Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 18:16   #4111
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

hej
ale dzisiaj był piekny dzien
spedzilismy 5 godzin na dworze

W powoli staje sie aniołkiem
w wózeczku spał, a potem w chuscie tez spokojnie siedzial, wiec chyba jestesmy na dobrej drodze

jest nadzieja,ze chrzest bedzie udany

motylek - a myslisz,ze boli go brzuszek od witaminy D? dla mnie to nonsens, na poczatku dawałam ciagle te same,potem przez miesiac miałam inne w kropelkach, a teraz znowu daje te same w kapsulkach

magusia- biedny Dareczek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 18:23   #4112
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile przeważnie kosztują Pampersy zielone trójki? - bo jest oferta na gruponie, a ja jeszcze na dwójkach lecę i nie znam cen trójek - warto kupić??
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_247&a=1661
Moim zdaniem się opłaca, chyba sama się skuszę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tez tak uwazam, wystarcza problemy sercowe, nie? ja nowych problemow nie zniose, jakkolwiek twarda moge sie wydawac... jesli bede musiala pompowac przez dwa tygodnie, to wysiade... przeciez ja nie mam czasu siku zrobic, to niby kiedy mialabym sie bawic laktatorem?
pigula pocieszala mnie, ze jeszcze nic nie przesadzone i ze powody sa rozne. jutro u lekarza z nami bedzie, zeby lepiej, po fachowemu zobrazowac doktorkowi wszystko. to fajnie, bo Florek wydaje sie zdrowy, ale te ataki placzu nie sa normalne i jak pigula to zobrazuje, to na pewno nie bedzie nikt myslal, ze to tylko panika z mojej strony.
Super, że macie taką opiekę i ktoś fachowy pójdzie z Wami do lekarza. W Polsce sobie tego nie wyobrażam...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Masakra,
Po pierwsze, wcale to nie trwało 2 minuty, po drugie Darek tak później płakał że się zanosił i piszczał więc, a ja nie mogłam nic zrobić bo to było w trakcie zabiegu i tak był zdenerwowany, że jeszcze na rękach tak ciężko dyszał i popłakiwał.
No i najgorsze, że w poniedziałek powtórka, bo jedno oko zostało zrobione, ale drugie jest podobno mega napuchnięte i najpierw trzeba tą "opuchliznę" zbić, więc mamy dawać dicortineff ( co mnie nie cieszy bo to steryd) i jakąś inną kropelkę do nosa.
Zła jestem, ale w sumie wyjścia nie ma
Biedny Daruś

Cytat:
Tak oczka ropieją, tylko wiesz, u nas ropieją tak, że ja wycieram ropkę, mija może 30 min czy maks godzinka i znów pełno tego cholerstwa na oku
On już ma wszystko wokół oczu podrażnione przez to ciągłe dotykanie ich.
U nas też tak było, trzy różne pielęgniarki pokazywały, jak masować - każda inaczej i każdy sposób był bezskuteczny. Dopiero sama zaczęłam szukać i po 2-3 dniach pomogło, od jakiegoś czasu mamy spokój. Nie wiem, jak Ty masowałaś, ale jeśli inaczej, to może u Was też by to pomogło i Darek uniknąłby kolejnego zabiegu? Masowałam w kąciku oka, przy nosie, ruchem okrężnym, później przesuwałam palec w dół, równolegle do skrzydełek noska. Trzeba to robić dość mocno, żeby skóra się jakby odbarwiała.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Veronic, super, że Wojtuś miał dziś lepszy humor

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 18:24   #4113
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
ale dzisiaj był piekny dzien
spedzilismy 5 godzin na dworze

W powoli staje sie aniołkiem
w wózeczku spał, a potem w chuscie tez spokojnie siedzial, wiec chyba jestesmy na dobrej drodze

jest nadzieja,ze chrzest bedzie udany

motylek - a myslisz,ze boli go brzuszek od witaminy D? dla mnie to nonsens, na poczatku dawałam ciagle te same,potem przez miesiac miałam inne w kropelkach, a teraz znowu daje te same w kapsulkach

magusia- biedny Dareczek
Co byliśmy z.młoda. u tej neonatolog prywatnie to pytałam się jej czy to możliwe by tak było a ona że tak. że mimo że witamina jest ta sama.to substancje które konserwuja są różne i może tak być
a był taki okres.że.lepiej wojtek się czuł to nie.zbiegło się z tymi witaminami w.kropelkach ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 18:31   #4114
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Co byliśmy z.młoda. u tej neonatolog prywatnie to pytałam się jej czy to możliwe by tak było a ona że tak. że mimo że witamina jest ta sama.to substancje które konserwuja są różne i może tak być
a był taki okres.że.lepiej wojtek się czuł to nie.zbiegło się z tymi witaminami w.kropelkach ?

nie zauwazyłam zeby było znaczace polepszenie przy stosowaniu innych witamin

duzo lepiej było na poczatku stosowania delicolu

a teraz to juz kwestia czasu,zeby to po prostu mineło...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 18:51   #4115
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
e 5 to jeszcze nie było:P a jak film? to co widzimy się jutro o 11?

Magiusa biedne maleństwo
film fajny, tyle że nastawiłam się na komedię, a komedią bym tego nie nazwała.
się widzimy jutro
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 18:56   #4116
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
U nas księga dźwięków w ogóle się nie sprawdza
a wydajesz dzwieki jak należy? my baaardzo koloryzujemy Nelcia kwiczy ze szczęścia. na obrazki na razie zerka, ale bardziej fascynują ja czarne napisy na białym tle

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Mamy juz Dzisiaj zaliczone kupsko
Wczoraj nie było.. U nas maridzenia ciąg dalszy, ale uwaga, jak wyszłam wczoraj na spacer to był aniolkiem. Oczywiście musiałam chodzić i bujac bo co siadlam to pobudka i nerw.
I tak chodIlismy 3i pól godziny
ja dzisiaj chodziłam 5! i teraz jeszcze godzine. padam na pysk ale wazne. ze mala wyspana dzisiaj miała dzień marudy - po szczepieniu, wiec jej wybaczam hehe. jeczy, steka, piszczy - az mi w uszach dzwoni :P pan doktor nie ma do niej zadnych zastrzezen i uwaga najlepsze: waga 6180 taaa. 280 gramow w tydzień. ja już nie wiem jak ona to robi... (wyjasni mi to ktoras? poczawszy od 3 tyg.: 4100, 4500, 4570, 4900, 5100, 5230, 5450, 5600, 5730, 5780, 5960, 5900, 6180)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wczoraj Tż się dowiedział że wyoadł mu przymusowy wyjazd do Szczecina..
i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
ekstra! najlepsze sa takie spontaniczne wyjazdy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:29   #4117
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Biedny Daruś

U nas też tak było, trzy różne pielęgniarki pokazywały, jak masować - każda inaczej i każdy sposób był bezskuteczny. Dopiero sama zaczęłam szukać i po 2-3 dniach pomogło, od jakiegoś czasu mamy spokój. Nie wiem, jak Ty masowałaś, ale jeśli inaczej, to może u Was też by to pomogło i Darek uniknąłby kolejnego zabiegu? Masowałam w kąciku oka, przy nosie, ruchem okrężnym, później przesuwałam palec w dół, równolegle do skrzydełek noska. Trzeba to robić dość mocno, żeby skóra się jakby odbarwiała.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Veronic, super, że Wojtuś miał dziś lepszy humor
Dziękuuję, spróbujemy, tylko kurna nie wiem czy u nas się da bez zabiegu tzn. chodzi o to, ze jak będę podawała dicortineff to spodziewam się, że do pon.oczka i tak już nie będą ropieć ( bo jak stosowaliśmy krople to zawsze działały pod koniec stosowania, a po zakończeniu po2-3 dniach ropka wracała) i ciężko będzie stwierdzić czy od masażu czy leku, ale i tak będe próbowała, jeśli w ogóle pozwoli się tam dotkać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:20   #4118
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
z kremami do twarzy to jak z facetami - ciezkie poszukiwania, no i kazdej inny spasi. ale nie przejmuj sie napisami typu 40+, bo w normalnych kosmetykach nie ma niczego, co przeniknie na tyle gleboko, zeby skore rozleniwiac itp. wieksosc kremow przeciwzmarszczkowych to po prostu kremy nawilzajace. profilaktyka zmarch to:
1. ochrona przeciwsloneczna (przede wszystkim przed UVA)
2. zdrowe odzywianie
3. pielegnacja, tj. lagodne mycie i nawilzanie.
jak juz zmarchy sa, to pomoc moga retinoidy (ale porzadne stezenia, a takich w sklepie nie dostaniesz; z dermatologiem trza wejsc w uklady) i ew. peelingi kwasami. moze kojarzysz ten odcinek sex and the city, jak samantha sobie taki peeling fundnela... pare dni wyjete z zyciorysu

a co do cyckowej pianki, to skladu nie widze, ale opinie niezle. moze warto wyprobowac? od starszych, doswiadczonych wizazanek wiem, ze sprawdzaja sie maski glinkowe, zmywane np. peelingujaca rekawica, i potem wmasowanie dobrych, odzywczych oleji (moga byc mieszanki z arganowym, z dzikiej rozy itp).
dzięki Ci dobra kobieto

I kciuki zeby nie trzeba było zaczynać zabawy z laktatorem

Cytat:
Masakra,
Po pierwsze, wcale to nie trwało 2 minuty, po drugie Darek tak później płakał że się zanosił i piszczał więc, a ja nie mogłam nic zrobić bo to było w trakcie zabiegu i tak był zdenerwowany, że jeszcze na rękach tak ciężko dyszał i popłakiwał.
No i najgorsze, że w poniedziałek powtórka, bo jedno oko zostało zrobione, ale drugie jest podobno mega napuchnięte i najpierw trzeba tą "opuchliznę" zbić, więc mamy dawać dicortineff ( co mnie nie cieszy bo to steryd) i jakąś inną kropelkę do nosa.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:30   #4119
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
nie zauwazyłam zeby było znaczace polepszenie przy stosowaniu innych witamin

duzo lepiej było na poczatku stosowania delicolu

a teraz to juz kwestia czasu,zeby to po prostu mineło...
No i moja teoria legła w gruzach
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a wydajesz dzwieki jak należy? my baaardzo koloryzujemy Nelcia kwiczy ze szczęścia. na obrazki na razie zerka, ale bardziej fascynują ja czarne napisy na białym tle

ja dzisiaj chodziłam 5! i teraz jeszcze godzine. padam na pysk ale wazne. ze mala wyspana dzisiaj miała dzień marudy - po szczepieniu, wiec jej wybaczam hehe. jeczy, steka, piszczy - az mi w uszach dzwoni :P pan doktor nie ma do niej zadnych zastrzezen i uwaga najlepsze: waga 6180 taaa. 280 gramow w tydzień. ja już nie wiem jak ona to robi... (wyjasni mi to ktoras? poczawszy od 3 tyg.: 4100, 4500, 4570, 4900, 5100, 5230, 5450, 5600, 5730, 5780, 5960, 5900, 6180)

ekstra! najlepsze sa takie spontaniczne wyjazdy
Kobieto tak pieję miauczę i chrumkam, że później mne gardło boli
Moją litery nie interere tylko obrazki koloroweeeee.

No Nelka się chyba niewykupkała i stąd te dodtakowe gramy
Pięknie już waży, moze Matyldę dogoni

Co tu taka cisza?
Seriale się pozaczynały i wwszystkie polazły

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-04, 20:43   #4120
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mialam sie wczesniej pytac ...bedziecie uczyly dzieci jezyka migowego dla niemowlat?
nie, poza tymi najbardziej podstawowymi znaczeniami - papa itp

oglądajcie, płakaliśmy ze śmiechu ... Przemek zdecydowanie wędruje na basen mam nadzieję że nikogo nie urazi słownictwo mojego męża
http://www.youtube.com/watch?v=x7fp_...ature=youtu.be

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:48   #4121
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
My też po szczepieniu.
Na rota już za późno.
Na pneumo, gdybyśmhy zdecydowali się teraz to 4 dawki, a po 6 m.ż - 3 więc się wstrzymaliśmy i zaszczepiliśmy tylko 5w1, młoda schudła 6620 i TYLKO65 cm wcale nie jest taka długa
hm, to u nas chyba inne szczepionki bo miałby być 3 dawki
Cytat:
Masakra,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
3 kontrola bioderek zaliczona - jedno bioderko "dojrzałe", jakieś jądro dojrzało, w drugim jeszcze nie - ale to norma - kolejna kontrola za 8 tyg, masakra ile tego załatwiłam od razu skierowanie do neurologa do Gliwic i będziemy się tam rehabilitować
i muszę się pochwalić że Przemek był gwiazdą poczekalni - jeszcze na dobre nie weszliśmy a ten już się cieszył do wszystkich, kilka razy musiałam go odłożyć na przewijak bo mi rąk brakowało jak czegoś szukałam i zamiast awantury to się uśmiechał to wszystkich a na usg wszystkie dzieciaczki przed nim się darły jak opętane, a ten spokojnie dał się położyć w korytku, jeszcze go obracałam tam na wszystkie strony i ciągnęłam bo źle leżał, nawet nie pisnął tylko gapił się wszędzie wokół ... nawet nie zamarudził ani razu ale siedzieliśmy tam godzinę i miał dość emocji chyba bo potem na spacerze od razu zasnął na 1,5 h

my ostatni raz usypialiśmy tzn próbowaliśmy jak miał 5 tyg i nie spał nocami. a teraz w ogóle nie ma u nas takiego pojęcia - jest śpiący i zmęczony, to dajemy smoka i śpi. wieczorami po kąpieli siedzi z nami, ale staramy się nie rozbawiać go jakoś, raczej leży sobie koło nas albo na nas i ma głaskanki i przytulanki - w końcu robi się śpiący i zasypia - czasem trwa to godzinę czasem dwie, ale jak go już odkładamy do łóżeczka to nigdy nie protestuje.

za bioderka i dla Przemcia, że taki grzeczny

My też jako tako nie usypiamy młodego jak jest zmęczony to często sam zasypia a jak widzę, że maruda i nie zaśnie to podaję pierś, possie chwilę i ma odlot
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mialam sie wczesniej pytac ...bedziecie uczyly dzieci jezyka migowego dla niemowlat?

raczej nie

Aaaaa Vil jaki boski Przemo!!! MARSZ NA BASEN!!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:49   #4122
prodiament
Raczkowanie

Zawstydzona tym, że nieumiejętnie podnoszę swoje dziecko, poszukałam sobie filmików o noszeniu niemowląt - będę się uczyć poprawnie, z trzymiesięcznym opóźnieniem, ale liczą się chęci, hehe

http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek

http://www.youtube.com/watch?v=XIKuM_AbaQU

http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

Może też się komuś przyda
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:56   #4123
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

hejka
znów mam sporo nadrabiania pewnie wszystkiego nie ogarnę

u nas dziś w miarę ok. Karolcia znów na widok wózka zaczęła płakać. Ni ale teraz z nią wychodzę jak ma spać, więc chwila płaczu i kima

Na weekend mają przyjechać moi rodzice już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ala gada do wszystkiego jak leci. Czasami do majki, czasami do zabawki, czasami do ściany i ogólnie bardziej ona ją zaczepia. Majka na widok Ali wzdycha i szuka innej rozrywki. Zdecydowanie woli dorosłych;-)
moja Karolcia też najbardziej lubi rozmawiać ze ścianą, a jeszcze lepiej z sufitem
właśnie miałam pisać żebyś dodała zdjęcie a tu proszę już jest piękne dziewczyny!!! chyba włosków im ubyło czy się mylę?

happy życzę miłego spędzenia czasu
Stary 2013-09-04, 21:03   #4124
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

oglądajcie, płakaliśmy ze śmiechu ... Przemek zdecydowanie wędruje na basen mam nadzieję że nikogo nie urazi słownictwo mojego męża
No nie wierzę Cudooooo moja tam w wannie lezy tak zrelaksowana, że nawet się nie chlapie I jeśli wasze dzieci tak kopią to nic dziwnego, że się przekręcaja :d Moja chyba nie ma siły w takim razie Kurcze, żywiooooł

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-04, 21:07   #4125
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziś dokończyłyśmy słoiczek marchewki Tzn. Karolcia dokończyła w pierwszy dzień zjadła jakieś 20g, wczoraj 40 g i dziś 60 g w sumie nie miałam zamiaru jej tyle dawać ale dziś tak pięknie jadła że aż się wzruszyłam. Przez te dwa dni to jej tak jakby popychałam to jedzonko o jej górną wargę a dziś ładnie SAMA jadła z łyżeczki.
Tak więc dziewczyny ćwiczenie łyżeczka + woda/mleko opłacało się

Magiusia my śpimy pod kocykiem. Raz grubszym, raz cieńszym- zależy od pogody.

szprotka Kubuś bosko ssie te paluszki

diabli właśnie źle napisałam. Kalafiora jeszcze nie można ale brokuła jak najbardziej. Na początek można ziemniaka, marchewkę, dynię, pietruszkę i brokuła

Magiusia u mnie w nocy jest chłodno więc ubieram cieplejsze pajace (polarkowe) + kocyk. A w dzień body z długim rękawem, jakieś spodenki dresowe i skarpetki.
Stary 2013-09-04, 21:13   #4126
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ale słodziak basen dla Przemcia obowiązkowo!

Cytat:
Zawstydzona tym, że nieumiejętnie podnoszę swoje dziecko, poszukałam sobie filmików o noszeniu niemowląt - będę się uczyć poprawnie, z trzymiesięcznym opóźnieniem, ale liczą się chęci, hehe

ja też źle podnoszę I., także sie przyda
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:24   #4127
cloche
Zakorzenienie

vil, na basen!!! musicie, po prostu musicie! Przemo uwielbia wode, to trzeba wspierac!

a ja w koncu wzielam kapiel razem z Florkiem dziewczyny, polecam goraco!!! bylo tak pieknie miec tego golaska blisko, woda nas otaczala, mlodego unosila... ach jak pieknie!
oczywiscie zadnej piany, zadnych dodatkow. najpierw sie wyszorowalam, a potem ciepla woda do wanny i siup
Ash, macie wanne? moze sprobuj tak z Sofcia, taki "mniejszy kaliber" najpierw, zanim pojdziecie znow na basen?
Cytat:

no ba!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:25   #4128
sharpnowaja
Zakorzenienie

loney a jakie jabłuszka są dobre?

MoTyleKsw pewnie że możecie wyjść w takiej czapce na miasto! piękna jest!

pawie oczko dla Nelci za skończone 4 m-ce

vil kiedy będziesz sadzać Przema w tym krzesełku?

cloche wydrapałabym oczy gdyby jakaś obca baba całowało moje dziecko!!! wrrrrrrr

nuna a który wy macie teraz tydzień?

vvgh myśmy nie brali szczepienia na rotawirusy

hump mamy chustę ale mała różnie chce w niej chodzić. Czasami 5 min a czasami godz. I jak już bierzemy chustę to i tak wózek też.
Stary 2013-09-04, 21:28   #4129
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Tak więc dziewczyny ćwiczenie łyżeczka + woda/mleko opłacało się
Jakie to ćwiczenia?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:30   #4130
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

cloche zazdroszczę kąpieli z Flo

moje dziecko dziś pierwszy raz miało w buźce łyżeczkę musiałam kupić bo inaczej nie dawałam rady podać mu wit. D3

Stary 2013-09-04, 21:31   #4131
cloche
Zakorzenienie

sharp, w mojej ksiazce o zywieniu maluszkow jest napisane, ze z jablek nadaja sie golden delicious, jonagold, elstar i braebrun. pewnie z polskich rodzajow tez cos by sie jeszcze znalazlo, a to ksiazka niemiecka i wymienione sa te, ktore tutaj sa dosc popularne. chyba chodzi o to, by wlasnie nie potrzebowaly zbyt duzo pryskania, i zeby nie byly zbyt kwasne, cierpkie.
Stary 2013-09-04, 21:33   #4132
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Diabli pamietaj o ksiazeczkach, musi Antos dostsc nagrode za swoja cudowna przemiane
-czarno-biale: oczami maluszka, maluszek patrzy, maly geniusz albo seria "książeczki kontrastowe,
- wszystkie miękkie materiałowe
- seria Read&Play
- książeczki K's Kids
- książki wyd. Bellona
- "obrazki dla maluchow" cala seria (ciało, dbaj o zdrowie, czekamy na dzidziusia, nazywam swiat, zwierzęta, dzień malucha, zycie w miescie, dobre wychowanie itd.)
- inna seria 'obrazki dla maluchow" (przyroda, zwierzęta i ich dzieci, kolory, poznaje swiat, krok po kroku, wies itd."
- seria "kim jestem? dotknij, poczuj i zgadnij" (4 części - dzikie zwierzęta, zwierzęta wokół mnie, dzieci zwierzat, zwierzęta na farmie)
- seria dotknij i poznaj (w drodze, w morzu, zycie w dżungli, male zwierzątka,
- seria wesole dzwieki
- książeczki Kelly Caswell
- ksiega dzwiekow
- seria 1001 drobiazgow
- seria Mam oko na...
- mamoko (miasteczko mamoko, dawno temu w mamoko, 3000, mapy)
- poczytaj mi mamo
- ulica czeresniowa (lato, wiosna, noc)
- little people (fisher price) seria z okienkami
- 10 misiów
- Piotruś królik - pierwsze słowa
- mysi domek
- robimisie, roznimisie

i duuuuzo innych

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
a dziś jest 4 września dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się, że mamy Sofke, są pierwsze urodziny TZa siostrzenicy i również dziś TZa koleżanka urodziła trojaczki! Nie wiem który tydzień ale ważą: chłopiec 1.4 kg, dziewczynki po 1.3 kg. Malenstwa!
.
wow, niezla gromadka i za "rocznice" a Sofi zdrowka!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:48
Stary 2013-09-04, 21:33   #4133
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No i moja teoria legła w gruzach

Kobieto tak pieję miauczę i chrumkam, że później mne gardło boli
Moją litery nie interere tylko obrazki koloroweeeee.

No Nelka się chyba niewykupkała i stąd te dodtakowe gramy
Pięknie już waży, moze Matyldę dogoni

Co tu taka cisza?
Seriale się pozaczynały i wwszystkie polazły
heheh zebys wiedziala hehe
Cytat:

o nie no masakra z tz 2 razy ogladalismy ale P. daje czadu w wannie super i ten uspmiech z zebami no boski jest

ja zamierzam troche sie przylzyc i pocwiczyc z m. kol. synek znal i teraz ma 1,5 roku pieknie mowi a przedewszytkim jak mial rok bez problemow porozumiewala sie z nim ale nie wiem czy mam tyle cierpliwosci..

M. wkapany i od 20 spi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:36   #4134
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
cloche zazdroszczę kąpieli z Flo

moje dziecko dziś pierwszy raz miało w buźce łyżeczkę musiałam kupić bo inaczej nie dawałam rady podać mu wit. D3
no to lec do wanny! ja nie wiem, czy to przez ta wspolna kapiel, czy mu sie cos poprawilo... ale FLOREK ZASNAL SAM!!! juz godzine spi w lozeczku tylko 3 razy smoka mu podalam...

a co do lyzeczek... ehmmm... Flo ma lyzeczke opanowana, ale najlepsze, ze opanowal rowniez kieliszek od zoladkowej w nim podaje mu jego codzienna porcje aspiryny

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

banka, a masz jakies "instrukcje" do nauki tego migowego? w sumie Florkowi by sie przydalo... jak nie bedzie wiedzial, po jakiemu nadawac, to sobie na migi poradzi
Stary 2013-09-04, 21:39   #4135
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to lec do wanny! ja nie wiem, czy to przez ta wspolna kapiel, czy mu sie cos poprawilo... ale FLOREK ZASNAL SAM!!! juz godzine spi w lozeczku tylko 3 razy smoka mu podalam...

a co do lyzeczek... ehmmm... Flo ma lyzeczke opanowana, ale najlepsze, ze opanowal rowniez kieliszek od zoladkowej w nim podaje mu jego codzienna porcje aspiryny
nie mamy wanny

haha, od małego z kieliszkiem za pan brat

Stary 2013-09-04, 21:39   #4136
sharpnowaja
Zakorzenienie

karolina widzę że masz automat do chleba fajne to jest? opłaca się? TŻ mnie na niego namawia

vil Przemuś taki malutki jest w tym krzesełku
ale chyba jeszcze nie będziesz go w nim karmić?

MoTyleKsw dzięki za wyczerpujące info!

diabli aż mi ciary przeszły jak napisałaś o gipsowaniu takich malutkich nóżek

szprotka co tam upolowałaś na ciuchach?

diabli nie chcę Karolci wozić w foteliku zamiast w wózku. Już wolę z nią wychodzić w porze spania. PRzynajmniej na dworze sobie pośpi.
Stary 2013-09-04, 21:40   #4137
happy blue
Zadomowienie

co tam, u moich ulubionych rodzinek? jakiś mini skrócik dwóch dni?
Banka, jak tam Dawid w szkole? mój bratanek, którego podejrzewałam o to, że bardzo będzie się przjemował i stresował jest zachwycony
Color, a Twoi do której klasy chodzą?
Kto był na basenie? I jak wrażenia? Ja w końcu nabyłam strój dwuczęściowy i idziemy w następny weekend! Podobno nie wszędzie trzeba mieć czepki, na której stronie mignęło mi, że pisali, że nie trzeba. Może, żeby niemowlaki się nie wystryszały swoich rodziców?
Na allegro znalazłam karuzelkę, ale tylko z odbiorem osobistym w Poznaniu....jakaś chętna?
Motylku- super czapka Ci wyszła! w tym stylu mam już zaprojektowaną całą kolekcję i zbieram materiały! Oj, długie zimowe wieczory babcia będzie miała zajęte
Xal- to Ty pytałaś o krem na przebarwienia? Mamy w ofercie taki, po którym jednej pani znikły plamy po bielactwie
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:43   #4138
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Superaśne
Mam 2 pytanka:
1 - co masz za podkładkę pod główkę?
2- czy już w wieku 5 mies. można moczyć uszka, bo my ciągle uważamy by woda nie wpadała do uszek

p.s. widać, że mu się mega podoba, bo nawet jak sobie buźkę zachlapie to nie płacze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:47   #4139
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam pisać jak będę zamawiać
to piszę:P
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=340
pooglądam co tam maja fajnego

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dzieki za info trzeba sie przejsc chociaz az tak dużo mi ich nei zchodzi jak przypuszczalam wczesniej bo Kubus kupsko robi raz na 6 dni a przy zmianie pieluszki to jedna wystarczy na otarcie siusków
a ja zawsze pytam Neli: corcia, zrobilas kupe na dwa czy na trzy? ta na trzy (chusteczki) zdarza się częściej hehe. raz mialysmy kupe na piec

Cytat:
Przemek nie lubi, musi machać wszystkimi czterema kopytkami

Cytat:
w rossmanie są huggies 3 paczki za 12,79 i lepsze składowo przynajmniej wg. podwojonej sroki
bardzo lubie te zielone mokre, grube, wyciagaja się po jednej. składowo tez zdałam się na sroke i w rossmanie faktycznie ten trzypak warto kupic. zrobilysmy sobie kilka dni temu zapasy.

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
I co to za Księga dźwięków?
http://krainailustracji.blogspot .com/2012/09/soledad-bravi-ksiega-dzwiekow.html

http://ksiazkiobrazkowe.blogspot .com/2012/07/ksiega-dzwiekow.html

http://pozarozkladem.blogspot.co m/2012/10/ksiega-dzwiekow.html
Stary 2013-09-04, 21:54   #4140
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

banka, a masz jakies "instrukcje" do nauki tego migowego? w sumie Florkowi by sie przydalo... jak nie bedzie wiedzial, po jakiemu nadawac, to sobie na migi poradzi
ehhehz kieliszkiem dobre
http://www.babysigns.pl/ w niemczech tez powinni byc instruktorzy , ja sie wybiore na warsztaty i zakupie zestaw z ksiazeczkami
to jest synek mojej kolezanki , jak byla u mnie maly mial niecaly rok bez problemuie porozumiewali ona mowila, pytala on pokazywal wygladalo to bosko a teraz 1,5 roku i mowi wszystko a co najwazniejsze nie bylo nerwow ze mama nie rozumie ze chce pic ze boli go brzuszek czy chce wyjsc na dwor ale czy ja dam rade
https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww .youtube.com%2Fwatch%3Fv% 3Dglek4qcjHgQ%26feature%3 Dyoutube_gdata_player&h=n AQGIq5wuAQFx62qSW07tAZKNa 8da5I4AM5Nho2JeGysbjg&enc =AZO9XLrpdYJIxokOmuImrOVY zO3eWoDvH_jxr1FrYor0wHJFf ZIvLLbAKnuTeLvj5_beab6kbR poUzWRc-5yBin4&s=1
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
co tam, u moich ulubionych rodzinek? jakiś mini skrócik dwóch dni?Banka, jak tam Dawid w szkole? mój bratanek, którego podejrzewałam o to, że bardzo będzie się przjemował i stresował jest zachwycony
Color, a Twoi do której klasy chodzą?
Kto był na basenie? I jak wrażenia? Ja w końcu nabyłam strój dwuczęściowy i idziemy w następny weekend! Podobno nie wszędzie trzeba mieć czepki, na której stronie mignęło mi, że pisali, że nie trzeba. Może, żeby niemowlaki się nie wystryszały swoich rodziców?
Na allegro znalazłam karuzelkę, ale tylko z odbiorem osobistym w Poznaniu....jakaś chętna?
Motylku- super czapka Ci wyszła! w tym stylu mam już zaprojektowaną całą kolekcję i zbieram materiały! Oj, długie zimowe wieczory babcia będzie miała zajęte
Xal- to Ty pytałaś o krem na przebarwienia? Mamy w ofercie taki, po którym jednej pani znikły plamy po bielactwie
Powiem Ci ze tez zadowolony podoba mu sie ze wychodzi na przerwy heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości