|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
No ja też zawijałam go na Karpa i spał z rączkami wzdłuż ciała Dawno go nie owijałam, wydaje mi się, że teraz to by nie przeszło już dla silnej Sofci |
|
|
|
|
#4352 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
kaszka wygrała ![]() Mój mały dziś bardzo dużo śpi (nie żebym narzekała) poszedł spać o 21, wstał o 6, o 7.30 poszedł dalej spać i śpi nadal Wczoraj zapisałam go na rehabilitację, dopiero mamy we środę i to prywatnie, bo na nfz jedyny wolny termin po znajomościach wypadł by w październiku, a ja bym nie wytrzymała do tego czasuWracając mijałam lumpeks, a tam za 5 zł wisiał granatowy ocieplany na polaru pajac z kapturem, zdążyłam tylko go zakupić bo jak weszliśmy do środka to Adi zaczął marudzić niczym mój tż że ma dość zakupów |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam te jadłospisy i lece z małą do ogrodu bo piękne słonko. Jeden jest dla kp a drugi dla mm. Mówił mi też lekarz, że od czwartego miesiąca można podawać soczki owocowe. JA zamierza dopiero po 4 coś zacząć wprowadzać, a soczek tylko jakby kupy nie mogła zrobić jak na razie, a poza tym tylko cyc. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45b7fa191c6fc0c9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...91c6fc0c9.html
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-09-06 o 10:54 |
|
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja. ale dady mamy kupione za 22 zł/op i jeszcze 1,5 nam zostało więc wykorzystamy, pampków też mamy zapas z promocji - jedna paka 4 za 29,90 - 54 szt i dwa boxy 99 szt za 69,90 ![]() jeśli chodzi o temat kaszek i kleików to P. po kleiku bardzo mocno ulewa, prawie wymiotuje a kaszki spoko, zjada i nic się nie dzieje.księciunio po przebojach porannych spał do 10.30 lol. a ja niewyspana bo od 6 podawałam mu tego smoka, a potem jak zasnął trochę to kot się na mnie rozłożył z drugiej strony i niewygodnie mi było ![]() jadę dziś na wakacje do mamy na jeden dzień przyjeżdża do nas za chwilę pogadać i pocieszać się, a ja jutro jestem umówiona do fryzjera w Gl na farbowanie i podcinanie więc pojadę z nią wieczorem jak mąż wróci a mężu przyjedzie po południu jutro z P. i pojedziemy do teściów. marzyło mi się od porodu - wieczór z książką, zasypiam, budzę się rano, mogę poczytać, poleniuchować, podrzemać Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-06 o 10:55 |
|
|
|
|
#4355 |
|
siedzę i myślę
|
Happy właśnie mówiła, że gdy karmię na rękach
dopiero potem dodała, że mogę go też w foteliku tak karmić, ale fotelik zazwyczaj jest w samochodzie spróbuję w leżaczku
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczesniej tez jakos dawalam rade laktatorem, chociaz szalu nigdy nie bylo. a z tym buntem u nas podobnie, tez na lewego no i to jedyna metoda, podac drugiego i wrocic. u nas czasem pomagal smoczek na chwile. mlody sie uspokoil i zassal potem nalezycie.przed laktatorem cieply oklad na pare minut, w trakcie masowanie. zawsze masowalam przy odciaganiu, inaczej nic nie lecialo... teraz chyba tak poblokowane bylo, ze nic nie podzialalo. juz jest lepiej, bo Florek co nieco pomogl, ale nadal czuje jedna "kluche" tak w samym srodku...
|
|
#4357 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a masz przerwy i jakies zaciszne miejsce do odciagania? musi byc jakis sposob... ja sie wlasnie zastanawiam, co to bedzie, jak Florek bedzie w szpitalu... przeciez bede musiala sie przeprosic z laktatorem... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam już małego pakować w podróż a on ryk, nie dospał się chyba < po 2 godz>
wiec cycus i śpi dalej ![]() Justi odciąganie ręczne jest łatwe, nawet na youtube jest gdzieś filmik jak to prawidlowo robić
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, a jeżeli już to może z 1-2 porcję. Przed zapaleniem udało mi się kilka porcji mleka zamrozić.
Jak zostanie z mamą w domu, to ja mogę nie podołać z laktatorem, a jak pojedzie z nami i mamą to musimy Młodym zawracać tyłek o pokój... I tak źle i tak nie dobrze... Cytat:
dla Sofci!Co do zawijania, to ja Kubę zawijam po jedzeniu i odbiciu jak jest na delikatnym "odpłynięciu", bo inaczej nie ma szans. Z reguły rączki układam wzdłuż ciała, ale czasami zdarza się, że zaraz po zawinięciu wędrują do góry (ale nie wysuwa ich z kocyka) to tak zostawiam. Cytat:
---- Uciekam szykować nas na szczepienie. Profilaktycznie biorę ze sobą Męża- niech też się angażuje w mniej przyjemne sprawy
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
z kleju
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki, bo tu tak wszyscy o kleikach i sobie myślę wtf o co chodzi
|
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a w szkole będę musiała zamknąć się w kibelku ![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia na szczepieniu ![]() Mamusie czy któraś z Was miała do czynienia z takim najtańszym odciągaczem pokarmu??? http://www .doz. pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=odci%B1gacz (bez spacji) bo może to byłoby jakieś wyjście
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-06 o 11:27 |
|||
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
czyli też na Karpa zawijacie... to u.nas nie przejdzie...
Szprotka powodzenia na szczepieniu, masz rację, trzeba angażować męża! Justi nie mogę się doczekać Waszej relacji z basenu. trzymamy żeby Bartus był zadowolony.z tym odciaganiem to masakra. cieszę się że na razie nie mam takiej potrzeby. Ale jak będę rozszerzać dietę za ten kawałek czasu to do tych kaszę itd chciałabym używać swojego mleka. mm nie chce za bardzo, a na wodzie to mam wrażenie będZie mało kaloryczne. Więc będę chciała się przeprosić w laktatorem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Kuba właśnie odwrócił się z brzuszka na plecy w łóżeczku
Kupiłam rajstopy, całkiem fajne, ale jakby co w carfourze i auchan są tańsze i odebrałam dowód, żeby to uczcić w niedziele wyjeżdzamy za granice Ja też nienawidze odciągać jeszcze raz szacun dla tych które karmią odciągnietym
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Właście widzę że sporo z nam miało pobudkę o 5 mój tez o 5 mleczko a potem przewroty wiec o 6 poszliśmy do salonu. A o 8 zasnęliśmy na kocu w salonie ehh. Właśnie Ash a gdzie ty mieszkasz w Aberdeen.
|
|
|
|
#4371 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, jeśli bęę podawać tylkow celu ekspozycji na gluten to lekarz mówił, żeby dodać łyżeczkę do tego co je zupki, marchewki itp. a jak będę robiła z tego danie to najpierw chyba na moim mleku ![]() Cytat:
Justi, ja jadę na wyjazd integracyjny na 24h i będę odciągać będę mieć pokój z koleżanką więc chyba wezmę aventa ręcznego![]() ja teraz odciągam pokarm po nocy tylko i w kilka minut mam 50-120 ml i to chyba jets ok, w ciągu dnia też jestem w stanie ale trwa to dłużej, po kilku minutach czuje mrowienie (tak jak gdy maly ssie) i zaczyna mleczko płynąć także polecam medelę
|
|
|
#4373 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
z tż oglądaliśmy filmik i z zazdrości skomentował że za 3 tygodnie naszego syna też tak nauczy
|
||
|
|
|
#4374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
tez widzialam dzisiaj i odrazu o tobie pomyslalam hee tez do obiadkow bede dawala Cytat:
Cytat:
Wlasnie dalam m. Marchewke... a wiec pierwsze dwie lyzeszki wypkuwal a potem nie nadazalam i w rezultacie zjadl okolo 8 lyzeczek i aie rozdarl ze malo to mu mleko w buzie i szczesliwy hee jak go kqrmilam trzymal mnie za palca zebym nie uciakla z lyzeczka heh marchewka nawet w nosie jest ... mam nadzieje ze sie nie po..ga hehhe po marchewxe mlekiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Jaki uradowany. Nie mogę się doczekać kiedy pojedziemy do dziadka małża na kujawy i pozbieramy dla młodego jabłuszka i marchewki. |
|
|
|
|
#4376 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
axella - a jaki miałaś cukier w ciąży przy badaniu glukozą? - wtedy był ok? Julka oczy ma duże po mamusi, ale kolor już po tacie ![]() Cytat:
Cytat:
Miałam to samo z Dadami i podobnie z Pampersami białymi (bodajże Premium Care) - też mi jakoś szybko przemakały, więc teraz wykańczam resztę białych pampków w dzień, bo kupiłam na promocji dwie wielkie paki, a na noc zakładam niezawodne zielone pampki Active baby - jak dla mnie najlepsze. Do białych już nie wrócę. |
|||
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Vil -
Siedzę przed kompem i się chichram jak głupia. A jakie ma nóżki opalone.
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów na szybko bo ostatnio nie mam czasu.
Prosiłyście bym napisala co na katarek po wizycie u pediatry w związku z sezonem jesiennym. No więc nic odkrywczego- wszystko stosujecie i mi polecałyście czyli: woda morska do noska i odciąganie do 4x dziennie maks maść majerankowa pod nos no i witamina c - obecnie 3x6 kropel dziennie, profilaktycznie 1x 3-5 kropel dziennie Można też ten nasivin ale faktycznie lepiej go unikać i jak już trzeba to np. na noc, a nie cały dzień Tak więc jesteście równie mądre i doświadczone jak pediatrzy, ja trzymam kciuki by nam przeszło, bo już 4 dzień nas męczy p.s. macie racje, Darek podciąga się do siadania. Dziś chwycił moje kciuki i się podciągał. szok!!! A najlepsze, że się przewracać nie umie, a się podciąga ...nie po kolei chłopak jedzie
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-09-06 o 14:13 |
|
|
|
#4379 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
Ja miałam jeden wynik tylko zły, ale lekarka powiedziała że to może być alergia. Ale za to krzywa cukrowa to mi wyszła tragiczna Wam też tak włosy wypadają po ciąży? Przez pierwsze 3 miesiące po rodzeniu wszystko było ok. Teraz włosy mi wyłażą garściami, paznokcie zaczęły się łamać, nagłe skoki wagi to w dwa dni plus 3 kg, to po tygodniu minus 5 kg Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-09-06 o 14:03 |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Teraz zanim Tymek będzie miał te 3 latka to starsi będą mieć po 11 i 8 lat i swój świat że tak powiem a on jak ten mały smrodek będzie się za nimi ciągać:-P he he Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

) bo warunków do suszenia nie mamy... Więc kupujemy pieluszki z Aldi (koszt ok 41gr/szt) i idzie nam 4-5 dziennie, koszt miesięczny to 12 funtów, więc niedużo i brakuje mi nawet finansowej motywacji do wielorazówek. Ale te pieluszki są porównywalne z Dadami i też czuć wilgoć. Ale Sofia, tak jak Helenka nie marudzi z tego powodu.
) ale u spaniu z takim ułożeniem rączek wzdłuż ciała nie ma mowy
)prawie się dzwignęła do góry na dłoniach
Jeszcze kilka dni temu nie umiała na przedramionach, a teraz już dłonie idą w ruch! Do tego też robi brzuszki. Aż się boję ją na bujaczku kłaść, żeby jej nie zachęcać do siedzącej pozycji 
dla silnej Sofci 

Ślub 27. X. 2012
za wizytę u lekarza!

).. Jakby mi to nie szło to chyba na weekendy kiedy mam szkołę musiałby dostawać MM