Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:47   #4051
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42665951]wiem,że można, bo sama się na podyplomowe chciałam zapisać po lic., ale spotkałam się wiele razy z pojęciem wyższe niepełne nawet w ankietach, aplikując do pracy[/QUOTE]

Mnie się nigdy nie zdarzyło w ankiecie spotkać z czymś takim . A tutaj opis całego zamieszania - http://pl.wikipedia.org/wiki/Absolutorium_(studia) .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 14:51   #4052
Radek_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Drogi Radku może się przedstawisz, zanim zaczniesz nam udzielać kolejnych odkrywczych rad?
Rady są proste i niezmienne. Dla jednych odkrywcze dla inncyh nie. Trzeba się postawić w roli pracodawcy. Co mogę dać pracodawcy, aby on mógł zwiększyć swoje przychody lub je conajmniej utrzymać. Po to się zatrudnia ludzi na tym świecie.
Stary 2013-09-06, 14:53   #4053
malagosia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
aplukujesz na te stanowiska?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

male miasta rzadzą sie innymi prawami. A konkurencja tez jest. Nie przesadzajmy, jest nawet gorzej bo tu trzeba miec znajomości
Nie aplikuję, bo nie spełniam wymogów
Z jednej strony żałuję pieniędzy wydanych na magistra, ale muszę skończyć to co zaczęłam.

U mnie ostatnio w ciągu dnia na stanowisko recepcjonistki wysłano 103 CV , a moje miasto jest jednym z tych, w których bezrobocie jest bardzo wysokie i to w województwie mazowieckim
malagosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 15:46   #4054
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dziewczyny wczoraj wysłałam sie na toogłoszenie:
http://bydgoszcz.lento.pl/praca-w-biurze,1315271.html

Dzisiaj dostałam zaproszenie na rozmowę, we wtorek na 11:15, wydaje mi się, że to będzie jakaś grupowa rekrutacja.

Jak myślicie? Pewnie to typowa sprzedaż? Jak w ogóle wygląda sprzedaż produktów kredytowych itp.? Dzwoni się i wciska kity?

No nic pojadę i zobaczę co to za kwiatek, zawsze się przed czyms takim broniłam, call center to nie dla mnie, bo już próbowałam z funduszami emerytalnymi. Ciekawa jestem jak to będzie tutaj wyglądało.

Czy ja z moim humanistycznym mózgiem dałabym sobie w ogóle tam radę?

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 15:55   #4055
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Dzisiaj dostałam zaproszenie na rozmowę, we wtorek na 11:15, wydaje mi się, że to będzie jakaś grupowa rekrutacja.

Jak myślicie? Pewnie to typowa sprzedaż? Jak w ogóle wygląda sprzedaż produktów kredytowych itp.? Dzwoni się i wciska kity?

No nic pojadę i zobaczę co to za kwiatek, zawsze się przed czyms takim broniłam, call center to nie dla mnie, bo już próbowałam z funduszami emerytalnymi. Ciekawa jestem jak to będzie tutaj wyglądało.

Ja unikam takich ogłoszeń, kojarzą mi się jednoznacznie z akwizycją lub call-center :P

P.S. Swoją drogą nie znałam tego lento.pl ;P
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 15:58   #4056
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

na pewno sprzedaż, sprawdziłam firmę
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 16:04   #4057
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

To co mówicie że nie warto?

Wymiana
Stary 2013-09-06, 16:14   #4058
Konto usunięte

wg mnie-nie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 16:28   #4059
marlenqa22
Zadomowienie

Hej
U mnie kończy się kolejny tydzień pracy, jest naprawdę super
Z klientami się zaprzyjaźniam, niektórzy naprawdę są fajni
no ale wiadomo, bywają i ci gorsi.
Dzisiaj od rana miałam straszny ruch, dopiero teraz pół godzinki przed końcem pracy mam czas odetchnąć.
Dużo dzisiaj pożyczek poszło. Wszystkiego już się nauczyłam, nie ma już z niczym problemu.
Jutro są u mnie w domu tzw. zmówiny. rodzice tż przyjeżdżają do moich, może być ciekawie

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 16:57   #4060
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość

Witaj Ja od lutego (a jest już wrzesień) i zero odzewu. Ale może Ci się uda, bo jednak jakieś doświadczenie masz,a ja żadne - no tylko maliny, truskawki i inne owoce rwałam, ale jakiego pracodawce to obchodzi?
Tak, mam doświadczenie, ale dzisiaj dowiedziałam się że zadziałało ono na moją niekorzyść. Z racji tego, że oprócz mnie z pracy odchodzi w ten sam sposób więcej osób, to wczoraj na jednej rozmowie o pracę zjawiła się nas trójka. Pracę dostała osoba ode mnie z pracy, która ma mniejsze doświadczenie ode mnie. Po czasie dowiedzieliśmy się, że pod uwagę do przyjęcia byliśmy brani my troje, a wybrano właśnie tą osobę, gdyż ze swoim latami pracy nie łapie się ona na dodatek stażowy, który musi być wypłacany (to była praca w urzędzie)

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Ogólnie szukam już 3 lata.
To dość długo. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz pracę

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42660493]witamy
dobrze, że raczyli Ci powiedzieć o tym już we wrześniu. masz tym samym czas na szukanie nowej [/QUOTE]
Też się cieszę, bo tu gdzie mieszkam wynajmuję pokój i gdybym została z dnia na dzień bez pracy, to musiałabym wrócić do rodziców, czego bym nie chciała.

Edytowane przez wiosenka84
Czas edycji: 2013-09-06 o 17:33
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 17:40   #4061
Radek_
Przyczajenie

Cytat:
To co mówicie że nie warto?
Ogranij się, jeśli masz słuchac takich rad, że nie warto aplikować do pracy to lepiej nie wchodź na ten wątek trwale bezrobotnych.
Stary 2013-09-06, 18:19   #4062
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radek_ Pokaż wiadomość
Ogranij się, jeśli masz słuchac takich rad, że nie warto aplikować do pracy to lepiej nie wchodź na ten wątek trwale bezrobotnych.
Sam się ogarnij i nie wchodź na ten wątek.
Nawet nie napisałeś nic o sobie, a udzielasz tych pożal się boże rad. Sorry, ale jakoś nie wierze, że facet który osiągnął coś zawodowo, pisze posty na wizażu
Stary 2013-09-06, 18:30   #4063
nicRu
maszyna, nie człowiek

E, a Wyrak? On chyba jest w miarę ogarnięty życiowo?

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Dobrze, że masz odpowiedzialne podejście do tej sprawy. Ja chyba nigdy nie zrozumiem podejścia "ok, wpadła pierwsza wypłata to już hop, dziecko zróbmy!". Jestem zdania, że dziecku trzeba zapewnić coś więcej niż tylko zaspokojenie podstawowych potrzeb.

Mnie nikt nie pomaga, już od dawna. Na początku studiów żyłam ze śmiesznej renty (chyba 350 zł) i tego, że siostra płaciła za mój akademik. Potem jak mi renta wzrosła to już sama płaciłam, mama może z raz na 2 miesiące dorzuciła jakieś 100 zł. Jestem wychowana raczej w myśl zasady, że o pieniądze się nie prosi, chcesz coś to sobie zarób.
Mój TŻ czasem mówi, że jeśli mielibyśmy dziecko to byłoby bardzo biedne. No i niestety ma rację...

Na ten moment ustaliłam w firmie, ze zostaje na niepełny etat i bede miec elastyczne godziny (ale zmieniam zespół żeby to mieć). Zobaczymy, może mi się uda to ciągnąć wraz ze studiami - na pewno warto próbować
Stary 2013-09-06, 19:16   #4064
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Ale że o co Tobie chodzi człowieku? Przyszedłeś tutaj i wyskoczyłeś jak Filip z konopii, ani be ani me kim w ogóle jesteś i udajesz specjalistę ds. pracy?

Wymiana
Stary 2013-09-06, 19:28   #4065
Tataraczka
Rozeznanie

Cytat:

Mi się wydaje że to nic innego, jak akwizycja.

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
To dość długo. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz pracę
Niestety, skoro przez tyle lat jej nie znalazłam to napewno szybko nie będę jej miała. Tym bardziej że to już trzecie miasto gdzie szukam, a odzewu null. Dobrze że narazie rodzice mnie trzymają pod dachem, bo jak wywalą to zamieszkam w kartonie pod mostem.
Stary 2013-09-06, 19:51   #4066
201701191353
Konto usunięte

Zaczynam podejrzewać, że te oferty pracy są ustawiane :/

Od czasu do czasu zaglądam sobie na oferty UP, nagle patrzę - oferta, na którą wysyłałam CV! Pisze, zatrudnienie: od dziś :/

Wiecie to tylko moje domysły, ale...mogło być tak, że jakiś znajomy się zarejestrował w UP, a oni dodali ogłoszenie, żeby było zgodnie z prawem, a znajomy już tam pracuje:/

To zaczyna frustrować.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 19:58   #4067
kasia1608
Zakorzenienie

ja mialam dzisiaj telefon - biuro obsługi klienta więc tylko rozmowy przychodzące nie żadne nagabywanie
ide w poniedziałek do agencji pracy, ciekawe czy to rozmowa czy juz podpisanie papierów
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 20:40   #4068
Solasia21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
hmm nie tak dawno do pl przyjechała moja przyjaciółka z uk i po 3 tygodniach pobytu zadała mi tak zupełnie szczerze pytanie "jak wy tu u diabła żyjecie?" Ona już 8 lat jest za granicą i nie ma po co tu jeździć więc straciła kontakt z naszą rzeczywistością. Myślała że teraz mamy tu dobrze, bo za godzinę płacą minimum 9-10 a u nich 6,19. Nawet rozważała powrót co wybiłam jej z głowy, bo pomimo że stawka minimalna jest w pl wyższa niż anglii to po prostu ceny i opłaty miażdżą.

Ceny elektroniki tez miażdżą. Koleżanka na laptop czy pralkę musi pracować tydzień. Ciekawe kogo u nas po tygodniu pracy stać na taki zakup.
Placa minimalna w Anglii nizsza niz w Polsce???????? Sorry ale wiekszej bzdury nie slyszalam. Owszem najnizsza to 6,19 na godzine ale FUNTOW! Nie zlotowek. Na chwile obecna 1 funt to niecale 5 PLN. Prosta matematyka. Wiec jakim cudem jest nizsza niz w Polsce?
Koszty zycia (wylaczajac koszty wynajmu mieszkania czy domku) sa porownywalne z tymi w Polsce. Oczywiscie nie mam na mysli wielkich aglomeracji typu Londyn.
W mniejszym miescie za najnizsza pensje spokojnie mozna zyc - zyc, nie wegetowac.
Ja, po 7 latach na obczyznie marze o powrocie do Polski. Jednak po przeczytaniu tego watku, po uswiadomieniu sobie dzieki Waszym postom jak wyglada szukanie pracy spasowalam. Sytuacja na rynku pracy w Polsce jest straszna, koszmarna, ludzie mlodzi, pelni zapalu, wyksztalceni musza harowac za przyslowiowa miske ryzu, bez perspektyw - to jest straszne.
Boje sie ze wrocimy, oszczednosci zgromadzone tutaj rozejda sie zanim ja i maz znajdziemy dobra prace i z podkulonym ogonem wrocimy do deszczowej Irlandii. Nie mialabym juz drugi raz sil na budowanie zycia od nowa i przewrocenie dziecku w wieku szkolnym zycia do gory nogami.
Gdybysmy mieli choc jakis cien pewnosci ze bedziemy miec prace z godziwym wynagrodzeniem juz siedzialabym w samolocie do ojczyzny.

Wiem z czym sie borykacie - zanim wyjechalam mialam ta nieprzyjemnosc szukac w Polsce pracy, juz wtedy latwo nie bylo. Ilez to razy pedzilam na rozmowe na stanowisko asystentki a za chwile okazywalo sie ze to akwizycja czy telemareting.

Kilka stron wczesniej dziewczyna wspominala ze wziela prace na produkcji, ponizej swoich kwalifikacji, aspiracji. SZACUN dziewczyno.
Ja tez zapieprzalam na produkcji w chlodni, horror, plakalam, wylam po nocach bo przeciez jak to ja, panienka zza biurka po studiach przewalam mieso na lini maznac w minusowych temperaturach po 10-11 godzin dziennie. Ta praca nauczyla mnie jednego - POKORY, ogromnej pokory i szacunku dla ciezko i uczciwie pracujacych ludzi. Wytrzymalam 2 lata, w tym czasie intensywnie szlifowalam jezyk i ..... znow jestem pania zza biurka i lubie swoja prace.

Trtrzymam za Was kciuki, oby sie udalo znalezc porzadna prace.
Solasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 21:07   #4069
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
ja mialam dzisiaj telefon - biuro obsługi klienta więc tylko rozmowy przychodzące nie żadne nagabywanie
ide w poniedziałek do agencji pracy, ciekawe czy to rozmowa czy juz podpisanie papierów
Na 99% rozmowa

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 21:38   #4070
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Zaczynam podejrzewać, że te oferty pracy są ustawiane :/

Od czasu do czasu zaglądam sobie na oferty UP, nagle patrzę - oferta, na którą wysyłałam CV! Pisze, zatrudnienie: od dziś :/

Wiecie to tylko moje domysły, ale...mogło być tak, że jakiś znajomy się zarejestrował w UP, a oni dodali ogłoszenie, żeby było zgodnie z prawem, a znajomy już tam pracuje:/

To zaczyna frustrować.
UP robi wałki. U mnie np. pojawialy sie ogłoszenia, tak na jeden dzien. Slyszalam, ze jak maja dofinansowanie na nowe stanowisko pracy musza to gdzies oglosic, stad dziwne ogloszenia, ktore godzine po wrzuceniu w net są już nieaktualne, a na drugi dzien znikaja. Pieniadze ida po znajomosci. Pracodawca sam sobie wybiera pracownik i zalatwia w UP kasiore na nowe miejsce pracy. U mnie prace interwencyjne tez są po znajomościach, często tez staże. Pieniądze id ana zmarnowanie, sa tylko dla tych co mają plecy. Staze bez zatrudnienia. Niektore irmy od paru lat zamiast pracownika mają stazystow z UP. Polak potrafi, kombinuje.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 22:09   #4071
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej
U mnie kończy się kolejny tydzień pracy, jest naprawdę super
Z klientami się zaprzyjaźniam, niektórzy naprawdę są fajni
no ale wiadomo, bywają i ci gorsi.
Dzisiaj od rana miałam straszny ruch, dopiero teraz pół godzinki przed końcem pracy mam czas odetchnąć.
Dużo dzisiaj pożyczek poszło. Wszystkiego już się nauczyłam, nie ma już z niczym problemu.
Jutro są u mnie w domu tzw. zmówiny. rodzice tż przyjeżdżają do moich, może być ciekawie
swietnie, ze jestes zadowolona

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Drogi Radku... pojawiasz sie niewiadomo skad i sypiesz poradami prosto z portalu nastolataszukapracy.pl... odpusc...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Mnie się nigdy nie zdarzyło w ankiecie spotkać z czymś takim . A tutaj opis całego zamieszania - http://pl.wikipedia.org/wiki/Absolutorium_(studia) .
dzieki. zapoznam sie :-D

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
E, a Wyrak? On chyba jest w miarę ogarnięty życiowo?

Mój TŻ czasem mówi, że jeśli mielibyśmy dziecko to byłoby bardzo biedne. No i niestety ma rację...

Na ten moment ustaliłam w firmie, ze zostaje na niepełny etat i bede miec elastyczne godziny (ale zmieniam zespół żeby to mieć). Zobaczymy, może mi się uda to ciągnąć wraz ze studiami - na pewno warto próbować
na jaki zmieniasz?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Na 99% rozmowa
raczej rozmowa

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

soladia tu nie ma do czego wracac...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

solasia mialobyc...
Stary 2013-09-06, 22:17   #4072
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tusia, na na tyle pokrewny, że nawet nie zmieniam miejsca, gdzie siedzę
Stary 2013-09-06, 22:20   #4073
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solasia21 Pokaż wiadomość
Placa minimalna w Anglii nizsza niz w Polsce???????? Sorry ale wiekszej bzdury nie slyszalam. Owszem najnizsza to 6,19 na godzine ale FUNTOW! Nie zlotowek. Na chwile obecna 1 funt to niecale 5 PLN. Prosta matematyka. Wiec jakim cudem jest nizsza niz w Polsce?
Ano właśnie prosta matematyka 6,19 to mniej niż 10
Zarabiasz funty i wydajesz funty więc nie przeliczaj ich na złotówki.

Jak będziesz siedzieć w Polsce i zarabiać w funtach to twój argument będzie miał sens, ale póki siedzisz w Irlandii...

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 23:09   #4074
Solasia21
Przyczajenie

Cytat:

Jak będziesz siedzieć w Polsce i zarabiać w funtach to twój argument będzie miał sens, ale póki siedzisz w Irlandii...
Ale jakie 10? Z tego co czytalam to proponowane sa stawki nawet 5, 6 zl na godz. Do tego sie odnioslam.

Masz racje ze przeliczanie funtow na zlotowki nie ma sensu - inne realia, oplaty, ceny.
Ale za najnizsza pensje w Polsce nie kupie nawet 1/4 tego co za najnisza w UK. Dlatego porownujac najnizsza pensje do tego co moge za to kupic twierdze ze w UK minimalna placa jest wyzsza niz mininalna w Polsce.

Wezmy pod uwage paliwo litr kosztuje 1,40 F wiec za godzine pracy kupie go prawie 4,5 litra. W Polsce za 10 zl nie kupie nawet 2 litrow.
Nie ma sensu inne przeliczanie niz cena produktu do zarobkow.

Edytowane przez Solasia21
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:17
Stary 2013-09-06, 23:18   #4075
lazada
Zadomowienie

Cytat:

macie racje, trzeba odnieść się do tego na ile możemy sobie pozwolić za daną kwotę w danym kraju.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:21
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 23:23   #4076
Solasia21
Przyczajenie

Wlasnie o to chodzi - koszty zycia porownywalne.
Produkty spozywcze, elektronika sa w bardzo zblizonych a czasem nizszych cenach.

Aby kupic tyle samo paliwa za najnizsza pensje musialaby ona wynosic 25 zl na godzine. Dlatego jakby nie patrzec te 6,19 /h to jednak wieksza placa minimalna niz 10/h w Polsce.

Edytowane przez Solasia21
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:27
Stary 2013-09-07, 08:27   #4077
DsC
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Czy znajdzie się miejsce dla kolejnej bezrobotnej?

Szukam pracy od maja i dostaję już do głowy. Mam dosyć siedzenia w domu, buszowania po portalach oferujących ogłoszenia o pracę, prania, sprzątania, gotowania i leniuchowania...

Wiem...jak znajdę pracę, będzie mi tego brakować, ale póki co...
czuję się jakbym stała w miejscu.
Stary 2013-09-07, 09:09   #4078
Konto usunięte

oczywiscie. miejsca jest duzo

przedstaw sie nam. co robisz, gdzie szukasz, co skonczylas

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Tusia, na na tyle pokrewny, że nawet nie zmieniam miejsca, gdzie siedzę
hihi. nawet nie bedzie podrozy krzeslem po pokoju ?
Stary 2013-09-07, 10:16   #4079
DsC
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42677478]oczywiscie. miejsca jest duzo
przedstaw sie nam. co robisz, gdzie szukasz, co skonczylas [/QUOTE]

Szukam...szukam i szukam i znaleźć odpowiedniej nie umiem. Nie ukrywam, że jestem dosyć wybredna, ale nie mam zamiaru całego życia spędzić na pracy za najniższa krajową(ponadto na umowie zlecenie, co niestety jest coraz częściej spotykane na polskim rynku pracy). Szukam czegoś, co da mi w przyszłości możliwość zarobienia więcej pieniążków i rozwoju zawodowego. Nie mówię o mega wysokich kwotach, natomiast 1200zł to nie szczyt marzeń. Zastanawiam się tylko, czy jest taka możliwość pracując u prywatnych przedsiębiorców ( bo nie ukrywajmy, że stanowiska państwowe są oblegane, a kobiety, które pracują od początku kurczowo trzymają sie swoich stołków btw. też bym się trzymała)
Na dzień dzisiejszy czekam aż Urząd Pracy w moim mieście poinformuje o nowych stażach. Skończyłam Stosunki Międzynarodowe i Europejską Akademię Dyplomacji w Warszawie, więc najchętniej podjęłabym staż w biurze poselskim. Z tego co się orientowałam jest taka możliwość, więc zobaczymy...
Jeśli się nie uda, a znajdę inną pracę, która da mi również możliwość dalszej edukacji idę na logistykę. Myślicie, że to przyszłościowy kierunek?

Szczerze mówiąc, jestem przerażona naszą przyszłością. Bo to co się dzieje na rynku pracy jest niewyobrażalne. Emeryci pracują, młodzi wyjeżdżają w poszukiwaniu pracy za granicą, starzeje nam się społeczeństwo, dzieci rodzimy za granicą, co powoduje niż demograficzny, a rząd nic z tym nie robi
Stary 2013-09-07, 10:58   #4080
Konto usunięte

rozumiem, ze juz gdzies pracowalas?

logistyka to dobry temat ale nie koniecznie zapewni prace. co skonczylas?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości