzo wszytsko wyolbrzymiaja i dramatyzuja zamiast cieszyc sie swoim stanem to chcialy mnie zjeść
aż tak? Coś Ty im napisała, i kto tu jest łobuzem, co?
Marcel <3

Stary 2013-09-05, 10:48   #2109
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Co do mamusiowych to wlasnie takie same mialam odczucia,wspolczuje wszytskich ktorzy stracili ciaze ale jak to czytalam to tylko sie dolowalam i szukalam u siebie zaraz problemow,a jak raz napisalam ze one tam za bardzo wszytsko wyolbrzymiaja i dramatyzuja zamiast cieszyc sie swoim stanem to chcialy mnie zjesc

Dziewczyny udalo mi sie zdobyc termometr ktory chcialam na podczerwien kolezanki mi z pracy go sprowadzi mialam z niego szkolenie i w porownaniu do innych uwazam ze sie super sprawdza a cena dla mnie tez zadowalajaca[COLOR=Silver]
Wow ostra jesteś

Za ile kupiłaś termometr?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:52   #2110
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wow ostra jesteś

Za ile kupiłaś termometr?

Ale ja im wlasnie napisalam zeby sie cieszyly i nie martwily i niedoszukiwaly problemow no to im pojechalam

A termometr za 86zl,mysle ze nie jest tragicznie.

A kiedy brzuchol pokazesz?

Stary 2013-09-05, 10:52   #2111
arletka1313
Zakorzenienie

jeju katar mam coraz większy:-( tylko że ja teraz czosnku nie mogę zniesc, a tak go przed ciażą lubiłam. teraz nawet ostatnio dodałam zabek czosnku do zupy, zjadłam i myśle co to zupa ma taki dziwaczny smak, i tak mi w buzi źle było, i potem juz wiedziałam że to przez czosnek.wiec go unikam,ale miodek mam z prawdziwej pasieki, ale jadłam ostatnio i taki słodki że masakra! dziwaczka jestem-wiem

fajne te ciuszki,ale jak ja nie lubie jak widze zdjecie lalki w ubranku dla dziecka!
ja tez mam nóżke 36 i mi sie podoba taka mała, mój tż zawsze mówi ze ja to mam malutkie rece i stopy,i paluszki że boi sie masowac żeby nie złamać

mysia jak ja ci współczuje chorego faceta...to jest dramat!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 10:54   #2112
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A kiedy brzuchol pokazesz?
Poprosze tżta żeby dziś po południu cyknął mi fotke

Stary 2013-09-05, 11:32   #2113
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosze tżta żeby dziś po południu cyknął mi fotke
Super czekamy

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
jeju katar mam coraz większy:-( tylko że ja teraz czosnku nie mogę zniesc, a tak go przed ciażą lubiłam. teraz nawet ostatnio dodałam zabek czosnku do zupy, zjadłam i myśle co to zupa ma taki dziwaczny smak, i tak mi w buzi źle było, i potem juz wiedziałam że to przez czosnek.wiec go unikam,ale miodek mam z prawdziwej pasieki, ale jadłam ostatnio i taki słodki że masakra! dziwaczka jestem-wiem

fajne te ciuszki,ale jak ja nie lubie jak widze zdjecie lalki w ubranku dla dziecka!
ja tez mam nóżke 36 i mi sie podoba taka mała, mój tż zawsze mówi ze ja to mam malutkie rece i stopy,i paluszki że boi sie masowac żeby nie złamać

mysia jak ja ci współczuje chorego faceta...to jest dramat!

Ojejku Arletko lez i duzo cieplego pij odpoczywaj zeby cie dalej nie zmoglo i z dala od tz'ta bo mowilas ze tez cos go lapie.Separacje musicie zrobic wtedy to juz w ogole biedny bedzie

Stary 2013-09-05, 11:52   #2114
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Hej Maleństwo śpi a ja weszłam się przywitać

12mu05 wzruszyło mnie to co o mnie napisałaś często słyszę że fajnie wychowuję Kostusia i że dobrze sobie sama radzę ale Wasze słowa pochwały jakoś tak zawsze mi zaje*istą radość sprawiająZ dziećmi jest tak jak z dorosłymi-każdy ma lepszy i gorszy dzień.Wychodzę z założenia że nie mam co marudzić tylko cieszę się że mam dziecko bo to moja największa radość w życiuKażda z Was będzie dobrą mamą-ja jakby co zawsze służę poradąA co do przytycia i nieogarnięcia-ja sobie ćwiczę jak mały śpi(chociaż nie mam już nawet grama więcej po porodzie),od czasu do czasu się pomaluję jak mam chęć,co 3tygodnie jeżdżę na pazury i jakoś zawsze znajdę te 5minut na maseczkę wieczorem peeling we wannie,na początku tak nie było bo ledwo weszłam do wanny i już słyszałam płacz ale teraz już znam Kostę na tyle że wiem kiedy mogę 5minut dłużej poleżeć we wannie a nie tylko na szybko się obmyć z czasem każda z Was do takiej wprawy dojdzie.Jak to mówią"nie taki diabeł straszny jak go malują"

Mysia trzeba było pod kocyk mu wskoczyć i bara-buch a tak serio współczuję Ci,ja gadając na skypie z TŻ em jak był chory non stop słyszałam:ale mnie boli,ten katar mnie wykończy... chciałam mu krzyknąć "człowieku mam okres i zaraz mi pipkę rozpie*doli,Marny nie daje się wyspać a Ty pieprzysz mi o katarze?" ale się opanowałam i powiedziałam żeby pił herbatkę z cytrynką i nie chodził z gołymi stopami

Gianna,Arletka to Wy też jesteście maleństwamój TŻ też mi mówi że mam małe rączki i nóżki ale za to nadrabiam cyckami

Gianna jak poszukiwania 4kątów?mi termometr kupiła kumpela w Lidlu,do ucha i do czoła.Jak Młody miał gorączkę i mu w dupcię wsadzałam ten zwykły to niby się nie wkurzał ale miałam jakieś dziwne wrażenie że może mu coś zrobię chociaż dobrze wiedziałam jak go tam wsadzić.Ale wolę ten co mam bo bez stresu dla siebie i Małego mogę mu temp.mierzyć

Arletko na katar kup sobie wodę morską w sprayu,jak Kostuś miał katar i ja też to tym nas leczyłam i witaminką c.

Izka ja stawiałam że masz góra 160cm bo jesteś taka szczuplutka można powiedzieć że masz figurę modelki-ciężarnej modelki

Zaraz spróbuję wrzucić piżamową focię
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:04   #2115
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Piżamkowy Potworek-specialnie dla Wizażowych Cioć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0576.jpg (110,3 KB, 35 załadowań)
Run bitch!Ruuun!
Stary 2013-09-05, 12:08   #2116
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Matka, wstydź się! Toż to Aniołek do schrupania a nie potworek
No i cały Ty! Identyczni jesteście
Marcel <3

Stary 2013-09-05, 16:11   #2117
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Izka ja stawiałam że masz góra 160cm bo jesteś taka szczuplutka można powiedzieć że masz figurę modelki-ciężarnej modelki

Zaraz spróbuję wrzucić piżamową focię
Dzięki
Cytat:
Kochany

Do albumu wrzuciłam zdjęcie z tżtem z dzisiejszego spaceru i zdjęcie brzuszka

Stary 2013-09-05, 17:35   #2118
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć kochane Miałam dzisiaj ciężki dzień, odstałam kilka godzin w kolejkach w urzędzie miasta, nfz i banku... Wróciłam z takim bólem głowy, że musiałam od razu się położyć...
Ale teraz przyjechało Nam łóżko, na tym starym już nie dało się spać, więc w końcu musieliśmy kupić nowe A jeszcze pralki nie mamy teraz i lodówka szwankuje

[QUOTE=mysia1986;42635606]
Cytat:

No własnie nie mam , wszystko wyżarłam wtedy. I brałam rano na 30 min przed pierwszym posiłkiem jakos tak na wieczór.
Ja brałam kombinacje 2 antybiotyków przez 14 dni - prawie po scianach chodziłam - ale kurcze, przesło i dwa lata spokoju a tu bach od wczoraj.
I nie wiem, czy poczekac jeszcze troche czy leciec juz do lekarza. Moze panikuje, ale bol jest paskudny i naprawde wkurzajacy

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

wyśle Ci na pw
Ja mam ciągle te cholerne bóle żołądka, w ciąży się tylko nasiliły Helicobacter leczone, ale to świństwo powraca za jakiś czas W maju miałam skierowanie na gastro, ale nie poszłam, bo bałam się i teraz już nie mogę iść aż do porodu, a ból nie do zniesienia

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Izka to Ty chyba wysoka jesteś co?ja mam 152cm i rozmiar nogi36-czsem kupuję buty na dziecięcym dziale
Ja kupuję ubrania na dziecięcym Szczególnie spodnie, bo niska jestem, a tam są dobre na długość

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Arletko współczuję, zdrowiej nam szybko

Ruda wspaniały Kostuś

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

A zapomniałam, że kupiłam jeszcze stolik śniadaniowy, żeby Tż przynosił mi śniadania do tego pięknego łóżka
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:29   #2119
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Melduję się wieczorkiem Kostuś się dzisiaj naskakał,nakrzyczał,napis zczał,naśmiał się i padł po kąpieli i 2cycachw ogóle dzisiaj kapałam go w normalnej wannie-jego wanienka już jest za mała.Tak chlapał że byłam mokra od góry do dołu,uwielbiam patrzeć jak on się tak cieszy wspaniałe uczucieJa już po ćwiczeniach i kąpieliale mam poweraJak Wam wieczór mija moje miłe Panie?
Run bitch!Ruuun!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 21:43   #2120
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Melduję się wieczorkiem Kostuś się dzisiaj naskakał,nakrzyczał,napis zczał,naśmiał się i padł po kąpieli i 2cycachw ogóle dzisiaj kapałam go w normalnej wannie-jego wanienka już jest za mała.Tak chlapał że byłam mokra od góry do dołu,uwielbiam patrzeć jak on się tak cieszy wspaniałe uczucieJa już po ćwiczeniach i kąpieliale mam poweraJak Wam wieczór mija moje miłe Panie?
Ależ Ty masz tej energii

Rano kupiłam wszystkie farby do mieszkania i baterie do 'mojej' łazienki (czyli dużej, z wanną ) wannową baterię niestety muszę wymienić bo pomyliłam pudełka w sklepie
Poza tym moja wymarzona mozaika nadal się spóźnia i wychodzi na to, że panowue już pokoje pomalują a łazienka jeszcze skończona nie będzie a to mi się już nie podoba

Potem nie chciało mi się pchać samochodem w biurowe zagłębie i autobusem pojechałam do firmy zostawić l4 i zobaczyć się z koleżankami. Pogadałam z 'szefem' (kolega w lipcu dostał awans na mojego managera bo dyrektorce nie chciało się zarządzać moimi sprawami na wypadek nieobecności) i oficjalnie powiedział, że mam siedzieć i odpoczywać bo zbyt wielki hardcore aktualnie na kliencie. Jestem więc zadowolona
Wracałam z biura kawałek z koleżanką a dalej już sama i co? Z tego wszystkiego zapomniałam skasować 40minutowy bilet i złapał mnie kanar. Jestem szczuplejsza o 136zł

Na pocieszenie obiadek u rodziców. I tyle z mojego wieczora, padam na twarz

A jutro mam endokrynologa o 12.40, lunch z koleżanką a na 17 ..... (werble) ..... USG

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Izunia, na tablecie nie umiem oglądać profili i albumów jutro rano nadrobię- obiecuję

Mysiu, Lila, współczuję tych bóli brzucha

Arletko, dużo zdrówka! Nie wychodź z domku przez parę dni i kuruj się domowymi sposobami

Ciekawe jak tam u Basi, Wanessy i Jak Wiki z tą sesją. Odezwij się, czekamy na wieści

Dobranoc

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:07   #2121
tasia02
Raczkowanie

heloł!
Ja wróciłam z pracy dopiero. Uspałam mojego łobuza no i jestem
Moje dziecie wczoraj w nocy mruczało sobie mymymy mnim mnim mnim, ciekawe co dobrego przez ten sen jadł.

Ruda masz ślicznego synka. Ja już nie pamietam kiedy mój taki był. Teraz juz wszystko powie a jak nie powie to pokaże. Ale rosną nam te dzieciaki. Ale bycie mamą to najfajniejsza sprawa. Pamiętam jak mały sie urodził i nie potrafiłam sie napatrzeć na niego. Masz racje ze tego trzeba sie nauczyć a potem juz jakoś leci.

Oficjalnie staranka sie zaczeły ale wiem ze moze nie byc łatwo. Mój Tz jest w takiej gorącej wodzie kąpany. Już by chciał. Ja tak staram sie nie nakrecać. A w pracy juz lepiej. Kierownik zadowolony to jest git.
Kurcze mnie też coś zaczyna łapać.... faktycznue cos w powietrzu jest.
Aaaa czytam fajną książkę jedenaście minut, to tak jaby sie wam nudziło

Witam nowe dziewczyny i życze powodzenia. Nawiasem mówiąc to ja poczułam pierwsze ruchy w 17tygodniu.

Kluska to troche drogo Cie ten bilet wyszedł.... ale głupi kanar mogł cie juz darować.

Dobranoc!

Edytowane przez tasia02
Czas edycji: 2013-09-05 o 22:26
tasia02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:17   #2122
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Ależ Ty masz tej energii

Rano kupiłam wszystkie farby do mieszkania i baterie do 'mojej' łazienki (czyli dużej, z wanną ) wannową baterię niestety muszę wymienić bo pomyliłam pudełka w sklepie
Poza tym moja wymarzona mozaika nadal się spóźnia i wychodzi na to, że panowue już pokoje pomalują a łazienka jeszcze skończona nie będzie a to mi się już nie podoba

Potem nie chciało mi się pchać samochodem w biurowe zagłębie i autobusem pojechałam do firmy zostawić l4 i zobaczyć się z koleżankami. Pogadałam z 'szefem' (kolega w lipcu dostał awans na mojego managera bo dyrektorce nie chciało się zarządzać moimi sprawami na wypadek nieobecności) i oficjalnie powiedział, że mam siedzieć i odpoczywać bo zbyt wielki hardcore aktualnie na kliencie. Jestem więc zadowolona
Wracałam z biura kawałek z koleżanką a dalej już sama i co? Z tego wszystkiego zapomniałam skasować 40minutowy bilet i złapał mnie kanar. Jestem szczuplejsza o 136zł

Na pocieszenie obiadek u rodziców. I tyle z mojego wieczora, padam na twarz

A jutro mam endokrynologa o 12.40, lunch z koleżanką a na 17 ..... (werble) ..... USG

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Izunia, na tablecie nie umiem oglądać profili i albumów jutro rano nadrobię- obiecuję

Mysiu, Lila, współczuję tych bóli brzucha

Arletko, dużo zdrówka! Nie wychodź z domku przez parę dni i kuruj się domowymi sposobami

Ciekawe jak tam u Basi, Wanessy i Jak Wiki z tą sesją. Odezwij się, czekamy na wieści

Dobranoc
To miałaś zalatany dzień.Ten kanar to ś.winia że co dał mandatWidoczna ciąża mógł ci darować
Cytat:
Napisane przez tasia02 Pokaż wiadomość

Oficjalnie staranka sie zaczeły ale wiem ze moze nie byc łatwo. Mój Tz jest w takiej gorącej wodzie kąpany. Już by chciał. Ja tak staram sie nie nakrecać. A w pracy juz lepiej. Kierownik zadowolony to jest git.
Kurcze mnie też coś zaczyna łapać.... faktycznue cos w powietrzu jest.
Aaaa czytam fajną książkę jedenaście minut, to tak jaby sie wam nudziło
:kciuki za staranka

Stary 2013-09-06, 07:43   #2123
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

tasia, trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana

Klusia, znowu biegasz, pędzisz... taka akcje z biletem też miałam kiedyś, tylko w skm - wracałam do domu z Wawy, przejechałam kilka stacji i co? W ursusie mnie kanar złapał, kiedy do domu tylko jeszcze dwie stacje A bilet spokojnie w kieszeni spodni miałam tylko zapomniałam skasować

Gianna, rano łyknęłam ten polprazol, naprawdę czuje się ok. Chyba mi powoli przechodzi

Agabi!!! Wzywam, Cię ,żebyś się odezwała i mnie w końcu na fb zaprosiła
Marcel <3

Stary 2013-09-06, 08:29   #2124
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Dzień dobry

Tasia a nuż tż ma dobre przeczucia a co to za książka? Kocham czytać!

Mysiu, mam nadzieję, że już przejdzie ten żołądek. Polprazol jest dobry, mój tż też miewa problemy i zawsze ten lek pomaga więc jestem dobrej myśli.

Ale miałam koszmarną noc, prawie nie spałam najpierw nie mogłam zasnąć bo same zmartwienia w głowie były-że kasy brakuje na mieszkanie, że te terminy się rozjeżdżają i pociągną za sobą koszty, że chyba będzie trzeba jeszcze więcej pożyczyć od rodziców, na ile mi szafy wycenią...... potem coś się z Batmanem działo i wymiotował i płakał więc kolejne smutki i aż popłakałam (te wyniki nie wyszły dobre ). A na koniec tż się obudził i oboje się wierciliśmy i nie mogliśmy ułożyć
Jestem padnięta a już trzeba wstać i to jak wyjdę z domu to wrócę dopiero na noc. F*ck!

Najchętniej przespałabym do 14 a wieczorem połówkowe. Ale nie da się na 12.40 na drugim końcu miasta endokrynolog, nie ma sensu wracać na tą stronę wisły więc się umówiłam z kolegą na obiad, potem z koleżanką na ploty, tżta z pracy odbiorę o 16 i na 17 USG

Już nie narzekam.
Miłego dnia laski, kciuki za moją fasolkę poproszę

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:33   #2125
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Hej dziewuszki!

Dziś piękne słoneczko i piękny ból dziąsła po wyrwaniu zęba, uwielbiam to
Chciałabym mieć moc karania takich przypadłości i oczywiście karę śmierci na @ jak przyjdzie, chociaż może nie...
Cytat:
Hej.

Kluska, ja nie wiem, nie twierdze, ze to wynik stresu... cholernie jestem nerwowa ostatnio, w sumie zawsze taka była... czasami miewam takie okresy, ze sama sobie nie umiem poradzić ze sobą. Miałam wczoraj rozmowę telefoniczna z mama, ona dobrze wie kiedy jestem zestresowana, bardzo mnie wspiera, nie wiem co ja bym bez niej zrobiła Mimo, tego, ze nie wie nic o staraniach to mam wrażenie, ze się domysla
Arletka, mnie trochę jeszcze boli żołądek, ale jest ciut lepiej. Mężowi nie mogłam zbić temperatury w nocy, za cholerę! Jestem niewyspana, zła i zmęczona okropnie
Możemy sobie podać łapkę, czasami chciałabym się pozbyć wszystkiego co pochodzi z nerwów

Cytat:
On mi się bardzo podoba! Szkoda, że jest młodszy

Cytat:

Do albumu wrzuciłam zdjęcie z tżtem z dzisiejszego spaceru i zdjęcie brzuszka
Piękne zdjęcia, blond Ci służy!
Stary 2013-09-06, 08:54   #2126
tasia02
Raczkowanie

klusko jedenascie minut Paulo Coelho. Fajna, mnie wciągła.
tasia02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:15   #2127
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Hej

Dziewczyny ale wy macie piekne brzuszki juz tak widac ladnie i u Arletki i Rossy co ta moja dzidzia nie chce sie ujawnic

Basiu super ze bedzie miala mala sesje zdjeciowaBasiu to szybko bardzo sie oczyscilas moze jeszcze wroci czytalam ze czasem takie przerwy sa 2-3 dniowe i moze wrocic.Szczerze to ja sobie tego niewyobrazam i to bedzie najgorsze dla mnie połóg 6tygja zle znosze 3 dniowy okres A co do 3 bobaska to byloby super

Iza brawo dla Dominisia bardzo sie ciesze ze wszytsko dobrze! A mam pytanie czy wam od poczatku mowili o szyjce ?bo mi jeszcze ani razu nic nie wspomniala dr . A łóżeczko jest sliczne zazdroszcze ze juz mozecie je ustawic ze juz stoi ze mozesz teraz co dzien na nie patrzec Dominisiowi bedzie bardzo wygodnie

Mysia od mojego to wszyscy maja wiekszy brzusio Fajnie ze wyjazd sie udal,mam nadzieje ze pogoda nie popsula wam wypadu,a stosunkowo bedziecie nadrabiac w tyg. A bylas juz u gina z wynikami?

Arletka super ze udalo ci sie zapisac na wizyte trzymam kciuki za jutro na ktora idziesz?

Ja dzis ogladal mieszkania z tz'tem i nic ladnego te zdjecia na necie to takie zaklamane No nic najgorsze ze w naszej dzielnicy juz wszytsko obejrzelismy...czyli musze szukac dalej a chalupke do konca tyg musimy miec...zdolowalam sie i martwie sie ze nie zdazymy...

kohana jeszcze leci a myslalam ze juz koniec ale moze i to lepiej ze jeszcze sie oczyszczam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Izunia jaki śliczny kącik dla malutkiego Dominisia

A łóżeczko gdzie kupiłaś? Na all? Teraz ja się przyglądam i za miesiąc pewnie kupię.
I jaki masz kolor ścian? Myślałam o zielonym lub żółtym, ale chyba stanie na żółtym skoro dziewczynka

Arletko i u Ciebie już tak widać
Powodzenia na jutrzejszej wizycie

Mysiątko, no teraz po zrelaksowaniu i prolaktyna na pewno niższa, i chęć na przytulanki zapewne wzrosła niech dr da Ci szybciutko ten bromek bo mi kciukasy sinieją

Basiu, to nieźle jak tak Ci waga spadła Ty w ogóle taką ładną figurę szczuplutką w ciąży miałaś tylko pozazdrościć braku predyspozycji do tycia. U mnie będzie raczej wieloryb.

Gianna, a dlaczego tylko do końca września dajecie sobie czas na poszukiwania? Znajdziecie coś na pewno, trzeba trochę zaciętości i się uda jakie jeszcze dzielnice bierzecie pod uwagę?

-------------------------------------------------------------------------
Zaczynam ciągle myśleć o tym co będzie w piątek - połówkowe
Do tego jutro kontrolny mocz Pana Batmana strasznie się boję..
kochana ladna figurke mialam z Wanessa ze wzgledu na diete cukrzycowa a z Wiktoria to ja bylam wielorybem

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez marie89 Pokaż wiadomość
iza243 te mebelki są śliczne

ja byłam dzisiaj u ginekologa, od poronienia minął tydzień i jeden dzień. przestałam krwawić, czuję się dobrze. wizyta u lekarza potwierdziły, że wszystko jest ok. mam łykać kwas foliowy, nie stresować się, poczekać na okres, zrobić badania krwi, przeczekać dwa cykle i zacząć się starać o dzieciątko
dzielna z Ciebie kobieta .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:29   #2128
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
siemka Dziewczyny
ja stale podczytuję zarówno ten wątek jak i ten mamusiowy marzec/kwiecien i się z Wami zgadzam, że tam czasem to nawet nie chce się czytać, a co dopiero coś odpisywać Ten Wasz wątek jest za to bardzo pozytywny i radosny w związku z tym i ja jeśli mi pozwolicie będę się tu udzielać

ja tak jak Gianna i Rossa dziś skończone 14 tg czyli już mówimy że jesteśmy w 15 tg juupiii

Nie będę wszystkich Was kochane cytować i odpowiadać bo Was zanudzę

Gratuluję wszystkim takich pozytywnych wizyt i pięknych brzuszów

Starającym sie wysyłam fluidy :m agia::magia ::ma gia:
Miło będzie wkrótce wraz z Wami cieszyć sie z tych magicznych chwil, takich jak 2 kreseczki, pierwsze USG, bicie serduszka itp...

My zaciążone też czekamy hih od wizyty do wizyty, a chyba najbardziej to wyczekuje teraz pierwszych ruchów dzidziusia : Love:

Powiedzcie mi , Wy doświadczone mamusie kiedy poczułyście pierwsze ruchy bobasków?

pozdrowionka dla Was wszystkich!!! : D

Witamy
ja z pierwsza ciaza poczulam pierwsze ruchy w 20tc a z druga poczulam w 15-16tc (w drugiej ciazy szybciej ruchy sie czuje )

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Byłam u endo i mój wynik TSH jest jak najbardziej OK
Byłam też na wizycie u tego gina gbura, bo on zlecił mi badania i znów nie był zbyt wylewny, nie badał mnie, sprawdził tylko wyniki i powiedział, że są w porządku i zlecił kolejne na żółtaczkę, kiłę i glukozę. Już sama nie wiem czy do niego chodzić, ale na NFZ on jest podobno najlepszy, bo jest jeszcze jego 80letni ojciec i wujek! Rodzinna klika... Na wizycie było dzisiaj u niego 6 ciężarnych i pytałam co o nim myślą, powiedziały, że nie jest zbyt wylewny, ale to dobry specjalista... czeka się do niego pół roku.... Na mnie nie wywarł pozytywnego wrażenia, ale chyba spróbuję do niego chodzić i czasami prywatnie, żeby sprawdzić go... tu przynajmniej badania będę mieć za free, będzie na wyprawkę Na razie czuję się Ok, następna wizyta 18 września...
A mam takie pytanie czy zawsze macie usg robione? Bo on podobno robi 3 razy przez całą ciążę?

lekarze na NFZ robia tylko 3 usg (chyba ze cos sie dzieje to zlecaja wiecej )

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Izka to Ty chyba wysoka jesteś co?ja mam 152cm i rozmiar nogi36-czsem kupuję buty na dziecięcym dziale
Rudziku moj kochany to ja mam 5 cm wiecej wzrostu i ten sam numer nogi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!

Dziś piękne słoneczko i piękny ból dziąsła po wyrwaniu zęba, uwielbiam to
Chciałabym mieć moc karania takich przypadłości i oczywiście karę śmierci na @ jak przyjdzie, chociaż może nie...

Możemy sobie podać łapkę, czasami chciałabym się pozbyć wszystkiego co pochodzi z nerwów

On mi się bardzo podoba! Szkoda, że jest młodszy

trzymam kciuki zeby @ nie przyszla .

Wanessa wissi na cycu juz z godzine i nie moze sasnac a jak przysypia to sie smieje z cycem w buzi
bylismy z Wanessa na wazeniu w przychodni i od momentu wyjscia ze szpitala do momentu wazenia przybrala 700 gram (2 , 5 tygodnia ) . Połozna sie smiala bo pobila rekord w tej przychodni a je tylko cyca ( mleka mam tak duzo ze i dwojke dzieci bym wykarmila )

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:30   #2129
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Wanessa wissi na cycu juz z godzine i nie moze sasnac a jak przysypia to sie smieje z cycem w buzi
bylismy z Wanessa na wazeniu w przychodni i od momentu wyjscia ze szpitala do momentu wazenia przybrala 700 gram (2 , 5 tygodnia ) . Połozna sie smiala bo pobila rekord w tej przychodni a je tylko cyca ( mleka mam tak duzo ze i dwojke dzieci bym wykarmila )
dla Waneski
Marcel <3

Stary 2013-09-06, 09:34   #2130
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Najchętniej przespałabym do 14 a wieczorem połówkowe. Ale nie da się na 12.40 na drugim końcu miasta endokrynolog, nie ma sensu wracać na tą stronę wisły więc się umówiłam z kolegą na obiad, potem z koleżanką na ploty, tżta z pracy odbiorę o 16 i na 17 USG

Już nie narzekam.
Miłego dnia laski, kciuki za moją fasolkę poproszę
Kluska trzymam bardzo mocnoBędzie dobrze
Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość

Dziękuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości