|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie do słodkich mamuś !!I do dzidzi szczególnie
![]() Dzidzia polecałaś mi diete Montignaca i z tej diety zrobiłam sobie placki z mące 1850 i polałam serkiem homogenizowanym i zmiksowanymi truskawkami...ale to słodkie nawet jest, i ja już nie wiem czy to jest na pewno dobra dieta? |
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi widać na zdjęciach, że szczęśliwa jesteś bardzo Nie będę oryginalna ławkowe zdjęcie najfajniejsze.
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję/dziękujemy za wszystkie komplementy
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że moja szwagierka dzidziusia mieć nie będzie... leży w szpitalu od 23 sierpnia i okazało się dzisiaj że zarodek nie rozwija się prawidłowo, na dniach ma mieć zabieg... |
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ciągniesz za sobą ja sobie robię takie zbiorowe foto i doklejam kolejne nagrody jak się coś uda bo tak to bym sama nie spamiętała![]() Cytat:
nam się często udawało w konkursach na fotki bo (skromność) mam małego modela w domku;DCytat:
za łupy ja tam weny w lumpach nie mam szukać czegoś dla siebie, zawsze patrzę tylko dla dzieciaczków
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no udało się, udało przynajmniej mąż nie marudzi nad głową, że przepłaciliśmy za nowy u nas to "tylko" 600zł mniej niż w sklepie ale zawsze coś kółka w spacerówce faktycznie nie jakieś rewelacyjne ale i nie najgorsze bo z tego co patrzyłam to raczej tylko te typowo terenwe mają pompowane koła a reszta taka mała i głównie piankowa...Cytat:
|
|
|
#640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Dawno się tak nie uśmiałam ![]() Cytat:
Piękne ![]() Domi Gratulacje Ostatnio fotka rozczula ![]() Przykra sytuacja,kurcze szkoda że się nie udało.Szkoda mi jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym trzeba zdążyć zaaplikować ![]() Naciąganie na kasę moim zdaniem. Cytat:
![]() Ktosiula To mały fika koziołki Pokaż jak złożycie bo ciekawa jestem ![]() Ja łóżeczka jeszcze nie mam. |
||||||
|
|
|
#641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nemosku właśnie nie przechodziłam, chociaż w domu miałam psy i koty ![]() Cytat:
Jjejku domi przeczytałam o szwagierce strasznie mi przykro
|
||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poniżej zdjęcie z moimi wszystkimi wygranymi jak do tej pory (no prócz tego kosza wędlin co wygrałam w zeszłym tygodniu ale z tego to mam fotkę w naszej gazecie regionalnej z tego tygodnia i mam ten nr na pamiątkę ) tylko tak jak pisałam, nie uznajcie tego za przechwalanie się każdej życzę tyle szczęścia któraś też pytała czy gram w totka, gram ale nawet trójki nigdy nie trafiłam więc w grach liczbowych na pewno szczęścia nie mam a chętnie podzieliłabym się z wami szczęśliwymi numerami
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-09-05 o 21:01 |
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Domi - genialne zdjęcia!
Wyglądacie tak pięknie, tacy szczęśliwi! Naprawdę super pamiątka Tak jak sobie obejrzałam to pomyślałam, że ja się swoimi nie chwaliłam (chociaż ja sesji ślubnej nie miałam;p). To też się pochwalę. A co!
|
#644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny....
A paczka z zewnątrz nie miała żadnych uszkodzeń, specjalnie sprawdzałam, bo nawet sprzedawca na aukcji pisał, że jak jest uszkodzona z zewnątrz to otwierać przy kurierze... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś ciężko mi się pozbierać po tej wiadomości o szwagierce... Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-05 o 21:00 |
|
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudownie...
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale też współczuje Tobie, bo zamiast cieszyć się przy szwagierce z macierzyństwa, będziesz czuć się przy niej dziwnie. Oby kiedyś jej się udało. Bardzo trzymam z nią kciuki. |
|
|
|
|
#650 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę, teraz będąc w ciąży chyba jeszcze bardziej odczuwa się jaka to straszna wiadomość... Naprawdę współczuję
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Może się karton nie uszkodził, naprostowali po uderzeniu i nic nie było widać... niech to szlag. Oczywiście reklamacja, dobrze, że mi łóżeczko nie jest potrzebne na cito...
|
#653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio śniło mi się że obydwie ze szwagierką byłyśmy w ciąży i chciałam z nią porozmawiać jak ciężarna z ciężarną a ona zaczęła się przemądrzać, wyśmiewać mnie itd i nagle zobaczyłam że krwawi.. obudziłam się i nie wiem jak się to skończyło, ale pierwsze co napisałam najlepszej koleżance że mam nadzieję że to tylko głupi sen i że nic złego się nie stanie... |
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas była pęknięta szuflada jak wyjęliśmy z kartonów łóżeczko ale mąż skleił i było ok a też już beczałam bo na łóżeczko czekałam prawie miesiąc i przyszło dzień przed Wigilią więc nie było sensu już go odsyłać a mały urodził się 04.01 więc nawet nie zdążyłby wymienić na nowe bo on skądś sprowadzał i dlatego taki długi termin dostawy był
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie chociaż taki plus, że masz czas na odesłanie, a jakby tak człowiek czekał do ostatniego momentu, to byłoby nieciekawie. A przypomnij mi jakie to łóżeczko zamawiałaś i od kogo? |
|
|
|
|
#657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
! Tyle komplementów Takie sytuacje są najgorsze... Też pomyślałam sobie od razu, że musisz się kiepsko czuć żeby tak się cieszyć wszystkim przy niej Jeszcze ten sen..Z drugiej strony - jak będzie cudnie jak następnym razem jej się uda! Bo na pewno się uda! Ja będę bardzo mocno trzymać
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu kolejnej straty szwagierki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
motylek, gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie konkursy? też tak chcę!
lubieolowki, super zdjęcia domi, jak patrzę na Wasze zdjęcia to od razu mi się nasuwa taka myśl, że Wy tacy młodzi - wyglądacie jakbyście na maturę się wybierali a nie na porodówkę zaraz Cytat:
A ostatnio mi koleżanka powiedziała, że jej położna poradziła pić przed porodem ocet jabłkowy z wodą codziennie rano - że to ma niby wspomóc lekki poród Ona piła i faktycznie miała lekki poród. Też muszę sobie kupić. Na pewno nie zaszkodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

).

bardzo szczęśliwa 

ehh

albo ciągniesz za sobą

u nas była pęknięta szuflada jak wyjęliśmy z kartonów łóżeczko ale mąż skleił i było ok a też już beczałam bo na łóżeczko czekałam prawie miesiąc i przyszło dzień przed Wigilią więc nie było sensu już go odsyłać a mały urodził się 04.01 więc nawet nie zdążyłby wymienić na nowe bo on skądś sprowadzał i dlatego taki długi termin dostawy był
! Tyle komplementów