Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 12:56   #3871
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja u dentysty jakoś w lutym byłam - ale mi raczej rzadko się zęby psują także wydaje mi się, że bardziej na kontrolę bym się musiała wybrać skoro jest taki obowiązek...
Stary 2013-09-07, 13:09   #3872
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
U mnie będzie Tosia albo Tobiasz.
Chociaż moj TZ caly czas mòwi ze w brzuszku rosnie Tosia.
No i ha czuje ze to bedzie dziewczyna

Przeklete_pragnienia, myślę o tobie.

Moje plamienia nadal sa, brazowe. Po krwawieniu to chyba tak jeszcze schodzi. Troche sie denerwuje ale 11 mam usg.
Ja mam plamienia od tamtej soboty. Na usg doktor nie widział nic niepokojącego, więc nie panikuję

Stomatolog nie jest obowiązkowy. Ja też zamierzam iść do stoma. w ciąży, ale nawet nie będę brała pieczątki do karty ciąży, bo po co mi to. A znieczulenia też nie brałam nigdy na borowanie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 14:15   #3873
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja u dentysty jakoś w lutym byłam - ale mi raczej rzadko się zęby psują także wydaje mi się, że bardziej na kontrolę bym się musiała wybrać skoro jest taki obowiązek...
to wcale nie jest obowiązek. nie siać paniki. ja generalnie mam silne zdrowe zęby od dziecka i nie wybieram się jeśli nie odezwie mi się ósemka a odpukać od bardzo dawna milczy. chodzi o to by mieć stany zapalne pod kontrolą bo każdy stan zapalny to dla dzidziusia niebezpieczeństwo, a dodatkowo chodzi o nie poddawanie się zabiegom które mogłyby dziecku zaszkodzić. Dużo pań wymiotuje też w pierwszym trymestrze co prowadzi do próchnicy w np drugim...
tutaj prawa ciężarnych do darmowych usług nfz u stomatologa
http://parenting.pl/portal/dentysta-w-ciazy
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 15:49   #3874
margo80
Zakorzenienie

Mój gin wymagał ode mnie w połowie poprzedniej ciąży potwierdzenia kontroli u lekarza ogólnego i stomatologa. Teraz pewnie będzie tak samo.
Wczoraj ogólny wpisał mi do karty nazwy antybiotyków, na które jestem uczulona, bo go o to poprosiłam, ale jak zobaczył kartę, to pierwsza reakcja bylo, ze za wczesnie na podbijanie

Co do imion, to my oboje mamy duży problem, bo pracujemy z dziecmi/mlodzieza i wiele typów nam się z kimś za bardzo kojarzy, raczej negatywnie niestety. Mogę potwierdzić opinie o Pawlach
Poprzednio bardzo chciałam nazwać córkę Hania, nawet tesciowa tak o niej juz mówiła, ale małż nie chciał, bo mu się z Hanka z M jak miłość kojarzyło. Była nawet kłótnia z tesciowa, której rzucił hasło, ze jak chce Hanke, to ma sobie ja zrobić :P odpuscilam.
Imię dla corci wybieraliśmy na zasadzie wykreslania z listy aż zostały 3: Ewa, Alicja i Joanna. Potem sprawdziliśmy znaczenie tych imion i odrzuciliśmy Asie. Wybraliśmy Ewe i cieszymy się, bo to imię uniwersalne, międzynarodowe, pasuje i do dziewczynki i do kobiety. A przy tym nie znamy ani jednej małej Ewci, wiec jest jedyna w okolicy, przedszkolu itp.
Mielibyśmy dużo większy problem z wyborem imienia dla chłopca. Kompletnie różne nam się podobają, trudno będzie się dogadać.

Ewa w każdym razie już zdecydowała. Ostatnio chwaliła się teściowej, ze mama ma dzidziusia w brzuszku i na razie nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, ale jak się urodzi chłopiec to nazwiemy go Volkswagen, a dziewczynkę Toyota

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-09-07 o 15:52
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:19   #3875
uparta8210
Raczkowanie

A ja nikomu nie powiedziałam przy pierwszej ciąży czy dziewczynka czy chłopak. Zlitowałam się nad TŻ i powiedziałam mu w 8 miesiącu i się bardzo ucieszył. Ale od razu mu zapowiedziałam że ja puści parę to się z domu wyprowadzę, a że ja mam tak że jak coś powiem to tak zrobię choćby na złość to TŻ milczał do czasu porodu. Kupiliśmy kilka ciuszków uniwersalnych więc nikt nie wiedział do końca co będzie. Jak się mała urodziła to dzwonił po całej rodzince z wiadomościami że mu się córcia urodziła.

I teraz będzie tak samo. Najbardziej mi się śmiać chciało jak rodzinka z mojej str i ze str. TŻ zgadywali płeć, ale nie dali rady biedacy.
A co do płci to mi się wydaje że będzie druga dziewczynka, mam podobny brzuch jak w pierwszej, może się mylę, bo z synka bym się bardzo cieszyła. Mój TŻ mówi że będzie dziewczynka. Zobaczymy.

Nad imieniem zastanowię się gdzieś koło 8 miesiąca narazie będzie "dzieciak"
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 16:44   #3876
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja po urodzeniu, właśnie z tego powodu, byłam ubierana w niebieskie śpiochy
Ale w tę stronę jeszcze jakoś można przeboleć, gorzej tak jak mówisz - chłopak w różu
będzie dobrze - może nic nie będziesz miała do leczenia.
A że pieczątkę trzeba wbić to nie wiedziałam - a to obowiązkowe jest?
Ja założyłam, że obowiązkowe, bo mi lekarka kazała iść i miejsce w karcie ciąży jest. Ale dziewczyny mówią, że nie. Pewnie zależy od lekarza. Do ogólnego też musiałam iść i mieć zrobione EKG

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to wcale nie jest obowiązek. nie siać paniki.
To przepraszam, że sieję To tylko ja mam przes*rane

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ewa w każdym razie już zdecydowała. Ostatnio chwaliła się teściowej, ze mama ma dzidziusia w brzuszku i na razie nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, ale jak się urodzi chłopiec to nazwiemy go Volkswagen, a dziewczynkę Toyota
Toyota jeszcze fajnie, Volkswagen ciężko by się zdrabniało

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 19:45   #3877
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Mój gin wymagał ode mnie w połowie poprzedniej ciąży potwierdzenia kontroli u lekarza ogólnego i stomatologa. Teraz pewnie będzie tak samo.
Wczoraj ogólny wpisał mi do karty nazwy antybiotyków, na które jestem uczulona, bo go o to poprosiłam, ale jak zobaczył kartę, to pierwsza reakcja bylo, ze za wczesnie na podbijanie

Co do imion, to my oboje mamy duży problem, bo pracujemy z dziecmi/mlodzieza i wiele typów nam się z kimś za bardzo kojarzy, raczej negatywnie niestety. Mogę potwierdzić opinie o Pawlach
Poprzednio bardzo chciałam nazwać córkę Hania, nawet tesciowa tak o niej juz mówiła, ale małż nie chciał, bo mu się z Hanka z M jak miłość kojarzyło. Była nawet kłótnia z tesciowa, której rzucił hasło, ze jak chce Hanke, to ma sobie ja zrobić :P odpuscilam.
Imię dla corci wybieraliśmy na zasadzie wykreslania z listy aż zostały 3: Ewa, Alicja i Joanna. Potem sprawdziliśmy znaczenie tych imion i odrzuciliśmy Asie. Wybraliśmy Ewe i cieszymy się, bo to imię uniwersalne, międzynarodowe, pasuje i do dziewczynki i do kobiety. A przy tym nie znamy ani jednej małej Ewci, wiec jest jedyna w okolicy, przedszkolu itp.
Mielibyśmy dużo większy problem z wyborem imienia dla chłopca. Kompletnie różne nam się podobają, trudno będzie się dogadać.

A dlaczego? przecież to takie piękne imię Jakie znaczenie znalazłaś? Że uparciuch i zołza? No trudno, nie każdy musi być idealny

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
A ja nikomu nie powiedziałam przy pierwszej ciąży czy dziewczynka czy chłopak. Zlitowałam się nad TŻ i powiedziałam mu w 8 miesiącu i się bardzo ucieszył. Ale od razu mu zapowiedziałam że ja puści parę to się z domu wyprowadzę, a że ja mam tak że jak coś powiem to tak zrobię choćby na złość to TŻ milczał do czasu porodu. Kupiliśmy kilka ciuszków uniwersalnych więc nikt nie wiedział do końca co będzie. Jak się mała urodziła to dzwonił po całej rodzince z wiadomościami że mu się córcia urodziła.

I teraz będzie tak samo. Najbardziej mi się śmiać chciało jak rodzinka z mojej str i ze str. TŻ zgadywali płeć, ale nie dali rady biedacy.
A co do płci to mi się wydaje że będzie druga dziewczynka, mam podobny brzuch jak w pierwszej, może się mylę, bo z synka bym się bardzo cieszyła. Mój TŻ mówi że będzie dziewczynka. Zobaczymy.

Nad imieniem zastanowię się gdzieś koło 8 miesiąca narazie będzie "dzieciak"
Oj to masz silną wolę, faktycznie. Ja o poprzedniej ciąży dowiedziałam się w piątek, mąż wracał w niedziele wieczorem i ledwo dałam radę żeby się nie wygadać przez telefon!!! A ty tyle miesięcy. Podziwiam.

Co do imienia- mąż dzisiaj do mnie dzwoni i mówi- wiesz co ten Mikołaj to chyba nie jest dobry pomysł. Wymyślimy coś innego, co?
Nudzi się chłopakowi w pracy

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja założyłam, że obowiązkowe, bo mi lekarka kazała iść i miejsce w karcie ciąży jest. Ale dziewczyny mówią, że nie. Pewnie zależy od lekarza. Do ogólnego też musiałam iść i mieć zrobione EKG

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Toyota jeszcze fajnie, Volkswagen ciężko by się zdrabniało
Mnie na pierwszej wizycie pytał gin kiedy u dentysty byłam. Do tej pory chodziłam raz na pół roku chociaż sprawdzić czy wszystko ok, ale przez ostatni rok trochę to zaniedbałam więc jak tylko miną mi mdłości to biegnę do mojej ulubionej pani stomatolog! Teraz sobie nie wyobrażam siedzieć z otwartym pyszczkiem tyle czasu rozkoszując się tym specyficznym zapachem. Podejrzewam, że za dużo pani doktor nie mogłaby zrobić

Powiem Wam, że dzisiaj czuje się lepiej. Wczoraj męczyłam się strasznie po zjedzeniu tego kebeba. Brzuch mnie strasznie bolał, miałam okropne gazy. Jak miałam problemy z zaparciami to od wczoraj gania mnie strasznie. Na szczęście zjadałam dzisiaj na obiad zupkę gorącą i mi przeszło. Także nigdy więcej kebeba. Widać dzieć nie lubi
Was też przy kaszleniu boli brzuch? Mam jakiś taki suchy kaszel cały czas i za każdym razem brzuch mi się spina. mało to przyjemne

Mój mąż w końcu wraca do domu. Będzie za parę dni! W końcu!
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 20:04   #3878
kate1623
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Dasz radę, a mi powiedziała że teraz to są takie znieczulenia że nic nie szkodzą dziecku
Ja muszę iść do dentysty bo mam bardzo słabe zęby, a w ciąży strasznie mi się sypią i w kółko bolą, a właśnie nie wiem jak ze znieluczeniem

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 20:07   #3879
amelka2006
Raczkowanie

Jak tam Wasze smaki? Ja dziś ugotowałam zupę ogórkową, taką kwaśną strasznie i bardzo mi smakowała. Po obiedzie wzięłam psa i poszłam do lasu na spacer. Gdy wracałam napadła na nas suka od sąsiadów. Taka olbrzymia malamutka. Moja sunia jest malutka taka do 3/4 łydki. Jak tamta ją złapała, to w paszczy zmieściła jej całą szyję. Już myślałam, że z mojej suni nic nie zostanie. Na szczęście tamta w końcu ją puściła. Ogólnie mojej Fidze nic się nie stało, ale ja mam kilka siniaków i zadrapań. Sąsiedzi przepraszali, ale niesmak pozostał. Jak można agresywnego psa puszczać luzem i to na ulicę. Moja sunia na smyczy nie miała zbyt wielu szans. Także przeżyłam sporo strachu dziś. A sąsiedzi przyznali, że wczoraj skakała z zębami do ich syna, który ma ok. 190 cm wzrostu i 130 kg wagi. I nawet po czymś takim nie zamknęli tego psa. Aż strach pomyśleć co by było gdyby na spacer szło dziecko z psem.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 20:12   #3880
margo80
Zakorzenienie

wyczytalismy, ze Aski są zimne, zolzowate i coś tam jeszcze było, a ze znamy taka, to się nie zdecydowaliśmy

Ewcia
Przemek
Stary 2013-09-07, 20:30   #3881
(t)asia
Zadomowienie

amelka2006 o kurcze. Ale akcja z tym psem. Ja psów boję się przokrutnie. Każdego, nawet najmniejszego. Nie wiem skąd u mnie ten strach bo nigdy ani mnie żaden nie ugryzł, ani nie nastraszył. Boję się i już. Jedynym psem jakiego akceptuje jest kundel moich rodziców który innych psów boi się chyba bardziej niż ja
A najlepsze jest to, że na naszą budowę musimy przysposobić dwa duże psy do pilnowania. Mąż uważa, że powinny być groźne, żeby dzielnie broniły posesji, ale ja stwierdziłam że jak będą groźne to ja nie będę miała wtedy jak wyjść z domu Więc musimy to jeszcze przedyskutować.

Cytat:
wyczytalismy, ze Aski są zimne, zolzowate i coś tam jeszcze było, a ze znamy taka, to się nie zdecydowaliśmy
Zimna nie jestem, raczej mam gorące serduszko dla wszystkich, ale zołzowata jestem. Oj tak =) i uparta =) Wszystkie Aśki jakie znam to wariatki takie trochę Zawsze z nimi, a raczej nami wesoło jest.
Stary 2013-09-07, 20:39   #3882
margo80
Zakorzenienie

Dla drugiej córki chciałabym też 3-literowe imię albo dłuższe, ale też na E. Tak mi się jakoś ubzduralo.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-09-07, 20:41   #3883
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Jak tam Wasze smaki? Ja dziś ugotowałam zupę ogórkową, taką kwaśną strasznie i bardzo mi smakowała. Po obiedzie wzięłam psa i poszłam do lasu na spacer. Gdy wracałam napadła na nas suka od sąsiadów. Taka olbrzymia malamutka. Moja sunia jest malutka taka do 3/4 łydki. Jak tamta ją złapała, to w paszczy zmieściła jej całą szyję. Już myślałam, że z mojej suni nic nie zostanie. Na szczęście tamta w końcu ją puściła. Ogólnie mojej Fidze nic się nie stało, ale ja mam kilka siniaków i zadrapań. Sąsiedzi przepraszali, ale niesmak pozostał. Jak można agresywnego psa puszczać luzem i to na ulicę. Moja sunia na smyczy nie miała zbyt wielu szans. Także przeżyłam sporo strachu dziś. A sąsiedzi przyznali, że wczoraj skakała z zębami do ich syna, który ma ok. 190 cm wzrostu i 130 kg wagi. I nawet po czymś takim nie zamknęli tego psa. Aż strach pomyśleć co by było gdyby na spacer szło dziecko z psem.
Bardzo wspolczuje. Jakie wielkie to szczescie ze Twojemu pieskowi nic sie nie stalo.
Doskonale rozumiem co czujesz bo w zeszlym roku mnie pogryzl pies sasiada, nie wiem dokladnie co to za rasa ale cos w stylu owczarka kaukazkiego. Obylo sie bez szwow, ale rana byla spora.
Zawsze przechodzil kolo mnie i sie cieszyl, a tamtego dnia cos mu odbilo.
Tak jak od zawsze kochalam wszystkie psy tak teraz sie ich boje, a sasiad dalej sobie popyla z tym bydlem bez kaganca i co najgorsze on nie jest w stanie go utrzymac, bo czesto widze jak wrecz frunie za psem. I tez sie boje co sie stanie jesli pieskowi sie jakies dziecko nie spodoba.
Gdyby moja sunia kiedykolwiek ugryzla i to nie wazne czy psa czy czlowieka, mialabym na tyle rozumu zeby od tej pory chociaz kaganiec zakladac. Ale jak widac niektorzy nie uzywaja mozgu.
Stary 2013-09-07, 21:06   #3884
amelka2006
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Bardzo wspolczuje. Jakie wielkie to szczescie ze Twojemu pieskowi nic sie nie stalo.
Doskonale rozumiem co czujesz bo w zeszlym roku mnie pogryzl pies sasiada, nie wiem dokladnie co to za rasa ale cos w stylu owczarka kaukazkiego. Obylo sie bez szwow, ale rana byla spora.
Zawsze przechodzil kolo mnie i sie cieszyl, a tamtego dnia cos mu odbilo.
Tak jak od zawsze kochalam wszystkie psy tak teraz sie ich boje, a sasiad dalej sobie popyla z tym bydlem bez kaganca i co najgorsze on nie jest w stanie go utrzymac, bo czesto widze jak wrecz frunie za psem. I tez sie boje co sie stanie jesli pieskowi sie jakies dziecko nie spodoba.
Gdyby moja sunia kiedykolwiek ugryzla i to nie wazne czy psa czy czlowieka, mialabym na tyle rozumu zeby od tej pory chociaz kaganiec zakladac. Ale jak widac niektorzy nie uzywaja mozgu.
Oj, to spotkało Cię coś okropnego. Wyobrażam sobie jak bardzo musisz teraz bać się psów. Ja kocham wszystkie zwierzaki, a szczególnie psy i konie. Mam dwa psy. Sunię-kundelkę i rasowego, wielkiego owczarka niemieckiego. Ale wiem, że on jest groźny i pilnuję, żeby zawsze był szczelnie zamknięty za ogrodzeniem, na którym w wielu miejscach jest informacja, że posiadamy groźnego psa. Mamy dom w lesie i potrzebujemy mieć groźnego psa. Jednak dbamy, by nikomu nie stała się krzywda. Dla nas jest przesłodki i mieszka z nami wewnątrz domu. Gdy urodziłam Amelkę, to ją pokochał i doglądał jej. Do dziś Amelka może mu dosłownie wisieć na jęzorze (czego już na szczęście nie robi), a on nawet na nią nie warknie. Ale inni mogą się bać ogromu, jaki stanowi (waży 52 kg) i tembru jego głosu. Warto mieć zwierzęta, ale trzeba zadbać o bezpieczeństwo nasze i ich.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 21:12   #3885
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Mogłabyś wysłać mi linka do tego sprzedawcy? Będę bardzo wdzięczna
Proszę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9816262

Wyboru wprawdzie dużego nie ma, ale ceny w porządku, i jak mogę jeszcze odebrać osobiście to tym bardziej mi pasuje

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Z tym to nigdy nie ma pewności. Na wizażu czytałam gdzieś (chyba na mamusiach styczniowych) jak jednej dziewczynie lekarz dopiero w 12 tc zauważył że za jednym maluszkiem kryje się jeszcze jeden także wszystkojest możliwe
Ale musiała być lekko zaskoczona

Cytat:
Gratuluję chłopczyka Faktycznie z imieniem Zuzanka nie byłoby mu do twarzy najbardziej boję się tego, że np lekarz powie jedno, ja nakupuję różowych ubranek a potem urodzi się synuś będzie małym słodkim różowym bobaskiem w różowych śpioszkach

Cytat:
Ostatnio chwaliła się teściowej, ze mama ma dzidziusia w brzuszku i na razie nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, ale jak się urodzi chłopiec to nazwiemy go Volkswagen, a dziewczynkę Toyota
Toyotkę to bym chciała... ale VW mi się źle kojarzy
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
A ja nikomu nie powiedziałam przy pierwszej ciąży czy dziewczynka czy chłopak. Zlitowałam się nad TŻ i powiedziałam mu w 8 miesiącu i się bardzo ucieszył.
Biedny
Cytat:
Dla drugiej córki chciałabym też 3-literowe imię albo dłuższe, ale też na E. Tak mi się jakoś ubzduralo.
Ela

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:23   #3886
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Świetna jest

Cytat:
Ja znam tylko dwie, ale dokładnie takie są akurat trafiły mi się te stereotypowe

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Toyotkę to bym chciała... ale VW mi się źle kojarzy
Przecież jeździłaś golfem
Stary 2013-09-08, 07:31   #3887
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
raz po d*** i wybaczone a zęby ważna sprawa lepiej mieć wszystkie przynajmniej dziecko będzie miało nieszczerbatą matkę

Cytat:
pewnie właśnie obraziłaś jakieś 10 procent wizażanek o tym popularnym imieniu ale muszę przyznać żę znam wiele osób o tym imieniu i choć niektóre mają na prawdę bardzo wielkie ciepłe serca i je lubię to coś jest w tej zołzie
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 07:34   #3888
paulina_radom
Raczkowanie

Hej Witam
Oj nie było mnie długo ale życie nie wybiera..
Rozmawiacie o imionach ciężka sprawa dla dziewczynki mamy Magdalena albo Nina (młody wymyślił w tym tygodniu i strasznie mi się podoba) a dla chłopca jeden wielki spór jak się urodzi chłopiec to chyba wybierzemy w ten dzień co się urodzi bo ja szczerze nie mam pomysłu
A ogólnie to wybrałam chyba już wózek bo chcemy nowy wszyscy mówią a tyle ładnych używanych a ja przy 1 miałam używany i już nie chce wolę dołożyć i mieć nowy i w razie czego gwarancje
Miłej pięknej niedzieli
Aa wizytę mam 16,09 o 17
Stary 2013-09-08, 08:17   #3889
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
e właśnie obraziłaś jakieś 10 procent wizażanek o tym popularnym imieniu ale muszę przyznać żę znam wiele osób o tym imieniu i choć niektóre mają na prawdę bardzo wielkie ciepłe serca i je lubię to coś jest w tej zołzie
Nie miałam takiego zamiaru. Gdzieś w necie taki opis znaleźliśmy.

Dziś mam małża w domu, wiec skupie się na wracaniu do zdrowia. Wczoraj zamiast leżeć musiałam chatę ogarnąć na inspekcje teściowej i jej gości z USA.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-09-08, 09:23   #3890
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość

Przecież jeździłaś golfem
No to dlatego

Cytat:

Dziś mam małża w domu, wiec skupie się na wracaniu do zdrowia. Wczoraj zamiast leżeć musiałam chatę ogarnąć na inspekcje teściowej i jej gości z USA.
Oj,no to powodzenia na inspekcji

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-08, 10:31   #3891
margo80
Zakorzenienie

Inspekcja była wczoraj, przeżyłam :P

Ewcia
Przemek
Stary 2013-09-08, 10:40   #3892
baja_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:01   #3893
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Inspekcja była wczoraj, przeżyłam :P
No to teraz sie relaksuj

Cześć Baja

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-08, 11:23   #3894
cobra115
Zakorzenienie

Kurde, tak gadałyśmy wczoraj o dentyście, że rano mi się śniło, że większość zębów mi wypadła
Stary 2013-09-08, 11:27   #3895
bebe97
Wtajemniczenie

Hej.
A mnie obudziło właśnie silne i natychmiastowe pragnienie na naleśniki z dżemem (kolejny ewidentny - po jabłkach- smakołyk dziecka, bo ja nie przepadam ani za tym ani za tym). Mąz w pospiechu się zbierał do sklepu, syna tez poganiał, że dzidziuś każe mamusi natychmiast zjeść naleśniki, na co Marcel już wychodząc stwierdził filozoficznie: trudno jest żyć jak ma się dziecko w brzuchu
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:21   #3896
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Hej.
A mnie obudziło właśnie silne i natychmiastowe pragnienie na naleśniki z dżemem (kolejny ewidentny - po jabłkach- smakołyk dziecka, bo ja nie przepadam ani za tym ani za tym). Mąz w pospiechu się zbierał do sklepu, syna tez poganiał, że dzidziuś każe mamusi natychmiast zjeść naleśniki, na co Marcel już wychodząc stwierdził filozoficznie: trudno jest żyć jak ma się dziecko w brzuchu
Hahaha
Ja na przykład nie znosze narmolady ròżanej. A jak bylam w szpitalu to zjadlam i stwierdziłam ze widocznie dziecku smakowalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:50   #3897
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie. Ja jak na razie niestety chyba nie dogadzam swojemu dzieciaczkowi bo po większości obiadkach lecę do łazienki. Niejadek chyba z niego będzie Dzisiaj mamy podejście do spagetti. W ogóle zauważyłam, że jedynie zupy mi nie szkodzą. Większość posiłków mięsnych niestety nie jest chyba na razie tolerowana przez mój organizm. Nie mogę się doczekać 2 trymestru... A to jeszcze tyle tygodni. We wtorek zaczynam dopiero 10...
Stary 2013-09-08, 13:28   #3898
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja jak na razie niestety chyba nie dogadzam swojemu dzieciaczkowi bo po większości obiadkach lecę do łazienki. Niejadek chyba z niego będzie Dzisiaj mamy podejście do spagetti. W ogóle zauważyłam, że jedynie zupy mi nie szkodzą. Większość posiłków mięsnych niestety nie jest chyba na razie tolerowana przez mój organizm. Nie mogę się doczekać 2 trymestru... A to jeszcze tyle tygodni. We wtorek zaczynam dopiero 10...
Mnie np. w dalszym ciągu mało co smakuje poza owocami posiłki to tak na siłę jem
Stary 2013-09-08, 14:33   #3899
margo80
Zakorzenienie

mnie też zaczyna odrzucać od mięs. białe jeszcze bym zjadła, ale małż mi ostatnio głównie wołowinę wciska, a ja mam odruch wymiotny...

teraz walczy sam w kuchni, chciałam mu pomagać (bo na przygotowywaniu wołowiny się kompletnie nie znam), ale mnie zamuliło i musiałam wyjść.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-09-08, 14:43   #3900
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Dobre ale to prawda w 100%

Byliśmy wczoraj na weselu brata męża. Wesele super, ale ja niezbyt dobrze się czułam, od 2 dni bolał mnie brzuch, na początku od zaparcia, potem doszły małe skurcze-nie wiem jak to nazwać, czułam taki ból rozciągający dół brzucha, trwał kilka sekund potem puszczało i na nowo. Dzwoniłam do gin, ale się nie dodzwoniłam, więc na własną odpowiedzialność wzięłam nospę, po niej przeszło, ale na drugi dzień powtórka rozrywki. Na weselu też czułam się tak jakby mnie coś dusiło i rozciągało. Dziś nie boli na szczęście, ale oczywiście martwię się czy to normalne, czy tak się własnie odczuwa rosnącą macice. Oby
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości