|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
color - nie dopisałam do cytowania - ale fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ufff
![]() ![]() Justii aleee zazdrościmy, my dalej nie otrzymaliśmy telefonu a kobita nie odbiera, a jeszcze TŻ był osttanio na basenie i kućwa mówi, że zimno tam ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-06 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej żeby miał swoje plastikowe/silikonowe. Ja dawałam zwykłą ale jest małemu niewygodnie. Dziś kupiłam plastiowe i jadło mu się o niebo lepiej ![]() Poza tym na słoiczkach piszą, ze nie wolno karmić taką zwykłą bo możesz stuknąć i obtłuc słoiczek czy coś...
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Can my dopiero po pół roku zaczynamy rozszerzanie. Nie spieszy mi się do tego ani trochę. A jak Michas reaguje na nowe smaki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
wierz mi, jak dziecko ladnie ssie, to nic prostszego! a ja mialam ta watpliwa przyjemnosc karmic z butelki odciagnietym i karmic cyckiem bezposrednio i moge porownac... odciaganie dla mnie bylo mordega, no i gdyby nie pomoc innych, to nie bylabym w stanie odciagac i zajmowac sie dzieckiem. wiec szacun dla ciebie
![]()
#4446 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() U nas nie było chyba jednego pełnego karmienia piersią bo zawsze chciała na koniec dopić z butelki...eh...każde dziecko inne. Na początku też bez pomocy bliskich nie byłabym w stanie...Mama to mówi że to tak jakbym dwoje dzieci karmiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Moje mlode to zebrak. Jak sie je to sie gaaaaapi i slini.. Normalnie hipnoza. Spi juz, oby ladnie spala, chxe sie wyspac hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 |
BAN stały
|
U nas był test kaszki..........było marudzenie, wypluwanie, płacz o mleko i wielkie zdziwienie "co mi daliście? gdzie jest moje me". Ogólne wrażenie mam takie że ciężko będzie go oduczyć pić z butelki i picia mleka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A co do lyzeczek Zu ma swoje plytkie malunie lyzeczki. Idealne dla malej buzi
![]() Jedzonko podgrzewam-teoche cieplejsze niz temp pokojowa. Aa! SloicKi-jedne mozna uzyc na dwa razy, inne trzeba przeloYc. Na opakowaniu jeat napisane. Ps Zu ma zapisana na wszelki wit C w kroplach. Miny robi wyborne wrecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
hejka
dziś Karolcia kończy 4 m-ce ![]() z tej okazji zaczęła się przewracać z plecków na brzuszek. Dodatkowo wywinęła mamie numer: poszłam sobie zrobić śniadanie a Karolcia leżała w łożeczku pod karuzelą. W pewnym momencie słyszę huk! i co zrobiło moje genialne dziecko? tak napierniczała w łóżeczko nogami że udało jej się wyciągnąć szczebelek! nie wiem jak ona to zrobiła. Może był poluzowany czy co ![]() Jeśli szukacie jakiś inspiracji zdjęciowych (i nie tylko) dla maluszków to polecam: http://www.toxel.com/inspiration/201...sleeping-baby/ http://milasdaydreams.blogspot.com/s...&by-date=false Chyba wam już pisałam że dziadkowie dostali ramkę z Karolcią jak się urodziłam. I jak kończy kolejny miesiąc to pstrykamy fotę i wymieniamy w ramce. Więc chwalimy się fotką na 4 miesiące ![]() ponadrabiam trochę ale pewnie nie zdążę wszytskiego bo zaraz idę spać. Jutro przyjeżdżają moi rodzice więc przez weekend mnie tu nie będzie. Nie piszcie za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() M. wykapany jak codzien spi od 20 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak wy karmicie dzieciaczki tymi słoiczkami to ile taki otwarty wam stoi w lodowce ? bo jak sie zaczyna od dwóch łżeczek dziennie to chyba pare dni musi postac? my bedziemy zaczynali rozszerzanie diety po pół roku ale juz zbieram info co i jak w tej kwesti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam kocyk taki hmmm...poliester. Ale chcę jakiś bawełniany kupić grubszy. no i kombinezon muszę. A łyżki dla Jurka mam osobne, plastikowe. Jak mu leki podaję , to tylko z tych. Na początku dawałam naszymi, ale takie metalowe jakoś śrendio...wolę te plastikowe i żeby miał swoje.
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
vil przykro mi z powodu Twojej mamy.
A od kiedy Ty sadzasz Przemka w tym krzesełku (bo chyba dopiero teraz zamawiałaś z tego co pamiętam). Bo jakby nie patrzeć to moja niunia jest miesiąc młodsza. Cytat:
![]() 2- u nas też tak jest i to bardzo. Teraz nawet leżąc podnosi główkę i to czasami tak 45 stopni. justyna ![]() TZ co chwilę coś broi że mi ręce opadają. Wczoraj miał przyciąć panele i przyciął. Ale żeby wynieść świeżo zrobione pranie i łóżeczko z pokoju to nie pomyślał ![]() prodiament śliczna Juleczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Sloiki zbieram na wypadek gdybym sama robiła ![]() Ot cala filozofia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Super, też tak chciałam, ale szkoda mi moich kudłów. Kurde, żebra mi się rozeszły po ciąży. Stopy urosły. Paluchy też. Powiedzcie mi, jak to jest, że taka Steczkowska 3 tygodnie po porodzie (po 3cim dziecku) jest mega lachonem? ![]() A i mam pytanie odnośnie okresu. Jak już wrócił i raz był, to powinien być regularny, czy raz jest, a raz go nie ma? Pytam, bo nie wiem, czy po test ciążowy już lecieć ![]() Color, Banka - śliczne chłopaki ![]()
![]() |
#4457 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Czesc
![]() u nas tak ida zęby, ze nie mamy czasu nic zrobic w ciagu dnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Banka- ale wcina te marcheweczke ![]()
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
salviae
![]() Elusiek czytałam na prawdę wiele książek/poradników i wszędzie jest że diety nie powinno się rozszerzać ani od kleików ani od kaszek. Warzywka na początek, później owoce, później kaszka. Ashy ![]() ![]() Justi ja miałam taki odciągacz. Tylko u mnie ogólnie był problem z cycami więc ciężko mi wyrazić opinię. Ale raczej na plus. banka ![]() colo śliczny Tymuś i fajny macie wózek ![]() ![]() pearl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
ja sie tak przyzwyczaiłam do karmienia piersią ze dla mnie to super sprawa jem wszystko i nic malemu nie szkodzi a sadze ze to rozszerzanie nie bedzie takie latwe bo on tylko mleko toleruje nawet w upaly wody nie chcial a co dopiero mowa o herbatkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z odzwyczajaniem od siadania? nie dawaliśmy mu więcej łapek do podciągania ![]() Cytat:
![]() kocyk mamy ciepły z Canpola, ale chcę kupić śpiworek taki do wózka, taki porządny fajny ![]() http://allegro.pl/super-spiworek-spi...503533208.html Cytat:
chociaż wczoraj zjadł pół, dziś dokończył i kwiczał o jeszcze, musiałam drugi otworzyć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
axella przecież u was (i u nas) jest teraz 5 tyg kryzys
vvgh też myślę o takiej fryzurce marchewka łyżeczka ani plastikowa ni metalowa. Najlepiej taka gumowa- są różne. My mamy tą co zmienia kolor jak jedzonko jest za ciepłe. Jest bardzo fajna i mała więc łatwo wchodzi do buźki zmykam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam@ w miare regularna Cytat:
to kochana nie wiem co masz za sloiczki bo na moich jest na drugi dzien spozyc Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Axela juz wiem co masz za sloiczki heee Gerber albo Bobovita heee bo one maja 48 h a ja na hipp mam doba a tylko na nim przeczytalam etykiete i teraz wlaczylo mi sie myslenie czylu gerber i bobovita musza byc bardziej chemi mczne skoro dluzej moga stac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Karolcia wyglada i usmiecha sie po prostu przeslicznie ![]()
![]() |
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Nie nazywalabym tego kryzysem, poprostu maruda ![]() Cytat:
Zazu spi, pora i na mnie! Dobranoc! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas to samo. ![]() Ja najpierw będę dawac tylko warzywka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jak młody widzi lyzeczke do karmiena słoiczkiem to az się trzesie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
witam i ide sobie poczytać o czym wczoraj plotkowalyscie. my bardzo milo spedzilysmy dzień! tz zawiozl nas przed praca do znajomej, która ma 8 dni mlodsza coreczke
![]() ![]() ![]() i znow chwale moja corcie! kolejny raz była aniołem w urzędzie. ona jest tak grzeczna, ze o przepuszczaniu w kolece nie ma mowy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam o najważniejszym - znajoma ma dostep do swojskich kurczakow, krolikow, wyrobow mięsnych (kaszanki, kilebaski, wędliny, salcesony, pasztety, necówki itd.), warzywek... już zlozylismy pierwsze zamówienia
![]() ![]() ![]() Vil - przykre, ze mama została bez pracy. młodzi nie mogą znaleźć pracy, a co dopiero starsi...niech mama walczy w urzędzie pracy o jakiś fajny kurs, bo pierwszeństwo maja 50+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.