|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
a co do karmienia piersią to pewnie tak samo jak w Polsce - zaświadczenie od lekarza wystarczy, że karmisz piersią. A! Dziewczyny! Gdzie kupię płyn do płukania Dzidziusia? W Rossmannie nie wiedziałam, w Lidlu też nie. Czy jeszcze gdzieś oprócz Reala?
|
|
#752 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() tak mi tez kazali w poradni diabet. co do "grzeszenia" i zajadania pozniej warzywami,w celu zbicia cukru...hmm..ciekawe teoria,moze sluszna,ale jednak nie bede probowac. |
|
|
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynam puchnąć
nie mogę ściągnąć normalnie obrączki, zaraz pomoge sobie kremem, i widzę po nogach że sie trochę powiększyły |
|
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co?ja chyba nie mam możliwości cykania zdjęć z aplikacji wizażowej.. |
||
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka nie dawala im 100 % pewnosci. Maly sie czesto zakrywal i dawala 90% na dziewczynke, ale jednak te 10 % wygralo. Pewnie ma znaczenie tez to, ze przyjaciolka ma nadwage i przez to pewnie jakosc obrazu tez nie najlepsza. |
|
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
a ja proszek dzidzusia kupiłam w delikatesach społem ale tych samoobsługowych... z tym że tam jest mały tylko, ja wiem z 400g?
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Siedzę i czekam na usg
potem wizyta u lekarza.Mała nerwówka jest...poczytam sobie co naskrobałyście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Pepper ale to nie jest wymysl-to jest teoria potwierdzona badaniami. Produkty o niskim IG obnizaja wypadkowa cukru całego posilku.
Jeśli przed posilkiem o średnim IG spozyjesz warzywa, wagowo 1:1 z posilkiem ktory zamierzasz spozyc potem, IG tego drugiego znacząco spada. Bardzo, bardzo wiele zależy od tego jak laczysz produkty. I tak jak zamienniki weglowodanowe nie u wszystkich sie sprawdzają, nawet w połączeniu z insuliną, tak Montignac sie sprawdza fenomenalnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
no tak to już będzie pod koniec ja już schowałam na jakiś czas obrączkę bo coraz trudniej ją zdjąć.
|
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Domii strasznie współczuje szwagierce...nie wiem czemu wcześniej jakoś nie zauważyłam wiadomości.
Chciałabym powiedzieć, że wreszcie się doczekałam przesyłki kurierskiej i trochę mi kamień z serca spadł, dalej dziergam literki dla Małej bo motylki już wydziergałam...wieczorem się będzie działo...skręcanie łóżeczka i ozdabianie.... ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Jestem głodna idę coś przekąsić i napić się ciepłej herbatki |
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to becikowego nie dostają wszyscy niezależnie??
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o dzięki na pewno im puszczę, mąż się wymiguje że to ja mam ich uświadamiać w końcu jestem magistrem biologii więc mały stwierdził że ciocia Asia też już mam dziecko w brzuchu bo byliśmy niedawno na weselu. No starszego to nie zadowala więc opowiadam mu o plemnikach i komórkach jajowych wymigując się od opisania jak plemnik znajduje się nagle u mamy w brzuszku.---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co? jak te koty mnie dzisiaj wkurzają umyłam wszędzie podłoge wtedy kiedy śpią bo przynajmniej nie łażą i nie robią sladów i sierść sie nie przykleja... umyłam wszędzie i poszłam wylać wode z mopa patrze co one robią a one se zabawe urzadziły po tej mokrej podłodze i zadowolone... umyłam jeszcze raz to wylały mi wode z wiadra :/ posprzątałam, zamknęłam je na chwile zrobiłam przeciąg i podłoga szybciej wyschła. No t mówie a zrobie pranie pościeli.. wsadziłam do wanny (nadal mam zepsutą pralkę) namoczyłam, poszłąm odpocząć, potem dokończyłam pranie i powiesiłam.. przychodze przed chwilą a one sobie na tym śpią :/ bo nie zamknęłam drzwi do pokoju gdzie jest suszarka :/ najlepsze jest to że wczoraj czy przedwczoraj wyprowadziłoby mnie to z równowagi i chyba bym sie popłakała.. a dzisaij? wkurzyłam sie i w sumie teraz olałam sprawe. Chyba to od tego mega dobrego humoru.. oby zotał jak najdłużej.. :P---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- nieee warunki są
"Od 1 stycznia 2012 r. do otrzymania becikowego ponownie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży. Musi zostać wypisane na specjalnym formularzu określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2009 r. "w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży, uprawniającej do dodatku z tytułu urodzenia dziecka". dochód nie moze przekroczyc 1922 zł na osobe w rodzinie *
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-06 o 12:04 |
|
|
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=2tinX1T9DG0 Sama przed chwila oglądałam ![]() No z wytłumaczeniem jak ten plemnik sie dostaje jest problem jeśli nie mówiłaś mu nic na temat kochania się. Właśnie sobie pomyślałam że mnie to też czeka. I anegdota z dzieciństwa. Mam z 4 lata i pytam sie taty Skąd się biorą dzieci. tata spanikował i woła mamę, a zanim ona przyszła to ja sama sobie odpowiedziałam że: Chłopcy są z pieprzu a dziewczynki z cukru i potem długo byłam o tym przekonana
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam kto, ale ktoś chciał karuzelkę z projektorem nie?
przeglądam tablice i widze taka z FP http://tablica.pl/oferta/karuzela-fi...tml#d00816aa05 moze ktos by chciał;p bo mnie nie stać
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Yyy to my się chyba nie załapiemy... to chodzi o kwotę dochodów brutto czy netto?
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie juz niektóre oglądały
http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg |
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Adoosienka na rękę na jedną osobę (dziecko wlicza sie do ilości osób w rodzinie).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam posprzątać, ale brzuch mi tak stwardniał i zaczął boleć, że musiałam złapać dodatkową no-spę i poleżeć...
Teraz lepiej, ale do wieczora zero jakiegokolwiek wysiłku, bo jak ja będę tego byka ujeżdżać? ![]() Mały mi się wypycha. Nie kopie, a normalnie rozpycha się tak, że mi wewnątrz wszystko ugniata. Jeszcze się nie urodził, a już wychodzi złe wychowanie- ja do niego mówię, a on mi normalnie tyłek wypycha tak, że mogłabym mu klapsa przez skórę dać
|
|
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i chyba jajo zniosę w tej poczekalni
![]() U nas nie ma wogóle becikowego za to każdy dostaje na dzecko zasiłek od razu po urodzeniu aż do skończenia szkoły. Teraz jest to 140euro miesięcznie zawsze na pieluchy i dzeciowe rzeczy starczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia jesteś pewna, że dziecko wliczamy? Bo ja właśnie tylko w tej kwestii mam problem? Prawda jest taka, że p. Tusk dał nam roczny macierzyński ale dziura budżetową trzeba będzie łatać więc ucinają becikowe...ja już nie wiem które rozwiązanie jest lepsze....
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
A to jak zalicza się to "nowe" dziecko do tego, to my też dostaniemy
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie to proste!
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już oglądaliśmy ten filmik. A w tym filmie ciąża tydzień po tygodniu Danuś młodszy zauważył że to nie jest jego siostra bo to dziecko ma siusiaka. Ja im niby mówię ze dziecko powstaje bo rodzice się kochają ale nie tłumaczę na czym to kochanie polega dokładnie. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- na pewno się wlicza bo ja już to przerabiałam z młodszym synusiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

i niby można się już starać przed narodzinami

nie mogę ściągnąć normalnie obrączki, zaraz pomoge sobie kremem, i widzę po nogach że sie trochę powiększyły
)

a to becikowego nie dostają wszyscy niezależnie??