|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Axella, a Zu nie akceptuje smoczka? Bo mój Darek ostatnio też ma problemy ze snem w dzień, a widzę, że jest zmęczony to idę z nim wtedy do naszej sypialni ( mamy tam specjalnie ciemniej), kładę, daję smoka, trochę nim bujam i w sumie jak zmęczony to zasypia. Fakt, że śpi może godzinę, ale zawsze coś. Dziś w sumie też mało spał. Bo od nocy do około 9:30 ( z godzinną przerwą między 6-7), później może z godzinkę na spacerze, godzinkę ze mną i teraz TŻ go usypia, a później już nocny sen. Tak więc szału nie ma, ale te nasze dzieci w końcu rosną i mniej chcą w dzień spać Jeszcze mi się przypomniało odnośnie leków, że dawaliśmy kilka dni calcium i generalnie zwracajcie uwagę jak reaguje Wasze dziecko, moje chwilę po podaniu ulewało rekordowo ( i jestem pewna, że to po tym), do tego miałam wrażenie, ze kupa i bączki bardziej go bolą, a w sumie w ulotce jest napisane, że może powodować wzdęcia. Na szczęście dziś już odstawiam i zostawiam tylko witaminkę C. A swoją drogą zaraziłam się od Darka i boli mnie gardło i mam katar- macie jakieś rady na podleczenie dla mamy karmiącej?
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Kurde. Muszę częściej was czytać. Ale odkąd dziewczyny przesypiaja w miarę całą noc to nie nadrabiam w nocy
![]() Nie wiem czy ktoś zarzucał linka ale my ostatnio jesteśmy fanami: www.radiobajka.pl ![]() Dziewczyny są fankami kaczki dziwaczki ![]() ![]() Kaszel męczy mnie okrutnie. Na szczęście dziewczyny mają żelazne zdrowie i one nie kaszla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Magusia- no ja już sama nie wiem
![]() raz jest lepiej a raz gorzej, nie ma reguły przez to nie mogę sobie nawet zaplanować dnia ![]() ostawiłam Delicol ponad tydzień temu? może to od tego ? może znowu gorzej trawi laktozę? chociaż jak sobie przypomnę ostatni czas jeszcze z delicolem to różnicy chyba nie było... kupka nie jest już "zagazowana z bąbelkami" tak jak było wcześniej,więc jednak jakaś poprawa jest... Młody ma już 4,5miesiąca... powinno być lepiej...ale u niektórych dzieci brzuszkowe problemy ciągną się aż do 6 miesięcy, a u niektórych aż do roku ![]() ![]() ![]() najgorzej jest rano...np o 5 ,jak Młody zaczyna się prężyć i wyć... a ja jestem taka zaspana..nie chce mi sie go nosić... ehhh wiecie o co chodzi... żal mi go ,bo wiem jak boli brzuch jak się ma wzdęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Color ile u was dziś stopni? Bo moje tylko body na długi rękaw, spodnie dresikowe i chustka na szyję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Wtajemniczenie
|
aaś dzięki za link
![]() wiem, że zazdrość do grzech,ale Ci zazdroszczę takich grzecznych ,spokojnych dziewczynek ![]() kiedyś mówiłam, że spokojnie bym dała radę z bliźniakami, ale teraz stwierdzam, że jakbym miała dwa takie same Wojtusie z kolkami to ... naprawdę nie wiem jak bym sobie sama poradziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4417 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle nie wiem od czego ale Wojtuś ma taką drobną jasnoróżową wysypkę na plecach i na brzuszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Wtajemniczenie
|
hmmm moze to potówki... ale dziwnie,bo ja go chyba nie przegrzewam...
ktos stosował nadmanganian potasu?? to pomaga>>?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() dziecko moje spi juz pond 3h ale oczywiscie musze lezec z nia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-06 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]()
![]() |
#4422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedny Wojtuś ![]() u nas też dziś była cudowna pogoda ale co z tego jak mały płakał w wózku, byliśmy na gościnie i bylo super dopóki nie zaczął robić się zmęczony, za póżno wyłapalam moment do spania i oczywiście byla histeria, potem babcia ubujala go w wózku więc troszkę pospał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Veronic właśnie miałam Ci pisac, że potówki, u nas też czasami wyskakują, ale na następny dzień nie ma śladu.
Moje dziecię od jakiegoś tygodnia ma bardzo szybki sen. Dwa razy po 30-40 minut i koniec co równa się maruderą pod koniec dnia, no ale cóż - moze dorasta ![]()
#4426 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mały walczy,ale zaraz zaśnie. ![]() Ja dziś byłam u fryzjera ![]() ![]()
#4427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a! po kilkudniowej histerii młody sie przeprosił z wózkiem ![]() Xal, spis treści for you ![]() a co do Tracy jedzenie super, jemy co 2-3h ![]() ![]() ![]() znowu zamówiłam młodemu ciuchy z us:P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1488
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Wtajemniczenie
|
Teraz mam takiego typu fryz
![]()
#4429 |
Zakorzenienie
|
Baaaaańka http://allegro.pl/zara-kurtka-kurtec...505851271.html
Mysia odpisały, odpisały ![]() ![]()
#4430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() === helo! meldujemy się po basenie ![]() jesteśmy bardzo zadowoleni i zapłaciliśmy za resztę zajęć ![]() na początku czekaliśmy aż wcześniejsza grupa skończy zajęcia, Bartuś miał weeeelkie oczy, śmiał się i kłócił ![]() ![]() później nadeszła nasza kolej, najpierw siedzieliśmy na brzegu i polewaliśmy dzieci wodą, później zanurzaliśmy stópki, całe nóżki, stopniowo aż do brody ![]() no i później różne ćwiczenia w wodzie ![]() ![]() ![]() ![]() basen płytki od 60 do 90cm, więc cały czas w kucki byłam, kolana bolą masakrycznie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obserwujesz jeszcze cos innego procz bolu brzuszka? bo sie zastanawiam, czy to nie moze byc jakas nietolerancja bialka mleka krowiego albo jakiegos innego bialka... jak jelita nie sa jeszcze odpowiednio dojrzale do przyjecia jakiegos bialka, a to bialko sie tam pojawia, to ono drazni sciany jelit i to powoduje mocny bol. w efekcie mozna tez czasem zaobserwowac jeszcze dodatkowe objawy jak np. slady krwi w kupce, wysypka. ale tego wcale byc nie musi! zeby sprawdzic, czy to faktycznie to, to musialabys 2 tygodnie z nabialu zrezygnowac. podobno bialko mleka krowiego dlugo zalega... jesli jest to tylko nietolerancja, to po 6tym miesiacu powinno przejsc i wtedy dobrze jak mamusia powoli wprowadza znow nabial, mlody ma sie dobrze i po jakims czasie juz problemow z mlekiem krowim nie bedzie mial, nawet jak sam je bezposrednio wypije ![]()
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||||
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Od jakiegoś czasu zauważyłam u Zu dwie małe kuleczki za uszami - węzły chłonne. Przy szczepieniu lekarz powiedział żeby tylko obserwować i się nie martwić, ale wiadomo -łatwo powiedzieć. Spotkałyście się z czymś takim? Bo nie chorowała, przeziuębiona nawet nie była, może po szczepieniu? Ale to tylko za uszami , inne nie są powiększone...No nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...497150651.html Tz kupił jeszcze przeed narodzinami Zu. Ale dziś wybrałąbym chyba co innego. Widziałam ze dziewczyny pisały o jednej, ale nie pamiętam nazwy. W mojej ten projektor jest prawie nie widzialny na suficie nawet przy całkowitej ciemności w pokoju. Melodyjki mają 2 poziomy głośności ale oba wydają się za głośne żeby Zu przy tym zasnęłą. Raczej jest wtedy żywo zainteresowana i się przebudza ![]() Julcia jest śliczna ![]() Nadrabiam dalej.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
oo, jak bym miala duzo wlosow, to bym sobie chetnie taki fryz strzelila!
#4435 |
Przyczajenie
|
Widzę, że pisałyście o laktatorach....Jako,że nie rozstają się z nim od kilku miesięcy dopisze coś na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się wybiorę ale dopiero od października jak dostanę multisporta ![]() ========== Cześć ![]() Ash, axella - dajcie już coś dziewczynom? Ja od poniedziałku podaję młodemu marchewkę a dziś dostał jarzynki i jest przeszczęśliwy ![]() Powoli będę wprowadzać kolejne warzywka, bo na samym mleku to mój klocek nie daje już rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Mysiaaaaa a jak się tam zapisałam to mam teraz czekac na wiadomość od Can czy gdzie znajde jej numer konta? Ratrttuj!
Caaaaan jestes, ratuj mnie ![]() ![]()
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pytanko- jaki macie cieply kocyk ? na zimę do wózka czegoś potrzebuje? Kiedyś minki kupowalyscie chyba od kogoś tak? dajcie namiary? I drugie pytanko.. Czy koniecznie dziecko musi mieć swoją plastikową łyżeczkę? Nie można mu normalną metalową łyżeczka podawać? pytam bo nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.