|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ale mam okropnego lenia dzisiaj.
Byliśmy z TŻtem w mieście i właściwie nic nie załatwiliśmy, szkoda było jechać Mam plan żeby ogarnąć spiżarkę u teściowej ale poczekam aż pojedzie w odwiedziny do szwagierki i dopiero wtedy tam wpadnę, teraz muszę się wstrzymać bo jeszcze by mi chciała pomóc czy coś a tak to zrobię tam porządek po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Też robię pranie to możesz podrzucić swoje rzeczy to Ci wypiorę
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj też już zrobiłam prawie ostatnie pranie, zostało mi jeszcze jedno ale to same kombinezony więc spokojnie, aha no i mam jeszcze odłożony karton ale to są ciuszki takie troszkę większe więc mi sie z tym nie pali.
Dzisiaj składam łóżeczko, bo chce żeby się trochę powietrzyło, poprasuje już do końca, ułożę w komodzie tak jak ma być poukładane i w sumie dużo rzeczy już dla Zuzanki będzie gotowych. Czekam jeszcze tylko na kuriera z naklejką na ścianę ale kiedy on będzie tego nikt nie wie, a sprzedający nie odpisuje na żadne maile
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę tego roku, chyba tylko Ula mi się udała...
|
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() widać ze wekkend, mało do nadrobienia mam. A ja zła jestem, miałam plany żeby pojeździć po dziecięcych hurtownaich, a dziś nie było czasu a jutro są zamknięte Miss jak mus to mus, nową pralkę trzeba |
|
|
|
#1086 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał... |
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję że łóżeczko Zuzki złożone, tatuś chrzestny się spisał, sam się zaoferował że złoży
teraz biorę się za prasowanie, zalożę sobie na chwilkę pościel i zobaczę jak będzie wyglądać w całości ![]() Jestem w szoku bo nawet moja mam która zawsze mówi że jeszcze za wcześnie, że jeszcze czas stwierdziła że pora żebym sobie pomału torbe przygotowywała i w ogóle nawet mówiła że dobrze że już łóżeczko składamy cieszę się bo myślałam że będzie mi gadać za uchem że mam jeszcze czas
|
#1088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamuśki
) Ja noc miałam straszną , jakiś inny ząb bolał , sto razy pozycje zmieniałam ![]() No ale wstać było trzeba , żeby posprzatac bo koleżanki przychodzą . No więc skończyłam - taki power dostałam że przeszłam sama siebie Teraz się zastanawiam czy nie przegięłam , bo dziś nie mogę rodzic . Idziemy na urodziny wieczorem , i nie wyobrażam sobie z Tż ledwo stojącym na nogach jechać do szpitala :P Poczytam trochę poki dziewczyn nie ma , a póżniej spadam i będę pewnie jutro Cytat:
Cytat:
JA zaszłam w ciąże za pierwszym , jednym i jedynym razem po poronieniu - wtedy kiedy to niby nie możliwe ( serio ! tylko raz sise zapomnieliśmy ) Ciąza poki co to prawie wzorowa .. Lekarza nie miałam z wiadomych powodów. Jedyne co to brałam Luteine na zmiane z Duphastonem do 14 tc na własna rękę . DOMI ? - jeśli nie chcą jej leczyc , niech sama się zbada pod katem progesteronu . Cytat:
![]() Ty obserwuj i w razie czego wiesz ? Biegusiem na IP !
|
|
#1089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dziś leczo z mięskiem z kurczaczka i ryżem![]() Cytat:
![]() Kupiłam dziś Dzidziuś proszek do prania 1,9 kg za 16,99 koncentrat do płukania Dzidziuś 1,5 l za 11,99 To chyba dobra cena?
|
||
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Co jest ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde dziołchy to wy juz pierzecie?
hmmm ja planowalam tak 2 tyg przed terminem,ale wlasnie nie pomyslalam ze bedzie listopad,moze nawet juz snieg i kiedy mi to wszystko wyschnie?hmmm macie racje,popiore dla łucji rzeczy ale tak za ok pol miesiaca zakupic musze juz lovele jejku....jak u nas na wsi zobacze te rozowe ciuszki hehe juz beda gadac ze ooo ta pierze na rozowo a tu sie jeszcze syn urodzi a mam gdzies~! na lene tez pralam i co?![]() a co do lenki dzis zakupilam jej cudo plaszczyk na conajmniej 3 sezony(bo podwiniemy na poczatku rekawy) i w sumie za 2 dyszki a 3 razy zalozony przez corke mojej sasiadki ciesze ze tyle rzeczy moge zostawic na druga..np stary plaszczyk lenki ktory kupilam nowy wisi w szafie i czeka na łucje
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj właśnie zaczynam ostatnią już turę prasowania ( chyba ostatnią)
|
|
#1094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje?? ![]() Cytat:
pobuszul za to na all ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał...[/QUOTE] Może wieczorem Cię czymś zaskoczy ![]() Cytat:
![]() Ja tam też już wszystko robię, nie chcę na koniec zostać ze wszystkim...nie wiadomo kiedy urodzę, a po drugie to pewnie siły by już nie było na stanie przy desce ![]() Trele to zaciskaj nogi na tej imprezie A wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka (miała termin na 3.09) urodziła 28.08 przez cesarkę...biedna się podobno męczyła 24h i dopiero ją wzięli na stół. Mały 3kgi 52cm a czuprynę ma czarną i bujną że hoho
|
|||
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale dzisiaj mam nieogarnięty dzień.Pospałam do 10.30,wstałam niewyspana potem posprzątałam trochę i siły mnie opuściły. Chyba jakiś słabszy dzień mam..znowu. Musze nabrać sił bo niedługo przeprowadzka więc trzeba się mocno sprężyć ![]() Cytat:
![]() Myślę że wszystkie tu czekamy na Majkę -1 wątkowego dzieciaka z utęsknieniem. Pomożemy Ci przeć na pewno tylko musisz nam zdawać na bieżąco relację kiedy mamy pomagać ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
żeby wszystko skończyło się szczęśliwie.Najważniejsze że nie ma rozwarcia. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Taki zgrabniutki Chyba nic nie przytyłaś? Forma cały czas!Niunia Dzisiaj Twoja impreza a Ty wybyłaś?Gratki ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
A bierzesz Nospę na to stawianie? |
||||||
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i ważyłam się dzisiaj waga cały czas stoi w miejscu odkąd stosuję dietę.
Jestem zła wściekła i już załamana tą dietą..mam okropną ochotę na kfc a dziś byłam w sklepie i musiałam zadzwonić do męża żeby na mnie nakrzyczał tak konkretnie że nie mogę zjeść snickersa Naprawde czuję że jestem już na skraju mojej wytrzymałości |
|
|
|
#1099 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Newtrend Udanego wesela.Wszystkie prawie się ostatnio weselicie,a u mnie lipa :/
A tak bym gdzieś wyszła pobalować ![]() Paulina Ale czeka Was miłe popołudnie z urządzaniem pokoiku ![]() Cytat:
ryba Poparłam Ja bym na Twoim miejscu stworzyła swój osobisty sennik ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Złośliwość rzeczy martwych ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Powiem Ci że u mnie też niezbyt szczęśliwy,jedynie właśnie ciąża dała mi powera.Ale już chcę 2014! ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał...[/QUOTE] Tulę A mąż może jakąś niespodziankę szykuję. Gratuluję ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() W końcu miesiąc i parę dni to tak niewiele. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Malinka 2 tyg przed terminem odważna jesteś ![]() Trele Udanej imprezki ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() A nie możesz sobie pozwolić na mały grzeszek? |
||||||||
|
|
|
#1100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się że zaszkodzę tym dziecku albo że jak raz coś zjem to zaraz będdzie jeszcze gorzej..
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Jestem, ale nie mam siły nadrabiać, Brzuch mnie boli od rana bardzo. Na imprezie super było, o 24 już byliśmy w łóżkach. Ja w sumie nic nie robiłam prócz chodzenia po lesie, jedzenia przy stole i śpiewania przy ognisku. A dzisiaj tak kiepsko Zmykam się położyć. |
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
poprasowałam ostatnie małe ciuszki, a teraz została pościel i pieluchy
![]() Ciekawa jestem w ogóle reakcji męża na rozłożone łóżeczko, bo nic mu nie mówiłam że dzisiaj rozłoże :P
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Ale tu dzisiaj spokojnie ![]() Idziemy na ognisko,już się ślinię na myśl o kiełbasie i ziemniaczkach
|
||
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Nemosek ale mi smaka narobiłaś na ziemniaczki opiekane w grillu albo ognisku Na szczęście jutro do rodziców na grilla jedziemy ! |
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak na serio leż odpoczywaj nic nie rób kategorycznie!
|
|
|
|
|
#1106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu jest cisza ?
JA już po wizycie , było miło Plecy mnie bolą , ale to raczej nie tak jak do porodu [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. ...[/QUOTE] Tez się żle czułam ciagle leżąc ![]() Pisuj nam jak się czujesz Cytat:
mam nadzieje ze do poniedziałku zejdzie .. ![]() Cytat:
Już nie mówiąc że w 38 tc możesz mieć spokojnie już maluszka w domu ..Cytat:
![]() U Was to tak jak tutaj chyba że CC to tylko Emergency i to już naprawdę kiedy wszystkie inne opcje sa wykorzystane ? Ja miałam w pracy znajomego - jego dziewczyna termin na 30.09 - 2 dni po mnie . Pisalam Wam ostatnio ze podobno z pracy się zerwał bo jej się zaczęło . Jeszcze się smialam ze pewnie 3 razy ja odesla .. Nie wiem co się stało , ani o co chodzi na dzień dzisiejszy dokładnie bo kontakt z nim jest minimalny .. Zrobili jej natychmiastowo CC , wypuścili już ze szpitala a dzidziuś został , podobno nie jest za dobrze Cytat:
W miare możliwości .. Jak byliśmy na KTG to nad każdym łóżkiem wisi wielka kartka z przekreślonym telefonem Mój Tż stwierdził ; I nici z transmisji na żywo . Jak wizaz to przeżyje ? CHyba jak ja to przeżyje Cytat:
Cytat:
DAj nam znać że wszystko w porządku
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hejo!
Melduje ze zyje ale wybaczcie nie mam czasu czytac i pisac bo caly dzien w chalupie sie cos dzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelam dom, ubrania robocze tzta bo codziennie rano marudzi ze on nie ma zadnych ciuchow typowo roboczych
planowalam jeszcze zrobic porzadki na laptopie ale przelozylam to na poniedzialek
|
|
|
|
#1110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeden mały grzeszek chyba nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Fajnie, że się imprezka udała ![]() zazdraszczam - rzuć kiełbasa w moja stronę ![]() U nas 12 stopni i pada buuu ![]() Cytat:
W sumie nie wiem jak jest tu z cc za zdróweczko dzidziusia My dziś sobie w kominku zapalimy Zaczynają się długie wieczory przed tv.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Też robię pranie to możesz podrzucić swoje rzeczy to Ci wypiorę 

KCIUKI DLA ANI 

a mam gdzies~! na lene tez pralam i co?
nie wiem jaka przyczyna ale strasznie mi jej szkoda to taka pozytywna pełna optymizmu osoba a w życiu prywatnym jakoś jej się nie układa
a dziś byłam w sklepie i musiałam zadzwonić do męża żeby na mnie nakrzyczał tak konkretnie że nie mogę zjeść snickersa
odważna jesteś
Na szczęście jutro do rodziców na grilla jedziemy !