|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- któraś wczoraj pisała o promocji na Dady od jutra? czy mi się śniło??
|
|
|
#452 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Nie, to Kejt śni o pieluchach :P ktoś pisał, że od jutra promocja w biedrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
a te pampersy ktore uzywacie to jakie "new born" czy "baby dry"?
![]() czy moze jeszcze inne |
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej laski
![]() Dzisiaj od 5 rano bawilam się we wkładanie smoczka Alkowi, padam na ryj. dotka widziałam że pytałaś o wózek, tak jak misiaczka napisała, w końcu padło na Maritkę Dzisiaj pierwszy spacer, zobaczymy, jak się sprawuje. Dziewczyny po cc: Czy wam też się pojawiało zaraz nad raną takie zgrubienie? Bo mi się pojawiło i z prawej strony boli (ale to pewnie dlatego, że się średnio oszczędzałam, to mam za swojeJutro muszę jechać ściągnąć szwy, już się stresuje, bo albo będę musiała zabrać małego ze sobą, albo zostawić z moja mamą Ale jakoś mi dziko).Nie wiem, kiedy będę w stanie was jako tako nadrobic, byc na biezaco i napisac cos wiecej, niz o sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- A w ogóle nie pochwaliłam się, że Alek to dusza towarzystwa, wczoraj po przyjeździe rodziny tżta zasnął i cały czas spał I uzbierał parę stówek Tż się śmieje, że dobrze nam idzie i trzeba dalej kogoś zapraszac
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie zbiera, bo Hanka droga w utrzymaniu
|
|
|
#458 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
i problem się skończyłCytat:
Cytat:
Ja używałam babydreamów, dady i pampersów. Z czego dady są według mnie najlepsze. Babydreamy są grube jakieś. |
|||||||
|
|
|
#459 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Co do dolegliwości po cc nie pomogę, u mnie sie wszystko zagoilo bardzo szybko i dobrze. Jedynymi moimi problemami są skóra na buzi, rozstepy na brzuchu i wypadajace włosy, ale to nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-09-08 o 10:19 |
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka- ladne buty. Klasyki. Ja bym kupila ale zeby w szafie postawic do kolekcji bo niestety w takich kregoslup nie pozwala chodzic :/
Perse- fajne zakupki. Jestem ciekawa tej karuzeli jak wyglada bo brzmi fajnie. Ja jeszcze nie kupilam i dumam wlasnie. Powiedzcie po co na brzuch na ta mate edukacyjna sie kladzie dzieci? I na ile minut i czy codziennie trzeba? Moj maly strasznie lebkiem macha i sie przewraca na plecki i tylko smoczek go jakos uspokaja, ale nie ze placze tylko robi ah ah ah. Co do Chrztu to wszystkie chrzcicie dzieci? Bo ja chce ochrzcic. My z Tz nie mamy slubu kk. Nie mozemy z Tz sie zgadac w kwesti religii choc oboje w Boga wierzymy. Tz jest ciezki w tej kwestii bardzo. Zostal wychowany w kk ale uwaza sie za Chrzescijanina ogolnie. Do tego oboje medytujemy duzo, upawiamy reiki i joge wiec to z kk sie kloci. No, ale mam nadzieje ze w Pl kosciele ksiadz nie bedzie mi robil problemow. Jak cos pojdziemy do amerykanskiego. W amerykanskim kk nie trzeba isc do spowiedzi zeby pojsc do komunii. No i nawet w Pl nikt nie wymaga jakis karteczek przynalezenia do parafii czy podpisu ze sie wyspowiadalo. Ja z Lamaze mam pajaka i slonika, ale maly srednio zainteresowany. Jaraja go naklejki nad lozeczkiem i czarobiale ramki i cos na suficie, ale ja tego nie widze niestety nie mam juz tego 6zmyslu
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu to tak?
pierwsze słysze. U nas wyznacznikiem jest to czy dziecko stabilnie trzyma glowe lezac na brzuchu. Pediatra tak samo mi mowila te 5 mcy to troche pozno jak dla mnie
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
w takim razie zamawiam większe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
To mój synal po relaksacyjnej kąpieli na gabce-nawet wczoraj pół kąpieli było bez smoczka
![]() Uwielbiam te oczyska!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
My uzywamy podrob no name pampersa 2 i maja ten pasek co zmienia kolor. Sa duzo tansze, a tak samo gowniane jak pampers wiec po co przeplacac
Dla mnie to wszystkie te pieluchy to same shit mowiac najprosciej.Niedlugo kupie eco biodegradowalne i licze, ze beda dobre i nie beda tak dupska odparzac bo podpaski eco sa mega mieciusie. Ogolnie to mam mega dziure w mozgu i ciagle zapominam co chce napisac Chyba czas isc spac. Ja to sie w ogole poddaje z wczesniejszym chodzeniem spac . Moj syn na to nie zezwala poki co, choc dzis byl grzeczny tzn.wczoraj. Znaczy sie dzis bedzie jazda
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
samanta
ja bede chyba chrzcic w polsce, ale nie teraz. jak mala podrosnie i bedzie mogla latac. moze za pol roku... zobaczymy moj tz nie jest chrzczony wcale tweed zgrubienie po prawej stronie tez mam , mi powiedzian ze tam szwy sie schodza i rana zamyka. ja mialam szwy rozpuszczalne, jestem zdziwiona, ze niektóre z was musza jeszcze wycierpiec wyciaganie nici
|
|
|
|
#467 |
|
Konto usunięte
|
Sam mój też ubostwia sufit i naklejki na ścianach.
Wczoraj jak wracaliśmy z zakupów, to mijały nas 2 mega szybkie motory i stwierdzilam, że nie pozwolę Arturkowi na tym jeździć jakby chciał, bo zejde na zawał :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Żadnego konkretnego powodu nie znam, ale tak nam powiedziała położna i chyba jeszcze w tych wszystkich gazetkach tak piszą. A o tej stabilnej głowie to ja nie słyszałam.
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Twee- mi sie z lewej strony takie cos zrobilo
![]() Czuje ze bedzie ostra blizna ![]() Moj dziec 30min.spal. Czy ja mowilam cos o grzecznym synu ?!!!
|
|
#470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No to mnie pocieszyłaś, bo myślałam, że znowu coś narobiłam
![]() Ja też na całej długości, ale pobolewa tylko prawa strona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Silną jesteś kobietką, trzymam za Was bardzo mocno kciuki, za ciebie najmocniej, żebyś miała jak najmniej spadków formy[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42690926]Co do dolegliwości po cc nie pomogę, u mnie sie wszystko zagoilo bardzo szybko i dobrze. Jedynymi moimi problemami są skóra na buzi, rozstepy na brzuchu i wypadajace włosy, ale to nic. [/QUOTE] A propos brzucha, mój wygląda jak kupa dosłownie Normalnie cholery dostaję, jak chodzę i czuję, jak mi lata ta galareta i jeszcze te rozstępy wokół pępka Nie mam pojęcia, jak ja go ogarnę, póki co śmigam jeszcze w majtkach siateczkowych więc naciągam je na cały brzuch i trochę trzymają go w ryzach![]() Cytat:
![]() Ja nie mam co liczyć póki co na ciemne oczka Alka, bo ma granatowe A nuż się zmienią![]() Cytat:
![]() A co do szwów, to mam dwie pętelki, po jednej z każdej strony i położna mówiła, że wystarczy je rozplątać, pociągnąć z jednej strony i szew wychodzi Liczę, że nie będzie masakry, bo już wystarczająco się nacierpiałam
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od jutra Artykuły spożywcze dla dzieci -20% (9-11września) od 12go do 25go MEGA PAKA DADA 49,99zł mini 2 156szt (0,32 zł/szt) midi 3 128szt (0,39 zł/szt) maxi 4 108szt (0,46 zł/szt) Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-09-08 o 10:40 |
||
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie sądziłam ze jeszcze to napisze ale wyspałam się
Majeczka jak usnela po kąpieli o 21:30 to wstala na mleczko po 12, ale ja juz spalam i TZ ja nakarmil, przewinal i utulil do snu. Potem obudziła sie o 5, to ja nakarmilam i z pol godz usypialam (ale byłam juz wyspana więc ok) i potem Maja wstala uwaga uwaga nie o 7 jak zawsze tylko 8:30 ![]() Byłam w szoku. Od razu inaczej poranek wyglada. Zjedlismy we trójkę sniadanie (Maja w hustawce przebierala nogami), spiewalysmy piosenki. Teraz usypia na balkonie a ja juz posprzatalam po śniadaniu i wstawilam zmywarke ![]() Dzień zaczal sie bardzo dobrze
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
hej ja tak na szybko po pomoc
wczoraj nam przytulanki nie wyszły bo mnie strasznie bolało i później zauważyłam krew na bieliźnie, pamiętam ze któraś tez tak miała? i co wtedy? znów do gina czy odczekać? ale niby ginka mówiła ze się zagoiło wszystko ![]()
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Twee, ja nie czułam zdejmowania szwów
![]() Cycki mi wróciły do pracy-sciagnelam całą butelkę medeli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- a nie chce sie sam ochrzcic? Czy mu to wsio ryba?
Bo moja kumpela z Pl nie byla ochrzczona bo starzy jej nie doszli do porozumienia i pozniej jej facet sie oswiadczyl (rodzina mega kk) i lipa bo ona bez chrztu i jej wstyd bylo, a rodzice zostawili jej wybor. Potem bylo ciezko. Tez mialam rozpuszczalne szwy. Wlasnie balam sie ze bede musiala miec cos wyciagane , ale nie uff.Moj maly placze przez sen chyba bedziemy spac razem.
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse i Malaczarnakejt - gratki za cycuchy ![]() Perse - super zakupy Dotka - fajne butki-bierz ![]() Surka, Dzoan - kciuki za imrezki ![]() I wszystkie zainteresowane - nie zjadłam jeszcze Prince Polo W ogóle to śniadanie dopiero zjadłam, a nie śpimy od 7dmej![]() TŻ zajmuje się Małym a ja piorę, zbieram, składam pranie itd. A zaraz idziemy na spacerek Mały dziś już spoko I gada ciągle - do nas, do siebie, do miśków No i piąstki pakuje do buzi od wczoraj Co to oznacza Karolajn? Bo już zapomniałam ![]() A z Lamaze mamy Psiapściółkę Mały ma ją przy przewijaku i bardzo lubi z nią rozmawiać ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Obserwowałam później sytuację i żadne krwawienie się nie pojawiło dlatego nie poszłam do gina. Może było za wcześnie (5 tygodni po porodzie) ![]() Za jakiś czas znów podejmiemy testy i jak sytuacja się powtórzy to na bank umówię się do gina ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- My dziś kończymy 7 tygodni Dokładnie za 7 minut
|
||
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tez mnie bolało zawsze z jednej strony a teraz po 2 tyg nic mnie nie boli. Co do ściągania szwow. Moja mama została z Maja i super sobie poradzila A tu sie okazało ze nic nie bolało i trwało sekundę. Poza tym spotkałam lekarzy którzy sie mną zajmowali i pogadalismy trochę, pytali sie o Majeczkę i zapraszali ponownie także miło wspominam to wyciąganie szwow.W ogóle jak dziwnie było patrzeć na te biedne kobiety chodzące po korytarzach i stekajace. Cieszę sie ze mam to za sobą ![]() tweed a czemu miałas cc?
|
|
|
#479 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jego cala rodzina nigdy nie byla chrzczona, oni sa bez wiary |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Bo mi się pojawiło i z prawej strony boli (ale to pewnie dlatego, że się średnio oszczędzałam, to mam za swoje
Ale jakoś mi dziko).
I uzbierał parę stówek 

wedlug mnie tylko czy ja umiem jeszcze w szpikach chodzic?

, ale nie uff.

i tez mnie bolało zawsze z jednej strony a teraz po 2 tyg nic mnie nie boli.