|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Pójdziemy do lekarza może jutro i jeszcze pogadam z lekarką.
Co do tego, że mało je to od samego początku jadł 6 razy mleko, co 3 godziny. Teraz 2 posiłki zamiast mleka to słoiczek i zawsze jest to mięso bądź ryba i zawsze zjada cały. Potem dostaje deserek i też zjada cały. Po zjedzeniu daję piersi i je (pije?) tyle ile chce. Wieczorem przed snem je 2 piersi. Lekarka nie kazała wybudzać, dokarmiać. Mam dalej karmić jak karmiłam, wszystko sprawdzała u siebie w siatkach i porównywała, no ale jutro jeszcze pójdę porozmawiać z nią. Co do diety, to pokarm nie ma znaczenia czy jem tłusto, czy chudo. Niedobory ZAWSZE pobierze z mojego organizmu kosztem moim, a nie dziecka. Po drugie ja nie jestem na diecie, tylko inaczej się odżywiam. Zamiast kanapek z majonezem jem owsiankę z bananem (400kcal). Zamiast smażonego, jem gotowane czy duszone. Zamiast chleba jem chleb pro body. Wszystko sobie dobrałam i zmieniłam swoje żywienie na całe życie. Właśnie teraz jestem zadowolona z tego co jem, bo wcześniej to można powiedzieć "trułam dziecko" - czipsy, słodycze, fast foody, smażone, słodkie napoje, tony cukru i złych węglowodanów. Od miesiąca jednak nie ćwiczę i niestety mocno jem, przez co nie schudłam ani kg, więc i Michaś jakby moja "dieta" by mu nie pasowała, to by przytył w te 4 tygodnie. (dokładnie od 07.08 przestałam ćwiczyć, no może z 4 razy coś poćwiczyłam w domu).
|
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Nikodem ma taki bardziej gęsty katar. Słychać jak oddycha że ma nosek zapchany, ale nie leci mu z noska. dwie albo trzy są takie trochę podniszczone, a reszta ok. Tylko, że na razie Nikoś się boi tych gadających. Jak go wczoraj położyłam pod tym nie wiem jak to nazwać - stojakiem co gra, śpiewa i się rusza, to się biedny aż popłakał ze strachu. Także większość czeka, aż mały osiągnie wyższy level Cytat:
No i koniecznie pochwal się swoim skarbem. Czekamy na fotkę ![]() Dzisiaj mój mały przeciwnik leżenia na brzuszku pół nocy tak przespał. Podchodzę do łóżeczka, patrzę a on sobie smacznie śpi na brzuszku w poprzek łózeczka oczywiście A wczoraj leżał sobie, nie chciał zasnąć, bawił się smoczkiem, to poszłam na chwilę zerknąć na wizaż, wracam a on smoczek w buzi, przytulony do pieluchy i zasypia |
||
|
|
|
|
#4953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyteparowki !!! dawno nie jadlam - chyba se domowe hot-dogi zrobiemaaaa i Podlaczam sie do SOLENIZANTOW ![]() no wlasnie - obaczalam wczoraj progma w wolenj chwili a tu nic - tylko o 2.30 w nocy - ''ciaza z zaskoczenia'' ![]() Cytat:
- aaaaa hej ho hej ho - do pracy by sie szlo - by ci sil starczyloCytat:
![]() Kasia miala najdluzsza akcje usypiana w zyciu never erver ![]() tak nie bylo - 2,5h ...!!! ryk placz skrety - ryk placz - nawet ojciec chodzil co chwila do nas i zaglodal .... w koncu wypil az 50 i padl Cytat:
![]() Cytat:
ale daje rade witam sie jeszcze w starym watku ![]() udalo mi sie zdarzyc |
|||||
|
|
|
|
#4954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() suche Cytat:
![]() Napisz nam coś o Was Skąd jesteście, jak córcia ma na imie?Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
no Laseczki hop-siup
jeszcze 5 postow !!! i sie przenosimy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post42657669 |
|
|
|
|
#4956 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Uff, udało się jeszcze na stary watek trafić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za okres i kciuki za owocne staranka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za podróżco do dentysty to wydawało mi sie ze można leczyc. Malpka cos ostatnio robiła z zebem ale nie wiem czy miała znieczulenie.Dziś idziemy na szczepienie. Ciekawa jestem ile waży mój żarłoczek ![]() Aha, mój ancymon przewrócił się wczoraj pierwszy raz z brzucha na plecy ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
no co ...
4 mi sie nie wcisla - zdu.pio.na kalwiatura :P ![]()
|
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie jest źle jak nie gryzie specjalnie tylko normlanie ssie to nic nie czuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wypoczynek o to już kolejne planujecie
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i ![]() ty tak nie podpytuj tylko sama mów kiedy tą dziewczynke urodzisz
|
|
|
#4961 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
ewelinkka, współczuję przejść pociążowych. ![]() Mówię też do niej "bździągwo bździągowata", i "obsrajtku" bardzo lubi Ale po imieniu i słodko też się zwracam, a TŻ to najczęściej mówi "sraku". Biedne dziecko...
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4962 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a szpinak surowy czy jak![]() Cytat:
u nas katar ostatnio na topie i u nas to jest taki zielony tzn już lepeij i już raczej żółty gęsty wyciągam czasem jak kichnie to też gęste zółte wyleci no i jak siedzi to często mu płynie z noska Cytat:
Cytat:
ps. miały być od dziś upały na lubelszczyźnie mam nadzieję ze to załatwiłaś Cytat:
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zdążyłam przed zakonczeniem watku ale nadrobic nie zdaze Napisze tylko że ostatnio się nalatałam do drukarni ten kupon wydrukować do HM, pozniej do galerii a tam dupa bo kombinezon który chciałam kupić (ten misiowy, miałam z tego bluze 56 i była świetna) ale niestety najwiekszy rozmiar to byl 68 ![]() poszłam do pepko i obkupiłam go w super ciuchy! Spodnie dresowe po 7-10zł, koszulki z długim rekawem, bluza. Naprawde super sa ciuchy i bardzo tanie, bo dresiki za 19,90zł. Także na jesień polecam ![]() chciałam jeszcze zapytać czy gotujecie zupki ze sklepowych warzyw? Bo ja mam taki zamiar w niedługim czasie... Liwka widze że Misia idzie jak Karol, może z innej strony ale też jak burza! U mnie o kosi kosi to moge sobie pomarzyć Wogóle to mój syn ma nowe przezwisko BurMistrz Bo taki wiecznie naburmuszony jest tzn nie że zły tylko na dworze (polu) zawsze ma taką minę, a w domu całkiem inne dziecko ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj pijemy zdrowie Jasia 6 mcy!
![]() a ja nie mam coli buuu ;/
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ahaha Cytat:
![]() no i gdzie sie podzialyscie ... ![]() ja przed 11.30 wyjsc musze - do apteki a pozniej ide w odwiedziny do chrzestnicy
|
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tak czytam, że niektóre z Was już kolejne maluszki planują, podziwiam, ja to nie wiem czy się zdecyduję kiedykolwiek ![]() Siedzę i czekam aż mój książę wstanie, bo jeszcze śpi. Ależ miałam wczoraj przygodę, przez przypadek rozwaliłam osom gniazdo i mnie zaatakowały. Tak uciekałam, że chyba przegoniłabym samego Bolt'a. No ale i tak jedna mnie użądliła, 2 razy, w sumie to się cieszę, że tylko jedna. pani22ka - jak się coś dowiesz więcej o tym znieczuleniu to daj znać, bo mnie też czeka robienie zęba. alliw - gratulacje obrotu ![]() ewelinkka20 - witaj Klementyna - to chyba Ty dostałaś od lekarza polecenie wprowadzenia słoiczków, bo mały za dużo przybierał? Dało to coś? Jak u Ciebie wygląda teraz jedzenie małego? Bo mój kloc dobija do 11kg ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe narazie mi się odechciało potrzebuje przespać całą noc może wtedy się zastanowię ![]() Cytat:
a wogóle to jak się mówi do niego po imieniu to wpatruje sie we mnie i sie strasznie cieszy ![]() --------------- dobra nadrobiłam ![]() powiem wam ze strasznie się boję powrotu do pracy nie wiem co ten mój cycocholik pocznie jak nie bedzie cyca wczoraj poszłam na zebranie do przedszkola nakarmiłam o 16 wróciłam o 18 to akurat przed 18 tż go uśpił ale nie chciał tknąć butli z mlekiem a on z tych co często jje a przed spaniem to już koniecznie musi zjeśćEh ciężko mi będzie go zostawić i babci pewnie też bedzie ciężko, mamy 2 miesiace na nauczenie się chyba musze zacząć 1 posiłek cycem zastępować butlą :/ od października planuje zaprowadzać do babci co 2 dzień na 3h zeby karmienie u nich było i żeby babcia butle dawała mam nadzieje ze sie uda
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój sie chichra jak zmieniam pieluchę i mówię "a tfu" |
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() My od 6 na nogach poszlismy z malym jeszcze spac, myslalam, ze pospimy dluzej, a on po pol godziny juz trzezwy ![]() Na razie bawi sie w lozeczku, ja dopijam juz trzecia kawe dzisiaj i szykujemy sie na upaly - dzisiaj uwaga uwaga 30 stopni
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja, i chętnie przyjmę
chociaż nie wiem jak długo jeszcze bo cycem karmię tylko rano i wieczoremCytat:
) Laski mam pytanie, kiedy odstawiacie od cyca? Bo ja mimo że chciałam w 3 miesiącu to karmie do dziś ![]() I jeszcze jedno na ile wam starcza słoiczek obiadkua ten mały? W sensie ile godzin po mleku i do mleka? Bo mi to się wydaje jakby Kamil miał obiadek jako przegryzkę bo i tak po chwili jest glodny |
|
|
|
|
|
#4972 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do przezwiska to Cytat:
no ale dobrze że nic ci sie nie stało bo z osami nie ma żartów |
|||
|
|
|
|
#4973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kataru to u nas zapchany nos, ciężko oddycha i są glutki zaschnięte które ciężko wyjąć ale po majerankowej przechodzi.świeży szpinak z Biedronki pomidorki koktajlowe pokrojone na pół, posypane prażonym słonecznikiem i zalane vinegret ot cały przepis ale jest smaczne i zdrowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do obiadku to mało mu dajesz jak mały słoik to się nie ma co dziwić, że to przegryzka u nas na obiad idzie jakieś 150-200ml i następne jedzenie po 3-3,5h. Cytat:
też uciekałam jak Bolt
|
|
|
|
#4974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
wpadne pewnie za pare dni bo słonko swieci i całymi dniami siedzimy na dworze (polu) dlatego też w domu mam BAŁAGAN i szlak mnie trafia już... ale szkoda mi pogody. Codziennie rano i wieczorem zdąże zrobić tylko podstawy czyli naczynia,pościelić łóżko, pranie, ewentualnie odkurzyć i tyle. A mieszkanie się graci i graci...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a odkurzacz lubI
|
|||
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Takinna, melduj co o Jasia ![]() Cytat:
jak mój bedzie chciał, to chciałbym do roku przynajmniej cycować |
|
|
|
|
|
#4976 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
I alliw, brawa za przewrotki! Cytat:
A koniecznie akurat za 2 tygodnie musisz całkiem odstawić??? Przecież można karmić dłużej. Wiadomo, że bez przesady, ale 7-8 m-cy czy nawet i rok. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:51 |
||
|
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kupon musisz wydrukować Cytat:
bo my dopiero zaczynamy..
|
||
|
|
|
|
#4978 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Może dziś się zbiorę w sobie i poodkurzam Tylko że mi dziecko dużo w dzień śpi i nie ma jak, no nie ma jak!
|
|
|
|
|
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do obiadków to u nas Karol mało chce jeść nie zjada nawet całego małego słoiczka i zaraz woła o cycka, nie wiem może w koncu któregoś dnia zje wiecej
|
|
|
#4980 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow!!! dawaj fotke
![]() Cytat:
.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ale ciezko przechodzilam caly okres ciazy,pozniej mala po urodzeniu zostala zarażona przez szpital gronkowcem,zaliczylysmy pobyt w szpitalu podczas ktorego dodatkowo zarazila sie rotawirusem,wiec po 7 dniach od wyjscia ponownie trafilismy do szpitala i bylam bardzo bardzo rozbita bliska depresji,czytalam was ale nie pisalam,teraz jest w miare dobrze,mala fajnie sie rozwija mam wiecej czasu to chetnie do Was dołącze 

dla wszystkich solenizantow i solenizantek
dawno nie jadlam - chyba se domowe hot-dogi zrobiem

Jeżeli by to było po jakimś warzywku to nie wyskakiwało by codziennie? I tak teraz mi przeszło przez myśl, że to może przez gluten?
wydawało mi sie ze można leczyc. Malpka cos ostatnio robiła z zebem ale nie wiem czy miała znieczulenie.

05.07.2008

też uciekałam jak Bolt
.