|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
a pogrubione - jakbym o moim Bartku czytała Cytat:
![]() Ja wnoszę wózek z Bartkiem, co prawda tylko na parter ale już musiałam wyżej i wtedy na półpiętrach odpoczywałam
|
||
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
no widzisz Darus jest pogodny usmiechniety nie stresuj sie napewno przespi nocke a rano bez problemu zrobi kupala ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
tylko nie pamiętam ale to chyba po obniżce "bez vatu" Były też 80x80 i on troszkę krótszy po wydłużeniu, albo prostokąty też mają.W aucie już karmiłam, na trawce pod drzewem na spacerze z mężem też, ale w parku przy stałej ekipie żulowej jakoś mi nie bardzo a to jedyne ławki w okolicy.
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to mleko...niby banal - ide do sklepu, kupuje, czytam etykiete, robie i już, a jednak dla mnie to cos nowego, a ja zmian nie lubie. przyzwyczaiłam się do tego naszego cyckowania i mam pretensje do losu, ze plata nam takie figle. najtrudniejszy miał być porod... Cytat:
ale Leos chce się czyms wybic Przemo zawsze przoduje, wiec Twój na tylach tez musi pokazac, ze jest suuuper!
|
||
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem, że były jakieś tabelki karmieniowe, ale nie mam siły szukać a potrzebuję porady. Wprowadzam małej tarte jabłuszko ze względu na gęste kupki i ile mam jej tego dawać? Niestety nie pasuje jej za bardzo, albo generalnie pluje tym co ma w buzi ... dawałam 1 łyżeczkę taką malutką dziecięcą (mam plastikowe) ale mąż mówi, że to mało. Ile w takim razie 3,5 miesięcznemu dziecku można podać? Lepiej raz dziennie więcej czy kilka razy po mniej?
Ja podawałam łyżeczkę, popiła koperkiem czy wodą i po 15 minutach cycuś, dawałam po prostu troszkę wcześniej niż jej pora jedzeniowa jabłuszko i czekałam żeby chociaż troszkę się przetrawiło. Jak to powinnam robić? Do lekarki nie chce mi się iść bo budzenie dziecka, rozbieranie, ważenie a później mam marudę przez to wybudzanie ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Może przełożyć tą operację?
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja znajoma też coś koło tego zapłaciła... no ale cóż, będzie trzeba zainwestować ale krzesła na początek to chyba składane czeka nas też zakup nowego wypoczynku bo rogówka już ledwo zipie ![]() no przy żulach lipa trochę ja karmię w parku, jak jest dużo ludzi to idę na najbardziej ustronną ławeczkę ![]() raz karmiłam na rynku w ogródku piwnym nawet
|
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
i odwrotnie, wyjade z mieszkania i spi chyba zatrudnię dzieci na osiedlu żeby ja wozily i podrzucaly do domu jak już będzie się krecic Sto lat dla Zuzinki! Cytat:
dzielny maly pacjent. ciekawe dlaczego nie dostają naklejek Nelcia wazyla 5960 dwa tyg temu, a tydzień temu 5900 hehe, zatem ida leb w leb. wage urodzeniowa tez mieliście baaardzo podobna tylko Kubulek jest 3 tyg młodszy hehe.
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Xal co do jabłuszka to nie pomogę bo do głowy by mi nie przyszło, żeby już podawać
![]() zamień się kupami, u nas jakieś luźne ![]() nie wiem czy nie kupić dicofloru
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla idealnej Helenki! z Nelka tez mozemy robic wszystko...i jest jak dawniej. czasem wydaje mi się, ze z nia możemy jeszcze więcej za Wami cudny dzień, tez uwielbiam zakupy mieszkaniowe - stare mieszkanie mielismy tak dopieszczone, a tu wszystko od nowa nie mogę patrzeć na obecny stan...moja mama ma tu tyle swoich "gratow", ze ciężko zabrać się za remont, jakos nie mamy sumienia jej tego ruszac :P pomysl z krzesłami bajka! pochwal się koniecznie.
|
|
|
|
|
#4600 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- na codzień pracuje w zupełnie innym zawodzie, a stół robił weekendami, jak do nas przyjeżdżał z wawy, kosztem spędzania z nami czasu - no ale coś za coś. Zrobił nam jeszcze łóżko do sypialni z jesionu - też solidne, ani drgnie, można na nim harcować do woli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę takiego śpiocha, baaardzo Raczej nie jest chory, bo wtedy byłoby pewnie na odwrót - marudziłby Ci ![]()
|
||||
|
|
|
#4601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemyc rucole i inne warzywa. będzie ok.a surowke - jadlam u znajomej swietna i bardzo prosta: starta marchewka, i...pomarancza. fajny efekt smakowy, (wlej sobie pozostaly sok), dodala pewnie trochę cukru. pomarancze chyba obrane ze skorek i ten miąższ taki poszarpany rozrzucony miedzy marchewka. można wrzucić jeszcze rodzynki albo ananasa...ale wersja podstawowa dla mnie bomba. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
moglyby Was te bole brzuszka już opuscic...ilez można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- kciukasy za udana imprezke. pochwal się jakas fotka. |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na wieczór była tak już zmęczona, że zjadla i nawet kropli nie uroniła. Może za dużo emocji w dzień?! No oby jej minęło... A w śliniak taki i tak się zaopatrzę, bo przebierać dziecko 4 razy dziennie to masakra ![]() Dzięki za telefon A co do Bartka i Darka, Matylda też już któryś tydzień z kolei śmieje się non stop do wszystkich i ze wszystkiego, chyba, że jej się spać chce, ale i wtedy potrafi i podczas płaczu, cudowności A u Ciebie Justii z tego co pamiętam to długo już tak.Magiusa u nas z dnia na dzień przeszło z brzucholcem
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Nieee... mamusia opryskała jej włosy mlekiem z cyca, jak sprawdzała, czy jeszcze coś leci, bo Młoda zaczęła dramatyzować i mamusia myślała, że już pusto
Trzeba było wytrzeć i wygładzić czuprynkę miękką szczoteczką
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezproblemowym totalnie, poza paroma dniami gdzie nie mógł zasnąć spokojnie, jedną zarwaną nocką i kilkoma trudnymi porankami (z powodu kupki) żadnych bóli brzuszka, niczego do tego zero problemów z karmieniem, nie wiem czym sobie zasłużyłam ![]() lecę spać, dobrej nocy |
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybrany mamy i jest w obydwu. A nasza kanapa "dziabie w pupę" bo coś się ze sprężyną stało, ale to już wiekowe cudo, przynajmniej jak na niej karmię i młoda uleje to nie żal ![]() Żule są "na czasie" w tym tygodniu była dyskusja o rodzicielstwie w kontekście Katarzyny W. Przy naszym mini parku i dosłownie 4 ławeczkach to wyboru nie mam, koperek przynajmniej dobrze na brzuszek robi. Cytat:
Motylku szkoda, że nic ci nie załatwiłam z H&M. W ogóle miałam wrażenie, że dział skarpetkowo-rajstopowy dziecięcy to jakiś taki pusty był dzisiaj.
|
|
#4606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mysle, ze jesli nasze kolejne dzieci dawalyby nam tyle radoci (a to raczej pewne ) i były takie idealne jak Nela...to chce cale stadko Cytat:
takie zależne od nas...Sofia znalazła sobie sposób jak poczuc się bezpiecznie w strasznym wielkim nieznanym parku jeszcze trochę i wieksza dzielna dziewczynka, a wtedy pewnie Ci odpuści hehe.Cytat:
a co do książki - niedługo będziemy wskakiwać pod kocyk z dzieciakami. i opowiadac w dluuugie wieczory jakies niestworzone historie. i na pewno będzie miejsce na herbate albo gorace kakao ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
zatem: myjcie się mamusie, by na s pacerach nie musiały się wstydzić Wasze kochane dzidziusie! ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
r
Cytat:
A czy zdrowsze czopKa glicerynowego? sama nie wiem ... bi jeśli żołądek nie gotowy to tylko go niepotrzebnie podraznisz. Ale Wy chyba wielkich przebojów brzuszkowych nie mieliście o ile dobrze pamiętam więc może będzie ok? Diabli.właśnie czy Ty po operacji nie możesz z jakiś przyczyn wrócić do kp? Przy założeniu, że jodowanie nie będzie konieczne. bo nie rozumiem czemu mówisz o mm jakby sprawa już była przesądzona. może coś mi umknelo? tak jak miejsce zamieszkania Maluski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
A co do cyca to mnie to jak najbardziej rozczula i nie żałuję jej.nic a nic. jedynie czasem nachodzą mnie myśli, że przyzwala na to, że tak zawsze zasypia funduje jej zaburzenia snu .... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-07 o 22:40 |
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
łokej
to ide na poszukiwania ![]() tematy do nju watku: 1) We wrzesniu witaja Was niemowlaki, niegrzeczne dziewczynki i szalone chlopaki ![]() 2) w kolejnym watku witaja niemowlaki: malo spiace dziewczyny i glodne chłopaki 3) za nami trzy miesiace, wiec dzieci-niemowlaki, zaczynaja ze swych mam wypruwac pierwsze flaki |
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że gadacie sobie o bezproblemowych dzieciaczkach i o karmieniu
![]() ja też kp w wielu różnych miejscach, np po obronie pojechaliśmy z rodzicami i tżtem na obiad do restauracji i karmiłam tam małego jedząc mam nadzieję, że wkrótce mój W też będzie pogodnym ,radosnym dzieckiem, bo na razie ciężko jest do rozśmieszyć...jak widzi za dużo twarzy naraz to potrafi się rozpłakać, no i na głos nadal się nie śmieje ![]() oby jutro W dał radę w kościele i w restauracji ! 3majcie kciuki! ![]() motylek- może faktycznie Matyldę swędzą dziąsełka>? i stąd te problemy z karmieniem spróbuj przed każdym karmieniem wcierać jej jakiś żel z lignokainą np calgelaxella- to ile razy dziennie Ty jesteś na spacerze ? 4-5? podziw xal- ja też podawałam jabłuszko małemu ze względu na gęste kupki, i zjadał je ze smakiem (ok 3-4 łyżeczek), dawałam mu przez kilka dni, i chyba nie zmieniło to konsystencji kupki no może robił ją ciut częściej tzn co 2 dni, a nie co 4 ...i zrezygnowałam z tego pomysłu, bo to jest jednak bezsensu ... nie mam zamiaru jeszcze rozszerzać diety Wojtusia, on jest jeszcze na to stanowczo za mały ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
mój od 2 tygodnia życia wypruwa ze mnie flaki
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Raczej nie jest chory, bo wtedy byłoby pewnie na odwrót - marudziłby Ci ![]() [/QUOTE]Dokladnie tak na relaxie hee Ide spac do juterka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4611 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
gadanie ze smokiem w buzi musi być urocze! i ta mleczna buzia... jak pluje to foliowy sliniak i niech sobie je cala sobą. poczekaj co to będzie jak zaczniesz karmic innymi rzeczami. jak bylam niania podczas studiow miałam pod opieka cuuudownego chłopca, czterolatek (ten od kup robionych za zaslona ) i on zawsze chomikowal jedzenie w buzi, nie polykal mama się irytowala bo cale mieso zawsze bylo przezute i w końcu wypluwane w postaci kulki hehe. żeby było smieszniej kiedy miał pelna buzie ZAWSZE musial sobie kichnąć i mu zawartość wypadala buzia, nosem i była wszędzie...zatem Motylku kochany proszę uzbroić się w cierpliwość i podejść do tego z innym nastawieniem. niech sobie Macia szaleje jak jej to odpowiada, za wcześnie na strofowanie pogodz się z faktem, ze taki jej urok i od razu będzie Ci lzej. i nie placz mamuska, bo ja do malej tez już powiedziałam, ze jest mala terrorystka - a ona wpatrzona we mnie jak w obrazek kwiczala ze szczęścia ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
ale jeszcze nie widziałam.---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Twoje dziecko ewidentnie zaczyna reagować na wszystkie bodźce zewnętrzne. to skok ![]() a nawilżacz - dziewczyny polecaly taki ladny w kwiatuszki tez o nim mysle. chyba taki http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...509984264.html---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- okna zamykamy przed kapiela i otwieram dopiero "rano" jak już mala przebiorę z piżamki chłodno już jest i nawet na mikro czuje, ze zimno.---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
pokaz kombinezony!---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
taka fajna mala przepiorka.
|
|||||
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Od urodzenia tak śpią i jest spoko. Ani razu nie przeoczylam nocnego płaczu. Chyba |
|
|
|
|
#4613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
kciuki za jutro!!!:-* Cytat:
No i kicha mlekiem mi w twarz koncertowo:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4614 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przeczytajcie i zwroccie na to uwagę
![]() (tekst z profilu fb d.zawadzkiej) Cumelek …. Bardzo często w pytaniach od młodych rodziców pojawiają się dwa problemy, na pierwszy rzut oka kompletnie niezależne od siebie. „Moje dziecko słabo i mało mówi” i „nie mogę oduczyć dziecka od smoczka”. Na wstępie napiszę, że nie jest to „wprost” zależność, ale jednak wieloletnie obserwacje i wywiady z rodzicami wskazują, że związek jest i to znaczny. Mało tego, większy niż by się nam z...dawało. Zwykle przyglądam się na ulicy, w sklepach i parkach małym dzieciom. Bardzo wiele z nich jest „zatkanych” smoczkami. Zawsze zastanawia mnie PO CO? Po co dziecku na spacerze smoczek w buzi? Po co mu smoczek w buzi, gdy poznaje świat? Dlaczego rodzice tak skwapliwie zatykają swoje dzieci? Dlaczego nie pozwalają im gruchać, głużyć i gaworzyć a potem mówić? Dlaczego nie pozwalają im zadawać pytań? Często także widzę w domach, w trakcie zabawy, że dzieci mają w buzi smoczek. Nie wiem także w jakim celu? Pytam rodziców, ale nie umieją mi podać ŻADNEGO powodu. Przed snem niemowlaki domagają się smoczka, są przyzwyczajone i inaczej nie zasną, no ale czemu śpią ze smoczkiem całą noc? Dlaczego rodzice dają smoczej do zasypiania dwu i trzylatkom? Na moje pytanie pada odpowiedz, „bo inaczej gadają długo”. A przecież mają zasypiać i spać. Szybko, bez słowa. Zdaję sobie sprawę, że wiele mam zaprotestuje, ale może nim napiszecie „ja tak nie robię’’, zastanowicie się, czy aby na pewno. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Cytat:
dzisiaj tz pojechal wieczorem na pilke, wcześniej wykapalismy mala, polozylam ja spac i wieczor był tylko mój. zdazylabys ze wszystkimi maseczkami!---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
odważni...polacy boja się jechać z jednym hehe.---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
nam chyba jeszcze nie odcieli pępowiny ![]() ![]() Cytat:
i tak będzie coraz częściej. po cieniach czas na blaski macierzyństwa ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
i pic, pic. sok jablkowy, wode, jak najwięcej. a jeśli wprowadzacie to zrob jak dziewczyny, najpierw 2 lyzeczki, później z 5 itd. hmm, ale jeśli Paulinka pluje to najwidoczniej nie jest jeszcze gotowa... Cytat:
a operacja 17go, klamla zapadla. chodzilo mi po glowie odroczenie terminu, ale rodzina zlinczowalaby mnie za glupote Nelcia potrzebuje zdrowej mamy. i tak jestem z siebie dumna, ze wytargowałam operacje po porodzie i te 4 miechy na karmienie i dojście do siebie po pologu.---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba mizeria przegłosowana ![]() dajesz czadu te zupy do mrożenia?Cytat:
Cytat:
cały drewniany? o, na trawce pod drzewem jeszcze nie karmiłam ![]() Cytat:
wcina mi cytowanie, dziewczyny, naprawdę jest limit cytowanych postów? ile w końcu? mam tego dość |
||||
|
|
|
#4616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
do szpitala laktator zabieram i może te 4 dni jakos przetrwam. choćbym się tam miała doic 24 na dobe (już teraz wspolczuje moim wspolokatorom medela jednak zalicza się do kategorii wiertarko-kosiarek hehe) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
a jak jedna nawoluje to druga jej pomaga? ![]() widziałam ostatnio fajna akcje naszych bliźniaczek osiedlowych. mamy tu sporo par, ale to sa moje ulubione gwiazdy. sa już pewnie w przedszkolu wygladalo to tak, bawily się, wozily lalki w wózkach, gadaly ze sobą, innych dzieci nie bylo. tatuś z gazeta na lawce kolo placu zabaw. w końcu oznajmil, ze czas do domu. wlaczyly syrene (obie) i caaaala droge rowniutenko zawodzily tata nie reagowal, wiec jedna go dopadla i probowala pociagnac za koszulke, druga tylko obserwowala i kiedy tata warknal ta "nie-robiaca-nic" przejela paleczke i wyla jeszcze zalosniej ) i zaczynala koncert od nowa. wygladalo to jakby się porozumiewaly bez slow hehe. w końcu ojciec wymiekl i szedł z 10 metrow przed nimi udając, ze ich nie zna a one pedzily z tymi wozkami az się kurzylo ![]() Aaś, mam dla Ciebie kilka aukcji :P ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
sporo osob jest bardzo niecierpliwych i wystawia negatywy jeśli kasa nie wpłynie w ciągu (zazwyczaj) 7 dni.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- dz http://allegro.pl/kombinezon-jesienn...525499459.html http://allegro.pl/john-lewis-baby-ko...523125943.html http://allegro.pl/super-kombinezon-g...478169236.html http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...503582026.html ch http://allegro.pl/gap-kombinezon-ram...530725379.html http://allegro.pl/george-pasiasty-ro...530526771.html http://allegro.pl/hm-dresowy-kombine...530493231.html http://allegro.pl/gap-dresowy-kombin...530489613.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3530406334 http://allegro.pl/old-navy-dzianinow...530320180.html http://allegro.pl/jasper-conron-komb...522889952.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3523319579 http://allegro.pl/kombinezon-misiowy...520356131.html http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-i3520583056.html http://allegro.pl/ff-piekny-cieply-k...519716009.html http://allegro.pl/disney-ocieplany-k...522124542.html http://allegro.pl/swaddleme-rozek-ot...507048000.html otulacz http://allegro.pl/swaddleme-spiworek...527000050.html http://allegro.pl/swaddleme-spiworek...530128660.html http://allegro.pl/dwustronny-kombine...515726156.html http://allegro.pl/fajowy-na-jesien-d...499411220.html http://allegro.pl/4245-zara-boys-kom...515107915.html http://allegro.pl/piekny-sweterek-dl...497008091.html Aas http://allegro.pl/kozuszki-dla-blizn...518194239.html http://allegro.pl/sukienka-blizniacz...520607453.html http://allegro.pl/dla-blizniaczek-i-...511421391.html http://allegro.pl/kombinezony-na-zim...522035784.html http://allegro.pl/kombinezon-mis-z-u...521871938.html http://allegro.pl/kombinezon-mis-z-u...521855629.html http://allegro.pl/kombinezon-spiwor-...518947907.html http://allegro.pl/pajacyk-kozuszek-s...525803581.html http://allegro.pl/kombinezon-spiwor-...518959888.html http://allegro.pl/2-pack-bluzek-cher...520677349.html http://allegro.pl/early-days-pastelo...520677379.html http://allegro.pl/2-pack-cieplych-po...520677308.html http://allegro.pl/2-pack-bluzek-92-9...520677335.html http://allegro.pl/wizytowe-sukienki-...528389694.html http://allegro.pl/kurtka-zimowa-ca-b...529873235.html http://allegro.pl/kurteczka-zima-bli...524806117.html http://allegro.pl/rewelacja-body-hm-...528073570.html http://allegro.pl/next-spodnie-2pack...532737238.html http://allegro.pl/dla-blizniaczek-ko...516607487.html http://allegro.pl/puchate-kozaczki-n...511465837.html http://allegro.pl/kurtki-dla-bliznia...518184291.html http://allegro.pl/zestaw-dla-bliznia...522026009.html http://allegro.pl/kurtki-jesienno-zi...522865979.html http://allegro.pl/wizytowa-sukienka-...517583892.html http://allegro.pl/kurteczki-hello-ki...529643094.html http://allegro.pl/zimowe-kurtki-dla-...529498760.html http://allegro.pl/kurtki-hm-86-12-18...531713289.html |
|||||
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Veroni truję Ci, ale gadałam dziś z mamą Kacperka od 1,5 msc leczą się z bakterii tej co miała Matylda i Wojtek marchewki tylklo u nich posiew jest wysoki. Co ich zaniepokoiło? Bóle brzuszka no i kupaaa, która była wodnista, ale robiona z trudem. Zrób może badania kupsztala. Cytat:
![]() a co do wycierania tetrą to na początku się sprawdzało, ale teraz nie daje rady bo przecieka ...No nic jakoś damy, ale uwierz mi, że tak owszem to BYŁO smieszne, ale teraz już nie, bo naprawdę je jak dzikus, zjada milion powietrza co równa się z mega ulaniem na koniec zazwyczaj. Kupię żel dzisiaj i zobaczymy. A i Veronic spokojnego chrztu
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-08 o 03:06 |
||
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haha, mój od pierwszego dnia. ![]() Młody zaczął płakać godzinę temu, ostatni raz jadł o 20:40, więc poleciałam robić mleko, jego zatykajac smokiem, żeby nie obudził tz-a. Wracam, a on śpi. I kima już od godziny. Idę go nakarmić na śpiocha - z wygody. ![]() ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- U nas znowu przebrał pampers. I to zielony activ baby. To już druga taka akcja. I tak musiałam obudzić tz-a, bo chciałam go położyć po drugiej stronie, a trzeba było książki podłożyć. Ale zdecydowaliśmy jednak, że to musi wyschnąć, więc mąż się wyniósł do drugiego pokoju, a młody śpi ze mną. We trójkę na pewno byśmy się nie wyspali, a przynajmniej ja nie. Przytuliłam się do Leonka, ale jemu to nie pasuje. W ogóle zasypia bardzo niespokojnie. Widać, że w swoim łóżeczku mu lepiej, niż na tej wielkiej przestrzeni.No to po dwóch godzinach idę spać, chociaż średnio mi się chce. : rolleyes: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Diabli no już z 3 to nie wiem czy bym dała radę
chociaż jakby były takie fajne jak dziewczyny to kto wie...;-)Aukcje super! Ostatnio w hm były zimowe spodenki za 19.90 chyba i dupa. Nie mogłam się na rozmiar zdecydować i sobie darowałam... ---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Dziewczyny. Tak mniej więcej z okresu moich dziewczyn. Banka, can, happy...ile ważą teraz wasze dzieciaki? Bo mi wszyscy naokoło mówią że dziewczyny takie wielkie. Że 6 kg to dużo. No żesz kurka. One koło 10 centyla wypadają to jak duże? No tak chciałam się mniej więcej zorientować jak to u innych jest ![]() Ach no a poza tym choroba nadal we mnie kielkuje. Dziś wieczorem straciłam głos. Mąż się cieszy.
Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2013-09-08 o 04:48 |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Leb mi peka.. Do tgo @.. Ale noc piekna za mna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

I z wyjątkiem wyjątkowych sytuacji, złej pogody, kryzysów etc. to naprawdę mało płacze- raczej jak coś to marudzi.

ale tam ogólnie zimno jest.

a to jedyne ławki w okolicy.
Ja po tej wizycie trochę uspokoiłam swoje sumienie, które wciąż gdzieś tam gryzło.

dzielny maly pacjent. ciekawe dlaczego nie dostają naklejek 

To już druga taka akcja. I tak musiałam obudzić tz-a, bo chciałam go położyć po drugiej stronie, a trzeba było książki podłożyć. Ale zdecydowaliśmy jednak, że to musi wyschnąć, więc mąż się wyniósł do drugiego pokoju, a młody śpi ze mną. We trójkę na pewno byśmy się nie wyspali, a przynajmniej ja nie.
Przytuliłam się do Leonka, ale jemu to nie pasuje.