|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Tajka
|
Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
|
|
#4862 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Jestem Aneta, miło mi
Latek 19, wzrost 173cm i waga 62kg. W grudniu 2011 było na wadze 78 kg. Raczej mam powód do dumy, ale kochane, nie jestem jeszcze w pełni zadowolona z sylwetki Chciałabym wypracowac brzuszek niczym deska do prasowania a nóżki mieć smukłe, póki co to dołączam fotki, same nóżki. Macie jakies pomysły na ćwiczenia? A poza tym.. kocham biegać, jeździć rowerkiem, tańczyć, gdy sprzątam w domciu Promieniuje energią i jestem molem książkowym Mówię NIE anoreksji i bulimii. pozdrawiam xxx
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
hej ![]() za dotychczasowe osiągnięcia ![]() nogi i pupę masz super (a domyślam się, że brzuch też fajny), więc jak dla mnie to tylko rzeźbienie
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki. Jakieś porady? Mobilizację mam, tylko nie wiem z jakich ćwiczeń korzystać
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
![]() bardzo ładnie się prezentują na zamieszczonych zdjęciach
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie 1godzinne (No More Trouble Zones albo Banish Fat Boost Metabolism), albo programy składające się np. z 3 level'ów, każdy po 30 min (30 Day Shred albo Ripped in 30) do tego wydała jeszcze m.in. Body Revolution, Yoga Meltdown, itd... ![]() w Twoim przypadku każde ćwiczenia będą dobre ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() tata miał głośno TV włączone, więc końcówkę słyszałam najpierw głośne okrzyki radości, a potem soczyste ku.wa także wszystko wiem (miałam relację bez obrazu, bo głosy komentatorów do mnie dochodziły)
|
||
|
|
|
#4868 | ||
|
Tajka
|
Melduję na dziś:
6 dzień 30DS 22min HH +spacer po parku ze zbieraniem żołędzi :P +spacer po lesie z psem Nie mam siły dziś ćwiczyć dodatkowo ramion. Popodnosiłam trochę 1kg ciężarków, ale już po prostu padam na twarz. Jutro robię dzień wolny. Wiem, że Jillian mówi, aby nie robić przerwy w ćwiczeniach, ale ja sobie robię soboty wolne. Będzie to taki dzień na relaks mięśni
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Dżo zgadzam się
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i super poszło
|
|
|
|
|
#4871 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Nad czym konkretnie chcesz się skupić ? I wgl jak jesz ? Bo to też jest ważne. Możemy polecić Ci ćwiczenia, ale jak okaże się, że np. jesz 1000 kcal dziennie to niestety będzie ciężko. Przy lekkiej aktywności fizycznej Twoje BMR wynosi ok 1480kcal. Czyli żeby utrzymać swoją wagę powinnaś jeść ok. Kalorie 2033.86 Węglowodany 55% 1118.62kcal = 279.65gram Białko 15%% 305.08kcal = 76.27gram Tluszcz 30% 610.16kcal = 67.8gram a żeby schudnąć to tak 1800 kcal. I wtedy możesz sobie obliczyć BWT. Chociaż ja np. redukuję węgle. Mimo iż moje BWT mówi, że powinnam jeść ok. 206g węglowodanów, to ja nie przekraczam 150g, a jak jest tak 100g to mi w zupełności wystarcza. Powyżej 130g już czuję się źle, ociężała i spuchnięta. Także wszystko musisz dostosować do własnych potrzeb, zwłaszcza jeżeli zależy Ci na budowaniu tkanki mięśniowej i pozbyciu się tłuszczowej. Nie jestem ani dietetykiem, ani trenerem także podejdź do tego, co mówię z przymrużeniem oka i sama poczytaj co nieco w internecie, na forach, bo może znajdziesz informacje pod siebie. Napisałaś "kocham" biegać itp. a co robisz na co dzień ? Więc ? Jak u Ciebie z dostarczaniem odpowiedniej ilości węgli, białka i tłuszczu ? I jak się ogólnie odżywiasz ? Ale szczerze ![]() Co do ćwiczeń. Uwielbiam Mel B. Mimo iż ćwiczenia, które ona wykonuje, nie są jej autorstwa, to kobieta ma super energię, którą potrafi przekazać na "widza" i to w niej cenię. Ostatnio przerzuciłam się również na Jillian Michaels i robię z nią tzw. 30 Day Shred Level. Jak to skończę chciałabym zrobić Ripped In 30 oraz Killer Buns & Thighs. Ciekawe programy ma również Tiffany Rothe. Robiłam z nią kilka ćwiczeń i naprawdę fajnie wpływają na ciało. + tak samo jak Mel B potrafi świetnie zmotywować. Godne polecenia są również ćwiczonka z Cassey Ho, ale ja jako początkująca nie dawałam rady. Robiłam Kill That Muffin Top. Świetnie prowadzi, ćwiczenia męczą i ciało pracuje. Podobają mi się też ćwiczenia, np. na ramiona, fittapy(?) czy jakoś tak. Ale na razie trzymam się Mel B i trudno mi powiedzieć, czy przynoszą efekty. ![]() To tyle ode mnie w temacie
Edytowane przez kisiej25 Czas edycji: 2013-09-06 o 23:16 |
|||
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() w nagrodę wysyłam różyczkę Cytat:
![]() a zaskoczę Cię, bo to mit, że dzieciom łatwiej nauczyć się języka niż dorosłym dzieci... owszem mają lepszą pamięć, szybciej łapią słówka i też w większości przypadków nie wstydzą się mówić w obcym języku, nie dbają o swoje błędy, wymowę etc. więc łatwiej jest się im przełamać. bo nie myślą o tym ale z kolei dorosłym łatwiej jest się zmotywować do nauki i zorganizować, dzieciaczki się szybko rozpraszają i nie rozumieją po co właściwie uczą się jakichśtam obcych wyrazów. poza tym, dorosłym łatwiej jest ogarnąć gramatykę na zasadzie powiązań logicznych do gramatyki języka polskiego, mają większą świadomość języka, zdolności metalingwistyczne, np. patrząc na zdanie łatwo jest osobie dorosłej odnaleźć czasownik czy przymiotnik, gdzie dla dziecka jest to abstrakcją... itp. itd. etc.w każdym razie, jak jesteś odpowiednio zmotywowana to już niedługo będziesz mogła swojego synka podszkalać ![]() powodzenia! ![]() Cytat:
![]() a ja już głośno nie powiem kto się do Czarnogóry wybiera ![]() godzinę rolek melduję jeszcze i małe piwko wieczorem
|
|
#4873 | ||
|
Tajka
|
Jeszcze mały obrazek, który bardzo mi się podoba, na dobranoc:
![]() Dobrej nocy myszaki
|
|
#4874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ciekawe kto to się tam wybiera ![]() za rolki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- na wątku już się robi cicho, więc też powoli uciekam spać ![]() ostatnia noc w moim wygodnym łóżku przed wyjazdem ![]() dobrej nocy P.S. jakby któraś potrzebowała pozabijać trochę komarów, to jestem do usług kulary-cwaniak: przed chwilą zgładziłam około 20stki uroki posiadania pokoju przy zejściu do piwnicy, skąd przylatują
|
||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Melduję 2 piwa z sokiem, 1,5 kawałka pizzy i kilka orzeszków w karmelu z Tunezji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA ATTENTION ACHTUNG ATTENZIONE!!!
3 miesiące 3 tygodnie 3 dni ![]()
|
|
#4877 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zobaczymy co będzie ![]() Dziękuję za nagrodę ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#4878 | |
|
Konto usunięte
|
Hej laski, myślałam że zastanę nową część, a tu cieniutko było ze spamem
Cytat:
Koniec tego tematu. Jestem tutaj, dam radę i szykuję się na bieganko dzisiaj Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42676907]Hej laski, myślałam że zastanę nową część, a tu cieniutko było ze spamem
W ostateczności i tak zostałam. Mam głupia rodzinkę, a brat stwierdził z swoją żonką, że lepiej będzie jak wrócę busem niż pojadę z nimi mimo, że wracali tylko we dwoje. Ogólnie zaczęli mi wmawiać rzeczy o których szkoda, że nie wspomnieli wcześniej. Zawsze jest na kogo liczyć, ale ok. Przynajmniej mam mieszkanie na miesiąc dla siebie i Tż Koniec tego tematu. Jestem tutaj, dam radę i szykuję się na bieganko dzisiaj Zobaczymy co z tego wyjdzie [/QUOTE]Ciesze się że podjęła decyzję która Cię zadowala dasz radę a czas spędzony razem wykorzystajcie dla siebie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- "Do Sylwestra odchudzanie, potem w sexi kieckach balowanie "Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4880 | |||||
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
anulciak świetny pomysł z tym angielskim ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Zbiorowe zabójstwo? ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Ja wracam do aktywności niestety dopiero w poniedziałek. Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadaniu: owsianka z zurawina i małym bananem
![]() Pozatym pilnowałam się i spadeczek mały też jest ![]() Teraz trochę poczytam potem na zastrzyk i z Młodym ba zbiórkę...wymyślił że chce być ministrantem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4882 |
|
Konto usunięte
|
Ja także już po śniadaniu. Teraz kawka
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry o świcie
![]() Blaszok Zaczynam się Ciebie bać ![]() Zamów w Czarnogórze ładną pogodę na dłużej, za tydzień Cię odwiedzę ![]() Po 9 jedziemy z Bratem odwieźć Rodziców na autobus, później zakupy, sprzątanko i resztę dnia planuję spędzić z książką stęskniłam się za czytaniem a no i wypadałoby coś poćwiczyć ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42676974]Ja także już po śniadaniu. Teraz kawka
[/QUOTE]U mnie po kawie teraz leci zielona z opuncja kupilam duzi herbata ostatnio w Biedronce bo były 25% takiej![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4885 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
Rozgrzałam się tańcem z rana A coooooooo tam, korzystam z okazji, że sama jestem. Cieszę się, że mimo wszystko humor mi dopisuje ![]() Idę robić ostatni dzień Shreda level 2. |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42677037]Ja zieloną wolę z żurawiną
Rozgrzałam się tańcem z rana A coooooooo tam, korzystam z okazji, że sama jestem. Cieszę się, że mimo wszystko humor mi dopisuje ![]() Idę robić ostatni dzień Shreda level 2.[/QUOTE] Brawo może to dobre rozwiązanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
Shred zaliczony, pot leje się ze mnie, teraz włączę jakiś film i pokręcę hula hop
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Nie ma komu skończyć tego wątku, tytuł też nie do końca ogarnięty. Chyba tylko propozycje były, a może i coś przeoczyłam ![]() Wstawać laski
Edytowane przez 57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 Czas edycji: 2013-09-07 o 08:27 |
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja propozycje wrzucilam
ide na zastrzykWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Trax
![]() Misję Sylwester rozpoczynamy, z kilogramami się rozprawiamy ![]() Nie mam weny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4890 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Latek 19, wzrost 173cm i waga 62kg. W grudniu 2011 było na wadze 78 kg. Raczej mam powód do dumy, ale kochane, nie jestem jeszcze w pełni zadowolona z sylwetki
Promieniuje energią i jestem molem książkowym
za dotychczasowe osiągnięcia 

także wszystko wiem (miałam relację bez obrazu, bo głosy komentatorów do mnie dochodziły) 

a no i wypadałoby coś poćwiczyć