Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:50   #3811
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Mona dopisz mi że wizytę 11.09 mam o 18:30

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:00   #3812
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1
bardzo wcześnie zleciła Ci to badanie wg Kalendarza badań ciężarnej na pierwszej str badanie cukru po glukozie wykonuje się w 21-26tc. czy któraś jeszcze robi to badanie?

a co do ilości to w Rozporządzeniu jest napisane tak: Badanie stężenia glukozy we krwi po doustnym podaniu 75 g glukozy (w 24–28 tyg. ciąży) – dwukrotne oznaczenie stężenia glukozy: przed podaniem glukozy (na czczo) oraz po 2 godz. od podania glukozy.
Cytat:
Napisane przez baja_86
chyba za wcześnie na krzywą cukrową. Pewnie chodziło jej o badanie glukozy na czczo z krwi
w karcie ciąży jest tabela z tymi badaniami i jest: glukoza na czczo zaznaczyła że trzeba zrobić. To znaczy że bez picia tej glukozy ?? A dodam że podczas pierwszej ciąży miałam ją robioną właśnie jakoś w 5 czy 6 mies. (nie pamiętam zbytnio ale brzuszek był spory) no i wyszło że mam cukrzycę i leżałam w szpitalu jakiś tydzień chyba. Ale to przez brzoskwinie i nektarynki bo jadłam skrzynkami przed tym badaniem, ale dr mnie wysłała do szpitala na obserwację.
Więc teraz się nie zdziwiłam, ale może faktycznie bez picia ??

Brzuchatka dzięki za info, coś pamiętam że piłam i siedziałam na ławce ale to 5 lat temu i pamięć mi szwankuje

ewelika nic się nie przejmuj bo i ja się wzruszam jak czytam wasze relacje z wizyt

Cytat:
Napisane przez teQiba
Kochana - ja bym skakała z radości czekając tylko tyle
Ja to zawsze ok 2-3 godzinki czekam, wczoraj szybko poszło bo "tylko" półtorej
no widzisz u mnie to samo było z tym czekaniem ale 5 lat temu u mojej ginki ale przez ten czas wprowadziła rejestrację telefoniczną i można się przez tel umówić, ale jak ci taka BABA przychodzi i mi wciska że ona jest na 17,45 - a ja byłam zapisana na tą godz i pcha się przede mną to aż mi się krew zabuzowała. A dr raczej nie umówiła 2 kobitek na tą samą godz ...

Cytat:
Napisane przez mmhym
Jesteś pewna, że to glukoza z obciążeniem ma być? Bo chyba na wątku większość miała póki co glukozę na czczo
może na czczo bez tego obciążenia?? Najlepiej będzie jak zadzwonię we wtorek do mojej pani doktor i się dopytam co i jak dokładnie

Rossa1988 idź powtórzyć i może będzie coś jasne wtedy. trzymam kciuki

Dzięki dziewczyny za tyle odp i za brawa, bo naprawdę się martwiłam czy z dzidzią ok. Mała chodzi i mówi wszystkim że dzidzia jej machała rączką, słodko to w jej ustach brzmi. Non stop przytula się i całuje mnie po brzuszku
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:16   #3813
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
w

Mała chodzi i mówi wszystkim że dzidzia jej machała rączką, słodko to w jej ustach brzmi. Non stop przytula się i całuje mnie po brzuszku
ależ cudnie
Mój Antek póki co zainteresowany bardziej przyciskami na sprzęcie do usg niż swoim rodzeństwem pływającym na ekranie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:17   #3814
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A to piona włosomaniaczko
Ja jak zaczynałam pić siemię to specjalnie tego szukałam - ale można dla pewności zalewać gorącą bo w tym się zgadzają artykuły z Twoim wykładem i tak będzie najbezpieczniej
Co do zapachów, to ja kiedyś bardzo lubiłam zapach oleju sezamowego, ale teraz już go nie cierpię i raz musiałam w środku nocy go zmywać bo mi zapach spać nie dawał
Ja też trochę ograniczyłam pielęgnację, bo mi się jakoś zwyczajnie nie chce - ale staram się pamiętać o tym olejowaniu raz w tygodniu i masce...
ja przez ten czas tylko 1x nałożyłam maskę z olejem na włosy i to jeszcze pod ręcznik żeby nie pachniało a i tak po umyciu zapach mnie mdlił i drażnił... :/

Cytat:
Dziewczyny, a może któraś się orientuje - jeżeli ciąża jest starsza o dajmy na to 1 dzień od OM to w którym dniu cyklu nastąpiło zapłodnienie - w 13?
wiesz co myślę , że tak, ponieważ ja zawsze mam owulacje w 11-12 dniu no a na usg moja dzidzia jest starsza o 3 dni więc tak by wychodziło i mi się wszystko zgadza
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:19   #3815
111kicia111
Raczkowanie

koziemleko
No znowu Cię wyprzedzam o jeden dzień ale zobaczymy, która pierwsza urodzi!
Ja tez mam strasznie duzy apetyt ale jak jestem głodna to staram sie sięgac po owoce. Przytyłam narazie 1 kg a spodziewałam sie conajmniej 3 kg.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
bardzo wcześnie zleciła Ci to badanie wg Kalendarza badań ciężarnej na pierwszej str badanie cukru po glukozie wykonuje się w 21-26tc. czy któraś jeszcze robi to badanie?

a co do ilości to w Rozporządzeniu jest napisane tak: Badanie stężenia glukozy we krwi po doustnym podaniu 75 g glukozy (w 24–28 tyg. ciąży) – dwukrotne oznaczenie stężenia glukozy: przed podaniem glukozy (na czczo) oraz po 2 godz. od podania glukozy.
Ja te badanie będe miała dopiero po 21 tc. Połozna umówiła sie zemna na nastepna wizytę za 5tygodni i wtedy da mi skierowanie na glukoze i na kolejne wyniki.

Pół dnia sie opalałam tak ciepło u nas.
Zrobiłam sobie cała blaszkę sernika na zimno Może sie podziele z córcią
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:35   #3816
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja przez ten czas tylko 1x nałożyłam maskę z olejem na włosy i to jeszcze pod ręcznik żeby nie pachniało a i tak po umyciu zapach mnie mdlił i drażnił... :/

wiesz co myślę , że tak, ponieważ ja zawsze mam owulacje w 11-12 dniu no a na usg moja dzidzia jest starsza o 3 dni więc tak by wychodziło i mi się wszystko zgadza
No to faktycznie wyczulona jesteś

No to fajnie, że potwierdzasz moje przypuszczenia - dzięki temu wygląda na to że przytulanki były dokładnie w dzień owulacji i mam realną szansę na chłopaka

Cytat:
w karcie ciąży jest tabela z tymi badaniami i jest: glukoza na czczo zaznaczyła że trzeba zrobić. [B]To znaczy że bez picia tej glukozy ??
Mnie się wydaje że bez picia - u mnie też jest "glukoza" (i to mi lekarza zaznaczył) a niżej jest "glukoza z obciążeniem"
Stary 2013-09-06, 16:06   #3817
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
co do zaparc znajdzcie post w ktorym nappisalam nazwe preparattu dla kobiet w ciazy ktore maja zaparcia to odmianna lactulozuum. I jest lepsze niz siemie .... Ja siemie jadlam na sucho i przestalam bo myslalam ze w ciazy nie mozna. A bardzo mi pomagalo na zoladek
podaj proszę nazwę

Dziękuje za rady dot. zaparć, właśnie zajadam się śliwkami suszonymi, a na noc zrobię siemię. Najważniejsze, że już nie boli tak
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:19   #3818
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie wyczulona jesteś

No to fajnie, że potwierdzasz moje przypuszczenia - dzięki temu wygląda na to że przytulanki były dokładnie w dzień owulacji i mam realną szansę na chłopaka

Mnie się wydaje że bez picia - u mnie też jest "glukoza" (i to mi lekarza zaznaczył) a niżej jest "glukoza z obciążeniem"
U mnie ze wszystkich kalendarzy wynika że owu była w pon albo we wtorek, a my się tuliliśmy w poprzedzającą sobotę. Czyli dziewczynka? Ja bym bardzo chciała. Mała Igusia by była. Chłopaka kiedyś chciałam Mikołaj nazwać, później Nikodem, a teraz nic mi się nie podoba. Więc lepiej jakby dziwuszka była Oczywiście nie tylko dlatego że imię mam wybrane

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
podaj proszę nazwę

Dziękuje za rady dot. zaparć, właśnie zajadam się śliwkami suszonymi, a na noc zrobię siemię. Najważniejsze, że już nie boli tak
Ja też sobie chyba na noc siemię zrobię. Od zawsze mam problemy z wypróżnianiem. Ostatnio na wczasach poszłam do kibelka dopiero po 9 dniach. Aż mi brzuch napuchł! I wiecie co mi pomogło? Aż wstyd się przyznać. Kiedyś dużo paliłam, i jak rano wypiłam kawę na czczo i zapaliłam to po minucie byłam w łazience.Nie palę od paru lat, ale byłam już tak zdesperowana że użyłam tej metody. Oczywiście zadziałała błyskawicznie, a ja po powrocie się dowiedziałam że jestem w ciąży... Myślałam że się załamie...

Dzisiaj zjadłam kebaba na obiad. W nocy mi się zachciało. Jak na razie jest ok, nie mdli mnie, ale nie chwalę dnia...

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-09-06 o 16:22
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 18:29   #3819
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
zazdroszczę!
Ja do dziś w ogóle mam problem z umyciem zębów bo od razu odruch wymiotny. Całą czynność zajmuje u mnie 30 sekund - tyle jestem w stanie wytrzymać
tez tak mam, ale staram sie wytrzymac jak najdluzej i uzywam plynu do plukania i nitki, wiec moze nie bedzie tak zle. A do dentysty musze sie wybrac w najblizszym czasie, to tez swoja droga.
Cytat:
w karcie ciąży jest tabela z tymi badaniami i jest: glukoza na czczo zaznaczyła że trzeba zrobić. To znaczy że bez picia tej glukozy ?? A dodam że podczas pierwszej ciąży miałam ją robioną właśnie jakoś w 5 czy 6 mies. (nie pamiętam zbytnio ale brzuszek był spory) no i wyszło że mam cukrzycę i leżałam w szpitalu jakiś tydzień chyba. Ale to przez brzoskwinie i nektarynki bo jadłam skrzynkami przed tym badaniem, ale dr mnie wysłała do szpitala na obserwację.
Więc teraz się nie zdziwiłam, ale może faktycznie bez picia ??
jak glukoza na czczo, to bez picia
jesli jednak mialas cukrzyce ciezarnych, to zazwyczaj w kolejnej ciazy test obciazenia glukoza robi sie wczesniej, okolo 16 tc (u mnie), dopytaj swego lekarza

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2013-09-06 o 18:36 Powód: literowki
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 18:33   #3820
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry

Ja na szybko - będzie CHŁOPAK

Nadrobie później

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 18:45   #3821
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nadrobie później
To super!
Chcieliscie chłopaczka czy było Wam obojetne.
A ja mam wizytę za ponad dwa tyg i mam nadzieje że sie dowiem kto skrywa sie w moim brzuszku. Nam jest obojetne jaka płec ale chciałabym juz wiedzieć. Mamy ten sam termin OM.

To mamy juz na wątku 4 chłopców i tylko jedną dziewczynkę.

Miłego wieczoru
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 18:52   #3822
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
To super!
A ja mam wizytę za ponad dwa tyg i mam nadzieje że sie dowiem kto skrywa sie w moim brzuszku. Nam jest obojetne jaka płec ale chciałabym juz wiedzieć. Mamy ten sam termin OM.

Miłego wieczoru
Ogólnie było nam obojętne, ale ja od początku czułam w macicy że będzie chłopak i trochę bym sie zdziwiła jakby było inaczej

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-06, 18:56   #3823
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
dopisujemy chłopczyka na pierwszą str?

Cytat:
To super!

Miłego wieczoru
pewnie dlatego że antenkę łatwiej zobaczyć wcześniej choć ponoć czasem w późniejszych miesiącach chłopiec okazuje się dziewczynką a antenka wargami sromowymi
Stary 2013-09-06, 18:59   #3824
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mona możesz wpisać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-06, 19:04   #3825
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
Zazdroszczę, że znasz już płeć gratuluję!

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:05   #3826
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
zazdroszczę

Mamy jakiś przestój z usg dopiero 11 któraś ma. Chyba, że jest jakaś wcześniej, ale się ukrywa

A moje usg jest na 16:00

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-09-06 o 19:07
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:07   #3827
margo80
Zakorzenienie

elunka - fajnie, ze juz wiecie

powiem Wam, ze ja sceptycznie podchodzę do określania plci na etapie ust genetycznego. W poprzedniej ciąży lekarz zasugerował, ze dzieciak może być chłopcem, co mnie trochę rozczarowało, bo chciałam córkę. Wyczytałam, ze na tym etapie narządy płciowe wyglądają podobnie i uczepilam się tej myśli, ze nie wszystko jest przesądzone. Później okazało się, ze rzeczywiście będzie dziewczynka

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:11   #3828
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
U mnie ze wszystkich kalendarzy wynika że owu była w pon albo we wtorek, a my się tuliliśmy w poprzedzającą sobotę. Czyli dziewczynka? Ja bym bardzo chciała. Mała Igusia by była. Chłopaka kiedyś chciałam Mikołaj nazwać, później Nikodem, a teraz nic mi się nie podoba. Więc lepiej jakby dziwuszka była Oczywiście nie tylko dlatego że imię mam wybrane

Ja też sobie chyba na noc siemię zrobię. Od zawsze mam problemy z wypróżnianiem. Ostatnio na wczasach poszłam do kibelka dopiero po 9 dniach. Aż mi brzuch napuchł! I wiecie co mi pomogło? Aż wstyd się przyznać. Kiedyś dużo paliłam, i jak rano wypiłam kawę na czczo i zapaliłam to po minucie byłam w łazience.Nie palę od paru lat, ale byłam już tak zdesperowana że użyłam tej metody. Oczywiście zadziałała błyskawicznie, a ja po powrocie się dowiedziałam że jestem w ciąży... Myślałam że się załamie...

Dzisiaj zjadłam kebaba na obiad. W nocy mi się zachciało. Jak na razie jest ok, nie mdli mnie, ale nie chwalę dnia...
Ponoc to jedna z najbardziej prawdopodobnych metod planowania plci - ja na to licze

Jeden papieros na pewno nie zaszkodzil - ja wstyd sie przyznac ale zanim sie dowiedzialam to i palilam i alkohol tez sie zdarzyl Tak dlugo nam nie wychodzilo ze po prostu bylam pewna ze kolejny raz nic z tego.

Ja tez czaje sie na kebab - moze w przyszlym tygodniu

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
Gratuluje i pozytywnie zazdroszcze!

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

powiem Wam, ze ja sceptycznie podchodzę do określania plci na etapie ust genetycznego. W poprzedniej ciąży lekarz zasugerował, ze dzieciak może być chłopcem, co mnie trochę rozczarowało, bo chciałam córkę. Wyczytałam, ze na tym etapie narządy płciowe wyglądają podobnie i uczepilam się tej myśli, ze nie wszystko jest przesądzone. Później okazało się, ze rzeczywiście będzie dziewczynka
Tak na prawde na 100% to wiadomo dopiero po porodzie...
Ale faktycznie pomylka moze rozczarowac.
Stary 2013-09-06, 19:16   #3829
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Witam dziewczyny,
krwawienie miało związek ze stosunkiem i absolutnie nie wpłynęło jako tako na dzieciaczka. Ale podczas badania usg widać było, że nie widać serduszka, że już nie bije. A urósł 0,5 cm od ostatniej wizyty - tydzień temu w piątek. Byłam dzisiaj na tym okropnym zabiegu łyżeczkowania. Piszę tylko informacyjnie, proszę nie piszcie słów pocieszenia bo wtedy tylko się rozklejam. Życzę Wam dużo zdrówka oraz Waszym maleństwom i szczęśliwych porodów.
Proszę o przeniesienie mnie do listy aniołkowych mam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 19:17   #3830
mona1
Zadomowienie

...
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,
krwawienie miało związek ze stosunkiem i absolutnie nie wpłynęło jako tako na dzieciaczka. Ale podczas badania usg widać było, że nie widać serduszka, że już nie bije. A urósł 0,5 cm od ostatniej wizyty - tydzień temu w piątek. Byłam dzisiaj na tym okropnym zabiegu łyżeczkowania. Piszę tylko informacyjnie, proszę nie piszcie słów pocieszenia bo wtedy tylko się rozklejam. Życzę Wam dużo zdrówka oraz Waszym maleństwom i szczęśliwych porodów.
[*]

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-09-06 o 21:11
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:40   #3831
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

No ja bym chciała wiedzieć już teraz, ale i tak pewność będę miała po porodzie, ale po prostu chciałabym wiedzieć, nawet jakby miało się nie sprawdzić. Nie zawiodę się. Nie mam też kompletnie przeczucia co to może być

Eh, ale los jest niesprawiedliwy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:47   #3832
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później

przeklete_pragnienia
Stary 2013-09-06, 20:00   #3833
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja tez po prostu mocno przytulam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 20:21   #3834
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Witam dziewczyny,
Nie zgadzam się
[*]

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-06, 20:23   #3835
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
Super

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:31   #3836
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Witam dziewczyny,
przykro mi

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:52   #3837
margo80
Zakorzenienie

przyłączam się [*]

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 20:56   #3838
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o badanie przeciwciał, to badanie powinno być wykonywane u wszystkich ciezarnych - zarówno Rh (+), jak i Rh (-).

Organizm matki może wytworzyć także przeciwciała przeciwko innym antygenom krwinek dziecka. Niezgodność serologiczna między matką i dzieckiem może występować także w innych układach niż w zakresie Rh.

Wierzcie mi, ze to wcale nie jest takie rzadkie, ze wystepuja przeciwciala u matek, ktore maja Rh (+)

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Generalnie przeciwcial lepiej nie miec. Zadnych.
Kurcze nie miałam pojęcia

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Wy macie wilczy apetyt i mozecie jesc, ja mam tez rozne zachcianki a zawsze po jedzeniu mam tak dziwne uczucie, jakby mi wszystko stalo, dziala mi to na nerwy Juz pomalu mam tego dosc, spotkania z muszla jeszcze nie mialam, ale czasem wolalabym sie porzadnie niz tak meczyc
ja też tak często miałam do teraz w sumie mnie trzyma
Cytat:
Dziadzia rośnie. Pani doktor zrobiłam mi pierwsze usg przez brzuszek, była tak dobra że wstała i zawołała córcię z poczekalni. Potem zaczęła jej tłumaczyć co jest na ekranie lepiej niż mi.
super
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam Was w 18tyg !!!
Ale leci

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy myślicie, że Biała Perła ten żel do wybielania zębów może być szkodliwy w ciąży? Kiedyś go używałam i teraz się zastanawiam czy mogę...
Ja szczerze mówiąc trochę się boję, że np. podrażnię dziąsła itp

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Trisdom, dziękuję Ci serdecznie... jutro lecę powtórzyć te wyniki... od ostatnich wyników minęło prawie dwa miesiąca mam nadzieję, że jednak nie jestem chora i dziecku nic nie jest... trzymajcie kciuki
trzymam mocno
Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później
ja też chcę, foch

Nadrabiałam i na koniec aż sobie zaklęłam
Stary 2013-09-06, 20:58   #3839
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Trisdom, dziękuję Ci serdecznie... jutro lecę powtórzyć te wyniki... od ostatnich wyników minęło prawie dwa miesiąca mam nadzieję, że jednak nie jestem chora i dziecku nic nie jest... trzymajcie kciuki
trzymam

Cytat:
a my dzień przed i dzień po - bo właśnie się akurat wtedy nie staraliśmy i ja od razu biegłam do łazienki bo wydawało nam się że na straconej pozycji jesteśmy w tym miesiącu a tu taka przecudna niespodzianka
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
tez tak mam, ale staram sie wytrzymac jak najdluzej i uzywam plynu do plukania i nitki, wiec moze nie bedzie tak zle. A do dentysty musze sie wybrac w najblizszym czasie, to tez swoja droga.
ja wam powiem że już byłam udentysty no i... trzy plomby mam za sobą w pn będzie 4 ale ja słabe zęby mam z natury
Cytat:
Dzień dobry

Nadrobie później

Cytat:
Jeden papieros na pewno nie zaszkodzil - ja wstyd sie przyznac ale zanim sie dowiedzialam to i palilam i alkohol tez sie zdarzyl Tak dlugo nam nie wychodzilo ze po prostu bylam pewna ze kolejny raz nic z tego.
a ja dzień przed zrobieniem testu wypiłam morze piwa czyli dwa
Cytat:
Ja tez po prostu mocno przytulam
wszystkie mocno przytulamy
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:02   #3840
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Cześć!
Zaczynam 12 tydzień

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Powiedziałam Dyrektorowi. Przyjął to bardzo pozytywnie. Sam mowi, że rok macierzyńskiego to minimum niezbędne dla dziecka. Mowil, że jeśli znam kogoś na zastępstwo to żebym go przysłała. I, że oczywiście moje miejsce pracy nadal jest moje i na pewno nikt go nie zajmie. Także cieszę się jak szalona. Nie ma to jak dobry szef
Oj, zazdroszczę takiego szefa. Gdzie on się uchował w tym kraju?

Cytat:

Zaczęłam dzisiaj 16tc

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

ja to właśnie wczoraj ukochanemu powieziałam, że się zastanawiam co dzidzia przeżywa na to on odpowiedział - endorfiny

Ja też dzisiaj oficjalnie 12 tydzień
za 12 tydzień

A TŻ nieźle to sobie wymyślił

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam Was w 18tyg !!

Cytat:
Dziewczyny, czy myślicie, że Biała Perła ten żel do wybielania zębów może być szkodliwy w ciąży? Kiedyś go używałam i teraz się zastanawiam czy mogę...
Nie wydaje mi się szczerze mówiąc. Ja używam raz na rok pasków wybielających, ostatnio nie mogłam znaleźć na allegro, ale jak bym kupiła to bym używała

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Znowu mnie wyprzedzasz o jeden dzień
My jutro zaczynamy 16ty,prawda? ;>

Cytat:

Cytat:

Ja ogólnie też ,dlatego zapytałam czy to się nie zmieni. Powiedziała, że mu tak stoi że nie ma opcji
A płeć planowałam jak teQiba - bzykanie w dzień owu
Cytat:
Szczerze? Ja w dzień zrobieniu testu i nastepny wypiłam 2 piwa, bo byłam pewna że nic z tego i to jakiś żart, a kupiła 6cio pak żywca i było mi szkoda

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości