|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
jeszcze tormentalum moze pomoc ale nie tormentiol bron Boze chociaz tam tez niby jest tlenek cynku ale w malej ilosci Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-09-07 o 22:12 |
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
![]() też lubię sama spać - teraz jak wracam w środku nocy idę do salonu, by tż i małej nie budzic - i cała kanapa dla mnie - tż mi wieczorem rozściela Cytat:
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
też myślę żeby robić, ale najpierw przetestuję na gotowcach, jak bąbel reaguje
|
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z kim ?
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj jestesmy u tesciowej
ale zamiast wypoczac to dzis latalam za jakas czarna sukienka bo w poniedzialek mamy pogrzeb mojego wujka,tzn meza mojej ciotki zmarl wczoraj na raka nie widzialam go od 3 lat, bo byl obtazony na nasza rodzine |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
myśliwce smigłowce i co tylko chcesz
a dlaczego nie z tlenkiem cynku ??
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
bo moze za bardzo wysuszyc skore i moga powstac ranki
|
|
|
|
#2978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtula się we mnie, potem mi jjest gorąco, budzę się i takie tam.Oprócz tego budzi mnie Ula ![]() Cytat:
a budze sie zwinięta w kłębek![]() Cytat:
Cytat:
bo chyba wysusza a odparzenia trzeba natłuszczac. No to może zwykła oliwka? ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Nie chwaliłam się. Zrobiłam powidła. Tyle godzin stania nad garem i wyszło mi 1,5 słoika ![]() ![]() ale pyszne są, to fakt Nastepnym razem zrobie z 2porcji. Albo załaduje do mniejszych słoików
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odparzeń nie wiedziałam
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wysusza skórę bardzo i może być jeszcze gorzej zamiast lepiej. Z presalesem, czyli kimś kto się zajmuje produktem przed sprzedażą, testami. Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-07 o 22:38 |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
powiem szczerze, ze jestem w szoku w sumie,bo 2 tygodnie temu sie dowiedzialam ze jest ciezko chory, bo nikomu nie chcial o tym mowic, to byla tajemnica
i nawet jak juz wiedzielismy to nie chcial za bardzo gosci, a jak juz pozwolil to zmarl... wybieralismy sie do niego bo nie widzial moich dzieci nawet... ale nie zdazylismy obrazony na glupstwo byl w sumie ehhhhhh w koncu to moj wujek, a nawet nie pojednalismy sie smutno mi i tyle |
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tak jak smarowanie tłuszczem oparzenia. Oparzenie, czy odparzenie, jeden pies. Mit z tym natłuszczaniem, zatyka tylko pory i ten biedny kawałek skóry nie ma jak oddychać, czyli zupełnie przeciwieństwo wietrzenia, które jest przecież wskazane... |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do łuszczycy oby nie, teść ma i widzę jak się męczy.
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Łuszczyca jest chorobą genetyczną. Jest dziedziczna!
Jak ma teść to szanse że to łuszczyca są spore. Czy ten dermatolog chociaż wywiad zrobił w tę stronę? Głowę daję że nie I się nie martw na zapas, nawet jeśli to a)często ucicha i się nie odzywa b)są świetne leki c)ja mam lekkie "wysypy" w sytuacjach stresowych i luz, nic więcej, a jako dziecko miałam okropnie na łokciach i kolanach. Ale podstawa to zdiagnozowanie właściwe, a nie takie pitolenie że "alergia" i nara. Sorry, ale nie lubię lekarzy olewających sprawę... Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-07 o 22:48 |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się.
Koniecznie znajdź w Bydgoszczy jakiegoś lekarza, albo i dwóch i to skonsultuj. Ale zresztą sama to wiesz ![]() a się czepiasz Ja uważam, iż oliwka izoluje skórę od wilgoci, i nie doprowadza do dalszych podrażnień. Jak Ulencji coś się zaczyna dziać to ją smaruję właśnie oliwką. U mnie się sprawdza, fakt faktem, że nie miałyśmy nigdy (odpukać!) żadnych poważnych odparzeń. O. O wilku mowa, ide karmić
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
współczuję
ja mam w poniedziałek pogrzeb znajomej z pracy - i też mi jakoś smutno, bo niby wielkimi koleżankami nie byłyśmy, ale ostatnio jak ją widziałam na mieście to nie miałam czasu pogadać, zlałam ją po prostu.. i to będzie moje ostatnie wspomnienie o niej.. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2013-09-07 o 23:04 |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta złowroga minka mnie zawsze straszy..
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd był ten wujek? bo wczoraj też zmarł na raka teść mojej siory |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa oliwka u Uli w zasadzie tylko na pierożka idzie. I na mamusine nogi i brzuch
Na reszte Ulowego ciałka jest mleczko nawilżające, i to co drugi dzień mniej więcej. Szczególnie teraz, jak mi tak dziecko spierdziela z przewijakaIde do wanny. Ula została oszukana przytulaskiem, ciekawe na jak długo? O żesz zobaczyłam dopiero która godzina![]() To spadam całkiem. Do jutra
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się za to przyzam, że naczytałam się że oliwka to zło i ani razu Franka nie oliwkowałam Tzn nie oliwkowałam dla oliwkowania, bo oliwkowałam do masażu, ale to inna sprawa No i nie smaruję go generalnie niczym, bo też się naczytałam, ale może źle robię? Może powinnam go czymś maziać? Kąpiemy się w emoliencie i mam wrażenie że mu wystarcza, tzn nie miał nigdy ani odparzenia, ani żadnego podrażnienia, zaczerwienienia, wysypki, potówek i innych i ma mięciutką nawilżoną skórę. Ale może i tak go maziać czymś? Maziałybyście? Maziacie? ![]() No co Ty, moja ulubiona
|
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do łuszczycy teść ma wlaśnie na kolanach łokciach i głowie i u niego to inaczej wygląda ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Również kapie w emolientach, ewentualnie miałam też krem do twarzy i ciała z Egzemy ale to bardziej na atopię. A tak to tylko głownie natłuszczam te suche plamy maścią robiona na zamówienie. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- spać mi się nie chce oglądam na TVN player Mam talent bo kurcze rozwiązalismy umowę już z kablówką i mi przedwczoraj odłączyli akurat jak ogladałam sobie Tvn 24 z kawką
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Się zagotowałam, ja mam z kolei alergię na niekompetencję, w tym niekompetencję lekarzy. Koniecznie idź z Adasiem do dermatologa innego, najlepiej jakiegoś klinicysty z chociażby "dr" przed nazwiskiem, albo i do dwóch. Jedna maść odpowiednia i Mały odżyje z dnia na dzień, tak to działa. Jak posmaruję nawet jakiś rozdrapany placek wieczorem to rano prawie go nie ma, ale bez diagnozy i właściwego leku nie ma takiej opcji. A łuszczyca ma tysiąc postaci, nie sugeruj się tym że u teścia wygląda inaczej. U mnie samej na tej samej jednej głowie są zmiany a), b) i c) jednocześnie. Tak ma już ta choroba. Broń Boże nie chcę Cię tu straszyć, próbuję pomóc |
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
Chcialam powiedziec, ze calkiem dobre te wina bezalkoholowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja ją lubię
i jeszcze tą ![]() tak jak pisałam wyżej, mleczko nawilżające raz na 2-3 dni. Wydaje mi się że te płyny i żele do kąpieli dla dzieci działają wystarczająco nawilżająco. A to mleczko to też bardziej żeby pomasować, niż nawilżyć. Rozmawiałam kiedyś z farmaceutką i radziła mi, żeby nie przesadzać z ilością natłuszczaczy dla dziecka, żeby skóra sama nauczyła się wytwarzać te swoje substancje. I dlatego nie kupiłam płynu Oilatum, tylko płyn Ziajki, i nie maśklam małej oliwką od stóp do głów (mimo natężonych sugestii wszelkich cioć, babć i innych życzliwych kobiet ) A taj BTW to uwielbiam zapach kosmetyków dla dzieci Ziajka Cytat:
Cytat:
ciekawe czy u mnie są
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Późno się wczoraj kładłam a właściwie to dziś bo było grubo po północy ale Adaś w miarę ladnie spał i obudził się o 8:40. Przywitaliśmy dzień kolejnym zębem górna prawa dwójka się przebiła, więc mamy juz 5 ząbków
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2999 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy drugiego zęba
![]() Mam nadzieję, że ząbkowanie będzie u nas przebiegało tak bezproblemowo jak do tej pory, bo fakt posiadania przez moje dziecko 2 zębów zauważyłam przypadkiem. W ogóle sobie nie da do paszczy zajrzeć ![]() Wczoraj porażka z remontem. Już mi ręce opadają na mojego tżta. Poza tym byliśmy u teściowej wieczorem, masakra wyszła, bo jej małżonek poruszył temat, którego nie powinien, chociaż ja tam mu się nie dziwię. No w każdym razie atmosfera siadła i wróciliśmy do domu. A miałam nosa żeby nie jechać ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy bym podołała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że sie przeprowadzacie i będzie szansa porządnie go podleczyć u specjalisty! Cytat:
Porozmawiajmy o słoikach ![]() Cytat:
Ja kiedyś raz na jakiś czas maziałam oliwką Bambino. Teraz nie maziam ale myślę, że jak się chłodniej zrobi to tak co 2-3 dni pomaziam. Do kąpieli używaliśmy ziajki a teraz nivea i mam wrażenie, że skóra jest po tym wystarczająco nawilżona. A przypomniało mi się, że koleżanka mi mówiła, że podobno w Niemczech wycofali kosmetyki babydream bo był w nich jakiś składnik rakotwórczy Nie guglałam bo nie miałam czasu ale jakby któraś z Was coś słyszała albo zgłębiła temat to proszę się podzielić.
|
|||||||
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz zguglamO już mam. Po pierwsze, to nie kosmetyki babydream a dwie serie płynu do kąpieli (pozostałe są OK). Po drugie, nie rakotwórcze, tylko jakaś bakteria się w nich zapodziała (jeśli nawet wywołałaby infekcję to antybiotykiem się ją skutecznie leczy). W październiku 2012 to było Myślę że już babydream jest bezpieczny, co więcej te rzeczy mają świetne składy, bez parabenów i innych okropieństw (Dzika, uważaj na tę Niveę bo ona ma skład średniawy, tak jak i Johnsony...)
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-08 o 11:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

wcześniej hydrokortyzon pomógł - teraz już 3 dzień stosuje i nie widzę poprawy.. robiłam też krochmal. Co jeszcze mogę stosować - są to takie małe czerwone plamki, które zlewają się w dużą. Boję się, że ją to zaraz będzie przy sisuaniu piekło 

mam całe łóżko dla siebie wtedy
Ja myślałam o zrobieniu takiego mleka
z ryżu, albo z owsa, albo z migdałów najlepiej. Ale to jak znajdę kilka wolnych godzin, ostatnio ciągła bieganina...
Muszę być wtulona, żadne tam spanie tyłem do siebie i inne