|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maja bedzie wiedziała kiedy wyjść
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Na kiedy masz termin?Spokojnie, i tak oprocz czekania nie mozesz nic zrobic.Zdaj sie na lekarzy.
|
|
|
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1056 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień, miesiąc i trymestr! Gruba impreza się szykuje! Remont szybko Wam pójdzie i wyrobicie się ze wszystkim! O tym karmieniu także słyszałam, bo wtedy Dzidziuś połyka powietrze i może dostać kolki od tego. Cytat:
Cytat:
Nie mówcie nic o cieście, bo mi też się zachciewa coś upiec, a nie wiem co. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Nasturcja po imprezce... Mam nadzieje ze sie nie opiła tym whisky
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Rozmawiałam z położną i mówiła, że najlepiej zabrać do szpitala dla Maluszka zwykłą oliwkę i balsamik Emolium, pieluszki i chusteczki nawilżane. Podkreśliła, żeby nic więcej nie zabierać. Ubranka to tylko trzy komplety. Mi nie kazała zabierać ani butelki, ani mleka, bo oni mają takie jednorazowe porcje w buteleczkach.
Dla nas to ręczniki, klapki, kosmetyki do kąpieli, podkłady poporodowe, majteczki siateczkowe, wkładki laktacyjne. Tyle pamiętam, gdyby coś mi się przypomniało to będę pisać;-) |
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha no
ciekawe czy jaakieś fotki ma
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
A no tak my przecież jesteśmy w tych samych tygodniach. Kochana naprawdę nie myśl o tym bo nawet podświadomie możesz się stresować.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasturcja pewnie powaliła tego byka i będzie niczym torreadorka! ![]() Mój mąż właśnie maluje podłogę lakierem, jak to niemiłosiernie śmierdzi! |
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
wg...
śniło mi sie ze mnie i moją koleżankę zgwałcili.. a znaczy sie taki gość z tego serialu "chłopaki z baraków" ( powiedzcie mi KTO WYMYŚLIŁ TAKI GŁUPI 'SERIAL'??????? ) no w kazdym bądź razie, ja z wielkim brzuchem biegałam gdzieś w lesie żeby mnie nie dorwali bo im uciekłam zeby wezwać pomoc ( najpierw zajął się mną, potem kumpelą... ) i trafiłam do takiej chatty coś a'la z "kołysanka" z tego filmu, gdzie ta rodzinka mieszkała, stamtąd też uciekłam, bo nie chciałam zeby ze mnie krew wypili, potem dobiegłam do jakiego posterunku i w sumie nie umiałam im wytłumaczyć co sie stało, a raczej gdzie bo byłam w innym mieście i nie wiedzialam nawet jak sie nazywam.. i sie obudziłam co macie dzisiaj na obiad bo nie mam pomysłu a niebawem ruszam na zakupy
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie nic więcej do kąpania nie kazała przynosić. |
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Jaka u nas dzisiaj piękna słoneczka sobota! Posiedzieliśmy sobie z rana z mężem na huśtawce nic nie robiąc tylko bujając małego z herbatką w dłoni Żyć nie umierać.Cytat:
Cytat:
![]() Miłej soboty dziewczyny!
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wciazyniepije.pl/
chyba wszystkie popierają? CEL : 1000 osób musi poprzeć, jest ok 554 W związku z obchodami Światowego Dnia FAS (Płodowy Zespół Alkoholowy) 5 września uruchomiona została aplikacja internetowa mająca na celu wzrost świadomości w zakresie zagrożeń, jakie wiążą się ze spożywaniem alkoholu w czasie ciąży. Aplikacja, której założeniem jest zebranie jak najszerszego poparcia dla odpowiedzialnej postawy przyszłej matki, czyli całkowitej abstynencji przez cały okres ciąży, zlokalizowana jest na profilu Fundacji FASTRYGA na Facebooku oraz na stronie www.wciazyniepije.pl. Odliczanie do 1000 Aplikacja uruchomiona została 5 września i od tej pory rozpoczęte zostało zbieranie głosów poparcia dla hasła „W ciąży nie piję alkoholu”. Inicjatywa kierowana jest zarówno do kobiet w ciąży, jak i ich otoczenia, dlatego oddać swój symboliczny głos poparcia może każdy, dla kogo istotną kwestią jest zdrowie mającego się narodzić dziecka. Wszyscy identyfikujący się z ideą bezpiecznego macierzyństwa zachęcani są do odwiedzin strony www.wciazyniepije.pl oraz profilu Fundacji FASTRYGA na Facebooku, gdzie zlokalizowana jest aplikacja. Na stronie znajduje się licznik zliczający głosy poparcia - celem jest zebranie 1000 głosów, które symbolizować będą liczbę dzieci, rodzących się co roku z zespołem FAS. Udostępniona poprzez aplikację możliwość dodania znaczka „W ciąży nie piję alkoholu” do swojego zdjęcia profilowego ma dodatkowo wpłynąć na rozpowszechnienie idei akcji wśród użytkowników Facebooka. Akcja internetowa jest elementem działań edukacyjnych kierowanych do kobiet w ciąży przez Związek Browary Polskie, reprezentujący największych producentów piwa w Polsce, którzy we wrześniu wprowadzą na opakowania piw, w spotach telewizyjnych i w materiałach reklamowych znaczek „W ciąży nie piję alkoholu”. Inicjatywa branży zostanie zakomunikowana na briefingu prasowym, poświęconym zagrożeniom związanym ze spożywaniem alkoholu w czasie ciąży, który odbędzie się w Światowy Dzień FAS, czyli 9 września. Wydarzenie, z udziałem przedstawicieli środowiska medycznego, politycznego oraz fundacji działających na rzecz kobiet w ciąży, objęte zostało patronatem Parlamentarnej Grupy Kobiet.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-07 o 11:48 |
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie oglądaj takich rzeczyA mi się dziś śniło że leciałam samolotem na jakąś wycieczkę ze szwagierką W końcu miałam swoją podróż poślubną |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na obiad dziś gotowcapierogi z mięsem,chciałam z truskawkami ale nie mieli na stanie, i dziś własnoręcznie po raz pierwszy piekłam słodkie bułeczki i wyszło mi nawet acha 27 tydz i 1 dzieńciązy
|
|
#1071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Cytat:
Zgrabniutki ![]() Oj, nawet mi nie mów o pedikiurze - muszę się jakoś zapisać do kosmetyczki na generalny remont moich stóp, bo są w tragicznym stanie :/ Cytat:
Ciekawe jaka reakcja będzie ![]() Cytat:
![]() A my u teściowej w Bielsku ![]() Mąż pojechał na rower, a ja siedzę i kwiczę z nudów ![]() Miałam jechać z koleżanką na zakupy, ale że pogoda ładna to przełożyłyśmy to na jutro i tym sposobem nie mam co robić :/ ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
za kolejny rozpoczęty tydzień ![]() Jej, uwielbiam pierogi z truskawkami a z mięsem nie lubię, kiedyś lubiałam - teraz tylko ruskie albo z truskawami
|
||||
|
|
|
#1072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha, ja w sumie też nie miałam podrózy poślubnej Cytat:
Cytat:
Mąż żadnych 'warzywnych' i owocowych nie zje. MIĘSNE, RUSKIE, KAPUSTA z GRZYBAMI. reszty nawet nie tknie. i wkurza mnie to że jest tak nauczony jeść i że nie chce sie przekonać że inne rzeczy są też dobre.. cud że na jedzenie ZUP go przestawiłam, bo tak przez pierwszy nasz wspólny rok nie zjadł ani jednej, wolał "głodowac"
|
|
#1073 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam, nockę miałam taką sobie, ale piękny dzień dzisiaj, więc humor jak najbardziej dopisuje. Właśnie robię sobie krótką przerwę w sprzątaniu. Mam zamiar doprowadzić mieszkanie do błysku, a w między czasie będę tu zaglądać.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć ja też miałam podobnie głupi dzisiaj. U mnie to chyba wynik tego, że naoglądałam się w tv o tym biednym chłopaku, co mu palce obcięli. Jakoś strasznie mnie to poruszyło i śnił mi się właśnie las i ja cała zakrwawiona czołgałam się do ulicy ![]() Ludzie to potwory... |
||||||
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ładny niejadek z tego Twojego męża Mój na szczęście jest wszystkożerny, u nas to ja połowy rzeczy nie jem i tak się uzupełniamy
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Po wczorajszej niespodziewanej wizycie znajomych ogłosiliśmy dziś z mężem dzień lenia Wylegiwaliśmy się do 12, teraz późne śniadanko -maluch dostał wcześniej płatka z mleczkiem i dał się oszukać i wybieramy się na wózkowy zwiad Jak wrócę to będę nadrabiać. Miłego dnia kobietki!
|
|
|
|
#1076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj na obaid leczo z mięskiem z kaczki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jeszcze się doczeka swojego maluszkaCytat:
za to żeby jednak wszystko było ok i żebyś urodziła w terminie
|
||
|
|
|
#1079 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wizyte u polskiej ginki mam jutro na 13
![]() Peppermint śliczny brzuś Anoula przykre, że spotkało to Twoją fryzjerkę Cytat:
Może jakąś fotką się pochwalisz później ![]() Cytat:
leż i wypoczywaj, a Majcia niech siedzi jak najdłużej Cytat:
kolejny dziwny sen do kolekcji My dziś idziemy na łatwiznę i będzie pizza ![]() Cytat:
U mnie zimno, szaro i popaduje ![]() Cytat:
![]() Wstawłam ostatnie pranko małej i teraz lecę poprasować troszkę Majeczkowych rzeczy a po 3 spacerek do pracy męża, małe zakupki i robimy ten pokoik
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-07 o 13:05 |
|||||
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
JESTEM MEGA ZŁA!
Nastawiłam całą pralkę prania, w kolejce jeszcze 3 pakiety czekają do wyprania, piękny dzień dzisiaj to myślałam, że wszystko wypiorę i pięknie poschnie na słoneczku. A tu nagle trzask i huk, woda zalała całą łazienkę, korki wybiło aż na pionie, z pralki siwy dym i cuchnie popaloną gumą i plastikiem. SAJGON! Moja pralka wydała ostatnie tchnienie życia i wyzionęła ducha! A mi zostało sprzątanie tego syfu. Teraz już koniecznie trzeba kupić nową pralkę. Wpadnę wieczorem! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

nie wiem jaka przyczyna ale strasznie mi jej szkoda to taka pozytywna pełna optymizmu osoba a w życiu prywatnym jakoś jej się nie układa

a z mięsem nie lubię, kiedyś lubiałam - teraz tylko ruskie albo z truskawami 
za to żeby jednak wszystko było ok i żebyś urodziła w terminie