|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
A ja witam się tyg.wczesnym porankiem, nie wiem co jest ale budzę się koło 4 i jestem już wyspana
I witam się w 29 tyg. Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-09-06 o 05:45 |
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Nie wiem czy to te cieplo, czy zab ktory gdzies mnie tam pika ale spac nie moge. Zostaje poki co w lozku moze sie jeszcze uda pospac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
W dzień to mogłabym spać na okrągło, ale nad ranem szczególnie koło 4 się budzę, chyba mi się organizm przygotowuje do spania na raty
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
Nie moge spac... wstalam i stwierdzilam ze juz jestem wyspana Jasko postanowil nie wspolpracowac z mama i codziennie o 3 robie sie glodna . Do tego dzis okropnie bola mnie boki |
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
O widzę więcej rannych ptaszków hehe a myślałam że to coś ze mną nie tam
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
A ja wyparwilam tz w podroz,gdyby nie pies pewnie zabralabym sie z nim na spacer nad morze w czasie jakby sie szkolil,no ale psina jest,obowiazki sa...swoja droga zaraz pewnie wygrzebie sie z lozka i przejde na spacerek z nim.mysle o dzieciu mym...chyba pierwszy raz mnie lapie lekki stresik,ze on wielki,brzuch maly,a moj "wylot" jeszcze mniejszy
jak to sobie ta natura wymyslila wszystko psotnie,zeby przez taka mala dziure pchac takiego czlowieczka no! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale tu rannych ptaszków jest ja wstałam o 6 zmierzyć ciśnienie, na szczęscie 110/70 wzięłam leki i jeszcze sie przekimałam godzinkę U MNIE DZISIAJ ZASKAKUJĄCE SŁONCE i czzyyyyste niebo ![]() I witamy w 35tygodniu !
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-06 o 07:51 |
||
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele kilka rund po schodach, seksik,gorąca kapiel i polewanie brzucha od góry i ledzwi, herbatka z lisci,skakanie na pilce, mycie okien lub podlog, przysiady...pisac dalej? Z tego wszystkiego seks najlepszy. Bo raz ze prostaglandyny faceta, ? Dwa skurcze macicy, a trzy luzy w pochwie
![]() Snilo mi się ze koło 1 zaczęły Ci sie sączyć wody. Dosyć szybko zaczęłas rodzic, w sensie rozwarcia szybko postepowalo i nie zdążyłas do szpitala. Odebralas Maje na własne rece. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Brawo za tygodnie i współczuje, że spać nie możecie, choć ja też już wstałam ale dzisiaj tak jak wczoraj pod wieczór mam dzień na marudzenie, chodzę i marudzę...po prostu mam ochotę wystrzelić się w kosmos.
A teraz otworzyłam balkon i jest jeszcze na dworze chłodno, choć słoneczko już świeci i zamiast nie marznąć to siędzę przy otwartym. Już nastawiłam pralkę, dzisiaj w planach zrobienie do końca farszu na pierogi i może nawet ich lepienie, i ugotowanie grzybowej. Siedzę w domu dzisiaj bo może kurier się pojawi, niby wczoraj dostałam sms, że paczka od nadawcy została odebrana...ale zawsze przecież coś może im jeszcze wypaść więc wolę się nie nastawiać. |
|
|
|
#700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dowiemy się przy porodzie ![]() Cytat:
29tygodnia ![]() Witam się z rana ![]() Ja też od 6:30 nie śpie. Miałam taką zgage w nocy, ze myslalam, ze sie skoncze :/ Ale po herbacie chyba przeszło, albo zasnelam i samo przeszło Boki też mnie bolą. Dziwnie sie spało tej nocy.Piore własnie nasze rzeczy w płynie do prania Lovela i tak patrzam i patrzam i tak jakby to w samej wodzie prało Ja to jestem przyzwyczajona do piany w pralce, bo daje proszek i tone płynu, a tu du*pa Zobaczymy co z tego będzie jak się wypierze. Na butelce pisze, żeby przy pieluszkach dawac dodatkowe płukanie. Mija mi sie to z celem :/ Moje pranie dzieciece trwa 2godz i jeszcze dodatkowo płukac?? To jedno pranie bedzie sie pralo 3godz - bezsens. Chyba kupie proszek Dzidzius i płyn Dzidziusia ![]() A my na weekend do teściowej jedziemy................. ......................... . ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się przywitam
nie aż tak ranny ptaszek jak Wy i do tego nie ze swojej inicjatywy:p wstaję codziennie żeby TŻta wyprawić do pracki,a potem wracam do wyrka leniuchować chwilę nad morze!!!!ja bym sobie strasznie chętnie pojechała nad morze, bo w tym roku nad naszym nie byłam![]() w ogóle jakiś mały dzidziuś za ścianą u sąsiadów zaczął plakac..może Kubuś będzie miał się z kim bawić?
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Pomylka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby!! Też czekam na kuriera, najpierw umówiliśmy sie wczoraj na 21 zeby przyjechał, a on dzwoni o 19 ze już jest a nas nie było i nie mógł czekać bo mu sie nie chciał (a wczesniej sam proponował zeby to było późnym wieczorem) wiec dzisiaj od 8 do 17 ma byc... Cytat:
ale dostałam miłego SMSa od męża, że mnie kocha i tęskni i że jak wstane to mamy zjeść śniadanko i że knopersa mi zostawił jednego, i mam zadzwonić do niego ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- dzidzia- to mycie podłóg tez przyspiesza poród? kurde bo ja dziennie myję podloge
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.Ja nie spie od 6.Maly budzil sie 2 razy, potem nie chcial spac.Ja budzilam sie na siku.
Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana |
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 30 tygodniu
U mnie też pogoda cudna. Ja za to chodzę od rana jak chmura gradowa, wszystko mi przeszkadza Rodzinka ma mnie już dość, mama powiedziała, że odwdzięczy się w listopadzie(mam się bać?) ![]() Idę jeszcze dospać bo wieczorem się męczyłam do 1 i już o 5 się obudziłam ![]() za dzisiejsze wizytyI mimo wszystko miłego dnia wam życzę |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzsiejsze wizyty
|
|
#707 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domii i Ryba, śniłyście mi się dzisiaj ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
a za wszystkie tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w dniu kiedy się poród zaczął po spacerze z mężem wbiegliśmy na 4 piętro, do mojej mamy po wyniki GBS i potem na dół... choć mąż zawsze opowiada, że poszliśmy spać i pogadał do córy, że następnego dnia jest tp i może już wyjść... chwile po jego gadce, dostałam pierwszego skurczu ![]() Dzień dobry ![]() Witam się już po śniadanku. u nas dzisiaj koniec 27 tc Gratuluje wszystkich tygodni Ryba ale miałaś przeżycia... eh... ![]() nie długo jedziemy do mojej babci... ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- w ogóle za 3 miesiące wypada mi 40tc, a termin 2 dni później :P |
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Wczorajsza wizyta udana,synek waży już 1650g,ułożony już główką w dół,dzięki czemu wali mi łepetynką w pęcherz,aż miło Łożysko na przedniej ścianie.I co najważniejsze,w końcu jestem na l4![]() ryba gratulacje 35 tc. ania_cz79 gratulacje za 29tc. De28 szczerze mówiąc bardzo mnie dziwią takie pomyłki Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.To koleżanka miała niespodzianke
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#710 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby tak dalej!!!Cytat:
za 30tydz.a co do kurierow,dolaczam sie do czekajacych...z tym,ze ja mam mniej lekko,bo dostalam wczoraj maila od dziewczyny z allegro,ze wysala wczoraj pocztexem...no i fajnie,ale doszlo do mnie wczoraj wieczorem,ze chyba nie dawalam nikomu,zednego nr.telefonu,wiec siedze dzis na tylku,na wszelki wypadek zerknelam czy mam pelna lodowke i bede koczowac w domu ...bo co zrobie jak mnie nie bedzie,a on przyjdzie?! nawet nie zadzwoni...zobaczymy co sie bedzie dzialo,ale 14-15 to pora wychodzenia z psem,a on pod blokiem zalatwic sie nie chce,rozpieszczony i spacerek conajmniej 20 min.w parku niedaleko...trudno,bede pod blokiem stala jak cos,az sie pies zdecyduje alez mam rozterki od rana
|
||
|
|
|
#711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaMi sie kiedyś śniło ze wszystkie do jednej klasy chodziłyśmy.. ale nie pamiętałam jaki sens był tego snu Cytat:
Ej własnie, bo mi lekarz nie zrobił tego badania na paciorkowca mam zrobić sobie go sama? w szpitalu mi zrobią? czy jak ? Cytat:
u nas Ordynator jak chodzisz prywatnie (200zł wizyta) to robi CI usg NA SPRZĘCIE Z WOSP czyli chyba juz na takim lepszym.. i też sie pomyłki zdarzają..
|
|
#712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry
Wpadłam się przywitać i zaraz wstaję, bo powoli trzeba się szykować. Zmierzyłam ciśnienie i mam teraz 132/89... ciekawe ile u lekarza wyjdzie resztę wizytujących dzisiaj kolejnych rozpoczętych tygodniCytat:
![]() Ja mam już lekkiego stresika jakie mi wyjdzie w szputalu... coraz bliżej godzina 0 Cytat:
to się koleżanka zdziwiła Cytat:
rośnie pięknie Bratek ![]() Wreszcie sobie odpoczniesz Miłego dzionka, będę popołudniu a może dopiero wieczorkiem. Nie szaleć mi tu. No! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Dzień dobry
Wy to spania nie macie dziewczyny ![]() Rybka, Ania, Iloneczka - za tygodnieCoralady - duży chłopczyk ![]() U mnie też dziś słoneczko od rana
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pomyłek przy płci, to wystarczy, ze dziecko źle się ułoży. nam jeden lekaRz powiedział, że nie może stwierdzić na 100% że to dziewczynka, bo oglądaliśmy ją od spodu... w pierwszej ciąży tak samo było na początku. dwóch lekarzy mówiło raczej dziewczynka, ale może coś tam odstawać dlatego nie było to pewne, dopiero jak rozłożyła nogi to było widać |
|
|
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie tygodnie Cytat:
Gratulacje dla niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kawał chłopa już z tego Twojego synka Chodzę od rana jakaś taka "zmulona" myślę że to przez wczorajszą wiadomość o szwagierce... Słoneczko dzisiaj do nas zawitało, cuuuuudownie bo umówiłam się z koleżanką na sesję brzuszkową Nie będzie to profesjonalna sesja ale dobre i to . Zdjęcia brzuszka miała mi robić ciocia w studio ale głupio mi bo sesję ślubną zrobiła mi za darmo, zdjęcia do dokumentów też i pomyśli jeszcze że ją wykorzystuję czy coś ![]() Mojemu TŻtowi kit wcisnęłam że jadę pomóc bratu zorganizować grilla urodzinowego bo chcę mu zrobić niespodziankę i pokazać zdjęcia jak już będą gotowe ![]() W ogóle to liczyłam na to że dziś już dostanę przesyłkę z moimi "seksownymi" koszulami a tu ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Aaa właśnie, gdzieś mi się tu w oczy rzuciło że pytałyście ile mamy lat z TŻtem, obydwoje mamy po 20 lat (TŻ jest o miesiąc ode mnie starszy )
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:10 |
|||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam jeszcze raz i mam 128/82
No dobra już wstaję ![]() Domi - czekam na fotki z sesji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Nawet Ci odpisałam że dodałam przecież Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:23 |
|
|
|
|
#718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fotki bardzo ładne,promieniujecie szczęściem! ![]() Cytat:
lubieolowki, fajne fotki,pieknie wyglądacie ![]() ktosiula.. Ty masz naprawdę pecha ostatnio do tych przesyłek.. już się boję o swoje łóżeczko,wczoraj zamówiłam... cora za wizytę,mały ładnie przybiera! za tygodnie mamuśki![]() Dzień Dobry ![]() A ja wczoraj na poprawę humoru wyciągnęłam Tż na małe zakupy.. niby nic takiego nie kupiliśmy ale humor się poprawił.. a o to chodziło ![]() Zamówiłam też łóżeczko więc pewnie w poniedziałek/wtorek przyjdzie,złożymy je i chyba wezmiemy się za malowanie tych szablonów. ![]() Uciekam bo mam kilka spraw do załatwienia na mieście.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#719 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, ale nie pocytowało mi wszystkiego
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się!! Dziś impreza w pracy TŻ. Z ujeżdżaniem byka Muszę się odstawić, bo on ma w pracy takie laski, że mi słabo. A ja przypominam raczej pingwina niźli łanię Tylko kurcze... ni mam co ubrać A w nocy to zimno będzie... I nawet chciałam coś ostatnio kupić, ale nic nie było fajnego, żadnej kiecki odpowiedniej.. |
||
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia gratki skończenia 27tc.Ja dokładnie za 2 miesiące przywitam synka na świecie
![]() Znajoma urodziła zimą, ale nie powiem Ci czy grudzień czy styczen juz tego roku i też miałbyć chłop a jest Maja. u nas Ordynator jak chodzisz prywatnie (200zł wizyta) to robi CI usg NA SPRZĘCIE Z WOSP czyli chyba juz na takim lepszym.. i też sie pomyłki zdarzają..[/QUOTE] Wiem,wiem że pomyłki się zdarzają,ale napisałam tylko,ze mnie to dziwi,bo u mój lekarz słynie z tego,ze jak powie już płec to na 100% i prawie się nie myli,a jak pewien nie jest to na kolejnej wizycie potwierdza. Kurcze...współczuje problemów z ciśnieniem. No rosnie jak na drożdżach O tym odpoczynku marzę już od dawna,choć wiadomo lekko nie jest,bo jest Lilka i obudziła mnie po 7 i jest póki co absorbująca bardzo,bo mama w domu to dla niej nowość
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

KCIUKI DLA ANI
. Do tego dzis okropnie bola mnie boki 

Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.
mam zrobić sobie go sama? w szpitalu mi zrobią? czy jak ?
to się koleżanka zdziwiła
A w nocy to zimno będzie... I nawet chciałam coś ostatnio kupić, ale nic nie było fajnego, żadnej kiecki odpowiedniej..