Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 19:52   #241

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Wczoraj jechałam w podróży przez 2,5 h i przez ten czas rozmawiałam ze starszą panią obok mnie. I w porządku, czas szybciej zleciał, może już wolałabym w pewnym momencie posiedzieć sobie sama w ciszy, ale pal licho, niechaj będzie.
I rozmawiało się miło, ale pani uparła się, że muszę pojechać na Erasmusa do Londynu. Nie wiem, dlaczego akurat jej Londyn wpadł do głowy, ale muszę/powinnam. I co była zmiana tematu, np. w pewnym momencie zaczęłam rozmowę o jej wnuczku, żeby już przestała nawijać o tym Londynie.
OK., pogadała o wnuczku. I stop. "Ale nad tym Londynem to naprawdę powinnaś się zastanowić..."

Nieważne, że mówię, że mnie nie stać, że nie jestem zainteresowana, że UK mnie wybitnie nie interesuje. Nie. Londyn i Londyn.
Dziwi mnie więc to natręctwo.

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2013-09-06 o 19:53
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:03   #242
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kathareo Pokaż wiadomość
W bloku obok rodzina z 3 pietra wyrzuca śmieci przez balkon, bo Pan sprzątaczka (można powiedziec sprzątacz?) pozbiera wszystko rano.
Jak na tych rumuńskich osiedlach, co drabineczka wklejała.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
drabina uważaj, bo możesz skończyć tak:

https://sphotos-a-ord.xx.fbcdn.net/h...38082728_n.jpg

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no pieseł nie żyje

To za pieseła.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:08   #243
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Nie pieseł po prostu poszedł spać: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...57nrPyR55kWwNw

Mój Boże, w Hrubieszowie naprawdę śmieci będą odbierać... raz na kwartał

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:17   #244
blekitnams
Zadomowienie

Dziwi mnie, że ktoś śpiewa o fast foodach. W ogóle dziwi mnie ta muzyka, kostiumy i wszystko w tym teledysku.
http://www.youtube.com/watch?v=_pgPq4FGWfk
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:20   #245
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
To wpisz "S.S.W.N.W.B.W.K.K.Z.P.T. P" będziemy wiedzialy o co chodzi

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Heloł, wszyscy podczytywacze, stale was tu widzę, czas pozdrowić
Hej . czytam, ale nie mam co dodać od siebie, bo nic mnie nie dziwi aż tak. No.... ,może to, że pisząc z tabletu (tableta?), automatycznie mi się jakieś słowa wyrzucają. Potem czytam i nie wiem, co napisał am, bo nie po polsku.

Dziwi mnie, że czasem jeszcze mam siare w piersiach, mimo, że od połowy stycznia nie karnie. Najgorsze jest to, że mam tak durny czas pracy, że nie mam jak iść zrobić ewentualne badania. Szukałam info w sieci i dużo osób tak ma. Nie miała baba problemów :-[ .

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Ok, dziwią mnie jeszcze sąsiedzi ciągle nadający zioło. Śmierdzi mi w całym domu.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:23   #246
201605091007
Konto usunięte

Dziwią mnie ludzie lubiący Ezrę z PLL. Ani toto ładne, ani roli nie ma jakiejś fajnej...
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:25   #247
Bea_91
Zadomowienie

Dziwi mnie to że starzy ludzie są chętniejsi do pomocy niż młodzi. Gdy wchodziłam do autobusu pks z olbrzymią torbą (trzeba ją porządnie unieść żeby wejść, nie jak w mpk) w sekundę dwóch staruszków około siedemdziesiątki pomogło mi wnieść ją i przytrzymać drzwi. Potem rączka mi odpadła i musiałam nieść ją w dość kontrowersyjny sposób Spotkałam się jedynie z ironicznymi komentarzami młodych chłopaków: o zobacz jaka biedna dziewczyna! Na pewno jest jej ciężko! WTF

Dziwi mnie zachowanie niektórych osób: umawiają się z profesorem na wcześniejszy egzamin nie mówiąc o tym ani słowa reszcie roku (np na facebooku). Dzisiaj wpadłam przypadkiem na 4 osoby zaliczające właśnie egzamin który mam tego samego dnia co 100 razy ważniejszy drugi egza, wiec proste że wolałabym go dzisiaj zaliczyć i mieć z głowy.
A na grupie z 5 razy się pytali ludzie czy mamy możliwość jakiegoś wcześniejszego terminu.... cisza grobowa.
Stary 2013-09-06, 20:31   #248
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie zachowanie niektórych osób: umawiają się z profesorem na wcześniejszy egzamin nie mówiąc o tym ani słowa reszcie roku (np na facebooku). Dzisiaj wpadłam przypadkiem na 4 osoby zaliczające właśnie egzamin który mam tego samego dnia co 100 razy ważniejszy drugi egza, wiec proste że wolałabym go dzisiaj zaliczyć i mieć z głowy.
A na grupie z 5 razy się pytali ludzie czy mamy możliwość jakiegoś wcześniejszego terminu.... cisza grobowa.
U mnie było kilka egzaminow ustnych, rozlozonych na dwa dni. Tzn pierwsza tura np w poniedziałek, a druga w środę, kiedy w środę mamy też inny egzamin. Na mejlu przyszła wiadomość od prowadzącego, żeby między sobą ustalić listę kto kiedy i mu odesłać. Ustalanie wyglądało następująco: "Zaklepuję na poniedziałek siebie, Baśkę, Kaśkę, Marysię i Paulinę i jeszcze Krysię". Parę takich mejli i ci, ktorzy akurat nie mieli dostępu do konta zostali na lodzie
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:33   #249
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to że starzy ludzie są chętniejsi do pomocy niż młodzi. Gdy wchodziłam do autobusu pks z olbrzymią torbą (trzeba ją porządnie unieść żeby wejść, nie jak w mpk) w sekundę dwóch staruszków około siedemdziesiątki pomogło mi wnieść ją i przytrzymać drzwi. Potem rączka mi odpadła i musiałam nieść ją w dość kontrowersyjny sposób Spotkałam się jedynie z ironicznymi komentarzami młodych chłopaków: o zobacz jaka biedna dziewczyna! Na pewno jest jej ciężko! WTF

Dobrze, że miałam normalnych ludzi na studiach. Dziwi mnie to, co opisałaś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-06, 20:37   #250
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie lubiący Ezrę z PLL. Ani toto ładne, ani roli nie ma jakiejś fajnej...
Z tej samej serii - jak można lubić Sebastiana z Kuroshitsuji? Jak mozna lubić kogokolwiek z Kuroshitsuji???
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:38   #251
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Dziwi mnie, że nie wiem kto to

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:39   #252
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Amiszonowa Pokaż wiadomość
Ide sobie z moja 18-letnia prawie siostra ,która trzyma farbe do włosów w reku a sąsiadka "to juz takie młode dziewczyny farbuja włosy? Nie siwiejesz chyba jeszcze" co za durna baba.

Stary 2013-09-06, 20:44   #253
Bea_91
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dobrze, że miałam normalnych ludzi na studiach. Dziwi mnie to, co opisałaś.

Akurat coś takiego stało się pierwszy raz na przestrzeni 3 lat więc tym bardziej mnie to dziwi bo zawsze sobie pomagaliśmy
Stary 2013-09-06, 20:48   #254
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej samej serii - jak można lubić Sebastiana z Kuroshitsuji? Jak mozna lubić kogokolwiek z Kuroshitsuji???
A ja nie wiem, o kim gadacie ;-) .

Z resztą, jakoś zawsze mnie dziwiły zaciekłe dyskusje na temat uwielbiania lub nie lubienia fikcyjnych postaci.

Stary 2013-09-06, 20:54   #255
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

mnie dziwią moje problemy mieszkaniowe. ile razy szukam dachu nad głową to mi się trafiają jakieś dziwne kwiatki.
w jednym mieszkaniu właściciele zobowiązali się odświeżyć mieszkanie przed wprowadzeniem. oczywiście tego nie zrobili, zabrali się za to jak już się wprowadziłyśmy. w tym samym mieszkaniu, jedna ze współlokatorek zupełnie z dnia na dzień wyprowadziła się, tłumacząc właścicielom, że nie może znieść kłótni z nam. a przysięgam, że przez te kilka miesięcy jej mieszkania nie doszło do żadnej sprzeczki między nią a resztą dziewczyn. przyjechałyśmy po przerwie świątecznej, pokój pusty, telefon milczy, jeszcze sztuce buchnęła.dorosła, 30kilkuletnia kobieta. teraz kolega dzwonił, pytał jakie mniej więcej opłaty za media. nie, przez telefon właścicielka nie będzie rozmawiać, proszę przyjechać. ehhh
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:56   #256
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dziwi mnie, że zaczął się wrzesień i ludzie zakładają, że powinno się cieplej ubierać. Nieważne, że może być cieplej niż w niektóre dni w lato, nieważne, że jest ze 25 stopni i wiaterek... - powinnaś założyć jakiś sweterek, marynarkę albo bluzę.
Wracałam dziś koło 14 w długich spodniach i takiej krótkiej bluzo-kamizelce(nie wiem jak takie coś się nazywa), myślałam że się upiekę, więc jak wychodziłam po 16 to założyłam już szorty i zwykłą koszulkę. Idę sobie, idę, a pewnie chłopak z osiedla do mnie: "Ciepło co?" z taką ironią... No żebyś kurde wiedział. No ale nie widziałam nikogo ubranego tak jak ja, z wyjątkiem dzieci.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-09-06 o 20:58
Stary 2013-09-06, 20:57   #257
saane
Zakorzenienie

Cytat:
Po książce zmieniliby zdanie Dziwi mnie, że tak wielu osobom podoba się Caleb.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 20:58   #258
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że zaczął się wrzesień i ludzie zakładają, że powinno się cieplej ubierać. Nieważne, że może być cieplej niż w niektóre dni w lato, Nieważne, że jest ze 25 stopni i wiaterek... - powinnaś założyć jakiś sweterek, marynarkę albo bluzę.
Wracałam dziś koło 14 w długich spodniach i takiej krótkiej bluzo-kamizelce(nie wiem jak takie coś się nazywa), myślałam że się upiekę, więc jak wychodziłam po 16 to założyłam już szorty i zwykłą koszulkę. Idę sobie, idę, a pewnie chłopak z osiedla do mnie: "Ciepło co?" z taką ironią... No żebyś kurde wiedział. No ale nie widziałam nikogo ubranego tak jak ja, z wyjątkiem dzieci.

hehe, mnie też to dziwi, chociaż sama tak mam. 25 stopni w lipcu wydają mi się "cieplejsze" niż 25 we wrześniu czy październiku.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:01   #259
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość

Stary 2013-09-06, 21:01   #260
Ejniacz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość

Dziwi mnie, że oni się Wam nie podobają

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:02   #261
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że zaczął się wrzesień i ludzie zakładają, że powinno się cieplej ubierać. Nieważne, że może być cieplej niż w niektóre dni w lato, nieważne, że jest ze 25 stopni i wiaterek... - powinnaś założyć jakiś sweterek, marynarkę albo bluzę.
No wiesz, ale jak ja rano o 6 wychodzę do pracy i jest 10 st to trudno, żebym szła w szortach, a ubrań na zmianę nie chce mi się nosić

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-09-06, 21:03   #262
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
hehe, mnie też to dziwi, chociaż sama tak mam. 25 stopni w lipcu wydają mi się "cieplejsze" niż 25 we wrześniu czy październiku.
Nie wiem, może ten gość i jego kumple inaczej odczuwają temperaturę, bo wszyscy byli w bluzach, ja byłam zadowolona, ze nie założyłam czegoś więcej.

Stary 2013-09-06, 21:05   #263
Bea_91
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że oni się Wam nie podobają

Ezra wszystko psuje swoim nudnym charakterem mam nadzieje że okaże się psychopatą
Stary 2013-09-06, 21:09   #264
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Heh nie dalej jak dwa tygodnie temu obca starsza pani robiła mi w autobusie wykład pt po co takiej młodej dziewczynie makijaż. Nic to że ja już mężatka po studiach. Zresztą, nawet jakbym była młodsza, co jej do tego? Wścibstwo starszych pań, a w szczególności sąsiadek jest mi bardzo dobrze znane. Najbardziej mnie dotyka jak przyjeżdżam do rodzinnego miasta (dość dużego, osiedle prawie w centrum). Zawsze musiała mnie dorwać jedna z drugą i wypytywać o najprywatniejsze sprawy. Jeszcze przed ślubem z TŻem wypatrywały pierścionków i obrączek i tylko pytały kiedy ślub. Ostatnio jak byłam, nie spotkałam żadnej, ale po moim wyjeździe i tak był telefon do mamy od sąsiadki, której inna powiedziała, że jaksy chyba wyszła za mąż, bo ją widziała i coś jej migotało na palcu.
Wiesz co, może Ciebie akurat to nie dotyczy, wierzę, że te babki u Ciebie takie są, ale przy okazji przypomniało mi się co mnie dziwi...
Dziwią mnie ludzie, którzy myślą że wszyscy inni ich obgadują i że są najciekawszym tematem do rozmów dla jakichś tam znajomych. Bez jaj, to trzeba mieć mniemanie o sobie. W dodatku, zazwyczaj jest tak, że to oni obgadują innych przy każdej nadarzającej się okazji. Generalizuję, wiem, ale na ogół ludzie ci pochodzą ze wsi.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No wiesz, ale jak ja rano o 6 wychodzę do pracy i jest 10 st to trudno, żebym szła w szortach, a ubrań na zmianę nie chce mi się nosić
Tyle, że ja ich spotkałam koło 14, 100 metrów od ich domu, jak wracali z piwem ze sklepu.

No ale zdjąć kurtkę czy bluzę chyba można? Nie dziwiły mnie długie spodnie, ale właśnie te sweterki, itp.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:58
Stary 2013-09-06, 21:13   #265
jaksy
Zasiedzenie

No raczej mnie nie dotyczy, bo mi naprawdę zwisa czy ktoś mnie obgaduje czy nie za plecami. Tu chodziło raczej o bezpośrednie wścibstwo, bo same mnie wypytywały i jedna sama dzwoniła do mojej matki. Wiem poza tym, że nie tylko mnie to spotyka z ich strony, po prostu chcą wiedzieć wszystko co się dzieje na osiedlu (czyt. u sąsiadów).

Zresztą u mnie w pracy też są takie egzemplarze tylko o wiele młodsze. Jedna potrafi w jednym zdaniu zadać trzy pytania o osobiste sprawy. Widocznie taki typ.
Chodzą też różne plotki o różnych osobach, nie tylko o mnie. Jakbym się miała tym przejmować to bym musiała zmienić pracę.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2013-09-06 o 21:18
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:16   #266
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Z resztą, jakoś zawsze mnie dziwiły zaciekłe dyskusje na temat uwielbiania lub nie lubienia fikcyjnych postaci.
No co ty! Własnie mnie zdziwiłaś Uwielbiam dyskusje o postaciach, kiedy każdy ma inna interpretację zachowań danego bohatera A one najczęściej zaczynaja się od "jak możesz lubić tego dupka???". Jedna z najlepszych części fandomu IMHO.
Na Polconie (załapałam się na ostatnio dzień, yeah <333), stojąc w kolejkonie rozkminialiśmy czy Magnus słusznie zerwał z Alekiem i kto jest dojrzalszy - Arya czy Sansa
Ale niektóre wojny fandomowe dziwią, true
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:17   #267
_Peggy
Zakorzenienie

Dzisiaj to jest 06.09 roku pańskiego 2013 w moim lokalnym markecie pojawiły się pierwsze artykuły świateczne. Konkretnie czekoladki, łańcuchy, najlejki na szybe i bombki.

Jestem delikutaśnie zdziwiona
Stary 2013-09-06, 21:20   #268
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
No raczej mnie nie dotyczy, bo mi naprawdę zwisa czy ktoś mnie obgaduje czy nie za plecami. Tu chodziło raczej o bezpośrednie wścibstwo, bo same mnie wypytywały i jedna sama dzwoniła do mojej matki. Wiem poza tym, że nie tylko mnie to spotyka z ich strony, po prostu chcą wiedzieć wszystko co się dzieje na osiedlu (czyt. u sąsiadów).
Dopóki nie zmyślają i nie obrażają to nie ma się co przejmować.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dzisiaj to jest 06.09 roku pańskiego 2013 w moim lokalnym markecie pojawiły się pierwsze artykuły świateczne. Konkretnie czekoladki, łańcuchy, najlejki na szybe i bombki.

Jestem delikutaśnie zdziwiona

Stary 2013-09-06, 21:21   #269
jaksy
Zasiedzenie

Nie przejmuję się, odpowiadam zawsze wymijająco
Stary 2013-09-06, 21:26   #270
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
No co ty! Własnie mnie zdziwiłaś Uwielbiam dyskusje o postaciach, kiedy każdy ma inna interpretację zachowań danego bohatera A one najczęściej zaczynaja się od "jak możesz lubić tego dupka???". Jedna z najlepszych części fandomu IMHO.
Na Polconie (załapałam się na ostatnio dzień, yeah <333), stojąc w kolejkonie rozkminialiśmy czy Magnus słusznie zerwał z Alekiem i kto jest dojrzalszy - Arya czy Sansa
Ale niektóre wojny fandomowe dziwią, true
Moja dobra wizażowa koleżanka jest jedną z organizatorek Polconu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości