|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja u dentysty jakoś w lutym byłam - ale mi raczej rzadko się zęby psują także wydaje mi się, że bardziej na kontrolę bym się musiała wybrać skoro jest taki obowiązek...
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stomatolog nie jest obowiązkowy. Ja też zamierzam iść do stoma. w ciąży, ale nawet nie będę brała pieczątki do karty ciąży, bo po co mi to. A znieczulenia też nie brałam nigdy na borowanie.
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj prawa ciężarnych do darmowych usług nfz u stomatologa http://parenting.pl/portal/dentysta-w-ciazy |
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin wymagał ode mnie w połowie poprzedniej ciąży potwierdzenia kontroli u lekarza ogólnego i stomatologa. Teraz pewnie będzie tak samo.
Wczoraj ogólny wpisał mi do karty nazwy antybiotyków, na które jestem uczulona, bo go o to poprosiłam, ale jak zobaczył kartę, to pierwsza reakcja bylo, ze za wczesnie na podbijanie ![]() Co do imion, to my oboje mamy duży problem, bo pracujemy z dziecmi/mlodzieza i wiele typów nam się z kimś za bardzo kojarzy, raczej negatywnie niestety. Mogę potwierdzić opinie o Pawlach ![]() Poprzednio bardzo chciałam nazwać córkę Hania, nawet tesciowa tak o niej juz mówiła, ale małż nie chciał, bo mu się z Hanka z M jak miłość kojarzyło. Była nawet kłótnia z tesciowa, której rzucił hasło, ze jak chce Hanke, to ma sobie ja zrobić :P odpuscilam. Imię dla corci wybieraliśmy na zasadzie wykreslania z listy aż zostały 3: Ewa, Alicja i Joanna. Potem sprawdziliśmy znaczenie tych imion i odrzuciliśmy Asie. Wybraliśmy Ewe i cieszymy się, bo to imię uniwersalne, międzynarodowe, pasuje i do dziewczynki i do kobiety. A przy tym nie znamy ani jednej małej Ewci, wiec jest jedyna w okolicy, przedszkolu itp. ![]() Mielibyśmy dużo większy problem z wyborem imienia dla chłopca. Kompletnie różne nam się podobają, trudno będzie się dogadać. Ewa w każdym razie już zdecydowała. Ostatnio chwaliła się teściowej, ze mama ma dzidziusia w brzuszku i na razie nie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka, ale jak się urodzi chłopiec to nazwiemy go Volkswagen, a dziewczynkę Toyota
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-09-07 o 15:52 |
|
|
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
A ja nikomu nie powiedziałam przy pierwszej ciąży czy dziewczynka czy chłopak. Zlitowałam się nad TŻ i powiedziałam mu w 8 miesiącu i się bardzo ucieszył. Ale od razu mu zapowiedziałam że ja puści parę to się z domu wyprowadzę, a że ja mam tak że jak coś powiem to tak zrobię choćby na złość to TŻ milczał do czasu porodu. Kupiliśmy kilka ciuszków uniwersalnych więc nikt nie wiedział do końca co będzie. Jak się mała urodziła to dzwonił po całej rodzince z wiadomościami że mu się córcia urodziła.
![]() I teraz będzie tak samo. Najbardziej mi się śmiać chciało jak rodzinka z mojej str i ze str. TŻ zgadywali płeć, ale nie dali rady biedacy. A co do płci to mi się wydaje że będzie druga dziewczynka, mam podobny brzuch jak w pierwszej, może się mylę, bo z synka bym się bardzo cieszyła. Mój TŻ mówi że będzie dziewczynka. Zobaczymy. Nad imieniem zastanowię się gdzieś koło 8 miesiąca narazie będzie "dzieciak"
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziewczyny mówią, że nie. Pewnie zależy od lekarza. Do ogólnego też musiałam iść i mieć zrobione EKG To przepraszam, że sieję ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie znaczenie znalazłaś? Że uparciuch i zołza? No trudno, nie każdy musi być idealny ![]() Cytat:
Co do imienia- mąż dzisiaj do mnie dzwoni i mówi- wiesz co ten Mikołaj to chyba nie jest dobry pomysł. Wymyślimy coś innego, co? Nudzi się chłopakowi w pracy ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, że dzisiaj czuje się lepiej. Wczoraj męczyłam się strasznie po zjedzeniu tego kebeba. Brzuch mnie strasznie bolał, miałam okropne gazy. Jak miałam problemy z zaparciami to od wczoraj gania mnie strasznie. Na szczęście zjadałam dzisiaj na obiad zupkę gorącą i mi przeszło. Także nigdy więcej kebeba. Widać dzieć nie lubi ![]() Was też przy kaszleniu boli brzuch? Mam jakiś taki suchy kaszel cały czas i za każdym razem brzuch mi się spina. mało to przyjemne ![]() Mój mąż w końcu wraca do domu. Będzie za parę dni! W końcu!
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam Wasze smaki? Ja dziś ugotowałam zupę ogórkową, taką kwaśną strasznie i bardzo mi smakowała. Po obiedzie wzięłam psa i poszłam do lasu na spacer. Gdy wracałam napadła na nas suka od sąsiadów. Taka olbrzymia malamutka. Moja sunia jest malutka taka do 3/4 łydki. Jak tamta ją złapała, to w paszczy zmieściła jej całą szyję. Już myślałam, że z mojej suni nic nie zostanie. Na szczęście tamta w końcu ją puściła. Ogólnie mojej Fidze nic się nie stało, ale ja mam kilka siniaków i zadrapań. Sąsiedzi przepraszali, ale niesmak pozostał. Jak można agresywnego psa puszczać luzem i to na ulicę. Moja sunia na smyczy nie miała zbyt wielu szans. Także przeżyłam sporo strachu dziś. A sąsiedzi przyznali, że wczoraj skakała z zębami do ich syna, który ma ok. 190 cm wzrostu i 130 kg wagi. I nawet po czymś takim nie zamknęli tego psa. Aż strach pomyśleć co by było gdyby na spacer szło dziecko z psem.
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
wyczytalismy, ze Aski są zimne, zolzowate i coś tam jeszcze było, a ze znamy taka, to się nie zdecydowaliśmy
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
amelka2006 o kurcze. Ale akcja z tym psem. Ja psów boję się przokrutnie. Każdego, nawet najmniejszego. Nie wiem skąd u mnie ten strach bo nigdy ani mnie żaden nie ugryzł, ani nie nastraszył. Boję się i już. Jedynym psem jakiego akceptuje jest kundel moich rodziców który innych psów boi się chyba bardziej niż ja
A najlepsze jest to, że na naszą budowę musimy przysposobić dwa duże psy do pilnowania. Mąż uważa, że powinny być groźne, żeby dzielnie broniły posesji, ale ja stwierdziłam że jak będą groźne to ja nie będę miała wtedy jak wyjść z domu Więc musimy to jeszcze przedyskutować.Cytat:
Zawsze z nimi, a raczej nami wesoło jest.
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Dla drugiej córki chciałabym też 3-literowe imię albo dłuższe, ale też na E. Tak mi się jakoś ubzduralo.
|
|
|
|
#3883 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Doskonale rozumiem co czujesz bo w zeszlym roku mnie pogryzl pies sasiada, nie wiem dokladnie co to za rasa ale cos w stylu owczarka kaukazkiego. Obylo sie bez szwow, ale rana byla spora. Zawsze przechodzil kolo mnie i sie cieszyl, a tamtego dnia cos mu odbilo. Tak jak od zawsze kochalam wszystkie psy tak teraz sie ich boje, a sasiad dalej sobie popyla z tym bydlem bez kaganca i co najgorsze on nie jest w stanie go utrzymac, bo czesto widze jak wrecz frunie za psem. I tez sie boje co sie stanie jesli pieskowi sie jakies dziecko nie spodoba. Gdyby moja sunia kiedykolwiek ugryzla i to nie wazne czy psa czy czlowieka, mialabym na tyle rozumu zeby od tej pory chociaz kaganiec zakladac. Ale jak widac niektorzy nie uzywaja mozgu. |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Proszę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9816262
Wyboru wprawdzie dużego nie ma, ale ceny w porządku, i jak mogę jeszcze odebrać osobiście to tym bardziej mi pasuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież jeździłaś golfem
|
||
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
a zęby ważna sprawa lepiej mieć wszystkie przynajmniej dziecko będzie miało nieszczerbatą matkę ![]() Cytat:
ale muszę przyznać żę znam wiele osób o tym imieniu i choć niektóre mają na prawdę bardzo wielkie ciepłe serca i je lubię to coś jest w tej zołzie |
|
|
|
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
Hej Witam
Oj nie było mnie długo ale życie nie wybiera.. Rozmawiacie o imionach ciężka sprawa dla dziewczynki mamy Magdalena albo Nina (młody wymyślił w tym tygodniu i strasznie mi się podoba) a dla chłopca jeden wielki spór jak się urodzi chłopiec to chyba wybierzemy w ten dzień co się urodzi bo ja szczerze nie mam pomysłu A ogólnie to wybrałam chyba już wózek bo chcemy nowy wszyscy mówią a tyle ładnych używanych a ja przy 1 miałam używany i już nie chce wolę dołożyć i mieć nowy i w razie czego gwarancje Miłej pięknej niedzieli Aa wizytę mam 16,09 o 17
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mam małża w domu, wiec skupie się na wracaniu do zdrowia. Wczoraj zamiast leżeć musiałam chatę ogarnąć na inspekcje teściowej i jej gości z USA. |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
No to dlatego
Cytat:
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Inspekcja była wczoraj, przeżyłam :P
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz sie relaksuj
![]() Cześć Baja
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, tak gadałyśmy wczoraj o dentyście, że rano mi się śniło, że większość zębów mi wypadła
|
|
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
A mnie obudziło właśnie silne i natychmiastowe pragnienie na naleśniki z dżemem (kolejny ewidentny - po jabłkach- smakołyk dziecka, bo ja nie przepadam ani za tym ani za tym). Mąz w pospiechu się zbierał do sklepu, syna tez poganiał, że dzidziuś każe mamusi natychmiast zjeść naleśniki, na co Marcel już wychodząc stwierdził filozoficznie: trudno jest żyć jak ma się dziecko w brzuchu
|
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ja na przykład nie znosze narmolady ròżanej. A jak bylam w szpitalu to zjadlam i stwierdziłam ze widocznie dziecku smakowalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Ja jak na razie niestety chyba nie dogadzam swojemu dzieciaczkowi bo po większości obiadkach lecę do łazienki. Niejadek chyba z niego będzie
Dzisiaj mamy podejście do spagetti. W ogóle zauważyłam, że jedynie zupy mi nie szkodzą. Większość posiłków mięsnych niestety nie jest chyba na razie tolerowana przez mój organizm. Nie mogę się doczekać 2 trymestru... A to jeszcze tyle tygodni. We wtorek zaczynam dopiero 10...
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
posiłki to tak na siłę jem
|
||
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też zaczyna odrzucać od mięs. białe jeszcze bym zjadła, ale małż mi ostatnio głównie wołowinę wciska, a ja mam odruch wymiotny...
teraz walczy sam w kuchni, chciałam mu pomagać (bo na przygotowywaniu wołowiny się kompletnie nie znam), ale mnie zamuliło i musiałam wyjść. |
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj na weselu brata męża. Wesele super, ale ja niezbyt dobrze się czułam, od 2 dni bolał mnie brzuch, na początku od zaparcia, potem doszły małe skurcze-nie wiem jak to nazwać, czułam taki ból rozciągający dół brzucha, trwał kilka sekund potem puszczało i na nowo. Dzwoniłam do gin, ale się nie dodzwoniłam, więc na własną odpowiedzialność wzięłam nospę, po niej przeszło, ale na drugi dzień powtórka rozrywki. Na weselu też czułam się tak jakby mnie coś dusiło i rozciągało. Dziś nie boli na szczęście, ale oczywiście martwię się czy to normalne, czy tak się własnie odczuwa rosnącą macice. Oby |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

narazie będzie "dzieciak"

Perfect Housewife