Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 12:55   #241
velika
Winter is coming

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ramiączka faktycznie okropne, sam fason sukienki fajny, te marszczenia dobrze Ci robią, ale sama nie wiem, bez szału, ale nie okropna! Jesteś dla siebie za surowa
obie te kiecki maja jakoś dziko zabudowaną górę... niby w serduszko i gorset, ale wydają mi sie takie pancerne... masz wiekszy biust niz ja (ja mam mega mały:P) wiec mozesz go jakos uwydatnic, w ogóle spróbuj sie w jakiejs sensownej ksieżniczce One tez fajnie maskują bioderka i pupe, a potrafią niektóre zrobic mega talie i pokazać cyca, nie stresuj sie, kazdy znajdzie cos dla siebie Albo cos w stylu greczynki odcinanej pod biustem?
podpisuję się pod tym, też bym chciała zobaczyć alloffkową w księżniczce

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:57   #242
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Allofkowa, księżniczka odcięta w dobrym miejscu robi mega świetną figurę!
Ja noszę 42/44, szczupła nie jestem, a w księżniczce wyglądałam obłędnie
Grunt to dobry gorset i w dobrym miejscu odcięty, trzeba mierzyć.
Bo mierzyłam np. księżniczkę i minimalnie za wysoko odcięty gorset uwydatniał biodra i robił taki 'schodek' między talią, a biodrami.
A ta moja piękna robi fajne, gładkie przejście między wąską talią, a szerszymi biodrami.
Dotka, przepraszam jeśli wstawiałaś zdjęcie, może przeoczyłam, albo nie kojarzę, mogłabyś mi wysłać na priv??
noszę taki sam rozmiar, jestem mega ciekawa, jak masz inne fotki w przymiarek tez nie poogardzę
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:57   #243
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja już się nie mogę doczekać jutra, mam nadzieję że znajde tą jedyną
Verunka dziękuję za opinie, wiem że kiecka jako kiecka może szału nie robi, ale jak patrzę na siebie w niej w życiu bym nie powiedziała że jest w niej baba która nosi rozmiar 44, może dlatego tak ją pokochałam.
dla porównania wklejam foto z mierzenia jednej kiecki w salonie, i widzę grubą siebie na nim. może to wina tych ramiączek od kiecki i tego że jest za długa, no ale ja widzę okropną siebie
Jak dla mnie to wyglądasz super ale najważniejsze to żebyś ty się czuła dobrze

Pytanie z innej beczki, jeżeli mogę spytać zdjęcie w jakim salonie wykonane? bo jakoś znajomy mi się wydaje ale może się mylę
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:57   #244
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym, też bym chciała zobaczyć alloffkową w księżniczce
aaaj, kusicie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:00   #245
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
U nas za to będzie głównie wino, więc zupełnie nie mam pomyłu jak to liczyć. Ma któraś pomysł?
Szczerze mówiąc, to sama nie wiem.
Muszę się spokojnie zastanowić kto będzie je pił i w jakiej ilości - sama potrafię wypić butelkę w trakcie całej nocy, ale wiem, że będą u nas osoby które będą sączyć jedną lampkę cały wieczór.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że mam suknię!!!!!!!!!!
Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie!
Sincerity 3712 salon Demi Lublin, super extra przesympatyczna obsługa
Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą!
Gratuluję.
Suknia nie w moim stylu, ale wyglądasz przepięknie.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dokładnie! tak naprawdę to tylko my, nasi rodzice, teściowie, może rodzeństwo i świadkowie będą bardziej przeżywać nasz ślub. dla reszty to po prostu ciekawe wydarzenie, ale nie będą tego tak przeżywać ja jako gość zabierałam zawsze do domu wszelkie migdałki w cukrze, gipsowe aniołki zabierałam, ale zazwyczaj albo wyrzucałam do kosza, albo chowałam gdzieś w szufladzie i pozbywałam się ich przy porządkach
my PM, chcemy, żeby wszystko było idealne, dopięte na ostatni guzik... ale tak naprawdę, mało kto to doceni oczywiście warto się starać dla nas samych, dla wspomnień... ale dla mnie prezenciki to zbędny wydatek po prostu.
Prawda.

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
U mnie nie ma zwyczaju dawania żadnych prezentów/paczek, ale zobaczymy jeszcze.
U nas również, co nie powiem nawet mnie cieszy.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się? Mam jeszcze opcję iść w sukience ze studniówki, jest bardziej "ozdobna", ale tej opcji wolałabym uniknąć... Zdj sukienki w załączniku (z tym, że na tym manekinie wygląda debilnie trochę). Liczę na Wasze opinie
Świetna kiecka. Elegancka, ale i z charakterem.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Melduję, że żyję po weselu, choć stopy i biodro odmawiają posłuszeństwa i nie mogę nawet chodzić Na poprawinach skonam Tak t jest siedzieć do końca ... i godzinę dłużej
Widać.. impreza udana!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja sie tylk melduje w nowym wątku
Mam dziś wolne,, ale nadal nie mam na nic sily. Dodatkowo dziś zmarł mój wujek jestem w podłym nastroju...
Moje kondolencje.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przez te cztery lata byłam z TŻtem na 8. weselach i.... następne moje Nareszcie
Ooo jak fajnie.
U nas w tym roku posucha. Byliśmy u mojej Przyjaciółki w kwietniu i tak dalej nic, aż do.. naszego.
W przyszły roku jednak się rusza i my zaczynamy (kwiecień), później jeden kolega (maj), drugi kolega (czerwiec) i moja koleżanka z pracy (wrzesień). Będzie się działo!

Cytat:
Czy rok przed ślubem to nie za wcześnie na wybranie świadkowej, jak się nie ma 100% pewności (mam 99,90%)?
Jak dla mnie może nie tyle za wcześnie co nie podjęłabym tej decyzji gdybym nie była jej pewna.

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Też mam problem ze świadkami. Rodzice TŻ są przekonani, że będzie to TŻta brat i moja siostra. Ja jednak mam mieszane uczucia. Chciałabym aby świadkowa towarzyszyła mi we wszystkich przygotowaniach, a podczas ślubu była moją prawą ręką. Problem jest taki, że siostra mieszka za granicą i przyjedzie na sam ślub, może kilka dni wcześniej... Brat TŻta z kolei kompletnie mi nie pasuje do tej roli, cichy, skryty, wstydliwy... a chciałabym, aby chodził, zapraszał gości do zabawy itd. a nie siedział i się nie odzywał... Ehh może przesadzam, ale nie chcę mieć w dniu ślubu wszystkiego na swojej głowie, a lubię gdy wszystko jest dopilnowane i zapięte na ostatni guzik... Wiem też, że jak nie wybierzemy ich na świadków to na pewno się obrażą, bo oboje na to liczą, że to oni nimi zostaną. Może w tym wypadku poprosić dodatkowo jakąś koleżankę/przyjaciółkę o pomoc aby wszystkiego pilnowała?
Uważam, że to właściwe podejście.
Jak dla mnie funkcja świadków jest bardzo ważna. To mają być osoby zaufane, pomocne, które będą w tym dniu Waszymi oczami i uszami, a nie brat czy siostra tylko dlatego, że nimi są.
Jednocześnie powinny to być bez wątpienia osoby które sobie z tą rolą poradzą - raz będą poniekąd 'duszą towarzystwa', a dwa gdy będzie taka potrzeba poradzą sobie w trudnej sytuacji czy zażegnają jakiś kryzys.

Sama nigdy nie wybrałabym na świadka czy świadkową osoby tylko dlatego, że jest rodzeństwem czy, że liczy na to, że zostanie do tej roli wybrana/y.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:01   #246
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to wyglądasz super ale najważniejsze to żebyś ty się czuła dobrze

Pytanie z innej beczki, jeżeli mogę spytać zdjęcie w jakim salonie wykonane? bo jakoś znajomy mi się wydaje ale może się mylę
Koszalin, Perfect Bride
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:01   #247
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka, przepraszam jeśli wstawiałaś zdjęcie, może przeoczyłam, albo nie kojarzę, mogłabyś mi wysłać na priv??
noszę taki sam rozmiar, jestem mega ciekawa, jak masz inne fotki w przymiarek tez nie poogardzę
Kochana, niestety fotek z przymiarek nie mam, bo suknia jest z nowej kolekcji i nie można było robić zdjęć
Musi Ci wystarczyć moje słowo, że wyglądałam naprawdę no z 30kg mniej
Na potwierdzenie mam słowa TŻta i przyjaciółki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:04   #248
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kochana, niestety fotek z przymiarek nie mam, bo suknia jest z nowej kolekcji i nie można było robić zdjęć
Musi Ci wystarczyć moje słowo, że wyglądałam naprawdę no z 30kg mniej
Na potwierdzenie mam słowa TŻta i przyjaciółki
skoro tak mówisz na pewno nie odmówię sobie przymierzenia księżniczki !
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:05   #249
ijaa
Zakorzenienie

Tak gadacie o tych księżniczkach, że chyba sama też jakąś przymierzę, chociaż jakoś specjalnie do mnie nie przemawiają - nigdy nie widziałam się i nadal nie widzę, w tego typu kiecce.

Stary 2013-09-08, 13:05   #250
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki, bo my jesteśmy w podobnej sytuacji. Co prawda ja mam samochód, lanosa rocznik 1998, ale w bardzo dobrym stanie i ledwo 120000 przebiegu, ale on tyle pali A gazu zakładać do niego nie chcemy, bo szkoda inwestować w piętnastolatka.
Ale szukanie auta to koszmar, liczę na to, że ojciec chłopa nam odsprzeda swoją lagunę () i sobie kupi jakiś mniejszy, a jak nie, to będziemy poszukiwać... Ale ta laguna jest mega no i automat w dodatku kupił ją tanio na mega farcie, więc zmieścimy się naszym budżecie...
hehe dzieki
Jestesmy chyba zdecydowani na Dacie Logan MCV, takie 4 letnie i chyba z dieslem, chcielismy na gaz, ale ludzie na forach moto polecają tego diesla, ze mało pali i nieawaryjny. Ceny spoko bo ok 16 tysiaków, jest meeeega duzy, co przy naszych wojażach, wyprowadzkach i zakupach jest na mega plus. W tym tygodniu TZ dogrywa umowe w robocie i bedziemy sie orientowac w kredycie. No i czesci do niego są dostepne i tanie, no dla nas auto marzenie

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:06   #251
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Czy rok przed ślubem to nie za wcześnie na wybranie świadkowej, jak się nie ma 100% pewności (mam 99,90%)?
Nie sądzę, że za wcześnie skoro jesteś prawie pewna
Ja chciałabym swoja siostrę poprosić, ale tu będzie zgrzyt.. tż ma tez jedną jedyną siostrę i też chce ją poprosić a dwie kobiety przeciez nie będą... Zawsze mi sie wydawało, że świadkową wybiera PMka a świadka TŻ, ale teraz już nie wiem bo mi tż namącił w głowie..

Cytat:
Ad rem odpisali Ci z Projektu Ślub? mnie też oni zauroczyli, ale po przesłaniu cennika szybko otrzeźwiałam, bo za zaproszenie jakie mi się podobało 11 zł za sztukę + za personalizację i za wszystko trzeba dopłacać. Jak nie odpisali chętnie prześlę Ci cenniki. Uważam, że zaproszenie za 15 zł to sporo, do tego winietki, podziękowania, menu to zrobi się kolosalna suma.
oo poproszę o cennik, na razie mi nie odpisali, bo dopiero wczoraj do nich napisałam, podeślę Ci maila na PW Dzięki!
11 zł .. to chyba i tak nie na moją kieszeń...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:06   #252
alloffkowa
Zakorzenienie

mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących suknie na wyprzedażach, za ile kupiłyście tą jedyną?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:10   #253
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Uważam, że to właściwe podejście.
Jak dla mnie funkcja świadków jest bardzo ważna. To mają być osoby zaufane, pomocne, które będą w tym dniu Waszymi oczami i uszami, a nie brat czy siostra tylko dlatego, że nimi są.
Jednocześnie powinny to być bez wątpienia osoby które sobie z tą rolą poradzą - raz będą poniekąd 'duszą towarzystwa', a dwa gdy będzie taka potrzeba poradzą sobie w trudnej sytuacji czy zażegnają jakiś kryzys.

Sama nigdy nie wybrałabym na świadka czy świadkową osoby tylko dlatego, że jest rodzeństwem czy, że liczy na to, że zostanie do tej roli wybrana/y.
Tylko właśnie rodzice TŻta nie dopuszczają do siebie innej myśli, że mogłoby być inaczej, wiem że to debilne, że tym się przejmuję, ale w dużej mierze rodzice i moi i TŻta opłacają nam ślub i chciałabym liczyć się z ich zdaniem, aczkolwiek dobrze wiem, że obie te osoby, nie poradzą sobie, chociażby dlatego, że moja siostra przyjedzie przed samym weselem i nie dam rady jej wszystkiego przekazać co ma do ogarnięcia... Dla nich jest to oczywiste, że świadkami zostaną, jednak nigdy nimi nie byli, sami też nie mieli ślubów kościelnych (siostra moja po cywilnym za granicą, brat TŻta będzie miał 19 lat). Zastanawiam się czy nie wybrać ich na świadków, a dodatkowo nie poprosić przyjaciółki mojej i TŻta dobrego kolegi, którzy będą na naszym weselu, a są samotni, więc będą bez osób towarzyszących, aby zostali tak jakby naszymi "druhnami" i ogarnęli wszystko? Czy to głupio obarczać ich tym, skoro od tego powinni być świadkowie?
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:11   #254
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących suknie na wyprzedażach, za ile kupiłyście tą jedyną?
Moja została przeceniona z 2500 na 1390 zł (właściwie na 1500 ale dostałam rabat za to, że decyduję się na nią wcześniej, a pani likwiduje salon).

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:17
Stary 2013-09-08, 13:13   #255
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
A i ile mniej wiecej kosztuje takie wiejskie stoisko ?
W naszej sali jest za 12 zł od osoby, czyli u nas wyszłoby koło 1000 zł. Wydaje mi się, że to dość sporo, raczej nikt tego nie zje... chociaż właściciel sali powiedział nam, że wszystko, co zostanie po weselu jest dla nas pakowane i zabieramy do domu. Ale co byśmy zrobili z taką ilością kiełbas?

Cytat:
hehe zaczełam czytac ten post od konca i myslałam, ze kupiłas kolczyki za 2,5 tysiaka bardzo ładne
Miewam napady szaleństwa, ale jednak nie aż takie

Cytat:
Dzisiaj idziemy na pierwsze nauki z moim, już się boję
Trzymam kciuki my idziemy dopiero za trzy tygodnie.
Stary 2013-09-08, 13:14   #256
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Moja została przeceniona z 2500 na 1390 zł (właściwie na 1500 ale dostałam rabar za to, że decyduję się na nią wcześniej, a pani likwiduje salon).
aj, super cena !!!!!!! mam coraz większą nadzieję że znajde coś fajnego w miare tanio
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:17   #257
Dotka90
Zakorzenienie

Allofkowa, ja też chciałam znaleźć coś na wyprzedaży, ale niestety, w każdym salonie sprowadzono mnie na ziemię..
Wyprzedaże trwają już jakieś 3 m-ce i w salonach zostały same 'resztki', w niektórych wchodzą już nowe kolekcje.
Także kupienie teraz sukni to już naprawdę duuuże szczęście. Gdybym wiedziała, to poszłabym oglądać sukienki dużo wcześniej, ale mi się wydawało, że wyprzedaże to właśnie wrzesień, październik i zima..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:17   #258
exist_
Zakorzenienie

Alloffkowa ja rozmiar 40 również wyglądałam pięknie w Dotki księżniczce
I to będzie chyba także moja kiecka
Stary 2013-09-08, 13:17   #259
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko właśnie rodzice TŻta nie dopuszczają do siebie innej myśli, że mogłoby być inaczej, wiem że to debilne, że tym się przejmuję, ale w dużej mierze rodzice i moi i TŻta opłacają nam ślub i chciałabym liczyć się z ich zdaniem, aczkolwiek dobrze wiem, że obie te osoby, nie poradzą sobie, chociażby dlatego, że moja siostra przyjedzie przed samym weselem i nie dam rady jej wszystkiego przekazać co ma do ogarnięcia... Dla nich jest to oczywiste, że świadkami zostaną, jednak nigdy nimi nie byli, sami też nie mieli ślubów kościelnych (siostra moja po cywilnym za granicą, brat TŻta będzie miał 19 lat). Zastanawiam się czy nie wybrać ich na świadków, a dodatkowo nie poprosić przyjaciółki mojej i TŻta dobrego kolegi, którzy będą na naszym weselu, a są samotni, więc będą bez osób towarzyszących, aby zostali tak jakby naszymi "druhnami" i ogarnęli wszystko? Czy to głupio obarczać ich tym, skoro od tego powinni być świadkowie?
Liczyć się ze zdaniem ok, ale ostateczna decyzja uważam, że mimo wszystko jest Wasza i to, że rodzice płacą za wesele nie upoważnia ich do dokonywania tak ważnej decyzji jak wybranie świadków. Niech sobie zupę wybiorą jak chcą mieć wkład w decyzyjność.
Z tego co piszesz, nie ma ani jednego ZA za tym by wybrać ich do tej roli (poza fochem rodziców, ale to nie powinno być jak dla mnie brane pod uwagę).
Ja bym po prostu starszyznę posadziła na kanapie i wyjaśniła, że to ważne dla Was by na tym miejscu były odpowiednie osoby, że ślub to przeżycie samo w sobie i duża dawka stresu i na prawdę potrzebujecie ludzi którzy będą w tym siedzieć i temat ogarną, a nie będą tylko świadkami z nazwy pozującymi z Wami do ładnego zdjęcia.

Przyjaciółkę i kolegę głupio byłoby mi prosić o pomoc, bo wyglądałoby to trochę na.. odwalcie za kogoś kawał roboty, ale będzie gośćmi jak reszta.

Stary 2013-09-08, 13:18   #260
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
oo poproszę o cennik, na razie mi nie odpisali, bo dopiero wczoraj do nich napisałam, podeślę Ci maila na PW Dzięki!
11 zł .. to chyba i tak nie na moją kieszeń...
Poszło do tego potem dopłata jeśli mniej niż 60 zaproszeń, dopłata za personalizację na każdym zaproszeniu, ingerencja w gotowe zaproszenie 500 zł za projekt, dużo by wymieniać Długo na nich chorowałam, ale TŻ mnie szybko wyleczył i dobrze, bo szkoda tej kasy, za tę cenę mam barmana opłaconego, a zaproszenia robię sama
Stary 2013-09-08, 13:18   #261
velika
Winter is coming

Cytat:
hehe dzieki
Jestesmy chyba zdecydowani na Dacie Logan MCV, takie 4 letnie i chyba z dieslem, chcielismy na gaz, ale ludzie na forach moto polecają tego diesla, ze mało pali i nieawaryjny. Ceny spoko bo ok 16 tysiaków, jest meeeega duzy, co przy naszych wojażach, wyprowadzkach i zakupach jest na mega plus. W tym tygodniu TZ dogrywa umowe w robocie i bedziemy sie orientowac w kredycie. No i czesci do niego są dostepne i tanie, no dla nas auto marzenie
taniutko My na początku chcieliśmy kupić mały miejski samochodzik, ale w sumie sporo jeździmy (chłop co tydzień do poznania), kilka razy do roku jakieś wyjazdy ze znajomymi, więc małe autko odpada ;] Ale kombi też nie chcę, bo nie będę umiała parkować A ta laguna teścia jest megaaa Zresztą sam chłopu zaproponował, że jakby co to możemy ją wziąć.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:19   #262
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
aj, super cena !!!!!!! mam coraz większą nadzieję że znajde coś fajnego w miare tanio
Na pewno! Teraz jest dopiero szaleństwo na wyprzedażach

Maglena dzięki! Wyleczyłam się właśnie z tych zaproszeń jak tylko zobaczyłam cennik

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-08, 13:19   #263
Lemon_Drop
Zadomowienie

[QUOTE=Verunka;42692125]OMG! Mamy prawie tę samą suknie! Moja jest bez tych ramiączek, ma gorset w serduszko ale wszystko inne identico Mam model 3621 Sincerity Takze nieskromnie powiem, ze masz śliczną kiecke!/QUOTE]
Zgadzam się Też chciałam 3621 ale nie mieli w salonie i przymierzyłam 3712 i przepadłam W sumie mam czas na zastanowienie czy chcę z ramiączkami czy bez, ale chyba zostawię z ramiączkami bo wydłuża mi szyję
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać jutra, mam nadzieję że znajde tą jedyną
Verunka dziękuję za opinie, wiem że kiecka jako kiecka może szału nie robi, ale jak patrzę na siebie w niej w życiu bym nie powiedziała że jest w niej baba która nosi rozmiar 44, może dlatego tak ją pokochałam.
dla porównania wklejam foto z mierzenia jednej kiecki w salonie, i widzę grubą siebie na nim. może to wina tych ramiączek od kiecki i tego że jest za długa, no ale ja widzę okropną siebie
Ramiączka zdecydowanie, i ten dekolt jest jakis dziwny, strasznie zabudowany, dziwnie to wygląda. Odcinane pod biustem raczej nie będą pasowały - zamiast ukryć uwydatniają brzuszek.
Może coś takiego? I koniecznie przymierz księżniczkę, najlepiej taką z gorsetem w V - ja mam taką i świetną talię mi robi, której normalnie nie mam zbyt dużej.
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Tak gadacie o tych księżniczkach, że chyba sama też jakąś przymierzę, chociaż jakoś specjalnie do mnie nie przemawiają - nigdy nie widziałam się i nadal nie widzę, w tego typu kiecce.
Koniecznie!
Cytat:
Moja z 3850 lub 3950 na 2550
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer.jpg (58,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj_8ddae387fdf4392216bf448bbc244202.jpg (33,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj_974d2bfe57a0057114d6f494933afb52.jpg (44,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-09-08, 13:22   #264
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno! Teraz jest dopiero szaleństwo na wyprzedażach

Maglena dzięki! Wyleczyłam się właśnie z tych zaproszeń jak tylko zobaczyłam cennik
Zależy od regionu wg mnie to szaleństwo. Ja jak chodziłam w sierpniu to wyprzedaże trwały w najlepsze i nie było połowy modeli które chciałam mierzyć...
Stary 2013-09-08, 13:23   #265
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Zależy od regionu wg mnie to szaleństwo. Ja jak chodziłam w sierpniu to wyprzedaże trwały w najlepsze i nie było połowy modeli które chciałam mierzyć...
nine tyle od regionu co wydaje mi się od salonu, w jednym salonie jak dzwoniłam wyprzedaż od lipca już,a w drugim jak się pytałam to pani: no powoli można już zacząć..
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 13:24   #266
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Wyleczyłam się właśnie z tych zaproszeń jak tylko zobaczyłam cennik
A nie mówiłam :d;d i to już nawet nie chodzi o pieniądze, ale o zdrowy rozsądek, tyle kasy za zaproszenie, które i tak wyląduje w koszu w 90% przypadkach, albo na dnie szuflady, żeby za jakiś czas wylądować w koszu, do tego winietki, zawieszki na alkohol i inne drobiazgi to zrobi się ze 2 tys. jak nic ;d
Stary 2013-09-08, 13:25   #267
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
nine tyle od regionu co wydaje mi się od salonu, w jednym salonie jak dzwoniłam wyprzedaż od lipca już,a w drugim jak się pytałam to pani: no powoli można już zacząć..
W salonie, w którym kupiłam suknię wyprzedaże dopiero się zaczęły.
Stary 2013-09-08, 13:25   #268
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
A nie mówiłam :d;d i to już nawet nie chodzi o pieniądze, ale o zdrowy rozsądek, tyle kasy za zaproszenie, które i tak wyląduje w koszu w 90% przypadkach, albo na dnie szuflady, żeby za jakiś czas wylądować w koszu, do tego winietki, zawieszki na alkohol i inne drobiazgi to zrobi się ze 2 tys. jak nic ;d
Zgadzam się... Panie robią naprawdę cudne projekty i doceniam ich pracę, ale zwyczajnie dla mnie to za drogo.. Właśnię się zastanawiam, czy sama nie stworzę tych zaproszeń...

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-08, 13:26   #269
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałabym swoja siostrę poprosić, ale tu będzie zgrzyt.. tż ma tez jedną jedyną siostrę i też chce ją poprosić a dwie kobiety przeciez nie będą... Zawsze mi sie wydawało, że świadkową wybiera PMka a świadka TŻ, ale teraz już nie wiem bo mi tż namącił w głowie..
Ja bede miala 2 facetow i nie widze w tym problemu
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:30   #270
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się... Panie robią naprawdę cudne projekty i doceniam ich pracę, ale zwyczajnie dla mnie to za drogo.. Właśnię się zastanawiam, czy sama nie stworzę tych zaproszeń...
Bierz się do roboty też tak postanowiłam i była to dobra decyzja, sprawia mi to frajdę i do tego efekt końcowy mnie zadowala. Winietki i wszystko walnę w jednym stylu i kolorystyce i będzie cacy Wczoraj wklejałam linki do moich papierów, które kupiłam na all... i szczerze polecam tego sprzedawcę jak coś, matę samoregenerującą od innego kupiłam i cyrkonie samoprzylepne 176 sztuk za 5 zł, wstążka po 1 zł za metr w pasmanterii także cenowo spoko drukarkę mam laserową mono także drukuję sama wszystko u siebie także koszt wydruku odpada.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości