![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
hje filmik widziałam ale wcześniej opisywałaś jak to robisz
![]() czyli co? sadzanie dziecka na kolanach - nie wolno? Nawet tak jak rozmawiałyśmy z Debrah, w pozycji podobnej do tej w bujaczku - leżaczku?? Masz Ci los - wytłumacz to teraz moim t. i wszystkim ciotkom (nawiasem mówiąc ostatnio mojego tż ciotka - pielęgniarka - posadziła Kubusia na kanapie - bez podpierania ani nic, nasze nieśmiałe "ale tak Kubuś jeszcze siedzieć nie może" skwitowała "nic mu się nie stanie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę Ci źle napisać
![]() Ja Polę sadzałam na początku opartą o mnie - ona tyłem i o mój brzuch, i właśnie w takiej pozycji bujaczkowej. Ale ja nie wiem czy to dobrze, sama się zastanwiam, czy dobrze robiłam... A podnoszenie do siadu: "Jak mała leży na plecach, to jedną ręką przytrzymuję ją gdzieś tak na wysokości pępka (dla równowagi), biorę ją za jedną rączkę (oczywiście ona musi sama chcieć się podnieść) i podciągam tak, żeby drugą ręką się podparła. Jak już tak siądzie, to wtedy można jeszcze obrócić z tej pozycji na kolanka - to jest nawyk do pozycji do raczkowania - i dopiero wtedy wziąć na ręce." |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, ja w pozycji o której piszę trzymałam Amelkę na prawdę sporadycznie, na palcach jednej ręki policzę. Teraz już tak robię bo ona już prawie siedzi, trzyma plecki, już nie zwija się w kulkę aż tak jak wcześniej. Nigdy nie sadzam jej całkowicie, dopóki sama tego nie zrobi. Dziś na spacerze jak jechała w wózku SIEDZĄC SAMA ![]() ![]() Staram się trochę wrzucić na luz, ale ciężko mi było jak jej t. odpięła pasy w foteliku, ona sobie siadła, a t, zaciesz, że o, siedzieć umie, niepotrzebnie pasy ją ograniczały (:mdleje czyli, że ja źle robiłam chyba wg niej..), mega to ciężkie, bo każdy kto ją brał na ręce to ją sobie sadzał. Jeśli to była osoba co ją widzi raz na rok to już nic nie mówiłam, bo wiedziałam, że parę minut, wezmę dziecko i koniec. Ale stałych bywalców bez przerwy strofowałam, żeby jej NIE sadzać. Bo każdy to robił każdy. No i podobnie będzie na pewno z prowadzaniem za ręce, ktoś ma rzetelne źródło gdzie wytłumaczone jest DLACZEGO NIE? Współczuję Wam, bo t. na pewno będzie krzywo patrzeć, że przesadzacie i sadzać go bo przeciez "dziecko się cieszy". Miałam Twojego Kubusia na rękach, widzę na jakim etapie jest. To nie jest dziecko gotowe do siedzenia. Jeszcze. Za tydzień się to może zmienić, u dzieci szybkoooo leci, ale póki co - on na prawdę jest malutki jeszcze. Ja bym nikomu nie pozwalała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Prowadzać NIE, gdyż ponieważ że bo, możesz powiedzieć: jeśli chcą być odpowiedzialni za krzywe nogi, krzywe plecy, a w przyszłości bóle stawów, to niech ją prowadzają
![]() Ona sama musi najpierw jakąkolwiek chęć chodzenia wykazać, żeby można było tak robić. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Babule, w nowym wątku piszemy, jak wykończymy ten!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Ale co to znaczy "jakąkolwiek chęć".
Jak wstawiacie np zdjęcia dzieci stojących w łożeczku, albo filmik z dzieckiem stawiającym leniwe kroczki przy kanapie. Wtedy się prowadza i to jest okej? U nas dalekooo do tego ale ja chcę się na zapas dowiedzeć w razie w. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Uuu, wtedy to jeszcze nie
![]() Ale oczywiście nie chcę wprowadzać w błąd. Po prostu wydaje mi się, że jeśli dziecko chce i umie przejść o własnych siłach choćby parę cm, to chyba znaczy, że jest gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I piszesz nie pozwalaj. Co mam zrobić, jeśli nikt się z moim zdaniem nie liczy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Nancy, że chyba Ty wiesz więcej o swoim dziecku niż oni. A jeśli to nie zadziała - nie krępuj się i wal prosto
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Prosto z mostu, oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
To chyba trzeba bardziej stanowczo. Nie niemiło, asertywnie. Albo - powołaj się na opinię lekarza, i dodaj że się z nią zgadzasz więc mówisz, że nie zgadzasz się i nie wolno Kubusia posadzić dla jego dobra i zdrowia. Już niedługo zrobi to sam i będzie siedział do woli.
No i najważniejsze : poparcie Tż! |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
jakie poparcie? Już się wiele razy przekonałam, że w kontakcie z nimi jednak tż popiera ich
![]() dobra, koniec biadolenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() A Tż ![]() Dobrej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Piotrek dopiero przysypia przy cycu
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że u Silver lepiej ![]()
#4904 |
Zakorzenienie
|
o rany, bidulek, co mu jest...
![]() Tulę Was, obyście zasnęli oboje! |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
insolito lepiej Piotrkowi?
Dla Ciebie najlepsze zyczenia! U nas noc z kilkoma pobudkami, ale zero placzu. Sniadanie zjedlismy na plazy a Yae pierwszy raz moczyla sie w oceanie. Poczatkowo nie byla zachwycona, ale pozniej zasmiewala sie w najlepsze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
laurko jak sie czujesz?
ewik, ezzo udanych wesel i szczescia we dwoje na cale zycie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Lenova, jak Blanka? Ucałuj ją, biedna
![]() Silver, a Daria jak? Mam nadzieję, ze już lepiej? ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Ewik, Ezzo ![]() Dużo dużo miłości i szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Ewik, Ezzoooooo!!!!!!! Szczęsliwej drogi już czas
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego i bawcie sie wspaniale!! ![]() ![]() ![]() u nas noc ok, uwielbiam jak Amelka jest wtulona w mamusieeeeeeee aaaaaaa <3 Jade zaraz na małe zakupencje i do kuchni robić tztowi jedzonko ![]() ![]() a bym zapomniala, dostalam paczke z bobovity ;p kaszke i duzy obiadek -kurczak z ryzem ;p Insolito, Silver, buziaki dla bobasków, oby się polepszylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i buziak dla Fifiego Emmememsa ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-07 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
hej, u nas nadal chorobowo.
widzę o prowadzaniu dzieci i sadzaniu piszecie. też mi sie to nie podoba. Wojtka mojego tak teściowie prowadzali :/ No ale on juz w wieku 9 m-cy biegał . Ewa juz sama stoi, sama chodzi wkoło łóżeczka czy kojca bokiem wiec chyba chodzenie u niej też juz coraz bliżej. dlatego o pchaczu myślę intensywnie i chyba wypłacie zakupię. tylko właśnie pytanie: w którym momencie dać je dziecku ? jak już samo kroczki postawi do przodu czy już teraz jak stoi samo??? Niby wydawałoby sie że jak sie ma drugie dziecko to jest sie "mądrzejszym" ale guzik prawda :/
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Hej. U nas nocka średnia. Wieczorem Daria miała gorączkę ale potem czopek pomógł i jakoś w miarę przespała noc,ale była bardzo niespokojna. O 7.00 się obudziła znów z gorączką. Bidulka, strasznie się męczy
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-07 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my po milionie pobudek doczekaliśmy ranka chociaż mój Bąk to ma w dupce zegarek jakiś godzina 7 - koniec spania - wstajemy mama, wstajemy tata ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- silver biedna Daria ![]() ![]() dla ezzo i Ewik w tym wyjątkowym dla Was dniu, wszystkiego najlepszego, kochajcie się i szanujcie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
zdrówka
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buszujemy od 6:40... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
u nas to codziennosc
![]() ![]() ![]() ale na lepszy dzien -------> ras luta------->> http://www.youtube.com/watch?v=EJUL_TrT_q8 ![]()
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ściskam gorąco chore dzieciaczki ![]() Lenova ja na Waszym miejscu pojechałabym na IP tak czy tak. Wysokość była i twarda podłoga. Nie daj Boże jakiś wstrząs.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() a dla Insolito ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A link wlacze pozniej, bo Kuba zasypia i wybieram sie z nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Zdrowiej Malutka!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.