|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() co jedna to ładniejsza
|
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
ale nie wspomnę już że tym razem schowałaś się za żarełkiem ale i tak widać że jesteś chudzielec życie jest niesprawiedliwe buuuuuuuuuuuuuuuuCytat:
|
||
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
on jest rano jakiś taki bardziej ogarnięty
bo ja to z wyra nie mogę się zwlec
|
|
|
|
#2915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Musicie przewartościować priorytety
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O! Aleście naprodukowały. Idę nadrabiać dalej! |
||||
|
|
|
#2916 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Coś mi chyba urżnęło
![]() Cytat:
![]() Ewka się właśnie od jakiegoś czasu przesiada z 68 na 74. A właśnie przyszło nasze zamówienie z c&a, gdzie wzięłam jej 2 pary legginsów 80, z myślą o jesienio/zimie i wcale takie za duże to one nie są ![]() Cytat:
![]() Kolczyków nie widzę Cytat:
Się tłumaczyłam, remontuję A tak w ogóle to aj noł, że mnie ostatnio mniej ale mam wytłumaczenie. Staram się rozkręcić biznes ale strasznie powoli nam to idzie. Jak wyjdzie to nie omieszkam się pochwalić ![]() Nie stawiaj się bo skasuję z listy ![]() Idzie jak s.r.a.k.a bo mój M jest powolny jak żółw albo i gorzej. Wszystko robi milion razy wolniej niż zrobiłabym to ja a ja nie zrobię no bo to jednak są męskie techniczne sprawy. Ale krew mnie zalewa jak widze tą jego robotę. W efekcie jeszcze w sobotę jedziemy robić listwy przypodłogowe w sypialni. A jak mówiłam "zróbmy wszystko zanim się wyprowadzimy i będzie z głowy" to kuźwa nie, bo on woli później. No i przez to później tracimy kolejny raz tydzień z życia Cytat:
![]() Ten ostatni słeterek to byś se mogła uszydłować sama ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jagna pacnij i Ty! Ewka drzemie, zeżarłam śniadanie i idę walczyć z kudłami. Idziemy dziś kupić woreczki na zużyte pieluchy bo jednak bez tego nie ma życia - smród że hejaaaa a w temacie kupy to moja szanowna córka wczoraj mnie ob.srała Wzięłam ją na kolana i się bawimy, młoda postękała więc ją zaniosłam do przewinięcia, paczę a tu kupa na mej bluzce ![]() A w ogóle to na chwilę obecną mam mocne postanowienie, że tudej iz de dej kiedy odstawiam młodą od cycka w nocy. Na odwrót niż większość chyba - ja zacznę od nocy. Mój cyc jest wtedy substytutem smoczka a ja się na to nie godzę, póki jeszcze nie mam ich przy kolanach Poza tym to szarpanie brodawki jest coraz mocniejsze, nie wiem dlaczego tak teraz mnie męczy. Może mniej pokarmu mam
|
||||||
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie gromadzę siatki jednorazowe z zakupów i zawiązuję tyle tego jest cholerstwa że nie ma sensu woreczków kupować specjalnie oj nieźle Jan się wypiął znów na obiady tyle że tym razem zastanawiam się czy to chwilowe jak zwykle czy wypiął się na zupki ![]() wczoraj babcia próbowała i
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamajka, weź mnie nie denerwuj bo mam 1o kilo więcej od Ciebie !!
49 to ważyłam w podstawówce :/Na śmierdzące pieluchy fajny jest hasiok na pieluchy z TT albo czegokolwiek, sporo tego jest. wsadza się taki wkład workowy i każda pielucha jest zawijana i przetrzymywana w środku i nie śmierdzi, wyjmuje się po zapełnieniu taki sznur kupowych "serdelków". Ale teraz to nie wiem czy się opłaca kupować komuś po 9 miechach, jak pewnie za chwilę będzie akcja "odpieluchowywanie". mamy od początku i się sprawdza, jest wygodne. A takie woreczki to noszę w torbie i "wyjściowe" kupy pakuje. Która chciała fotę całokształtu po ciąży? Nie mam takiej
|
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
bym musiała chyba z 10 razy
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie-ja chciałam fotę
, nie widzę problemu-wynajmij męża i heja
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
musisz zrobić, nie masz wyjścia
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja nie powiem, kto mi imputował, że mnie tu nie ma a sam siedzi na fb i nawija
![]() Cytat:
Z braku laku stosuję je od 2 dni i caaaaapi ![]() Porządna kanapa nie jest zła ![]() Cytat:
![]() Ależ nie żałuj sobie
|
||
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawiązuję, do kosza i nie czuć
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzika, a paklankowy zapach jak znosisz? Bo mnie ta perfuma gorzej od tych kup pachnie
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
uff, jakos nadrobilam chyba ze 2 dni mnie nie bylowszystko przez to, ze bylam u mamy, a u niej porzadki po remoncie i akcja pt: skrecanie nowych mebli, do tego jeszcze Czarus i nawet nie mialam czasu odpalic forum na telefonie teraz juz jestesmy u siebie, ale jutro i w niedziele ide do pracy Dzika Czarus tak samo do tylu pelza i tez sie ustawia jak Ewka do raczkowania i buja sie do przodu i do tylu, ale jeszcze nie wystartowal w ogole ma jeszcze inny sposob przemieszczania, a mianowicie przesiadanie sie z miejsca na miejsce musze wyprobowac te Twoje tiramisu moze po weekendzie zrobie ![]() ja ogolnie zuzyte pieluszki wrzucam do reklamowki po zakupach, ale te z wieksza smierdzaca sprawa do paklanek pakuje, bo troche jednak maskuja ten zapach |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. 48
|
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tak! Generalnie lezie na schody się próbuje wdrapywać wczoraj wlazła na pierwszy stopień nawet![]() Ale czas leci, dopiero przecież zaczynałaś pracę ![]() Cytat:
![]() ![]() myślę o tych ciuchach non stop Moonie!!sie odezwała ![]() Karny kutasik za gadanie głupot! Chuderlak jeden ![]()
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robią stronę? ![]() No co ty chcesz, chłopak dokładny, rzetelny... ![]() podlinkuj, wyśmieje mnie ![]() Myślałam o tym ![]() Jednak nie wierzę w siebie i swoje umiejętności, aż tak ![]() pacłam ![]() Cytat:
![]() zrób ![]() Cytat:
![]() ![]() A co jeszcze chciałam napisać ale mi umknęło. Dzika w temacie Ewcinej kupy- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A w ogóle to musiałam se wyguglać co to te paklanki ![]() Poza tym nie wiem czy się Wam chwaliłam, ale otworzyli koło mnie vitnage-butik, czyli po mojemu lumpa i kupiłam sobie już 2 koszulki i sweter na zimę ![]() Sweter drogi, bo 30zł kosztował, ale nóweczka z metkami
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-09-06 o 16:04 |
|||
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie wiem gdzie te 3 tygodnie zleciały Cytat:
poka ![]() Jan przysnął więc mam 20, w porywach 30 minut także nawet za łazienki się nie biorę może wieczorem ![]() przez te 2h od przyjścia tak mnie wymęczył a gdzie tu do 20 jakiś postęp może idzie ![]() opiera się na kolanach i dłoniach ale nie rusza tylko bach! i pełznie jak dawniej albo na przedramionach a nogi prostuje i dupę podnosi ![]() i spokojnie się na mnie wdrapie jak leżę na podłodze |
||
|
|
|
#2931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Weekend! Ale zaraz przyjeżdżają do nas znajomi na 2 dni, więc pewnie będzie mnie jeszcze mniej ![]() Piękni jesteście! Mimo, że matka niewyraźna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj wróciłam późno z pracy i mały normalnie oszalał ![]() Cytat:
![]() Jeszcze lepsze???? Muszę jechać do biedronki
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
co tu tak cicho?
![]() a co do czapek: to my nie mamy z tym problemu, bo Czarus sciaga sobie kazda ktora mu sie na glowe zalozy co to bedzie jak sie naprawde zimno zrobi
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś ciężko mi się wbić w rozmowę.. ale jestem..
trochę zje.bana, ale pocieszam się, że dziś ostatnia nocka i weekend Co prawda w niedzielę tż mi robi przyjęcie-niespodziankę (tzn w założeniu niespodziankę) hhehe Włączyłam dziecku Mozarta, żeby zobaczyć czy jakoś wpłynie na jej zachowanie taka muzyka - powiem tak.. rzuca się po łóżeczku jak żyd po pustym sklepie :P
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
o tak. To jest bardzo fajna zabawa. I jeszcze "Znajdź gdzie najbardziej zaboli i tam wbij stopę"
![]() oby może mi to osłodzi powrót do pracyCytat:
![]() U nas to dni handlowe i mamy "prawo" do tylko jednego pełnego wolnego w miesiącu. A tak to albo cały pracujący, albo pół. Niespodziankę sama odkryłaś i mąż o tym nie wie? Czy będziecie oboje udawać że się nie spodziewasz? ![]() Slayera jej puść
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jan jak tylko słyszy jakąkolwiek muzykę, nawet "śpiew" mojego męża to robi te swoje "aaaa aaaa aaaa" i się kiwa ![]() korzystając z okazji że w domu leci mecz produkuję zupki Janowi
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulka też coś takiego robi.. Jak jej śpiewam to zaczyna się gibać , śmiać i takie śmieszne aaa robi Może też śpiewa? ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dziooouuuchyyy gdzieśta są? oglądacie mecz, czy co? ![]() Powiem Wam, iż córka ma Ulencja w dniu dzisiejszym zaczęła siedzieć prosto, co więcej jest najfajniejszą Ulencją na świecie, i dodatkowo już się dziś po kąpieli obudziła na karmienie ![]() Mam postanowienie, że do końca września schudnę 2 kg. Założenie skromne, ale mam przeświadczenie, że bardziej poważne by mi na 1000% nie wyszło Jak się uda to do świąt BN walczę o kolejne 3 kg. Nie bardzo się to ma do mojego dzisiejszego makdonaldowego obżarstwa, i jutrzejszych planów zeżarcia biedronkowych rurek ![]() Poza tym dzwoniłam dziś do pracy w sprawie grafiku na październik
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest tak, że nocki mają dwa dni pod rząd wolnego.. akurat mam to szczęście, że mi w weekend wypadają - no niektórzy zazdroszczą.. ja w sumie nie miałabym nic przeciwko np pracować w niedzielę w nocy i mieć już piątek wolny tż za język pociągnęłam jak zobaczyłam, że kupił składniki na sernik.. i jak mnie prosił, bym zrobiła na weekend jakąś sałatkę "bo on ma ochotę" ta.. w końcu go zmusiłam, by mi powiedział o której przychodzą goście, bo ja wolę się spodziewać niespodzianek.. jakoś ubrać się i pomalować.. na codzień się nie stroję po domu ![]() Slayer jakoś nie robi na niej wrażenia.. inne coś włączyłam
|
|
#2938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja biżuteryjna została zarzucona w produkcji bo M robi tą drugą. Robi i robi i robi i końca nie widać Tu się nie ma z czego śmiać a z kasy trza wyskakiwać ![]() Rób rób! Może to okaże się twoją niszą rynkową ![]() Jaka firma? Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
![]() dla Ulencji za siedzenie!Ja też codziennie na nowo odkrywam coraz większą zaj.ebistość mojego dziecka ![]() Trzymam kciuki za te 2 i 3 kg. U mnie padka totalna dietetyczna Ciężko mi się zmobilizować a codziennie jak na siebie patrzę to mi niedobrze i codziennie nie mam się w co ubrać i w ogóle mam dość tego tematu bo ciągnie się za mną całe moje dorosłe życie Ja nie cem żeby Jagna szła do pracy ![]() Idę spać bom wymęczona dziś. |
|||||
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może. Teraz takie dziwne ciuchy na rynek trafiają, że cholera wie ![]() firma taka: http://www.wefashion.nl/index-wefash...en_GB-EUR.html Ja wcześniej nie znaju, teraz dopiero wyguglałam ![]() wiesz mi de facto może być ciężko nawet te 2kg zrzucić, bo całe dorosłe zycie (nastoletnie też zresztą) ważę mniej więcej tyle co teraz. Organizm mi się przyzwyczaił do stanu obecnego i może odmówić współpracy Poza tym pasowałby nie żreć, a w tym temacie ciężkawo u mnie![]() też nie chcem iść, ale co robić... Mogę np. zostać Twoją utrzymanką
|
|
#2940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
za siedzenieCytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

ale nie wspomnę już że tym razem schowałaś się za żarełkiem
ale i tak widać że jesteś chudzielec

ale tż powiedział, że mam zapomnieć o tym...
kurde a ile to kalorii 

ja zawiązuję, do kosza i nie czuć 
Ciężko mi się zmobilizować a codziennie jak na siebie patrzę to mi niedobrze i codziennie nie mam się w co ubrać i w ogóle mam dość tego tematu bo ciągnie się za mną całe moje dorosłe życie