|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
bo u mnie to tylko pampersy swoje i chusteczki, ewentualnie kremik do pupci. Ciuszki szpitalne mają, myja tez w swoich specyfikach ![]() Cytat:
![]() nie oglądaj tkaich głupotek ja nie mam pojęcia co to za serial ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() koniec roku na pewno będzie lepszy dla Was [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał...[/QUOTE] to ładnie mężowi przypomnij ![]() Cytat:
ja teraz bez wyrzutów kupuje dla Natalci "bo się przyda Lence" pokaz pokaz płaszczyk ![]() ja bym się bałaze 2 tygodnie przed terminem to już na porodówce będę (ostatnio tak było )
|
||||||||
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Najadłam się lecza z ryżem i jest mi niedobrze
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie wieczór lenistwa i oglądam zaległe seriale i rozleniwiłam się tak bardzo że nie chce mi się iść suchego prania zebrać. Zgłodniałam i nawet nie chce mi się iść gołąbka odgrzać
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę .. http://londynek.net/wiadomosci/Papie...dnews_id=18545
chyba wydrukuje i dam poczytać tutejszemu księdzu
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dla mnie to głupota że księża nie chcą chrzcić dzieci bo rodzice nie mają ślubu, bo matka sama wychowuje dziecko itd |
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Umieram
moje plecy odmawiają kompletnie posłuszeństwa po dzisiejszym dniu, najpierw sprzątanie, pranie i prasowanie ![]() Wrzucam Wam fotki łóżeczka Zuzki z przybraniem ale nad tym ochraniaczem zastanawiam się na samym początku bo mi będzie zasłaniać małą, chyba że obróce łóżeczko.Brakuje jeszcze naklejki na ścianę, ale niewiadomo kiedy będzie, karuzelka czeka też ale narazie nie zakładam
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Troche jestem w szoku.
Jak to ze rodzicom bez slubu odmawiaja - to jeszcze w jakis tam sposob mozna zrozumiec , tak samotnej matce?? Ja chyba jestem jakas inna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymamy kciuki dalej za adoosienke. Dostałam smsa
"Dziewczyny dziekuje za kciuki i wsparcie. Czuje sie lepiej. Kubus nigdzie sie nie wybiera Ale podobno male sa szanse na wyjscie jutro a mamy jutro z mezem I rocznice slubu ;( bede sie na porannym obchodzie starala wyjsc i za to proszeeee o kciukii - zebym chociaz rocznicowa kolacje z mezem mogla zjesc w domu przy swiecach a nie przy szpitalnym swietle "
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nią i maluszka
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
25 stron
Ale nadrobiłam ![]() issia - chętnie oddam kilka rozmiarów piersi! ![]() ryba - dobrze, że udało Ci się uniknąć szpitala. Ale lekarz to chyba jakiś pogięty - dieta w ciąży? ![]() motylek - b.ładny wózek pepper - super ciuszki! A szlafroczek przyda się choćby na basenie gdybyście chcieli z maluchem pójść Antibia - ooo, 4Rider! Jeden z moich typów I jak?Angie - Niech akcja skurczowa przystopuje adoosienka - super położna ![]() domii - bardzo ładne zdjęcia Ale skoro to już trzecie poronienie, to zdecydowanie powinna zrobić jakieś badania motylek - super z tymi wygranymi Ogromna oszczędność, radość i satysfakcja ![]() lubieolowki - piękne fotki ktosiula - fajnie, że sprzedawca bez problemu wymieni uszkodzoną część ![]() nasturcja - jak impreza? Ujeździłaś byczka? ![]() edit: Doczytałam. Trzymaj się i odpoczywaj Kociak - płyn do płukania Dzidziuś kupiłam w Realu, ale w sumie nigdzie indziej go nie szukałam. Widziałam też na all, ale jeśli miałabyś tylko jego kupować, to z przesyłką się kompletnie nie opłaca. Kabriela - pochwal się motylkami i literkami ryba - koty i mycie podłóg U mnie zdecydowanie nie idzie to w parze!sorento - witaj ![]() kyte - super płaszczyk ![]() lusesita - a to niespodzianka! Ciekawe, co będzie ostatecznie ![]() basia - pięknie dzieciaki rosną! I śliczne imiona! magalska - piękny kącik Bruna! I śliczny brzucho! A ochraniacz chyba sama taki u Ciebie zamówię! ![]() Te pojemniki sama oglądałam w ikei ale uznałam, że takie surowe są trochę... A teraz stwierdzam, że by mi się przydały pepper - śliczny navington A powiedz, jak spacerówka na żywo? Nie wydaje się wąska i mała? Bo ja mam wrażenie, że roczne dziecko będzie w niej siedzieć jak sardynka ![]()
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
ryba - ja jestem zadowolona z internetu z netii
![]() babku - nie pobiłaś jeszcze rekordu rachunku u r_p77 - ja mam do zapłaty niespełna 550zł ![]() paulina - na pewno wszystko będzie dobrze 1200g to spora waga dzidzia - Gorsze dni? adoosienka - trzymajcie się i wracajcie jeszcze w dwupaku! pepper - jaki mały brzuszek! W bluzce i bez to ten sam? ![]() niunia - brawo za kolejny tydzień/m-c/trymestr Ale sobie wypucowałaś kuchenkę! Ciekawe, na jak długo ![]() ryba - ale miałaś pobudki ![]() Anoula - przykra historia z fryzjerką ![]() MissTriss - o kurcze, ale pralka zrobiła psikusa! Nieźle bym się wkurzyła, najbardziej chyba tym sprzątaniem maomami - śliczne łóżeczko Mamy saaaaajjjjjgggooooooonnnn n! Zachciało mi się malowania kuchni A poza tym od wczoraj leci nam 33tc
|
#1123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał...[/QUOTE] Za rocznicę odpoczywaj sobie spokojnie! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ewentualnie przeciągnij sobie ten ochraniacz tak zeby z jednej strony go nie było, a z góry(nad główką) i drugiego boku był na początku.. a swoja drogą ślicznie to wygląda ! ![]() Cytat:
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przepraszam Was że takie ciemne ale mój aparat w telefonie niestety wieczorną porą robi beznadziejne zdjęcia, mimo że lampa włączona
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo wide ze napisałam to samo o tym ochraniaczu co Ty- wybacz. :P
No kurcze mój mąż kiedyś tez miał netię i nie był jakoś mega niezadowolony, jedyne co mówił to ze TV sie nie opłaca ( no i nam faktycznie sie nie opłaciło ) ale teraz to jakas masakra... nie dość że długo czekałam na podłączenie, to jeszcze jakość też nie ciekawa... może mają mnie dość i dlatego mam takie problemy :/ za tydzień! :P kupiłam sobie jabłuszka, winogrona arbuzka a mąż znó kupił sobie z promocji jakieś ciastka maślane, z adwokatem, pierniki Nachodziłam sie jak głupia, zrobiłam sernik z galaretką agrestową, sałatkę z zupek chińskich, obiad , Pozmywałam posprzątałam, przywiozłam odkurzacz i nie daje rady ... dopiero teraz mam chwile zeby usiąść i odpocząć. Dziewczyny- czy to normalne że mam mega ilości śluzu ? (biały) ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Maomami- a zamienić stronami? niech ma główkę po drugiej stronie łóżeczka.. wtedy przez szczebelki spokojnie ją dojrzysz
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze zobaczymy jak to będzie, to już mały pikuś
![]() Mąż teraz przyjechał z [racy, zobaczy co wymodziłam, oceni, doradzi mam nadzieje
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo szwagierki, wróciła wczoraj ze szpitala, ma przeczekać weekend w domu i zgłosić się do szpitala u nas na zabieg... Dzisiaj teściowa u niej była, niedawno wróciła... TŻ poszedł do kuchni i podsłuchałam kawałek rozmowy i choć to wszystko doskonale rozumiem zrobiło mi się przykro kiedy usłyszałam "Basia powiedziała otwarcie że tutaj nie przyjedzie bo mieszka z nami Dominika". Rozumiem że po kolejnej stracie ciężko jej patrzeć na mój brzuch i na to jak cieszę się z przygotowań na przyjście na świat Jaśka ale mimo to zrobiło mi się przykro, znów poczułam się winna bo ja będę mieć dziecko a ona nie może
|
|
|
|
|
#1128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku podobają mi się wszystkie łóżeczka Cytat:
Cytat:
za tydzień![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się jej nie dziwie, ale zrobiło mi się po prostu bardzo przykro bo poczułam się tak jakbym to ja była wszystkiemu winna
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ślicznotki!
Jak spędziłyście sobotę? U mnie mimo iż do południa nie było zbyt fajnie to później pojechałam z mężem do Casto (kupiliśmy farbę do sypialni, pooglądaliśmy dekoracje), później do Tesco (myślałam, że będą jakieś wyprzedaże dzidziusiowe, ale nic takiego nie było), a następnie na pyszną pizzę. Zjadłam połowę dużej pizzy i mój brzuch podwoił swoją objętość. ![]() Poczytam co napisałyście do tej pory. |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za oklaski
Nie dawno wróciliśmy z urodzin. Przedpokój mamy pusty,boazeria poki co hest tylko na drzwiach, nie ma juz szafy, nic teraz maz musi przygotować ściany, jak juz przewidziany płytki to trzeba wykładzinę ściągnąć i zerwać stare płytki pcv ![]() W ogole kupilam w kauflandzie plyn do pytania i plukania z Bobini po 8zl za litr. Z tym ze plyn do plukania dla niemowląt powyżej 1 miesiąca. Wyprobuje na córce Aaby plyte mban w takim stanie dziennie ew co drugi dzien. Zależy jak bardzo jest usyfiony po gotowaniu i czy mi sie chce sprzątać... dla AdosienkiOoo koleżanka z pracy napisałam mi, ze bedzie miec córkę termin mna na styczeńAaby gratuluje tygodni
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie bierz tego do siebie kochana nie smutaj się, po prostu potrzeba czasu
|
|
#1133 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie to wygląda ![]() Ja mam problem z ochraniaczem, bo boki łóżeczka mamy zabudowane i nie ma go jak ładnie przywiązać chyba mąż jakieś śrubki przymocuje, żeby można było ładnie zawiązać.Cytat:
mocno zaciśnięte Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba normalne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja oprócz zakupów w tesco, przesiedziałam cały dzień w domu ![]() Teraz siedzimy sobie przy kominku Trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę, żeby jednak wszystko było dobrze
|
||||||
|
|
|
#1134 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za propozycję, ale już sobie poradziłam. Całe pranie (oczywiście nie wyprane) wywiesiłam i wysuszyłam żeby nie gniło w wodzie, bo nie miałam siły na ręczne pranie spodni jeansów. W poniedziałek zamówimy nową pralkę.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42682095]Hej Od wczoraj próbowałam do Was napisać, ale miałam net tylko na telefonie i wyskakiwał mi jakiś błąd.byłam u mamy, poleżałam, ale wczoraj bardzo źle się czułam, pół dnia było mi niedobrze i bolał mnie brzuch, a w dole odczuwałam skurcze- nie mogłam chodzić wyprostowana... Wzięłam nospę, magnez, posiedziałam (bo leżeć nie mogę bo zaraz mnie mdli) i trochę przeszło. Ale za to szarpie mnie blizna po cc z obu stron tak jakby mi ją ktoś chciał oberwać... Okropne uczucie. Wizyta już za tydzień i muszę o tym powiedzieć mojej pani dr Lali. W ogóle to czuję, że to leżenie mi nie pomaga... Źle się czuję, nie jest lepiej. Dziś mamy z mężem 5 rocznicę bycia razem, dla mnie jest ona ważniejsza niż ta ślubu (w styczniu będzie 4), ale on się jakoś nie pali do świętowania, nawet podejrzewałam, że zapomniał...[/QUOTE] za rocznicę. Może mąż jednak nie zapomniał tylko szykuje jakąś niespodziankę. A Ty jeśli źle się czujesz to musisz więcej odpoczywać i dbać o siebie i Maluszka.Cytat:
![]() Gdzie kupiłaś ten proszek i płyn do płukania, bo cena bardzo dobra? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje za kolejny tydzień! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Będziemy trzymać kciuki! Wszystko będzie dobrze! |
|||||||
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj nie miałam czasu wejść na forum, noc przeszła ciężko, od 3 w nocy zero snu, później o 7 już się zwlekłam- mąż się obudził, bazar wielkie zakupy na niedzielne imieniny mojego Taty. Cały dzień w kuchni nie pozwolił mi nawet zajrzeć, prawda jest taka, że dopiero teraz skończyłam ciasto w-z, pierwszy raz je robiłam mam nadzieje, że wyjdzie dobre.
Jutro jeszcze mąż zagniecie kruche ciasto na ciasto ze śliwkami i o 15 mamy imprezę. Mam zamiar zrobić jeszcze prezent, taką wielką kulę- drzewo, w które powbijam na wykałaczki różnego rodzaju owoce zamoczone w dwóch różnych czekoladach: białej i mlecznej. Gratuluję rocznic, też trzymam kciuki za Adosienkę. A jak tylko będę mogła to postaram się nadrobić resztę wiadomości. |
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam na necie takie drzewka z owoców w czekoladzie. Świetnie to wygląda, ale jest dość trudne w przygotowaniu i ewentualnym transporcie. Możesz też zrobić np. bukiet z muffinek. |
|
|
|
|
#1137 | |||
|
Rozeznanie
|
2 dni mnie nie było i nie mam szans Was nadrobić
Zaciśnięte!! ![]() Cytat:
Cytat:
niestety ciężko jest patrzeć jak innym wychodzi, a samemu nie można :/ jedno jest pewne, Ty nie jesteś niczemu winna!! szwagierka z czasem o zrozumie Cytat:
tylko z truskawkami. Pochwal się jutro, bo na pewno zrobią wrażenie! |
|||
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście postaram się cyknąć fotę jak nie zapomnę i w ogóle jak to wszystko uda mi się spiąć w całość. Dziewczyny spadam do łóżka może z tego zmęczenia wreszcie padnę.
Dla mnie zaistniała sytuacja jest dziwna, przed ciążą byłam sową, nocnym markiem ale później Agata postanowiła zmienić moje przyzwyczajenia a teraz ponownie zaczynam siedzenie po nocy to chyba nie jest dobre.... wpadnę do Was jutro....dobrej nocki życzę. |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hejjjj.
Witam sie nocnie. Nie wiem kiedy ten dzień sie skonczył. L. sie zaoferowal, ze weźmie sie za prasowanie (my nie prasujemy po to żeby było proste, tylko żeby wyparzyc chemie po plukaniu i wybić reszte zarazy ).Wyprasowal mi wszystkie body, pajace i spiochy na najbliższe 4-5 miesięcy . Body z długim już posortowalam. Jest koło 60 sztuk .Zostaly kaftany, polspiochy, rzeczy "normalne", pieluchy i koce/reczniki . Kochany jest.Mya , my też mamy bardzo trudny rok. Ale postanowiłam jakis czas temu, że tak ma być a ktos lub cos to kiedyś wyrowna. Wierze w to i nabralam ogromnego dystansu.Zrobiliśmy dziś tez jakies 6km spaceru, byliśmy nad Wisłą bo mamy bardzo blisko. Wymoczylismy nogi (powstal ogromny meander piasku bo woda jest nisko), pokazalismy Malej kilka ciekawostek przyrodniczych. Miły Dzień, choć bardzo meczacy. A teraz czas spać. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byliśmy dzisiaj z mężem oglądać łóżeczka i raczej zdecydujemy się wziąć jakieś tańsze np. coś takiego za około 180 zł http://www.polskaanglia.pl/klups/mKL..._radek_III.jpg Może macie sprawdzonych sprzedawców na all u których zamawiałyście łóżeczka i możecie mi coś polecić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

bo u mnie to tylko pampersy swoje i chusteczki, ewentualnie kremik do pupci. Ciuszki szpitalne mają, myja tez w swoich specyfikach

ja nie mam pojęcia co to za serial
a mam gdzies~! na lene tez pralam i co?

KCIUKI DLA ANI 

a mamy jutro z mezem I rocznice slubu ;( bede sie na porannym obchodzie starala wyjsc 

A powiedz, jak spacerówka na żywo? Nie wydaje się wąska i mała? Bo ja mam wrażenie, że roczne dziecko będzie w niej siedzieć jak sardynka 
1200g to spora waga
W bluzce i bez to ten sam?