|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
W sklepiku pod blokiem od lipca są czekoladopodobne Mikołaje, ciekawe czy jeszcze z poprzednich świąt
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
|
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
Winter, nie wiedziałam, że znasz takie sławy
|
|
|
|
#274 |
|
Zasiedzenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
A w kwestii wynajmu mieszkań dziwi mnie, że ludzie ubarwiają ogłoszenia. Np piszą, że w mieszkaniu jest "salon i pokój z aneksem kuchennym" po czym okazuje się jak przyjeżdżam na miejsce, że salon to pokój 20m2 z prl'owską meblościanką, a pokój z aneksem kuchennym to wąska kuchnia do której wstawiono kanapę. Naprawdę, czy tacy ludzie się łudzą że jak napiszą w ogłoszeniu nieprawdę, to ktoś kto szuka czegoś innego i tak to wynajmie? Przecież to strata czasu dla jednej i drugiej strony.
|
#275 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#276 |
|
Zasiedzenie
|
Albo jeszcze jeden przykład na tracenie czasu: ogłoszenie "wynajmę samodzielną garsonierę z aneksem kuchennym i łazienką". Zdjęć brak, nie ma w tej chwili możliwości zrobić - obojętne (to był mój pierwszy najem, później już zaczęłam odrzucać ogłoszenia bez zdjęć, albo z niewyraźnymi). Ok, jadę umówiona na konkretną godzinę. Na miejscu okazuje się, że garsoniera znajduje się w małym budyneczku wybudowanym na działce za domem właściciela (w którym jak się okazało mieszkało już kilku studentów). Idziemy do budyneczku. Właścicielka otwiera drzwi - przedpokoik do którego jest wstawiona kuchenka, z przedpokoiku tyci łazieneczka. Poza tym syf, kiła i mogiła. Ale ok. Puka do drzwi za którymi miałby być nasz pokój. Puka, puka, puka. Łapie za klamkę, zamknięte. Puka, puka. Nic. Stwierdza, że widocznie lokatora nie ma, a ona nie ma zapasowych kluczy. Koniec historii. Wróciłam do domu.
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
A propos fikcyjnych postaci, niezmiernie dziwi mnie to wielkie pospolite ruszenie niezadowolonych fanek, które nie mogą się pogodzić z myślą, że w ekranizacji książki 50 twarzy Greya nie zagrają aktorzy, których one sobie już dawno przypisały do tych roli
Śmieszą mnie te wszystkie petycje, że to Matt Bomer ma zagrać, bo inaczej one bojkotują i nie idą do kina. Tak jakby ciężko było im zrozumieć, że być może ten aktor nie nadaje się do tej roli, lub zwyczajnie nie miałby ochoty nawet występować w tego rodzaju filmie
|
#278 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Dziwi mnie, że kogoś dziwi, że w dobie internetu, e booków, czytników itp rzeczy ja dalej biegam do biblioteki i wypożyczam tony książek, które potem radośnie targam ze sobą
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#279 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się zdziwiłam, jak dwupokojowe mieszkanie z ogloszenia okazało się jednym pokojem z dużą szafą Albo aneks kuchenny czyt. kawał dechy połozony na stołkach barowych.Cytat:
![]() Ale mnie osobiście nie dziwi, ze komuś aktor nie pasuje do postaci. Wielki oburz i hejt aktora juz tak. |
||
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#282 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
oprócz tego czytuję też książki papierowe od znajomych, wartościowe sobie kupuję jeżeli mam ochotę/fundusze, wygrane/dostane i tak dalej. Dziwi mnie, że ktoś tak strasznie chce mieć tę papierową książkę, bo kurde, treść jest taka sama na czytniku i na papierze Na szczęście znam masę osób które się zarzekały, że nie, że czytnik fuj, bo trzeba wąchać książki i ustawiać je na półkach, a jak przeczytały kilkanaście stron na moim kindlu to stwierdziły, że papier papierem, ale wygoda to drugie, i zamówiły sobie własne w tempie ekspresowym przynajmniej z 7 czy 8 moich znajomych pod "moim wpływem" (bo ja generalnie nigdy nie namawiam, ale w moim środowisku się dużo czyta, więc wiele osób jak u mnie widziało to chciało spróbować) sobie sprawiło kindle, nikt nie żałuje.
|
|
|
|
|
#283 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Ja lubię czytać i na czytniku, i na papierze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#285 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
być może tu, w Krakowie, nie miałabym takiego problemu, ale jednak szkoda mi czasu na jeżdżenie do biblioteki i lubię to, że jak ktoś mi poleci jakąś książkę to prawie zawsze mogę ją zacząć czytać dosłownie za chwilę, jeżeli mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
I podkreślać. To jest najgorsze w czytniku - nie da się nic podkreślać |
||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię czytać dłuższych tekstów z ekranu. Forum, czy jakieś artykuły w necie to jeszcze ujdzie ale jakieś dłuższe teksty to dla mnie masakra. Bardzo mało podróżuję, więc to też dla mnie nie problem. Poza tym lubię patrzeć na moje książki
![]() Jak dla mnie niech sobie każdy czyta jak mu wygodnie, ja wolę tradycyjną wersję
|
|
|
|
#287 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ona w ogóle wyglądała w tej ostatniej scenie?! Szczęka jak dwie Daniela, postarzona do absurdu, podczas gdy jej starszy brat dalej wyglądał młodo.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a nie powinny napierw być sklepy pełne zniczy i kwiatów?![]() Cytat:
, aczkolwiek mnie on z wyglądu nie pasował, ja jestem za Gabrielem Machtem i zdania nie zmienię![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Dziwi mnie decyzja sędziego w meczu, który się właśnie skończył |
||
|
|
|
#291 |
|
Konto usunięte
|
Koza, zapomniałaś o fryzurze na Margaret Tatcher!
W ogóle wszystkie sceny z Ginny wywołują u mnie facepalm. Między dwoma betonowymi słupkami jest większe napięcie niż miedzy nią a Harrym -.- |
|
|
|
#292 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Kolejny raz dziwi mnie jak ktoś w dyskusji powołuje się na fakt, że jest dłużej na forum
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#294 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#295 |
|
Konto usunięte
|
I masz więcej postów, nie zapomnij!
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ktoś potrafi zwyzywać drugą osobę tylko dlatego, że nie lubi zespołu, którego wyzywający wielbi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#297 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
No i do tego mam dziecko, męża i kota
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#299 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Idź na wyliczanki ponabijać licznik
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, tak , tak. Jedynie psychopata uratuje ta nudną postać. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

oprócz tego czytuję też książki papierowe od znajomych, wartościowe sobie kupuję jeżeli mam ochotę/fundusze, wygrane/dostane i tak dalej.
i lubię to, że jak ktoś mi poleci jakąś książkę to prawie zawsze mogę ją zacząć czytać dosłownie za chwilę, jeżeli mam ochotę
. Według mnie HP powinien być z jakąś mega seksbombą w ramach wynagrodzenia za to wszystko co przeżył i zrobił dla świata czarodziejów, a nie z takim wypłoszem
, a nie powinny napierw być sklepy pełne zniczy i kwiatów?
, aczkolwiek mnie on z wyglądu nie pasował, ja jestem za Gabrielem Machtem i zdania nie zmienię