|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
pozazdrościć Cytat:
dasz radę, jedź na IP niech sprawdzą co i jak![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- moje dziecko budziło się dziś średnio co godzinę w nocy, to chyba jeszcze te zęby i na dodatek dziecko wystraszyło się jakiegoś tygrysa i krzyczało w nocy ze tygrys tygrys i sie boi |
||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
maharet PESYMISTKO
pisalam wczoraj ze moja kolezanka dostala zgode od gin na cwiczenie po 5tyg a czasem po sn nie daja jeszcze po 6 wiec reguly nie ma ma diete od dieteyka na kp i chudniecie, chodzi 3razy w tyg na silownie jej dziecko wcziraj skonczylo dwa miesiace (azreszta to ta kolezanka ktora rodzila najpierw sn a potem zrobili jej cc wiec preszla najgorsza opcje) wiec nie ma reguly dobre spaghetti robi sie dwadziescia minut wlosi nie nawidza sie pieprzyc przy garach i ich kuchnia jest szybka i prosta chcesz to nawet napisze ci najbardziej orygibalny przepis ktory mam z wloch wraz z podanym czasem przygotowania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ćwiczenia i tak zamierzam włączyć, bo mięśnie brzucha to pewnie będzie kompletna klapa, a pośladkom i udom też się przyda, bo się z paskudnym cellulitem spotkały ![]() a najlepsze ćwiczenia to zabawy z maluszkiem moja koleżanka rok temu urodziła córkę a teraz ma takie mięśnie rąk i brzucha jak nigdy (najlepsza zabawa, to tany - tany na brzuchu mamy |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
JA ale bomba z tym baby shower
mysle ze tez byloby mi glupuo ale ewidentnie tym ludziom tez to chyba radoche sprawi skoro sami wyszli z inicjatywa takiej bibki PAPUGA moze cos sie kroi? wez numer spisz do kogos zeby info dawac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
czekolada
ja uwielbiam gorzkie, szczegolnie z marcepanwm z goplany i z mlecznych ta z calymi orzechami w czerwonym pudelku...
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
matal współczuję Ci wczorajszej przygody z Edzikiem, wiem co musiałaś czuć
i nie życzę żeby którejkolwiek matce przytrafiło się coś podobnego. stres okropny
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zadomowienie
|
Czy jest taka mozliwosc ze sie przed porodem wyspie jak czlowiek? W nocy sie budze i nie moge spac, rano wstaje po 6...
Cytat:
![]() Cytat:
To nie Twoja wina, kazda chyba ma jakies dolegliwosci ciazowe i to na pewno nie wina tego ze zaszlas w ciaze zaraz po poprzedniej.
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, nic się nie bój. Cały wizaż trzyma kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taką mam nadzieje, ze to z sympatii a nie z litości
|
|||
|
|
|
#3490 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiejsza data na poród jest baaaaaaaaaardzo fajna, bierzcie ją!! Snow, Angel,Papuga,Marta,Inwers ja proszę się dzisiaj starać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może jeszcze samo się wchłonie? Nie czytaj w necie.Cytat:
Woooow to super z ich strony, jak widać lubią organizować tego typu przyjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż był na mnie zły,że go wyprałam, bo o ile zdjąć było łatwo, o tyle założyć samemu już o wiele ciężej
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Jestem nadal w dwupaku, wiec troche jeszcze to potrwa. Wieczorem meczyly mnie skurcze - teraz juz zaczely konkretnie bolec, ale nie byly regularne i po nospie zelzaly. Plus takie uczucie rozpierania na dole. Ale noc przespalam, co mnie bardzo cieszy, bo odrazu lepsze nastawienie do tematu. Sprobuje jeszcze dzis pospac i odpoczac, choc wypadaloby troche dom ogarnac :screwy:
|
#3492 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Rubinko ja również trzymam
Wchłonie się, zobaczysz ![]() Matall przeżyć nie zazdroszczę Cytat:
![]() ![]() Dłonie też ponoć mogą tak puchnąć. Może to ma związek z tym ciągłym Twoim piciem? Cytat:
Poza tym Ty będziesz przecież rodziła sn. Cytat:
Jak to co odpowiedzieć, musisz się zgodzić Będzie im na pewno przykro jeśli odmówisz.Cytat:
![]() Cytat:
Też czekam dziś na paczkę z Anglii od koleżanki. Ponoć jadą do mnie ciuchy dla synka. ![]() Cytat:
![]() Na pusty żołądek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już mi po nocach śni się cc ![]() Idę po jakieś śniadanko. Wiecie jak tam Kaśka? |
||||||||
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja znowu nie spie od 7 przez remonty u sasiada :/ ale mnie wkurzajaaaaa, se termin wybral :[
Dzisiaj wizyta o 17 ciekawe ile Jas wazy.. nie moge sie doczekac ![]() A zeby dalej bola cholernie, doszlo prawe ucho :/ musialo mnie zawiac... mam nadzieje ze to nie przeszkodzi w cc.... Czuje ze maly juz jest taki duzyy... Kazdy jego ruch sprawia mi bol ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które rodziły. Czy wy też po wizycie u lekarza dostałyście bóli podbrzusza i skurczy? Lekarz mówił, że mogę trochę poplamić, ale całą noc bolał mnie brzuch @owo. Od 1 do 3 w nocy bolesne skurcze co 4-5 min, które trwały ok. minuty. Już myślałam, że pojedziemy na porodówkę, ale kuzynka ostatnio rodziła i położna mówiła, że wziąć no-spę i jak nie przejdzie pojechać. Także wzięłam no-spę, poczekałam jeszcze trochę i skurcze zaczęły się wyciszać. Wstałam już tylko z lekkim ćmieniem brzucha, twardnieje co jakiś czas ale nie boli. No i nadal leci śluz zmieszany z krwią. Nie wiem czy jeszcze powinien, może rozwarcie się powiększyło jeszcze po badaniu i to dlatego?
Jutro lekarz pobiera wymaz na paciora, więc dopytam czy wszystko ok. Mały się rusza, ale niemrawy jest, może się wycisza przed godziną zero ![]() Acha mój największy problem w nocy - zaczęło się czy mogę czekać? Robić już lewatywę czy jeszcze nie?
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson , na SR położna mówiła że połóg max 6 tyg od porodu i można zaczynać ćwiczenia
Brydzia ja pieluchy tetrowe praam w 90 stopniach i wszystko z nimi ok rożki w 30 stopniach Matall współczuje przeżyć, na szczęście nic poważnego Badzia więc tak : wyprawka praktycznie cała jest , wczoraj zrobiłam pierwsze pranie ciuszków, teraz przez kilka dni pranie i prasowanie , dziś wieczorem mąż składa komodę i układam w półkach nasze i Synka rzeczy , musze zrobić mały szacher macher ,pozamieniam półki itd zeby było praktycznie i wygodnie , pewnie około poniedziałek - wtorek pakuje torbę i tyle ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- w trakcie nadrabiania był kurier, mam już komodę , tyle że w częściach , jak mąż z pracy wróci to złoży i mogę układać,przekładać o 12:20 mam dziś wizytę, jeszcze tyle czasu jak się rano wstanie to dzień dłuższy
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też już mocno boli, i też czuję, że jest duży. |
||
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Papuga - trzymam kciuki, daj znac.
Motyl - a czemu dzis jest dobry dzien na porod? ![]() Matal - ale mialas przezycia, dobrze ze z Edzikiem wszystko ok. Maharet - gratki za 39tc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
idę się zdrzemnąć
|
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam się pochwalić. Zamówiłam w końcu torbę do wózka. A że moja Mura jest z jakiejś nieaktualnej kolekcji (ma taki zielonkawy kolor) i ciężko dostać do niej pasującą kolorystycznie torbę, zamówiłam coś bardziej uniwersalnego:
http://allegro.pl/leo-torba-do-wozka...495882000.html Teraz tylko czekam na kuriera ![]() Jadę do pracy podpytać o macierzyński
|
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Mialam taka sama rozkminke w nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3502 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana.
Znów nie śpię od 5 rano. ![]() A w ogóle to miałam dziś sen! Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, więc zapakowaliśmy się z mężem w auto i pojechaliśmy. Z tym, że mąż zamiast do szpitala pojechał do jakiejś restauracji. Więc pytam: co my tu robimy? On: No trochę nam w tym szpitalu zejdzie więc musimy się porządnie najeść! Ja: No ale przecież ja mam mieć cc i powinnam być na czczo, a nie z pełnym żołądkiem! Na co on odpowiedział: To Ty sobie posiedź a ja sobie zjem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może faktycznie nie ma się póki co czym przejmować, ale wczoraj jak to usłyszałam, to musiałam sprawdzić chociaż trochę w necie co to jest i jak dokładnie wygląda. No i chyba to mnie dobiło. Zdaję sobie sprawę, że zamartwiając się teraz i tak nic nie zmienię, a tylko siebie niepotrzebnie stresuję. W każdym razie zmieniłam wczoraj decyzję odnośnie porodu. Miałam rodzić w moim miasteczku (ok. 25tys. mieszkańców), ale w związku z tym wodniakiem jąderka wolę jechać do Poznania. Tamtejsi lekarze na pewno mają w tym temacie większe doświadczenie, więc będę spokojniejsza. Cytat:
Na necie piszą: "W przypadku wrodzonych wodniaków jądra do 2 roku życia zalecana jest obserwacja. Około 90% wodniaków wrodzonych ulega samoistnemu wchłonięciu (kanał wyrostka pochwowego moszny ulega samoistnemu zamknięciu)." Tak więc widzę, że są duże szanse, że on sam zniknie. Jestem dobrej myśli! W końcu zamartwianie nic dobrego nie przynosi.
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl szukałaś dywanów do pokoju. Widziałaś te? http://allegro.pl/dywan-dywany-dla-d...498928620.html http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-...503089120.html ?
My mamy te żyrafki red i jestem zadowolona |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Rubinka no niezły sen
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga najwyższa pora rodzić kochana
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ale się robi gorąco na wątku. Dziewczyny trzymam kciuki za rozwój akcji Matal biedny Edzik, ucałuj mocno od ciotek w główkę. A Tobie wielkie za trzeźwość. rubinka ile razy ja Wam powtarzałam NIE CZYTAjCIE !! ?? ![]() Za 3 godziny USG ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej mi się podoba ![]() Cytat:
A jak z jakością?Mówisz,że fajne?
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Rubinka - nie martw sie na zapas.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

dasz radę, jedź na IP niech sprawdzą co i jak
i na dodatek dziecko wystraszyło się jakiegoś tygrysa i krzyczało w nocy ze tygrys tygrys i sie boi

ja uwielbiam gorzkie, szczegolnie z marcepanwm z goplany i z mlecznych ta z calymi orzechami w czerwonym pudelku...

To nie Twoja wina, kazda chyba ma jakies dolegliwosci ciazowe i to na pewno nie wina tego ze zaszlas w ciaze zaraz po poprzedniej.

Wchłonie się, zobaczysz 

29.09.2012 r Na zawsze razem..
Jutro lekarz pobiera wymaz na paciora, więc dopytam czy wszystko ok. Mały się rusza, ale niemrawy jest, może się wycisza przed godziną zero