|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie
Cytat:
A dlaczego nie chciałaś rodzic w Medeorze? Tam za free z takimi samymi warunkami podobno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-07 o 17:18 |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Domi jakiego masz krasnala ślicznego
En będą dla Tż, ale wiem z doświadczenia, że z Tż jak z dziećmi lepiej nie chwalić bo się szybko psują
|
#303 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
*(pomijając fakt że dziecko spać nie daje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
śliczne "Gluty" cała mamusia ![]() Kaśka cała promieniejesz ![]() Co do chrzcin mam pytanie zza kulis...ile dałyście księdzu?;> Sąsiadka dała 200zł to kurcze my też coś koło tego bd musieli dać.. Laski pamiętacie co odwalał mój tż na pewno bardzo dobrze ![]() To powiem wam, że wiadomo czasem się kłócimy (bo kto nie) ale widzę ogromną zmianę, pokazuje że mu na mnie, nas zależy. Ostatnio jechaliśmy na śląsk i wcześniej wgrywał muzę do słuchania. Jedziemy i słuchamy i nagle poleciała piosenka, która na samym początku bycia razem była dla nas "ważna" no wiecie kojarzyła się z czymś mega przyjemnym itd. już zapomniałam o niej a tu takie zaskoczenie. Aż się wzruszyłam wam powiem, taki drobiazg a wywołał we mnie sporo miłych emocji ![]() Hmm... macie jakieś zabawne słówka którymi wołacie do maluchów po których oni się odzywają?Np znajoma woła "nu,nu" tak melodyjnie, ja "luluś" "Igorek" też tak. A jak to wygląda u was? |
||||
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele lat temu studiowalam we wro ![]() dziekujem |
|
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dla Ciebie, bo do mnie nic nie napisałaś ![]() |
||
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reszta jest nieważna ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() En za nadrabianie
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzus
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan En ma tez oklep ode mnie bo tez mnie zlala cieplym moczem
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpn
Cytat:
|
|
#311 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój w szpitalu miał rózowy kaftanik i uroczo wyglądał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Neni mój ma identyczny dzień jak twój Kubuś, płacze dziś cały dzień, śpi po 5 minut, marudzi, chyba ma też jakiś skok
|
||||||
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipco
Cytat:
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan En ma tez oklep ode mnie bo tez mnie zlala cieplym moczem
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam spódnicę ołówkową czarną
Zaraz idziemy do galerii na spacer po ubranko na jutro dla Małego i pudełko na prezent Idki.. Oby Mały zasnął w wózku..niedawno wstał..ładnie dzisiaj śpi.. po 2-2,5 godz. ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Najpierw syn mnie nie lubi, teraz En ![]() W klubie zdjęcie Dj'a Alexa
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie
Wczoraj o tej porze Laurka miala kolke.Wczu tez kupilam jej Infacol i dal rade.I klexy ladnie dzis robila bo problem byl.Poki co spi teraz na swiezym powietrzu.Za nami tez godzinny spacer.Oby ja dzis bolesci ominely
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Dzoan : cojest: syn cie nie lubi bo cie kocha
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skąd wiesz, dopiero przed chwilą wywiesiłam wypraną chustę na balkonie Cytat:
Super, że tż taki romantico ![]() A czemu się śmiejesz Ja tam często wylukam coś fajnego
|
||
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam czemu ludzie tak bardzo zachwycają się zawieszkami Lamaze... Teraz już wiem
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś z was dawała dziecku infacol gdy miało 2 tyg?
Nie wiem co jest Mai. Śpi tylko na rękach i budzi sie po 10 min z wrzaskiem. Utulam i znowu śpi. Prezy sie, krzywi, napina. Kupki jeszcze dzis nie było martwię sie i żal mi jej. Co robić??
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agrafka- ja bym nie dawała tak na zmianę mm, możesz mieć problem z kupkami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Ma
Cytat:
|
|
#324 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzus
śliczności dwie
Cytat:
brawa za chustę ja jeszcze troszkę poczekam i się chyba zaopatrze w nosidełko,bo z moją przylepką też nic nie mogę zrobić,spać też sam nie chce,więc dzielimy łoże w 3.Cytat:
U mnie już jesień na całego,liście lecą z drzew,deszcz,wiatr,temp spadła do 12 stopni w dzień. Oczywiście nie staje to na przeszkodzie naszym spacerom,bo gdybym miała zwracać uwagę na pogodę,to nigdy bym tutaj z domu nie wyszła |
||
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
surka- ja sie uczylam tu http://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs
pytałam mojej pediatry i to, ze kp nie chroni w zaden sposob dziecka przed pneumo i meningo my na basen idziemy 21.09 ![]() i to by bylo tyle mnie na dzisiaj. bede czytac na tel. rozlozylo mnie totalnie.kocham was ! dobranoc
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
En dobrze ze z TZ troche sobie wyjasniliscie i ladnie nadrobilas ![]() i tyle mam do powiedzenia lol. czekam na mam talent ... a tak po za tym poklocilam sie z tz wyrzucilam z siebie prawie wszystko co mialam do niego niech spada na drzewo .. i z racji tego wlasnie chlodze piwko!! wypiję a mala jaksie obudzi do karmienia to dam jej mm a na nastepne za ok 5 h karmienie chyba juz nie bede miec % ? zeby jej nie zaszkodzic? Wkurzylam sie bo przyjechała ciotka z synem do PL na wesele ktore jest za tydzien i tesciowa moj m i szwagierka pojechali tam do nich i mowil ze napije sie piwka i nie wroci dzis .. to bym mogla przezyc bo rodzina dawno sie nie widzieli spoko oczywiscie spytali mnie czy jade z nimi bo oczywiscie szwagierka napewno wroci dzisiaj .. ta wiedzialam ze jk zamacza buzie w piwsku to napewno nie wroca pozatym co oni by sobie siedzieli bawili piwkowali a ja na pietrze z dzieckiem bo nie zostawie jej samej bo sie boje,a na polu za zimno zeby siedziala z nami.. to wole posiedziec w domu ... i dzwonie i mowie do tz ze mysle ze wroci jutro wczesnie i da mi auto bo nie mam mleka juz dla malej i chcialabym jechac gdzies bo nie chce mi sie wiecznie chodzic promenada po osiedlu.. i zeby przypadkiem nie wrocil o 17 ... a on do mnie ze tak sie moze zdarzyc ... o w morde jakiego wnerwa dostalam..wygarnelam mu wszystko co mi lezalo na wątrobie niech sie obraza mam to gdzies i wkoncu powiedzial ze przyjedzie rano i da mi auto ja chyba jestem za dobra dla wszystkich na okolo ![]() co za tumany z tych facetow mowie do M ze moze pojedziemy wieczorem w ktorys dzien sie zrelaksowac do shishy ( mowie w prost bo sie nauczylam ze nie rozumieja jak sie im nasuwa pomysły...) czy na jakies piwko lub poprostu GDZIES.... ten przewrocil oczami tylko... pozniej mu to wygarnelam a on mowi ze nie myslal ze mowie powaznie i wkurza mnie to bo tz ma problem z tym ze dokarmiam mała i jak sie z nim nieraz drocze to mowie ze bede ja tylko karmila mm bo wtedy bede mogla wyjsc gdzies czy coś a on do mnie z awantura ze mam karmic piersia itp ciekawe czy jak on by miał karmic piersia to bylby taki zadowolony.. pozatym nie dokarmiam jej bo tak chcialam tylko widzialam jak sie zachowuje moje dziecko ale z kad on wie jak pracuje do 17 jak przchodzi to mala wykompana chwile patrzy guga i idzie spac.. eh... wyzalilam sie troche,sory ![]() Margoś jestescie z Piotrusiem taaacyyyyy sami ale to juz Ci mowilam
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Coś to moje dziecko marudne dzisiaj. Na ręce, a może nie na ręce, suszarka ok, ale nie mama już mi się znudzilo, to może daj butli i tak w kółko. W Ikea dała taki popis darcia że aż mój tata nie wiedział co się dzieje. Jedynie jazda autem była dla niej satysfakcjonujaca.
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
My też jesteśmy za tą kwotą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Ja nadrobiłam trochę,
Widziałam, że było pytanie o mieszanie mm, ja po szpitalu zmieniałam w ten sposób, że do jednego karmienia dawałam 3 miarki starego mleczka i jedną nowego, potem następnego dnia było pół na pół, kolejnego było o jedną więcej tego nowego i czwartego dnia było tylko nowe, obyliśmy się bez żadnych sensacji brzuszkowych. Raz też byłam zmuszona dać mu "nagle" zupełnie inne mleczko, bo była sytuacja awaryjna i nigdzie nie mogłam dostać tego co jadł zawsze i też obyło się bez rewelacji, potem normalnie wróciliśmy do tego samego mleczka co wcześniej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

. Była skrajnym wcześniakiem- urodziła się w 23 tc i ważyła tylko pół kilo. Dopiero po 3 latach zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko. O ile szybko pogodziłam się ze śmiercią, to trauma szpitalna trwa do dzisiaj (Rydygiera powinnam swoją drogą pozwać bo to przez ich ignorancję straciłam córeczkę). Teraz mam kochanego i wyczekiwanego szkraba i nic innego się już nie liczy 

dla Tż, ale wiem z doświadczenia, że z Tż jak z dziećmi lepiej nie chwalić bo się szybko psują

nie lubi mnie? 

dla Ciebie, bo do mnie nic nie napisałaś 

(nie wiem czy nie pobrobuje tych sukienus co mam skitrane w kartonie
Ja sie pytam to tylko MOJE dzieci? Ja mam tylko sie zajmowac Ola? Nie spodziewalam sie po nim tego. Tym bardziej ze juz zostawal jak musialam np. do dentysty jechac. Jestem dlatego strasznie rozczarowana zachowaniem swojego meza
Ja tam często wylukam coś fajnego
martwię sie i żal mi jej. Co robić??