Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 18:59   #601
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Właśnie mnie olśnilo , że przecież ten kupon dostałam dziś
Otwieram i ceny sa szalone , ale z tym rabatem nie byłoby tak strasznie ..
Co myślicie o takim ochraniaczu ?
http://www.vertbaudet.co.uk/little-m...uleur=6629&t=6

http://www.vertbaudet.co.uk/sweet-na...uleur=6421&t=6

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:05   #602
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Fajny ale przy takiej wysokości lozeczka i tak będzie za duży... ale przeslodki

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:05   #603
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:

Piękny jest ten ochraniacz!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:09   #604
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

GRATULACJE ZA WIZYTY,TYGODNIE I MIESIĄCE

Witamy się z Tymem w 31 tygodniu!

Ale miałam ciężki dzień,załatwialiśmy od 8 notariusza,w skutek pewnych niedociągnięć wróciliśmy do domu około 15.Jazda w te i we wte po kilka razy
I ciągłe nerwy.Potem pożarłam się z babką w Biedronce bo się wrypała przede mnie z wózkiem, a stałam przed nią w kolejce z raptem 3 paprykami i kiełbasą.Ona z całym koszykiem.Powiedziałam jej co o tym sądzę.Jak mnie zmierzyła z góry na dół.

Na koniec się poryczałam już w samochodzie z bezsilności

Przyjechaliśmy do domu i padłam,mieliśmy jeszcze do banku jechać ale nie miałam siły palcem kiwnąć.Po prostu chyba pierwszy raz miałam stan takiej nieprzytomności.Nie mogłam dojść do siebie :/

Idę poczytać co u WAS
Gratulacje tygodnia !

Co za wredna gościówa w tej biedronce Normalnie ręce opadają
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:11   #605
babku
Zadomowienie

Cytat:

Rewelacyjnie U nas takich nie ma
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:17   #606
domii29
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
Gratuluję wszystkich tygodni oraz wizyt
Nadrabiać Was będę zaraz na spokojnie...
Chciałam się pochwalić zdjęciami z sesji ślubnej

W ogóle dziś oficjalnie zakończyłam pracę z mamą (tak wiem że miałam zakończyć pracę już tydzień temu ale nie mogłam się powstrzymać ).
Do tego odwiedziłam lumpeks i wzbogaciłam się o 3 bluzki, bo nie mam się w co ubrać

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:18   #607
domii29
Zakorzenienie

Nie wszystkie się załadowały

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42
Stary 2013-09-05, 19:19   #608
domii29
Zakorzenienie

Wrrrr jeszcze jedno, to "najlepsze" dodaje bo się nie chcą ładować tak jak bym chciała

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39
Stary 2013-09-05, 19:22   #609
domii29
Zakorzenienie

Rybko jeszcze prośba do Ciebie, wpisz mi proszę wagę Jaśka. 33 tydzień - 2089g
Stary 2013-09-05, 19:22   #610
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wrrrr jeszcze jedno "najlepsze" dodaje bo się nie chcą ładować tak jak bym chciała
Ale sesja! Pięknie wyglądałaś! Ostatnie zdjęcie najlepsze!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:25   #611
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

O fajnie, też pewnie za rok zajrzę na wątek listopadówek. Zaglądaj do nas kiedy chcesz A ty miałaś poród z orgazmem?
OCZYWIŚCIE, że miałam z orgazmem.. co prawda miałam znieczulenie i go nie czułam hehehe wierzę, że był

Cytat:
Rewelacyjnie U nas takich nie ma
Jak się mogę wtrącić co do ochraniaczy.. to u mnie przez pierwsze miesiące w ogóle nie było nic, bo chciałam ją z łóżka od siebie widzieć od razu.. a w nocy to każde miałknięcie i ja w stanie gotowości

jak mała zaczęła się w łóżeczku w nocy się rzucać i przemieszczać (gdzieś w okolicach 4-5 miesięcy) to zainstalowałam AirWrap (http://www.jojomamanbebe.co.uk/sp+ai...-bumpers+b6654) - bo bałam się, że najzwyczajnie w świecie przydusi się jak się do takiego grubszego ochraniacza przytuli - co prawda obijała sobie o szczebelki trochę głowę, ale to ją nauczyło ostrożności i już później ruchy miała lepiej skoordynowane. Teraz ten ochraniacz to głównie zabezpieczenie, by smoczek nie wypadał

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:25   #612
anulka2205
Wtajemniczenie

Fajnie DOmi promieniałaś

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:28   #613
Olenka_24
Zadomowienie

Domii super zdjęcia !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:34   #614
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Fajny ale przy takiej wysokości lozeczka i tak będzie za duży... ale przeslodki
No wiem właśnie chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku
Cytat:
Witam się wieczornie

W ogóle dziś oficjalnie zakończyłam pracę z mamą (tak wiem że miałam zakończyć pracę już tydzień temu ale nie mogłam się powstrzymać ).
Do tego odwiedziłam lumpeks i wzbogaciłam się o 3 bluzki, bo nie mam się w co ubrać
NO sesja pierwsza klasa .
Ostatnie moje ulubione
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
OCZYWIŚCIE, że miałam z orgazmem.. co prawda miałam znieczulenie i go nie czułam hehehe wierzę, że był

Jak się mogę wtrącić co do ochraniaczy.. to u mnie przez pierwsze miesiące w ogóle nie było nic, bo chciałam ją z łóżka od siebie widzieć od razu.. a w nocy to każde miałknięcie i ja w stanie gotowości

jak mała zaczęła się w łóżeczku w nocy się rzucać i przemieszczać (gdzieś w okolicach 4-5 miesięcy) to zainstalowałam AirWrap (http://www.jojomamanbebe.co.uk/sp+ai...-bumpers+b6654) - bo bałam się, że najzwyczajnie w świecie przydusi się jak się do takiego grubszego ochraniacza przytuli - co prawda obijała sobie o szczebelki trochę głowę, ale to ją nauczyło ostrożności i już później ruchy miała lepiej skoordynowane. Teraz ten ochraniacz to głównie zabezpieczenie, by smoczek nie wypadał
Rodziłaś w UK ? Może w Londynie ? I jak było ?

Aha .. Co myślicie o takim body ? Bo pierwsze widzę
http://www.vertbaudet.co.uk/happy-pr...=313803085&t=6

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:35
Stary 2013-09-05, 19:39   #615
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze wam powiem, że oczywiście przewidziałam wersje zdarzeń odnośnie imienia naszego synka. Miał być Janek, ale coś tam cały czas mi nie pasowało, wymyśliłam Tymek, mężowi się nie podobało. Trochę było przepychanek. Ja mówiłam do brzucha Tymek, mąż Janek Ale ogólnie obydwa imiona wymyśliłam ja i wkurzałam się, że Tż taki bierny. No więc tak go wystraszyłam tym Tymkiem, że przylazł i z radością dziecka mówi: "wiem będzie Filip". Wiedział, że mi się spodoba, bo już chyba w liceum jak byliśmy mówiłam, że podoba mi się to imię. Bardzo jest zadowolony z siebie, a wychodząc do pracy rzucił jeszcze czułe "bądź grzeczny Fifi"
Ciekawe czy jeszcze nam się odmieni
No i jest porozumienie ale mężul słodko powiedział

Cytat:
Dzień dobry

GRATULACJE ZA WIZYTY,TYGODNIE I MIESIĄCE

Ale miałam ciężki dzień,załatwialiśmy od 8 notariusza,w skutek pewnych niedociągnięć wróciliśmy do domu około 15.Jazda w te i we wte po kilka razy
I ciągłe nerwy.Potem pożarłam się z babką w Biedronce bo się wrypała przede mnie z wózkiem, a stałam przed nią w kolejce z raptem 3 paprykami i kiełbasą.Ona z całym koszykiem.Powiedziałam jej co o tym sądzę.Jak mnie zmierzyła z góry na dół.

Przyjechaliśmy do domu i padłam,mieliśmy jeszcze do banku jechać ale nie miałam siły palcem kiwnąć.Po prostu chyba pierwszy raz miałam stan takiej nieprzytomności.Nie mogłam dojść do siebie :/

Idę poczytać co u WAS
Oj biedaku. Każdemu się zdarza gorszy dzień, głowa do góry.

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

jasne, że dam znać a ten płyn też tak ładnie pachnie? kurcze ja w sklepie to nawet płynu nie widziałam, jak już to do płukania a do prania tylko te balsamy
ręczniczek słodki;D fajny prezencik babcia zrobiła, bardzo przydatny
Ładnie pachnie Ale Loveli nie wąchałam więc ciężko mi porównać.

Cytat:
Załącznik 5395205Załącznik 5395206

Do du.py ! Dobrze ze zaplacilam grosze ..
Ten ochraniacz po pierwsze napewno nie spelni swojej funkcji bo jest za miekki.
Do tego odstaje bo lozeczko jest za szerokie a przez to ze materac jest na najwyzszym poziomie to polowa tego niby ochraniacza jest pod nim.

I tak planuje mała w koszyku trzymac ze dwa/trzy miesiace takze nie ma paniki ale poszukam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No dziwnie wygląda... ale jaki Ty masz grubachny materac!!!! Lateksowy? I bardzo mi się ta małpka różowa podoba
Ciekawa jestem jak się mój ochraniacz po praniu zachowa bo narazie jest fajny sztywny. A Twój też był sztywniejszt przed praniem?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

A tak wogole dzis dostalam gazetke i tam jest napisane, by zapobiegac smierci lozeczkowej, a wiec zadnych baldachimow, ochraniaczy, niczego co utrudnia cyrkulacje powietrze.Zadnych czapeczek w domu, owczej welny, kolderek,poduszek, niczego co przeszkadza w odprowadzeniu ciepla.
Że ochraniacze, poduszki, kołderki i zabawki w łóżeczku nie są z tego wzgledu polecane to wiedziałam, ale że czapeczka? I tak nie zamierzam w domu zakladać, chyba, że po kąpieli, nie wiem....

Cytat:

Śliiiiiiiczne!

Cytat:
Witam się wieczornie

Ładne foty, a Ty jaka szczęśliwa To ostatnie na ławce najlepsze!

Wiecie co tak sobie pomyślałam, że na początku było u nas widać duże różnice ze względu na wiek ciążowy. Ja np miałam kijaneczkę a u "starszych mam" były dzidziusie po 6 - 10 cm. Wklejałyście już zaokrąglone brzuszki a u mnie długo, długo nic nie było widać. Później gdzieś te różnice się zatarły, a teraz na końcówce znowu stają się widoczne, bo np. Trele, Ryba, Maomami, Domii już właściwie na dniach mogą zacząć rodzić, a dla mnie to strasznie odległy termin, bo prawie 3 miesiące!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:41   #616
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
issia88 wózeczek używany ale to z czystego przypadku na niego trafiłam bo już ugadana byłam z kolesiem w sklepie, że będziemy z mężem tam zamawiać a tu trafiło się i to nawet z kolorem używany kupić zawsze jakaś kasa oszczędzona wszystko zadbane i nie zniszczone, na prawdę trzeba się przyjrzeć żeby dostrzec ślady używania no i ja z tych co się lubią wyróżniać więc w to mi graj;D spacerówkę dla Olka też mam taką "inną" trzykołowa
Eeee no pewnie My też kupiliśmy używkę w idealnym stanie i zawsze to jakieś 1000zł zaoszczędzone Także gratki za udany zakup

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 2 butelki płynu Dzidziuś, później może też wypróbuje balsamu, daj znać czy fajny.

Zapomniałabym się pochwalić co dzisiaj Mikołaj dostał od babci... taki oto ręczniczek Słonik mi się średnio podoba ale materiał jest extra!
Mnie sie tam słonik podoba - ładny ręczniczek

Cytat:
hehe kwestia przyzwyczajenia choć powiem ci, że gorszy problem z tym, że ma piankowe małe koła niż to, że ma je tylko 3 używam go odkąd mały skończył 9 miesięcy i jeszcze nie zdarzyło mi się go wywrócić np jest stabilny i lekki jak przestanę używać ten co teraz kupiliśmy to Julka przesadzę właśnie w ten po Olki a mamy dokładnie ten:
http://opole.olx.pl/nowy-wozek-space...-iid-108740765
Fajna spacerówka Takie mi się podobają, tylko niestety u nas te dwa kółeczka z przodu od razy złamałabym zjeżdżając z góry (droga kamienista)

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, uparte jestescie Mowilam wam, ze wklady i ochraniacze, sprzedawane w kompletach sa beznadziejne.Ja swoj wyrzucilam po 3 miesiacach, bo spadal dziecku na glowe.Za miekki. Gabka obita frotte to jest to co naprawde spelnia swoja funkcje (albo bawelna).

A tak wogole dzis dostalam gazetke i tam jest napisane, by zapobiegac smierci lozeczkowej, a wiec zadnych baldachimow, ochraniaczy, niczego co utrudnia cyrkulacje powietrze.Zadnych czapeczek w domu, owczej welny, kolderek,poduszek, niczego co przeszkadza w odprowadzeniu ciepla.

Wozeczki ladne

Nie cytuje, bo nie mam czasu,wybaczcie. Siedze z malym od obiadu na ogrodku, wyglada jak prosie.Najpierw sadzil ze mna czosnek, potem robil blotko, przycinal z nami krzewy i kosil trawe.Nadaje sie tylko do wanny.
Moja przyjaciolka jest juz drugi dzien w szpitalu. Pewnie rano malutka bedzie juz na swiecie A maja juz dwojke.
Dlatego ja nie kupuje ani poduszki, ani kołderki, bo Mała i tak będzie spała w śpiworku/rożku, a jak nie to mam 4 kocyki - to mi na początek starczy

Cytat:

Boskie te komplety/ochraniacze
Szkoda, że u nas takich cudeniek nie ma

Cytat:
Witam się wieczornie

Śliczne zdjęcia i ładna para na zdjęciach
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:42   #617
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
No dziwnie wygląda... ale jaki Ty masz grubachny materac!!!! Lateksowy? I bardzo mi się ta małpka różowa podoba
Ciekawa jestem jak się mój ochraniacz po praniu zachowa bo narazie jest fajny sztywny. A Twój też był sztywniejszt przed praniem?
ja jestem też ciekawa co się stanie z moim ochraniaczem po praniu.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:44   #618
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No i jest porozumienie ale mężul słodko powiedział

Oj biedaku. Każdemu się zdarza gorszy dzień, głowa do góry.

Ładnie pachnie Ale Loveli nie wąchałam więc ciężko mi porównać.

Że ochraniacze, poduszki, kołderki i zabawki w łóżeczku nie są z tego wzgledu polecane to wiedziałam, ale że czapeczka? I tak nie zamierzam w domu zakladać, chyba, że po kąpieli, nie wiem....

Śliiiiiiiczne!

Ładne foty, a Ty jaka szczęśliwa To ostatnie na ławce najlepsze!

Wiecie co tak sobie pomyślałam, że na początku było u nas widać duże różnice ze względu na wiek ciążowy. Ja np miałam kijaneczkę a u "starszych mam" były dzidziusie po 6 - 10 cm. Wklejałyście już zaokrąglone brzuszki a u mnie długo, długo nic nie było widać. Później gdzieś te różnice się zatarły, a teraz na końcówce znowu stają się widoczne, bo np. Trele, Ryba, Maomami, Domii już właściwie na dniach mogą zacząć rodzić, a dla mnie to strasznie odległy termin, bo prawie 3 miesiące!
Nooo proszę Cię nie strasz z tym że możemy już na dniach zacząć rodzić, ja jeszcze nie jestem na to gotowa
Stary 2013-09-05, 19:45   #619
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, rodziłam w UK, ale nie w Londynie - mieszkam na północ od Oxfordu - mała miejscowość - jeden szpital położniczy.

Jak było.. hmm.. no generalnie jeśli chodzi o opiekę to byłam dopieszczona - położna non-stop ze mną i bardzo miła, pomocna i na luzie - dzięki temu i jak byłam odprężona.
Co do samego porodu to nie ma sensu pisać, bo każdy inny. U mnie były różne przygody.. na szczęście epidural na zawołanie dostałam - polecam skorzystać - zwłaszcza podczas bóli krzyżowych

a co do bodziaka to cięzko powiedzieć.. może się sprawdzić, bo dziecku jednak szyjka trochę się obciera.. z drugiej strony po jedzeniu ulewa..

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:50
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:52   #620
89Beatka
Wtajemniczenie

Domi piękne zdjęcia na ławce najlepsze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:01   #621
Kabriela
Zadomowienie

Domi zdjęcia genialne!!!! Super super!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:02   #622
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie Pojedziemy jeszcze na week do kilku sklepów, zorientujemy się jak tam z cenami. Zależy nam żeby łóżeczko było podobne kolorystycznie do mebli w pokoju, czyli coś w kolorze zbliżonym do olchy. Co do pościeli raczej weźmiemy różową dla dziewczynki. Mąż nie protestuje

Mi się podobają te 3 komplety. Nie wiedziałam, że wybór łóżeczka i pościeli będzie aż tak trudny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (92,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (84,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (59,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (93,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (91,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (87,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (122,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (98,8 KB, 12 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:04   #623
Trele_Morele
Zakorzenienie

KTOSIULA - ta małpka to z FP , kupiłam ja bo mnie urzekło jej uhaha - takie jak małpki robią , i cena bo chyba 4 f zapłaciłam w Tesco :myśli:
Ona ma taki kolorowe duperele , żeby dziecko zainteresować , i dupke taka zakręcona łatwo będzie do fotelika zamocować .
http://www.babycity.co.uk/sysimages/..._sp10540_1.jpg
O taki ;
A materac jest sprężynowy . Ma jakąś mega super wentylacje i pianke . Wiem że w PL takich materacy się nie praltykuje . My ten bardzo dobrze sprawdziliśmy , ma atesty i jest przeznaczony dla dzieci 0+
http://www.online4baby.com/4baby-5-i...ess-140-x-69cm

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-05, 20:06   #624
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

domi piękne zdjęcia!!

Dziewczyny widziałyście? https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...zbolesny-porod

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:07   #625
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
za kolejne tygodnie i wizyty wczorajsze, o których doczytałam dzisiaj

Jak się macie z maleństwem?

niunia - glukoza 50 czy 75? Czekamy na wyniki!!

Jaaaaaaaki dzisiaj dzień. Wstałam z TŻtem o 6, bo wybierał się w delegację. Tzn. Ja wstałam o 6 żeby wyprasować mu koszule i zrobić śniadanie i jakieś jedzonko na drogę. TŻ nie mógł się z łóżka zwlec i myślałam, że mnie trzaśnie, bo za dużo energii dzisiaj mam Tylko oddychać mi cały czas ciężko
75g.
Wyniki poznam w poniedziałek przed wizyta, bo musiałabym specjalnie jechac do przychodni

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:08   #626
domii29
Zakorzenienie

Cytuję to co mi się rzuciło w oczy

Cytat:
Fiu fiu , tuż , tuż

A TY to się pakujesz do szpitala ? Chyba już powoli czas

No wybieram
Ale musze czekac aż szanowna Pani się ruszy

U mnie na 3d była taka gadka ;
TŻ - mógłby Pan potwierdzić płeć ?
L - A co powiedziano Wam ostatnim razem ?
TŻ - że narządów męskich nie widać , więc chyba dziewczynka .
L- Ja tez nie widzę Pana narządów i jakos nie twierdzę że jest Pan dziewczynką
Naszczęście potwierdził Majkę )

Jaki ?

Dzień dobry dwupaki
Mój tż obudził mnie dziś , dźwigając kołdre i mówiąc do brzucha - Nadal tu jesteś ? Moja mine możecie sobie wyobrazić
Trele jeszcze się nie pakuje bo czekam na paczkę z tymi "seksownymi" koszulami do karmienia
Rozwalił mnie tekst Twojego TŻta, leżę już jakiś czas i nie mogę przestać się śmiać

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
godzina 0 zbliża sie wielkimi krokami!
Zbliża się i zaczyna mnie to przerażać coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Kochane Mamuśki,
w poniedziałek wylądowałam w szpitalu ze skurczami porodowymi 100%, myślałam, że rodzę. Na szczęście dostałam kroplówki i zastrzyki na dojrzałość płuc Mai. We wtorek na ktg nie mogli złapać jej tętna, ale na usg wyszło wszystko dobrze, wg przepływów. Najwidoczniej schowała się obrażalska. Groziło mi założenie szwów, ale na szczęście skurcze ustąpiły i dzisiaj Nas wypuścili.
I tym sposobem odpoczywam, lenię się, bo mam już L4.
Najadłam się strachu, co nie miara...
Dobrze że wszystko jest w porządku

Cytat:
Załącznik 5395205Załącznik 5395206

Do du.py ! Dobrze ze zaplacilam grosze ..
Ten ochraniacz po pierwsze napewno nie spelni swojej funkcji bo jest za miekki.
Do tego odstaje bo lozeczko jest za szerokie a przez to ze materac jest na najwyzszym poziomie to polowa tego niby ochraniacza jest pod nim.

I tak planuje mała w koszyku trzymac ze dwa/trzy miesiace takze nie ma paniki ale poszukam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mimo tego że ten ochraniacz rzeczywiście nie do końca leży tak jak powinien uwielbiam oglądać takie zdjęcia, ta pościel i te miśki takie słodkie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Powieka drga faktycznie z braku magnezu albo też ze stresu Z tego co wiem to są takie rozpuszczalne tabletki z magnezem (jak pluszz) specjalnie dla kobiet w ciąży. Może zapytaj o nie w aptece i czy możesz je brać z innymi tabsami (nie wiem czy witaminy jakieś łykasz albo żelazo)?

Wzięłam się dzisiaj za MEGA porządki w domu i na razie zrobiłam sypialnię, korytarz i łazienkę. Został jeszcze salon, kuchnia i balkon, ale chyba będę musiała rozbić na dwa dni, bo szoruję i porządkuję niczym perfekcyjna pani domu Dobrze, że TŻ w delegacji, bo tak to mi nawet nie pozwala się schylać żeby wtyczkę z kontaktu wyjąć... Najlepiej to by było dla niego jakbym leżała i się w ogóle nie ruszała ^^
Skąd ja to znam
Stary 2013-09-05, 20:11   #627
peppermint patty
Rozeznanie

Domii super zdjecia,widac jaka szczesliwa parkowo-lawkowe zdjecie faktycznie najlepsze

Cytat:
No wiem właśnie chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku

NO sesja pierwsza klasa .
Ostatnie moje ulubione

te body z golfikiem tez pierwszy raz widze fajnie wygladaja,ale nie wiem czy nie ma problmeu dodatkowego z przekladaniem przez glowke,szczegolnie u malo doswiadczonych mam z malenkimi dziecmi....moze dla starszych,no nie wiem.niech sie wprawione mamy wypowiedza lepiej

a te ochraniacze,ktore wstawilas wygladaja super,ale tez mi sie wydaje,ze beda za wysokie

a ja dostalam maila,ze dziewczyna od ktorej kupowalam wozek wyslala go dzisiaj,wiec moze jutro bedzie,albo w poniedzialek...bede sie bala jutro z psem wyjsc,zeby sie z kurierem nie minac
pozatym jutro tz na caly dzien wyjezdza do gdanska jakos sluzbowo,wiec pewnie na wieczor wroci,to jutro posiedze pewnie z wami
a sobota cala w warszawie (towarzysko/zakupowo),ciesze sie,bo raz-znajomi,ktorych lubie,dwa-IKEA,w ktorej chce kupic malemu zaslonki do pokoju (jednak tam sa najtansze)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:12   #628
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
domi piękne zdjęcia!!

Moja położna o tym żelu mówiła bo jakaś dziewczyna ode mnie z miasta go sobie kupiła i nie zdążyła użyć
Stary 2013-09-05, 20:13   #629
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
domi piękne zdjęcia!!

pierwsze słyszę ale czy to serio działa czy tylko taki pic na wodę pierworódka nie oceni, bo nie ma porównania, jak któras kupi do kolejnych porodów, to też obiektywnie nie oceni, bo z reguły kolejny już krótszy i łatwiejszy niż pierwszy, więc nie wiem kto może go dobrzeocenić, a jak nikt, to może woda w żelu ale placebo też swoje robi

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:13   #630
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
heja melduje sie jestesmy w 29 tygodniu i w sumie czujemy sie dobrze kto tam sie lista zajmuje mozecie zapisac ze mam kolejna wizyte 19 wrzesnia a imie ŁUCJA!
Super, że wszystko ok u Was, imię bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój mąż, jak jeszcze się nie znaliśmy, chciał mieć córę Natalię. A tu zonk. Ma żonę

Btw: nie wiem, czy Wam pisałam, ale jak byłam mała, dostałam na chrzciny od chrzestnej lalę. Przywiezioną bodajże z Austrii, co w latach 80tych było wyzwaniem. Lala ok. 90cm, głowa, łapki i stópki gumowe, wygląd starszego niemowlaka, tułów i wypełnienia materiałowe. I ktoś tę lalę nazwał Wojtek. I tenże Wojtek towarzyszył mi dłuuuugo. Spałam z nim, jeździłam wszędzie. Brałam z nim ślub ze sto razy Nazywałam go "mój mężczyzna". I co? Minęło 25lat od kiedy dostałam Wojtka, stanęłam na ślubnym kobiercu a wybrankiem moim okazał się.. Wojtek. Jeno trochę bardziej żywy i starszy

Moja mama teraz Wojtka-Lalę znalazła, wyprała, wyczyściła i mają mi przywieźć dla Bejbziola
Haha świetna historyja masz swojego wymarzonego od dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
U mnie też miała być najpierw Julka, później Lena, ale zbyt popularne się te imiona zrobiły i będzie Alicja, Iga, Kinga albo Agata. Jak na razie to nasze 4 typy.
Dziewczyny, czy myślicie, że jeżeli mam ciepły śpiworek do wózka, to taki kombinezon by starczył, czy jednak będzie za zimny:
http://tablica.pl/oferta/sliczny-kom...tml#ae9b89e4e3
Strasznie mi się spodobał, ale nie wiem czy małej będzie w wystarczająco ciepło.
Bardzo ładne typy, ciekawe na jakim stanie a kombinezonik śliczny - ja bym brała

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja znam tyle zdrobnień naszego imienia!
Natala, Natalka, Tala, Talusia, Natalusia, Natka, Natulka, i moje ulubione Nasturcja

Byłam dziś w lumpku Upolowałam sobie dwa swetry malinowe [jeden z metką z orsaya, a drugi z Jessica, czyli c&a], małemu ciepłego pajaca na 60cm [taki gruby, że spokojnie na spacery późną jesienią, do lekkich mrozów może służyć], śpioszki jedne też lekko ocieplane, spodenki bojówki z nexta [rozmiar newborn, co u nich jest 56-62cm chyba], i jedne dżinsowe ogrodniczki na 62cm. Są obłędne. Teraz to wszystko piorę tak odświeżająco, jak wyschnie strzelę foty. A- żadna z rzeczy nie miała ani jednej plamki. Eleganckie , cena każdej sztuki: 2zł
Super łowy - czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Kochane Mamuśki,
w poniedziałek wylądowałam w szpitalu ze skurczami porodowymi 100%, myślałam, że rodzę. Na szczęście dostałam kroplówki i zastrzyki na dojrzałość płuc Mai. We wtorek na ktg nie mogli złapać jej tętna, ale na usg wyszło wszystko dobrze, wg przepływów. Najwidoczniej schowała się obrażalska. Groziło mi założenie szwów, ale na szczęście skurcze ustąpiły i dzisiaj Nas wypuścili.
I tym sposobem odpoczywam, lenię się, bo mam już L4.
Najadłam się strachu, co nie miara...
Dobrze, że już wszystko ok Odpoczywaj

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42649141]Witam dopiero teraz w nowym wątku. Wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam jak napisać.
Dziś przyjechała do mnie ciocia- siostra mamy, zajęła się wszystkim i mogłam cały dzień leżeć.
Kuje mnie trochę blizna i mymłon, ale jest ok- odpoczywam [/QUOTE]

Fajnie, że masz pomoc i możesz spokojnie się wylegiwać

Cytat:
Właśnie wróciłam od położnej Suuper babeczka! Pracuje w moim szpitalu i mówiła, że zawsze jak jej "dziewczyna" rodzi to nawet jak ma dyżur na oddziale a nie na porodówce to biegnie, żeby chociaż troche pomóc I powiedziała, że jak bedziemy we wtorek w Szkole Rodzenia to mam do niej na oddział przyjść to mnie oprowadzi wszędzie i zmierzy mi miednice, bo ona uznaje zasadę, że jak mama jest niska i nie ma dużej du.py, a do tego dzidziol niezbyt filigranowy to lepiej się nie męczyć naturalnie i iść na cesarkę. I w ogóle mówiła, że mam sobie przychodzić do niej co jakiś czas to ona mi wszystko będzie wyjaśniać, żebym miała mniejszy lęk i w ogóle

No a w piekarniku mam kurczaka na butelce i ziemniaczki... ciekawe co mi z tego wyjdzie
taka położna to skarb, fajnie Ci się trafiło

Cytat:
U mnie od rana dobre wieści. Pościel już wymieniona i wszystko gra. Przyszło też łóżeczko ale jeszcze nie rozpakowałam. Mam nadzieję, że mąż wróci o jakiejś przyzwoitej porze i je złożymy Ale nie będzie jeszcze stało w naszej sypialni tylko je postawie w przyszłym pokoiku Mikołaja (w tej chwili to rupieciarnia), niech się wietrzy. Jakoś tak wcześnie to łóżeczko u mnie…wy już macie łóżeczka? Jeśli tak to w którym tygodniu je poskładałyście?

Mały się od wczoraj mniej rusza. Wycyrklowałam sobie, że jak tak strasznie kopał ostatnimi dniami to musiał się obracać i teraz jak dupką w dole leży to mniej go czuje. Ciekawe ile w tym prawdy.
Dziewczyny współczuję Wam zgagi… mnie póki co omija szerokim łukiem, mam nadzieję, że nie zapeszę :P
Widzę, że była rozmowa o imionach. My już dawno postanowiliśmy, że będzie Mikołaj i myślałam, że to imię nie jest popularne, a jak teraz patrzę na ranking z Warszawy to od kilku lat jest koło 12-15 miejsca. Wczoraj u lekarza przede mną była dziewczyna w ciąży i też będą nazywać Mikołaj. Ale tak już przywykłam do tego Mikołajka, że nie zmienię zdania :P
Super, że od rana tryskasz dobrym humorkiem
Moja też dziś spokojniejsza, czsem tylko da znać o sobie I też już się przyzwyczaiłam do Majci -nie ma zmian!

Cytat:
Zapomniałabym się pochwalić co dzisiaj Mikołaj dostał od babci... taki oto ręczniczek Słonik mi się średnio podoba ale materiał jest extra!
Bardzo fajny

Cytat:

guuuuuupia baba

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości