Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 22:11   #2971
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mam pytanie..
Mojej się znów odparzenia na pipce zrobiły wcześniej hydrokortyzon pomógł - teraz już 3 dzień stosuje i nie widzę poprawy.. robiłam też krochmal. Co jeszcze mogę stosować - są to takie małe czerwone plamki, które zlewają się w dużą. Boję się, że ją to zaraz będzie przy sisuaniu piekło W poniedziałek pójdę do lekarza, ale jesczcze do tego czasu bym jakoś powalczyła.. co polecacie?
clotrimazolum, linomag alantan plus masc ale nie wiem czy cos takiego tam macie i odstaw kremy z tlenkiem cynku! jesli takiego teraz uzywasz

jeszcze tormentalum moze pomoc ale nie tormentiol bron Boze chociaz tam tez niby jest tlenek cynku ale w malej ilosci

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-09-07 o 22:12
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:12   #2972
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

halwaya nie mam pojecia. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to mąka ziemniaczana (ale to już zastosowałas) lub linomag (nie wiem czy jukeju macie)

hmm.. ale fakt faktem ze się wysypiam jakoś lepiej bez niego mam całe łóżko dla siebie wtedy
mamy linomag.. tzn przywiozłam sobie z polandu

też lubię sama spać - teraz jak wracam w środku nocy idę do salonu, by tż i małej nie budzic - i cała kanapa dla mnie - tż mi wieczorem rozściela

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Nam pomogla robiona masc. Lekarz zapisal bez antybiotyku i sterydow. I dużo wietrzenia pupy. I mylam przy przewijaniu wacikiem i czysta woda a nie chusteczkami
o dzięki - nie pomyślałam, by odstawić chusteczki.. a co do wietrzenia pupy - no fajnie by było - tylko koleżanka Evcia ma odstatnio ADHD i nie usiedzi/uleży w jednym miejscu - a ceraty mam tylko metr kwadratowy.. chyba, że ją na cały dzień do wanny wrzucę

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:14   #2973
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Wiesz co, myślę że po roczku to bez problemu, ale nie wiem jak wcześniej, tzn nie czytałam na ten temat za dużo, jedynie w mojej książce o BLW, tam piszą że można dawać co się chce Ja myślałam o zrobieniu takiego mleka z ryżu, albo z owsa, albo z migdałów najlepiej. Ale to jak znajdę kilka wolnych godzin, ostatnio ciągła bieganina...

też myślę żeby robić, ale najpierw przetestuję na gotowcach, jak bąbel reaguje
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:15   #2974
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzywka, a u ilu dermatologów byliście? U jakiś sensownych czy u takich tam "lek." ?
U dermatologa bylismy tylko raz i to byłe ze 2 miesiące temu powiedzieli że typowy alergik i ze do alergologa no i teraz regularnie co 2 tygodnie do alergologa. Teraz tylko mieliśmy przerwy 3 tygodnie bo chciałam zobaczyc jak będzie po tym nutramigenie i jest tylko gorzej.

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Nam pomogla robiona masc. Lekarz zapisal bez antybiotyku i sterydow. I dużo wietrzenia pupy. I mylam przy przewijaniu wacikiem i czysta woda a nie chusteczkami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja wietrze pupe i za każdym razem jak jestem w domu Adaś ma mytą pupę wodą i szarym mydełkiem a mimo to odparzenia się strasznego nabawił. Zdaje sobie sprawe z tego ze to troche przez tą alergię taką wrażliwą tą skórkę ma naprawdę żal mi go jak widzę jak się męczy.

Cytat:
oj, ja nie, ja nie umiem spać sama Muszę być wtulona, żadne tam spanie tyłem do siebie i inne

No, wiem wiem, życie z "pre-salesem" (kurde nie ma polskiego odpowiednika chyba) jest podobnie uciążliwe
z kim ?
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:21   #2975
judkama
Zakorzenienie

od wczoraj jestesmy u tesciowej
ale zamiast wypoczac to dzis latalam za jakas czarna sukienka bo w poniedzialek mamy pogrzeb mojego wujka,tzn meza mojej ciotki
zmarl wczoraj na raka
nie widzialam go od 3 lat, bo byl obtazony na nasza rodzine

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-07, 22:21   #2976
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
a tak, bo on ma mysliwca
myśliwce smigłowce i co tylko chcesz

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
clotrimazolum, linomag alantan plus masc ale nie wiem czy cos takiego tam macie i odstaw kremy z tlenkiem cynku! jesli takiego teraz uzywasz

jeszcze tormentalum moze pomoc ale nie tormentiol bron Boze chociaz tam tez niby jest tlenek cynku ale w malej ilosci
a dlaczego nie z tlenkiem cynku ??
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-07, 22:26   #2977
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość

bo moze za bardzo wysuszyc skore i moga powstac ranki

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-07, 22:34   #2978
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
oj, ja nie, ja nie umiem spać sama Muszę być wtulona, żadne tam spanie tyłem do siebie i inne
Mój mąż ma tak jak ty wtula się we mnie, potem mi jjest gorąco, budzę się i takie tam.
Oprócz tego budzi mnie Ula

Cytat:
też lubię sama spać

koleżanka Evcia ma odstatnio ADHD i nie usiedzi/uleży w jednym miejscu
kładę się generalnie w poprzek łóżka i wyciągam wszystkie ręce i nogi na rozgwiazde a budze sie zwinięta w kłębek

Cytat:
zmarl wczoraj na raka
współczuję. Mimo, że się nie kontaktowaliście.

Cytat:

bo chyba wysusza a odparzenia trzeba natłuszczac.
No to może zwykła oliwka?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Nie chwaliłam się. Zrobiłam powidła. Tyle godzin stania nad garem i wyszło mi 1,5 słoika

ale pyszne są, to fakt
Nastepnym razem zrobie z 2porcji.
Albo załaduje do mniejszych słoików

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:35   #2979
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

no wiesz co..

a co do odparzeń nie wiedziałam
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-07, 22:37   #2980
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
U dermatologa bylismy tylko raz i to byłe ze 2 miesiące temu powiedzieli że typowy alergik i ze do alergologa no i teraz regularnie co 2 tygodnie do alergologa. Teraz tylko mieliśmy przerwy 3 tygodnie bo chciałam zobaczyc jak będzie po tym nutramigenie i jest tylko gorzej.

Ja wietrze pupe i za każdym razem jak jestem w domu Adaś ma mytą pupę wodą i szarym mydełkiem a mimo to odparzenia się strasznego nabawił. Zdaje sobie sprawe z tego ze to troche przez tą alergię taką wrażliwą tą skórkę ma naprawdę żal mi go jak widzę jak się męczy.

z kim ?
Nie chcę być trollem czy jak to tam się zwie, ale uważam że jedna wizyta u dermatologa to chyba nieco mało, nie obraź się ale ja bym pewnie była u dziesięciu w takiej sytuacji... To że jeden stwierdził że alergia to nic nie znaczy, najłatwiej powiedzieć "alergia" i po problemie, uważam, że powinnaś znaleźć dobrego dermatologa i pójść z bobasem do niego. Serio, mam nadzieję że się nie obrazisz, ale nie uważam że lekarze są nieomylni, ba, wielu jest wśród nich idiotów i ignorantów niedouczonych, a Maluszka szkoda. Znam kilku świetnych ale na Śląsku, jestem pewna że w necie znajdziesz dobrych u siebie. Ja bym nie zwlekała, bo to pewnie żadna alergia a łuszczyca tylko lekarze nie potrafią jej diagnozować. Wiem, bo sama mam (bardzo lekką postać dzięki bogu, tylko na skórze głowy i tylko w stresie, ale mam).

Bo wysusza skórę bardzo i może być jeszcze gorzej zamiast lepiej.

Z presalesem, czyli kimś kto się zajmuje produktem przed sprzedażą, testami.

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-09-07 o 22:38
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:40   #2981
judkama
Zakorzenienie

powiem szczerze, ze jestem w szoku w sumie,bo 2 tygodnie temu sie dowiedzialam ze jest ciezko chory, bo nikomu nie chcial o tym mowic, to byla tajemnica
i nawet jak juz wiedzielismy to nie chcial za bardzo gosci, a jak juz pozwolil to zmarl...
wybieralismy sie do niego bo nie widzial moich dzieci nawet...
ale nie zdazylismy
obrazony na glupstwo byl w sumie ehhhhhh
w koncu to moj wujek, a nawet nie pojednalismy sie
smutno mi i tyle

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-07, 22:41   #2982
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z kolei myślę, że tylko nie oliwka
To tak jak smarowanie tłuszczem oparzenia. Oparzenie, czy odparzenie, jeden pies. Mit z tym natłuszczaniem, zatyka tylko pory i ten biedny kawałek skóry nie ma jak oddychać, czyli zupełnie przeciwieństwo wietrzenia, które jest przecież wskazane...
Stary 2013-09-07, 22:43   #2983
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę być trollem czy jak to tam się zwie, ale uważam że jedna wizyta u dermatologa to chyba nieco mało, nie obraź się ale ja bym pewnie była u dziesięciu w takiej sytuacji... To że jeden stwierdził że alergia to nic nie znaczy, najłatwiej powiedzieć "alergia" i po problemie, uważam, że powinnaś znaleźć dobrego dermatologa i pójść z bobasem do niego. Serio, mam nadzieję że się nie obrazisz, ale nie uważam że lekarze są nieomylni, ba, wielu jest wśród nich idiotów i ignorantów niedouczonych, a Maluszka szkoda. Znam kilku świetnych ale na Śląsku, jestem pewna że w necie znajdziesz dobrych u siebie. Ja bym nie zwlekała, bo to pewnie żadna alergia a łuszczyca tylko lekarze nie potrafią jej diagnozować. Wiem, bo sama mam (bardzo lekką postać dzięki bogu, tylko na skórze głowy i tylko w stresie, ale mam).

Bo wysusza skórę bardzo i może być jeszcze gorzej zamiast lepiej.

Z presalesem, czyli kimś kto się zajmuje produktem przed sprzedażą, testami.
Spoko nie obraziłam się no tak masz rację ale tutaj póki co nic za bardzo nie zdziałam w tym zasra... Inowrocławiu, w Bydgoszczy pomyślę i o dermatologu i alergologu. Moja siostrzenica która jest alergiczka chodziła do świetnej alergolog w Bydgoszczy ale ona już chyba poszła na emeryturę.
A co do łuszczycy oby nie, teść ma i widzę jak się męczy.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-07, 22:47   #2984
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do łuszczycy oby nie, teść ma i widzę jak się męczy.
Łuszczyca jest chorobą genetyczną. Jest dziedziczna! (Mój dziadek miał)
Jak ma teść to szanse że to łuszczyca są spore. Czy ten dermatolog chociaż wywiad zrobił w tę stronę? Głowę daję że nie

I się nie martw na zapas, nawet jeśli to a)często ucicha i się nie odzywa b)są świetne leki c)ja mam lekkie "wysypy" w sytuacjach stresowych i luz, nic więcej, a jako dziecko miałam okropnie na łokciach i kolanach.
Ale podstawa to zdiagnozowanie właściwe, a nie takie pitolenie że "alergia" i nara. Sorry, ale nie lubię lekarzy olewających sprawę...

Czas edycji: 2013-09-07 o 22:48
Stary 2013-09-07, 22:51   #2985
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę być trollem czy jak to tam się zwie,
zgadzam się.
Koniecznie znajdź w Bydgoszczy jakiegoś lekarza, albo i dwóch i to skonsultuj.
Ale zresztą sama to wiesz

Cytat:
smutno mi i tyle

Cytat:
Ja z kolei myślę, że tylko nie oliwka
a się czepiasz
Ja uważam, iż oliwka izoluje skórę od wilgoci, i nie doprowadza do dalszych podrażnień. Jak Ulencji coś się zaczyna dziać to ją smaruję właśnie oliwką.
U mnie się sprawdza, fakt faktem, że nie miałyśmy nigdy (odpukać!) żadnych poważnych odparzeń.

O. O wilku mowa, ide karmić

Stary 2013-09-07, 23:01   #2986
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
p
smutno mi i tyle
współczuję
ja mam w poniedziałek pogrzeb znajomej z pracy - i też mi jakoś smutno, bo niby wielkimi koleżankami nie byłyśmy, ale ostatnio jak ją widziałam na mieście to nie miałam czasu pogadać, zlałam ją po prostu.. i to będzie moje ostatnie wspomnienie o niej..

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
a się czepiasz
Ja uważam, iż oliwka izoluje skórę od wilgoci, i nie doprowadza do dalszych podrażnień. Jak Ulencji coś się zaczyna dziać to ją smaruję właśnie oliwką.
U mnie się sprawdza, fakt faktem, że nie miałyśmy nigdy (odpukać!) żadnych poważnych odparzeń.

O. O wilku mowa, ide karmić
nie no - oliwkę to ja tylko przez pierwszy miesiąc życia dziecka używałam - teraz tylko balsam nawilżający.. ja się nie znam, ale nie wydaje mi się to dobry pomysł z oliwką na odparzenia

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2013-09-07 o 23:04
Stary 2013-09-07, 23:08   #2987
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie znam, ale nie wydaje mi się to dobry pomysł z oliwką na odparzenia
w zasadzie też nie jestem ekspertem, piszę tylko co sprawdza się u nas. Przy czym, zaznaczam, poważnych odparzeń u nas nie było. Było zaczerwienienie pierożka (taki stan przed-odparzeniowy) które potraktowane oliwką przechodziło. Ale fakt faktem że stosowałam Uli również intensywne wietrzenie

Stary 2013-09-07, 23:11   #2988
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
w zasadzie też nie jestem ekspertem, piszę tylko co sprawdza się u nas. Przy czym, zaznaczam, poważnych odparzeń u nas nie było. Było zaczerwienienie pierożka (taki stan przed-odparzeniowy) które potraktowane oliwką przechodziło. Ale fakt faktem że stosowałam Uli również intensywne wietrzenie

ta złowroga minka mnie zawsze straszy..

Stary 2013-09-07, 23:11   #2989
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
od wczoraj jestesmy u tesciowej
ale zamiast wypoczac to dzis latalam za jakas czarna sukienka bo w poniedzialek mamy pogrzeb mojego wujka,tzn meza mojej ciotki
zmarl wczoraj na raka
współczuję
a skąd był ten wujek? bo wczoraj też zmarł na raka teść mojej siory
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 23:14   #2990
jagnna
Zakorzenienie

Aaa oliwka u Uli w zasadzie tylko na pierożka idzie. I na mamusine nogi i brzuch Na reszte Ulowego ciałka jest mleczko nawilżające, i to co drugi dzień mniej więcej. Szczególnie teraz, jak mi tak dziecko spierdziela z przewijaka

Ide do wanny. Ula została oszukana przytulaskiem, ciekawe na jak długo? O żesz zobaczyłam dopiero która godzina
To spadam całkiem.
Do jutra

Stary 2013-09-07, 23:24   #2991
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojtam ojtam, nie czepiam się
Ja się za to przyzam, że naczytałam się że oliwka to zło i ani razu Franka nie oliwkowałam Tzn nie oliwkowałam dla oliwkowania, bo oliwkowałam do masażu, ale to inna sprawa No i nie smaruję go generalnie niczym, bo też się naczytałam, ale może źle robię? Może powinnam go czymś maziać? Kąpiemy się w emoliencie i mam wrażenie że mu wystarcza, tzn nie miał nigdy ani odparzenia, ani żadnego podrażnienia, zaczerwienienia, wysypki, potówek i innych i ma mięciutką nawilżoną skórę. Ale może i tak go maziać czymś? Maziałybyście? Maziacie?

Cytat:
No co Ty, moja ulubiona
Stary 2013-09-07, 23:31   #2992
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Łuszczyca jest chorobą genetyczną. Jest dziedziczna! (Mój dziadek miał)
Jak ma teść to szanse że to łuszczyca są spore. Czy ten dermatolog chociaż wywiad zrobił w tę stronę? Głowę daję że nie

I się nie martw na zapas, nawet jeśli to a)często ucicha i się nie odzywa b)są świetne leki c)ja mam lekkie "wysypy" w sytuacjach stresowych i luz, nic więcej, a jako dziecko miałam okropnie na łokciach i kolanach.
Ale podstawa to zdiagnozowanie właściwe, a nie takie pitolenie że "alergia" i nara. Sorry, ale nie lubię lekarzy olewających sprawę...
nie, nie zrobił wywiadu w tę stronę my właściwie od razu zostaliśmy odesłani do alergologa po stwierdzeniu ze to typowy alergik

co do łuszczycy teść ma wlaśnie na kolanach łokciach i głowie i u niego to inaczej wygląda

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Ja się za to przyzam, że naczytałam się że oliwka to zło i ani razu Franka nie oliwkowałam Tzn nie oliwkowałam dla oliwkowania, bo oliwkowałam do masażu, ale to inna sprawa No i nie smaruję go generalnie niczym, bo też się naczytałam, ale może źle robię? Może powinnam go czymś maziać? Kąpiemy się w emoliencie i mam wrażenie że mu wystarcza, tzn nie miał nigdy ani odparzenia, ani żadnego podrażnienia, zaczerwienienia, wysypki, potówek i innych i ma mięciutką nawilżoną skórę. Ale może i tak go maziać czymś? Maziałybyście? Maziacie?

No co Ty, moja ulubiona
Ja krótko używalam oliwki bo dostalam jeszcze opierdziel od dermatolog ze na te plamy jak robiłam oliwką to ponoć jeszcze gorzej.
Również kapie w emolientach, ewentualnie miałam też krem do twarzy i ciała z Egzemy ale to bardziej na atopię.
A tak to tylko głownie natłuszczam te suche plamy maścią robiona na zamówienie.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

spać mi się nie chce oglądam na TVN player Mam talent bo kurcze rozwiązalismy umowę już z kablówką i mi przedwczoraj odłączyli akurat jak ogladałam sobie Tvn 24 z kawką
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-07, 23:35   #2993
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie zrobił wywiadu w tę stronę my właściwie od razu zostaliśmy odesłani do alergologa po stwierdzeniu ze to typowy alergik

co do łuszczycy teść ma wlaśnie na kolanach łokciach i głowie i u niego to inaczej wygląda

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Ja krótko używalam oliwki bo dostalam jeszcze opierdziel od dermatolog ze na te plamy jak robiłam oliwką to ponoć jeszcze gorzej.
Również kapie w emolientach, ewentualnie miałam też krem do twarzy i ciała z Egzemy ale to bardziej na atopię.
A tak to tylko głownie natłuszczam te suche plamy maścią robiona na zamówienie.
Co z konował
Się zagotowałam, ja mam z kolei alergię na niekompetencję, w tym niekompetencję lekarzy. Koniecznie idź z Adasiem do dermatologa innego, najlepiej jakiegoś klinicysty z chociażby "dr" przed nazwiskiem, albo i do dwóch. Jedna maść odpowiednia i Mały odżyje z dnia na dzień, tak to działa. Jak posmaruję nawet jakiś rozdrapany placek wieczorem to rano prawie go nie ma, ale bez diagnozy i właściwego leku nie ma takiej opcji.

A łuszczyca ma tysiąc postaci, nie sugeruj się tym że u teścia wygląda inaczej. U mnie samej na tej samej jednej głowie są zmiany a), b) i c) jednocześnie. Tak ma już ta choroba. Broń Boże nie chcę Cię tu straszyć, próbuję pomóc
Stary 2013-09-07, 23:58   #2994
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Co z konował
Się zagotowałam, ja mam z kolei alergię na niekompetencję, w tym niekompetencję lekarzy. Koniecznie idź z Adasiem do dermatologa innego, najlepiej jakiegoś klinicysty z chociażby "dr" przed nazwiskiem, albo i do dwóch. Jedna maść odpowiednia i Mały odżyje z dnia na dzień, tak to działa. Jak posmaruję nawet jakiś rozdrapany placek wieczorem to rano prawie go nie ma, ale bez diagnozy i właściwego leku nie ma takiej opcji.

A łuszczyca ma tysiąc postaci, nie sugeruj się tym że u teścia wygląda inaczej. U mnie samej na tej samej jednej głowie są zmiany a), b) i c) jednocześnie. Tak ma już ta choroba. Broń Boże nie chcę Cię tu straszyć, próbuję pomóc
spoko, ja chce tylko w końcu wiedzieć co to aby wiedzieć jak mu ulżyć serce mi się kraja jak widzę jak się męczy
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-08, 08:12   #2995
judkama
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
współczuję
a skąd był ten wujek? bo wczoraj też zmarł na raka teść mojej siory
To na pewno nie ten sam, jego syn a moj kuzyn zony nie ma

Cytat:
>
Niczym nie mazialam ani jednego ani drugiego na poczatku emolient zel kremowy do mycia emolium, a teraz babydream do mycia i to wsio

Chcialam powiedziec, ze calkiem dobre te wina bezalkoholowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-08, 09:18   #2996
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ja ją lubię i jeszcze tą

Cytat:
Maziałybyście? Maziacie?
tak jak pisałam wyżej, mleczko nawilżające raz na 2-3 dni. Wydaje mi się że te płyny i żele do kąpieli dla dzieci działają wystarczająco nawilżająco. A to mleczko to też bardziej żeby pomasować, niż nawilżyć.
Rozmawiałam kiedyś z farmaceutką i radziła mi, żeby nie przesadzać z ilością natłuszczaczy dla dziecka, żeby skóra sama nauczyła się wytwarzać te swoje substancje. I dlatego nie kupiłam płynu Oilatum, tylko płyn Ziajki, i nie maśklam małej oliwką od stóp do głów (mimo natężonych sugestii wszelkich cioć, babć i innych życzliwych kobiet )
A taj BTW to uwielbiam zapach kosmetyków dla dzieci Ziajka

Cytat:

Cytat:
Koniecznie idź z Adasiem do dermatologa innego, najlepiej jakiegoś klinicysty z chociażby "dr" przed nazwiskiem, albo i do dwóch.
dobrze gada

Cytat:
ciekawe czy u mnie są

Stary 2013-09-08, 10:04   #2997
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Późno się wczoraj kładłam a właściwie to dziś bo było grubo po północy ale Adaś w miarę ladnie spał i obudził się o 8:40.

Przywitaliśmy dzień kolejnym zębem górna prawa dwójka się przebiła, więc mamy juz 5 ząbków
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-08, 10:30   #2998
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:

Judka, zamówiłam te wina sobie, jedno wytrawne białe, jedno wytrawne czerwone, zobaczymy jak przyjdą co to za cuda
O ile białe niemieckie jeszcze sobie wyobrażam, to czerwonego się boję
Stary 2013-09-08, 10:56   #2999
dzika_kaka
Zakorzenienie

Mamy drugiego zęba
Mam nadzieję, że ząbkowanie będzie u nas przebiegało tak bezproblemowo jak do tej pory, bo fakt posiadania przez moje dziecko 2 zębów zauważyłam przypadkiem. W ogóle sobie nie da do paszczy zajrzeć

Wczoraj porażka z remontem. Już mi ręce opadają na mojego tżta.
Poza tym byliśmy u teściowej wieczorem, masakra wyszła, bo jej małżonek poruszył temat, którego nie powinien, chociaż ja tam mu się nie dziwię. No w każdym razie atmosfera siadła i wróciliśmy do domu. A miałam nosa żeby nie jechać

Cytat:
wiesz mi de facto może być ciężko nawet te 2kg zrzucić

też nie chcem iść, ale co robić... Mogę np. zostać Twoją utrzymanką
Jak tak sobie Twoją figurę przypomnę to się nie dziwię. Z kości na ości

Nie wiem czy bym podołała

Cytat:
Dzisiejsze pobudki mojego prawie 9cio miesięcznego dziecka po zaśnięciu o 19: 22, 2, 5, 6.30 To przecie jak miała 5m-cy to chyba dłużej spała
Nic nie chcę mówić ale moje dziecko jak było o wiele młodsze to też spało ładniej, 7h. ciurkiem. Gdzie te czasy

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
to chyba mocno ubita jesteś

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
my byliśmy na lodach

a tak w ogóle to Jan dziś leży u męża na kolanach, wcina sobie butlę
ja podchodzę z witaminą D , Jan przestał pić, wyjął butlę, rozdziawił paszczę, wlałam kropelki, wsadził z powrotem smoka i pił dalej
Aaaaaa odkryłam wczoraj z.j.ebiste lody w lidlu!!! Maślankowo-cytrynowe i cytryna-marakuja-cośtam. W rożku. Pyyyyyszne. 89 groszy

Cytat:
Franek dzisiaj stanął bez trzymanki... co prawda po 2 sekundach runął na pupę, ale to i tak wyczyn, wzruszyłam się, gdzie jest mój maleńki pierożek
Zaraz pierwsze osiemnastki będziemy przeżywać

Cytat:
Miałam chwilkę doła musiałam się wybeczeć właściwie nadal becze nie mogę sobie poradzić z tym jak widzę jak Adaś się męczy, plam na ciele z dnia na dzień przybywa, Nutramigen Lgg 2 zamiast pomagać nie daje żadnych efektów, Adaś jest tylko na samym mleku i wodzie, co prawda daję mu to mleko często aby nie był głodny ale widzę ze brakuje mu innych posiłków, jak widzi że my coś jemy to aż się domaga sam.
Jest marudny, płaczliwy ciągle się drapie, na głowie i za uszami aż do krwi, nawet fenistil nie pomaga. Kąpiele w emolientach też nic.
W poniedziałek mamy alergologa, pewnie ostatni raz tutaj jako ze w sobotę przeprowadzka to będe musiała jakiegoś alergologa w Bydgoszczy juz szukać. Zreszta ta alergolog za bardzo nie pomogła. Ja już jestem zmęczona tym wszystkim
Współczuję
Dobrze, że sie przeprowadzacie i będzie szansa porządnie go podleczyć u specjalisty!

Cytat:
hmm.. ale fakt faktem ze się wysypiam jakoś lepiej bez niego mam całe łóżko dla siebie wtedy
A ja się jakoś nie umiem wyspać sama. Lubię mieć łożko tylko dla siebie ale niestety odkąd jest Ewka to mój sen jest takim bardziej stand by i nie umiem się porządnie zregenerować

Cytat:
Albo załaduje do mniejszych słoików
Porozmawiajmy o słoikach

Cytat:
powiem szczerze, ze jestem w szoku w sumie,bo 2 tygodnie temu sie dowiedzialam ze jest ciezko chory, bo nikomu nie chcial o tym mowic, to byla tajemnica
i nawet jak juz wiedzielismy to nie chcial za bardzo gosci, a jak juz pozwolil to zmarl...
wybieralismy sie do niego bo nie widzial moich dzieci nawet...
ale nie zdazylismy
obrazony na glupstwo byl w sumie ehhhhhh
smutno mi i tyle
A mi się wczoraj akurat mój Tata jakoś tak mocniej kręcił po głowie i strasznie mi się za nim tęskno zrobiło. Nie mieliśmy ze sobą specjalnie mocniej więzi bo ja bardziej zawsze byłam z mamą związana i mam takie poczucie, że nawet jak wiedziałam, że jest umierający to nie umiałam najzwyczajniej w świecie do niego podejść, wtulić się i rozbeczeć i powiedzieć, że go kocham. Strasznie tego żałuję i obiecałam sobie, że już nigdy więcej nie dopuszczę do takiej sytuacji.

Cytat:
Maziałybyście? Maziacie?
Ja kiedyś raz na jakiś czas maziałam oliwką Bambino. Teraz nie maziam ale myślę, że jak się chłodniej zrobi to tak co 2-3 dni pomaziam. Do kąpieli używaliśmy ziajki a teraz nivea i mam wrażenie, że skóra jest po tym wystarczająco nawilżona.

A przypomniało mi się, że koleżanka mi mówiła, że podobno w Niemczech wycofali kosmetyki babydream bo był w nich jakiś składnik rakotwórczy Nie guglałam bo nie miałam czasu ale jakby któraś z Was coś słyszała albo zgłębiła temat to proszę się podzielić.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:00   #3000
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
A przypomniało mi się, że koleżanka mi mówiła, że podobno w Niemczech wycofali kosmetyki babydream bo był w nich jakiś składnik rakotwórczy Nie guglałam bo nie miałam czasu ale jakby któraś z Was coś słyszała albo zgłębiła temat to proszę się podzielić.
Pamiętam, była taka akcja, ale dawno, tzn jak w ciąży jeszcze byłam. Chodziło o jeden konkretny produkt ale teraz nie pamiętam który zaraz zguglam

O już mam.
Po pierwsze, to nie kosmetyki babydream a dwie serie płynu do kąpieli (pozostałe są OK). Po drugie, nie rakotwórcze, tylko jakaś bakteria się w nich zapodziała (jeśli nawet wywołałaby infekcję to antybiotykiem się ją skutecznie leczy). W październiku 2012 to było Myślę że już babydream jest bezpieczny, co więcej te rzeczy mają świetne składy, bez parabenów i innych okropieństw (Dzika, uważaj na tę Niveę bo ona ma skład średniawy, tak jak i Johnsony...)

Czas edycji: 2013-09-08 o 11:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości