|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
U mnie pierwszym objawem była taka kreska jak u Max, która z każdym dniem ciemnieje, a wtedy była zaledwie ledwo ledwo Może to być to Cytat:
Mam nadzieję, że będzie tak jak u ciebie Fajny fajny, weźcie mnie ze sobą do tego wątku ![]() ![]() Brydzia współczuję sytuacji, ja bym nie wiedziała, co zrobić... Dobrze, że z małą już ok... |
||
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Dzięki dziewczyny Ja się już nie nastawiam, co ma być to będzie. |
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie,
ja dzisiaj siedzę i strasznie mnie wszytko boli, jednym słowem zakwasy, wczoraj poszłam na fitness, juz się przebrałam w swoje superaśne fitnesowe wdzianko i stoję przed salą gdzie zawsze mam zajęcia, no i przychodzi taki duży, megaumięsniony pan z fryzurą ala Jony Bravo i do mnie: "pani do mnie na sztangi??" ja przełykając ślinę piskliwie: nie...![]() no i czekam na naszą panią, grup[ka dziewczyn już rozkłada sztangi i inne bajery, poszłam więc do pani na portierni i pytam co się dzieje, a ona na to że dzisiaj urodziny klubu i że wejścia gratis, soczki ręczniki szampan, no i zamiast normalnych zajęć, są takie pokazowe, które będą w przyszłym sezonie, no i teraz właśnie te sztangi |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nikt mi nie chciał wierzyć! ![]() Przejdzie na pewno No ja mam nadzieję, że tam będziemy się gromadzić wszystkie stąd - Ty, cowie, Juliette, skubana, meduzka, jagodzia, nadia i inne, które zaciążą po nas Będziemy na nie tam czekać!!! To co, zakładać?
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w tamtych okolicach coś dziwnego, taką o ton ciemniejszą kreskę, zaczyna się nad linia włosów, idzie przez 4cm i kończy się w połowie drogi miedzy pępkiem a linią bikini ale cholera wie czy było wcześniej |
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
ja chociaż jeszcze nie w ciąży to myślę, że jest was na tyle dużo, że zakładaj ... a mam też cicha nadziję, że jak nam się uda 9oby szybko) to nas tam serdecznie powitacie... bo faktycznie tanten wątek taki troche sztywny, moje odczucia
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sobie często ją oglądam To zamiast badań szyjki, których mi brakuje, ale nie ma co pobudzać bardziej macicy ![]() Fajny pomysł, tylko nie wiem, czy to faktycznie tak da się porozdzielać, pewnie i tak będziemy więcej tu pisać? Cytat:
|
||
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihi, kreska zamiast szyjki, dobre ![]() No właśnie pytanie czy jest sens, skoro i tak tu siedzimy cowie weź się wypowiedz! I inne mamuśki też!!!
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze.Dzięki Max - myślę, że nie powinnam odstawiać i poprosić o kolejne opakowanie co dziś to uczynię. Szkoda tylko, że rzeczywiście mój gin o tym nie pomyślał zanim poszedł na urlop ![]() Postarały się, to mają - teraz razem znów czekają. Mamusie-staraczki 2013 cz 1. - fajny Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:04 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- A może twoja teściowa by coś więcej wiedziała? To ona załatwiała chyba tę wizytę? Może ma do niego numer? |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Max, Fan dawajcie mi tu zdjęcia tej kreski
tylko ja biedny żuczek się nie załapałam bo w pracy byłam, chlip...
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Od dziś zaczęłam brać jedną tabletkę CLO
zobaczymy co w tym cyklu z tego będzie ![]() Obstawiam w tym cyklu również wczesną owulkę tylko mam nadzieję, że nie w 8dc ale żeby przyszła w 11-13 dc wtedy pęcherzyki byłyby większe
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewuszki
Gratuluję Kochana!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę Ja zabieram!!! ... choć pewnie same resztki zostały Cytat:
na każdego przyjdzie pora ... może Twój mąż potrzebuje urlopu? Bo jeśli ciągle go nie ma to rzeczywiście trudno jest się wbić dokładnie w TEN dzień Fasolek się narobiło ale to dobry znak! To może oznaczać , że ten wątek działa jak psychiatra Dziewczyny się luzują, wygadają , wypłaczą a później trzask-prask i fasolka jest ![]() Cytat:
Leżę chwilkę spokojnie... ostatnio to nawet się modlę ...no i wtedy zaczynam mierzyć
|
||
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest położną, zobaczymy co mi powie. Nie chcę iść do innego lekarza, ale jak mus to mus. Nie wiecie jak to jest z becikowym? Potrzebne nbiby zaświadczenie od lekarza do 10 tc ale może być od prywatnego czy musi być z NFZ-tu? |
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to wszystko boli, bo dałam sobie w środę w kość pracami ogrodowymi - krzyże to nawet nie sądziłam, że tak mogą dawać
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, ale chyba to wszystko jedno? Masz być pod opieką lekarską, nieważne chyba czy prywatnie czy na NFZ...
|
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Witam Was z rana
![]() Jeszcze pare minut i do arbeit i bede Was tylko podczytywac ![]() No to tempka dzis wzrosla w nocy jajnior czulam, szyjka tez dzis jakas taka bardziej miekka wiec trzeba bylo mezulka w obroty z rana wziasc, bo biedulek wczoraj zmęczony byl jak z pracy wrócił o 23 i nici byly z fikanka :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Ja tak na szybciora bo muszę iść poćwiczyć, bo wczoraj tego nie zrobiłam a mam słodkie na sumieniu ![]() A więc wracam do pl- miało być za tydzień 13.09 ale wykrzyczałam, że w żadnym wypadku, skoro mam umówionego ortopedę na 17.09 do mojej nóżki a z powrotem nie chcę tu przyjeżdżać na kolejne miesiące, bo rzygam niemcami, chcę odpocząć od męża i gotowania. Tęsknota dobrze zrobi, fajne są powroty... Tak się składa, że bardzo dobrze, że jedziemy później przez ortopedę, bo byśmy nie trafili na dni płodne w razie co ![]() A jedziemy w moim 24dc a tż wyjeżdża 27 lub 28dc a płodne mam niby 24-28, się będzie działo... o ile owu nie nastąpi szybciej ale wątpię bo przedostatnia była w 24dc a ostatnia w 26dc.Koniec przemówienia Brydzia jakie przeżycia Fantastka nospę możesz brać w ciąży. Ja brałam pod sam koniec gdy brały mnie skurcze porodowe, mówi się, że jeśli nospa nie pomaga, to zaczyna się 'poród' Tylko ja biorę 2 nospy na raz (można, spokojnie ) Po takiej dawce zadziała na pewno, mi słabo jedna też pomaga Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Formą opieki medycznej, o której mowa w rozporządzeniu, są świadczenia zdrowotne udzielane w ramach: podstawowej opieki zdrowotnej; ambulatoryjnych świadczeń specjalistycznych; leczenia szpitalnego. co oznacza 'podstawowa opieka zdrowotna" - czasem nie z NFZ - tu? ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dzwoniłam do teściowej, kazała brać dalej duphaston więc poproszę o receptę. Przeczekam do powrotu mojego gina, najwyżej gdy on każe odstawić to tak zrobię (do tego do którego dziś idę nie mam aż takiego zaufania, żeby kierował moją ciążą :P )
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
u mnie 2 dni do owu, a ja padam ze zmęczenia ( ale nie że objaw ciąży tylko zmęczenie pracą) A jeszcze dziś do pracy popitalam. Także nie mogę się doczekać 22 gdy wrócę do domu... a jutro woolne A śluz mam taki mega, że szok...wcześniej widziałam śluz, a teraz to normalnie jest go więcej, duużo więcej
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja jeszcze nie rodzę Mam nadzieję, że przejdzie, jak w sobotę i niedzielę będzie mi tak samo dokuczać jak wczoraj i przedwczoraj to lecę do apteki... Najgorzej, że ja się tym najem, a może nie pomoże.. Eh, zobaczymy, na razie nic nie boli, najlepiej jakby tak zostało
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Na treningach za kare musimy biegac po trybunach a co za tym idzie wbieganie i zbieganie ze schoów już łydek nie czuje
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra nie będę Cię straszyć z tymi skurczami Twoimi, bo zaraz mnie tu wyzwą |
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak przeniesiecie się do tego 'sztywnego' wątku wszystkie razem to już chyba będzie Wam raźniej i przestanie być drętwo ![]() Cytat:
Ćwiczyć trzeba, a zakwasy są motywujące Cytat:
![]() Twoja teściowa będzie odbierała Twój poród ?
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

U mnie pierwszym objawem była taka kreska jak u Max, która z każdym dniem ciemnieje, a wtedy była zaledwie ledwo ledwo
Jak na @, bo to jest sprawka macicy 

Mam nadzieję, że będzie tak jak u ciebie 
! Dobrze to wróży
i stoję przed salą gdzie zawsze mam zajęcia, no i przychodzi taki duży, megaumięsniony pan z fryzurą ala Jony Bravo 

cowie weź się wypowiedz! I inne mamuśki też!!!
Wszystko będzie dobrze.

zobaczymy co w tym cyklu z tego będzie
19.05.2012
ale wykrzyczałam, że w żadnym wypadku, skoro mam umówionego ortopedę na 17.09 do mojej nóżki