Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 11:44   #211
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chwalę się - kupiłam sobie kolczyki, takie, jak sobie wymarzyłam

Najpierw zobaczyłam model z wystawy - zachwycił mnie przeogromnie, ale cenę też miał odpowiednią do mojego hrabiowskiego gustu. Cóż, diamenty bez większego przekonania weszłam do środka i znalazłam... bardzo podobny model w wersji niskobudżetowej. Zamiast białego złota i brylantów srebro i cyrkonie w cenie 80 zł. Nie zastanawiałam się jakoś długo.

Kotu też się podobają.

EDIT: logo wizażu zakryło cenę oryginalne kosztowały prawie 3500, to był outlet, więc były przecenione na 2500. Droższe od mojej kiecki
hehe zaczełam czytac ten post od konca i myslałam, ze kupiłas kolczyki za 2,5 tysiaka bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

No właśnie widziałam to wczoraj, i jeśli prognozy będą takie to pewnie też pod koniec roku kupimy.
czekooczekoladamakijaż śliczny ale chyba trochę za mocny na ślub.

Dziewczyny - gratuluję sukni!

Basia - witaj!

Chciałam się pochwalić że mam suknię!!!!!!!!!!
Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie!
Sincerity 3712 salon Demi Lublin, super extra przesympatyczna obsługa
Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą!

Teraz uciekam na grilla, odezwę się pewnie jutro!
OMG! Mamy prawie tę samą suknie! Moja jest bez tych ramiączek, ma gorset w serduszko ale wszystko inne identico Mam model 3621 Sincerity Takze nieskromnie powiem, ze masz śliczną kiecke!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Wiecie co, to ja juz zgupialam... nie wiem sama co zrobic.
Wodka czy ciasto na odchodne jest tez w sumie przewidzine, wiec moze rzeczywiscie nie ma sensu wydawac kasy na cos takiego...
Z drugiej strony impreza bedzie troche "miedzynarodowa", ze wzgledu na mojego TZ, takze pomyslalam o takim akcencie...
a mnie sie tam podobają słoiczki z konfiturą Byłabym zachwycona takim drobiazgiem

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam wkleić, po powrocie z Bułgarii
Prosto z nad morza czarnego
aaale słodko

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Byłam na pierwszym mierzeniu sukien. Niestety wychodzi na to, że koronka mnie strasznie postarza (a szkoda, bo bardzo mi się podoba). Suknie greckie nie wyglądają na mnie ślubnie, raczej coś jak sukienka na garden party. Fason - rybka lub litera A.

Trzy typy z mierzenia w załącznikach (niestety zdjęcia internetowe, a nie własne )
1. Sposabella (bez kwiatka), bardzo piękna suknia w dł. 7/8. Niesamowicie podkreśla talię, spódnica ma świetną graficzną formę. Nie wiem tylko, czy chciałabym krótką suknię.
2. Tres Chic. Robi bardzo szczupłą talię. Skromna, ale ja się zastanawiam, czy nie za skromna, czegoś jej brakuje.
3. Famosa(?) - tutaj nie mam dokładnego zdjęcia, nie znalazłam podobnego modelu. Jak na zdjęciu: rybka z gładkiego materiału z baskinką (baskinka jest mniejsza, nie ma też ozdobnego paska). Dekolt - są zakładki, trochę asymetryczne. Suknia ma ciekawą formę, jest bardzo elegancka, sama się w niej czuję jak dama. Jedyny minus - narzuca eleganckie dekoracje oraz kwiaty ( nie będzie romantycznego bukietu ). I nie wiem, czy mogłabym w niej wywijać szalone hołubce, jak to mam w zwyczaju

W poniedziałek drugie mierzenie, tym razem mam nadzieję trafić na sukienki z mojej wishlisty (Pronoviasy i Rosę Clarę na jedno ramię).
1 i 3, ale 3 dla mnie tez chyba zbyt elegancka... stawiałabym jednak na cos do poszalenia 1 cudna, ale rozumiem wątpliwosci z długościa w ogóle na 1 w tle jest kiecka, która mnie zachwyciła niesamowicie, niestety fotki mają jej kiepskie a jest taka w stylu Wielkiego Gatsby Cudna!
Napewno cos znajdziesz slicznego powodzenia!

Cytat:
nie, nie pisałam tu Suknia mi sie szalenie podobała, ale okazała się zamała, strasznie płakałam przez to, ale sama suknia+ przerobienie wyszłoby tyle co kiecka nowa z wyprzedaży.
Kochana, wiem, ze na fotce niedopasowana, ale mnie ta suknia nie powaliła, moze dobrze ze nie pasowała, moze tak miało byc, bo znajdziesz jakąś super hiper ekstra TRzymam za to mocno kciuki!!!!

Bylismy wczoraj z TZtem u jego kuzyna na wiejskim ognisku z kiełbachami i piwem Robiłam za kierowce i jechałam autem teściowej bo nasze wysiadło (znowu!:P) Ale jestem mega driver:P Impreza super, poznalismy pannę do której kuzyn (nasz świadek przyszły) startował... masakra dobrze ze nic z tego nie wyszło. Dziewczyna kazdego potrafiła do siebie zrazić po 3 zdaniach...co ona to nie kupiła, gdzie nie była, gdzie zaraz nie jedzie, jakim autem jeździ i na jakie góry wchodzi... MASAKRA!!! jestem tak zdegustowana, ze szkoda gadac, bleh.
I TZ kazdemu sie chwalił, ze on sie zeni, ze teraz małzenstwo, slub, rodzina są priorytetem ehhh cudnie, cudnie!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:48   #212
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Dziękuję wszystkim za opinie dot. sukni, kochane jesteście
Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części! Cieszę się, że powstała w końcu nowa, bo dołączyłam do poprzedniej na samym końcu i ciężko było wszystko nadrobić i ogarnąć, a tu może uda mi się być na bieżąco

Może się przypomnę, mam na imię Magda, z TŻ znamy się 7 lat, 3 lata mieszkamy razem, ślub 08.08.2014 r. W tym roku kończę 24 lata.

Sala - jest
Orkiestra - jest
Kamerzysta/fotograf - w trakcie
Barmani - w trakcie
Samochód - jest
Suknia - zacznę się rozglądać w styczniu, bo mam zamiar trochę zrzucić nadprogramowych kg :P
Buty - upatrzone, ze względu na prawie równy wzrost z TŻ piękne baleriny, na obcasie małym może coś też kupię do kościoła i na pierwszy taniec
Zaproszenia i wszelkie dodatki - handmade w trakcie Obecnie projekty na komputerze, zaproszenia już produkuję namacalnie Jeśli chcecie mogę pokazać efekty
Pierwszy taniec - rozglądam się za szkołą tańca i mamy zamiar od października chodzić aż do ślubu :P

Jeśli coś pominęłam to pytajcie, chętnie odpowiem
Witaj super zaproszenia. Gratuluję talentu
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a ja chyba znalazłam piosenkę na pierwszy taniec http://www.youtube.com/watch?v=rywUS-ohqeE Alicia Keys - No one słuchaliśmy płyty Alicii, na której jest m.in ta piosenka na naszych pierwszych randkach tutaj i tekst i melodia pasuje no i te motyle w brzuchu na samo wspomnienie tamtych chwil
Przepiękna piosenka, a jeśli macie z nią związane miłe wspomnienia to tym lepiej
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się? Mam jeszcze opcję iść w sukience ze studniówki, jest bardziej "ozdobna", ale tej opcji wolałabym uniknąć... Zdj sukienki w załączniku (z tym, że na tym manekinie wygląda debilnie trochę). Liczę na Wasze opinie
Jak najbardziej się nada
Cytat:
Byłam na pierwszym mierzeniu sukien. Niestety wychodzi na to, że koronka mnie strasznie postarza (a szkoda, bo bardzo mi się podoba). Suknie greckie nie wyglądają na mnie ślubnie, raczej coś jak sukienka na garden party. Fason - rybka lub litera A.

Trzy typy z mierzenia w załącznikach (niestety zdjęcia internetowe, a nie własne )
1. Sposabella (bez kwiatka), bardzo piękna suknia w dł. 7/8. Niesamowicie podkreśla talię, spódnica ma świetną graficzną formę. Nie wiem tylko, czy chciałabym krótką suknię.
2. Tres Chic. Robi bardzo szczupłą talię. Skromna, ale ja się zastanawiam, czy nie za skromna, czegoś jej brakuje.
3. Famosa(?) - tutaj nie mam dokładnego zdjęcia, nie znalazłam podobnego modelu. Jak na zdjęciu: rybka z gładkiego materiału z baskinką (baskinka jest mniejsza, nie ma też ozdobnego paska). Dekolt - są zakładki, trochę asymetryczne. Suknia ma ciekawą formę, jest bardzo elegancka, sama się w niej czuję jak dama. Jedyny minus - narzuca eleganckie dekoracje oraz kwiaty ( nie będzie romantycznego bukietu ). I nie wiem, czy mogłabym w niej wywijać szalone hołubce, jak to mam w zwyczaju

W poniedziałek drugie mierzenie, tym razem mam nadzieję trafić na sukienki z mojej wishlisty (Pronoviasy i Rosę Clarę na jedno ramię).
Najbardziej podoba mi się pierwsza. Ale jeśli nie jesteś do żadnej przekonana w 100% to szukaj dalej.

Co do prezentów dla gości to my przewidujemy tylko ciasto. Szczerze mówiąc to nie chce mi się szukać czegoś innego. Dla mnie to zbędny wydatek.

Dziewczyny co myślicie o dekoracji sali światłem? Wcześniej się z tym nie spotkałam, koleżanka podrzuciła mi ten pomysł
http://www.google.com/search?ie=UTF-...9Bwiat%C5%82em
Stary 2013-09-08, 11:58   #213
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Małą pomyłka salon znajduje się w gdyni na wielkopolskiej CELEBRITY BRIDAL , tutaj wrzucam Ci ich stronke http://www.celebritybridal.pl/pl/katalog-sukien
i tak chciałam tam się umówić dzięki!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:58   #214
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Jak najbardziej ok ! prosta ale elegancka i do tego ciekawy krój.
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Panna_Izabelasukienka na wesele jest OK, elegancka i bardzo ładny kolor!
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
sukienka jest ok, nie wiem czego od niej chcesz
Dzięki Może faktycznie przesadzam.. Nie byłam nigdy na weselu (pomijając czasy przedszkole-podstawówka), więc nie wiem co i jak się nosi
Cytat:
Melduję się w nowym wątku

Druga najlepsza, wg mnie

Czy rok przed ślubem to nie za wcześnie na wybranie świadkowej, jak się nie ma 100% pewności (mam 99,90%)?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:02   #215
Maglena89
Raczkowanie

anannke chciałam mieć wszystko w jednym stylu. Ciężko było znaleźć taką firmę, która zrobi wszystko, a jeśli już to na pewno za grubą kasę, co samemu wyjdzie jednak taniej, a może i nie, ale ja lubię te przedślubne przygotowania i bardzo cieszą mnie te ręcznie robione przeze mnie rzeczy

vixena ja kupowałam arkusze A4 więc z jednego arkusza jedno zaproszenie bo po rozłożeniu mają 15cm na 28cm bo arkusz nie ma pełnych 30cm. Z reszty papieru, który został wycinałam te kwadraty z przodu, można też z reszty zrobić wizytówki czy wkładkę z prośbą o pieniądze także nic się nie marnuje Do wycinania dziewczyny polecały długą linijkę i nóż do tapet lub specjalną matę do cięcia wraz z nożykiem, kupiłam na all... za ok. 15 zł: http://allegro.pl/zestaw-do-ciecia-m...514182335.html

Ad rem odpisali Ci z Projektu Ślub? mnie też oni zauroczyli, ale po przesłaniu cennika szybko otrzeźwiałam, bo za zaproszenie jakie mi się podobało 11 zł za sztukę + za personalizację i za wszystko trzeba dopłacać. Jak nie odpisali chętnie prześlę Ci cenniki. Uważam, że zaproszenie za 15 zł to sporo, do tego winietki, podziękowania, menu to zrobi się kolosalna suma.
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:02   #216
velika
Winter is coming

Ja byłam przeciwna prezentom dla gości, dopóki moi rodzice nie wrócili z lipcowego wesela z takimi właśnie bzdurnymi czekoladkami, zachwyceni, że coś takiego było mało to kosztuje, może zamówię jakąś taką pierdołę, czekoladki właśnie, bo własnoręcznie to ja nic nie robię, tylko nalewki czasem, ale one się nadają do konsumpcji przez normalnych ludzi
A ciasto na pewno też będę rozdawać, zamówię jakieś ładne pudełka i już ;]
Dzisiaj idziemy na pierwsze nauki z moim, już się boję

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:05   #217
say-hello
Zakorzenienie

kolekcja Soft 2014 Rosa Clara

http://twojasuknia.pl/Rosa-Clara,Soft-2014,180,702.html

mogłabym mieć każdą
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:09   #218
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja byłam przeciwna prezentom dla gości, dopóki moi rodzice nie wrócili z lipcowego wesela z takimi właśnie bzdurnymi czekoladkami, zachwyceni, że coś takiego było mało to kosztuje, może zamówię jakąś taką pierdołę, czekoladki właśnie, bo własnoręcznie to ja nic nie robię, tylko nalewki czasem, ale one się nadają do konsumpcji przez normalnych ludzi
A ciasto na pewno też będę rozdawać, zamówię jakieś ładne pudełka i już ;]
Dzisiaj idziemy na pierwsze nauki z moim, już się boję
Ja też myślałam o takich mini czekoladkach, na all... jest kilka sprzedawców, koszt chyba niecałe 2 zł, a można samemu zaprojektować opakowanie

Trzymam kciuki za nauki! My rozpoczynamy jutro!

_________________________ __
Czy to prawda, że jeśli dwie osoby zawierające związek małżeński w ostatniej klasie szkoły średniej miały religię są zwolnione z nauk przedmałżeńskich??? Bo tak gdzieś wyczytałam w necie i nie wiem czy jutro pytać o to księdza czy lepiej sobie odpuścić, bo może mnie zjechać z góry na dół, że ślub chcemy, ale nauki już nam śmierdzą i nie wiem jak ma się to do 3ch spotkań w poradni przedmałżeńskiej, ale wydaje mi się, że spotkania w poradni muszą być. Czy u Was też są one płatne? U mnie wymagane są 3 spotkania, płatne po 20 zł od osoby + 15 zł za materiały.
Stary 2013-09-08, 12:11   #219
gornek
Zakorzenienie

Witam w ten niedzielny sloneczny poranek, widzialam ze któras pisala o wiejsim stole, sama sie nad nim zastanawiam, bo Warszawka chetnie zapewne by zjadla cos takiego, ale sama nie wiem czy jest sens, skoro Pani z sali mowila, ze jedzenia jest tyle zawze ze sporo zostaje,. A i ile mniej wiecej kosztuje takie wiejskie stoisko ?
Ja mam cos problem z kamerzysta, myslalam, ze wszsyto jest zalatwione, ale mhm cos sie nie odzywa, mialam teraz jechac i dac mu zalicze, ale chyba wysle brata i tate :p oni potrafia takie rzeczy zalatwiac, jak nie ten to znajde innego :d

Co do kursow, probuje sie zapisac do pallotynow w Wawie na Skaryszewskiej, ale nadal nie maja zapisów ;/ jak do nich sie nie dostane musze poszukac czegos innego weekedowego.

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:13
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:11   #220
Dotka90
Zakorzenienie

Heeeeej, wróciłam Było CUDNIE!

Nie mam siły nadrabiać
Działo się coś ciekawego? Ktoś się rozstał, zaręczył, w ciązy, ktoraś kupiła kieckę?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:16   #221
ana909
Erudycja

my na poprzedniej sali mielismy dekoracje swiatlem w cenie. Fajna sprawa, mozna nadac calkiem inny klimat zmieniajac tylko kolor podswietlenia. Na obecnej tego nie ma, podejrzewam ze skonczy sie na laserach od zespolu tylko
Stary 2013-09-08, 12:19   #222
alloffkowa
Zakorzenienie

ja już się nie mogę doczekać jutra, mam nadzieję że znajde tą jedyną
Verunka dziękuję za opinie, wiem że kiecka jako kiecka może szału nie robi, ale jak patrzę na siebie w niej w życiu bym nie powiedziała że jest w niej baba która nosi rozmiar 44, może dlatego tak ją pokochałam.
dla porównania wklejam foto z mierzenia jednej kiecki w salonie, i widzę grubą siebie na nim. może to wina tych ramiączek od kiecki i tego że jest za długa, no ale ja widzę okropną siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00134.jpg (28,7 KB, 62 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:19   #223
ana909
Erudycja

Panna Izabela ja swoja wybrałam troche wczesniej niz rok, nawet chyba poltora... i szczerze mowiac chetnie bym zmienila gdybym miala na kogo ;/ w sumie wybaralam ją bo znam ją cale zycie ale srednio się interesuje moim slubem.Moja przyjaciolka ktora zawsze chcialam na swiadkową od dugiego czasu ma mnie gdzies wiec nawet mysle jej nie zapraszac ale by było ostatni raz widzialam ją chyba w czerwcu a mieszkamy cale 15 minut drogi od siebie.

alloffkowa zdecydowanie wina ramiączek

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:21
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:20   #224
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
widzialam ze któras pisala o wiejsim stole, sama sie nad nim zastanawiam, bo Warszawka chetnie zapewne by zjadla cos takiego, ale sama nie wiem czy jest sens, skoro Pani z sali mowila, ze jedzenia jest tyle zawze ze sporo zostaje,. A i ile mniej wiecej kosztuje takie wiejskie stoisko ?
My też będziemy mieli wiejski stół, wstępnie było to 15 zł od osoby, ale menadżer sali powiedział, że jak już będziemy mieli ostateczną listę gości to zgłosić się do niego i on wszystko powie co, jak i ile i nam doradzi, bo wiadomo, że np. bez sensu płacić za dzieciaki, które nie będą tego jadły. Ma nam doradzić tak, żeby było dobrze, nie za dużo, ale też żeby nie brakło. Ufam mu, mam nadzieję, że się nie zawiodę
Stary 2013-09-08, 12:24   #225
enzunio
BAN stały

U nas stoły wiejskie nie mają powodzenia na weselach, moja rodzina jest ze wsi, mają takie rarytasy na co dzień Ale to nie jest duży koszt u nas, ok.900 zł. My bierzemy dzika za 14 zł/os
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:25   #226
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja sie tylk melduje w nowym wątku
Mam dziś wolne,, ale nadal nie mam na nic sily. Dodatkowo dziś zmarł mój wujek jestem w podłym nastroju...

Przesylam buziaki Wam wszystkim
Trzymaj sie pysia

Cytat:
u mnie następnym krokiem jest kiecka, mam nadzieję że jutro albo po jutrze będe mogła się już pochwalić tą jedyną !! potem projekt zaproszeń, za 2 miesiące dajemy pierwszej osobie. a potem nie wiem
Ja pierwsze zaproszenie wyśle do Ameryki jakieś 4 mce przed weselem

Stołu wiejskiego my nie chcemy , a ciasto dla gości dajemy mimo że poprawiny robimy. U nas taki zwyczaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:27
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:28   #227
gornek
Zakorzenienie

Ja zaproszenia daje juz w grudniu, mimo ze slub w maju, niestety do polowy stycznia musze powiedziec ile osob nocuje, dlatego musze tak wczesnie ;/
Stary 2013-09-08, 12:29   #228
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Trzymaj sie pysia

Ja pierwsze zaproszenie wyśle do Ameryki jakieś 4 mce przed weselem

Stołu wiejskiego my nie chcemy , a ciasto dla gości dajemy mimo że poprawiny robimy. U nas taki zwyczaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gdybym ja chciała wysyłać pewnie też bym tak zrobiła, ale nie wyobrażam sobie widząc tego znajomego na żywo, nie dać mu zaproszenia.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 12:29   #229
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
anannke chciałam mieć wszystko w jednym stylu. Ciężko było znaleźć taką firmę, która zrobi wszystko, a jeśli już to na pewno za grubą kasę, co samemu wyjdzie jednak taniej, a może i nie, ale ja lubię te przedślubne przygotowania i bardzo cieszą mnie te ręcznie robione przeze mnie rzeczy
Nie no jasne - ja myślę że to może nie być takie proste jak ktoś chce coś bardziej skomplikowanego a nie miał z tym do czynienia wcześniej ani nie ma narzędzi

Cytat:
Ja też myślałam o takich mini czekoladkach, na all... jest kilka sprzedawców, koszt chyba niecałe 2 zł, a można samemu zaprojektować opakowanie

Trzymam kciuki za nauki! My rozpoczynamy jutro!

_________________________ __
Czy to prawda, że jeśli dwie osoby zawierające związek małżeński w ostatniej klasie szkoły średniej miały religię są zwolnione z nauk przedmałżeńskich??? Bo tak gdzieś wyczytałam w necie i nie wiem czy jutro pytać o to księdza czy lepiej sobie odpuścić, bo może mnie zjechać z góry na dół, że ślub chcemy, ale nauki już nam śmierdzą i nie wiem jak ma się to do 3ch spotkań w poradni przedmałżeńskiej, ale wydaje mi się, że spotkania w poradni muszą być. Czy u Was też są one płatne? U mnie wymagane są 3 spotkania, płatne po 20 zł od osoby + 15 zł za materiały.
Podobno w niektórych szkołach średnich w ostatniej klasie są na religii takie jakby kursy przedmałżeńskie i wtedy ma się z tego papierek i w niektórych parafiach uznają to. My po pierwsze czegoś takiego nie mieliśmy a po drugie na stronie parafii pisze co mają przynieść przyszli małżonkowie i jakie dokumenty są potrzebne i pisze o zaświadczeniu z kursu przedmałżeńskiego więc dla mnie to równoznaczne że kurs trzeba ukończyć. Możesz tam poszukać informacji. Ja byłam na naukach weekendowych i były płatne...

Cytat:
Verunka dziękuję za opinie, wiem że kiecka jako kiecka może szału nie robi, ale jak patrzę na siebie w niej w życiu bym nie powiedziała że jest w niej baba która nosi rozmiar 44, może dlatego tak ją pokochałam.
dla porównania wklejam foto z mierzenia jednej kiecki w salonie, i widzę grubą siebie na nim. może to wina tych ramiączek od kiecki i tego że jest za długa, no ale ja widzę okropną siebie
Myślę że to zależne od fasonu a nie tamtej konkretnej sukienki - poszukaj podobnej do tamtej - na pewno ci się uda

Pysia współczuję

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:31
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:30   #230
Maglena89
Raczkowanie

Też mam problem ze świadkami. Rodzice TŻ są przekonani, że będzie to TŻta brat i moja siostra. Ja jednak mam mieszane uczucia. Chciałabym aby świadkowa towarzyszyła mi we wszystkich przygotowaniach, a podczas ślubu była moją prawą ręką. Problem jest taki, że siostra mieszka za granicą i przyjedzie na sam ślub, może kilka dni wcześniej... Brat TŻta z kolei kompletnie mi nie pasuje do tej roli, cichy, skryty, wstydliwy... a chciałabym, aby chodził, zapraszał gości do zabawy itd. a nie siedział i się nie odzywał... Ehh może przesadzam, ale nie chcę mieć w dniu ślubu wszystkiego na swojej głowie, a lubię gdy wszystko jest dopilnowane i zapięte na ostatni guzik... Wiem też, że jak nie wybierzemy ich na świadków to na pewno się obrażą, bo oboje na to liczą, że to oni nimi zostaną. Może w tym wypadku poprosić dodatkowo jakąś koleżankę/przyjaciółkę o pomoc aby wszystkiego pilnowała?
Stary 2013-09-08, 12:31   #231
enzunio
BAN stały

Alloffkowa najważniejsze, żebyś czuła się pięknie, to Twój dzień i musisz czuć się pewnie w swoim ciele ( i sukience)
Stary 2013-09-08, 12:34   #232
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Ja zaproszenia daje juz w grudniu, mimo ze slub w maju, niestety do polowy stycznia musze powiedziec ile osob nocuje, dlatego musze tak wczesnie ;/
Ja ślub 08. sierpnia, a zaproszenia będę wręczać w okolicach lutego, ponieważ duża część rodziny przyjezdna, w tym dużo z zagranicy także może uda im się wykupić jakiś tańszy lot. Niektórzy też wcześniej muszą wiedzieć, aby załatwić sobie urlop, a wiem że nie każdy z tym ma tak hop siup, że chce wolne i ma wolne na zawołanie. Potwierdzić mi muszą do 31 maja, bo dwa miesiące przed ślubem też muszę potwierdzić noclegi.
Stary 2013-09-08, 12:36   #233
enzunio
BAN stały

My też mamy dużo rodziny zza granicy i im po prostu powiedzieliśmy kiedy ślub, żeby sobie rezerwowali. Zaproszenia wyślemy cztery miesiące wcześniej

Lecę się przygotowywać na poprawiny
Stary 2013-09-08, 12:37   #234
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Alloffkowa najważniejsze, żebyś czuła się pięknie, to Twój dzień i musisz czuć się pewnie w swoim ciele ( i sukience)
oj, dzi,ękuję, kochane jesteście !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 12:42   #235
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
ramiączka faktycznie okropne, sam fason sukienki fajny, te marszczenia dobrze Ci robią, ale sama nie wiem, bez szału, ale nie okropna! Jesteś dla siebie za surowa
obie te kiecki maja jakoś dziko zabudowaną górę... niby w serduszko i gorset, ale wydają mi sie takie pancerne... masz wiekszy biust niz ja (ja mam mega mały:P) wiec mozesz go jakos uwydatnic, w ogóle spróbuj sie w jakiejs sensownej ksieżniczce One tez fajnie maskują bioderka i pupe, a potrafią niektóre zrobic mega talie i pokazać cyca, nie stresuj sie, kazdy znajdzie cos dla siebie Albo cos w stylu greczynki odcinanej pod biustem?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U nas stoły wiejskie nie mają powodzenia na weselach, moja rodzina jest ze wsi, mają takie rarytasy na co dzień Ale to nie jest duży koszt u nas, ok.900 zł. My bierzemy dzika za 14 zł/os
ooo dzik, fajna opcja My bedziemy miec grilla, zamiast jednego dania gorącego i dopłacamy wtedy 500zl, wiec super opcja dla nas

Dziewczyny! Szukamy z TZtem samochodu... juz nie chcemy w ogóle myslec o tym naszym wraku, kredyt nas mniej kasy i stresu wyniesie niz dokładanie do tamtego złoma... Jeszcze nie zdecydowalismy na stówe, troche jest z tym nerwów, ale kurcze no i tak bysmy po slubie kupowali, wiec najwyzej weźmiemy teraz na raty a po slubie spłacimy całosc, albo wieksza czesc... nie wiem, trzymajcie kciuki

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:44
Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:45   #236
gornek
Zakorzenienie

Hehe my szukamy samochodu na wesele, to to blizej lutego zaczniemy sie rozgladac no i za takim dla nas, ale moj TZ juz wie jaki chce, niestety sporo bedzie nas to kosztowalo bo chce audi a6, tymbardziej ze chce kombi, juz z mysla o powiekszeniu rodziny. Drogie ale coz, juz na inne nie chce patrzec.
Stary 2013-09-08, 12:47   #237
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ramiączka faktycznie okropne, sam fason sukienki fajny, te marszczenia dobrze Ci robią, ale sama nie wiem, bez szału, ale nie okropna! Jesteś dla siebie za surowa
obie te kiecki maja jakoś dziko zabudowaną górę... niby w serduszko i gorset, ale wydają mi sie takie pancerne... masz wiekszy biust niz ja (ja mam mega mały:P) wiec mozesz go jakos uwydatnic, w ogóle spróbuj sie w jakiejs sensownej ksieżniczce One tez fajnie maskują bioderka i pupe, a potrafią niektóre zrobic mega talie i pokazać cyca, nie stresuj sie, kazdy znajdzie cos dla siebie Albo cos w stylu greczynki odcinanej pod biustem?

ooo dzik, fajna opcja My bedziemy miec grilla, zamiast jednego dania gorącego i dopłacamy wtedy 500zl, wiec super opcja dla nas

Dziewczyny! Szukamy z TZtem samochodu... juz nie chcemy w ogóle myslec o tym naszym wraku, kredyt nas mniej kasy i stresu wyniesie niz dokładanie do tamtego złoma... Jeszcze nie zdecydowalismy na stówe, troche jest z tym nerwów, ale kurcze no i tak bysmy po slubie kupowali, wiec najwyzej weźmiemy teraz na raty a po slubie spłacimy całosc, albo wieksza czesc... nie wiem, trzymajcie kciuki
grecka podejrzewam że odpada, mam kilka takich bluzek odcicnanych pod biustem, sukienki też dwie chyba i wyglądam w nich jak w ciąży
księżniczkom nie mówię nie, podobają mi się, no i lubię sukienki i bluzki z zaznaczoną talią. ale wiecie jak to jest... wszystko wyjdzie w praniu
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 12:54   #238
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, bo my jesteśmy w podobnej sytuacji. Co prawda ja mam samochód, lanosa rocznik 1998, ale w bardzo dobrym stanie i ledwo 120000 przebiegu, ale on tyle pali A gazu zakładać do niego nie chcemy, bo szkoda inwestować w piętnastolatka.
Ale szukanie auta to koszmar, liczę na to, że ojciec chłopa nam odsprzeda swoją lagunę () i sobie kupi jakiś mniejszy, a jak nie, to będziemy poszukiwać... Ale ta laguna jest mega no i automat w dodatku kupił ją tanio na mega farcie, więc zmieścimy się naszym budżecie...

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:56
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:54   #239
Dotka90
Zakorzenienie

Allofkowa, księżniczka odcięta w dobrym miejscu robi mega świetną figurę!
Ja noszę 42/44, szczupła nie jestem, a w księżniczce wyglądałam obłędnie
Grunt to dobry gorset i w dobrym miejscu odcięty, trzeba mierzyć.
Bo mierzyłam np. księżniczkę i minimalnie za wysoko odcięty gorset uwydatniał biodra i robił taki 'schodek' między talią, a biodrami.
A ta moja piękna robi fajne, gładkie przejście między wąską talią, a szerszymi biodrami.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:54   #240
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Hehe my szukamy samochodu na wesele, to to blizej lutego zaczniemy sie rozgladac no i za takim dla nas, ale moj TZ juz wie jaki chce, niestety sporo bedzie nas to kosztowalo bo chce audi a6, tymbardziej ze chce kombi, juz z mysla o powiekszeniu rodziny. Drogie ale coz, juz na inne nie chce patrzec.
Widzę, że nie tylko u nas po ślubie zmiana samochodu Mój też nie chce patrzeć na nic innego jak na BMW seria 3 lub 5, teraz jeździmy też właśnie beemką i mówi za nic w świecie nic innego tylko BMW albo Audi właśnie A6 tyle, że marzy mi się biała no i limuzyna, nie kombi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości