Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 11:13   #751
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Tylko ja jestem w Belgii tutaj niby nie ma tego kryterium, a becikowe coś koło 1200 Euro i niby można się już starać przed narodzinami

Aha, i jeszcze kobieta coś mówiła, że niektóre gminy oferują jakieś dodatkowe zasiłki za karmienie piersią tu gdzie mieszkam tego nie ma, ale zastanawiam się jak oni sprawdzają, czy się rzeczywiście karmi piersią i jak to się można sfrustrować dodatkowo, jak ktoś chce karmić, a nie ma mleka itp
No tak, uciekło mi to, że Ty w Belgii siedzisz a co do karmienia piersią to pewnie tak samo jak w Polsce - zaświadczenie od lekarza wystarczy, że karmisz piersią.

A! Dziewczyny! Gdzie kupię płyn do płukania Dzidziusia? W Rossmannie nie wiedziałam, w Lidlu też nie. Czy jeszcze gdzieś oprócz Reala?
Stary 2013-09-06, 11:15   #752
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kyte to następnym razem wez jogurt naturalny poniżej 1, 5% tłuszczu. Sa nawet takie smakowe i wychodzi zero grzechu.
Z mierzeniem to różnie mówią.
Bo żeby sprawdzić czy dany miks nie podnosi za wysoko najlepiej byłoby po godzinie i po ddwoch ale myślę ze to niemozliwe jeśli nie ma sie klasycznej cukrzycy. Po 2 godzinach powinno wystarczyć. Tylko każdy posilek trzeba zagryzac warzywami. One obnizaja potem ten średni wynik, nawet jeśli jest wysoki. Dzięki nim można "grzeszyc".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to widze,ze szkoly sa rozne odnosnie tego mierzenia,ja w dzienniczku ze slodkich mam mam napisane np. "1godz. po sniadanu" itd. i musze sobie jak pamietnik wypelniac
tak mi tez kazali w poradni diabet.

co do "grzeszenia" i zajadania pozniej warzywami,w celu zbicia cukru...hmm..ciekawe teoria,moze sluszna,ale jednak nie bede probowac.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:16   #753
89Beatka
Wtajemniczenie

Zaczynam puchnąć nie mogę ściągnąć normalnie obrączki, zaraz pomoge sobie kremem, i widzę po nogach że sie trochę powiększyły pewnie zaczeło się. No cóż i tak dobrze że dopiero teraz.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:16   #754
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No tak, uciekło mi to, że Ty w Belgii siedzisz a co do karmienia piersią to pewnie tak samo jak w Polsce - zaświadczenie od lekarza wystarczy, że karmisz piersią.

A! Dziewczyny! Gdzie kupię płyn do płukania Dzidziusia? W Rossmannie nie wiedziałam, w Lidlu też nie. Czy jeszcze gdzieś oprócz Reala?
ja wlasnie tez szukalam-w auchanie i w piotrze i pawle-tez brak :/
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:18   #755
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

De, to koleżanka miała niespodziankę. Mój lekarz mówił o jeszcze bardziej ekstremalnej sytuacji. Mówił, że przyjmował kiedyś poród, gdzie dziewczyna oczekiwała dziewczynki, a urodził się nie dość, że chłopiec to jeszcze x2 (bliźniaki). Mówił, że dziewczyna miała cesarkę, ale dobrze, że nie była pod narkozą, bo byłoby ciężko jej przetłumaczyć, że to jej dzieci! To takiej pomyłki to ja już całkiem nie rozumiem. Jak można drugiego płodu nie zauważyć?
Ale przegięcie..i wez tu wózek zmieniaj i w ogóle..szok dla takiej matki...Wiecie, ja mam czasem wrażenie że brzuszku mam ich też dwójkę
Cytat:
Kyte to następnym razem wez jogurt naturalny poniżej 1, 5% tłuszczu. Sa nawet takie smakowe i wychodzi zero grzechu.
Z mierzeniem to różnie mówią.
Bo żeby sprawdzić czy dany miks nie podnosi za wysoko najlepiej byłoby po godzinie i po ddwoch ale myślę ze to niemozliwe jeśli nie ma sie klasycznej cukrzycy. Po 2 godzinach powinno wystarczyć. Tylko każdy posilek trzeba zagryzac warzywami. One obnizaja potem ten średni wynik, nawet jeśli jest wysoki. Dzięki nim można "grzeszyc".

Dziękuję
Wiecie co?ja chyba nie mam możliwości cykania zdjęć z aplikacji wizażowej..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:25   #756
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
De czy to ta koleżanka, ktora wreszcie miała mieć upragniona corke?

Cora ja też nie rozumiem jak można sie pomylić. To juz nawet ja widzę na usg znaczne różnice w budowie między moimi dziećmi. A przecież dziesiątek ich nie oglądałam.
Nie to nie ta.Oni juz maja parke.

Lekarka nie dawala im 100 % pewnosci. Maly sie czesto zakrywal i dawala 90% na dziewczynke, ale jednak te 10 % wygralo. Pewnie ma znaczenie tez to, ze przyjaciolka ma nadwage i przez to pewnie jakosc obrazu tez nie najlepsza.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:28   #757
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba koniecznie nie zapomnij o dokumentach.
I z własnego doswiadczenia radzę wziąć jakis mały reczniczek z przeznaczeniem na zniszczenie (choć mój jest w dobrym stanie)-żeby krocze podcierac bo trzeba je często podmywac.

hahaha a ja sobie spakowałam chyba dwa najlepsze ręczniki ;d

Cytat:
Taszanta, a pamiętasz może co mówili w szpitalu nt. becikowego? Bo teraz jest ten warunek dochodowy i nie rozumiem do końca jak obliczyć te dochody i z którego roku podatkowego będzie nas obowiązywało itd.

Moja córa wczoraj coś leniwa była. Leniwa i słabsza. Niby ruchy czułam, ale takie jakieś nijakie. Stwierdziłam, że jak dziś znowu tak będzie to podjadę na IP żeby się uspokoić. Ale od rana liczę ruchu wg schematu od lineczki i już naliczyłam 7 wyraźnych ruchów, więc już się uspokoiłam. I dobrze, bo najlepszy szpital tutaj we Wrocławiu jest zamknięty na czas remontu do końca września.
Taszanta to akurat w Belgii jest:P , ale u nas jest tak ze masz rok od porodu czas złożyć i ten warunek to za rok ubiegły, a jeżeli np. pracowałąs pół roku czy cos, a w tym roku inna praca.. albo w ub oboje pracowaliście, teraz tylko jedno z Was to mi kazali przynieść zaswiadczenie z obecnej pracy z zarobkami- dostałam taki świstek w Urzędzie. no ale to u mnie w mieście, moze u każdej jest inaczej. U mnie te same dokumenty obowiązują do tego dodatkowego zasiłku z miasta 1000zł i do zasiłku rodzinnego. Warto sobie podejść do Urzędu i podpytać bo u mnie Skarbówka to sie ociąga z niektórymi zaświadczeniami tak samo jak niektórzy pracodawcy 'mają czas' a ja np. chce złozyc jak najszybciej, bo wtedy kasa zybciej bedzie ( lanuje ze mi albo do świat wypłaca albo na chrciny )

Cytat:

w Carrefourze jest na pewno i widziałam tez w Intermarche.. ale w Intermarche nie gwarantuje ze zawsze jestbo wydawało mi sie ze jest tylko jeden kącik tych płynów, tak jakby akurat był.. ( innych to nawet po 4 rządki były)

a ja proszek dzidzusia kupiłam w delikatesach społem ale tych samoobsługowych... z tym że tam jest mały tylko, ja wiem z 400g?
Stary 2013-09-06, 11:35   #758
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Siedzę i czekam na usg potem wizyta u lekarza.
Mała nerwówka jest...poczytam sobie co naskrobałyście

Stary 2013-09-06, 11:36   #759
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Pepper ale to nie jest wymysl-to jest teoria potwierdzona badaniami. Produkty o niskim IG obnizaja wypadkowa cukru całego posilku.
Jeśli przed posilkiem o średnim IG spozyjesz warzywa, wagowo 1:1 z posilkiem ktory zamierzasz spozyc potem, IG tego drugiego znacząco spada.

Bardzo, bardzo wiele zależy od tego jak laczysz produkty. I tak jak zamienniki weglowodanowe nie u wszystkich sie sprawdzają, nawet w połączeniu z insuliną, tak Montignac sie sprawdza fenomenalnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:38   #760
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Zaczynam puchnąć nie mogę ściągnąć normalnie obrączki, zaraz pomoge sobie kremem, i widzę po nogach że sie trochę powiększyły pewnie zaczeło się. No cóż i tak dobrze że dopiero teraz.
no tak to już będzie pod koniec ja już schowałam na jakiś czas obrączkę bo coraz trudniej ją zdjąć.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:40   #761
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Domii strasznie współczuje szwagierce...nie wiem czemu wcześniej jakoś nie zauważyłam wiadomości.

Chciałabym powiedzieć, że wreszcie się doczekałam przesyłki kurierskiej i trochę mi kamień z serca spadł, dalej dziergam literki dla Małej bo motylki już wydziergałam...wieczorem się będzie działo...skręcanie łóżeczka i ozdabianie....

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Jestem głodna idę coś przekąsić i napić się ciepłej herbatki
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:41   #762
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Taszanta, a pamiętasz może co mówili w szpitalu nt. becikowego? Bo teraz jest ten warunek dochodowy i nie rozumiem do końca jak obliczyć te dochody i z którego roku podatkowego będzie nas obowiązywało itd.
a to becikowego nie dostają wszyscy niezależnie??

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:46   #763
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
no to dobrze robisz z tymi filmikami, i spokojnie młodszy to rozumie, to nam się wydaje że takie dzieci to cos wiedzą ale nie rozumieją.
Starszemu też lepiej wytłumaczyć niż żeby od kolegów się dowiedział a teraz wszystko szybko idzie, i lepiej używac normalnych słów niż tych wiadomo jakich. A właśnie sobie przypomniałam ze są taki bajki BYło sobie życie i ostatnio oglądałam włąśnie o zapłodnieniu, moze w ten sposób, młodszy też spokojnie mógłby ja oglądnąć

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Newtrend to ta:

http://www.youtube.com/watch?v=m453vhPpR_U

o dzięki na pewno im puszczę, mąż się wymiguje że to ja mam ich uświadamiać w końcu jestem magistrem biologii. Wiec małemu opowiadam że dzieci powstają z miłości rodziców po ślubie więc mały stwierdził że ciocia Asia też już mam dziecko w brzuchu bo byliśmy niedawno na weselu. No starszego to nie zadowala więc opowiadam mu o plemnikach i komórkach jajowych wymigując się od opisania jak plemnik znajduje się nagle u mamy w brzuszku.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Ryba koniecznie nie zapomnij o dokumentach.
I z własnego doswiadczenia radzę wziąć jakis mały reczniczek z przeznaczeniem na zniszczenie (choć mój jest w dobrym stanie)-żeby krocze podcierac bo trzeba je często podmywac.

ja też miałam i sobie chwaliłam w szpitalu chusteczki nawilżające do higieny intymnej, po załatwieniu się bardzo pomagały i ręczniki papierowe.
Stary 2013-09-06, 11:47   #764
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana
a to niespodzianka ja się dlatego nie nastawiam na 100% na żadną płeć, bo to nigdy nie wiadomo
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
i stwierdzam ze reszta co do dopakowania mi została to niestety nie wiem chyba w taśce z lidla bede miałą bo sie do torby nie zmieszcze, a z walizką to chyba głupio, co? ;> nie taka olbrzymią walizą oczywiscie:P
ja też się zastanawiam jak się w swoją zmieszczę, a jakby co torba z lidla z bananami czeka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:56   #765
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
no tak to już będzie pod koniec ja już schowałam na jakiś czas obrączkę bo coraz trudniej ją zdjąć.
wy sie cieszcie ze macie pod koniec tak, a ja? mam od praktycznie samego początku, od 15tyg puchne.. i miałam ostatnio tak że nagle obudziłąm sie z normalnymi nogami i palcami.. włożyłam nawet obrączke i co? długo sie nie nacieszyłam

wiecie co? jak te koty mnie dzisiaj wkurzają
umyłam wszędzie podłoge wtedy kiedy śpią bo przynajmniej nie łażą i nie robią sladów i sierść sie nie przykleja... umyłam wszędzie i poszłam wylać wode z mopa patrze co one robią a one se zabawe urzadziły po tej mokrej podłodze i zadowolone... umyłam jeszcze raz to wylały mi wode z wiadra :/ posprzątałam, zamknęłam je na chwile zrobiłam przeciąg i podłoga szybciej wyschła. No t mówie a zrobie pranie pościeli.. wsadziłam do wanny (nadal mam zepsutą pralkę) namoczyłam, poszłąm odpocząć, potem dokończyłam pranie i powiesiłam.. przychodze przed chwilą a one sobie na tym śpią :/ bo nie zamknęłam drzwi do pokoju gdzie jest suszarka :/

najlepsze jest to że wczoraj czy przedwczoraj wyprowadziłoby mnie to z równowagi i chyba bym sie popłakała.. a dzisaij? wkurzyłam sie i w sumie teraz olałam sprawe. Chyba to od tego mega dobrego humoru.. oby zotał jak najdłużej.. :P

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
nieee warunki są
  • dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  • skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  • pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  • zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży,
  • świadczenie członków rodziny o wysokości dochodów za rok poprzedzający rok złożenia wniosku (lub: dokument potwierdzający uzyskanie lub utratę dochodu, zaświadczenie lub oświadczenie o wysokości składki zdrowotnej, zaświadczenie lub oświadczenie o wielkości gospodarstwa rolnego – jeśli o wsparcie ubiega się osoba będąca właścicielem takiego gospodarstwa
to zaświadczenie to znaczy ze musisz być najpóźniej u lekarza w 10tyg.
"Od 1 stycznia 2012 r. do otrzymania becikowego ponownie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu.
Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży. Musi zostać wypisane na specjalnym formularzu określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2009 r. "w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży, uprawniającej do dodatku z tytułu urodzenia dziecka".

dochód nie moze przekroczyc 1922 zł na osobe w rodzinie *

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-06 o 12:04
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:56   #766
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wy sie cieszcie ze macie pod koniec tak, a ja? mam od praktycznie samego początku, od 15tyg puchne.. i miałam ostatnio tak że nagle obudziłąm sie z normalnymi nogami i palcami.. włożyłam nawet obrączke i co? długo sie nie nacieszyłam

wiecie co? jak te koty mnie dzisiaj wkurzają
umyłam wszędzie podłoge wtedy kiedy śpią bo przynajmniej nie łażą i nie robią sladów i sierść sie nie przykleja... umyłam wszędzie i poszłam wylać wode z mopa patrze co one robią a one se zabawe urzadziły po tej mokrej podłodze i zadowolone... umyłam jeszcze raz to wylały mi wode z wiadra :/ posprzątałam, zamknęłam je na chwile zrobiłam przeciąg i podłoga szybciej wyschła. No t mówie a zrobie pranie pościeli.. wsadziłam do wanny (nadal mam zepsutą pralkę) namoczyłam, poszłąm odpocząć, potem dokończyłam pranie i powiesiłam.. przychodze przed chwilą a one sobie na tym śpią :/ bo nie zamknęłam drzwi do pokoju gdzie jest suszarka :/

najlepsze jest to że wczoraj czy przedwczoraj wyprowadziłoby mnie to z równowagi i chyba bym sie popłakała.. a dzisaij? wkurzyłam sie i w sumie teraz olałam sprawe. Chyba to od tego mega dobrego humoru.. oby zotał jak najdłużej.. :P
A to Twoje kociaki mają humorek heheh
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:00   #767
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Od tego roku wprowadzili dodatkowo warunek, że dochody na jednego członka rodziny nie mogą przekraczać 1922 zł. Właśnie czytałam o tym ostatnio i nie wiem czy się załapiemy czy nie.
Stary 2013-09-06, 12:01   #768
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
o dzięki na pewno im puszczę, mąż się wymiguje że to ja mam ich uświadamiać w końcu jestem magistrem biologii. Wiec małemu opowiadam że dzieci powstają z miłości rodziców po ślubie więc mały stwierdził że ciocia Asia też już mam dziecko w brzuchu bo byliśmy niedawno na weselu. No starszego to nie zadowala więc opowiadam mu o plemnikach i komórkach jajowych wymigując się od opisania jak plemnik znajduje się nagle u mamy w brzuszku.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------
.
tu mam jeszcze, ale może dla tego starszego, w sumie to normalnie pokazane jest
http://www.youtube.com/watch?v=2tinX1T9DG0

Sama przed chwila oglądałam

No z wytłumaczeniem jak ten plemnik sie dostaje jest problem jeśli nie mówiłaś mu nic na temat kochania się.
Właśnie sobie pomyślałam że mnie to też czeka.

I anegdota z dzieciństwa. Mam z 4 lata i pytam sie taty Skąd się biorą dzieci. tata spanikował i woła mamę, a zanim ona przyszła to ja sama sobie odpowiedziałam że: Chłopcy są z pieprzu a dziewczynki z cukru i potem długo byłam o tym przekonana
Stary 2013-09-06, 12:02   #769
ryba91
Zakorzenienie

nie pamiętam kto, ale ktoś chciał karuzelkę z projektorem nie?
przeglądam tablice i widze taka z FP
http://tablica.pl/oferta/karuzela-fi...tml#d00816aa05
moze ktos by chciał;p bo mnie nie stać
Stary 2013-09-06, 12:04   #770
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Od tego roku wprowadzili dodatkowo warunek, że dochody na jednego członka rodziny nie mogą przekraczać 1922 zł. Właśnie czytałam o tym ostatnio i nie wiem czy się załapiemy czy nie.
Yyy to my się chyba nie załapiemy... to chodzi o kwotę dochodów brutto czy netto?

Kubuś już z nami
Stary 2013-09-06, 12:05   #771
89Beatka
Wtajemniczenie

Pewnie juz niektóre oglądały

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg
Stary 2013-09-06, 12:08   #772
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Adoosienka na rękę na jedną osobę (dziecko wlicza sie do ilości osób w rodzinie).

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:10   #773
nasturcja7667
Zadomowienie

Chciałam posprzątać, ale brzuch mi tak stwardniał i zaczął boleć, że musiałam złapać dodatkową no-spę i poleżeć...

Teraz lepiej, ale do wieczora zero jakiegokolwiek wysiłku, bo jak ja będę tego byka ujeżdżać?

Mały mi się wypycha. Nie kopie, a normalnie rozpycha się tak, że mi wewnątrz wszystko ugniata. Jeszcze się nie urodził, a już wychodzi złe wychowanie- ja do niego mówię, a on mi normalnie tyłek wypycha tak, że mogłabym mu klapsa przez skórę dać Wielka gula wystaje... To po tatusiu odziedziczył, na pewno
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:10   #774
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Adoosienka na rękę na jedną osobę (dziecko wlicza sie do ilości osób w rodzinie).

Aaa czyli 1922 zł na osobę, ale nas będzie już trzech! No to się chyba załapiemy

Kubuś już z nami
Stary 2013-09-06, 12:12   #775
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Yyy to my się chyba nie załapiemy... to chodzi o kwotę dochodów brutto czy netto?
chodzi o netto/osobę i dolicza się już nowe dziecko
Stary 2013-09-06, 12:13   #776
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nadrobiłam i chyba jajo zniosę w tej poczekalni

U nas nie ma wogóle becikowego za to każdy dostaje na dzecko zasiłek od razu po urodzeniu aż do skończenia szkoły. Teraz jest to 140euro miesięcznie zawsze na pieluchy i dzeciowe rzeczy starczy

Stary 2013-09-06, 12:13   #777
Kabriela
Zadomowienie

Dzidzia jesteś pewna, że dziecko wliczamy? Bo ja właśnie tylko w tej kwestii mam problem? Prawda jest taka, że p. Tusk dał nam roczny macierzyński ale dziura budżetową trzeba będzie łatać więc ucinają becikowe...ja już nie wiem które rozwiązanie jest lepsze....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:15   #778
Kociak85
Zadomowienie

A to jak zalicza się to "nowe" dziecko do tego, to my też dostaniemy
Stary 2013-09-06, 12:16   #779
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Pewnie juz niektóre oglądały

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg
..." bo mamie zostaje ta tyłość a potem znów się schudza i już..." jakie to proste!

Kubuś już z nami
Stary 2013-09-06, 12:19   #780
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
tu mam jeszcze, ale może dla tego starszego, w sumie to normalnie pokazane jest
http://www.youtube.com/watch?v=2tinX1T9DG0

Sama przed chwila oglądałam

No z wytłumaczeniem jak ten plemnik sie dostaje jest problem jeśli nie mówiłaś mu nic na temat kochania się.
Właśnie sobie pomyślałam że mnie to też czeka.

I anegdota z dzieciństwa. Mam z 4 lata i pytam sie taty Skąd się biorą dzieci. tata spanikował i woła mamę, a zanim ona przyszła to ja sama sobie odpowiedziałam że: Chłopcy są z pieprzu a dziewczynki z cukru i potem długo byłam o tym przekonana
A to sobie wytłumaczyłaś

już oglądaliśmy ten filmik. A w tym filmie ciąża tydzień po tygodniu Danuś młodszy zauważył że to nie jest jego siostra bo to dziecko ma siusiaka. Ja im niby mówię ze dziecko powstaje bo rodzice się kochają ale nie tłumaczę na czym to kochanie polega dokładnie.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzidzia jesteś pewna, że dziecko wliczamy? Bo ja właśnie tylko w tej kwestii mam problem? Prawda jest taka, że p. Tusk dał nam roczny macierzyński ale dziura budżetową trzeba będzie łatać więc ucinają becikowe...ja już nie wiem które rozwiązanie jest lepsze....
na pewno się wlicza bo ja już to przerabiałam z młodszym synusiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości