Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 22:12   #3841
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny a macie jakieś marzenia odnośnie płci? Mój mąż strasznie chciałby chłopczyka, ja chyba też chodź dziewczynki też są cudowne
Stary 2013-09-06, 22:23   #3842
(t)asia
Zadomowienie

A ja obejrzałam film "Marley i ja" i zryczałam się jak głupia. Mimo, że oglądałam go już nie raz to teraz wylałam morze łez.
Straszne to jest.

Mona ja bym chciała dziewczynkę pierwszą. na około sami chłopcy się rodzą i marzę wręcz o sukieneczkach, warkoczykach itd. Ale tak jak pisałam moje cytrusowe zachcianki, niekończące się wymioty i kalendarz chiński sugerują raczej chłopca

Wracając jeszcze do tego co wcześniej pisałam. Na wakacjach pozwoliłam sobie na parę drinków z martini. Najciekawsze jest to że ja nigdy nie pije, a tam byłam taka zrezygnowana tymi niepowodzeniami w ciąży że aż mi się zachciało. I też miałam oczywiście wyrzuty sumienia, ale mąż powiedział że najwyraźniej to jest metoda =)
Ja miałam zabieg w lutym, a w cyklu poprzedzającym ten szczęśliwy spóźnił mi się okres i zrobiłam betę. Wynik 10, po dwóch dniach 7. Oczywiście się załamałam mimo że taki wzrost to nie wzrost. Gin nazwał to ciążą biochemiczną. Po tych dwóch sytuacjach postanowiłam się wyluzować na wczasach i zapomnieć o staraniach. Skończyło się jak się skończyło
Dlatego teraz nie do końca dociera do mnie to co się dzieje, a każde zakłucie brzucha mnie przeraża. Jak w czwartek lekarz powie, że jest ok to się mocno spokoje.

Jak poprzednio powiedział że jest jeden dzieciaczek to chyba nie wymyśli mi teraz bliźniaków, co?

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-09-06 o 22:29
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:06   #3843
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Szczerze? Ja w dzień zrobieniu testu i nastepny wypiłam 2 piwa, bo byłam pewna że nic z tego i to jakiś żart, a kupiła 6cio pak żywca i było mi szkoda
Ja po pierwszym teście (negatywnym) raczyłam się tequilą z tatą bo mu na dzień ojca kupiłam, a nikt z nim nie chciał się napić
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie jakieś marzenia odnośnie płci? Mój mąż strasznie chciałby chłopczyka, ja chyba też chodź dziewczynki też są cudowne
Ja od początku miałam przeczucie na chłopaka, teraz mi się już zmienia więc nie jestem pewna. Teściowa gada że na 100% będzie dziewczynka więc chciałabym chłopca, żeby jej utrzeć nosa
Stary 2013-09-06, 23:09   #3844
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Ja od zawsze marzę o małym Aleksandrze ale oczywiście jak będzie dziewczynka to też dobrze dla dziewczynki nie mamy w ogóle pomysłu na imię chociaż coraz częściej myślę, że jest m to obojętne, ważne żeby moje maleństwo było całe i zdrowe

Cytat:
Dzień dobry

Ja na szybko - będzie CHŁOPAK

Nadrobie później
gratuluję i zazdroszczę, że już wiesz co będzie
my sobie obiecaliśmy z Tż, że jak się dowiemy jaka płeć to nikomu nie powiemy, bo za dużo nasza rodzina to przeżywa. A najbardziej teściowa, ciągle wpiera mi że będzie dziewczynka, bo ona miała 3 synów i musi mieć teraz wnuczkę. A ja jej zrobię na złość i dowie się dopiero po 10 kwietnia, może mnie w nos pocałować i tak wcześniej jej nie powiem

Cobra a może my mamy tą samą teściową

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:10
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 01:07   #3845
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
podaj proszę nazwę

Dziękuje za rady dot. zaparć, właśnie zajadam się śliwkami suszonymi, a na noc zrobię siemię. Najważniejsze, że już nie boli tak
Duphalac_Fruit

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 06:46   #3846
filupka
Rozeznanie

AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42675902]Ja od zawsze marzę o małym Aleksandrze ale oczywiście jak będzie dziewczynka to też dobrze dla dziewczynki nie mamy w ogóle pomysłu na imię chociaż coraz częściej myślę, że jest m to obojętne, ważne żeby moje maleństwo było całe i zdrowe[/QUOTE]

Hahha My tez chcemy małego Aleksandra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:26   #3847
mara86
Raczkowanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

U mnie podobna sytuacja. Do tego jeszcze takie przczucie wewnatrz mnie. Czas pokaze. Nie mozemy sie doczekac
Stary 2013-09-07, 07:28   #3848
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

u nas będzie Piotruś albo Zuzanka. Oczywiście mamusia chce Zuzię od najmłodszych lat i zawsze nawet gdy to imię było perłą z lamusa na dodatek kompletnie niepopularną wiedziałam że chcę żeby moja córcia była Zuzią. Piotruś jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, nigdy bym go normalnie nie wybrała a gdy dowiedieliśmy się o dzieciątku jakoś tak stwierdziliśmy że nie możę być inaczej, na około nas same fantastyczne chłopaki o imieniu Piotr, a potem zakochałam się w zdrobnieniu Piotruś.
Ale wiadomo każde bez względu na płeć pokochamy jak swoje
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:04   #3849
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
A ja obejrzałam film "Marley i ja" i zryczałam się jak głupia. Mimo, że oglądałam go już nie raz to teraz wylałam morze łez.
Straszne to jest.

Mona ja bym chciała dziewczynkę pierwszą. na około sami chłopcy się rodzą i marzę wręcz o sukieneczkach, warkoczykach itd. Ale tak jak pisałam moje cytrusowe zachcianki, niekończące się wymioty i kalendarz chiński sugerują raczej chłopca

Wracając jeszcze do tego co wcześniej pisałam. Na wakacjach pozwoliłam sobie na parę drinków z martini. Najciekawsze jest to że ja nigdy nie pije, a tam byłam taka zrezygnowana tymi niepowodzeniami w ciąży że aż mi się zachciało. I też miałam oczywiście wyrzuty sumienia, ale mąż powiedział że najwyraźniej to jest metoda =)
Ja miałam zabieg w lutym, a w cyklu poprzedzającym ten szczęśliwy spóźnił mi się okres i zrobiłam betę. Wynik 10, po dwóch dniach 7. Oczywiście się załamałam mimo że taki wzrost to nie wzrost. Gin nazwał to ciążą biochemiczną. Po tych dwóch sytuacjach postanowiłam się wyluzować na wczasach i zapomnieć o staraniach. Skończyło się jak się skończyło
Dlatego teraz nie do końca dociera do mnie to co się dzieje, a każde zakłucie brzucha mnie przeraża. Jak w czwartek lekarz powie, że jest ok to się mocno spokoje.

Jak poprzednio powiedział że jest jeden dzieciaczek to chyba nie wymyśli mi teraz bliźniaków, co?
Najlepiej się wyluzować
Ciążę mnogą chyba od razu widać, także się nie martw

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:24   #3850
amelka2006
Raczkowanie

Jakie to niesprawiedliwe, że kolejne Dzieciątko dołączyło do grona Aniołków :banghead:
A co do płci, to zawsze marzyłam o dwóch corkach. Ale teraz czuję, że mieszka tam mały Wincent. Wydaje mi się, że Amelka będzie mieć brata. Byle tylko Dzidziuś zdrowy był. Z Amelką od początku czułam, że dziewczynka będzie, wiec wydaje mi się, że nie ma mowy o pomyłce. A może dowiemy się na usg genetycznym w połowie października.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:29   #3851
teQiba
Moderator

Cytat:
A płeć planowałam jak teQiba - bzykanie w dzień owu
Robisz mi nadzieję, oj robisz

Cytat:
No my właśnie oboje chłopaka byśmy chcieli, ale u nas w rodzinie w koło same dziewczynki się rodzą więc staram się nastawiać że to może być kolejna dziewczynka, żebym potem zawodu nie poczuła - bo wiadomo, co by nie było, będę kochać jak swoje

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a ja dzień przed zrobieniem testu wypiłam morze piwa czyli dwa
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja po pierwszym teście (negatywnym) raczyłam się tequilą z tatą bo mu na dzień ojca kupiłam, a nikt z nim nie chciał się napić
Cytat:
Po przeczytaniu postów - popieram teorię męża tasi

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42675902]
my sobie obiecaliśmy z Tż, że jak się dowiemy jaka płeć to nikomu nie powiemy, bo za dużo nasza rodzina to przeżywa. A najbardziej teściowa, ciągle wpiera mi że będzie dziewczynka, bo ona miała 3 synów i musi mieć teraz wnuczkę. A ja jej zrobię na złość i dowie się dopiero po 10 kwietnia, może mnie w nos pocałować i tak wcześniej jej nie powiem
[/QUOTE]

Mojej koleżance teściowa identycznie mówiła i muszę Cię uprzedzić że jak będziesz miała dziewczynkę to będziesz chciała wydrapać jej oczy, tak się będzie do niej kleić

Cytat:
Myślę, że nie
Stary 2013-09-07, 09:14   #3852
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

my sobie obiecaliśmy z Tż, że jak się dowiemy jaka płeć to nikomu nie powiemy, bo za dużo nasza rodzina to przeżywa. [/QUOTE]
Ja bym nie wytrzymała po wyjściu od lekarza napisałam chyba z 5 sms, w tym 1 do mamy
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
u nas będzie Piotruś albo Zuzanka.
Zuzanna mi się bardzo podoba myślałam nawet nad takim, ale teraz to nie bardzo
A Piotr to mój chrzestny i TŻ więc dobrze mi sie kojarzy

Dzień dobry!!

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Zaczynamy 16 tydzień!

I chyba Koziemleko, ale niech się sama przyzna

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:23   #3853
teQiba
Moderator

Co do imion to ja bym chciała Wiktorię lub Kacperka
TŻ dla dziewczynki chciałby Maja, a chłopczyk Kacperek też mu się podoba - więc wychodzi na to że lepiej żeby był chłopiec to rodziców nie skłóci jeszcze przed narodzinami
Stary 2013-09-07, 09:27   #3854
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze chciałam mieć dziewczynkę, ale teraz czuję chłopca i ciągle mówiąc o dziecku zwracam sie "on", więc może coś w tym jest w ogóle myśląc o przyszłości to jakoś bardziej widzę naszą rodzinkę z synem niż z córką zobaczymy czy mnie intuicja nie zawiedzie

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:30   #3855
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Zapomniałam wam wczoraj napisać:

Znalazłam wczoraj w SH fajne spodnie ciążowe z h&m mama, nawet już szłam z nimi do kasy. Ale to był rozmiar L, takie w tyłku wielkie, że stwierdziłam że jak tyle przytyje to sobie strzele w łeb. I kupiłam 2 pary normalnych spodni, tylko trochę większe niż zwykle nosiłam
Oglądałam ubranka dla dzieci, ale wczoraj była dostawa to było dość drogo - 8-10 zł. Nie opłaca się, bo znalazłam na all hurtownie w kielcach, gdzie mają np. śpiochy po 12 zł, kaftaniki po 6-8 zł, itp.
W moim koszyku było wczoraj tego za 400 zł jak się rozpędziłam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:49   #3856
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja co do płci to mi obojetne.i cos czuje ze bedzie drugi chlopak.tak po prostu nie wiem czemu. ostatnio sie nie pomyliłam , wiec zobaczymy.
wkurza mnie podejscie rodziny tż bo oni ledwo sie w tym tyg dowiedzieli to od razu-teraz musi byc dziewczynka
kurde to nie koncert życzen
o imionach nie myslelismy, narazie chce przetrwac pierwszy trymestr
ps. chlopcy sa kochani, slodcy i "mamusini", ale z tego co zaobserwowalam to wieksze rojbry przynajmniej moj syn do najgrzeczniejszych nie nalezy:p

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Jakie to niesprawiedliwe, że kolejne Dzieciątko dołączyło do grona Aniołków :banghead:
A co do płci, to zawsze marzyłam o dwóch corkach. Ale teraz czuję, że mieszka tam mały Wincent. Wydaje mi się, że Amelka będzie mieć brata. Byle tylko Dzidziuś zdrowy był. Z Amelką od początku czułam, że dziewczynka będzie, wiec wydaje mi się, że nie ma mowy o pomyłce. A może dowiemy się na usg genetycznym w połowie października.

wincent-ładnie
mi z imion sie podoba Wit, Bruno, ale to tylko kwestia podobania sie, nie myslałam czy jak co bym takie nadała
dla dziewczynki mi sie podobaja dobrochna, sara, rita ale tez nie wiem czy wogole wezme to pod uwage

Przeklete_pragnienia..bar dzo wspolczuje.....

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do imion to ja bym chciała Wiktorię lub Kacperka
TŻ dla dziewczynki chciałby Maja, a chłopczyk Kacperek też mu się podoba - więc wychodzi na to że lepiej żeby był chłopiec to rodziców nie skłóci jeszcze przed narodzinami
moj maz w pierwszej ciazy to miał takie pomysły na imiona ze teraz boje sie go pytac długo musiałam mu wyrzucac z listy Morfeusza, on sie upieral ze bedzie miał branie i bedzie mogł zarywac na tekst:padnij w objecia morfeusza"..pozniej wymyslił Hermana i Hugo

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-09-07 o 09:44
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:00   #3857
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
wkurza mnie podejscie rodziny tż bo oni ledwo sie w tym tyg dowiedzieli to od razu-teraz musi byc dziewczynka.
Załamują mnie tacy ludzie
Mnie to nawet przykro jest jak niektórzy za bardzo przeżywają płeć - moja znajoma z mężem postanowili że chcą niespodziankę i prosili ginekologa by nie zdradzał płci. Po narodzinach okazało się że to dziewczynka i męska część rodziny, widać było, że jest na prawdę zawiedziona. Jakieś głupie komentarze, że "nie jest dziadkiem tylko mężem babci", albo że "żonie urodziła się córka"... To na prawdę przykre.
Jak to moja przyjaciółka ujęła - kobiety są dyskryminowane już od momentu poczęcia

Cytat:
moj maz w pierwszej ciazy to miał takie pomysły na imiona ze teraz boje sie go pytac długo musiałam mu wyrzucac z listy Morfeusza, on sie upieral ze bedzie miał branie i bedzie mogł zarywac na tekst:padnij w objecia morfeusza"..pozniej wymyslił Hermana i Hugo

Pozdrów męża - uwielbiam go
Jak mi się dzisiaj zepsuje humor, to ten tekst go na pewno poprawi
Stary 2013-09-07, 10:24   #3858
asia665
Wtajemniczenie

Hejka

Tak rzadko piszę,że aż wstyd ,błagam o wybaczenie .
U nas piękna pogoda,więc póki mogę to spędzam czas z synkiem na podwórku .
Zredukowaliśmy drzemki Patryka i teraz śpi jedynie raz od 10 do 12 ,później kładziemy go o 20 spać. Póki co jest ciężko,bo ja byłam przyzwyczajona, że popołudniu mam godzinkę na obranie ziemniaków i ogarnięcie chatki a teraz? Czuje ,że nie mam czasu na nic .
Patryk od ok. 18:00 jest wielką marudą,więc staje na rzęsach żeby go zabawiać .

Jeśli chodzi o mnie to czuje się dobrze, teraz wyszły mi bakterie w moczu i białko Dostałam skierowanie na posiew . (liczę,że może źle pobrałam ten mocz,chociaż nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło) .
Mój mąż zmienia miejsce pracy, jeśli mu się uda to skończy się praca w nocy i wieczne nadgodziny

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Co do imion to dla dziewczynki wybiore któreś z tych :
Ewa
Agata
Gosia
Dla chłopca:
Paweł
Piotr
Wiktor
Igor
Jerzy
Na 3 ostatnie nie zgadza się mąż :/

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:51   #3859
mmhym
Zadomowienie

Witam sobotnie

Cytat:
Dzień dobry

Ja na szybko - będzie CHŁOPAK
Wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja wam powiem że już byłam udentysty no i... trzy plomby mam za sobą w pn będzie 4 ale ja słabe zęby mam z natury
No wlaśnie trzeba do dentysty iść, a ja się tak boję Jak tu bez znieczulenia...?

Cytat:
Straszne to jest.
Ja prawdopodobnie po owulacji byłam na dwóch weselach... I też ządne z nas nie myślało, że jest szansa w tym cyklu, bo dopiero co bromergon zaczęłam brać. Ale lekarka mówi, że na takim samym początku nie ma to znaczenia.
Ja oglądałam "Filadelfię" 2 dni temu i też po cichutku łakałam w poduszkę, żeby męża nie obudzić.

Cytat:
Hm, no ja tak jak pisałam, chyba dziewczynka mi się marzy, a mężowi chłopiec, ale nie sądzę, żeby któreś z nas było bardzo rozczarowane Mamy 3 chłopców w rodzinie nowych wszyscy poniżej roku. Więc fajnie by było dziewczynkę mieć, ale z drugiej strony, jak chłopiec to będzie miał się z kim kumplować

[/QUOTE]

Moja teściowa ma 5 synów Ale chyba też nie wytrzymałabym z niemówieniem rodzinie...

Cytat:
Nie opłaca się, bo znalazłam na all hurtownie w kielcach, gdzie mają np. śpiochy po 12 zł, kaftaniki po 6-8 zł, itp.
Mogłabyś wysłać mi linka do tego sprzedawcy? Będę bardzo wdzięczna

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hejka
Co do imion to dla dziewczynki wybiore któreś z tych :
Ewa
Agata
Gosia
Dla chłopca:
Paweł
Piotr
Wiktor
Igor
Jerzy
Wiktor to mój mąż, a Jerzy tata, więc powiedz mężowi, że Wiki i Jurki to fajne chłopaki

U mnie: Urszula, Zofia, Karina, Jagoda, Radosław, Miłosz, Łukasz
Will see

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:52   #3860
cobra115
Zakorzenienie

Cobra a może my mamy tą samą teściową [/QUOTE]

Cytat:
u nas będzie Piotruś albo Zuzanka. Oczywiście mamusia chce Zuzię od najmłodszych lat i zawsze nawet gdy to imię było perłą z lamusa na dodatek kompletnie niepopularną wiedziałam że chcę żeby moja córcia była Zuzią. Piotruś jest dla mnie totalnym zaskoczeniem, nigdy bym go normalnie nie wybrała a gdy dowiedieliśmy się o dzieciątku jakoś tak stwierdziliśmy że nie możę być inaczej, na około nas same fantastyczne chłopaki o imieniu Piotr, a potem zakochałam się w zdrobnieniu Piotruś.
Ale wiadomo każde bez względu na płeć pokochamy jak swoje
U nas też jak co będzie Zuza. Szkoda tylko, że to takie popularne imię

Cytat:

Cytat:
kurde to nie koncert życzen
No właśnie

Cytat:
Hejka

Jeśli chodzi o mnie to czuje się dobrze, teraz wyszły mi bakterie w moczu i białko Dostałam skierowanie na posiew . (liczę,że może źle pobrałam ten mocz,chociaż nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło) .
Mój mąż zmienia miejsce pracy, jeśli mu się uda to skończy się praca w nocy i wieczne nadgodziny

Hej no to trzymam zeby się udało
Stary 2013-09-07, 10:59   #3861
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Kobieto, właśnie się popłakałam ze śmiechu jak czytałam to mężowi

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:19   #3862
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No wlaśnie trzeba do dentysty iść, a ja się tak boję Jak tu bez znieczulenia...?
U mnie: Urszula, Zofia, Karina, Jagoda, Radosław, Miłosz, Łukasz
Will see
Dasz radę, a mi powiedziała że teraz to są takie znieczulenia że nic nie szkodzą dziecku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:46   #3863
mona1
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42675902]Ja od zawsze marzę o małym Aleksandrze ale oczywiście jak będzie dziewczynka to też dobrze dla dziewczynki nie mamy w ogóle pomysłu na imię chociaż coraz częściej myślę, że jest m to obojętne, ważne żeby moje maleństwo było całe i zdrowe
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Hahha My tez chcemy małego Aleksandra
ale numer ja tez marzę o małym Aleksandrze mąż nie jest przekonany do tego imienia
Mam przeczucie że to chłopczyk, celowane było na synusia czyli w owulację

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Najlepiej się wyluzować
Ciążę mnogą chyba od razu widać, także się nie martw
Z tym to nigdy nie ma pewności. Na wizażu czytałam gdzieś (chyba na mamusiach styczniowych) jak jednej dziewczynie lekarz dopiero w 12 tc zauważył że za jednym maluszkiem kryje się jeszcze jeden także wszystkojest możliwe
Stary 2013-09-07, 11:58   #3864
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
ale numer ja tez marzę o małym Aleksandrze mąż nie jest przekonany do tego imienia
Mam przeczucie że to chłopczyk, celowane było na synusia czyli w owulację

Z tym to nigdy nie ma pewności. Na wizażu czytałam gdzieś (chyba na mamusiach styczniowych) jak jednej dziewczynie lekarz dopiero w 12 tc zauważył że za jednym maluszkiem kryje się jeszcze jeden także wszystkojest możliwe
A to ci numer. Nie wiedziałam

U mnie będzie albo Aleksandra, albo Kacper. Ale to na chwilę obecną, nie wiem jak będzie po porodzie
Bo jeszcze mi się Nikola podoba.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:11   #3865
nadzwyczajna
Rozeznanie

Hej wszystkim.
U mnie będzie Tosia albo Tobiasz.
Chociaż moj TZ caly czas mòwi ze w brzuszku rosnie Tosia.
No i ha czuje ze to bedzie dziewczyna

Przeklete_pragnienia, myślę o tobie.

Moje plamienia nadal sa, brazowe. Po krwawieniu to chyba tak jeszcze schodzi. Troche sie denerwuje ale 11 mam usg.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:16   #3866
teQiba
Moderator

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
A coś poważnego będziesz robić?
Bo zwykłe borowanie to jak najbardziej można bez znieczulenia - ja tam jeszcze nigdy nie brałam No chyba że kanałowe albo wyrywanie to się raczej nie da bez...

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Moje plamienia nadal sa, brazowe. Po krwawieniu to chyba tak jeszcze schodzi. Troche sie denerwuje ale 11 mam usg.
Będzie dobrze
Stary 2013-09-07, 12:35   #3867
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
J
Zuzanna mi się bardzo podoba myślałam nawet nad takim, ale teraz to nie bardzo
A Piotr to mój chrzestny i TŻ więc dobrze mi sie kojarzy
Gratuluję chłopczyka Faktycznie z imieniem Zuzanka nie byłoby mu do twarzy najbardziej boję się tego, że np lekarz powie jedno, ja nakupuję różowych ubranek a potem urodzi się synuś będzie małym słodkim różowym bobaskiem w różowych śpioszkach

Cytat:
[/COLOR]Co do imion to dla dziewczynki wybiore któreś z tych :
Ewa
Agata
Gosia
Dla chłopca:
Paweł
Piotr
Wiktor
Igor
Jerzy
Mój TŻ to Paweł. W rodzinie panuje żart na temat tego imienia bo podobno (choć teraz jest strasznei spokojny) to jako dziecko był wcieleniem diabła Jeden kuzyn nie uwierzył nadał to imię i teraz biega za dwulatkiem który wchodzi na parapety jak tylko się odwrócą ....więc ja tylko ostrzegam (ale tak serio to piękne imię i jeśli będzie chłopczyk naszteż dostanie tak na drugie)

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość

U nas też jak co będzie Zuza. Szkoda tylko, że to takie popularne imię
Coś mi się zdaje że w przedszkolu będzie 7 Zuzanek w roczniku

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-09-07 o 12:36
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:48   #3868
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A coś poważnego będziesz robić?
Bo zwykłe borowanie to jak najbardziej można bez znieczulenia - ja tam jeszcze nigdy nie brałam No chyba że kanałowe albo wyrywanie to się raczej nie da bez...
Nie wiem, ostatnio, jak byłam (rok temu ) to było dobrze. Ogólnie mam mocne zęby, więc roję sobie, że może teraz nie odmówią mi zupełnie posłuszeństwa. Tylko ja po prostu cykor jestem. Jak wchodzę do dentysty i słyszę ten straszny dźwięk - aż teraz mi się niedobrze zrobiło.
A iść trzeba, bo na karcie ciąży trzeba pieczątkę wpić i ponoć stany zapalne w jamie ustnej są jedną z głównych przyczyn cukrzycy ciążowej..

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:52   #3869
teQiba
Moderator

Cytat:
najbardziej boję się tego, że np lekarz powie jedno, ja nakupuję różowych ubranek a potem urodzi się synuś będzie małym słodkim różowym bobaskiem w różowych śpioszkach
Ja po urodzeniu, właśnie z tego powodu, byłam ubierana w niebieskie śpiochy
Ale w tę stronę jeszcze jakoś można przeboleć, gorzej tak jak mówisz - chłopak w różu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Nie wiem, ostatnio, jak byłam (rok temu ) to było dobrze. Ogólnie mam mocne zęby, więc roję sobie, że może teraz nie odmówią mi zupełnie posłuszeństwa. Tylko ja po prostu cykor jestem. Jak wchodzę do dentysty i słyszę ten straszny dźwięk - aż teraz mi się niedobrze zrobiło.
A iść trzeba, bo na karcie ciąży trzeba pieczątkę wpić i ponoć stany zapalne w jamie ustnej są jedną z głównych przyczyn cukrzycy ciążowej..

będzie dobrze - może nic nie będziesz miała do leczenia.
A że pieczątkę trzeba wbić to nie wiedziałam - a to obowiązkowe jest?
Stary 2013-09-07, 12:52   #3870
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej boję się tego, że np lekarz powie jedno, ja nakupuję różowych ubranek a potem urodzi się synuś będzie małym słodkim różowym bobaskiem w różowych śpioszkach
Też mnie to przeraża
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że trzeba zajść na kontrolę w ciąży
Ja starałam się wszystko wyleczyć, ale wiadomo że się nie da
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości