Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 15:57   #4831
kisiej25
Tajka

Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość

a teraz zagadka : co Wam mówi liczba 116?
Mi się zawsze będzie kojarzyć z autobusem, którym najczęściej jeżdżę
Ale wnioskuję, że to liczba postów, które pozostały do naszej wielkiej 5

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:01   #4832
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez yoanna0991 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Jestem nowa na Wizażu i zaciekawił mnie ten wątek. Zaraz wybieram się na siłownie, ale najpierw wywiąże się i napisze wszystko jak należy (pkt 5.) "W swoim pierwszym poście napisz ile masz lat, ile ważysz, jaki masz cel, co i jak często ćwiczysz, w jaki sposób się odżywiasz. Napisz też coś o sobie, przecież nie samą dietą człowiek żyje"
Mam 23 lata, ważę 56kg, 173cm; chcę ukształtować sylwetkę; ćwiczę od 1-3x w tygodniu, na siłowni (uwielbiam przysiady ze stangą!). Niestety nad sposobem odżywiania muszę popracować, gdyż mam złe nawyki. Jem czasem za dużo, czasem za mało, zdarza mi się jeść niezdrowo (słodycze i pizza - moja słabość). Mam to szczęście że uwielbiam wysiłek fizyczny i jeśli z jakiegoś powodu nie ćwiczę jakiś czas, źle się z tym czuję. Przerobilam okolo 30 "skalpeli" Chodakowskiej i sporo treningów 6-cio minutowych. Dodam, że moją miłość poznałam właśnie na siłowni. A jak jest u Was? Któraś ćwiczy ze swoją połówką? Pozdrawiam i życzę wytrwałości!!!
masz niedowagę, więc może lepiej byłoby Ci na fitnessie, a nie na wspólnym odchudzaniu?

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
Mi się zawsze będzie kojarzyć z autobusem, którym najczęściej jeżdżę
Ale wnioskuję, że to liczba postów, które pozostały do naszej wielkiej 5

kiepsko u Ciebie z matmą

ktoś ma jakiś inny pomysł?

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:03   #4833
anulciak85
Zakorzenienie

Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI

Liczba dni di Sylwestra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-06, 16:09   #4834
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:
a ja melduję 20 min. na bieżni aleeeż będzie wzrost na wadze

Cytat:
a teraz zagadka : co Wam mówi liczba 116?
chciałam napisać to samo co Ania
blaszok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:12   #4835
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Opisanej nigdzie nie mam Pierwszym krokiem było obcięcie włosów, a potem lekturka wizażu jakby coś się interesowało to pytaj, muszę wrócić do olejowania, bo po wakacjach wiadomo, jak to jest zapuszczam wciąż, marzą mi się takie długie, gęste, jednej długoścoi włosy do talii

Chętnie bym się dowiedziała jak je nawilżasz, bo u mnie wierzchnie warstwy to straszny puch no i jak stylizowałaś, że ze średnio falowanego puchu Ci powstały takie kręciołki naprawde, chylę czoła Ja długość mam już dość imponującą, ale niestety nie umiem odpowiednio pielęgnacji dobrać, mimo, że wiedzę teoretyczną mam dość rozległą
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:16   #4836
dzovana
Zakorzenienie

Katien syyylwek! policzyłam i się zgadza czyż to to?

Natalka- pw
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:18   #4837
pipson
Zadomowienie

Cytat:
pipson ja mogę Ci jedynie polecić sumienne zapisywanie codziennie tego co jadłaś. to pomaga trzymać w ryzach któregoś dnia będzie Ci głupio wpisać te wszystkie słodycze, przekąski etc. i choćby dlatego ich nie zjesz a jeśli jedzenie jest Twoją odskocznią od problemów (które zawsze były, są i będą) to powinnaś skorzystać z pomocy psychologa, bo w końcu wykończysz organizm takimi ilościami. a tak z innej beczki, to co studiujesz?

a ja melduję 20 min. na bieżni aleeeż będzie wzrost na wadze
wiesz, ja zapisywałam, ale w pewnym momencie to porzuciłam, bo miałam wrażenie, że wszystko się kręci wokół diety- tak się nakręcałam. Ale masz rację, czasem mi aż głupio przed samą sobą było, jak czytałam w kolumnie pod sobą "czipsy, paluszki, żelki" itp Nie chcę iść do psychologa. Mam dużo styczności ze środowiskiem lekarskim i wiem, że ciężko znaleźć kogoś, kto rzetelnie się Tobą zajmie. Jedni kierują do psychiatry, psychiatra proponuje Ci prochy, nikt tak naprawde nie wie czym są kompulsy, szkoda gadac. Wiem co mówię. Moim psychologiem jest mój chłopak, ale wciąż trochę mi wstyd mu się tak do końca przyznać, że mam z tym problem.
Studiuję prawo na UJ, teraz skończyłam licencjackie na Uek, robię sobie rok przerwy przed magisterką

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Co do kompulsów to może dodam coś od siebie. Choruję (tak, choruję..) na bulimię jakieś 8 lat. Raz na miesiąc zdarza mi się obżerać i wymiotować, czasem częściej. I pomimo że leczyłam się, uważam, że już nigdy zdrowa w pełni nie będę. Te wszystkie mechanizmy, które są w nas zakorzenione bardzo ciężko zwalczyć.

Kompulsy mam częściej niż epizody z wymiotowaniem. Nauczyłam się nie wymiotować, jeśli w ogóle można to tak nazwać. Ale też powoli uczę się, że np zamiast słodyczy jem coś zdrowego, opycham się warzywami np. Przede wszystkim nauczyłam się wyrażać emocje, bo zajadałam stres. Jak jestem za przeproszeniem w☠☠☠☠iona to wrzeszczę, rzucam czymś (byle nie w kogoś ) - po prostu wyładowuje się w inny sposób niż zajadanie.

Może ja też mam problemy z wyrażaniem emocji? Dziękuję, dałaś mi do myślenia, może w tym tak naprawdę tkwi problem, a nie w samym stresowaniu się.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
taaaaaaa

naprawdę?

Powiem Ci, że ja miała ogrom kompulsów w moim życiu. Zaczęło się od tego, ze kiedyś byłam na pseudo diecie (czasami schodziłam do poniżej 1000kcal dziennie) wytrwałam na niej jakiś miesiąc, schudłam 6 kg, ale moja psychika zaczęła szwankować. Normalnie liczyłam kalorie sałaty tak się wkręciłam w to, że nie funkcjonowałam normalnie. Zamknęłam się w sobie, miałam początku depresji, bo brakowało mi energii do życia. Nagle pewnego dnia doznałam kompulsu, pamiętam zjadłam wszystko co miałam pod ręką. WSZYSTKO. Brzuch mnie bolał, wymiotować mi się chciało, a ja jadłam dalej. Potem rzuciłam pseudo dietę, zaczęłam się odchudzać i jeść racjonalnie, ale chwila kryzysu, więcej stresu w szkole i nagle yeb, od nowa, kompuls za kompulsem, musiałam skorzystać z pomocy pdychologa, kilka rozmów się odbyło, wtedy myślałam, ze naprawdę mi pomógł. Ale niestety nie. Z kompulsów tak łatwo się nie wychodzi. Czasami miewam mini kompulsy (tj. niby jestem najedzona, ale idę o kuchni, widze chleb świeży i w glowie rodzi się pomysł, aby nażreć się i to czynię ) a jak jestem nażarta to dowalam sobie inne jeszcze rzeczy i tak w kółko Pracuję nad sobą już i kompulsy zdarzają mi się coraz to rzadziej Wiem, ze z tego nigdy nie wyjde w 100 procentach.
Dzięki Dzovana powiem Ci, że jak czytałam Twoją historię, to jakbym o sobie czytała No nic, muszę się z tego wygrzebac, bo nikt tego za mnie nie zrobi
Stary 2013-09-06, 16:21   #4838
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość

Może ja też mam problemy z wyrażaniem emocji? Dziękuję, dałaś mi do myślenia, może w tym tak naprawdę tkwi problem, a nie w samym stresowaniu się.
Kochana idź chociaż raz na jedną wizytę u psychologa. Chociaż spróbuj. Mi to pomogło uświadomić sobie samej jak bardzo przeszłość wpływa nawet na to, że wpieprzam tony żarcia. Pretekst do objadania się może być różny...od pocieszania się, bo coś mi nie wyszło, po nagradzanie się, bo mam nową pracę, a to sobie zjem 2 litry lodów i pół blachy ciasta.
Zresztą uważam, że uzależnić się można od wszystkiego łącznie z objadaniem. Tylko takie uzależnienie najciężej zwalczyć.. W końcu alkoholik może żyć bez wódki, a my bez jedzenia już raczej nie damy rady

Edytowane przez Neffik
Czas edycji: 2013-09-06 o 16:23
Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:30   #4839
kisiej25
Tajka

Przyszłam ponarzekać.

naŻARŁAM się (dosłownie) warzywami.
Jak to brzmi.
Co innego przyjść i powiedzieć, że zjadło się za dużo orzechów w czekoladzie, a co innego, że zjadło się za dużo warzyw.
węgle węgle za dużo dziś węgli.
I feel like dying
Ale ta sałata taka dobra wyszła. I te wszystkie składniki tak dobrze połączone. ale nie dla mojego brzucha , który teraz ciśnie i tak boli z przepełnienia węglami się zachciało człowiekowi jeść
A miałam uważać na węgle.
Jeden pozytyw jest taki, że dzisiejsze ćwiczenia dopiero przede mną, to może uda mi się co nieco z tego spalić, jeżeli ból brzucha przejdzie i pozwoli mi ćwiczyć. No cóż. Następnym razem jednak na obiad MUSI być mięso, bo inaczej dokładam sobie innych rzeczy
Niby nic, a jednak dużo

Stary 2013-09-06, 16:33   #4840
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie bym się dowiedziała jak je nawilżasz, bo u mnie wierzchnie warstwy to straszny puch no i jak stylizowałaś, że ze średnio falowanego puchu Ci powstały takie kręciołki naprawde, chylę czoła Ja długość mam już dość imponującą, ale niestety nie umiem odpowiednio pielęgnacji dobrać, mimo, że wiedzę teoretyczną mam dość rozległą
zaczęłam używać masek np. biovax zielono-brązowy z żółtkiem + rycyna, moja ulubiona wcześniej olejowałam, przetestowałam khadi, olej z winogron, migdały, kokosowy i jeszcze jakieś tam były, a teraz wszystko się pokończyło i trzeba coś zakupić
po myciu, odżywkach itd do stylizacji używam fioletowego żelu artiste, u mnie się sprawdził i to on ogarnął u mnie ten puch, jak jest większa wilgotność bardziej się skręcają, teraz tak średnio, bo są dłuższe no i nie mam cieniowanych i są dość ciężkie, zeby tak się skręcały..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:38   #4841
kisiej25
Tajka

Cytat:
zaczęłam używać masek np. biovax zielono-brązowy z żółtkiem + rycyna, moja ulubiona wcześniej olejowałam, przetestowałam khadi, olej z winogron, migdały, kokosowy i jeszcze jakieś tam były, a teraz wszystko się pokończyło i trzeba coś zakupić
po myciu, odżywkach itd do stylizacji używam fioletowego żelu artiste, u mnie się sprawdził i to on ogarnął u mnie ten puch, jak jest większa wilgotność bardziej się skręcają, teraz tak średnio, bo są dłuższe no i nie mam cieniowanych i są dość ciężkie, zeby tak się skręcały..

Ja zaczęłam od babcinego sposobu:
-oliwa, żółtko, rycynka
i to był początek mojego włosowego szaleństwa

Stary 2013-09-06, 17:29   #4842
blaszok
Zakorzenienie

nie sądziłam, że można się aż tak cieszyć z przyjścia @
czyli tylko ok. pierwsze 2 dni Czarnogóry będą pod znakiem @ a nie pół wyjazdu, jak zakładałam chyba mój organizm wysłuchał próśb i przyspieszył co nieco

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

a my nadal nie wybrałyśmy nazwy dla nowego wątku
Stary 2013-09-06, 17:52   #4843
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
tak piszecie o belgijskiej czekoladzie, że aż mi się zachciało jakiejkolwiek czekolady

Belgijska czekolada to zło

Za bieżnie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42664933]Jaki upał u mnie ledwo oddycham Poodkurzałam mieszkanie i jeszcze bardziej mi gorąco. No więc chyba powoli mogę się pakować do domu.
Wkurzyłam się bo Tż kazał mi decydować czy mam jechać czy wolę zostać i widział, że mi źle podjąć tą decyzję no więc wczoraj powiedziałam, że zostaję. A ten mi pisze smsa, że lepiej będzie jak pojadę do domu, że nie chce bym się sama męczyła całymi dniami i może akurat coś mi wyjdzie w PL. Chciałam jechać, ale nie chciałam go zostawiać i teraz to mnie zdenerwował bo mógł to od razu powiedzieć, a nie kazał mi dwa dni się męczyć [/QUOTE]

traxx poszukaj pozytywów zamiast znowu narzekać, wrócisz do PL i zaczniesz ogarniać swoje życie, prace, jakaś szkoła cokolwiek Pełna mobilizacja do działania

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 17:56   #4844
anulciak85
Zakorzenienie

Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI

We wtorek ide się zapisać na angielski...kto nie ryzykuje ide razem z kolezanka wiem w moim wieku dalej się uczyć może dam radę...może pora zrobić coś dla siebie a nie poświęcać się tylko innym...

Stary 2013-09-06, 18:08   #4845
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Ale po prostu go wgniatasz w mokre, czy te wszystkie cuda typu zawijanie w koszulki bawełniane, plunking, koczki ślimaczki stosowalas? Bo u mnie plunking się srednio sprawdza- raz piękne raz nie.
Stary 2013-09-06, 18:08   #4846
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI

Anulciak to super wiadomo, że im później to mniej się chce, ale na naukę nigdy za późno

ja oglądam siateczkę, a na nożną idę do baru
Stary 2013-09-06, 18:10   #4847
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Kochana idź chociaż raz na jedną wizytę u psychologa. Chociaż spróbuj. Mi to pomogło uświadomić sobie samej jak bardzo przeszłość wpływa nawet na to, że wpieprzam tony żarcia. Pretekst do objadania się może być różny...od pocieszania się, bo coś mi nie wyszło, po nagradzanie się, bo mam nową pracę, a to sobie zjem 2 litry lodów i pół blachy ciasta.
Zresztą uważam, że uzależnić się można od wszystkiego łącznie z objadaniem. Tylko takie uzależnienie najciężej zwalczyć.. W końcu alkoholik może żyć bez wódki, a my bez jedzenia już raczej nie damy rady
Ale to właśnie psycholog mi uświadomił, że z moim zajadaniem problemów jest coś nie tak. Pomyślę o tym jeszcze, ale prawda jest taka, że jeśli sama tego nie zwalczę, to nikt tego za mnie nie zrobi.
Stary 2013-09-06, 18:10   #4848
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po prostu go wgniatasz w mokre, czy te wszystkie cuda typu zawijanie w koszulki bawełniane, plunking, koczki ślimaczki stosowalas? Bo u mnie plunking się srednio sprawdza- raz piękne raz nie.
wgniatam w wilgotne, potem podpinam klamrami i tak sobie schną, od czasu do czasu odgniatam mama podeszła do mnie i tak: daj dotknąć, ale masz ładne a ja tak patrzę na nią o co Ci chodzi bo schną sobie teraz
Stary 2013-09-06, 18:16   #4849
anulciak85
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI

Cytat:
Anulciak to super wiadomo, że im później to mniej się chce, ale na naukę nigdy za późno

ja oglądam siateczkę, a na nożną idę do baru
Syn mi ostatnio powiedział : "Mamo jak będę taki stary jak Ty ti też będę się musiał jeszcze uczyć??"

Niewiem czy uda nam się pogodzić z kosmetykach bo to ostatni semestr nam został
Ale może jakoś to będzie tylko muszę sobie podstawy przypomnieć bo nie chce od początku zaczynać...

Cytat:
wgniatam w wilgotne, potem podpinam klamrami i tak sobie schną, od czasu do czasu odgniatam mama podeszła do mnie i tak: daj dotknąć, ale masz ładne a ja tak patrzę na nią o co Ci chodzi bo schną sobie teraz
Kurcze muszę doczytać o tych zabiegach bo moje włosy wołają o pomstę bo tych rozjasniaczach

Stary 2013-09-06, 18:18   #4850
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
We wtorek ide się zapisać na angielski...kto nie ryzykuje ide razem z kolezanka wiem w moim wieku dalej się uczyć może dam radę...może pora zrobić coś dla siebie a nie poświęcać się tylko innym...

dobra decyzja! na naukę nigdy nie jest za późno!
Stary 2013-09-06, 18:22   #4851
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Mi wychodzą ładne loczki jak wgniatam żel i podpinam w takie ruloniki te najdłuższe partie musze się w klamry zaopatrzyć
Stary 2013-09-06, 18:27   #4852
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wychodzą ładne loczki jak wgniatam żel i podpinam w takie ruloniki te najdłuższe partie musze się w klamry zaopatrzyć
Ja po myciu przeczesuje palcami i ide spać rano nakładam piątek i mam loczki

Stary 2013-09-06, 18:49   #4853
Neffik
Zadomowienie

bleeeeee miałam mały kompuls chyba nie schudnę nigdy

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 18:56   #4854
nada13
Zakorzenienie

skalpel zrobiony. nawet się nie spociłam za bardzo

Teraz lecę na piwko
nada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:10   #4855
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nada13 Pokaż wiadomość

Teraz lecę na piwko
Brawo za ćwiczenia

Stary 2013-09-06, 19:34   #4856
dzovana
Zakorzenienie

I siatkarze wygrali jeszcze młodzieżówka gra, więc na 2 telewizory oglądałam mecze za godzinkę piłkarze. liczę na dobry mecz

Jutro śpię do 10!!! musze się w końcu wyspać jeszcze dodatkowo mam problemy z uśnięciem, bo u mnie na poligonie są teraz ćwiczenia i strzelają ch.uj wi z czego aż okno to odczuwa a ja usnąć nie mogę, bo huk prze ogromny
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:10   #4857
kisiej25
Tajka

Cytat:

Teraz lecę na piwko
A ja gdzieś za pół godzinki zmuszę się do ćwiczeń, bo dzisiaj jestem jakaś nie w sosie pod wieczór. Tak jak rano miałam full energii, to teraz oczy mi się kleją, jestem jakaś przygaszona i czuję, że coś jest nie tak.
+ głowa mnie trochę pobolewa. Ale mam nadzieję, że ćwicząc o tym zapomnę i będzie dobrze.

Stary 2013-09-06, 20:35   #4858
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
Jutro śpię do 10!!! musze się w końcu wyspać jeszcze dodatkowo mam problemy z uśnięciem, bo u mnie na poligonie są teraz ćwiczenia i strzelają ch.uj wi z czego aż okno to odczuwa a ja usnąć nie mogę, bo huk prze ogromny
o mamoo, poligon?
ja mieszkam obok stadionu, więc jak są mecze to masakra...

Cytat:
A ja gdzieś za pół godzinki zmuszę się do ćwiczeń, bo dzisiaj jestem jakaś nie w sosie pod wieczór. Tak jak rano miałam full energii, to teraz oczy mi się kleją, jestem jakaś przygaszona i czuję, że coś jest nie tak.
+ głowa mnie trochę pobolewa. Ale mam nadzieję, że ćwicząc o tym zapomnę i będzie dobrze.
ćwiczenia dobre na wszystko
Stary 2013-09-06, 20:46   #4859
kisiej25
Tajka

Cytat:
Napisane przez blaszok Pokaż wiadomość
ćwiczenia dobre na wszystko
I etap - ubrać strój do ćwiczeń -> zaliczony

Stary 2013-09-06, 20:55   #4860
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:
I etap - ubrać strój do ćwiczeń -> zaliczony
jak ja już założę strój, to nic mnie nie powstrzyma
najgorzej podnieść dup.kę i zacząć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości