|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
doszłam do wniosku, że powinniśmy taką imprezę powtarzać co 5 lat małżeństwa, a pewnie i to nie wyczerpałoby wszystkich moich pomysłów ![]() Cytat:
U mnie wina pija tylko rodzina chrzestnej (i na domiar złego są jego smakoszami, więc pewnie raczej i tak im nie dogodzę), u mojego K. chyba nikt. Z tego, co widziałam na weselach u naszych obu rodzin, to największym powodzeniem cieszy się wódka, a na poprawinach piwo, więc postawimy na te dwa.
|
|
#122 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Wpadło mi to na myśl, bo Tż i tak się co roku tym zajmuje, robi też wino
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Zakochałam się... Mokume w tytanie: http://www.mokume.com.pl/obraczki-586/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-09-07 o 14:06 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie nie jesteś sama ja też pracuje dzisiaj i to 16 h ale już 8 mam za sobą ![]() Teraz trzeba sie cieszyć że jest wogóle taka możliwosć zeby w sobote sobie dorobić ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Co do alko my mamy barmana uważam że jest to super pomysl robi różne kolorowe drinki nalewki kamikadze malibu a także drinki w owocach a oprócz tego będziemy mieli pokaz barmański
|
|
|
#125 | |||||||||
|
Erudycja
|
Witam w nowym wątku
widzę się jako pierwszą w top gadułach ale to chyba ostatni raz poza tym powróziłam po przerwie do masowego czytania ksiazek. hihihi mam juz za sobą jedną ksiazke Agathy Tajemnica Siedmiu Zegarów czy cos takiego calkiem spoko, chociaz osobiscie jak dla mnie ksiazka za krótka, nie bylo miejsca na zawiłą fabułę, w czym się najbardziej lubuję. A Tobie i wszystkim zapalonym fankom thrillerów moge polecić serię Karen Rose: Umieraj dla mnie, Krzycz dla mnie i Zabij dla mnie, dotad najlepsze ksiazki jakie przeczytalam.Cytat:
sklepowe mi nie smakuja. Piję zawsze rano w dniu pracy czyli srednio 3 kawy tygodniowo.Cytat:
czyli jakby nie bylo też sprobujemy czegos z wyzszej polki.Cytat:
dzisiaj u kosmetyczki jedna dziewczyna polecila mi wizażystkę o ktorej juz slyszalam, wiec chyba zdecyduje sie na probny przy jakiejs okazji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
9 miesięcy do ślubu !
zakupy sportowe na poniedziałkowy stary zumby zrobione, zapowiada się leniwe popołudnie z TŻ i teściami
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się w nowym wątku
![]() Co do tortów to my wiemy na pewno, że chcemy czekoladowy. Ja lubię wszystkie torty, ale TŻ nie lubi mdłych i owocowych mas, a że ja nic nie mam przeciwko czekoladowemu to taki będzie Chcę też, żeby był przyozdobiony fuksjowymi różyczkam cukierniczymi (ew. też kilka fioletowych). No i trzypiętrowy. Tyle wiemy Nasza sala ma podpisaną umowę z cukiernią, także my tylko idziemy do cukierni, degustujemy, mówimy co chcemy, a sala już nam załawia dowózkę i wszystko inne (płacimy osobno z tort).Co do wódki to mamy w cenie sali, więc nie kupujemy. Ale to niedobrze, jeśli mają wzrosnąć za nią opłaty, bo pewnie nam za osobę doliczą na sali :/ A kupić osobno nie możemy, bo korkowe 10 zł za butelkę, nie opłaca się.
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Chwalę się - kupiłam sobie kolczyki, takie, jak sobie wymarzyłam
![]() Najpierw zobaczyłam model z wystawy - zachwycił mnie przeogromnie, ale cenę też miał odpowiednią do mojego hrabiowskiego gustu. Cóż, diamenty bez większego przekonania weszłam do środka i znalazłam... bardzo podobny model w wersji niskobudżetowej. Zamiast białego złota i brylantów srebro i cyrkonie w cenie 80 zł. Nie zastanawiałam się jakoś długo.Kotu też się podobają. ![]() EDIT: logo wizażu zakryło cenę oryginalne kosztowały prawie 3500, to był outlet, więc były przecenione na 2500. Droższe od mojej kiecki
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-09-07 o 18:11 |
|
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Cytat:
czekooczekoladamakijaż śliczny ale chyba trochę za mocny na ślub. Dziewczyny - gratuluję sukni! Cytat:
Chciałam się pochwalić że mam suknię!!!!!!!!!! Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie! Sincerity 3712 salon Demi Lublin, super extra przesympatyczna obsługa ![]() Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą! Teraz uciekam na grilla, odezwę się pewnie jutro!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-19 o 18:38 |
||
|
|
|
#130 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
ja to nie mam w ogole patentu na biżuterię ślubną :/ zazdroszcze pomysłu ![]() Cytat:
mi rowneiż podobaja sie takie krysztalki a jak cenowo?
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz o sukni. Ogłaszam koniec poszukiwań
Co prawda sukni jeszcze nie wybrałam ostatecznie ale decyzja teraz między 2 będzie podejmowana. Powiem Wam, że w pewnym momencie się załamałam. Wyszłam w pierwszego salonu i byłam zła, że to co mi się podoba leży okropnie, a najlepiej leżały na mnie te co na dole mają takie pióra, nie wiem czy wiecie o co chodzi ale mi się takie nie podobają. Potem pojechalam do drugiego salonu z mega tanimi sukniami. Ta co ja wybrałam kosztuje 800 zł. I w sumie byłam zdecydowana, bardzo ładnie się na mnie prezentowała. Prosta bez żadnych zdobień itd. Ale jak wracałam coś mnie tknęło i zatrzymałam się na takim bazarze/ targowisku z budkami z ciuchami. No i przepadłam. Zamierzyłam 3 suknie które na manekinie mi się nie bardzo podobały ale przymierzyłam bo już wiem,ze w takim typie wyglądam ok. No i koniec jak się zobaczyłam autentycznie się wzruszyłam. Suknia zupełnie nie w moim stylu, dość szeroka na dole, jakieś kryształki, koronki no fuj ale ja w niej poczułam się pięknie. Tak więc w poniedziałek zabieram mamę i podjedziemy zarówno do salonu przymierzę tą za 800 zł i na bazar. Mama ostatecznie pomoże mi podjąć decyzję Dziewczyny mówię Wam jestem taka radosna i rezemocjonowana że łojezu. __________________
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
atomówka i lemon, gratuluję sukni!
lemon, ta twoja jest nie w moim stylu, ale pięknie w niej wyglądasz
|
#134 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie wyjechaliśmy więc wpadłam do was jeszcze na chwilkę
Cenowo bardzo dobrze - akurat zaczęły się wyprzedaże, moją suknię która kosztowała 3950 lub 3850 mam za 2550 Wcześniej w ogóle nie planowałam kupować, lecz wypożyczyć ale tych tiulowych nie wypozyczają. Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie jeszcze dopasowywana i skracana, ramiączka też odstają. Niestety przymiarka dopiero w czerwcu
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A suknia jaką wybrałam też jest zupełnie nie w moim stylu, tzn nigdy bym na nią nie zwrociła uwagi np w katalogu.
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje bardzo ladnie na Tobie lezy![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- atomowka - rowniez gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- a tu link ślubny na troszkę usmiechu ![]() http://komediowo.pl/gid,15964421,img...qticaid=611442 ps. najlepsze gify po prawej
|
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w nowym wątku
![]() gratuluję zakupu sukni ![]() ehhhh straszycie tą akcyzą, będzie trzeba wódkę kupić w tym roku... jak rodzice wrócą z urlopu to zrobię im degustację kilku upatrzonych, ale tak, żeby nie wiedzieli co piją sasasa ![]() Elrosa piękne kolczyki Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-09-07 o 18:07 |
|
|
|
#138 |
|
Winter is coming
|
gratuluję sukienek dziewczyny
Lemon, twoja jest przepiękna W ogóle moja koleżanka z pracy się zaręczyła ciekawe, czy wybiorą z narzeczonym przyszły rok, czy 2015, bo w przyszłym jej brat ślubuje
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowej części! Cieszę się, że powstała w końcu nowa, bo dołączyłam do poprzedniej na samym końcu i ciężko było wszystko nadrobić i ogarnąć, a tu może uda mi się być na bieżąco
![]() Może się przypomnę, mam na imię Magda, z TŻ znamy się 7 lat, 3 lata mieszkamy razem, ślub 08.08.2014 r. W tym roku kończę 24 lata. Sala - jest Orkiestra - jest Kamerzysta/fotograf - w trakcie Barmani - w trakcie Samochód - jest Suknia - zacznę się rozglądać w styczniu, bo mam zamiar trochę zrzucić nadprogramowych kg :P Buty - upatrzone, ze względu na prawie równy wzrost z TŻ piękne baleriny, na obcasie małym może coś też kupię do kościoła i na pierwszy taniec Zaproszenia i wszelkie dodatki - handmade w trakcie Obecnie projekty na komputerze, zaproszenia już produkuję namacalnie Jeśli chcecie mogę pokazać efekty ![]() Pierwszy taniec - rozglądam się za szkołą tańca i mamy zamiar od października chodzić aż do ślubu :P Jeśli coś pominęłam to pytajcie, chętnie odpowiem
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
To prawie jak ciaza
szczescie sie urodzi - nowe zycie jako zonki ![]() Lemon suknia przepiekna! tez szukam czegos podobnego, fason super Cytat:
i gdzie ten bazar ? i jak cenowo na bazarze?
|
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
ParisParisienne takie tanie sukienki na Grochowskiej 121/125 salon Scarabeo.
Pani ma takie tanie sukienki bo to są pojedyńcze modele wystawowe, ale w doskonałym stanie ( jeżeli jakaś jest uszkodzona to Pani od razu mówi,ze uszkodzona i żeby nie mierzyć bo się nie da naprawić) Oczywiście poprawki dopasowujace suknię w cenie. A bazar na Różyckiego ( ulica Targowa) tak ceny różne ale też nie wysokie, od jakieś 1.200 w górę. Ta co ja wybrałam kosztuje 1900
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lub inne jadalne kwiatki pod kolor![]() Magdalena89, chętnię zobaczę Sama przymierzam się zrobić, mam ozdobny dziurkacz do narożników, gilotynkę i chęciW związku z akcyzą, chyba i ja się zaopatrzę w kilka skrzynek wódki na początek. O co chodzi z korkowym? Wcześniej się nie spotkałam z tym określeniem |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
A proszę
![]() Za wstążką w środku będzie jeszcze wkładka, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia i nasze numery telefonów (jeszcze wkładka nie powstała także jak będzie gotowe w całości to pokażę ) i magnes dla gości z naszymi inicjałami, bo to one są naszym motywem przewodnim i datą ślubu, jedne próbne już powstały, ale wprowadziłam poprawki i czekam aż facet wyśle mi nowe poprawione to też pokażę
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Środek oczywiście jest przyklejony
dla rodziców mamy takie same jednak robiłam do nich także pudełka. Papier jest śliczny czego jednak nie widać na zdjęciach (sztuczne oświetlenie). Jutro jak złapię ładne słoneczko to zrobię lepsze zdjęcia
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Atomoowka, super, koniecznie wstaw zdjęcie, jak wybierzesz! Maglena89, bardzo ładne zaproszenia, takie z klasą A a propos sukien, to ja w ogóle na oficjalnej stronie wyczytałam, że moja to model empire, a nie księżniczka, ale dla mnie empire jednak zupełnie inaczej się prezentują, nie tak jak moja...
|
||
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Papier ecru w prążki dokładnie ten: http://allegro.pl/papier-wizytowkowy...511871242.html
Ten drugi papier na którym jest drukowany środek i z przodu nasze inicjały i jeden z kwadratów to też taki ecru połyskujący/perłowy jakby z brokatem dokładnie ten: http://allegro.pl/papier-perlowy-bia...512630943.html Wstążka jest bardziej fuksjowa niż wyszła na zdjęciach. I jakby co to szczerze polecam tego sprzedawcę od którego wkleiłam linki, kupiłam właśnie u niego papier i dużo innych rzeczy, przesyłka i kontakt super
Edytowane przez Maglena89 Czas edycji: 2013-09-07 o 18:38 |
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Maglena89 alez Ty zdolna jestes!!! Cudowne! A ja sie wlasnie zaglebilam w poszukiwania na Ameli Weding.... piekne maja tam rzeczy, a ja taka zdolna nie jestem, takze chyba tam zamowie...
![]() Najpierw zaproszenia, a potem jak dostane potwierdzenia to winietki, zreszta zastanawiam sie czy jednak tego sama nie zrobie, bo na to wydam tez ok 160 zl, i jeszcze jakies tam zawieszki, dodatki... chyba nie... To jestem w stanie zrobic sama
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
ParisParisienne ja właśnie dlatego sama się za to wzięłam, bo chcę wszystko w jednym stylu i zaproszenia i winietki i menu i podziękowania dla gości i zawieszki i wszystko inne co się tam znajdzie
ciężko było znaleźć kogoś kto robi to wszystko, a jak już to za sporą kasę. Spróbuj sama, to nic trudnego! Ja nigdy nie robiłam nic ręcznie i to moje pierwsze w życiu "twory" Papier tniesz, składasz, resztę robi drukarka, potem tylko skleić do kupy i gotowe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

doszłam do wniosku, że powinniśmy taką imprezę powtarzać co 5 lat małżeństwa, a pewnie i to nie wyczerpałoby wszystkich moich pomysłów 

poza tym powróziłam po przerwie do masowego czytania ksiazek. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)