Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 20:48   #4801
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Ja mam suknię z halką na kole, bez koła jej nawet nie mierzyłam Ale koło niezbyt wielkie i myślę, że bardziej pomaga niż przeszkadza. Zastanawiam się jeszcze nad halką z 3 kołami, ale chyba jednak postawię na jedno Choć z drugiej strony nawet nie mierzyłam trzykołowej halki...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam wam zadać podobne pytanie
Na mierzeniu sukienek, te długie wydawały mi się strasznie ciężkie. Nie umiałam w nich chodzić, a co dopiero jakbym miała tańczyć...
Do przymiarek dostałam taką halkę z tego sztywnego tiulu(czy cokolwiek to było ). No i to mi się wszędzie plątało między nogami, przyklejało się do skóry, jednym słowem strasznie mnie to drażniło.
Czy wasze suknie są wygodne, lekkie?
Generalnie zastanawiałam się jeszcze jak w takiej kiecce iść do toalety?
Moja suknia jest raczej średnia, nie jest zbyt ciężka i dość wygodnie mi się w niej chodzi, choć fakt faktem, że nogi mi się szybko zaczynają pocić w niej :P Ale myślę, że to też kwestia długości - na mierzeniu ta suknia była sporo za długa i nie miało nawet za bardzo jak powietrze wejść pod spód, wiadomo, później będzie krótsza i będzie dostęp tlenu
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:58   #4802
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja mam suknię z halką na kole, bez koła jej nawet nie mierzyłam Ale koło niezbyt wielkie i myślę, że bardziej pomaga niż przeszkadza. Zastanawiam się jeszcze nad halką z 3 kołami, ale chyba jednak postawię na jedno Choć z drugiej strony nawet nie mierzyłam trzykołowej halki...
Ja w trzykołowej czułam się jakbym namiot na siebie ubrała, wigwam taki :P:
Stary 2013-09-05, 21:05   #4803
ana909
Erudycja

Nie mam weny a tu juz tak malo zostalo do konca buuu!
Kolejna Pm-ka pieniądze wydaje,
Bo zakupy slubne sa jak hawaje
Stary 2013-09-05, 21:07   #4804
martucha0205
Rozeznanie

haha fajnie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:21   #4805
ParisParisienne
Rozeznanie

a ja mam taki pomysl:

1. Brzuchy wciagamy, bo nasze kiecki przymierzamy

2. Nikt nie mowil, ze lekko bedzie, ale teraz to chyba slubne przegiecie!

3. Dzis rozpacz i niezdecydowanie, a za rok poslubne baraszkowanie
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:23   #4806
martucha0205
Rozeznanie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-05, 21:30   #4807
exist_
Zakorzenienie

Jutro jedziemy na degustację tortów!
Mam nadzieję, że dojdziemy do jakiegoś kompromisu z TŻ i wybierzemy smak, który by nam odpowiadał oraz wygląd - mniej więcej
Stary 2013-09-05, 21:39   #4808
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja mam suknię bez koła ale pod warstwami tiulu jest taka sztywniejsza wartstwa też jakby tiulowa, która trzyma fason sukni
ja nie chciałam z kołem
Jak szłam kupować suknie to nie chciałam koła (orginalnie miała wszyste na dole) i będzie dla mnie specjalnie wszyte dwie warstwy sztywnego tiulu, babka w salonie mnie nawawiałą na koło abym z niego nie rezygnowała, że to jednak wygodniejsze i nic nie plącze się pod nogami ale na kolo wszyste w suknie na dole bo wygodniej się chodzi (nie na osobną halkę, teraz już osobne halki coraz mniej stosują)
Jeszcze to przemyśle i zdecyduje na kolejnych przymiarkach

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
na plamy zawsze stosowalam peeling, szorowałam czesto nawet codziennie aż do czerwonosci ale tylko wtedy kiedy nie mialam zadnych krost ub bylych niezaleczonych, dzieki temu mam malo sladow, ale sa. Wybieram sie na microdermabrazje, bo ona najlepiej usuwa w moim przypadku blizny i przebarwienia. Ale ją mozna stosowac tylko na wyleczonej skórze.

Brałam izotek przez 7 miesiecy. Poszlo kupe kasy - 15 opakowań po 80zł kazde. Ale mam spokoj. Tylko ze nie wolno sie opalac, trzeba stosowac filtry i unikac slonca do pol roku po leczeniu. Dlatego zabralam sie za to rok temu. No i oczywiscie do pol roku zero zabiegow na twarz i skore.[COLOR="Silver"]
Czytałam o izoteku i dermatolog mi o nim mówiła, że to już ostateczność i nie ma się gwarancji nawrotu, szczerze to bałabym się brać ten izotek na skutki uboczne.
No ja już wydałam kupe kasy i to bez konkretnego leczenia i rezultatów.
Teraz też próbuje z dietą specjalną na pryszcze przygotowaną przez dietetyka i unikam ciast, słodyczy, fast foodów, a bardzo często jadłam niezdrowe jedzenie, może to przyniesie jakieś efekty.
Duzó wcześniej w necie czytałam o osobach stosujących specjalne diety i niby pomaga, taką mam nadzieję.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:43   #4809
czekooczekolada
Zakorzenienie

Marne grosze zarabiamy, na wesele wciąż zbieramy !

bądź

marne grosze zarabiamy, na wesele odkładamy !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-05, 21:44   #4810
KaEs
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
ja tez nie chce z kolem wydaje sie ta sukienka taka obszerna no i trudno sie w niej bawic cala noc chiciaz na bal maturalny tez miala byc bez kola ale z kolem lezala o niebo lepiej
j tez chciałam bez koła ale po zmierzeniu sukni z i bez - zdecydowanie lepiej Z. Falbanki nie plątają się pod nogami, halka chroni będę mieć jedno koło w haleczce

Miało być też bez welonu, no a będzie Z.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a ja mam taki pomysl:

3. Dzis rozpacz i niezdecydowanie, a za rok poslubne baraszkowanie
lubię to!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy na degustację tortów!
Mam nadzieję, że dojdziemy do jakiegoś kompromisu z TŻ i wybierzemy smak, który by nam odpowiadał oraz wygląd - mniej więcej
aż mi ślinka poleciała ale Wam zazdroszczę też bym z chęcią pojechała na taką degustację

Opiumalfa masz może do sprzedania 35mm 1.8?? a w ogóle może organizujesz jakies warsztaty fot.?

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:47   #4811
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

mnie się z Hawajami tytuł podoba i z odkładaniem

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:54   #4812
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość

Czytałam o izoteku i dermatolog mi o nim mówiła, że to już ostateczność i nie ma się gwarancji nawrotu, szczerze to bałabym się brać ten izotek na skutki uboczne.
No ja już wydałam kupe kasy i to bez konkretnego leczenia i rezultatów.
Teraz też próbuje z dietą specjalną na pryszcze przygotowaną przez dietetyka i unikam ciast, słodyczy, fast foodów, a bardzo często jadłam niezdrowe jedzenie, może to przyniesie jakieś efekty.
Duzó wcześniej w necie czytałam o osobach stosujących specjalne diety i niby pomaga, taką mam nadzieję.
Ja tez czytalam i za pierwszym razem 3 lata temu dałam sobie spokoj. Ale ja szczerze mowiac poza sucha skora nie mialam prawie zadnych objawow. Moze troche bardziej bylam zmeczona i oczy mnie piekly (izotek wysusza skore i oczy też) ale ze zmeczeniem mam problemy od zawsze.
I co, zawsze bedziesz na diecie?
Stary 2013-09-05, 21:58   #4813
martucha0205
Rozeznanie

czytalam kiedys ze na tradzik pomaga unikanie ostrego jedzenia typu czipsy czy cos takiego

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-05, 22:02   #4814
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
czytalam kiedys ze na tradzik pomaga unikanie ostrego jedzenia typu czipsy czy cos takiego
mialam kiedys tradzik, moze nie taki jakis straszny, ale kazdy syf byl dla mnie koncem swiata a jadłam ostre, bo uwielbiam ostre, i jem nadal, a tradzik przeszedł. Czasem wyskoczy coś, ale raz na "ruski" rok
ale co najgorsze, to przewaznie jak ide na jakies wesele to cos musi "wypaść"
Mam nadzieje, ze na swoim nic mnie nie zaskoczy. Pozatym tak sie zastanawiałam, co ja zrobie jak wdniu wesela bedzie @ ? Nie wyobrażam sobie w białej sukni zakładać tampona, zresztą jak chyba tż będzie mi trzymał kiecke w górze a ja będę zakladac

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-05, 22:04   #4815
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak szłam kupować suknie to nie chciałam koła (orginalnie miała wszyste na dole) i będzie dla mnie specjalnie wszyte dwie warstwy sztywnego tiulu, babka w salonie mnie nawawiałą na koło abym z niego nie rezygnowała, że to jednak wygodniejsze i nic nie plącze się pod nogami ale na kolo wszyste w suknie na dole bo wygodniej się chodzi (nie na osobną halkę, teraz już osobne halki coraz mniej stosują)
Jeszcze to przemyśle i zdecyduje na kolejnych przymiarkach
ja nie mierzyłam z kołem, ale naprawdę ta halka z tiulu spełnia swoją rolę, trzyma fason sukni i nic się nie plącze pod nogami
Cytat:
wszelkie ostre rzeczy, i te śmieciowe wiadomo chipsy i inne. mi dermatolog powiedziała też, że powinnam unikać smażonego
leczę trądzik różowaty, w sumie myślę, że już prawie wyleczyłam go

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:05   #4816
martucha0205
Rozeznanie

haha no z tym tamponem bylo by strasznie to fakt.

ja tez uwielbiam ostre jedzenie kiedys mialam pelno wypryskiw na twarzy i jakos tak mi przeszlo

hihihi i brawa dla ciebie ze dalas rade ale to teraz tak juz do konca musisz unikac tych produktow?

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-05 o 22:07
Stary 2013-09-05, 22:11   #4817
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez uwielbiam ostre jedzenie kiedys mialam pelno wypryskiw na twarzy i jakos tak mi przeszlo
myślę, że to czy minie i jakim sposobem minie, jest indywidualnie dobrane do cery. Każda z nas ma inną, każda potrzebuje czegoś innego. Ja nie robiłam nic, inni robią coś

🤍

Stary 2013-09-05, 22:14   #4818
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja tez czytalam i za pierwszym razem 3 lata temu dałam sobie spokoj. Ale ja szczerze mowiac poza sucha skora nie mialam prawie zadnych objawow. Moze troche bardziej bylam zmeczona i oczy mnie piekly (izotek wysusza skore i oczy też) ale ze zmeczeniem mam problemy od zawsze.
I co, zawsze bedziesz na diecie?
Myślę, że już zawsze będe starać się zdrowo odżywiać i dostarczać dużo zdrowych kalorii, bo przydałoby mi się przytyć, więc nie jest to dieta dla osób borykających się z wagą co muszą być na "wiecznej diecie" a dieta zdrowa, dostarczająca niezbędnych kalorii dziennych do funkcjonowania aby nie chudnąć (w moim przypadku)

Dieta jest normalna, bardziej nakierowuje mnie na to co powinnam jeść na codzień, mogę modyfikować dania w zakresie co powinnam jeść a czego unikać, bo przez to co jadam kiedyś nabawiłam się refluksu.
Jedzenie dobre nie trudne do przygotowania, zróżnicowane, dieta ta mobilizuje mnie do "normalnego" jedzenia w sensie, że nie jem chipsów, fast foodów, codziennie wcinałam słodkie muffinki i inne słodkośći, tłuste jedzenie na porządku dziennym do tego smażone, unikałam owoców warzyw itp, więc u mnie w codziennej diecie było bardzo mało "normalnego" jedzenia.

Dlatego udałam się do dietetyka, bo oprócz trądziku, problemy z refluksem mnie zmobilizowały, bo nie mogłam nic zjeść. Teraz mogę normalnie jeść dużo i zdrowo, bo sama nie dokońca miałam pomysły na zdrowe dania a co za tym idzie jadłam ich mniej i chudłam a tego chcę uniknąć.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
ja nie mierzyłam z kołem, ale naprawdę ta halka z tiulu spełnia swoją rolę, trzyma fason sukni i nic się nie plącze pod nogami

wszelkie ostre rzeczy, i te śmieciowe wiadomo chipsy i inne. mi dermatolog powiedziała też, że powinnam unikać smażonego
leczę trądzik różowaty, w sumie myślę, że już prawie wyleczyłam go
Co do halki z tiulu to mam nadzieje, że spełni swoje zadanie, bo też chciałabym zrezygnować z koła.

Co do trądziku to jakie leczenie stosowałaś?
Stary 2013-09-05, 22:19   #4819
czekooczekolada
Zakorzenienie

czy ten makijaż nadaje sie na slubny ? czy nie bardzo ? waszym zdaniem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5226423a15cd6.jpg (58,6 KB, 46 załadowań)

🤍

Stary 2013-09-05, 22:22   #4820
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nadaje się, swoją drogą bardzo fajny makijaż jak ktoś lubi mieć mocno podkreślone oczy.
Stary 2013-09-05, 22:26   #4821
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Opiumalfa masz może do sprzedania 35mm 1.8?? a w ogóle może organizujesz jakies warsztaty fot.?
sama bym taki sobie kupila
warsztaty robie takie 1:1 wiec wpadaj jak masz chec do BRxl

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
super!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:29   #4822
czekooczekolada
Zakorzenienie

Tylko teraz nie wiem czy szał robi ten makijaż czy ta piękna dziewczyna
chyba jednak bede musiala sie umowic na probny makijaz..

🤍

Stary 2013-09-05, 22:31   #4823
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze na swoim nic mnie nie zaskoczy. Pozatym tak sie zastanawiałam, co ja zrobie jak wdniu wesela bedzie @ ? Nie wyobrażam sobie w białej sukni zakładać tampona, zresztą jak chyba tż będzie mi trzymał kiecke w górze a ja będę zakladac
też mam nadzieję, że nie zaskoczy mnie @ w dniu ślubu
a jeśli niestety tak, to myślę, że pewnie ze świadkową będę chodzić do toalety z resztą siku sama też nie zrobię
Cytat:
hihihi i brawa dla ciebie ze dalas rade ale to teraz tak juz do konca musisz unikac tych produktow?
mam nadzieję, że nie. chipsy odstawiłam całkiem, fast foody typu kfc, mcdonald też. chociaż za fast foodami nie tęsknie, to chipsa nie powiem zjadła bym czasem smażonego unikam, no ale ciężko całkiem go wykluczyć nie piję też napojów gazowanych, bo mnóstwo chemii w nich.
ale od czasu do czasu pójdziemy z Tżtem na pizzę czy inną zapiekankę albo jak najdzie mnie ochota na frytki to sobie zrobię w piekarniku
edit. jeszcze dermatolog kazała mi ograniczyć czarną herbatę i pić zieloną czasem wypiję czarną, ale zwykle piję zieloną bo strasznie ją polubiłam a byłam mega przeciwnikiem, bo moja mama tylko zieloną pije i mi nigdy nie smakowała
czytałam też, że powinno się ograniczyć czekoladę, ograniczyłam ale czasem ciężko, szczególnie przed @
Cytat:
Co do halki z tiulu to mam nadzieje, że spełni swoje zadanie, bo też chciałabym zrezygnować z koła.

Co do trądziku to jakie leczenie stosowałaś?
na pewno spełni swoje zadanie
zmieniłam dietę, co opisałam wyżej. myję twarz Cetaphilem, na początku nawet nie myłam wodą tylko tym żelem i płatkami. teraz myję też wodą
na początku dostałam krem - metronidazol, stosowałam go zamiast zwykłego kremu, rano i wieczorem. pomógł ale niewiele. i dermatolog jednak wprowadziła mi antybiotyk, chociaż bardzo tego nie chciała (znamy się i naprawdę przejęła się moim leczeniem ), więc dostałam antybiotyk - Unidox (to jest doksycyklina) oraz witaminę PP oraz E i do smarowania Aknemycin (czyli erytromycynę). cały czas stosują tą maść a na dzień narazie stosuję krem z Iwostinu co poleciła mi dermatolog ale szczerze mówiąc średnio mi podpasował a leczę się od stycznia jest o niebo lepiej idealnej cery jeszcze nie mam, ale jest blisko mam nadzieję
przepraszam za lekki offtop

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2013-09-05 o 23:01
Stary 2013-09-05, 22:32   #4824
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:

bardzo fajny ten makijaz mi sie bardzo podoba smoky eye taki dosyc ciemny

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-05, 22:32   #4825
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja chyba taki makijaz bede miec http://www.youtube.com/watch?v=zEe4O343Orw
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:52   #4826
martucha0205
Rozeznanie

ladny ale jak dla mnie troche za jasny no i ja nie mam takich pieknych brwi

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-05, 23:01   #4827
kuli1986
Raczkowanie

hihihi widzę, że też ograniczasz się z "niezdrowym jedzeniem" też od miesiąca tak robie i widzę, że cera się uspokoiłatroszkę, dzisiaj zauważyłam kilka nowych nieprzyjacieli ;p i wpadam wpanike, że znowu wszystko wraca
Aktualnie mam dużo plam po pryszczach i kilka pryszczy, zawsze coś, już nie pamiętam kiedy miałam całkiem gładką twarz (chyba z 2 lata temu jak brałam pigułki)

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja chyba taki makijaz bede miec http://www.youtube.com/watch?v=zEe4O343Orw
maxineczka robił super makijaże, jakbym miała możliwość chciałabym bardzo aby mnie malowała na ślub ale niestety duuuuuża różńica w kilometrach nas dzieli.

Każdy makijaż w jej wykonaniu piękny
Stary 2013-09-05, 23:06   #4828
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi widzę, że też ograniczasz się z "niezdrowym jedzeniem" też od miesiąca tak robie i widzę, że cera się uspokoiłatroszkę, dzisiaj zauważyłam kilka nowych nieprzyjacieli ;p i wpadam wpanike, że znowu wszystko wraca
Aktualnie mam dużo plam po pryszczach i kilka pryszczy, zawsze coś, już nie pamiętam kiedy miałam całkiem gładką twarz (chyba z 2 lata temu jak brałam pigułki)
tak, niezdrowie jedzenie jest straszne i ma naprawdę duży wpływ na cerę same lekarstwa nie wystarczą przecież
ja miałam trądzik różowaty, to też nie były takie zwykłe pryszcze tylko te takie różowe grudki, ale na szczęście nie miałam bardzo zaawansowanego, wcześnie poszłam do lekarza nie mam aż takich plam. ale mam nadzieję, że będę miała w końcu gładką twarz!
raz na miesiąc nawet pozwalaliśmy sobie z Tżtem na chipsy. ale teraz mu powiedziałam, że do wesela nie tknę nawet jednego wiem, że chipsy to zło

Dexter w spódnicy
Stary 2013-09-05, 23:11   #4829
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
tak, niezdrowie jedzenie jest straszne i ma naprawdę duży wpływ na cerę same lekarstwa nie wystarczą przecież
ja miałam trądzik różowaty, to też nie były takie zwykłe pryszcze tylko te takie różowe grudki, ale na szczęście nie miałam bardzo zaawansowanego, wcześnie poszłam do lekarza nie mam aż takich plam. ale mam nadzieję, że będę miała w końcu gładką twarz!
raz na miesiąc nawet pozwalaliśmy sobie z Tżtem na chipsy. ale teraz mu powiedziałam, że do wesela nie tknę nawet jednego wiem, że chipsy to zło

ja tak samo pozwalam czasami sobie na odstępstwa ale do ślubu już nie tkne nic ( dużo nie zostało bo 4 miesiące do ślubu ) no chyba, że kawałeczek ciasta (uwielbiam, mogłabym ciasta jeść na sniadanie, obiad i kolacje )
Stary 2013-09-05, 23:16   #4830
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak samo pozwalam czasami sobie na odstępstwa ale do ślubu już nie tkne nic ( dużo nie zostało bo 4 miesiące do ślubu ) no chyba, że kawałeczek ciasta (uwielbiam, mogłabym ciasta jeść na sniadanie, obiad i kolacje )
to już niedługo mi niestety 11 miesięcy zostało ale dam radę mam cel i jak sobie postanowiłam tak będzie

czeko jakoś średnio mi się podoba, chyba przez tą kreskę, jakoś nie pasuje mi kreska do ślubu
Opiumalfa ten co pokazałaś śliczny!

Dexter w spódnicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości