|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uparta chyba za wcześnie na krzywą cukrową. Pewnie chodziło jej o badanie glukozy na czczo z krwi Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile tego wypić? Nie wiem - mi pielęgniarki w Punkcie Pobrań dały gotowe drinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na jakimś wątku dziewczyny zachwalaly tez zrobic mus z sliwek i brzoskwin, podobno pomaga. Mona czy mogłabys mnie wpisać na pierwsza stronę? OM 03.07 TP 10.04 pierwsze dziecko ![]() Cytat:
![]() W ogóle ja ostatnio to jakaś Beksa jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Raczkowanie
|
dziewczyny tak czytam o tych Waszych wynikach toxo i w moich też mi się coś nie podoba... gin tylko powiedziała, że trzeba będzie powtórzyć.
igg 1>650 zakres referencyjny <3 igm dodatni co to znaczy? boję się o moje dzieciątko...
#3786 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42662767]
W ogóle ja ostatnio to jakaś Beksa jestem ![]() Ja to już w ogóle ryczę z byle powodu ![]() Wczoraj miałam rzut płaczu. Łzy jak grochy u gile do pasa...Obraziłam się na TŻta o jakąś głupotę, a potem wyszła histeria na całego... |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybyś jednak np. zmniejszyła wymiar etatu od września i w trakcie września poszła jeszcze na l4, tak, że nie miałabyś pełnego przepracowanego miesiaca na nowych warunkach, wówczas będzie się liczyła średnia z ostatnich 12 miesięcy. Cytat:
w poniedziałek rano mam wizytę i usg i pierwszy raz troszkę się boję. czy z dzidzią ok. Powinno być ok, skoro cały czas męczą mnie ![]() i żeby przezierność też była dobra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ja piłam 100 g glukozy - blee... najpierw badanie na czczo, po godzinie od wypicia tego paskudztwa kolejne i następne za godzinę. już mi się źle robi, jak pomyślę o tej wątpliwej przyjemności...
![]() |
#3788 | |||||
Moderator
|
Cytat:
Fajny szef ![]() U mnie niby mówią, że mam gdzie wracać - ale już wiem że miejscówę mi zajmą bo mam najfajniejszą, a ja nie chcę od drzwi siedzieć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też mi się właśnie wydaje że samo badanie tętna uspokaja, nawet jeśli nie ma USG przez dłuższy czas. Cytat:
![]() Co do glukozy - to ja jeszcze nie miałam tego badania z jej piciem ![]() Cytat:
![]() Ja to zawsze ok 2-3 godzinki czekam, wczoraj szybko poszło bo "tylko" półtorej ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-06 o 10:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |||||
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Pralinka_90 Jeśli masz wykrytą małą anemię, to chyba niestety wiadomo skąd te omdlenia mogły się wziąć. Odpoczywaj ile możesz i pij wodę, jak dziewczyny pisały. Trzymam kciuki, żeby się nie powtórzyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() asienka213 Gratki za 9 tydzień ![]() W związku z tym, mam nadzieję, że poprawi Ci się apetyt już niedługo ![]() Cytat:
![]() ![]() Trisdom Super, że ciśnienie w porządku. 111kicia111 Gratki za 16t i za super udaną wizytę ![]() uparta8210 Gratki za wizytę ![]() Jesteś pewna, że to glukoza z obciążeniem ma być? Bo chyba na wątku większość miała póki co glukozę na czczo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- maggie123 Na pewno wizyta będzie bardzo udana i wszystkie parametry będą wzorowe ![]() teQiba U mnie największa obsuwa czasowa była 7 min ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a nie słyszałam o tym żeby konflikty się pojawiały przy Rh (+) co potwierdzali nawet moi wykładowcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też dzisiaj oficjalnie 12 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() doktorce chodziło o zwykłe sprawdzenie poziomu glukozy na czczo, krzywa cukrowa o której mówisz będzie robiona dopiero po 20 tyg bodajże ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Co do badania przeciwcial chyba robi je kaazda kobieta po 1 wizycie a jak nie mieliscie to poprostu mowi sie ze chcecie przeciwciala sobie zrobic
co do. Glukozy to na bank ta z krwi. Nie ta do picia .... ja wynik tokso wczoraj odebralam dzis bede dzzwonic do gin. Wiem ze taki wynik jaki mi wyszedl jest do powtorki ale zeby sprawdzic czy wartosci beda spadac czy. Rosly trzeba okolo 2 tyg miedzy jednym a drugim badaniem .... co do zaparc znajdzcie post w ktorym nappisalam nazwe preparattu dla kobiet w ciazy ktore maja zaparcia to odmianna lactulozuum. I jest lepsze niz siemie .... Ja siemie jadlam na sucho i przestalam bo myslalam ze w ciazy nie mozna. A bardzo mi pomagalo na zoladek i zajzalam na. Usg maluszka. 10 tydz ciazy. A malenstwo. Ma 3,85 cm czyli 2 mm wiekszy niz ksiazkowo. Sorkii zee nie kojarze waszych
#3792 | |
Moderator
|
Cytat:
O np. tu http://www.blondhaircare.com/2012/08...anego-moj.html jest to fajnie opisane. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-06 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | ||||||
Zadomowienie
|
Dziewczynki witam Was w 18tyg
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za rady i zrozumienie dobrze Was mieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy myślicie, że Biała Perła ten żel do wybielania zębów może być szkodliwy w ciąży? Kiedyś go używałam i teraz się zastanawiam czy mogę...
#3795 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu mnie wyprzedzasz o jeden dzień ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42661934] Ja wczoraj oddałam mamie moja ostatnia paczkę podpasek ![]() Jak ja wam zazdroszczę tego, ze możecie wszystko jeść, ja już miesiąc mecze sie z brakiem apetytu i mdlosciami, zamiast przytyc to chudne. Wszystko muszę jeść na sile ![]() [/QUOTE] Ja trzymam podpaski w pogotowiu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie masz IgG? Ale szalejesz ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ale mnie dopada apetyt. Wszystko mogę zjeść, na wszystko mam ślinotok. Serio. Muszę coś z tym zrobić. Ruch na świeżym powietrzu jeszcze to potęguje. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie robia wszystki kobietom i zdarzaja sie niezgodnosci w zakresie innych ukladow, dzieci takie np po porodzie sa intensywnie obserwowane i badane w kierunku zoltaczki juz zaraz po urodzneiu widze jednak, ze podejscie polskich lekarzy jest rozne, pisze tylko to, co wiem mnostwo jest na ten temat w internecie, chociazby TUTAJ
![]() |
#3797 |
Zadomowienie
|
Też kiedyś stosowałam i strasznie odparzyła mi dziąsła, dlatego teraz na 100% nie stosowałabym, bo są one teraz szczególnie wrażliwe. To jednak dość mocny środek i to w miejscu, gdzie "wchłanialność" jest bardzo duża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() mariolasl no ja to sie mało znam w tym temacie ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-06 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ilości to w Rozporządzeniu jest napisane tak: Badanie stężenia glukozy we krwi po doustnym podaniu 75 g glukozy (w 24–28 tyg. ciąży) – dwukrotne oznaczenie stężenia glukozy: przed podaniem glukozy (na czczo) oraz po 2 godz. od podania glukozy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do dziś w ogóle mam problem z umyciem zębów bo od razu odruch wymiotny. Całą czynność zajmuje u mnie 30 sekund - tyle jestem w stanie wytrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | ||
Moderator
|
Cytat:
Ja chyba w ciąży bym tego nie używała - dużo się mówi o tym, żeby dbać o jamę ustną w ciąży bo choroby jamy ustnej źle wpływają na dziecko, więc bałabym się że przez dziąsła coś się przedostanie... Cytat:
![]() Ja jak zaczynałam pić siemię to specjalnie tego szukałam - ale można dla pewności zalewać gorącą bo w tym się zgadzają artykuły z Twoim wykładem i tak będzie najbezpieczniej ![]() Co do zapachów, to ja kiedyś bardzo lubiłam zapach oleju sezamowego, ale teraz już go nie cierpię i raz musiałam w środku nocy go zmywać bo mi zapach spać nie dawał ![]() Ja też trochę ograniczyłam pielęgnację, bo mi się jakoś zwyczajnie nie chce - ale staram się pamiętać o tym olejowaniu raz w tygodniu i masce... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde, robiłam te wyniki 12 lipca i wtedy gin mi tylko powiedziała, że trzeba je powtórzyć, żebym jej przypomniała na następnej wizycie, nic więcej. Ja głupia o tym zapomniałam, bo potem miałam jeszcze głowę zaprzątniętą zapaleniem, II grupą cytologii. Dopiero teraz jak zaczełyscie pisać o toxo to sobie przypomniałam, ale za bardzo nic z tych wyników nie rozumiem, więc wklejam wam orginał wyników.... Martwię się ![]()
![]() |
#3803 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() IgG powinno być chyba ujemne... Może skontaktuj się z jakimś lekarzem? Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-06 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam wielu znajomych którzy też nie mogli tego używać aczkolwiek jestem chyba wyjątkiem bo nigdy nic mnie nie zabolało, ani zęby ani dziąsła dlatego się zastanawiałam ![]()
![]() |
#3805 |
Moderator
|
Dziewczyny, a może któraś się orientuje - jeżeli ciąża jest starsza o dajmy na to 1 dzień od OM to w którym dniu cyklu nastąpiło zapłodnienie - w 13?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zadomowienie
|
IgG- przechorowanie kiedykolwiek ( jak sie raz miało kontakt, to sa dodatnie do końca zycia)
IgM- kontakt z pasożytem w ciągu ostatniego czasu. Wyniki trzeba powtórzyć w odstępie przynajmniej 2 tygodni.
#3807 |
Raczkowanie
|
Trisdom, dziękuję Ci serdecznie... jutro lecę powtórzyć te wyniki... od ostatnich wyników minęło prawie dwa miesiąca
![]() ![]()
#3808 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zadomowienie
|
Rossa- będzie dobrze i pamiętaj, nie czytaj za dużo. Ważne, ze dziec się w USG dobrze rozwija. Gorsza jest tokso w starszej ciąży.
Nawet, jeśli zachorowałaś to prawdopodobieństwo, że dziec zachoruje rózni sie w zależności od trymestru:
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-09-06 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że okaże się, że jest wszystko ok... że nie mam toxo, a tylko ją poprostu kiedyś przechodziłam...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.