![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Pójdziemy do lekarza może jutro i jeszcze pogadam z lekarką.
Co do tego, że mało je to od samego początku jadł 6 razy mleko, co 3 godziny. Teraz 2 posiłki zamiast mleka to słoiczek i zawsze jest to mięso bądź ryba i zawsze zjada cały. Potem dostaje deserek i też zjada cały. Po zjedzeniu daję piersi i je (pije?) tyle ile chce. Wieczorem przed snem je 2 piersi. Lekarka nie kazała wybudzać, dokarmiać. Mam dalej karmić jak karmiłam, wszystko sprawdzała u siebie w siatkach i porównywała, no ale jutro jeszcze pójdę porozmawiać z nią. Co do diety, to pokarm nie ma znaczenia czy jem tłusto, czy chudo. Niedobory ZAWSZE pobierze z mojego organizmu kosztem moim, a nie dziecka. Po drugie ja nie jestem na diecie, tylko inaczej się odżywiam. Zamiast kanapek z majonezem jem owsiankę z bananem (400kcal). Zamiast smażonego, jem gotowane czy duszone. Zamiast chleba jem chleb pro body. Wszystko sobie dobrałam i zmieniłam swoje żywienie na całe życie. Właśnie teraz jestem zadowolona z tego co jem, bo wcześniej to można powiedzieć "trułam dziecko" - czipsy, słodycze, fast foody, smażone, słodkie napoje, tony cukru i złych węglowodanów. Od miesiąca jednak nie ćwiczę i niestety mocno jem, przez co nie schudłam ani kg, więc i Michaś jakby moja "dieta" by mu nie pasowała, to by przytył w te 4 tygodnie. (dokładnie od 07.08 przestałam ćwiczyć, no może z 4 razy coś poćwiczyłam w domu).
![]() |
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Nikodem ma taki bardziej gęsty katar. Słychać jak oddycha że ma nosek zapchany, ale nie leci mu z noska. dwie albo trzy są takie trochę podniszczone, a reszta ok. Tylko, że na razie Nikoś się boi tych gadających. Jak go wczoraj położyłam pod tym nie wiem jak to nazwać - stojakiem co gra, śpiewa i się rusza, to się biedny aż popłakał ze strachu. Także większość czeka, aż mały osiągnie wyższy level ![]() Cytat:
No i koniecznie pochwal się swoim skarbem. Czekamy na fotkę ![]() Dzisiaj mój mały przeciwnik leżenia na brzuszku pół nocy tak przespał. Podchodzę do łóżeczka, patrzę a on sobie smacznie śpi na brzuszku w poprzek łózeczka oczywiście ![]() A wczoraj leżał sobie, nie chciał zasnąć, bawił się smoczkiem, to poszłam na chwilę zerknąć na wizaż, wracam a on smoczek w buzi, przytulony do pieluchy i zasypia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4953 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() parowki !!! ![]() aaaa i Podlaczam sie do SOLENIZANTOW ![]() no wlasnie - obaczalam wczoraj progma w wolenj chwili a tu nic - tylko o 2.30 w nocy - ''ciaza z zaskoczenia'' ![]() Cytat:
![]() - aaaaa hej ho hej ho - do pracy by sie szlo - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kasia miala najdluzsza akcje usypiana w zyciu never erver ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale daje rade witam sie jeszcze w starym watku ![]() ![]() udalo mi sie zdarzyc ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4954 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() suche Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
no Laseczki hop-siup
jeszcze 5 postow !!! i sie przenosimy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post42657669 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4956 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Uff, udało się jeszcze na stary watek trafić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do dentysty to ![]() Dziś idziemy na szczepienie. Ciekawa jestem ile waży mój żarłoczek ![]() Aha, mój ancymon przewrócił się wczoraj pierwszy raz z brzucha na plecy ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
no co ...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() nie jest źle jak nie gryzie specjalnie tylko normlanie ssie to nic nie czuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ![]() ty tak nie podpytuj tylko sama mów kiedy tą dziewczynke urodzisz ![]()
![]() |
![]() |
#4961 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ewelinkka, współczuję przejść pociążowych. ![]() Mówię też do niej "bździągwo bździągowata", i "obsrajtku" bardzo lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4962 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas katar ostatnio na topie i u nas to jest taki zielony tzn już lepeij i już raczej żółty gęsty wyciągam czasem jak kichnie to też gęste zółte wyleci no i jak siedzi to często mu płynie z noska Cytat:
![]() Cytat:
ps. miały być od dziś upały na lubelszczyźnie mam nadzieję ze to załatwiłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zdążyłam przed zakonczeniem watku ale nadrobic nie zdaze Napisze tylko że ostatnio się nalatałam do drukarni ten kupon wydrukować do HM, pozniej do galerii a tam dupa bo kombinezon który chciałam kupić (ten misiowy, miałam z tego bluze 56 i była świetna) ale niestety najwiekszy rozmiar to byl 68 ![]() ![]() poszłam do pepko i obkupiłam go w super ciuchy! Spodnie dresowe po 7-10zł, koszulki z długim rekawem, bluza. Naprawde super sa ciuchy i bardzo tanie, bo dresiki za 19,90zł. Także na jesień polecam ![]() chciałam jeszcze zapytać czy gotujecie zupki ze sklepowych warzyw? Bo ja mam taki zamiar w niedługim czasie... Liwka widze że Misia idzie jak Karol, może z innej strony ale też jak burza! U mnie o kosi kosi to moge sobie pomarzyć ![]() Wogóle to mój syn ma nowe przezwisko BurMistrz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj pijemy zdrowie Jasia 6 mcy!
![]() a ja nie mam coli buuu ;/
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no i gdzie sie podzialyscie ... ![]() ja przed 11.30 wyjsc musze - do apteki a pozniej ide w odwiedziny do chrzestnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tak czytam, że niektóre z Was już kolejne maluszki planują, podziwiam, ja to nie wiem czy się zdecyduję kiedykolwiek ![]() Siedzę i czekam aż mój książę wstanie, bo jeszcze śpi. Ależ miałam wczoraj przygodę, przez przypadek rozwaliłam osom gniazdo i mnie zaatakowały. Tak uciekałam, że chyba przegoniłabym samego Bolt'a. No ale i tak jedna mnie użądliła, 2 razy, w sumie to się cieszę, że tylko jedna. pani22ka - jak się coś dowiesz więcej o tym znieczuleniu to daj znać, bo mnie też czeka robienie zęba. alliw - gratulacje obrotu ![]() ewelinkka20 - witaj ![]() Klementyna - to chyba Ty dostałaś od lekarza polecenie wprowadzenia słoiczków, bo mały za dużo przybierał? Dało to coś? Jak u Ciebie wygląda teraz jedzenie małego? Bo mój kloc dobija do 11kg ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe narazie mi się odechciało ![]() ![]() Cytat:
a wogóle to jak się mówi do niego po imieniu to wpatruje sie we mnie i sie strasznie cieszy ![]() --------------- dobra nadrobiłam ![]() powiem wam ze strasznie się boję powrotu do pracy nie wiem co ten mój cycocholik pocznie jak nie bedzie cyca ![]() Eh ciężko mi będzie go zostawić i babci pewnie też bedzie ciężko, mamy 2 miesiace na nauczenie się chyba musze zacząć 1 posiłek cycem zastępować butlą :/ od października planuje zaprowadzać do babci co 2 dzień na 3h zeby karmienie u nich było i żeby babcia butle dawała mam nadzieje ze sie uda
![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój sie chichra jak zmieniam pieluchę i mówię "a tfu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() My od 6 na nogach ![]() ![]() Na razie bawi sie w lozeczku, ja dopijam juz trzecia kawe dzisiaj i szykujemy sie na upaly - dzisiaj uwaga uwaga 30 stopni ![]()
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Ja, i chętnie przyjmę
![]() Cytat:
![]() Laski mam pytanie, kiedy odstawiacie od cyca? Bo ja mimo że chciałam w 3 miesiącu to karmie do dziś ![]() ![]() I jeszcze jedno na ile wam starcza słoiczek obiadkua ten mały? W sensie ile godzin po mleku i do mleka? Bo mi to się wydaje jakby Kamil miał obiadek jako przegryzkę bo i tak po chwili jest glodny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4972 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do przezwiska to ![]() Cytat:
![]() no ale dobrze że nic ci sie nie stało bo z osami nie ma żartów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4973 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kataru to u nas zapchany nos, ciężko oddycha i są glutki zaschnięte które ciężko wyjąć ![]() świeży szpinak z Biedronki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do obiadku to mało mu dajesz jak mały słoik to się nie ma co dziwić, że to przegryzka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4974 | |||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() wpadne pewnie za pare dni bo słonko swieci i całymi dniami siedzimy na dworze (polu) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
![]() Takinna, melduj co o Jasia ![]() Cytat:
![]() ![]() jak mój bedzie chciał, to chciałbym do roku przynajmniej cycować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4976 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() ![]() I alliw, brawa za przewrotki! Cytat:
A koniecznie akurat za 2 tygodnie musisz całkiem odstawić??? Przecież można karmić dłużej. Wiadomo, że bez przesady, ale 7-8 m-cy czy nawet i rok. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-06 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4978 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Może dziś się zbiorę w sobie i poodkurzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do obiadków to u nas Karol mało chce jeść nie zjada nawet całego małego słoiczka i zaraz woła o cycka, nie wiem może w koncu któregoś dnia zje wiecej ![]()
![]() |
![]() |
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
wow!!! dawaj fotke
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.