Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 07:23   #3481
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj
wow, jaka miła niespodzianka pozazdrościć
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
nie umierasz dasz radę, jedź na IP niech sprawdzą co i jak

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

poranną porą
moje dziecko budziło się dziś średnio co godzinę w nocy, to chyba jeszcze te zęby i na dodatek dziecko wystraszyło się jakiegoś tygrysa i krzyczało w nocy ze tygrys tygrys i sie boi
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:26   #3482
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

maharet PESYMISTKO
pisalam wczoraj ze moja kolezanka dostala zgode od gin na cwiczenie po 5tyg
a czasem po sn nie daja jeszcze po 6 wiec reguly nie ma
ma diete od dieteyka na kp i chudniecie, chodzi 3razy w tyg na silownie
jej dziecko wcziraj skonczylo dwa miesiace
(azreszta to ta kolezanka ktora rodzila najpierw sn a potem zrobili jej cc wiec preszla najgorsza opcje)
wiec nie ma reguly

dobre spaghetti robi sie dwadziescia minut
wlosi nie nawidza sie pieprzyc przy garach i ich kuchnia jest szybka i prosta
chcesz to nawet napisze ci najbardziej orygibalny przepis ktory mam z wloch wraz z podanym czasem przygotowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:27   #3483
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Padłam

Ale ja będę je widziała
Ja smaruję olejkiem arganowym teraz i oliwką a hipp.

Niektóre są blade i widać jak skórę ściągnę, takie kreseczki są.
Bledną Ci?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Idę już spać.
Mam nadzieję, że rano znów będą dobre wieści Może Snow?

Dobrej nocy
na plazy to sie opala, delektuje widokiem, chlonie bryze, pilnuje dziecka i robi z nim babki w piachu ew wylawia z wody, opala a nie na brzuch patrzy wiesz jaki mam patent na nieprzejmiwanie sie np. Krostami n twarzy? NIE PATRZE W LUSTRO.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:27   #3484
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
odnośnie diet, wszyscy mówią że KP to najlepsza dieta ! jak mi kilogramy nie będą spadać tak jak powinny to włączę ćwiczenia po połogu
też mi się tak wdaje, choć nie mam doświadczeń
ale ćwiczenia i tak zamierzam włączyć, bo mięśnie brzucha to pewnie będzie kompletna klapa, a pośladkom i udom też się przyda, bo się z paskudnym cellulitem spotkały
a najlepsze ćwiczenia to zabawy z maluszkiem moja koleżanka rok temu urodziła córkę a teraz ma takie mięśnie rąk i brzucha jak nigdy (najlepsza zabawa, to tany - tany na brzuchu mamy )
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:29   #3485
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

JA ale bomba z tym baby shower
mysle ze tez byloby mi glupuo ale ewidentnie tym ludziom tez to chyba radoche sprawi skoro sami wyszli z inicjatywa takiej bibki

PAPUGA moze cos sie kroi? wez numer spisz do kogos zeby info dawac

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
też mi się tak wdaje, choć nie mam doświadczeń
ale ćwiczenia i tak zamierzam włączyć, bo mięśnie brzucha to pewnie będzie kompletna klapa, a pośladkom i udom też się przyda, bo się z paskudnym cellulitem spotkały
a najlepsze ćwiczenia to zabawy z maluszkiem moja koleżanka rok temu urodziła córkę a teraz ma takie mięśnie rąk i brzucha jak nigdy (najlepsza zabawa, to tany - tany na brzuchu mamy )
LUBIE TO! !!!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:35   #3486
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

czekolada ja uwielbiam gorzkie, szczegolnie z marcepanwm z goplany i z mlecznych ta z calymi orzechami w czerwonym pudelku...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:37   #3487
logoasia
Zakorzenienie

matal współczuję Ci wczorajszej przygody z Edzikiem, wiem co musiałaś czuć i nie życzę żeby którejkolwiek matce przytrafiło się coś podobnego. stres okropny
Stary 2013-09-06, 07:49   #3488
kahunia
Zadomowienie

Czy jest taka mozliwosc ze sie przed porodem wyspie jak czlowiek? W nocy sie budze i nie moge spac, rano wstaje po 6...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Słuchajcie.Czy to możliwe żeby PUCHŁY TEŻ DŁONIE?Wczoraj byłam w sklepie, może ze 40 minut jak wróciłam to kostek wogóle nie było widać, a na dłoniach miałam jakby takie białe kropki.jak zginałam to czuć było, że napuchnięte.Teraz rano troszkę zeszło, ale zaczyna mnie to martwić.

Aha nie śpię, bo sąsiadowi się coś samochód zepsuł i pipczy.A teraz mnie suszy strasznie i muszę sobie zrobić herbatę z cytryną, albo dwie.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Witam w 39 tygodniu
No pewnie, ja stopy mam lekko podpuchniete, ale tak nie widac, a dlonie dosc mocno, w dodatku bola i cierpna

Cytat:

Ja bym chętnie, ale nie wiem czy dzieć sie ze mną zgodzi.Chociaż lepiej żeby sie ewakuował bo to mieszkanie robi się już coraz mniej komfortowe i coraz mniej bezpieczne. Czuję jak mój organizm sie sypie.Wczoraj miałam wieczór doła patrząc na to opuchniete ciało, że to moja wina, że tak się nieodpowiedzialnie zachowałam zachodząc w ciążę tak zaraz po poprzedniej.Może jakbym poczekała te parę miesiecy to bym lepiej to znosiła, może bym nie miała problemów z nerką, cisnieniem i kij wie co jeszcze się czepić zdąży (tfu, tfu, odpukać)
Nie doluj sie To nie Twoja wina, kazda chyba ma jakies dolegliwosci ciazowe i to na pewno nie wina tego ze zaszlas w ciaze zaraz po poprzedniej.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:50   #3489
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu dziewczyny chyba umieram, obudziłam się po 5 jak tż wstawał do pracy i zaraz padne z bólu. Brzuch cały czas twardy, krzyż napiernicza że nie mogę ustać, nie wiem kiedy mam skurcz a kiedy nie bo boli cały czas ;( U lekarza mam być między 9 a 12 więc chyba się zbiorę jak najwcześniej, zadzwonie po mame i pojade z nią
To może to już Będzie dobrze, nic się nie bój. Cały wizaż trzyma kciuki

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobre spaghetti robi sie dwadziescia minut
wlosi nie nawidza sie pieprzyc przy garach i ich kuchnia jest szybka i prosta
chcesz to nawet napisze ci najbardziej orygibalny przepis ktory mam z wloch wraz z podanym czasem przygotowania
Nie wiem czy maharet jest chetna na przepis, ale ja chetnie skorzystam - chodzi mi po głowie dobre spaghetti ostatnio

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
JA ale bomba z tym baby shower
mysle ze tez byloby mi glupuo ale ewidentnie tym ludziom tez to chyba radoche sprawi skoro sami wyszli z inicjatywa takiej bibki
No chyba tak Taką mam nadzieje, ze to z sympatii a nie z litości
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:55   #3490
butterfly20
Zakorzenienie

Dzień dobry

dzisiejsza data na poród jest baaaaaaaaaardzo fajna, bierzcie ją!!
Snow, Angel,Papuga,Marta,Inwers ja proszę się dzisiaj starać

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No i po wizycie. Maly wazy 2740 w 38tc wiec koncu przykoksil Matal - dopiszesz?
Poza tym szyjka tak krotka ze juz jej prawie nie ma, rozwarcie na 2 palce, glowka bardzo nisko, przyparta do wchodu. Doktorek powiedzial zebym w sobote przyszla zrobic wymaz na paciora bo byl na urlopie i nie zrobil a w srode mam przyjsc na ktg ale zaznaczyl ze zdziwi sie bardzo jak przyjde bo do srody raczej nie dotrwam Takze chyba mycie okien i pastowanie podlog na kolanach dalo jakies efekty Teraz boje sie czy mi tego paciora zdaza wybadac... No i po badaniu brzuch boli @owo i plamie ale lekarz mowil ze moge.plamic
Super kochana, już niedługo

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

aa i zapomniałam się pochwalić, dziś mamy 5o dni do tp
(tak tak wiem że jestem daleko za Wami, ale jeszcze niedawno pamiętam jak policzanka podawała takie cyfry, a teraz ma córcię przy sobie więc u mnie też szybko zleci).
SUper kochana, szybko zleci!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Otóż poszłam robić obiad i nagle słyszę głośne łubudu i płacz. Poleciałam do pokoju, Eda cały zapłakany, przytuliłam, patrzę - a wszędzie krew. Spanikowana szukam źródła, czuję już, że łzy mi do oczu napływają... 30 sekund paniki i znalazłam dziurę w głowie Edzika wielkości paznokcia Na szczęście lata szkolenia z pierwszej pomocy na coś się wreszcie przydało i na autopilocie w totalnej panice poleciałam po gaziki i zatamowałam krwotok, znalazłam szaliczek i obwiązałam mu dookoła głowy i od razu za telefon do tż, że jadę z młodym do szpitala, bo ma krwotok z głowy, że się musiał mocno o coś uderzyć, że nie wiem, co, bo byłam w kuchni
Potem mnie oświeciło, że nie wiem, gdzie jechać, bo w naszym najbliższym szpitalu nie ma pediatrii i odsyłają gdzie indziej, więc dzwonię do mamy, gdzie ja mam jechać, to okazało się na szczęście, że może pojechać ze mną.
W samochodzie ryczałam jak głupia, Edi mi przysypiał, ja w panice, że nie wolno mu usnąć, dopóki lekarz go nie zobaczy, na szczęście moja mama z nim rozmawiała całą drogę i nie zasnął...
Szczęście w nieszczęściu, że czaszka cała i nie było konieczności zszywania, założyli mu jakąś maziaję (chyba taki sztuczny strup na tą dziurę) i opatrunek i kazali obserwować najbliższe 3 dni i nas wypuścili.
Ale strachu się najadłam... Teraz śpi, a ja włączyłam nianię i na niego patrzę, czy wszystko ok... Zaraz idę spać i zamierzam go tulić aż do rana

Przepraszam za elaborat, ale po prostu, po prostu... To było STRASZNE.

Ja oczywiście cała w nerwach i złapały mnie takie skurcze, że tż już pytał, czy od razu na porodówkę jedziemy, ale w domu mi przeszło i już jest ok. Jeszcze nie rodzę.
Ojejciu kochana, dobrze,że wiedziałaś co zrobić z tą raną, ja pewnie bym spanikowała. Że też nie możesz mieć świętego spokoju w końcówce ciąży, ciągle coś

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Wpadłam się zameldować po wizycie.

Nie rodzę jeszcze.
Póki co rozwarcie na 1 palec, a szyjka wysoko.
Filipek waży ok. 3100 g w 38t4d (Matal wpiszesz? ).
Przepływy ok, na KTG tylko jeden skurczybyk taki konkretny ok. 100.
Oczywiście młody się nie przekręcił.

Terminu porodu mi nie wyznaczył, bo chce żebym zaczęła rodzić i wtedy na IP na cc.
Tak więc będę żyła w stresie póki się coś nie zacznie.
No ale mówi, że raczej przed terminem nie urodzę.

Zwolnienie bez problemu dostałam na 2 kolejne tygodnie do 19.09. i tego dnia mam umówioną ewentualną kolejną wizytę, w razie gdybym do tego czasu nie urodziła.

Matal wpiszesz też wizytę na 19.09. godz. 16:00?

No ale niestety jest jedna zła wiadomość. Mianowicie ginek mówił, że mały ma wodniaka jądra i że neonatolog powinien się po porodzie temu przyjrzeć. Mówił, że niby nie jest to nic groźnego i że powinno samo się wchłonąć. No i że zdarza się to u co 4 chłopca, ale jakoś nie bardzo w to wierzę. Z resztą jakoś nie widziałam, żeby któraś z Was o czymś takim wspominała.
Zaczęłam wczytywać się w necie, ale jakoś nie napawa mnie to optymizmem więc przestałam czytać.

A teraz idę spać bo za dużo wrażeń na ten dzień.
Dobranoc.
Jestem w szoku,że wytropił coś takiego na usg. Ale to na pewno nic groźnego, nie martw się kochana A może jeszcze samo się wchłonie? Nie czytaj w necie.

Cytat:
Dostałam właśnie maila od kolegi z pracy i jego żony (widziałam ją 2 razy w życiu na oczy), że chcą mi i jeszcze jednej znajomej naszej wspólnej (żona drugiego kolegi z pracy) zrobić wspólne baby shower u nich w domu. Możemy zaprosić kogo chcemy, będą prezenty, jedzenie, zabawy itd. Taki babyshower dla par, nie tylko dla mamuś. Wszystko mają oni przygotować (a mają sami już sporo lat i dwójke dzieciaków). Wow, nie wiem co mam im odpowiedzieć. Jest mi mega miło, ale mało się z nimi znam i aż dziwnie z tego wszystkiego. Skąd w niektórych ludziach bierze się tyle dobroci bezinteresownej dla innych ?! Rzadko mnie coś takiego spotyka.. Aż mi łezka poszła z oka przez samo czytanie maila. Mam jakiś wyjątkowo dobry dzień dzisiaj

Woooow to super z ich strony, jak widać lubią organizować tego typu przyjęcia

Cytat:
Ejjj, no co Ty gadasz, czarna gorzka czekolada jest najlepsza A super najlepsza to czarna gorzka z kawałkami skórki z pomarańczy - niebo w gębie jak nic!
Fuj

Cytat:
Kochana, jedź do lekarza z torbą, coś czuję,że już nie wrócisz do domu bez maleństwa

Cytat:
Dzień dobry
z samego rana , o 6,30 dzwoni mój telefon, a tam kto - kurier ! wyobrażacie sobie , tak rano dzwonić ?
to nie jest taki zwykły kurier , ale mimo wszystko o tej godzinie to ja śpię
zamówiłam na all komodę, czas oczekiwania miał być ok 21 dni roboczych, a tu wyrobili się po kilku dniach i to ich kierowca rozwozi zamówienia , także trudno już odeśpię później, po nadrabiam wczorajszy dzień na wizażu i będę miała komodę za pół godziny
Do mnie często dzwonią jakoś o 7 lub 8...masakra

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Hej,

mój TZ twierdzi, że to forum ma na mnie zły wpływ bo ciągle wpadam na nowe pomysły co by tu zrobić w domu. Ostatnio przeczytałam że Motyl prała pokrowiec z materaca i co? I ja wczoraj postanowiłam zrobić to samo tylko, że mój pokrowiec nie jest na zameczek, więc musiałam go rozpruć i już myślałam, że będziemy jechać do klepu po drugi materac, ale dałam radę Choć chętnie bym ten zmieniła razem z łóżkiem, ale to dopiero przy zmianie mieszkania za jakiś czas....

Ale zamieniliśmy się TŻ miejscami do spania i się nie wyspałam

Asiek, a w którym tc gin dał Ci skierowanie? i czy byłaś na planowym cc, czy jak już coś się zaczęło dziać?

a teraz nadrabiam, czy któraś urodziła, Snow - rozkręciło się?
Wyprany pokrowiec to dobra rzecz, ale podziwiam za wytrwałość
Mój mąż był na mnie zły,że go wyprałam, bo o ile zdjąć było łatwo, o tyle założyć samemu już o wiele ciężej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:57   #3491
Snow_White1
Wtajemniczenie

Hej. Jestem nadal w dwupaku, wiec troche jeszcze to potrwa. Wieczorem meczyly mnie skurcze - teraz juz zaczely konkretnie bolec, ale nie byly regularne i po nospie zelzaly. Plus takie uczucie rozpierania na dole. Ale noc przespalam, co mnie bardzo cieszy, bo odrazu lepsze nastawienie do tematu. Sprobuje jeszcze dzis pospac i odpoczac, choc wypadaloby troche dom ogarnac :screwy:

Stary 2013-09-06, 07:57   #3492
gorgulek
Zakorzenienie

Rubinko ja również trzymam Wchłonie się, zobaczysz

Matall przeżyć nie zazdroszczę Dobrze, że to tak się skończyło. Ja panikara jestem i nie wiem co bym zrobiła.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Rubinko, trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było ok. Jeszcze chwilka i wszystko sie okaże... ja jeszcze z miesiąc poczekam aż sie dowiemy co z nereczką naszej Zuzinki... Będzie dobrze, co?
Pewnie, że będzie wszystko dobrze

Cytat:

Witam w 39 tygodniu

Dłonie też ponoć mogą tak puchnąć. Może to ma związek z tym ciągłym Twoim piciem?

Cytat:
No później, ale sporo chyba Tzn mi sie marzą konkretniejsze ćwiczenia 8 min buns albo Tamilee webb
Ja po 2 mscach poszłam na aerobik.
Poza tym Ty będziesz przecież rodziła sn.

Cytat:
Ale super Jak to co odpowiedzieć, musisz się zgodzić Będzie im na pewno przykro jeśli odmówisz.

Cytat:
Rodzisz?

Cytat:
Dzień dobry
z samego rana , o 6,30 dzwoni mój telefon, a tam kto - kurier ! wyobrażacie sobie , tak rano dzwonić ?
to nie jest taki zwykły kurier , ale mimo wszystko o tej godzinie to ja śpię
zamówiłam na all komodę, czas oczekiwania miał być ok 21 dni roboczych, a tu wyrobili się po kilku dniach i to ich kierowca rozwozi zamówienia , także trudno już odeśpię później, po nadrabiam wczorajszy dzień na wizażu i będę miała komodę za pół godziny

Też czekam dziś na paczkę z Anglii od koleżanki. Ponoć jadą do mnie ciuchy dla synka.

Cytat:
Napisze po ktg co mi ciekawego powiedzieli
Boje się

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Uciekam do pracy, już po kawie i coca-coli
Odezwę się później i Was nadrobię...

Na pusty żołądek?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
poranną porą
moje dziecko budziło się dziś średnio co godzinę w nocy, to chyba jeszcze te zęby i na dodatek dziecko wystraszyło się jakiegoś tygrysa i krzyczało w nocy ze tygrys tygrys i sie boi
Coś się przyśniło biedulce

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
na plazy to sie opala, delektuje widokiem, chlonie bryze, pilnuje dziecka i robi z nim babki w piachu ew wylawia z wody, opala a nie na brzuch patrzy wiesz jaki mam patent na nieprzejmiwanie sie np. Krostami n twarzy? NIE PATRZE W LUSTRO.
Wiem, wiem. Głupia jestem

Już mi po nocach śni się cc
Idę po jakieś śniadanko.

Wiecie jak tam Kaśka?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:59   #3493
Madzia000
Zadomowienie

Hej, ja znowu nie spie od 7 przez remonty u sasiada :/ ale mnie wkurzajaaaaa, se termin wybral :[
Dzisiaj wizyta o 17 ciekawe ile Jas wazy.. nie moge sie doczekac

A zeby dalej bola cholernie, doszlo prawe ucho :/ musialo mnie zawiac... mam nadzieje ze to nie przeszkodzi w cc....

Czuje ze maly juz jest taki duzyy... Kazdy jego ruch sprawia mi bol

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:01   #3494
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny, które rodziły. Czy wy też po wizycie u lekarza dostałyście bóli podbrzusza i skurczy? Lekarz mówił, że mogę trochę poplamić, ale całą noc bolał mnie brzuch @owo. Od 1 do 3 w nocy bolesne skurcze co 4-5 min, które trwały ok. minuty. Już myślałam, że pojedziemy na porodówkę, ale kuzynka ostatnio rodziła i położna mówiła, że wziąć no-spę i jak nie przejdzie pojechać. Także wzięłam no-spę, poczekałam jeszcze trochę i skurcze zaczęły się wyciszać. Wstałam już tylko z lekkim ćmieniem brzucha, twardnieje co jakiś czas ale nie boli. No i nadal leci śluz zmieszany z krwią. Nie wiem czy jeszcze powinien, może rozwarcie się powiększyło jeszcze po badaniu i to dlatego? Jutro lekarz pobiera wymaz na paciora, więc dopytam czy wszystko ok. Mały się rusza, ale niemrawy jest, może się wycisza przed godziną zero

Acha mój największy problem w nocy - zaczęło się czy mogę czekać? Robić już lewatywę czy jeszcze nie?
Stary 2013-09-06, 08:05   #3495
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Karolson , na SR położna mówiła że połóg max 6 tyg od porodu i można zaczynać ćwiczenia a jak jest w praktyce, nie wiem

Brydzia ja pieluchy tetrowe praam w 90 stopniach i wszystko z nimi ok
rożki w 30 stopniach

Matall współczuje przeżyć, na szczęście nic poważnego

Badzia więc tak : wyprawka praktycznie cała jest , wczoraj zrobiłam pierwsze pranie ciuszków, teraz przez kilka dni pranie i prasowanie , dziś wieczorem mąż składa komodę i układam w półkach nasze i Synka rzeczy , musze zrobić mały szacher macher ,pozamieniam półki itd zeby było praktycznie i wygodnie , pewnie około poniedziałek - wtorek pakuje torbę i tyle

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

w trakcie nadrabiania był kurier, mam już komodę , tyle że w częściach , jak mąż z pracy wróci to złoży i mogę układać,przekładać
o 12:20 mam dziś wizytę, jeszcze tyle czasu
jak się rano wstanie to dzień dłuższy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:05   #3496
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Hej. Jestem nadal w dwupaku, wiec troche jeszcze to potrwa. Wieczorem meczyly mnie skurcze - teraz juz zaczely konkretnie bolec, ale nie byly regularne i po nospie zelzaly. Plus takie uczucie rozpierania na dole. Ale noc przespalam, co mnie bardzo cieszy, bo odrazu lepsze nastawienie do tematu. Sprobuje jeszcze dzis pospac i odpoczac, choc wypadaloby troche dom ogarnac :screwy:

Snow na kiedy masz w końcu przyjęty tp? Na dziś?

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej, ja znowu nie spie od 7 przez remonty u sasiada :/ ale mnie wkurzajaaaaa, se termin wybral :[
Dzisiaj wizyta o 17 ciekawe ile Jas wazy.. nie moge sie doczekac

A zeby dalej bola cholernie, doszlo prawe ucho :/ musialo mnie zawiac... mam nadzieje ze to nie przeszkodzi w cc....

Czuje ze maly juz jest taki duzyy... Kazdy jego ruch sprawia mi bol

Za wizytę

Mnie też już mocno boli, i też czuję, że jest duży.
Stary 2013-09-06, 08:11   #3497
Snow_White1
Wtajemniczenie

Papuga - trzymam kciuki, daj znac.

Motyl - a czemu dzis jest dobry dzien na porod?

Matal - ale mialas przezycia, dobrze ze z Edzikiem wszystko ok.

Maharet - gratki za 39tc!

Stary 2013-09-06, 08:12   #3498
logoasia
Zakorzenienie

idę się zdrzemnąć
Stary 2013-09-06, 08:13   #3499
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Snow na kiedy masz w końcu przyjęty tp? Na dziś?

Za wizytę

Mnie też już mocno boli, i też czuję, że jest duży.
W szpitalu przyjeli oficjalnie na jutro.

Stary 2013-09-06, 08:14   #3500
pszczoua
Zakorzenienie

A zapomniałam się pochwalić. Zamówiłam w końcu torbę do wózka. A że moja Mura jest z jakiejś nieaktualnej kolekcji (ma taki zielonkawy kolor) i ciężko dostać do niej pasującą kolorystycznie torbę, zamówiłam coś bardziej uniwersalnego:
http://allegro.pl/leo-torba-do-wozka...495882000.html
Teraz tylko czekam na kuriera
Jadę do pracy podpytać o macierzyński
Stary 2013-09-06, 08:15   #3501
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które rodziły. Czy wy też po wizycie u lekarza dostałyście bóli podbrzusza i skurczy? Lekarz mówił, że mogę trochę poplamić, ale całą noc bolał mnie brzuch @owo. Od 1 do 3 w nocy bolesne skurcze co 4-5 min, które trwały ok. minuty. Już myślałam, że pojedziemy na porodówkę, ale kuzynka ostatnio rodziła i położna mówiła, że wziąć no-spę i jak nie przejdzie pojechać. Także wzięłam no-spę, poczekałam jeszcze trochę i skurcze zaczęły się wyciszać. Wstałam już tylko z lekkim ćmieniem brzucha, twardnieje co jakiś czas ale nie boli. No i nadal leci śluz zmieszany z krwią. Nie wiem czy jeszcze powinien, może rozwarcie się powiększyło jeszcze po badaniu i to dlatego? Jutro lekarz pobiera wymaz na paciora, więc dopytam czy wszystko ok. Mały się rusza, ale niemrawy jest, może się wycisza przed godziną zero

Acha mój największy problem w nocy - zaczęło się czy mogę czekać? Robić już lewatywę czy jeszcze nie?
Mam podobnie od wczoraj. Na razie czekam. Polozna mi wczoraj na IP powiedziala, ze nawet pare dni moze jeszcze potrwac.
Mialam taka sama rozkminke w nocy

Stary 2013-09-06, 08:17   #3502
rubinka25
Rozeznanie

Witam z rana.
Znów nie śpię od 5 rano.

A w ogóle to miałam dziś sen! Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, więc zapakowaliśmy się z mężem w auto i pojechaliśmy. Z tym, że mąż zamiast do szpitala pojechał do jakiejś restauracji.
Więc pytam: co my tu robimy?
On: No trochę nam w tym szpitalu zejdzie więc musimy się porządnie najeść!
Ja: No ale przecież ja mam mieć cc i powinnam być na czczo, a nie z pełnym żołądkiem!
Na co on odpowiedział: To Ty sobie posiedź a ja sobie zjem.

Cytat:
Otóż poszłam robić obiad i nagle słyszę głośne łubudu i płacz. Poleciałam do pokoju, Eda cały zapłakany, przytuliłam, patrzę - a wszędzie krew. Spanikowana szukam źródła, czuję już, że łzy mi do oczu napływają... 30 sekund paniki i znalazłam dziurę w głowie Edzika wielkości paznokcia Na szczęście lata szkolenia z pierwszej pomocy na coś się wreszcie przydało i na autopilocie w totalnej panice poleciałam po gaziki i zatamowałam krwotok, znalazłam szaliczek i obwiązałam mu dookoła głowy i od razu za telefon do tż, że jadę z młodym do szpitala, bo ma krwotok z głowy, że się musiał mocno o coś uderzyć, że nie wiem, co, bo byłam w kuchni
Potem mnie oświeciło, że nie wiem, gdzie jechać, bo w naszym najbliższym szpitalu nie ma pediatrii i odsyłają gdzie indziej, więc dzwonię do mamy, gdzie ja mam jechać, to okazało się na szczęście, że może pojechać ze mną.
W samochodzie ryczałam jak głupia, Edi mi przysypiał, ja w panice, że nie wolno mu usnąć, dopóki lekarz go nie zobaczy, na szczęście moja mama z nim rozmawiała całą drogę i nie zasnął...
Szczęście w nieszczęściu, że czaszka cała i nie było konieczności zszywania, założyli mu jakąś maziaję (chyba taki sztuczny strup na tą dziurę) i opatrunek i kazali obserwować najbliższe 3 dni i nas wypuścili.
Ale strachu się najadłam... Teraz śpi, a ja włączyłam nianię i na niego patrzę, czy wszystko ok... Zaraz idę spać i zamierzam go tulić aż do rana

Przepraszam za elaborat, ale po prostu, po prostu... To było STRASZNE.

Ja oczywiście cała w nerwach i złapały mnie takie skurcze, że tż już pytał, czy od razu na porodówkę jedziemy, ale w domu mi przeszło i już jest ok. Jeszcze nie rodzę.
Matal podziwiam za trzeźwe myślenie. Ja w takiej sytuacji bym się rozpłakała i co najwyżej zadzwoniła do męża! W końcu z naszej dwójki to on jest tym myślącym racjonalnie.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Rubinko, trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było ok. Jeszcze chwilka i wszystko sie okaże... ja jeszcze z miesiąc poczekam aż sie dowiemy co z nereczką naszej Zuzinki... Będzie dobrze, co?
Cytat:
Za chwilę wpisze
Eda miał wodniaki, dosyć długo, ale juz dawno się same wchlonely
Spokojnie, to nic strasznego
Dzięki dziewczyny za dobre słowa.
Może faktycznie nie ma się póki co czym przejmować, ale wczoraj jak to usłyszałam, to musiałam sprawdzić chociaż trochę w necie co to jest i jak dokładnie wygląda. No i chyba to mnie dobiło.
Zdaję sobie sprawę, że zamartwiając się teraz i tak nic nie zmienię, a tylko siebie niepotrzebnie stresuję.

W każdym razie zmieniłam wczoraj decyzję odnośnie porodu. Miałam rodzić w moim miasteczku (ok. 25tys. mieszkańców), ale w związku z tym wodniakiem jąderka wolę jechać do Poznania. Tamtejsi lekarze na pewno mają w tym temacie większe doświadczenie, więc będę spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jak on to na usg widzi? Mój Filip miał jajeczko które nie zeszło ( dopiero później) i w pewnego dnia wyskoczył mu wodniaczek na kilka minut. Wydawało mi się, że to właśnie się tak objawia- w formie ataków?! U nas już od dawna cisza w tej kwestii.
Na usg widać było na jednym jąderku taką czarną plamkę i to jest ten wodniak. Wygląda jak taki woreczek w środku jąderka.

Na necie piszą:
"W przypadku wrodzonych wodniaków jądra do 2 roku życia zalecana jest obserwacja. Około 90% wodniaków wrodzonych ulega samoistnemu wchłonięciu (kanał wyrostka pochwowego moszny ulega samoistnemu zamknięciu)."

Tak więc widzę, że są duże szanse, że on sam zniknie.
Jestem dobrej myśli! W końcu zamartwianie nic dobrego nie przynosi.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:19   #3503
gorgulek
Zakorzenienie

Motyl szukałaś dywanów do pokoju. Widziałaś te? http://allegro.pl/dywan-dywany-dla-d...498928620.html http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-...503089120.html ?
My mamy te żyrafki red i jestem zadowolona
Stary 2013-09-06, 08:23   #3504
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Rubinka no niezły sen

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:26   #3505
ja-ika
Zakorzenienie

Papuga najwyższa pora rodzić kochana trzymam kciuki za sprawną i szybką akcję
Stary 2013-09-06, 08:26   #3506
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiejsza data na poród jest baaaaaaaaaardzo fajna, bierzcie ją!!
Snow, Angel,Papuga,Marta,Inwers ja proszę się dzisiaj starać

obraziłam się bo mnie pominęłaś w kolejce a ja strasznie chciałąm 6 urodzić od początku:1w sciekly
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:29   #3507
misia332
Zakorzenienie

hej.

ale się robi gorąco na wątku.

Dziewczyny trzymam kciuki za rozwój akcji

Matal biedny Edzik, ucałuj mocno od ciotek w główkę. A Tobie wielkie za trzeźwość.

rubinka ile razy ja Wam powtarzałam NIE CZYTAjCIE !! ??

Za 3 godziny USG

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
obraziłam się bo mnie pominęłaś w kolejce a ja strasznie chciałąm 6 urodzić od początku:1w sciekly
Ewacia proszę nie marudzić, tylko wbić się w kolejkę

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:31   #3508
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Tak więc widzę, że są duże szanse, że on sam zniknie.
Jestem dobrej myśli! W końcu zamartwianie nic dobrego nie przynosi.
O właśnie!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Wbijaj się przed dziewczyny

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Za 3 godziny USG
Stary 2013-09-06, 08:32   #3509
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Papuga - trzymam kciuki, daj znac.

Motyl - a czemu dzis jest dobry dzien na porod?

Matal - ale mialas przezycia, dobrze ze z Edzikiem wszystko ok.

Maharet - gratki za 39tc!

Bo fajna data
Przynajmniej mi się podoba

Cytat:
Motyl szukałaś dywanów do pokoju. Widziałaś te? http://allegro.pl/dywan-dywany-dla-d...498928620.html http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-...503089120.html ?
My mamy te żyrafki red i jestem zadowolona
Fajne te żyrafki i słoniki zielone A jak z jakością?Mówisz,że fajne?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:33   #3510
Snow_White1
Wtajemniczenie

Rubinka - nie martw sie na zapas.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości