Panny Młode 2016 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 14:43   #2161
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Panny Młode 2016

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Po pierwsze- nie ma czegoś takiego jak przedszkolanka w odniesieniu do dorosłych osób Przedszkolanką może być mała dziewczynka, która chodzi do przedszkola. Ktoś, kto ją uczy i wychowuje jest nauczycielem przedszkolny bądź nauczycielka przedszkolną. Nie lubię wytykać ludziom błędów językowych ale nazywanie kogoś przedszkolanką to zwykłe nieporozumienie i umniejszanie jego roli nauczyciela.
Po drugie- zapewniam Cię, że absolutnie nikt nie zatrudni w przedszkolu pana, który układa włosy na żelu i nosi dekolt do pępka. Pani zresztą też nie.
Po trzecie- uważasz, że wychowywanie dzieci jest niemęskie? W takim razie ojcowie nie powinni zajmować się swoimi dziećmi. Biada męskości wszystkich tatusiów, którzy z ochotą zabierają swoje pociechy na plac zabaw i jeszcze chcą robić z nimi babki z piasku...
Po czwarte- chyba sama sobie troszkę przeczysz
No i po piąte- w obecnych czasach mało która rodzina może pozwolić sobie na luksus pracującego ojca i zajmującej się domem matki. Absolutna większość rodzin to rodziny, gdzie pracują obie strony. I nie jest to chamstwo czy brak czułości ze strony mężczyzny ale wymóg naszych czasów.
Zresztą nie chciałabym utrzymania rodziny zwalać na barki tżta. O wiele bardziej wolę układ, gdzie oboje pracujemy i w równym stopniu dzielimy się domowymi obowiązkami. To pozwala docenić i pracę zawodową i ciężar domowych obowiązków.
http://pl.wiktionary.org/wiki/przedszkolanka
Pomimo że wikipedia nie jest wyrocznią,to nie mam lepszego "słownika" pod ręką ,ale mnie to już czepianie się słówek,nawet jak to nazwa potoczna,to istnieje i funkcjonuje ona w obrocie i raczej nie jest błędem

Powiedz prosze,gdzie sobie przeczę,bo nie zauważyłam

Wychowanie SWOICH dzieci jest naturalne -kogoś innego-niemęskie i dziwne wg mnie.Tak samo niekobiece jest bycie górnikiem albo mechanikiem,niezależnie od tego,jak ktoś mógłby być w tym dobry.

Co do pracy-hołduję raczej zasadzie,że mężczyzna głównie (podkreślam-głównie) a nie jako jedyny pracuje. Wg mnie kobieta nie powinna utrzymywać rodziny,bo ten obowiązek raczej powinien spoczywać na mężczyźnie.Nie bez powodu nasi tż nie chcą się oświadczać,poki ONI nie będą mieć stałej,dobrej pracy. Nie my. Ja nie mam nic przeciwko przyjęciu oświadczyn gdy ja nie pracuję,bo wiem,że nie mam być tym "filarem".Wiem,że jakąś drobną pracę znajdę,ale to od mężczyzny oczekuję,że zarobi na chlebek przysłowiowy.Moja praca ma być dodatkiem,a nie niezbędną częścią.I nie mówię tu o studentach,gdzie wiadomo,że ledwo się wiąże koniec z końcem,ale o dorosłych ludziach,po studiach ze stałą pracą i pewnym stażem.O ile facetowi 2-3 lata po studiach spokojnie wypada dzielić się z żoną (bo mówię już o małżeństwie,powiedzmy że w związku nie ma takiego obowiązku) kosztami,to uważam,że dorosły facet liczący na pomoc kobiety podczas gdy nie spotkały go żadne okoliczności w stylu - nagła utrata pracy,zdrowia,inne losowe -jest po prostu nieudacznikiem.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Poza tym Gothko wolałabym nie być w skórze osoby uważającej,że kobieta może również utrzymać dom,jeżeli taka kobieta zdecyduje się na dziecko Wtedy to dopiero spadnie na nią wszystko-bo facet dzieckiem pierwsze tygodnie,czy miesiace sie nie zajmie a i kobieta nie ma aż tyle siły na efektywną pracę.Nie wyobrażam sobie sytuacji,że rodzę,przysługuje mi urlop,którego nie mogę wziąć,bo mąż sam nie zarobi na dom. Albo - matka musi zostać pierwsze miesiace z dzieckiem. To też szowinizm? Mężczyzna nie nakarmi piersią,nie ma aż takiego kontaktu,to naturalne.Nie wyobrażam sobie,żeby mój facet nie opiekował się mną i żebym musiała za niego myśleć,albo w takiej sytuacji "równo dzielić wszystkim".Chyba logiczne się wydaje wtedy,że jednak to kobieta zostaje z dzieckiem,a nie facet.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-09-07 o 14:44
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 14:49   #2162
Meitsa
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie patrzę na to, że coś nie niemęskie/niekobiece, bo gdy widzę osobę, która jest w stanie podołać takim zadaniom czuję do nich szacunek. Sama zajmuję się trochę męskimi sprawami i nikt nie postrzegał tego dziwnie, a spotykałam się tylko z uznaniem.

A co do mężczyzn zajmującymi się dziećmi. Wydaje mi się, że byłoby ich więcej tylko który chłopak po liceum myśli żeby iść na taki kierunek studiów Według mnie później odnajdują się w roli opiekuna. W końcu ile się słyszy, że ktoś ma fajnego wujka, do którego dzieci lgną?

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 15:16   #2163
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Powiedz prosze,gdzie sobie przeczę,bo nie zauważyłam

Wychowanie SWOICH dzieci jest naturalne -kogoś innego-niemęskie i dziwne wg mnie.Tak samo niekobiece jest bycie górnikiem albo mechanikiem,niezależnie od tego,jak ktoś mógłby być w tym dobry.
W takim razie instytucja nauczycieli i wychowawców powinna być zlikwidowana; zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn. Bo to dziwne wychowywać cudze dzieci.

Moim zdaniem to właśnie sztywne trzymanie się średniowiecznych ról kobiecych i męskich jest winne tego, że pojawiają się babochłopy i męskie laleczki. Idąc od początku:
Rodzi się dziecko. Ok, facet piersią nie nakarmi. Ale już wszystko inne jak najbardziej może zrobić. Wymówka, że ,,nie ma z dzieckiem takiego kontaktu" to tylko usprawiedliwianie lenistwa. Absolutnie może do dziecka wstawać, kąpać je, przewijać i pokazywać świat- i kontakt z nim się nawiąże. Inna sprawa, że kobiety nie pozwalają facetom przeżywać ojcostwa bo uważają, że one wszystko zrobią lepiej. Dlatego tatuś wycofa się do kąta i straci pierwsze, najważniejsze tygodnie i miesiące z przekonaniem, że poczęcie dziecka to wszystko z jego strony, co mógł zrobić. A dziecko będzie rosło wychuchane i wypielęgnowane pod kobiecymi skrzydłami.
Pójdzie do przedszkola, gdzie znów spotka same kobiety, panie nauczycielki. Znów kobiece schematy, które powielą się później w szkole.
Po szkole domowy obrazek: spracowana mama przy obiedzie, która później zmywa, sprząta, nastawia pranie i prasuje, drugą ręką huśtając młodsze rodzeństwo. Tatuś ,,zapracowany" przed telewizorem- ale skoro nikt się nie skarży, to widocznie tak musi być.
No i wreszcie- nasz młody człowiek dorasta i czasem niespodzianka: jestem mężczyzną Tylko co mam robić jako mężczyzna?

Mieszkałam z takim okazem przez rok. Od początku do końca synek mamusi i mamusia zawsze wszystko robiła w domu Dzwonił do niej co rano pytając, w co się ubrać, radził się mamusi ze wszystkim i nie potrafił nic zrobić. Nie wiedział, jak myje się wannę, jak się zamiata i że trzeba zmieniać ściereczki do wycierania naczyń. Co lepsze, uważał, że to mój obowiązek, bo byłam jedyną dziewczyną w mieszkaniu
I to jest właśnie Twoje zaprzeczenie. Matki robią wszystko w domu, synowie to obserwują i powielają te wzorce w swoim późniejszym, dorosłym życiu. Zawsze mieli ugotowane, posprzątane i czyste majtki w szufladzie więc tego samego oczekują od swoich partnerek i wielkie zdziwienie, gdy ona ośmieli się zaprotestować. Niech synuś uczy się zamiatać od małego. Niech zmywa. Może nie wyjdzie mu to tak ładnie, jak córeczce ale w końcu się nauczy.

Po prostu nie róbmy z facetów na siłę debili, którzy potrafią jedynie zarabiać Nie wmawiajmy sobie i im, że tatuś się nie nadaje do wychowywania dzieci, że nie potrafi sprzątać ani gotować. Nie wyganiajmy ani małych chłopców z kuchni, ani dziewczynek z garażu. Może jakiś mały chłopiec okryje, że jego marzeniem jest zostać kucharzem a mała dziewczynka zapragnie zostać mechanikiem. Oboje się zrealizują i będą szczęśliwymi, dorosłymi ludźmi. A chyba o to w chodzi: żeby wychować szczęśliwe dzieci na szczęśliwych dorosłych, którzy bez problemu odnajdą swoje miejsce w życiu.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
A co do mężczyzn zajmującymi się dziećmi. Wydaje mi się, że byłoby ich więcej tylko który chłopak po liceum myśli żeby iść na taki kierunek studiów Według mnie później odnajdują się w roli opiekuna. W końcu ile się słyszy, że ktoś ma fajnego wujka, do którego dzieci lgną?
Miałyśmy JEDNEGO chłopaka na studiach Co prawda zaocznych ale był

Mój brat też raz poszedł ze mną na praktyki bo akurat byłam u jego nauczycielki z przedszkola. Dzieciaki od razu przybiegły, pokazywały mu zabawki i nie chciały wypuścić Bo ,,pan w przedszkolu" to było coś nowego, fajniejszego. Coś, czego brakowało.
Dzieci potrzebują wzorców męskich i kobiecych i powinno im się umożliwiać ich obserwację.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 15:36   #2164
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Mieszkałam z takim okazem przez rok. Od początku do końca synek mamusi i mamusia zawsze wszystko robiła w domu Dzwonił do niej co rano pytając, w co się ubrać, radził się mamusi ze wszystkim i nie potrafił nic zrobić. Nie wiedział, jak myje się wannę, jak się zamiata i że trzeba zmieniać ściereczki do wycierania naczyń. Co lepsze, uważał, że to mój obowiązek, bo byłam jedyną dziewczyną w mieszkaniu
I to jest właśnie Twoje zaprzeczenie. Matki robią wszystko w domu, synowie to obserwują i powielają te wzorce w swoim późniejszym, dorosłym życiu. Zawsze mieli ugotowane, posprzątane i czyste majtki w szufladzie więc tego samego oczekują od swoich partnerek i wielkie zdziwienie, gdy ona ośmieli się zaprotestować. Niech synuś uczy się zamiatać od małego. Niech zmywa. Może nie wyjdzie mu to tak ładnie, jak córeczce ale w końcu się nauczy.
Zgodzę się, że są powielane złe wzorce.
U mnie w domu mama zawsze z odkurzaczem i ścierką latała co weekend i szalała na ojca, że nie pomaga. I tutaj uwaga, pomagał, ale na swój sposób, po prostu nie po jej myśli, więc było źle. Mnie to wszystko się zakodowało i powielam błąd. Tż chce pomagać, a ja się na niego wkurzam, on wtedy też i powie "to rób sama i nie licz, że ci więcej pomogę". Wtedy zapala mi się czerwona lampka i mówię sobie "kobieto, oszalałaś!"

Stary 2013-09-07, 16:15   #2165
lolusl
Japońska rzepa

Gothko mi się wydaje że mówisz o bardzo skrajnym przypadku - kobieta robi WSZYSTKO w domu a mężczyzna NIC, przy tym on tylko zarabia. Ja nie mówię o niczym takim.Tak jest u mnie w domu i ja tego nie praktykuję,bo widzę wady. Ja nie rozumiem oburzenia,że robi się coś,co od zawsze robiły kobiety,a teraz nagle jest wielkie halo i faceci też muszą,żeby było równo.Ja nie czuję się gorsza,że ugotuję obiad.Jak TŻ zrobi,to miło,ale nie oczekuję od niego,że będzie robił 1/2 na równo ze mną,żebym broń boże nie czuła się gorsza albo "kobieca".I a propos zarabiania mówię,że facet powinien zarabiać większość. Nie,że kobieta ma siedzieć w domu i niańczyć dzieci TYLKO i wyłącznie. A to bardzo duża różnica.
It never fails.
Stary 2013-09-07, 22:04   #2166
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

W ramach poszukiwań pracy poszły kolejne trzy CV w świat...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-07, 22:28   #2167
lolusl
Japońska rzepa

Jadę jutro na moją lwią skałę Trzymajcie kciuki,żebym weszła i zeszła
It never fails.
Stary 2013-09-07, 22:32   #2168
Meitsa
Zakorzenienie

U mnie Tż. wrócił chory z pracy, ja nadal nie wyzdrowialam
Nie wiem jak jutro mamy gdziekolwiek iść, a miało byc mierzenia pierscionka

Stary 2013-09-07, 22:37   #2169
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jadę jutro na moją lwią skałę Trzymajcie kciuki,żebym weszła i zeszła

Cytat:
U mnie Tż. wrócił chory z pracy, ja nadal nie wyzdrowialam
Nie wiem jak jutro mamy gdziekolwiek iść, a miało byc mierzenia pierscionka
Oooo Komuś szykują się zaręczyny

My chyba jutro z rana rodzinny wypad na grzyby Nie wiem, jak wstanę
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-07, 23:00   #2170
Meitsa
Zakorzenienie

No w tym roku wątpię, ale wypominalam, ze nawet nie znamy mojego rozmiaru obecnego (ostatni raz mierzylysmy chyba 5 lat temu i miałam rozmiar 7) no i wkurzył sie i powiedział, ze przy najbliższej okazji idziemy mierzyć mi palec

Stary 2013-09-07, 23:18   #2171
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
No w tym roku wątpię, ale wypominalam, ze nawet nie znamy mojego rozmiaru obecnego (ostatni raz mierzylysmy chyba 5 lat temu i miałam rozmiar 7) no i wkurzył sie i powiedział, ze przy najbliższej okazji idziemy mierzyć mi palec
My tak na wiosnę chodziliśmy
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-09-08, 08:43   #2172
Promyk03
Zakorzenienie

hejka laseczki
ale miałam wczoraj super dzień pojechaliśmy na motocross ale nie było fajnie więc wróciliśmy zrobiliśmy grilla i pojechaliśmy do TŻ do domu wypiliśmy piwko i mnie odprowadził ale wiecie co?
po rocznicy zaczynamy pisać maile i dowiadywać się ceny sal

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:10   #2173
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Panny Młode 2016

Wczoraj z Tz i znajomymi byliśmy na festiwalu kolorów sypalismy się kolorowymi proszkqmi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:12   #2174
Promyk03
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2016

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4269037 3]Wczoraj z Tz i znajomymi byliśmy na festiwalu kolorów sypalismy się kolorowymi proszkqmi
[/QUOTE]

ciekawe

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2013-09-08, 10:06   #2175
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
hejka laseczki
ale miałam wczoraj super dzień pojechaliśmy na motocross ale nie było fajnie więc wróciliśmy zrobiliśmy grilla i pojechaliśmy do TŻ do domu wypiliśmy piwko i mnie odprowadził ale wiecie co?
po rocznicy zaczynamy pisać maile i dowiadywać się ceny sal
Jak sam tez sie w to wkreca to super
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4269037 3]Wczoraj z Tz i znajomymi byliśmy na festiwalu kolorów sypalismy się kolorowymi proszkqmi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
o, ja tez chce

Siedzę z farba na głowie

Stary 2013-09-08, 10:11   #2176
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sam tez sie w to wkreca to super

Siedzę z farba na głowie
dla mnie to podstawa żebyśmy oboje szukali i się dowiadywali
jaki kolor?

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2013-09-08, 10:17   #2177
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to podstawa żebyśmy oboje szukali i się dowiadywali
jaki kolor?
Ja na razie sama z siebie wszystkiego sie dowiadywalam i Tż. na pewno sie kręci jak będzie po zareczynach, bo dla niego to będzie znak do działania

Kolor Real Red

Stary 2013-09-08, 10:20   #2178
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie sama z siebie wszystkiego sie dowiadywalam i Tż. na pewno sie kręci jak będzie po zareczynach, bo dla niego to będzie znak do działania

Kolor Real Red
ja póki nie mam pierścionka sama się nic nie dowiaduje zresztą ustaliliśmy że nawet dowiadywać będziemy się razem więc nie chcę nic robić za jego plecami skoro się umówiliśmy

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2013-09-08, 10:44   #2179
white_bear
Pani żona :)

My też będziemy razem się dogadywać po zaręczynach
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:45   #2180
Promyk03
Zakorzenienie

wierzycie w przesądy??
właśnie pobiłam lusterko na 7 części

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Stary 2013-09-08, 10:49   #2181
Meitsa
Zakorzenienie

Ja zrobiłam to tylko dlatego, bo chciałam wiedzieć ile będzie mnie to kosztować i ile czasu przed niektóre rzeczy trzeba załatwić. Tym sposobem uświadomiłam Tża. ze w rok załatwić sie tego nie da jak mieszkamy w UK i przy okazji mam powód do szybszej zmiany pracy

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ja wierze tylko z relacje miedzy znakami zodiaku i znaczenie imion
Wszystko inne wkładam miedzy bajki łącznie z religiami, ale to tylko mój pogląd

Stary 2013-09-08, 14:34   #2182
201604261006
Konto usunięte

czesc Dziewczyny!
przyszłam sie przywitac, pochwalic i pozegnac
Biore slub w planowanym 2014 roku!!! tylko nie w czerwcu jak mialo byc, a 30.08 lub 6.09. Jedziemy we wtorek ogladac sale i zaklepac! Z mama Tż zrobilysmy liste, z Jego strony wyszlo milion piecset osob
Takze żegnam sie z Wami a wracam do PM 2014
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:39   #2183
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny!
Biore slub w planowanym 2014 roku!!! tylko nie w czerwcu jak mialo byc, a 30.08 lub 6.09. Jedziemy we wtorek ogladac sale i zaklepac! Z mama Tż zrobilysmy liste, z Jego strony wyszlo milion piecset osob
Gratulacje Skąd taka nagła zmiana decyzji?
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:33   #2184
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
Gratulacje Skąd taka nagła zmiana decyzji?
Dziekuje tak mialo byc od poczatku ale D. cos odwalilo i chcial za wszystko placic sam a bylismy umowieni na "pozyczke" od rodzicow Tż. takze wszystko bedzie jak mialo byc
Stary 2013-09-08, 15:38   #2185
JustTheOne
Zadomowienie

Cytat:
czesc Dziewczyny!
Ej, zostań z nami! Fajnie będzie mnieć kogoś tuż przed, sporo się dowiemy! I opowiadaj czemu taka zmiana!

Cytat:
wierzycie w przesądy??
właśnie pobiłam lusterko na 7 części
Ja teoretycznie nie wierzę, ale dmucham na zimne

Cytat:

Ja wierze tylko z relacje miedzy znakami zodiaku i znaczenie imion
Wszystko inne wkładam miedzy bajki łącznie z religiami, ale to tylko mój pogląd
Opis mojego imienia pasuje do mnie w 99% . Także też w to wierzę

Wkręciłam się w wysyłanie zapytań do usługodawców, zbieranie ofert i takich tam. Dzięki temu to się robi takie realne . Któregoś wieczora siądzemy razem z TŻ i będziemy wybierać.
To nic, że nie mam jeszcze najważniejszego - sali

Jutro urodziny teściowej (przyszłej). Przyjeżdża TŻ () i jedziemy na imprezkę. Pogoda ma być super to może i grill będzie.
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:01   #2186
Meitsa
Zakorzenienie

Mysza, gratuluje szybkiego ślubu

Tż. dziś mnie zaskoczył. Powiedział, ze w związku z brakiem umiejętności tanecznych zapiszemy sie na kurs tańca, bo nie chce całe wesele ruszać sie jak łamaga ja wszelka naukę tańca chciałam skipnąć, ale jeżeli on chce to czemu nie

Dziś mam dzień kulinarny
Najpierw zrobiłam gofry, do nich tarte jabłka zasmazane z cukrem i cynamonem, a teraz pieke kajzerki

Stary 2013-09-08, 20:01   #2187
upbeat92
Raczkowanie

Cytat:
czesc Dziewczyny!
Gratuluję!

I popieram w 100% zooooostań z nami

upbeat92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:30   #2188
201604261006
Konto usunięte

no tak jak mowilam bylo planowane w 2014 i do tego pomyslu wrocilismy
to bede zagladac i zdawac relacje z tego co sie dzieje
i dziekuję bardzo

Liczylismy gosci i wyszlo prawie 190 osob a tak chcialam male wesele i kompletnie nie wiem o co mam pytac na sali!

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2013-09-08 o 21:01
Stary 2013-09-08, 21:01   #2189
JustTheOne
Zadomowienie

Cytat:
no tak jak mowilam bylo planowane w 2014 i do tego pomyslu wrocilismy
to bede zagladac i zdawac relacje z tego co sie dzieje
i dziekuję bardzo

Liczylismy gosci i wyszlo prawie 190 osob: mdleje: a tak chcialam male wesele i kompletnie nie wiem o co mam pytac na sali!
To zdecydowanie nie będzie małe wesele
Z tego co ja wiem to na pewno:
-cena za "talerzyk" i co jest w tej cenie, kwestia dzieci
- do kiedy trzeba się określić z ostateczną liczbą gości/ menu itd
-ilość dań ciepłych
-kwestia dekoracji
-PARKING!
- czy są jakieś ograniczenia czasowe
-ilość kelenrów

Tyle przyszło mi teraz do głowy, ale dziewczyny pewnie jeszcze pomogą
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:04   #2190
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

sluze pomoca http://taknazawsze.pl/poradnik/rezer...selna,153.html
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości