![]() |
#121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------------------- co do przesądów odnośnie płci to ostatnio mi tż mówił, że słyszał, że jak się chce mieć chłopaka to trzeba jajka wepchnąć do środka łyżką do butów ![]() ---------------------- u nas Miśka przed owu powstała ![]() ---------------------- chatka posprzątana, dzieć śpi - high life
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie jeszcze do tej pory nikt nie pouczał - no ale mamy tutaj niet, tesciowej niet ![]()
![]() |
#125 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mnie po północy obudził, gdyż wlazł w pudła stojące z przedpokoju i narobił rabanu. Obudził tym też Różę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
stwierdzam, że mój dzieć chyba nie będzie raczkował. Jak siedzi i podam jej ręce to się podciąga do stania! i staje skubana! a o raczkowaniu nie ma mowy...tż też ponoć nie raczkował tylko od razu wstał na nóżki i poszedł. Ciekawe...
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() mnie dzsiaj w nocy pies na spacer wyprowadzil - o 1:30 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
hej mamy!
![]() kasia byou się rozkręciłyście wczoraj ![]() myślicie, że na bobra będzie mi do twarzy? ![]() zdj fryza dodam w klubie.. Cytat:
![]() ![]() też by mi się przydał ktoś kto by mi umył ale mojego chyba nie namówię ![]() jak Ty to zrobiłaś??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - nic tez nie zmienialam :/ eh mama mowi ze to uczulenie - ta ino na co ..?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i wezcie mnie trzymajcie - bo jak ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam się i ja w nowym wątku. U nas bez zmian, Tomek od kilku dni szaleje, do każdego usypiania aż się zanosi płaczem. Bawić też się nie chce bo zmęczony i trze oczy ![]() Teraz padł po wielkich pretensjach że go usypiam. Nadrobilam ale nie mam jak cytować ( na jednej ręce dziecko, w drugiej tablet a na tym dziadostwie nie lubię pisać. A co do starań o dzidzie my w kwietniu planujemy ![]() Szalalyscie ostatnio na wyprzedazach to i ja wyskoczyłam i upolowalam kombinezon na zimę z c&a za 2 zł ![]() Pozdrawiamyy ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Julią w ogóle nie patrzyłam na schematy, ani na gluten i żółtko. Dawałam jak uważałam. Dobra koniec tematu żywienia Michasia. Padam, 2 godz na siłowni - ponad 1000 kalorii spaliłam. Teraz nadrabiam jedząc pierś z kurczaka z warzywami - gotowane w parowarze. Do tego 2 ziemniaki i pół kubka jogurtu naturalnego. Mniam ale to pyszne ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-09-07 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
![]() Masa: 3 szkl śmietany 18 % 6 łyżeczek zelatyny, 3/4 szkl mleka, 3/4 szkl cukru pudru, 1 śnieżka Zelatyne rozpuscic w pół szkl zimnej wody do napecznienia jak napecznieje zalać gotującym mlekeim wymieszac lekko ostudzic. Śmietanę ubić dodac cukier, śnieżke na koniec zelatyne z mlekim. Dodac pokrojone brzoskwinie lub w lecie maliny, truskawki I albo przekładac mozna biszkopt a czasami robie na biszkoptach w tortownicy i na to galaretka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Witam
uwaga od poniedziałku w biedronce jest promocja -20% na wszystkie posiłki dla dzieci wiec warto skorzystać A od 12.09 MEGA PAKA PIELUSZEK DADA ZA 49,99zł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#135 | |||
Zadomowienie
|
Hej! będę oryginalna i napiszę: Witam i ja w nowym wątku
![]() ![]() w końcu ponadrabiałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie przeraża to, że powoli zaczynam zapominać jak to bolało i myśleć, że jednak nie było tak źle ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ją bardzo chciałabym mieć jeszcze córeczke ![]() ![]() Tomek padł. Nie obyło się bez krzyku. Leze z nim w sypialni bo zanim solidnie zasnie musi ktoś z nim leżeć. Chyba położona ze szpitala wykrakala że to mamicycus będzie ![]() A kombinezon pokaże. Tu jeszcze przed praniem ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-07 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu to? Cytat:
Cytat:
Jezu jak mnie łeb boli, umieram....
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Tak mi pediatra zalecila ze wzgledu na problemy malej z nietolerancja laktozy wlasnie sama nie wiem czy slusznie bo tam jest cukru sporo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Witam w nowej części!!
Na początek ![]() My już po przeprowadzce, mieszkamy na wsi ![]() W następną sobotę ślub, więc przygotowania pełną parą - nigdy nie byłam tak rozpieszczana - w najbliższym tygodniu fryzjer, tipsy, solarium, wizażystka ![]() ![]() Mały już pięknie podnosi główkę jak lezy, obyło się bez rehabilitacji ![]() ![]() Kubuś w rodzinnej miejscowości jest obskakiwany przez babcie, dziadków, wujków, ciocie - uśmiecha się do wszystkich naokoło ![]() ![]() ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o słoiczkach Babydream - rzeczywiscie moje dziecię nie posmakowało w tej marce, sama konsystencja tego słoiczka była jak galareta, nie wyglądało to za dobrze, także może kiedyś spróbuję jeszcze ale na razie kupuję innych firm. Dziś jestem sama w domku, bo TŻ wybył na kawalerski. Oby był grzeczny, bo ![]() ![]() Aaa no i widze, że się rozpisałyście w końcu hehe. No i dobrze, bo nie ma co się złościć. Wrócę do Was jak tylko będę po ślubie i będę miała troszkę czasu dla siebie, bo narazie to dużo się dzieje ![]() Pozdrawiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Witam i ja w nowym wątku
![]() Ostatnio nie mam wolnej chwili, bo Wiktorkowi właśnie wychodzi ząb i jest strasznie marudny, cały czas trzeba go zabawiać (no chyba że śpi ![]() A zęba już widać - dolna lewa jedynka ![]() ![]() Z tego co pamiętam z poprzedniej części: Maria - wydaje mi się, że to możliwe, że dziecko kojarzy już, że idzie do lekarza, tak jak Twoja Róża. Mój synek strasznie zaczyna płakać, jak tylko zbliżam się z nim do jego łóżeczka - w dzień nie chce tam w ogóle leżeć, bo wie, że zostawiam go tam przez chwilę samego.
Edytowane przez monnagiovanna Czas edycji: 2013-09-07 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ech, chyba trzeba będzie kupić. Cytat:
Super, że rehabilitacja nie była konieczna. U nas dzień eksperymentów. Poziom w łóżeczku obniżyliśmy. Róża spróbowała startego jabłka. Nie posmakowało jej. Zamierzam olać zasady i już jutro spróbować z dynią. Poza tym obeszłam różne Smyki, Mothercary, H&My, C&A, Zary i inne w poszukiwaniu ciepłej bluzy bez kaptura, nie typowo chłopięcej z oczywistych względów. Nie ma czegoś takiego. Więc kupiłam welurkowe śpiochy, bo zimno u nas w nocy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#143 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu: http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...y-c464501.html czasem jest inna oferta niz w sklepie
![]() |
#145 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#146 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co się stało? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() I gratuluję osiągnięć!!! ![]() Na wsi... Zazdroszczę! ![]() Cytat:
![]() ![]() Hello wieczorową porą! ![]() My dziś mieliśmy dzień pełen wrażeń... Z samego rańca pożarłam się z TŻ-em. Znaczy się ja wrzeszczałam i rzucałam się, TŻ słuchał. Ale podpadł mi ogromnie, wściekłam się tak bardzo, jak nie pamiętam kiedy... Potem podróż do mojej Cioci - Krzyś przespał podróż metrem w obie strony; mam więc plan - żeby Go uspić, będziemy jeździć metrem ![]() ![]() Krzyś zasnął o 18.30 i spał całe 1,5h! Przez co przesunęła się pora kąpieli, więc dopiero po 21 zasnął. Ale od razu po jedzonku pokąpielowym, taki był zmęczony tymi podróżami i występami gościnnymi ![]() A ja, korzystając z tej długiej drzemki, zrobiłam tę sypaną szarlotkę i WYSZŁA ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro próbuję chleb razowy ![]()
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
No to witam się i ja w nowym wątku
![]() superowy ![]() Cytat:
![]() Nie nadrobiłam ale tematy słoiczków chyba były ![]() ![]() Mam pytanie do mamuś które mają juz chrzciny za sobą (pewnie większość ![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Nie nadrobilam wszystkiego ale co pamietam:
Luna - jadlospis Jakuba jest poki co malo urozmaicony przez te wszystkie problemy zdrowotne ale pracujemy nad tym. Tetaz dostaje 5 razy 200 ml mm z wyjatkiem mleka po obiadku, wtedy pol malego sloiczka obiadku z miesem i 140-160 ml mm zaraz po (wczesniej probowalam go przetrzymac ale z pol godz tylko wytrzymywal z zjadal caly sloiczek) plus 1/2-1/3 sloiczka owocowego miedzy karmieniami. Wczesniej w domu zjadal 6 razy 200 ml, tu zaczal opuszczac jedno nocne karmienie i wychodzi 5 ale nie wiem jak bedzie po powrocie. Teraz mam wieksze sloiczki i tez dam po polowie i bede zwiekszac potem. Mleko daje zaraz po i mam nadzieje ze te porcje beda mniejsze. Jak nie dam od razu mleka to raz ze mialabym marude a dwa nie moglabym wyjsc bo zaraz znow jedzenie. Ja sie w sumie czuje troche pogubiona w temacie rozszerzania diety bo zaczelismy, potem wrocilismy do samego mleka i skupilismy sie na chodzeniu po lekarzach i badaniach, teraz znow zaczynamy i nie wiem co dawac. Popatrzylam dzis na sloiczki, kaszki itp i tyle tego jest po 4-5 m-cu ze nie mam pojecia jak to rozgryzc. Jak wrocimy musze znalezc czas na net i szukanie informacji. Byou - konta dla dziecka nie mamy ale tz (a raczej jego mama) nalega. Ja w sumie nie widze w tym sensu. Mamy wspolne konto, Jakubowi niczego nie brakuje, szczepionki, leki i inne najpotrzebniejsze i nie tylko rzeczy mu i tak zapewniamy to nie widze potrzeby zakladania osobnego konta i potem zastanawiania sie czy np nosidelko kupic z "jego" pieniedzy czy naszych. Chyba ze mowimy o zalozeniu konta i wplacaniu piedziedzy na przyszlosc z zalozeniem ze chocby nie wiem co nie tykamy tego to predzej ale i tak nie jestem przekonana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
MBZ♥
|
Maria, właśnie bez kaptura ciężko trafić:/w hmie była dziś fajna, szara ale same maleńkie rozmiary:/
U nas dynia z ziemniaczkami to był wielki hit ![]() ![]() Ewelinko, tak jak Despa słyszałm, że sinlac typowo dla niejadków, mało przybierających na wadze bo to słodziutki ulepek ![]() ![]() Kasia, nieciekawie to wygląda:/ lepiej podejdź do lekarza podpytać ![]() ![]() co się dzieje, że się denerwujesz? ![]() Moderna, nasz piecho ma takie dziwne pory na wychodzenie ak sunia sąsiadów ma "cięzkie" dni ![]() Demeter udaneych przygotowań ![]() Pani, uwielbiam reakcję Roszpunki na Męża jak wróci po dłuższej nieobecności ![]() ![]() Oldzinx, super okazja ![]() Liwka, ja też nie raczkowałam ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusiu z siekierą????patologikos ![]() Maluda podpasowały Wam dady? ![]() Agateczko kawkę chętnie się napiję ![]() ![]() Jola lecę lukać na fryzurę ![]() Dziękujemy za komentarze sesji Roszpunki ![]() Padam ![]() ![]() W Hmie nie było tego kombinezonu ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiliśmy Jej jeszcze sówkę z lamaze ![]() ![]() Oglądaliśmy też krzesełka do karmienia-kupimy na all bo w sklepie prawie 200zł drożej:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wóda to wiem ze uczula ale WODA ... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ogolnie witam sie z mamusiami !!! tymi z kotrymi sie nie witalam ![]() wrocilam - bylam dzis na pieczonkach ![]() ![]() teraz lecem spac ale na koniec mam zagadke :P : Jak nazywa się uczeń, który w tym roku poszedł do gimnazjum? Gimbus 2000 ![]() ![]() dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.