Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 13:05   #121
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mogę Ci oddać kilka moich wizji, bo mi jeden ślub i wesele to będzie stanowczo za mało
Ja też mam ten sam problem doszłam do wniosku, że powinniśmy taką imprezę powtarzać co 5 lat małżeństwa, a pewnie i to nie wyczerpałoby wszystkich moich pomysłów

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
wpadłam na pomysł, że każde z nas wstawi po nalewce i będzie jako bonus na przyjęciu do spróbowania
Moja mama była miesiąc temu na weselu, gdzie były nalewki i mówi, że to świetny pomysł. Co prawda tam były wyroby leśniczego (chyba ojca pana młodego, nie jestem pewna), a my żadnego nie znamy, ale pomysł wydaje mi się dobry.
U mnie wina pija tylko rodzina chrzestnej (i na domiar złego są jego smakoszami, więc pewnie raczej i tak im nie dogodzę), u mojego K. chyba nikt. Z tego, co widziałam na weselach u naszych obu rodzin, to największym powodzeniem cieszy się wódka, a na poprawinach piwo, więc postawimy na te dwa.
Stary 2013-09-07, 13:08   #122
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Wpadło mi to na myśl, bo Tż i tak się co roku tym zajmuje, robi też wino

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 13:32   #123
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja też mam ten sam problem doszłam do wniosku, że powinniśmy taką imprezę powtarzać co 5 lat małżeństwa, a pewnie i to nie wyczerpałoby wszystkich moich pomysłów
No właśnie, i jak tu teraz wybrać te kilka rzeczy, żeby naćkane nie było? A na moją stylizację też mam kilka wizji i nijak ich się nie da pogodzić. Dobrze, że chociaż TŻ nie świruje pod tym względem

---
Zakochałam się...
Mokume w tytanie: http://www.mokume.com.pl/obraczki-586/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2013-09-07 o 14:06 Powód: dopisek
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 14:42   #124
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
pjona Wczoraj jadłam pizzę mniam mniam
Mogłabym się w sumie żywić pizzą na zmianę z zupą kalafiorową i pierogami ruskimi
Ja dziś sobota pracująca niestety, mam sporo do zrobienia, płakać mi się chce na samą myśl. Ale kasa się sama nie zarobi niestety ;(
Zaczynam mieć mały stres przedślubny, zaraz będzie 10 miechów, a ja nie mam nadal żadnej wizji wesela... Chyba muszę się umówić do dekoratorki, ktorą mi polecała przyjaciółka...

nie martw sie nie jesteś sama ja też pracuje dzisiaj i to 16 h ale już 8 mam za sobą

Teraz trzeba sie cieszyć że jest wogóle taka możliwosć zeby w sobote sobie dorobić

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Co do alko my mamy barmana uważam że jest to super pomysl robi różne kolorowe drinki nalewki kamikadze malibu a także drinki w owocach a oprócz tego będziemy mieli pokaz barmański
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 14:59   #125
ana909
Erudycja

Witam w nowym wątku widzę się jako pierwszą w top gadułach ale to chyba ostatni raz poza tym powróziłam po przerwie do masowego czytania ksiazek.
hihihi mam juz za sobą jedną ksiazke Agathy Tajemnica Siedmiu Zegarów czy cos takiego calkiem spoko, chociaz osobiscie jak dla mnie ksiazka za krótka, nie bylo miejsca na zawiłą fabułę, w czym się najbardziej lubuję. A Tobie i wszystkim zapalonym fankom thrillerów moge polecić serię Karen Rose: Umieraj dla mnie, Krzycz dla mnie i Zabij dla mnie, dotad najlepsze ksiazki jakie przeczytalam.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja piję kawę bardzo rzadko - tylko gdy mi się w ciągu dnia chce spać. Piję tylko i wyłącznie rozpuszczalną z mlekiem i w niewielkich ilościach (nie wypijam nawet pół kubka). Bardziej lubię cappuccino od zwykłej kawy.

A herbatę to mogę pić litrami (wodę też ), szczególnie jesienią i zimą.
ja preferuję kawę tylko latte i to nasza firmową za 100 zł/kg sklepowe mi nie smakuja. Piję zawsze rano w dniu pracy czyli srednio 3 kawy tygodniowo.
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Co do tortów: byłam dziś w Cukierni Sowa i w tym punkcie wygląda to tak:
50zł/kg do wyboru są torty z masą marcepanową i tylko kilka smaków do wyboru - to takie jak ten albo tort śmietanowy z masą różnych smaków - coś jak ten czyli na stelażu i wtedy dowolnie można sobie wybierać smak na piętro. Przy marcepanowym "ciężkie" smaki tylko na dolnym piętrze. Najmniejszy tort 5kg na ok. 40 osób. No i dowóz - stawka jest symboliczna, ale liczą w obie strony. W moim przypadku za transport zapłacę max 60zł.

Nie zostaje mi nic innego jak zacząć degustowanie ^^
Z tego co wyczytalam to cukiernia wiedeńska do której zamierzamy sie z Tztem wybrac jest tak jakby własnie od Sowy czyli jakby nie bylo też sprobujemy czegos z wyzszej polki.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Wiecie co, tak sobie szukałam makijaże ślubne, znalazłam jeszcze jeden co mi się bardzo spodobał, tylko czy nie za mocny?
Boje się, żebym nie wyglądała jakby mi ktos oczy podbił
mi się podoba chociaz zrobilabym ciut delikatniejszy. Ale ja sama siebie nie widze w takim makijazu ;/ zawsze mi sie wydaje ze wlasnie wygladam jak jakas poobijana baba.
dzisiaj u kosmetyczki jedna dziewczyna polecila mi wizażystkę o ktorej juz slyszalam, wiec chyba zdecyduje sie na probny przy jakiejs okazji.
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja już od jakiegoś czasu o tym słyszałam... Ale takie teksty że akcyza na papierosy idzie w górę, więc pewnie na alko też.
A dziś na stronie rmf24 przeczytałam o tym, że na alkohol też.
my zamierzamy kupic alko w makro przed swietami wiec chyba sie wyrobimy, o ile to nie kolejna plota.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
ijaa to teraz to i ja sie zastanawiam czy nie brac swojego tortu....
ale z drugiej strony wozic go... czy oni przyworza?
50 zl za kg to moze i nie duzo, ale na 150 os. to Twoim zdaniem ile powinnam wziac?
u nas liczy się 120g na osobę

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
My się dziś dowiedzieliśmy, że 100g na osobę mniej więcej. U nas wyjdzie 8 kg
Co nie zmienia faktu że moja mama najchętniej zamówiła by 10 kg zeby nie brakło .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Wogóle nie mam pojęcia w jakich ilościach dodatkowe alkohole kupić, jak robicie dziewczyny? Macie to jakoś obliczone?
my na 130 osob kupujemy 12 win, 4 rodzaje. Ale u nas malo kto pije wino, idzie wóda przede wszystkim. Do tego 50l piwa w nalewaku i śliwowica domowa

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
OOO ja też
Właśnie ostatnio mówiłam do TŻ-ta co by goście powiedzieli, jakby na weselu zamiast jakiegoś ciepłego posiłku wjechała pizza
u nas zamiast jednego posilku jest pomysł zrobic deske z mięsami pieczonymi która wyjezdza na srodek sali w porze obiadu, jedna restauracja to praktykuje od lat i gosciom się podoba.

Cytat:
Moja mama była miesiąc temu na weselu, gdzie były nalewki i mówi, że to świetny pomysł. Co prawda tam były wyroby leśniczego (chyba ojca pana młodego, nie jestem pewna), a my żadnego nie znamy, ale pomysł wydaje mi się dobry.
U mnie wina pija tylko rodzina chrzestnej (i na domiar złego są jego smakoszami, więc pewnie raczej i tak im nie dogodzę), u mojego K. chyba nikt. Z tego, co widziałam na weselach u naszych obu rodzin, to największym powodzeniem cieszy się wódka, a na poprawinach piwo, więc postawimy na te dwa.
nasz wujek ma nam zrobic sliwowicę. Moja babcia jak to uslyszala to aż zapiała z zachwytu
Stary 2013-09-07, 15:30   #126
KasiaK_080290
Zadomowienie

9 miesięcy do ślubu !

zakupy sportowe na poniedziałkowy stary zumby zrobione, zapowiada się leniwe popołudnie z TŻ i teściami

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:20   #127
monikkad
Wtajemniczenie

Hej, witam się w nowym wątku

Co do tortów to my wiemy na pewno, że chcemy czekoladowy. Ja lubię wszystkie torty, ale TŻ nie lubi mdłych i owocowych mas, a że ja nic nie mam przeciwko czekoladowemu to taki będzie Chcę też, żeby był przyozdobiony fuksjowymi różyczkam cukierniczymi (ew. też kilka fioletowych). No i trzypiętrowy. Tyle wiemy Nasza sala ma podpisaną umowę z cukiernią, także my tylko idziemy do cukierni, degustujemy, mówimy co chcemy, a sala już nam załawia dowózkę i wszystko inne (płacimy osobno z tort).

Co do wódki to mamy w cenie sali, więc nie kupujemy. Ale to niedobrze, jeśli mają wzrosnąć za nią opłaty, bo pewnie nam za osobę doliczą na sali :/ A kupić osobno nie możemy, bo korkowe 10 zł za butelkę, nie opłaca się.
Stary 2013-09-07, 16:21   #128
Elrosa
Zadomowienie

Chwalę się - kupiłam sobie kolczyki, takie, jak sobie wymarzyłam

Najpierw zobaczyłam model z wystawy - zachwycił mnie przeogromnie, ale cenę też miał odpowiednią do mojego hrabiowskiego gustu. Cóż, diamenty bez większego przekonania weszłam do środka i znalazłam... bardzo podobny model w wersji niskobudżetowej. Zamiast białego złota i brylantów srebro i cyrkonie w cenie 80 zł. Nie zastanawiałam się jakoś długo.

Kotu też się podobają.

EDIT: logo wizażu zakryło cenę oryginalne kosztowały prawie 3500, to był outlet, więc były przecenione na 2500. Droższe od mojej kiecki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki-apart.jpg (10,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki-kot.jpg (28,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki-2.jpg (21,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyk-ucho.jpg (8,9 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-09-07 o 18:11
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:24   #129
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
oo witam i ja, właśnie wbiłam na kompa
Czytałyście, że akcyza na wódkę ma pójść w górę o 15% ? A miałam w tym roku wódki nie kupować, ale chyba jednak zmienię zdanie
EDIT: a już doczytała końcówkę poprzedniego wątku nie ja jedna wpadłam w panikę widzę
No właśnie widziałam to wczoraj, i jeśli prognozy będą takie to pewnie też pod koniec roku kupimy.
czekooczekoladamakijaż śliczny ale chyba trochę za mocny na ślub.

Dziewczyny - gratuluję sukni!
Cytat:
Napisane przez Basia _W Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku!

Zakochani w sobie 31.05.2007

Zaręczyny 05.09.2013

Nasz ślub 06.09.2014
Basia - witaj!

Chciałam się pochwalić że mam suknię!!!!!!!!!!
Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie!
Sincerity 3712 salon Demi Lublin, super extra przesympatyczna obsługa
Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą!

Teraz uciekam na grilla, odezwę się pewnie jutro!

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-19 o 18:38
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:34   #130
ana909
Erudycja

Cytat:

Najpierw zobaczyłam model z wystawy - zachwycił mnie przeogromnie, ale cenę też miał odpowiednią do mojego hrabiowskiego gustu. Cóż, diamenty bez większego przekonania weszłam do środka i znalazłam... bardzo podobny model w wersji niskobudżetowej. Zamiast białego złota i brylantów srebro i cyrkonie w cenie 80 zł. Nie zastanawiałam się jakoś długo.

Kotu też się podobają.
śliczne są ja to nie mam w ogole patentu na biżuterię ślubną :/ zazdroszcze pomysłu

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie!
Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą!

Piękna jest mi rowneiż podobaja sie takie krysztalki a jak cenowo?
Stary 2013-09-07, 16:39   #131
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję śliczna suknia

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:45   #132
Atomoowka
Wtajemniczenie

A teraz o sukni. Ogłaszam koniec poszukiwań
Co prawda sukni jeszcze nie wybrałam ostatecznie ale decyzja teraz między 2 będzie podejmowana.
Powiem Wam, że w pewnym momencie się załamałam.
Wyszłam w pierwszego salonu i byłam zła, że to co mi się podoba leży okropnie, a najlepiej leżały na mnie te co na dole mają takie pióra, nie wiem czy wiecie o co chodzi ale mi się takie nie podobają.
Potem pojechalam do drugiego salonu z mega tanimi sukniami. Ta co ja wybrałam kosztuje 800 zł. I w sumie byłam zdecydowana, bardzo ładnie się na mnie prezentowała. Prosta bez żadnych zdobień itd. Ale jak wracałam coś mnie tknęło i zatrzymałam się na takim bazarze/ targowisku z budkami z ciuchami. No i przepadłam. Zamierzyłam 3 suknie które na manekinie mi się nie bardzo podobały ale przymierzyłam bo już wiem,ze w takim typie wyglądam ok. No i koniec jak się zobaczyłam autentycznie się wzruszyłam. Suknia zupełnie nie w moim stylu, dość szeroka na dole, jakieś kryształki, koronki no fuj ale ja w niej poczułam się pięknie.
Tak więc w poniedziałek zabieram mamę i podjedziemy zarówno do salonu przymierzę tą za 800 zł i na bazar. Mama ostatecznie pomoże mi podjąć decyzję
Dziewczyny mówię Wam jestem taka radosna i rezemocjonowana że łojezu. __________________

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:59   #133
say-hello
Zakorzenienie

atomówka i lemon, gratuluję sukni! lemon, ta twoja jest nie w moim stylu, ale pięknie w niej wyglądasz jakby była szyta na ciebie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 17:47   #134
Lemon_Drop
Zadomowienie

Jeszcze nie wyjechaliśmy więc wpadłam do was jeszcze na chwilkę
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Piękna jest mi rowneiż podobaja sie takie krysztalki a jak cenowo?
Cenowo bardzo dobrze - akurat zaczęły się wyprzedaże, moją suknię która kosztowała 3950 lub 3850 mam za 2550
Wcześniej w ogóle nie planowałam kupować, lecz wypożyczyć ale tych tiulowych nie wypozyczają.
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Gratuluję śliczna suknia
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co prawda sukni jeszcze nie wybrałam ostatecznie ale decyzja teraz między 2 będzie podejmowana.
Wyszłam w pierwszego salonu i byłam zła, że to co mi się podoba leży okropnie, a najlepiej leżały na mnie te co na dole mają takie pióra, nie wiem czy wiecie o co chodzi ale mi się takie nie podobają.
Potem pojechalam do drugiego salonu z mega tanimi sukniami. Ta co ja wybrałam kosztuje 800 zł. I w sumie byłam zdecydowana, bardzo ładnie się na mnie prezentowała. Prosta bez żadnych zdobień itd. Ale jak wracałam coś mnie tknęło i zatrzymałam się na takim bazarze/ targowisku z budkami z ciuchami. No i przepadłam. Zamierzyłam 3 suknie które na manekinie mi się nie bardzo podobały ale przymierzyłam bo już wiem,ze w takim typie wyglądam ok. No i koniec jak się zobaczyłam autentycznie się wzruszyłam. Suknia zupełnie nie w moim stylu, dość szeroka na dole, jakieś kryształki, koronki no fuj ale ja w niej poczułam się pięknie.
Tak więc w poniedziałek zabieram mamę i podjedziemy zarówno do salonu przymierzę tą za 800 zł i na bazar. Mama ostatecznie pomoże mi podjąć decyzję
Dziewczyny mówię Wam jestem taka radosna i rezemocjonowana że łojezu. __________________
Wiem co czujesz, ja też jestem dziś mega happy ;D
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
atomówka i lemon, gratuluję sukni! lemon, ta twoja jest nie w moim stylu, ale pięknie w niej wyglądasz jakby była szyta na ciebie
Dziękuję, czułam się w niej cudownie i mało się nie popłakałam jak się zobaczyłam takie suknie też nie były w moim stylu, ale jak tylko przymierzyłam księżniczkę to wiedziałam że to jest TO Będzie jeszcze dopasowywana i skracana, ramiączka też odstają. Niestety przymiarka dopiero w czerwcu
Stary 2013-09-07, 17:53   #135
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
J

Dziękuję, czułam się w niej cudownie i mało się nie popłakałam jak się zobaczyłam takie suknie też nie były w moim stylu, ale jak tylko przymierzyłam księżniczkę to wiedziałam że to jest TO Będzie jeszcze dopasowywana i skracana, ramiączka też odstają. Niestety przymiarka dopiero w czerwcu
Ja miałam to samo wzruszyłam się i lzy chciały się pojawić ale je powstrzymałam.
A suknia jaką wybrałam też jest zupełnie nie w moim stylu, tzn nigdy bym na nią nie zwrociła uwagi np w katalogu.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-07, 18:03   #136
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w nowym wątku

No właśnie widziałam to wczoraj, i jeśli prognozy będą takie to pewnie też pod koniec roku kupimy.
czekooczekoladamakijaż śliczny ale chyba trochę za mocny na ślub.

Dziewczyny - gratuluję sukni!

Basia - witaj!

sliczna gratuluje bardzo ladnie na Tobie lezy

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

atomowka - rowniez gratulacje

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

a tu link ślubny na troszkę usmiechu
http://komediowo.pl/gid,15964421,img...qticaid=611442

ps. najlepsze gify po prawej

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:04   #137
201605100
Konto usunięte

Witam się w nowym wątku

gratuluję zakupu sukni

ehhhh straszycie tą akcyzą, będzie trzeba wódkę kupić w tym roku... jak rodzice wrócą z urlopu to zrobię im degustację kilku upatrzonych, ale tak, żeby nie wiedzieli co piją sasasa każda okazja do napicia się jest dobra

Elrosa piękne kolczyki

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-09-07 o 18:07
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:05   #138
velika
Winter is coming

gratuluję sukienek dziewczyny Lemon, twoja jest przepiękna
W ogóle moja koleżanka z pracy się zaręczyła super, będę miała z kim plotkować ciekawe, czy wybiorą z narzeczonym przyszły rok, czy 2015, bo w przyszłym jej brat ślubuje

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:12   #139
Maglena89
Raczkowanie

Witam w nowej części! Cieszę się, że powstała w końcu nowa, bo dołączyłam do poprzedniej na samym końcu i ciężko było wszystko nadrobić i ogarnąć, a tu może uda mi się być na bieżąco

Może się przypomnę, mam na imię Magda, z TŻ znamy się 7 lat, 3 lata mieszkamy razem, ślub 08.08.2014 r. W tym roku kończę 24 lata.

Sala - jest
Orkiestra - jest
Kamerzysta/fotograf - w trakcie
Barmani - w trakcie
Samochód - jest
Suknia - zacznę się rozglądać w styczniu, bo mam zamiar trochę zrzucić nadprogramowych kg :P
Buty - upatrzone, ze względu na prawie równy wzrost z TŻ piękne baleriny, na obcasie małym może coś też kupię do kościoła i na pierwszy taniec
Zaproszenia i wszelkie dodatki - handmade w trakcie Obecnie projekty na komputerze, zaproszenia już produkuję namacalnie Jeśli chcecie mogę pokazać efekty
Pierwszy taniec - rozglądam się za szkołą tańca i mamy zamiar od października chodzić aż do ślubu :P

Jeśli coś pominęłam to pytajcie, chętnie odpowiem
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:14   #140
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość

Zaproszenia i wszelkie dodatki - handmade w trakcie Obecnie projekty na komputerze, zaproszenia już produkuję namacalnie Jeśli chcecie mogę pokazać efekty
pokazuj
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:16   #141
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
9 miesięcy do ślubu !

To prawie jak ciaza szczescie sie urodzi - nowe zycie jako zonki

Lemon suknia przepiekna! tez szukam czegos podobnego, fason super

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
a gdzie takie tanie suknie w Warszawie maja? i gdzie ten bazar ? i jak cenowo na bazarze?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:23   #142
Atomoowka
Wtajemniczenie

ParisParisienne takie tanie sukienki na Grochowskiej 121/125 salon Scarabeo.
Pani ma takie tanie sukienki bo to są pojedyńcze modele wystawowe, ale w doskonałym stanie ( jeżeli jakaś jest uszkodzona to Pani od razu mówi,ze uszkodzona i żeby nie mierzyć bo się nie da naprawić)
Oczywiście poprawki dopasowujace suknię w cenie.
A bazar na Różyckiego ( ulica Targowa) tak ceny różne ale też nie wysokie, od jakieś 1.200 w górę. Ta co ja wybrałam kosztuje 1900

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-07, 18:24   #143
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej, witam się w nowym wątku

Co do tortów to my wiemy na pewno, że chcemy czekoladowy. Ja lubię wszystkie torty, ale TŻ nie lubi mdłych i owocowych mas, a że ja nic nie mam przeciwko czekoladowemu to taki będzie Chcę też, żeby był przyozdobiony fuksjowymi różyczkam cukierniczymi (ew. też kilka fioletowych). No i trzypiętrowy. Tyle wiemy Nasza sala ma podpisaną umowę z cukiernią, także my tylko idziemy do cukierni, degustujemy, mówimy co chcemy, a sala już nam załawia dowózkę i wszystko inne (płacimy osobno z tort).
Marzę, żeby na naszym trocie były prawdziwe fuksje Lub inne jadalne kwiatki pod kolor

Magdalena89, chętnię zobaczę Sama przymierzam się zrobić, mam ozdobny dziurkacz do narożników, gilotynkę i chęci

W związku z akcyzą, chyba i ja się zaopatrzę w kilka skrzynek wódki na początek.

O co chodzi z korkowym? Wcześniej się nie spotkałam z tym określeniem
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:25   #144
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
pokazuj
A proszę

Za wstążką w środku będzie jeszcze wkładka, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia i nasze numery telefonów (jeszcze wkładka nie powstała także jak będzie gotowe w całości to pokażę ) i magnes dla gości z naszymi inicjałami, bo to one są naszym motywem przewodnim i datą ślubu, jedne próbne już powstały, ale wprowadziłam poprawki i czekam aż facet wyśle mi nowe poprawione to też pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09687.jpg (27,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09689.jpg (38,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09691.jpg (42,5 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-09-07, 18:28   #145
Maglena89
Raczkowanie

Środek oczywiście jest przyklejony dla rodziców mamy takie same jednak robiłam do nich także pudełka. Papier jest śliczny czego jednak nie widać na zdjęciach (sztuczne oświetlenie). Jutro jak złapię ładne słoneczko to zrobię lepsze zdjęcia
Stary 2013-09-07, 18:31   #146
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Środek oczywiście jest przyklejony dla rodziców mamy takie same jednak robiłam do nich także pudełka. Papier jest śliczny czego jednak nie widać na zdjęciach (sztuczne oświetlenie). Jutro jak złapię ładne słoneczko to zrobię lepsze zdjęcia
Super wyglądają ten papier jest w takie prążki?
Stary 2013-09-07, 18:35   #147
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne, te moje wymarzone są w podobnym stylu, tylko większe i ciut bardziej na bogato

Cytat:

Pięknie wyglądasz, cudownie leży, no i ten tiulowy dół... cudna! Gratuluję

Atomoowka, super, koniecznie wstaw zdjęcie, jak wybierzesz!

Maglena89, bardzo ładne zaproszenia, takie z klasą

A a propos sukien, to ja w ogóle na oficjalnej stronie wyczytałam, że moja to model empire, a nie księżniczka, ale dla mnie empire jednak zupełnie inaczej się prezentują, nie tak jak moja...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:36   #148
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Super wyglądają ten papier jest w takie prążki?
Papier ecru w prążki dokładnie ten: http://allegro.pl/papier-wizytowkowy...511871242.html

Ten drugi papier na którym jest drukowany środek i z przodu nasze inicjały i jeden z kwadratów to też taki ecru połyskujący/perłowy jakby z brokatem dokładnie ten: http://allegro.pl/papier-perlowy-bia...512630943.html

Wstążka jest bardziej fuksjowa niż wyszła na zdjęciach.

I jakby co to szczerze polecam tego sprzedawcę od którego wkleiłam linki, kupiłam właśnie u niego papier i dużo innych rzeczy, przesyłka i kontakt super

Edytowane przez Maglena89
Czas edycji: 2013-09-07 o 18:38
Stary 2013-09-07, 18:36   #149
ParisParisienne
Rozeznanie

Maglena89 alez Ty zdolna jestes!!! Cudowne! A ja sie wlasnie zaglebilam w poszukiwania na Ameli Weding.... piekne maja tam rzeczy, a ja taka zdolna nie jestem, takze chyba tam zamowie...

Najpierw zaproszenia, a potem jak dostane potwierdzenia to winietki, zreszta zastanawiam sie czy jednak tego sama nie zrobie, bo na to wydam tez ok 160 zl, i jeszcze jakies tam zawieszki, dodatki... chyba nie... To jestem w stanie zrobic sama
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 18:41   #150
Maglena89
Raczkowanie

ParisParisienne ja właśnie dlatego sama się za to wzięłam, bo chcę wszystko w jednym stylu i zaproszenia i winietki i menu i podziękowania dla gości i zawieszki i wszystko inne co się tam znajdzie ciężko było znaleźć kogoś kto robi to wszystko, a jak już to za sporą kasę. Spróbuj sama, to nic trudnego! Ja nigdy nie robiłam nic ręcznie i to moje pierwsze w życiu "twory" Papier tniesz, składasz, resztę robi drukarka, potem tylko skleić do kupy i gotowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości