Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 05:33   #691
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

A ja witam się tyg.wczesnym porankiem, nie wiem co jest ale budzę się koło 4 i jestem już wyspana właśnie jem kanapki bo dłużej już nie da rady wyleżeć, a potem zasypiam w dzień.
I witam się w 29 tyg.

Edytowane przez ania_cz79
Czas edycji: 2013-09-06 o 05:45
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 05:37   #692
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
A ja witam się tyg.wczesnym porankiem, nie wiem co jest ale budzę się koło i jestem już wyspana właśnie jem kanapki bo dłużej już nie da rasy wyleżeć, a potem zasypiam w dzień.
I witam się w 29 tyg.
No I chyba nikt w to nie uwierzy ale ja tez
Nie wiem czy to te cieplo, czy zab ktory gdzies mnie tam pika ale spac nie moge. Zostaje poki co w lozku moze sie jeszcze uda pospac bo ja z tych co nie potrafia popoludniu spac :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 05:42   #693
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

W dzień to mogłabym spać na okrągło, ale nad ranem szczególnie koło 4 się budzę, chyba mi się organizm przygotowuje do spania na raty
Stary 2013-09-06, 05:47   #694
domii29
Zakorzenienie

Witam sie i ja
Nie moge spac... wstalam i stwierdzilam ze juz jestem wyspana nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze lezec bo TZ i tesciowa jeszcze smacznie spia, nie bede wstawac i lazic zeby ich nie obudzic przypadkiem.
Jasko postanowil nie wspolpracowac z mama i codziennie o 3 robie sie glodna . Do tego dzis okropnie bola mnie boki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 05:54   #695
ania_cz79
Raczkowanie

O widzę więcej rannych ptaszków hehe a myślałam że to coś ze mną nie tam
Stary 2013-09-06, 06:24   #696
peppermint patty
Rozeznanie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

A ja wyparwilam tz w podroz,gdyby nie pies pewnie zabralabym sie z nim na spacer nad morze w czasie jakby sie szkolil,no ale psina jest,obowiazki sa...swoja droga zaraz pewnie wygrzebie sie z lozka i przejde na spacerek z nim.mysle o dzieciu mym...chyba pierwszy raz mnie lapie lekki stresik,ze on wielki,brzuch maly,a moj "wylot" jeszcze mniejszy jak to sobie ta natura wymyslila wszystko psotnie,zeby przez taka mala dziure pchac takiego czlowieczka no!

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:43   #697
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A ja witam się tyg.wczesnym porankiem, nie wiem co jest ale budzę się koło 4 i jestem już wyspana właśnie jem kanapki bo dłużej już nie da rady wyleżeć, a potem zasypiam w dzień.
I witam się w 29 tyg.
za tydzień
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
A ja wyparwilam tz w podroz,gdyby nie pies pewnie zabralabym sie z nim na spacer nad morze w czasie jakby sie szkolil,no ale psina jest,obowiazki sa...swoja droga zaraz pewnie wygrzebie sie z lozka i przejde na spacerek z nim.mysle o dzieciu mym...chyba pierwszy raz mnie lapie lekki stresik,ze on wielki,brzuch maly,a moj "wylot" jeszcze mniejszy jak to sobie ta natura wymyslila wszystko psotnie,zeby przez taka mala dziure pchac takiego czlowieczka no!

hahaha, tez kiedyś o tym myslałam

ale tu rannych ptaszków jest ja wstałam o 6 zmierzyć ciśnienie, na szczęscie 110/70 wzięłam leki i jeszcze sie przekimałam godzinkę

U MNIE DZISIAJ ZASKAKUJĄCE SŁONCE i czzyyyyste niebo
I witamy w 35tygodniu !

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-06 o 07:51
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:57   #698
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Trele kilka rund po schodach, seksik,gorąca kapiel i polewanie brzucha od góry i ledzwi, herbatka z lisci,skakanie na pilce, mycie okien lub podlog, przysiady...pisac dalej? Z tego wszystkiego seks najlepszy. Bo raz ze prostaglandyny faceta, ? Dwa skurcze macicy, a trzy luzy w pochwie

Snilo mi się ze koło 1 zaczęły Ci sie sączyć wody. Dosyć szybko zaczęłas rodzic, w sensie rozwarcia szybko postepowalo i nie zdążyłas do szpitala. Odebralas Maje na własne rece.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:58   #699
Kabriela
Zadomowienie

Brawo za tygodnie i współczuje, że spać nie możecie, choć ja też już wstałam ale dzisiaj tak jak wczoraj pod wieczór mam dzień na marudzenie, chodzę i marudzę...po prostu mam ochotę wystrzelić się w kosmos.
A teraz otworzyłam balkon i jest jeszcze na dworze chłodno, choć słoneczko już świeci i zamiast nie marznąć to siędzę przy otwartym.
Już nastawiłam pralkę, dzisiaj w planach zrobienie do końca farszu na pierogi i może nawet ich lepienie, i ugotowanie grzybowej.
Siedzę w domu dzisiaj bo może kurier się pojawi, niby wczoraj dostałam sms, że paczka od nadawcy została odebrana...ale zawsze przecież coś może im jeszcze wypaść więc wolę się nie nastawiać.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:00   #700
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe... też czasami się nad tym zastanawiam jak to jest Ale dowiemy się przy porodzie

Cytat:
I witam się w 29 tyg.
29tygodnia

Witam się z rana

Ja też od 6:30 nie śpie. Miałam taką zgage w nocy, ze myslalam, ze sie skoncze :/ Ale po herbacie chyba przeszło, albo zasnelam i samo przeszło Boki też mnie bolą. Dziwnie sie spało tej nocy.

Piore własnie nasze rzeczy w płynie do prania Lovela i tak patrzam i patrzam i tak jakby to w samej wodzie prało Ja to jestem przyzwyczajona do piany w pralce, bo daje proszek i tone płynu, a tu du*pa Zobaczymy co z tego będzie jak się wypierze. Na butelce pisze, żeby przy pieluszkach dawac dodatkowe płukanie. Mija mi sie to z celem :/ Moje pranie dzieciece trwa 2godz i jeszcze dodatkowo płukac?? To jedno pranie bedzie sie pralo 3godz - bezsens. Chyba kupie proszek Dzidzius i płyn Dzidziusia

A my na weekend do teściowej jedziemy................. ......................... .

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele kilka rund po schodach, seksik,gorąca kapiel i polewanie brzucha od góry i ledzwi, herbatka z lisci,skakanie na pilce, mycie okien lub podlog, przysiady...pisac dalej? Z tego wszystkiego seks najlepszy. Bo raz ze prostaglandyny faceta, ? Dwa skurcze macicy, a trzy luzy w pochwie

Snilo mi się ze koło 1 zaczęły Ci sie sączyć wody. Dosyć szybko zaczęłas rodzic, w sensie rozwarcia szybko postepowalo i nie zdążyłas do szpitala. Odebralas Maje na własne rece.

Jaki sen
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:03   #701
lubieolowki
Raczkowanie

To ja też się przywitamnie aż tak ranny ptaszek jak Wy i do tego nie ze swojej inicjatywy:p wstaję codziennie żeby TŻta wyprawić do pracki,a potem wracam do wyrka leniuchować chwilę nad morze!!!!ja bym sobie strasznie chętnie pojechała nad morze, bo w tym roku nad naszym nie byłam
w ogóle jakiś mały dzidziuś za ścianą u sąsiadów zaczął plakac..może Kubuś będzie miał się z kim bawić?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:09   #702
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Pomylka

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:11   #703
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Brawo za tygodnie i współczuje, że spać nie możecie, choć ja też już wstałam ale dzisiaj tak jak wczoraj pod wieczór mam dzień na marudzenie, chodzę i marudzę...po prostu mam ochotę wystrzelić się w kosmos.
A teraz otworzyłam balkon i jest jeszcze na dworze chłodno, choć słoneczko już świeci i zamiast nie marznąć to siędzę przy otwartym.
Już nastawiłam pralkę, dzisiaj w planach zrobienie do końca farszu na pierogi i może nawet ich lepienie, i ugotowanie grzybowej.
Siedzę w domu dzisiaj bo może kurier się pojawi, niby wczoraj dostałam sms, że paczka od nadawcy została odebrana...ale zawsze przecież coś może im jeszcze wypaść więc wolę się nie nastawiać.
a ja mam dzisiaj akurat jakiś dobry dień, może dlatego że troche odpoczęłąm w nocy po tych dziwnych akcjach, może w końcu skończyły sie te gorsze dni u mnie?? oby!!

Też czekam na kuriera, najpierw umówiliśmy sie wczoraj na 21 zeby przyjechał, a on dzwoni o 19 ze już jest a nas nie było i nie mógł czekać bo mu sie nie chciał (a wczesniej sam proponował zeby to było późnym wieczorem) wiec dzisiaj od 8 do 17 ma byc...

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hehe... też czasami się nad tym zastanawiam jak to jest Ale dowiemy się przy porodzie

29tygodnia

Witam się z rana

Ja też od 6:30 nie śpie. Miałam taką zgage w nocy, ze myslalam, ze sie skoncze :/ Ale po herbacie chyba przeszło, albo zasnelam i samo przeszło Boki też mnie bolą. Dziwnie sie spało tej nocy.

Piore własnie nasze rzeczy w płynie do prania Lovela i tak patrzam i patrzam i tak jakby to w samej wodzie prało Ja to jestem przyzwyczajona do piany w pralce, bo daje proszek i tone płynu, a tu du*pa Zobaczymy co z tego będzie jak się wypierze. Na butelce pisze, żeby przy pieluszkach dawac dodatkowe płukanie. Mija mi sie to z celem :/ Moje pranie dzieciece trwa 2godz i jeszcze dodatkowo płukac?? To jedno pranie bedzie sie pralo 3godz - bezsens. Chyba kupie proszek Dzidzius i płyn Dzidziusia

A my na weekend do teściowej jedziemy................. ......................... .

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Jaki sen
Moje pranie też 2 godziny trwa, wiec odpuścilam dodatkowego płukania, jedno starczy poza tym proszek płyn i jeszcze prasowanie- jak dla mnie w zupełności wystarczy.

ale dostałam miłego SMSa od męża, że mnie kocha i tęskni i że jak wstane to mamy zjeść śniadanko i że knopersa mi zostawił jednego, i mam zadzwonić do niego Oby tak na zawsze dobrze nam sie układało!

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

dzidzia- to mycie podłóg tez przyspiesza poród? kurde bo ja dziennie myję podloge ale normalnie mopem a nie na kolanach (jak to robiłam w pracy )
Stary 2013-09-06, 08:14   #704
De28
Wtajemniczenie

Witam.Ja nie spie od 6.Maly budzil sie 2 razy, potem nie chcial spac.Ja budzilam sie na siku.

Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:17   #705
iloneczka91
Raczkowanie

Witam się w 30 tygodniu

U mnie też pogoda cudna.
Ja za to chodzę od rana jak chmura gradowa, wszystko mi przeszkadza
Rodzinka ma mnie już dość, mama powiedziała, że odwdzięczy się w listopadzie(mam się bać?)

Idę jeszcze dospać bo wieczorem się męczyłam do 1 i już o 5 się obudziłam

za dzisiejsze wizyty

I mimo wszystko miłego dnia wam życzę
iloneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:20   #706
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Witam.Ja nie spie od 6.Maly budzil sie 2 razy, potem nie chcial spac.Ja budzilam sie na siku.

Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana
hahaha to miała niespodziankę

za dzsiejsze wizyty
Stary 2013-09-06, 08:26   #707
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Co mnie dzisiaj spotkało ..

Musiałam pilnie jechać do starego miejsca pracy bo były jakieś błędy a nie chciałam zeby oskarżyli mnie potem o jakąs kradzież albo Bóg wie co- a chcieli, na szczescie sytuacja wytłumaczona i mam czyste konto
Poza tym, że sie wku,rwiłam na tego tam pracownika to myślałam ze rodze bo zaczęło mnie wszystko boleć, najpierw kręgosłup, potem skurcz miałam, brzuch twardy.. ale po 2 minutach przeszło ..
aż z ciekawości po całej akcji poszłam zmierzyć ciśnienie i wyobraźcie sobie- 150/90 .. mówie no cóż chyba dzisija mi ten szpital potrzebny

Ale mówie do męża ze nie chce, ze pojedziemy do domu połoze sie i uspokoje.
No to pojechaliśmy, weszłam jeszcze doKaufa po jakieś owocki- kupiłam winogrona i arbuza
( mąż sobie wziął milion ciastek, teraz siedzi i wpiernicza bo promocja byla, termin sie kończył i np delicje z milki do jutra i były za 99 gr, knopersy po 50g sztuuka ITD )
I tak wracałam i mówie ze chyba mi przeszło, ale sprawdze w domu. Wysiedliśmy z bany, mąż skoczył jeszcze do sklepu po wode a ja czekałam pod bramą na niego.. i dopadł mnie jakiś ćpun
tak sie poschizowałam ze nie wiedziałam co mam robić. najpierw podszedł i do nie co tam że mam mu dać w tej chwili picie, ale nie miałam, potem zaczął coś tam o herze gadac

No ale nic, dzwonie do męża zeby szybko przychodził, a w miedzyczasie ten gość zaczął sie ślinić i mi łapami przed buzią wymachiwać a tak sie trząsł ze masakra.

Doszłam do domu i stwierdziłam ze teraz to ciśnienie 300 ede miec

Na szczescie polezałam pół godzinki uspokoiłam sie i 140/90 .

co za dzień.. dobrze ze sie kończy, mam nadzieje ze mnie dzisiaj nic dziwnego już nie spotka ..
Ty to masz przeboje
Cytat:
I witam się w 29 tyg.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No I chyba nikt w to nie uwierzy ale ja tez
Nie wiem czy to te cieplo, czy zab ktory gdzies mnie tam pika ale spac nie moge. Zostaje poki co w lozku moze sie jeszcze uda pospac bo ja z tych co nie potrafia popoludniu spac :/

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
Nie moge spac... wstalam i stwierdzilam ze juz jestem wyspana nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze lezec bo TZ i tesciowa jeszcze smacznie spia, nie bede wstawac i lazic zeby ich nie obudzic przypadkiem.
Jasko postanowil nie wspolpracowac z mama i codziennie o 3 robie sie glodna . Do tego dzis okropnie bola mnie boki
co za ranna ptaszki, wszystkie trzy
Cytat:
I witamy w 35tygodniu !

Cytat:
to mycie podłóg tez przyspiesza poród? kurde bo ja dziennie myję podloge ale normalnie mopem a nie na kolanach (jak to robiłam w pracy )
na kolanach szoruj :P też mam taki zamiar gdzieś w połowie października
Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu

U mnie też pogoda cudna.
Rodzinka ma mnie już dość, mama powiedziała, że odwdzięczy się w listopadzie(mam się bać?)

za dzisiejsze wizyty

Domii i Ryba
, śniłyście mi się dzisiaj i jeszcze jedna była ale nie pamiętam która to była :P byłyście u mnie i uciekałyśmy przed jakimiś 2 dresami bo oni chcieli nam coś zrobić i się ganiałyśmy z nimi po mojej wsi

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
nie piszcie tu takich rzeczy, bo zwątpię że moje dziekco to dziewczynka

a za wszystkie tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:30   #708
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam dzisiaj akurat jakiś dobry dień, może dlatego że troche odpoczęłąm w nocy po tych dziwnych akcjach, może w końcu skończyły sie te gorsze dni u mnie?? oby!!

Też czekam na kuriera, najpierw umówiliśmy sie wczoraj na 21 zeby przyjechał, a on dzwoni o 19 ze już jest a nas nie było i nie mógł czekać bo mu sie nie chciał (a wczesniej sam proponował zeby to było późnym wieczorem) wiec dzisiaj od 8 do 17 ma byc...

Moje pranie też 2 godziny trwa, wiec odpuścilam dodatkowego płukania, jedno starczy poza tym proszek płyn i jeszcze prasowanie- jak dla mnie w zupełności wystarczy.

ale dostałam miłego SMSa od męża, że mnie kocha i tęskni i że jak wstane to mamy zjeść śniadanko i że knopersa mi zostawił jednego, i mam zadzwonić do niego Oby tak na zawsze dobrze nam sie układało!

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

dzidzia- to mycie podłóg tez przyspiesza poród? kurde bo ja dziennie myję podloge ale normalnie mopem a nie na kolanach (jak to robiłam w pracy )
raczej na kolanach

ja w dniu kiedy się poród zaczął po spacerze z mężem wbiegliśmy na 4 piętro, do mojej mamy po wyniki GBS i potem na dół... choć mąż zawsze opowiada, że poszliśmy spać i pogadał do córy, że następnego dnia jest tp i może już wyjść... chwile po jego gadce, dostałam pierwszego skurczu

Dzień dobry
Witam się już po śniadanku. u nas dzisiaj koniec 27 tc

Gratuluje wszystkich tygodni

Ryba ale miałaś przeżycia... eh...

nie długo jedziemy do mojej babci...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

w ogóle za 3 miesiące wypada mi 40tc, a termin 2 dni później :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:37   #709
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Wczorajsza wizyta udana,synek waży już 1650g,ułożony już główką w dół,dzięki czemu wali mi łepetynką w pęcherz,aż miłoŁożysko na przedniej ścianie.I co najważniejsze,w końcu jestem na l4Rychło w czas!

ryba gratulacje 35 tc.

ania_cz79 gratulacje za 29tc.

De28 szczerze mówiąc bardzo mnie dziwią takie pomyłki Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.
To koleżanka miała niespodzianke
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:41   #710
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
za tydzień

hahaha, tez kiedyś o tym myslałam

ale tu rannych ptaszków jest ja wstałam o 6 zmierzyć ciśnienie, na szczęscie 110/70 wzięłam leki i jeszcze sie przekimałam godzinkę

I witamy w 35tygodniu !
oby tak dalej!!!

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu

U mnie też pogoda cudna.

za dzisiejsze wizyty

za 30tydz.

a co do kurierow,dolaczam sie do czekajacych...z tym,ze ja mam mniej lekko,bo dostalam wczoraj maila od dziewczyny z allegro,ze wysala wczoraj pocztexem...no i fajnie,ale doszlo do mnie wczoraj wieczorem,ze chyba nie dawalam nikomu,zednego nr.telefonu,wiec siedze dzis na tylku,na wszelki wypadek zerknelam czy mam pelna lodowke i bede koczowac w domu ...bo co zrobie jak mnie nie bedzie,a on przyjdzie?! nawet nie zadzwoni...

zobaczymy co sie bedzie dzialo,ale 14-15 to pora wychodzenia z psem,a on pod blokiem zalatwic sie nie chce,rozpieszczony i spacerek conajmniej 20 min.w parku niedaleko...trudno,bede pod blokiem stala jak cos,az sie pies zdecyduje

alez mam rozterki od rana
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:51   #711
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ty to masz przeboje

Domii i Ryba
, śniłyście mi się dzisiaj i jeszcze jedna była ale nie pamiętam która to była :P byłyście u mnie i uciekałyśmy przed jakimiś 2 dresami bo oni chcieli nam coś zrobić i się ganiałyśmy z nimi po mojej wsi

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

a za wszystkie tygodnie
hahaha to coś czuje ze w tym śnie zostałam złapana, gdzie ja i bieg z tym brzuchem hahaha
Mi sie kiedyś śniło ze wszystkie do jednej klasy chodziłyśmy.. ale nie pamiętałam jaki sens był tego snu

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
raczej na kolanach

ja w dniu kiedy się poród zaczął po spacerze z mężem wbiegliśmy na 4 piętro, do mojej mamy po wyniki GBS i potem na dół... choć mąż zawsze opowiada, że poszliśmy spać i pogadał do córy, że następnego dnia jest tp i może już wyjść... chwile po jego gadce, dostałam pierwszego skurczu

Dzień dobry
Witam się już po śniadanku. u nas dzisiaj koniec 27 tc

Gratuluje wszystkich tygodni

Ryba ale miałaś przeżycia... eh...

nie długo jedziemy do mojej babci...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

to bede musiałą szmate na brzuch załozyć bo jak klękne to brzuch praktycznie na ziemi

Ej własnie, bo mi lekarz nie zrobił tego badania na paciorkowca mam zrobić sobie go sama? w szpitalu mi zrobią? czy jak ?

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Wczorajsza wizyta udana,synek waży już 1650g,ułożony już główką w dół,dzięki czemu wali mi łepetynką w pęcherz,aż miłoŁożysko na przedniej ścianie.I co najważniejsze,w końcu jestem na l4Rychło w czas!

ryba gratulacje 35 tc.

De28 szczerze mówiąc bardzo mnie dziwią takie pomyłki Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.
Znajoma urodziła zimą, ale nie powiem Ci czy grudzień czy styczen juz tego roku i też miałbyć chłop a jest Maja.
u nas Ordynator jak chodzisz prywatnie (200zł wizyta) to robi CI usg NA SPRZĘCIE Z WOSP czyli chyba juz na takim lepszym.. i też sie pomyłki zdarzają..
Stary 2013-09-06, 08:59   #712
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Dzień dobry
Wpadłam się przywitać i zaraz wstaję, bo powoli trzeba się szykować. Zmierzyłam ciśnienie i mam teraz 132/89... ciekawe ile u lekarza wyjdzie

resztę wizytujących dzisiaj

kolejnych rozpoczętych tygodni

Cytat:

I witamy w 35tygodniu !
Super, że ciśnienie spadło
Ja mam już lekkiego stresika jakie mi wyjdzie w szputalu...

coraz bliżej godzina 0

Cytat:

to się koleżanka zdziwiła

Cytat:
Witam Mamusie

rośnie pięknie Bratek
Wreszcie sobie odpoczniesz

Miłego dzionka, będę popołudniu a może dopiero wieczorkiem. Nie szaleć mi tu. No!

Stary 2013-09-06, 09:07   #713
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Dzień dobry Wy to spania nie macie dziewczyny

Rybka, Ania, Iloneczka - za tygodnie
Coralady - duży chłopczyk

U mnie też dziś słoneczko od rana
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:07   #714
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie

ryba gratulacje 35 tc.

co do pomyłek przy płci, to wystarczy, ze dziecko źle się ułoży.
nam jeden lekaRz powiedział, że nie może stwierdzić na 100% że to dziewczynka, bo oglądaliśmy ją od spodu...

w pierwszej ciąży tak samo było na początku. dwóch lekarzy mówiło raczej dziewczynka, ale może coś tam odstawać dlatego nie było to pewne, dopiero jak rozłożyła nogi to było widać

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:12   #715
domii29
Zakorzenienie

za wszystkie tygodnie

Cytat:

A to przyjaciółka niespodziankę miała Gratulacje dla niej

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ty to masz przeboje

Domii i Ryba

a za wszystkie tygodnie
ale sny masz

Cytat:
Witam Mamusie

ryba gratulacje 35 tc.

Super że wszystko w porządku Kawał chłopa już z tego Twojego synka

Chodzę od rana jakaś taka "zmulona" myślę że to przez wczorajszą wiadomość o szwagierce...
Słoneczko dzisiaj do nas zawitało, cuuuuudownie bo umówiłam się z koleżanką na sesję brzuszkową
Nie będzie to profesjonalna sesja ale dobre i to . Zdjęcia brzuszka miała mi robić ciocia w studio ale głupio mi bo sesję ślubną zrobiła mi za darmo, zdjęcia do dokumentów też i pomyśli jeszcze że ją wykorzystuję czy coś
Mojemu TŻtowi kit wcisnęłam że jadę pomóc bratu zorganizować grilla urodzinowego bo chcę mu zrobić niespodziankę i pokazać zdjęcia jak już będą gotowe

W ogóle to liczyłam na to że dziś już dostanę przesyłkę z moimi "seksownymi" koszulami a tu Właśnie zadzwoniła do mnie sprzedająca że nie mają koloru jaki zamawiałam i że właśnie pakują moją paczkę, czyli dojdzie gdzieś w następnym tygodniu

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Aaa właśnie, gdzieś mi się tu w oczy rzuciło że pytałyście ile mamy lat z TŻtem, obydwoje mamy po 20 lat (TŻ jest o miesiąc ode mnie starszy )

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-06 o 09:10
Stary 2013-09-06, 09:13   #716
paulinaizabela
Zakorzenienie

Zmierzyłam jeszcze raz i mam 128/82
No dobra już wstaję

Domi - czekam na fotki z sesji

Stary 2013-09-06, 09:18   #717
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zmierzyłam jeszcze raz i mam 128/82
No dobra już wstaję

Domi - czekam na fotki z sesji

Jestem wolno trybiąca dziś bo pomyślałam o sesji ślubnej
Nawet Ci odpisałam że dodałam przecież

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-06 o 09:23
Stary 2013-09-06, 09:24   #718
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję/dziękujemy za wszystkie komplementy

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że moja szwagierka dzidziusia mieć nie będzie... leży w szpitalu od 23 sierpnia i okazało się dzisiaj że zarodek nie rozwija się prawidłowo, na dniach ma mieć zabieg...
Przykra sytuacja bardzo...

Fotki bardzo ładne,promieniujecie szczęściem!

Cytat:

Ależ miala niespodziankę...

lubieolowki, fajne fotki,pieknie wyglądacie
ktosiula.. Ty masz naprawdę pecha ostatnio do tych przesyłek.. już się boję o swoje łóżeczko,wczoraj zamówiłam...
cora za wizytę,mały ładnie przybiera!
za tygodnie mamuśki

Dzień Dobry

A ja wczoraj na poprawę humoru wyciągnęłam Tż na małe zakupy.. niby nic takiego nie kupiliśmy ale humor się poprawił.. a o to chodziło
Zamówiłam też łóżeczko więc pewnie w poniedziałek/wtorek przyjdzie,złożymy je i chyba wezmiemy się za malowanie tych szablonów.

Uciekam bo mam kilka spraw do załatwienia na mieście.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:27   #719
nasturcja7667
Zadomowienie

Nadrobiłam, ale nie pocytowało mi wszystkiego

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
To ja też się przywitamnie aż tak ranny ptaszek jak Wy i do tego nie ze swojej inicjatywy:p wstaję codziennie żeby TŻta wyprawić do pracki,a potem wracam do wyrka leniuchować chwilę nad morze!!!!ja bym sobie strasznie chętnie pojechała nad morze, bo w tym roku nad naszym nie byłam
w ogóle jakiś mały dzidziuś za ścianą u sąsiadów zaczął plakac..może Kubuś będzie miał się z kim bawić?
Ja robię tak samo! Wstaję z mężem, robię mu kanapki, on daje buzi mnie i Małemu i idzie do pracy a ja do łóżeczka

Cytat:
oby tak dalej!!!

za 30tydz.

a co do kurierow,dolaczam sie do czekajacych...z tym,ze ja mam mniej lekko,bo dostalam wczoraj maila od dziewczyny z allegro,ze wysala wczoraj pocztexem...no i fajnie,ale doszlo do mnie wczoraj wieczorem,ze chyba nie dawalam nikomu,zednego nr.telefonu,wiec siedze dzis na tylku,na wszelki wypadek zerknelam czy mam pelna lodowke i bede koczowac w domu ...bo co zrobie jak mnie nie bedzie,a on przyjdzie?! nawet nie zadzwoni...

zobaczymy co sie bedzie dzialo,ale 14-15 to pora wychodzenia z psem,a on pod blokiem zalatwic sie nie chce,rozpieszczony i spacerek conajmniej 20 min.w parku niedaleko...trudno,bede pod blokiem stala jak cos,az sie pies zdecyduje

alez mam rozterki od rana
Wiesz co, u mnie pan z pocztexu, jak mnie kiedyś nie było, to normalnie mi na poczcie zostawił paczkę a w skrzynce awizo. Aż się zdziwiłam, że tak można, ale w sumie ta sama firma

Witam się!!
Dziś impreza w pracy TŻ. Z ujeżdżaniem byka Muszę się odstawić, bo on ma w pracy takie laski, że mi słabo. A ja przypominam raczej pingwina niźli łanię Tylko kurcze... ni mam co ubrać A w nocy to zimno będzie... I nawet chciałam coś ostatnio kupić, ale nic nie było fajnego, żadnej kiecki odpowiedniej..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:30   #720
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
niunia gratki skończenia 27tc.Ja dokładnie za 2 miesiące przywitam synka na świecie

Znajoma urodziła zimą, ale nie powiem Ci czy grudzień czy styczen juz tego roku i też miałbyć chłop a jest Maja.
u nas Ordynator jak chodzisz prywatnie (200zł wizyta) to robi CI usg NA SPRZĘCIE Z WOSP czyli chyba juz na takim lepszym.. i też sie pomyłki zdarzają..[/QUOTE]

Wiem,wiem że pomyłki się zdarzają,ale napisałam tylko,ze mnie to dziwi,bo u mój lekarz słynie z tego,ze jak powie już płec to na 100% i prawie się nie myli,a jak pewien nie jest to na kolejnej wizycie potwierdza.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
rośnie pięknie Bratek
Wreszcie sobie odpoczniesz
Kurcze...współczuje problemów z ciśnieniem.

No rosnie jak na drożdżachO tym odpoczynku marzę już od dawna,choć wiadomo lekko nie jest,bo jest Lilka i obudziła mnie po 7 i jest póki co absorbująca bardzo,bo mama w domu to dla niej nowość
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości