|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
mieliśmy gości na meczu a poza tym od kiedy zaczęłam pracować to o 22 oczy mi się same zamykają, mam nadzieję że się ogarnę niebawem ![]() oci.piała chudzielec!!! good morning |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Dzisiejsze pobudki mojego prawie 9cio miesięcznego dziecka po zaśnięciu o 19: 22, 2, 5, 6.30
To przecie jak miała 5m-cy to chyba dłużej spała![]() Cytat:
Dobrze się bawiliście? Ja też się obawiam, ze jak wróce do pracy to bede jeszcze bardzie zombiasta ![]() Majeczka powiedz jak tam powrót, jak Cie uczniowie przyjęli ![]() ![]() Chudzielec srelec, a wg BMI mam nadwage ![]() U nas też ładnie. Ide zaraz z Ulą na spacer. Do biedronki Kupie se rurki To tak a propos mojego odchudzania![]() Poniższy numer będzie moim hitem tego weekendu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taa jak już pisałam o 22 oczy mi się zamykały ![]() ok ok czasem nawet dobrze wyjść do ludzi, trzeba się oporządzić, ubrać, paznokcie pomalować a co do uczniów to właściwie mam 90% nowych w LO bo klasy pierwsze i drugą a w tamtym roku nie pracowałam więc nie znam, z trzecich tylko fakultet mam. A w podstawówce jeszcze nie wiem, bo zaczynam w poniedziałek ![]() TY nadwagę ![]() WTF
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
za☠☠☠iaszczy namber z lisem!!!
mojej się podobało i 'tańczyła'
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej tak w ogóle u nas przeprowadzki ciąg dalszy tzn ja póki co nic nie robię mam lenia, dziadkowie zabierają Adasia we wtorek to się wezmę za pakowanie.
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy na lodach, znaczy mąż zjadł lody a ja kupiłam gofra bo moje przeziębienie coś nie odpuszcza i chyba jutro nie będę mogła gadać
![]() ale przy dziecku ciężko się nie odzywać ![]() a tak w ogóle to Jan dziś leży u męża na kolanach, wcina sobie butlę ja podchodzę z witaminą D , Jan przestał pić, wyjął butlę, rozdziawił paszczę, wlałam kropelki, wsadził z powrotem smoka i pił dalej Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-09-07 o 18:45 |
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
O masakra, jakie tu dzisiaj dzikie tłumy
![]() U nas sobota leniwa, cały dzień w piżamie właśnie się zorientowałam że jest 19 to już przecież się przebierać nie będę ![]() Franek ma drzemkę, mąż zapyla z kosiarką po ogródku a ja wsuwam ptasie mleczko Franek dzisiaj stanął bez trzymanki... co prawda po 2 sekundach runął na pupę, ale to i tak wyczyn, wzruszyłam się, gdzie jest mój maleńki pierożek
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wstawanie
|
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Adaś wykąpany, nakarmiony śpi. Miałam chwilkę doła musiałam się wybeczeć właściwie nadal becze nie mogę sobie poradzić z tym jak widzę jak Adaś się męczy, plam na ciele z dnia na dzień przybywa, Nutramigen Lgg 2 zamiast pomagać nie daje żadnych efektów, Adaś jest tylko na samym mleku i wodzie, co prawda daję mu to mleko często aby nie był głodny ale widzę ze brakuje mu innych posiłków, jak widzi że my coś jemy to aż się domaga sam. Jest marudny, płaczliwy ciągle się drapie, na głowie i za uszami aż do krwi, nawet fenistil nie pomaga. Kąpiele w emolientach też nic. W poniedziałek mamy alergologa, pewnie ostatni raz tutaj jako ze w sobotę przeprowadzka to będe musiała jakiegoś alergologa w Bydgoszczy juz szukać. Zreszta ta alergolog za bardzo nie pomogła. Ja już jestem zmęczona tym wszystkim ![]() ![]()
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo mocno ![]() ![]() śpiewam to cały dzień dzisiaj
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pisałam kiedyś mojej kumpeli córa ma to samo i domyślam się co przechodzisz ona tak samo mnóstwo już rzeczy próbowała, nawet medycyny chińskiej, ziół, oni obiady to jedzą osobno - koleżanka zjada obok w pokoju a potem ona zajmuje się małą a mąż idzie jeść... miejmy nadzieję że Adaś z tego wyrośnie po prostu ![]() o do Bydgoszczy też jeździła pamiętam jako że Jan śpi to mamy luz więc jakiś filmik będzie i mąż produkuje kolację
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-09-07 o 19:57 |
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula też tak paszczoche podstawia na witaminki, nie chciałam się chwalić ![]() ![]() gratulacjeno strasznei szybko nam te dzieci rosną ![]() nie smutaj Wierzę Ci że jestes zmęczona, ale bądź silna, na pewno będzie lepiej. Może po przeprowadzce znajdziecie lekarza, który Wam w końcu pomoże? Adasia mi strasznie szkoda, mały kruszyn biedaczek się tak męczy Trzymaj się laska, będzie dobrze na pewno ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aj bo podstawiał ale nie zdarzyło się tak żeby sam aż butlę wyjął to się pochwaliłam zresztą a co! wolno mi! ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
![]() Oj, Franek na noc to pada w okolicach 22... jeszcze uroczy wieczór przed nami ![]() Cytat:
Idź może do jakiegoś innego dobrego dermatologa, hm? Na moje oko to albo łuszczyca albo azs. Tylko ktoś dobry musi to zdiagnozować Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u małej tej mojej kumpeli jest właśnie ciężkie azs plus alergia pokarmowa |
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pewnie że wolno ![]() po to jest to forum, żeby się chwalić do woli ![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro wraca mój małżonek. Powiem Wam, że po terapii szokowej którą mi zafundował w zeszłym miesiącu (2,5 tygodnia nieobecności) to te 4 dni minęły jak (sory, ale to jedyne skojarzenie na daną chwilę) pierd
|
|
#2959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moonie mam pytanko bo Ty chyba zorientowana w temacie, co myślisz o podawaniu mleka roślinnego takim maluchom? tzn czy można już i jakie ew polecasz? kupiłam dziś owsiane, na razie szału nie ma ale chcę Daśka powoli przestawić na roślinne tylko nie mam zbyt wielkiej wiedzy w tym temacie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie..
Mojej się znów odparzenia na pipce zrobiły wcześniej hydrokortyzon pomógł - teraz już 3 dzień stosuje i nie widzę poprawy.. robiłam też krochmal. Co jeszcze mogę stosować - są to takie małe czerwone plamki, które zlewają się w dużą. Boję się, że ją to zaraz będzie przy sisuaniu piekło W poniedziałek pójdę do lekarza, ale jesczcze do tego czasu bym jakoś powalczyła.. co polecacie?
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślałam o zrobieniu takiego mleka z ryżu, albo z owsa, albo z migdałów najlepiej. Ale to jak znajdę kilka wolnych godzin, ostatnio ciągła bieganina...Cytat:
Krochmal, albo nadmanganian potasu (nie wiem jak z dostępnością w UK), albo jakiś E45 czy jak to się nazywa nie pamiętam, ten taki krem Wasz z Bootsa, on chyba skuteczny jest. Albo Linomag maść? A może to jakiś grzybek jak to pipkowa okolica i clotrimazol by pomógł (tu też nie wiem jak z dostępnością)? Co prawda to z kolei jest antybiotyk, ale lepsze to niż steryd na moje oko... |
|||
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka, a u ilu dermatologów byliście? U jakiś sensownych czy u takich tam "lek." ?
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dzięki - ostatnim razem było juz tak źle, że właśnie hydrokortyzon pomógł - a już płakała przy każdym dotyku - jak się jej pupkę myło.. dlatego teraz od razu zaatakowałam tym licząc, że szybko się uporam z problemem. Mam nadmanganian potasu gdzieś jeszcze - to jutro jej zrobię z rana kąpiel w tym, linomag też mam - spróbujemy zaatakować - teraz na noc posmarowałam innym kremem, który wcześniej dostała na odparzenia. Dzięki za odpowiedź
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
niee
![]() no, może jutro albo pojutrze bo się będziemy witać ![]() halwaya nie mam pojecia. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to mąka ziemniaczana (ale to już zastosowałas) lub linomag (nie wiem czy jukeju macie) Cytat:
mam całe łóżko dla siebie wtedya jak się robi coś takiego?
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę być wtulona, żadne tam spanie tyłem do siebie i inne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

Jak się uda to do świąt BN walczę o kolejne 3 kg. Nie bardzo się to ma do mojego dzisiejszego makdonaldowego obżarstwa, i jutrzejszych planów zeżarcia biedronkowych rurek
mieliśmy gości na meczu 

To przecie jak miała 5m-cy to chyba dłużej spała
Dobrze się bawiliście? 

właśnie się zorientowałam że jest 19 to już przecież się przebierać nie będę
za wstawanie

Trzymaj się laska, będzie dobrze na pewno 

Muszę być wtulona, żadne tam spanie tyłem do siebie i inne