|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
A ja się czaję na jakąś farbę do włosów. Albo kupię z Joanny Naturia Color albo LaStrada. Hm...
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Ja też
Ale do mojej fryzjerki muszę specjalnie się wybierać - zawsze jest mi baaaardzo nie po drodze No i druga sprawa, ostatnio wpadłam w zakupowy szał, nawydawałam sporo pieniążków i teraz na wszystkim oszczędzam - dycha tu, dycha tam i znowu będę biedna Byleby jakoś dotrwać do końca września ![]() Jak wymyślę sobie jakąś fryzurę to wtedy dopiero pójdę Jak jeszcze miałam grzywkę to też sama ją ścinałam - zwykłymi nożycami kuchennymi albo takimi dla dzieci do wycinanek - wtedy nie wiedziałam, że mam w domu fryzjerskie. I wychodziło mi bardzo dobrze ![]() Dziewczyny, zakochałam się w mieszance Kallos Color + różowa Isana Nie mogę się doczekać kiedy otworzę słój Crema al Latte
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
_ruDzik a jak spisuje się sam kalos color?
I którą isanę masz na myśli tą czy tą? Ja mam latte, sam szału nie robi, w mieszankach już lepiej, zostało mi jeszcze pół słoika litrowego a zapach mnie już męczy...
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-09-07 o 12:25 |
|
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Barylko, sam Kallos Color jest rewelecyjny
Włosy są miękkie, nawilżone i nie robi się przyklap, zapach też jest ok Dałam mamie i babci do wypróbowania i stuknęły się w głowę, że zawsze kupowały droższe odżywki/maski, które wcale nie są lepsze od tej.Mama porównała tego Kallosa z niebieskim Syossem i mówi, że Kallos ujarzmia i wygładza włosy, a Syoss robił jej strzechę i musiała prostować ![]() `Połysk jedwabiu`, ta z babassu jest nieosiągalna, a tak mi się marzy... ![]() Też mam litrowy słój. Jak mi nie podpasuje to wykorzystam do mieszanek albo oddam mamie i babci Zawsze jak mam zrobiony zapas kosmetyków to kuszą mnie inne - teraz ślinie się do Scandica bananowego
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-07 o 12:39 |
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
_ruDzik dzięki, jednak się skuszę na niego przy okazji zakupu litrowego scandica bananowego
Dla mnie połysk jedwabiu to kompletny bubel Może kiedyś skuszę się na tą niebieską isane
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-09-07 o 13:05 |
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Witam Włosomaniaczki
Za chwilę nakładam pierwszy raz Amlę na włosy, aż się boję efektu
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac jaki byl, ja tez pierwszy raz dzis naloze Amle ..ale pozniej ![]() dzien dobry
|
|
#3398 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Następnym razem jak będę coś zamawiać to wezmę kilka małych opakowań, trudno, najwyżej wyjdzie trochę drożej ale będę mogła cieszyć się różnymi "smakami" ![]() A jak się sprawuje ten Scandic, poza ładnym zapachem? ![]() Tę Isanę kupiłam pod wpływem promocji i jestem z niej zadowolona, jednak zmieszana z Kallosem jest o wiele lepsza Tylko jest strasznie niewydajna - użyłam jej 5-6 razy a została połowa opakowania, na szczęście nie była droga ![]() Niebieska Isana też mnie kusi ale niestety nie jest objęta promocją ![]() Cytat:
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
'94
Dopisałam się do akcji olejowania na blogu Anwen, bo ostatnio to zaniedbałam i potrzebuję motywacji. Muszę w ciągu 2 miesięcy wykończyć olej sezamowy (bardzo krótką datę ważności ma), a strasznie wolno mi schodzi. Także dzisiaj olejowanie sezamkiem, a potem to jeszcze nie wiem
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje kudełki ładnie nabłyszcza, nie ma się co bać efektu obciążenia-ona tego nie robi, włosy są mięciutkie Ogólnie dobre ma opinie na wizażu, warto ją wypróbować bo jest tania ok.6zł/250ml i 17zł/1000ml![]() Mnie kusi ze scandica jeszcze maska z mlekiem i miodem-ponoć też ma ładny zapach
|
|
#3401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę tylko czy po niej nie trzeba za jakiś czas od razu użyć mocnego szamponu żeby zmyła parafinę? Czy np. za dwa dni bez mocnego mycia można znowu ją nałożyć? Bo takie nakładanie i od razu zmywanie też chyba bez sensu jest.Cytat:
|
||
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Dzien dobry
Cytat:
![]() Nic sie nie stalo, nie byly obciazone ani niesforne
because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones. Edytowane przez emciu Czas edycji: 2013-09-07 o 14:10 |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Na moich wysokoporowatych włosach fantastycznie. Jak dotąd, to mój ulubiony olej
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę iść na jakiś olejowy odwyk, już ich tyle mam ![]() Zaniepokoił mnie trochę kolor tej Amli
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Wyglada i pachnie niekorzystnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaczełam niedawno stosować, ale kiedyś słyszałam ze jak mrowi skóra tzn że działa, mnie nic nie mrowi... Też muszę kiedyś Amli spróbować |
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie stosowałam go na sam skalp, zazwyczaj jako dodatek do masek
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie kupiłam Dabur Vatikę kokosową, na Amlę przyjdzie pora później.. Wczoraj na noc użyłam właśnie Vatiki i dzisiaj przy zmywaniu wypadło mi mega dużo włosów, chyba olejowanie na noc nie jest dla mnie :/ A szkoda, wygodniej. Zmyłam Hippem i potem moja ulubiona Organique, Anti-Age, włosy błyszczące i sypkie jak zawsze po niej.
Póki co staram się powstrzymać od zakupów włosowych, nawet nie zdążyłam jeszcze wypróbować wszystkiego co kupiłam
|
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama używa i jest bardzo zadowolona, włosy szybciej rosną i mam dużo nowych włosków. Ja też kiedyś używałam, ale zostawiłam po miesiącu, na pewno kiedyś do niego wrócę.
|
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
|
#3413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
ale to chyba ze względu na ograniczenia finansowe i brak nowych kosmetyków nie widze jakiś fajnych efektów i znów mam jakieś momenty zniechęcenia do tego wlasnie później będzie jeszcze gorzej, gdy zacznie się szybkie mycie rano ![]() Cytat:
że kobieta już w pewnym momencie staje się tylko matką a nie kobietą też dla siebie czy mężczyzny ![]() 90 ![]() Cytat:
ja płacę normalnie 25zł jak za normalne podcięcie ![]() Cytat:
ciężko wymęczyć tego litrowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Hollywoodzkie fale za pomocą 4 papilotów - efekty
Zapraszam na nowy post i do polubienia fanpage Woomanly - Jak dobrze być kobietą http://woomanly.blogspot.com/2013/09...-pomoca-4.html Trochę o bardzo prostej metodzie na fale. Tak wiem, trochę się za promowałam w irytujący sposób, ale nie chciało mi się wszystkiego pisać i wkleiłam linka do posta. Stosowałyście może odżywkę Garnier "olejek z awokado i masło karité" Właśnie ją kupiłam i będę testować. Ciekawe jak się spisuje na kręconych włosach. Ma któraś jakieś doświadczenia?
szukam wishlista Edytowane przez kukimi Czas edycji: 2013-09-07 o 20:22 |
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak się zachowuje przy kręconych ![]() Właśnie siedzę z mieszanką Natur Vital i Artiste na głowie oczyściłam też włosy rumiankową Barwą, jak co tydzień
|
|
|
#3419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mam zapas to wszystko wydaje się o niebo lepsze niż to co mam ![]() Miód i mleko to bardzo fajne połączenie - mocno nawilża. A do tego ten zapach Cytat:
Poza tym zbliża się zima i trzeba będzie uważać z tym porannym myciem A włosy dokarmiać w weekendy, ewentualnie wieczorem nałożyć olej lub maskę i wysuszyć włosy a rano po prostu zmyć Boję się przyklapu po czapce
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-08 o 00:07 |
||
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
nie znosze czapek i nigdy nie nosze
![]() Dzisiaj wypackalam wlosy w amli jedynie. Znalazlam sklep w ktorym sa szampony Joanny i kometyki ziaji (niestety tylko wszelkie kremy) cos godnego polecenia? ![]() I kupilam pokrzywe. Wypilam na noc i ganialam na siku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Ale do mojej fryzjerki muszę specjalnie się wybierać - zawsze jest mi baaaardzo nie po drodze
I którą isanę masz na myśli
Może kiedyś skuszę się na tą niebieską isane

Bo takie nakładanie i od razu zmywanie też chyba bez sensu jest.